![]() |
Już prawie był w Polonii, zastanawiał się Lech, a tu strzela gola Liverpoolowi. To się pewnie Wojciechowski wkurzył ;)
http://s24.pl/micanski_ogral_liverpool-s76993.html |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Gdyby on dalej byl u nas to napastnik Rios ze swoimi warunkami fizycznymi nigdy by do nas nie trafil .... bylby za ... niski :D P.S.2 Dobrze ze go u nas juz nie ma! Panie Macku do NIE zobaczenia |
Cytat:
1. Chce zeby druzyna grala techniczna pilke a nie systemem wysoka pilka do przodu na napastika i moze cos sie uda. Pod koniec sezonu zaczelo to funkcjonowac. 2. Przygotowal druzyne na tyle dobrze, ze w kazdym meczu Polonia zabiegala rywali. 3. Na poczatku rundy brakowalo po prostu szczescia. A to nieprawidlowo uznane gole, a to brak klasowego napastika, ktory wykonczylby akcje. 4. Bakero potrafi motywowac druzyne - pierwszy mecz z Legia na remis. Przeciez przez kilka dni pod wzgledem fizycznym nie zrobil duzego postepu. 5. A o umiejetnosciach Bakero raczej powinienes wiedziec dobrze. Przeciez ostatnie wygrane derby mogly sie skonczyc rownie dobrze wynikiem 5:0, a nie 1:0. 6. Ponadto u Bakero nie ma zadnych kontuzji niespowodowanych faulami w czasie meczow, |
Cytat:
Ta A może frytki do tego? |
o Skorży można różnie. Coś jednak musi (musiał ?) umieć, skoro ten sam skład, który zbłaźnił się zajmując 8 miejsce w rok później zdobywa bezapelacyjnie mistrza przed końcem sezonu lejąc wszystkich i dominując w lidze w sposób przytłaczający.
Można powiedzieć, że sezon wcześniej nie było trenera tylko zawirowania i to grajków zdemoralizowało. Ale Skorża potrafił to do kupy poskładać. Nie mówię, że jest genialny czy wybitny. Ale cienki też nie jest, bez przesady. |
Polonia - raz derby wygrają i już szczekają, oj skąd ja to znam :rotfl:
|
Cytat:
Skład, który zajął to 8 miejsce był na ścisłą czołówkę. Skoro w latach poprzednich Wisła nie schodziła poniżej 2 miejsca to to 8 miejsce nie było miernikiem możliwości. Natomiast to co nastąpiło potem. Na luzie MP, ponowne ale to już czołganie się i korzystanie z frajerstwa przeciwników, gra stawał się coiraz gorsza, mecze coraz trudniej się oglądało, bo to były żygowiny. Zespół staczał się coraz bardziej w organizacji gry, kondycji, kontuzji. Apogeum to koniec jesieni i początek rundy wiosennej, który nawet wyjątkowo cierpliwemu bossowi i kibicom nie mogącycm oglądać tej degrengolady wystarczył żeby powiedzieć dosyć. Dzięki Kasperczakowi o mały włos uratowane zostałoby MP, no ale Jopa nikt nie był w stanie przewidzieć. |
Cytat:
|
Cytat:
mam nadzieję, że Ty masz rację , nie ja. I że Kasper jest lepszy. I w najbliższych spotkaniach ich zespołów czy to w lidze czy pucharach to się potwierdzi. Nie manie racji w tej sprawie to przyjemność w takich okolicznościach :) |
Niewiele widziałem treningow za Skorży ale na początku rundy wiosennej kilka treningów na boisku treningowym widziałem. No i z tego co zaobserwowałem to Skorża chdził na treningu jak Pan po włościach,trochę poobserwował coś tasm powiedział ale główną robotę dowlał Bahr. Natomiast po przyjściu Kasperczaka Bahr zająl się rozgrzewką natomiast Kasper organizował resztę treningu no i oczywiście dołożył więcej "piłki po boisku".
To są moje subiektywne odczucia po oglądnięciu kilku treningów za starrego i starego-nowego trenera wiec mogę się mylić Cytat:
|
Cytat:
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Skora potrafi kogokolwiek przygotować do sezonu. :lol: Coś czuję po kościach, że na Legii nikt sie nie będzie z Maciejem pieścił. Po takich wydatkach na drużynę, tam ma być gra i wynik. A skład trenerski Wisła bis raczej gwarantuje kopaninę nie do oglądania i umierających na boisku kopaczy.
Po traumie poprzednich 2 sezonów (tak, dwóch) nic innego nie przychodzi mi do głowy. |
Euzebiusz Smolarek rozwiazal kontrakt z Kavala tak wiec coraz bardziej prawdopodobne jest, ze przejdzie do Polonii Warszawa. Media mowia na niego - wypalona gwiazda choc polska liga jest taka, ze w niej moze sie Smolarek odblokowac.
Cytat:
|
Smolarek w Disco oznacza, że Wojciechowski jednak nie żartuje. Sadloki i Sobiechy gwarantowałyby "tylko" grę o puchary, a tak mogą się włączyć w walkę o MP. Tym razem nie żartuję :)
|
Smolarek to już wypalona gwiazdka, która będzie tylko odcinać kupony i strzelać fochy. Ciekawe jak zobaczy ich stadion i szatnie to co powie? :)
|
Lukininho - a Żurawski i Wichniarek to piękni, młodzi napastnicy, przed którymi stoi szansa gry na euro :) On jeszcze nie ma nawet 30 lat. Na polską ligę wystarczy.
|
Na polska musi wystarczyc bo nikt inny tego dziada nie chce. Niech Smolarek w wieku Wichniarka zdobedzie tyle bramek na zachodzie, to porozmawiamy, no i niech strzeli tyle ile Zurawski w polskiej lidze :D Z jego talentem musialby grac do czterdziestki zeby Zurawia wyprzedzic :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Także w Celticu, dopóki nie dopadły go kontuzje. Później równia pochyła, jak u Smolarka, ale jednak pewien poziom trzymał. W zbliżonej poziomem do Kavali Larissie był gwiazdą, w Omonii jednym z lepszych strzelców. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://i28.tinypic.com/2hoe5oo.jpg
Z oficjalnej strony ekstraklasa.org |
To C+ transmituje teraz tylko 3 mecze w każdej kolejce? ;) Co jest? ;)
|
A na tym orange sport wiadomo czy będą transmisje na żywo w internecie? Pasiłaby nawet jedna dziennie, najlepiej zapowiadający się w tym dniu mecz. Mieliby większą oglądalność, większą ilość kliknięć na stronie itp. itd...
|
Ale pierdzielicie. Zawsze były transmitowane po 3 mecze w kolejce.. Sporadycznie się zdarzały 4. Zresztą to nie ten temat...
Proszę, aby mod przeniósł te posty do innego tematu - np. ekstraklasa 2010/11 :) |
Cytat:
Dlatego nawet jeśli transfer od strony sportowej się nie uda, to możemy być pewni że przyjście Żurawia, wpłynie pozytywnie na atomsferę w szatni, że utemperuje trochę nasze młode "gwiazdki"... Na pewno też jeśli zostanie wygryziony ze składu, nie będzie strzelał fochów... Natomiast Smolarek (jeśli transfer się potwierdzi), z rekordowym kontraktem jeśli nie zacznie szybko strzelać bramek, to raczej pozytywnie na drużynę nie wpłynie... Szybko odwrócą się od niego kibice czy dziennikarze, i może być nie ciekawie... Cytat:
|
"Relacje z kibicami wśród kryteriów licencyjnych UEFA"
Od sezonu 2012/13 wszystkie kluby będą musiały mieć oficera ds. kontaktów z kibicami (SLO). Jest to nowy warunek licencyjny UEFA, oznaczający nowy krok w relacjach między klubem a kibicami. Od sezonu 2012/13 zaczną obowiązywać nowe wymagania licencyjne UEFA. Wszystkie kluby będą musiały mieć oficera ds. kontaktów z kibicami (SLO). To nowy rozdział w relacjach między klubami a kibicami i jednocześnie sygnał, jak ważne są te relacje. Artykuł 35 nowych przepisów licencji klubowych i finansowego fair play przewiduje, że kluby będą miały obowiązek wyznaczenia SLO, aby zapewnić właściwy i konstruktywny dialog między klubem a jego kibicami. Przepis ten wynika z bliskiej współpracy między UEFA, a organizacją Supporters Direct, która obejmuje stowarzyszenia kibiców w 17 krajach całej Europy. Pomysł SLO, rozważany od dłuższego czasu, spotkał się z pełnym poparciem krajowych federacji reprezentowanych w Komisji Licencyjnej UEFA i został opracowany przy współpracy z Supporters Direct. Koncepcja, której celem jest zbudowanie dwustronnych i pełnych zrozumienia relacji z kibicami, została przedstawiona i omówiona podczas Europejskiego Kongresu Kibiców Piłkarskich w Barcelonie w ubiegłym tygodniu. Został on zorganizowany przez organizację Football Supporters Europe (FSE). Na kongres, trzeci tego rodzaju, przyjechały setki przedstawicieli kibiców z całej Europy, których powitał William Gaillard, osobisty doradca prezydenta UEFA. Następnie odbyły się liczne warsztaty, na których wymieniono uwagi między kibicami a UEFA na temat wielu ważnych projektów, między innymi na temat finansowego fair play i SLO. Oficerowie ds. kontaktów z kibicami pracują już w kilku krajach europejskich i przede wszystkim pomagają w poprawie dialogu między kibicami a klubami, którym kibicują. Najważniejsze, aby oficerowie SLO byli wiarygodni wśród kibiców, dlatego powinni mieć doświadczenie w kontaktach z grupami z klubowej bazy kibiców. Ich zadaniem jest informowanie kibiców o odpowiednich decyzjach, podejmowanych przez zarząd klubu oraz z drugiej strony przekazywanie potrzeb kibiców do członków zarządu, a także budowanie relacji - nie tylko z różnymi grupami kibiców i inicjatywami, ale również z policją i menedżerami ds. bezpieczeństwa. Będą oni również kontaktować się z oficerami ds. kontaktów z kibicami z innych klubów przed meczami, aby zapewnić, że fani będą zachowywać się zgodnie z zasadami bezpieczeństwa. Aby wdrożyć nowe wymagania, utworzona zostanie siatka kontaktów SLO z każdej krajowej federacji. Kolejnym punktem będzie współpraca z zespołem ds. licencji klubowych UEFA oraz organizacją Supporters Direct, w celu pomocy klubom i grupom kibiców w poprawie komunikacji w każdej z 53 federacji członkowskich UEFA. W tym roku wniosek o wydanie licencji UEFA złożyło ponad 600 klubów, a dużo więcej wnioskowało o wydanie licencji ligowych, opartych na takich samych lub podobnych zasadach. Tak wygląda szeroki zakres i znaczenie projektu SLO. Podobnie jak sam system licencyjny, wdrożenie i rozwój projektu oficerów ds. kontaktów z kibicami będzie narzędziem do poprawy minimalnych standardów - dynamicznym systemem zmieniającym się z biegiem czasu i koncentrującym się na rozwoju i poprawie dialogu między kibicami a klubami. Zrodlo : www.uefa.com Bardzo madry ruch ze strony uefa. W sumie teraz nie dziwie sie ze ITI mieknie rura nie tylko ze wzgledu na potrzebe zapelnienia stadionu :D |
Ciekawy ruch ze strony UEFA.
Poniżej przedstawiam fragment artykułu z oficjalnej strony UEFA przedstawiajacy ogólny zakres działania takiego komisarza. They inform supporters about relevant decisions made by the club's management board and, in the other direction, communicate the needs of the fans to the board, as well as building relationships – not just with various fan groups and initiatives, but with the police and security officers. They will also engage with fan liaison officers of other clubs before matches to ensure that fans behave in accordance with security guidelines. Dla tych, którzy z angielskim nie za bardzo sobie radzą: [komisarze] Informują kibiców o istotny decyzjach podejmowanych przez zarząd. Ponadto, komisarze mają za zadnie przekazywać zarządowi potrzeby przedstawiane im przez kibiców. [...] W zakres ich działań będzie także wchodziło kontaktowanie się ze swoimi odpowiednikami w innych klubach, ma to mieć na celu zapewnienie bezpieczeństwa na stadionach. Jak widzicie póki co mamy bardzo ogólną dyspozycje, na jej podstawie trudno wyrokować jaki to bedzie miało wpływ na relacje miedzy zorganizowanymi grupami kibiców a zarządami klubów piłkarskich. Zwykle o użyteczności takich przepisów decydują szczegółowe rozporządzenia, o których jak na razie wiedzą kluby a za niedługo pewnie poznają je takze stowarzyszenia kibicowskie. Wtedy będzie czas, żeby wrócić do poważniejszej rozmowy. |
Cytat:
|
No właśnie. Więc nawet i mnie się popierniczyło. Zawsze było po jednym meczu w każdy dzień, gdy grała liga, a mnie chyba zmyliły te ostatnie dwie kolejki, gdzie te mecze nadawali na wszystkich swoich kanałach i do tego bodaj przy okazji świąt wielkanocnych, jak w sobotę były dwa mecze... Ale zapomniałem, że w Wielki Piątek nie grali. :D
|
To jaka jest decyzja na teraz w sprawie rozegrania meczu z Arką na R22 ?
|
Cytat:
|
Widzę, że niektórzy chyba od tego miesiąca się Wisłą i naszą ligą interesują? Od początku odnowienia umowy 3 mecze w C+ i 6 na OS. A do tego czy będzie w necie. Oczywiście, że tak. Ja osobiście mam tylko C+ Sport bez OS i mecze oglądam na SopCascie na Public Sport. W tym roku będzie więcej liczących się drużyn i nie będzie, aż tak miażdżącej przewagi pomiędzy "Wielką Trójką", a resztą drużyn. Chociaż oczywiście teraz wszystkie będą grały na nowych stadionach i na Legie znowu wraca doping, więc takie mecze się lepiej ogląda.
|
Wisła,Legia i ktoś trzeci. W zeszłym sezonie była to Amika,teraz pewnie będzie tak samo. To są te 3 mecze na C+ co kolejka. Reszta idzie na OS.Nie siejcie więc fermentu i zamieszania,bo wszystko zostaje po staremu.
|
Hmm... chyba coś mi umknęło. Dlaczego Legia ma przełożony mecz 1. kolejki?
|
Bo w tym samym terminie gra z Arsenalem.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl