![]() |
400 tys. euro to nie sa duze pieniadze zwazywszy na ceny polskich ligowych pilkarzy. Az dziw bierze ze my sie interesujemy jakimis wynalazkami z drugiej ligi chorwackiej jak tu mamy gotowego zawodnika. A ze nie mamy kasy? A kto kaze trzymac darmozjada Lobodzinskiego (320 tys. euro) czy Jopa?
|
poznaniacy lapia fajne fazy. Wpierw mieli faze balkanska, teraz bialoruska. Zapewne po zakupie Radionowa sciagna 5 kolejnych lukaszenkowych lamag i lapna faze z innego regionu.
|
Na balkanskiej dobrze wyszli bo maja Stilica i Burica. Ten pierwszy doprowadzil ich do bojow z Udine a drugi sprawil ze obecnie licza sie w walce o mistrza. Najwazniejsze to miec jakis pomysl, obrana strategie co do transferow a nie liczenie na to ze manager przywiezie kogos na zgrupowanie. Ile to juz mielismy szrotow na testach, tryliony.
Nie twierdze ze Lech jest ah i oh ale jak narazie sa skuteczni w przeciwienstwie do Legii gdzie szal z Hiszpanami to byla kompromitacja dekady. |
Lista "balkancow" w Lechu:
- Buric - wyladowal na bramce bardziej z koniecznosci, ale po ostatniej rundzie mozna uznac go za wzmocnienie - Tanevski - pewny punkt oborony, niestety zdarza mu sie lapac kontuzje - Djurdjevic - na pewno wzmocnienie - Stilic - ostatnio slabiej, mimo wszystko transfer na duzy plus - Zapotoka - wysmiewany przez wielu, jednak z obozow przygotowawczych plyna optymistyczne wiesci i moze w tej rundzie Janek pokaze na co go stac :) - Injac - pewniak w def. pomocy - Salcinovic - w Lechu od grudnia 2008, ciagle na wypozyczeniu w Norwegii, wiec ciezko ocenic tego pilkarza, w minionym sezonie zagral w 26 meczach (4 gole/6 asyst) - Golik - niewypal - Handzic - niewypal To tak w skrocie na temat kierunku balkanskiego. 6 solidnych graczy, 1 raczej dobry i 2 niewypaly. Jak dla mnie fajna "faza" :) Z Bialorusi sciagnieto juz Kriveca, a Rodionow to jego partner z druzyny, ktora zaprezentowala sie calkiem niezle w fazie grupowej LM. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Masz racje, dzieki za poprawienie :)
|
Noooo, widzę, że walka o wicemistrza nabiera we Wronkach rumieńców. Brawo.
I powiedz- z którego to bałkańskiego kraju pochodzi Zapotoka? |
Co się dziwić - mają kasę, to wydają. My nie mamy - więc nie kupujemy. Tak trudno to zrozumieć?
|
W tym okienku na razie Amika ,Polonia Warszawa i o dziwo Odra Wodzislaw robia jakies ruchy w kierunku wzmocnien swoich kadr.
Troche mało,reszta klubow nieaktywna ale co sie dziwic nikt teraz kasa nie szasta. |
Apropos Zapotoki - niby wyśmiewany, niby "jakieś wieści płyną z obozów", "może" pokazać na co go stać. Nie zaliczyłbyś go (bbbnba) do grupy raczej dobrych lub niewypałów? Tanevski i Injac prędzej są w miarę "solidni" ale nie wybijają się ponad przeciętność natomiast Buric, Stilic, Djurdevic zdecydowanie na plus. Z perspektywy Krakowa tak to widzę :-)
|
Cytat:
Tak w ogóle to ja na śmiechy z Wronkowców poczekał bym od ostatniej kolejki.Już raz była beka i skończyło się 1-4 , drugi raz tak trochę psim swędem wydarliśmy im i Legii mistrza. Gdyby pozyskali tego Białorusina to tak na papierze mieli by na prawdę konkretny skład, szczególnie w przodzie. Podobnie z parchami.Upokarzaliśmy ich przez lata a tu ni stąd ni zowąd oni nas upokorzyli.Trenera mają konkretnego, kilka transferów zrobili.Moim zdaniem tak w jednym jak i w drugim przypadku to nie będzie taka prosta sprawa dla nas. |
Cytat:
Co do Rodionowa, to nie jestem optymista i bede mile zaskoczony jesli ten transfer wypali. |
Zastanawia mnie co jest nie tak z tym młodym bramkarzem co pobierał nauki w Boltonie i chyba grał tam epizody od czasu do czasu - Białkowski? Taki miał być gwiazdor i ostatnio z ŁKS-em trenował, bo nikt go nie chce. Zna ktoś bliżej sprawe o co tam chodzi,bo wierzyć mi się nie chce,że gość jest tak beznadziejny. To tak w kontekście tego ileż to było ujadania,że młodzi polscy kopacze jadą do szkółek w Anglii a my takich talentów nie wypatrzyliśmy:).Fojut,Król,Janota:),Korzym na testach w CHFC... tylu mi na myśl teraz przyszło. Ileż to miało być polskich Ronaldo. A tak naprawdę to tylko Augustyn coś tam kopie od czasu do czasu w Italii. Piszę to do tego,że chłopcy,którzy znajdują uznanie w szkołach klubów z silniejszych lig wcale nie muszą być wybitnie utalentowani. Ot wzięci na chów,może coś z nich będzie. Niemniej być aż tak beznadziejnym aby nie znaleźć klubu vide Białkowski, lub kopać w miernych klubach, Korzym długo Odra,dziś Bełchatów, Król - Jaga czy jakoś tak. itd.
|
Kazimierczak, marszałku
Białkowski jest w Southamptom |
Cytat:
|
o ile sie nie myle to ten Kazimierczak po testach w Zabrzu zakotwiczył ...chyba gdzies w II lidze.
|
Cracovia testuje napastnika reprezentacji Mołdawi
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...to_lepsze.html |
|
Cytat:
Następna to chyba będzie Azjatycka - tylko zastanawiam sie czy Bliski czy Daleki Wschód. Fazę Afrykańską odrzucam bo tam "rynek już wydrenowany' ;-) |
Trzeba puscic plotke,ze Wisla szuka zawodnikow na Grenlandii:),to beda miec faze eskimosowska:))
|
|
Cytat:
Wygląda na to, że między pierwszą trójką status quo obyśmy zdrowi byli... Natomiast w kontekście zawojowania pucharów to jest oczywiście śmiech na sali |
A w lecie bedzie płacz: "no tak, odpadlismy z pucharow z zespolem z San Marino/Malty/Liechtensteinu bo nowi zawodnicy kupieni w czerwcu nie zdayli sie wkomponowac w druzyne".
|
^^ co jak co, ale to ostatnimi czasy się nam nie zdarza ;)
szkoda Rodionowa, teraz mamy jednego napastnika, o kartkę od pauzy w dodatku, więc nie mam pojęcia kto będzie grał jak coś się Lewemu (odpukać!!!!) przytrafi. No chyba że to dziennikarska ściema, ale w to coraz mniej wierze. a dziś ładnie ograliśmy Crvenę Zvezdę, zainteresowanych odsyłam na LechTV ;) jak pierwszy skład chce, to potrafi grać w piłkę. Tylko ten trener.. |
Cytat:
|
Polonia ściaga Chilijskiego napastnika.
http://goool.pl/ekstraklasa/1017-nap...w-polonii.html |
Dobry pokaz umiejetnosci w wykonaniu Slaska.
2:6 z kacapskim 3-ligowcem :))))) |
Cytat:
formacja obronna z ME.. wynik moze byc rózny.. tfu tfu --- Ja tak patrze na wyniki polskich klubów w sparingach bo mało kiedy ktos z Ekstraklasy wygrywa..a liga za niecałe 2 tygodnie.. niby to forma powinna byc coraz wyzsza a tu taki psikus... Nawet to dobrze nie wróży poziomowi polskiej league.. Cytat:
|
Cytat:
A my gramy z ludem iberyjskim. |
Jaka forma na treningach........
U nas przez runde wiosenna ktora trwa az 3 miesiace przez 1 miesiac zespol sie rozgrywa ,potem w kwietniu niby szczyt formy a potem to juz byle dociagnac do konca rozgrywek bo pilkarze czują słynne "trudy" sezonu. Nosz nosi ,mnie jak widze jak beznadzijeny jest system rozgrywek ktory robi pilkarzom de facto 5-6 miesiecy przerwy . |
Cytat:
|
No proszę Cracovia nie spoczywa tylko stara sie pozyskać kolejnego zawodnika.
Tutaj news o tym http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75..._Lenczyka.html A tu jest na transfermarkt.de http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html |
Odra ściąga kolejnego Gruzina.
http://www.90minut.pl/news/116/news1...-Gruzinem.html |
|
A według mnie sporym objawieniem ligi może być nowy napastnik Jagi Brazylijczyk Maycon , którego Jagiellonia pozyskała za mln zł z FK Gomel
|
Dong w Legii, Maycon w Jagiellonii, Krivec(?)w Amice, Ba u nas, Hiszpan w Polonii. Wszyscy mają ciekawą przeszłość,zobaczymy na ile przełoży się to na ich wkład w siłę zespołu,w którym grają. Tak czy siak transfery należy uznać w kontekście ligi za dość ciekawe. W każdym razie mogące wnieść coś ciekawego do ligi.
|
Heh, i zupełnie przypadkiem wśród wzmocnień, teoretycznie czterech najsilniejszych polskich klubów (+Jaga) nie ma żadnego Polaka. I pewnie to się nie zmieni.
|
Jaga także pozyskała Jarosława Latę z Polonii Warszawa
|
Cytat:
No ale jeśli te drużyny za graczy, którzy jeszcze nic nie osiągnęli i rozegrali jedną dobrą rundę tak naprawdę, a żądają za nich jakichś astronomicznych kwot, to czemu w końcu się dziwić.. |
Cytat:
No ale sam wiesz ze jaky ktos tak poatrzyl z zewnatrz i zobaczyl jakie my wydajemy sumy na trnasfery ,kogo szukamy ,i gdzie to raczej na powaznie by z nami nie rozmawial. my tu sobie wlasnie tak ogladamy i sie ekstujemy się ta naszą "Esktraklasa" a Europa gra sobie jakby "obok" nas (albo raczej -Europa gra z pominięciem nas...) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl