![]() |
Cytat:
|
Przykro patrzyć jak Wiśle z meczu na mecz odpływa mistrzostwo - to fakt. Lecz co z Nas za kibice skoro jeszcze nie dawno cała akcja "Łapy precz od Macieja Skorży" , skandowanie na trybunach "Maciej Skorża", a teraz chcemy go zwalniać. Gość zdobył nam 2 mistrzostwa pod rząd. Za to trzeba go cenić, szacunek na zawsze i wypowiadać się o Nim ciepłymi słowami.
Czy aby na pewno po całości to jego wina? Co było na derbach? Nasze "piłkarzyki" nie biegały. Bez biegania i walki nie ma gry. I co przegraliśmy. Lecz zmiany też dają dużo do myślenia. Łobodziński który zawala 2 mecze i dostaje szanse w 3? Ja uważam, że wina leży po środku między piłkarzami, Skorżą, a polityką transferową [kropka!]. |
Pierwsze co razi w oczy to calkowicie nieadekwatne zarobki w stosunku do umiejetnosci i pozytku dla druzyny. Dwa to zupelnie nic nie wnoszace zmiany, boguski i lobodzinski wygladaja b.slabo fizycznie i szybkosciowo, brak im pomyslu na gre i sprytu boiskowego, jirsak jako tako, ale daleko mi do zachwytu, w szkole dalbym mu 2. Co od obrony nie mozna miec wiekszych zastrzezen, nie czepiam sie sytuacjii dla Jagi bo one byly oczywiste ze wzgl. na przewage, szczegolnie w IIpol. meczu. O ofensywie nie chce mi sie nawet pisac, zycze sobie i wszystkim kibicom by zobaczyc ta stara, ambitna i przede wszystkim grajaca swoim stylem Wisłe. :-/
|
Jak na Polskie warunki mamy prawo wymagać jako kibice żeby coś grali. Nie płaczcie mi że nie umieją grać umieją tak że 2 mistrzostwa zdobyli a przez rok doszło tylko do kosmetycznych zmian . Jednak od czasów Levadii jest coraz więcej wpadek . Jeśli chcemy walczyć o Mistrza w Poniedziałek trzeba zaryzykować nowego trenera !!!
Skorża sam się już tylko męczy ... Szkoda jego zdrowia !!! |
Z drugiej strony należy pamiętać, że to głównie Skorża jest winien, że mamy 11 piłkarzy nadających się do gry. Gdyby nie jego Levadia moglibyśmy teraz być w innym punkcie niż jesteśmy.
Gdyby potrafił przekonać zawodników do takiej walki w 2 poprzednich meczach to pewnie zachowałby posadę. A tak pomimo Levadii doprowadził do 2 porażek z rzędu i remisu bez strzelenia gola. Nie sądzę żeby Cupiał 3 raz mu zaufał. Więc raczej już po Skorży. Przeraża natomiast myśl co będzie po nim. :( Zero alternatywy i duże ryzyko, że będzie gorzej. Po sezonie musi odejść Łobodziński(niestety ale za dużo zarabia, albo się zgodzi obniżyć pensję o 30-40% w co wątpię) i Jirsak(on już osiągnął apogeum i ma mały potencjał). |
Denethor nie chodzi mi o to poprostu dajmy mu szanse po trzech meczach nie mozemy juz wieszać psów może uda mu sie przekierować w tej drużynie,że samymi nazwiskami meczu nie wygrają talent napewno Skorża ma pewnie gorzej z siłą przebicia jeżeli mu sie nie uda to won a jak sie uda to chyle czoła ps jakbym miał w drużynie takie drewno jak łobo sam bym sie podał do dymisji:P
|
Cytat:
A gdzieś ty się podziewał w poprzedniej rundzie ?! "Coś" kolega przespał chyba .... |
macie pretensje do kontraktu Wociecha Łobodzinskiego, ale sama rada nadzorcza sie zgodzila na ten kontrakt, Cupial ma do dupy doradcow i tyle, slucha sie ich, zamiast sprowadzic jakis konretnych ludzi z zagranicy ktorzy wiedza na czym polega profesjonalne rzadzanie klubem to woli sluchac pana Rogali i ludzi z Telefoniki ktorzy sa ekspertami w swoich dziedzinach a nie prowadzeniu klubu pilkarskiego.
Kto za Skorze?przyjdzie nowy, pare meczy bedzie ok a potem zas co nie ktorym pilkarzykom sie odwidzi wiekszosci to Polacy ktorzy nie maja za grosz ambicji i zas trener bedzie fee i tak w kolku, wystawic co nie ktorych pilkarzy na liste transferowa i wyczyscic atmosfere |
Cytat:
|
Dani Alves uważasz że Sobol na + ?? chłopie gdzie masz oczy!! widziałeś jak on odstaje i odpuszcza? to nie ten facet z zeszłego sezonu czy nawet rundy.. on się kończy jak Mauro niestety..
ps. koyot zgadzam się z Tobą co do stylu gry.. |
ok ale w poprzedniej rundzie wypracował z nimi przewage 5 pkt to sie liczy fakt przegrali tak ważne mecze to boli i to bardzo ale umiał wygrywać z słabymi czego legia nie potrafi cóż teraz jest inaczej<patrz arka> ja jestem za tym żeby dać mu szanse a to że Boss mu nie da to juz inna sprawa
|
Ja nie chce nic mowic ale ja mam glupie wrazenie ze taka pilke gramy juz od bardzo bardzo dawna, klania sie juz Engel nawet chyba.
A sklad od tamtego czasu bardzo podobny. I glowa druzyny tez bardzo podobna. Kurde marze o tym by sprowadzic tu mlodych wybijajacych sie wilkow do Wisly. |
Cytat:
|
skorża na 80 meczy przegrał bodajrze 10 podczas transmisji było szkoda ze 5 w tej rundzie...
|
Cytat:
:rotfl: Bez szans. |
szkoda ze hristov zamiast łobo nie wszedł
|
Szczerze wolfy? Tak pod wodza Skorzy. Dac jemu poustawiac druzyne w taki sposob jak on chce a nie ustawiac druzyne tak jak chca pilkarze. Bo niestety z czyms takim widac mamy teraz do czynienia.
|
Cytat:
Odra ma 7 punktów w trzech spotkaniach a w tym mecz z (L) Wisła ma 1 punkt. Żal dupę ściska. |
Cytat:
Tottenhamie, Levadii, Legii, Amice czy też Com(P)archu... Dał/dali dupy w najistotniejszych momentach, w najważniejszych meczach !! |
Punkt wywalczony na niesamowitym farcie!Panowie, prawda jest brutalna - gramy NAJGORSZĄ piłkę w lidze na ten moment!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
thechris ja jestem ciągle jego fanem ale chce pokazać jak jechano Mauro u nas za taka grę jaką Sobl teraz gra niestety...
|
Cytat:
Może lepiej od razu zarezerwować wszystkie poniedziałki do końca rundy i rozpisać grafik dla składu reprezentantów, którzy z pokorą obiecają poprawę i odbiorą prezenty od kibiców? Po każdej skończonej kolejce konferecja pod tytułem "Dlaczego poszło źle" a dodatkowo w czwartki spotkanie z kibicami z myślą przewodnią "Tym razem się postaramy". |
Cytat:
|
Śmieszą mnie teksty o spisku piłkarzy,którzy jakoby chcą wywalenia Macieja.W takim razie największym i najbardziej perfidnym spiskowcem wobec własnej osoby jest geniusz Maciuś,bo wprowadził Boguskiego i Łobodzińskiego,którzy powinni budować formę w młodej ekstraklasie,a nie wygłupiać się w B.
|
Zmiana trenera w tym momencie nic nie da! Kto by nie przyszedł to jak się nasi kopacze nie wezmą w garsc i nie uderzą w pierś to porobione. Być może było złe przygotowanie do rundy,być może problem tkwi w psychice,a może trzeba szukać go całkiem gdzie indziej! Moim zdaniem mieliśmy farta,że wywozimy 1 pkt. Wojciech Łobodziński-obdarzony lewą nogą tylko po to by mogła go boleć!!! PS;Presji nie ma na szczycie,pojawia sie gdy jesteś drugi lub trzeci! Trzeba przyjąć to wszystko na klate i ...czekać?
|
Cytat:
Po prostu trzeba poczekać, aż Skorżę wreszcie wywalą. Nie wiem, czy następny trener będzie miał pomysł na naprawę czegokolwiek, wiem, że ten nie ma. Pora kończyć ten kabaret. |
Cytat:
Co ciekawsze nawet jeśli ktoś chciałby grać lepiej to przez totalną chujnie pozostałych - nie jest w stanie. Dla mnie ten mecz to były himalaje żenady - stać ich było w zasadzie na pierwsze 15 minut a to co działo się w drugiej połowie, tego nie da się opisać słowami. |
Wpuszczenie Boguskiego na boisko było jakąś dywersją ze strony Skorży. Cały tydzień ogląda zawodnika na treningach i nie dostrzega, że ten zawodnik formę u siebie to ostatnio widział, jak mama ciasto z piekarnika wyciągała??
|
Zgadzam sie i tez pisalem o tym wczesniej. W kazdym normalnym klubie zawodnik powracajacy po kontuzji gra najpierw w rezerwach zeby sie troche odbudowac bo wystepy od razu w pierwszej druzynie sa zbyt ryzykowne.
No i na koniec ogromna kompromitacja Skorzy czyli zakup Hristova, koles nie gra wiec po cholere zostal sprowadzony? Nawet Boguski i Brozek kompletnie bez formy sa od niego lepsi? Litosci. |
no pora konczyc kabaret i niech Skorza zaplaci plus z pilkarzami takimi jak Paweł Brozek, Pawełek, niech zostana wystawienie na liste transferowa. Pawel sie tutaj meczy. Pawelek to szkoda slow umi pilke wyciagnac a potem glupi blad popelnic. Kiedys Cupial po PAO to potrafil pozbyc sie Kłosa i Majdana z klubu,
|
Cytat:
Gdyby ktoś w przerwie zimowej napisał na forum, że po trzech meczach będziemy mieć bilans: 0-1-2 i bramki 0:2 to by chyba dostał bana :lol: Do następnej kolejki będziemy zapewne podchodzić z trzeciej pozycji, może to odblokuje naszych traktorzystów. |
Cytat:
sam jesteś sprzedawczyk |
Mecz dobitnie uswiadomił ze Wisla ze Skorzą moze równac tylko w dól ...
Niewiem jak mozna przez tyle czasu nie wypracowac zadnego planu,schematu,mysli taktycznej zeby zawodnicy grali cos automatycznie.To wyglada jakby sie zebralo 11 ludzi ktorzy graja tylko by kasa na koncie sie zagadzala. Sobol,Brozki,Kirm,Malecki,Boguski-ja tych pilkarzy nie poznaje ,nie przypominaja w niczym ludzi ktorzy nazwyja sie profesjonalistami i tymi ktorzy mysla cokolwiek na boisku. Sobol za kazdym razem dzis byl spozniony,za wolny ,-ilez to mozna zwalac na kontuzje zwlasza ze trenuje na pelnych obrotach juz troche czasu. Pawel "stoje w miejscu" Brozek to dzis parodnia napastnika.jak mozna tak chwac sie i za kazdym razem byc zle ustawionym to ja tego poprostu nie potrafie wyjasnic.przeklinam dzien w ktorym to Fulham go nie kupilo. Boguski ,Maelecki tez dzieci we mgle ,grali ale jakby ich ne bylo. Czlowiek az niepoznaje tych zawodnikow,i sposobu w jakim sie ruszaja ,jak mysla ,co robia. jeden jedyny Alvarez ktorego zreszta pewnie zaraz nie bedzie ---i Marcelo to za malo jak na taka Jage. Mariusz jak zwykle "stała " forma -2 farfocle jedna obroniona setka-wiec i tak jest na minus... Najgorsze w tym wszytskim jest to ze czlowiek oglada juz 3 mecz i nie widzi nic.zadnego pomyslu,sensu ,ladu i skladu. Widzi 11 ludzi ktorzy najprostszymi srodkami wykop i moze cos bedzie starają sie strzelic bramke..juz od 270 minut. Moze zapatrzyli sie w Bytovie Bytow ,bo graja podobym schematem,tyle tylko ze tamte bidoki graly dla przyjemnsci po ciezkiej robocie a te nieroby za taka zenade biora po 30 -40 tys zl miesiecznie. |
Cytat:
Jak masz jakis problem gnojku to zapraszam na osobiste powiedzenie tego. |
No to mieliśmy dziś szczęście bo Jaga zasłużyła na wygraną i okazje miała.
Nasi niestety nadal beznadziejnie. Cytat:
|
Nie jest dobrze panowie :/ Trzeba poczekac i zobaczyc jak Legia poradzi sobie z Polonią i jak Lech poradzi sobie z GKSem. Choć nie liczył bym na porażki tych drużyn, ale w sumie nigdy nic nie wiadomo bo przecież Legią przegrała w ostatniej kolejce z Odrą.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zamilcz gamoniu i ochłoń. Bo na takich jak Ty te słowa są i tak za słabe, ale nie będe tutaj wszczynał jakieś polemiki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl