![]() |
Co do aut to się zgadzam - patrzę przez szybę w autobusie to 95% to sam kierowca - a faktycznie autobusy puste - tym lepiej - mogę sobie wygodnie siąść i stać w korku :)
|
|
Patrzę na te fotki i mam wrażenie że to zdjęcia z programu Wojtka Cejrowskiego z Amazonii ...
Uprzątnięcie tego zajmie miesiące, już nie mówiąc o totalnym rozsypaniu się prac z estakadą na Nowohuckiej, koszmar |
uffff - rejon nowohuckiej (bloki), koszykarska, lasówka - bezpieczny.
Mamy prąd, wodę i gaz. Woda od wczoraj obnizyła sie prawie o metr. dojazd do w/w osiedli tylko przez most na nowohuckiej - za okazaniem dowodu zamieszkania. myśliwska jest przejezdna ale przy lasówce jest jeszcze woda - ale autem da sie przejechac. kolezanka przesle mi zdjecia bo pływala wczoraj pontonem po zalanych błoniach płaszowskich. dzieki temu ze jest prąd to słychać tylko burkot pomp. |
orzeu kiedyś pytał czemu Rynek jest wyżej
to chyba wynika z nagromadzonego przez wieki materiału taka Jerozolima 2 tysiące lat temu była kilka metrów niżej, dlatego kopią w dół e: Lanckorona i Pochybie http://wyborcza.pl/51,106881,7903205.html?i=0 |
Jak przyjdą zapowiadane burze to należy się spodziewać gwałtownych opadów deszczów. Niby lepiej,ale jak nie zaświeci przez kilka dni słońce to w dalszym ciągu stoimy w punkcie wyjścia. Woda opada ale nie dramatycznie,wały nasączone, jak dla mnie nadal jest nie wesoło.
W Lanckoronie ziemia osuwa się z prędkością 10 cm na godzinę! Masakra,ziemia nasiąknięta,co tam się musi dziać. |
Mam pytanie odnośnie przejazdu autostradą z krakowa Pn do krakowa Pd i odwrotnie, można bez problemu tamtędy przejechać? A jak wygląda sprawa na rondzie Ofiar Katynia? Czy bardzo się korkuje?
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze nie kilka metrow, ale kiedys Krakow zalegaly tony smieci, ktorych nikt nie wywozil. Smieci sie wyrzucalo bezposrednio na ulice - podobnie jak w Neapolu dzis. Chyba Londyn jest rekordowy jesli chodzi o warstwy smieci. Mialem o tym na 2. roku. Ale to bylo w zeszlym wieku :( |
Most Wandy otwarty.
Za TVP INFO. |
Debnicki tez otwarty
http://www.mmkrakow.pl/9280/2010/5/2...?category=news |
Witam nie wie ktoś jak dziś wygląda sytuacja w krakowaskim MORDZIE jak z ul. koszykarską ????
jak myślicie kiedy dojdzie do wznowienia działalności tego ośrodka |
Cytat:
http://www.mord.krakow.pl/ |
z tej strony to na razie dużo się nie dowiem ale może ktoś był tam przechodził albo może blisko mieszka czy coś potrzebuje tych info proszęo pomoc
|
No przecież skoro jeszcze nie napisano na stronie kiedy mają plan otworzyć ośrodek to chyba oczywiste jest że sami nie wiedzą? Co ma zmienić to że ktoś tamtędy przejdzie? Myślisz ze jakaś sprzątaczka czy ktokolwiek oczyszczający teren po powodzi będzie Wiedział? ehh...ludzie. Jeden sie pyta o auta, jakby to ważne teraz było a drugi myśli że ktokolwiek jest prorokiem i wie ile czasu zajmie sprzatanie wszystkiego..dramat.
|
Stary, egzaminu mieć nie będziesz, bo na łódki tam sie nie zdaje! W porównaniu do wczoraj Wisła opadła doś sporo, aczkolwiek u mnie na Proko znowu zaczyna lać.
|
Może to trochę przyspieszy otwarcie filii MORDu na Balickiej, gdzie zresztą stoi sporo aut.
|
Jasne ... przyspieszą ... zwłaszcza że lunęło tak że ledwo za oknem coś widać
|
Cytat:
Saska podobno przejezdna, stopień Dąbie też podobno. Natomiast działki przy Nowohuckiej/Saskiej wyglądają jak zalew. I to się szybko nie zmieni bo stamtąd woda nie ma gdzie spływać. Tylko żeby ten deszcz teraz jakiegoś bajzlu nie narobił, tfu, tfu. |
dziękuje za info można tu na was polegać jak człowiek sie chce dowiedzieć co sie dzieje czy woda opada to wy już krytykujecie nie o to was proszono przeciesz tu można o wszystkim pisać
|
potwierdzam. stopien jest otwarty, jechalem godzine temu, choć przed nim (od nowohuckiej) leżą jeszcze rury i pompują. Troche jeszcze wody na jezdni na alejach pokoju.
|
PrzecieŻ jak już coś się pisze.Nie dziw się jak się ludzie wkur.. jak widzą przez okno tylko lejącą się wodę,wejdą do piwnicy to wody po kolana,niektórym się walą domy jakby były z kart,a waszym głównym problemem jest czy będzie egzamin na prawo jazdy czy nie i na jakim autku.Miejcie trochę wyczucia bo teraz ludzie przechodzą dramaty osobiste tracąc wszystko i myślę że to są problemy a nie to kiedy będzie egzamin na prawo jazdy.
|
Ale Ty zapytałeś kiedy będzie znów ośrodek działał a nie czy juz opadła woda. Gdybys zapytał o wode to było by to normalne pytanie. A pytanie o to kiedy będzie działał ośrodek jest że tak powiem troche astronomiczne, bo pewnie tego nawet dyrektor MORDu nie wie i raczej nie trudno jest dojsc do takich wnioskow. Gdybyś miał burdel i by Ci go zalalo to myslisz ze otworzył bys go od razu po ustąpieniu wody? zaprosił bys klientów do zamknietych scian?
|
z okna widze ze policjanci staneli na rondzie Dywizjonu 308 i nie wpuszczają na aleje pokoju. chyba znowu tam wiecej wody napłyneło
|
|
">>>20.30: Nasz fotoreporter Łukasz Żołądź informuje, że od 20.20 zalane jest rondo Dywizjonu 308. Informacje te potwierdza nasza czytelniczka Asia: - Zalana jest al. Pokoju i nie ma przejazdu przez nią w tym momencie. Wszyscy, którzy teraz z M1 chcą się przedostać w inne części Krakowa, muszą zmierzać albo na al. Jana Pawła II lub na specjalny autobus spod Plazy."
Ktoś wie coś więcej ? |
na szybkości potrzebuje wiedzieć jak wygląda droga z Krakowa do Brzeska jadąc autostradą na Szarów, potem na Bochnie.
Z góry dzięki za odpowiedzi |
już wszystko wiem i dzięki za pomoc jak co to sięodezwe
|
Cytat:
Ok. 19.00 żadnych problemów nie było. |
Cytat:
|
Czy ktoś z Wrocka tutaj zagląda? Potrzebuje wiedzieć jak wygląda sytuacja (i zagrożenie) ul.Wróblewskiego ? Konkretniej to stadionu Ślęzy.
|
W Hucie cały czas słychać jeżdżącą straż pożarną na sygnale, jak wygląda sytuacja na Wiśle w rejonach Nowej Huty?
|
15 min temu jechałem. al. Pokoju dalej zamknięta.
e: o 4 nad ranem otwarli al.Pokoju, a około 9 planują otworzyć Nowohucką na całej długości, lecz bedzie w okolicach ogródków działkiowych przewężona |
SKWK organizuje akcję pomocy dla powodzian.
Cytat:
|
|
http://wadowice24.pl/polityka/kraj-i...anie-o-zaporze "plusy" powodzi jeżeli naprawdę znajdą dzięki temu pieniądze na dokończenie zapory.
|
Co raz bardziej dobijające jest to, że aby zadziałać w tym kraju na korzyść obywatelom musi stać się jakaś tragedia.
|
przejezdna jest już nowohucka?
|
Przejezdna, chociaż na dwóch odcinkach (na ten moment) zwężona do jednego pasa. Tam przy remoncie to wiadomo, a na wysokości koszykarskiej jeszcze reperują nawierzchnię.
|
Cytat:
masakra jakaś... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl