Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

rabi86 13.06.2010 14:40

Ufff... Ale ciężko się ten mecz oglądało. Tak jakbym oglądał naszą reprezentację.
Słowenia bez pomysłu, jakaś taka ociężała i pełno niedokładności.
Ale dobrze, że wygrali.

Zwitter 13.06.2010 14:41

Mecz faktycznie kiepski, ale jakoś mi się fajnie oglądało i kibicoawało Słowenii i Kirmowi. Udało się, ale mam nadzieje, że w następnym meczu zagrają dużo lepiej bo to może być ich pierwsze i ostatnie zwycięstwo na tym mundialu.

prober 13.06.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 913231)
Ten spiker na stadionie ma głos jak z Mortal Kombat :D Na koniec powie pewnie Finish him! Fatality!

Albo narrator ze słynnych gier FPP: Quake III Arena i Unreal:
"Killing spree!" - brutalny faul
"Unstoppable!" - drybling
"Excellent!" - świetne podanie
"Headshot!" - strzał głową
"Impressive!" - znakomita obrona bramkarza
"Rampage!" - gol
"Humiliation!" - 3:0
itd.

;)

labtec 13.06.2010 14:43

ma ktoś linka do bramki Korena z meczu Algieria - Słowenia ?

Kibic_1906 13.06.2010 14:46

Aż mi się usnęło... Tragedia , poziom jak na meczu Odra - Piast...Jak ten mecz nie będzie dobry to uwalam te średnie drużyny i oglądam potentatów :P

brylant17 13.06.2010 15:07

Mam nadzieję, że Ghana będzie grać ładą piłkę i zajdą dalej niż 1/8 w 2006 no ale, wtedy trafili na Brazylię kto wie :D z Serbią powinni sobie poradzić ale będzie ciężko.

harthausen 13.06.2010 15:19

może i piłkarze Ghany skłóceni z trenerem. Na pewno osłabieni brakiem Essiena.
Ale Serbia mieć łatwo nie będzie, bo ci Murzyni (murzyni, Afrykanie, nie wiem jak napisać by nikt się nie przyczepił) wiedzą co z piłką zrobić i co najważniejsze - chce im się.

sessegnon 13.06.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 913270)
Mam nadzieję, że Ghana będzie grać ładą piłkę i zajdą dalej niż 1/8 w 2006 no ale, wtedy trafili na Brazylię kto wie :D z Serbią powinni sobie poradzić ale będzie ciężko.

Ghana nie gra pięknie, ale skutecznie.Bardziej po europejsku.Tez im zycze, zeby zaszli jeszcze dalej niz 4 lata temu.Z Brazylia dostali 3:0, ale grali bardzo odwaznie, nie przestraszyli sie ich.Nie bronili sie przez 90 minut, ale chcieli cos zdzialac.
Chcesz ogladac piekny futbol to ogladaj mecze WKS :D Ich gra moze sie podobac, ale w przeciwienstwie do Ghany nie maja wynikow.

Za 10 dni braterski pojedynek Boatengow :P

LuKiTS89 13.06.2010 15:36

"Mają byc zniesione wuwuzele na meczach" tak mówili podczas meczu:D
Czy marzenie się spełni??

LuKiTS89 13.06.2010 16:32

Coś dziwnego sie dzieje na tym Mundialu.
Nie dosc ze są te dziwne wuwuzele to jeszcze kolejna czerwona kartka już 3 w tym turnieju:/ Co do meczu jeden z ciekawszych na Mundialu chociaż znowu bramek nie ma:/

Ogryzek 13.06.2010 16:43

Dramat Serbii!

Kibicowałem Serbom ale muszę napisać że to są idioci. Najpierw faul na środku boiska w niegroźnej sytuacji.... czerwień. Potem ręka i karny.

Idioci albo nerwowo nie wytrzymali....

Nie rozważam już czy ta czerwień powinna być.

kreseq 13.06.2010 16:45

Strach pomyslec jaka pilke wymysla na EURO 2012... jakies propozycje :D ? Ewentualnie propozycje tlumaczenia przez zawodnikow czemu ta pilka jest do niczego :D ?

PS: Wuwuzele zle wplywaja na psychike zawodnikow :D Kolejny idiotyczny faul, kolejne idiotyczne kartki ;D

Mario Nh 13.06.2010 16:54

I dobrze, że Ghana wygrała, a Serbia? Już z Polską grała piach.

A teraz porównajcie sobie grę Kirma do tego lansowanego przez media Krasicia
Manchester United :lol:

Q13SON 13.06.2010 17:01

http://i46.tinypic.com/28umo13.jpg

rabi86 13.06.2010 17:23

I mamy pierwsze zwycięstwo zespołu afrykańskiego.
Nie rozumiem trochę płaczu Trzeciaka w studiu wielce zdziwionego, że Serbowie tak słabo grali.
Nie przypominam sobie meczu Mundialowego, w którym graliby piękną piłkę, zawodników zresztą też moim zdaniem mają przeciętnych (choć grają w dobrych klubach).

Ale żółtej kartki za drugi faul bym nie dał. Coś w ogóle Ci sędziowie nie z europy sędziują strasznie delikatnie, jakiś kontakt i od razu przewinienie.

Zobaczymy co dzisiaj jeszcze Niemcy pokarzą. Tak nadawali na Słowenię, a to na razie jedyny zespół z Europy, który zdobył trzy punkty (wiem, że Algieria też do potęg nie należy).

JAR0 13.06.2010 18:04

Ja z meczu najbardziej zapamiętam garnek na głowie u jednego z kibiców i lecący z niego jakiś tajemniczy dym :shock:

sessegnon 13.06.2010 18:09

Serbowie prezentują się podobnie do Polaków.W eliminacjach grają dobrze, a na turniejach zawodzą.Ostatni ich sukces to chyba ćwierćfinał EURO 2000 od tamtej pory w niczym lepsi od naszych orłów nie są.Chociaż piłkarzy mają znanych...

WISŁAZWE 13.06.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 913299)
Dramat Serbii!

Kibicowałem Serbom ale muszę napisać że to są idioci. Najpierw faul na środku boiska w niegroźnej sytuacji.... czerwień. Potem ręka i karny.

Idioci albo nerwowo nie wytrzymali....

Nie rozważam już czy ta czerwień powinna być

Wygrał ich bałkański charakter,porywczość, bezmyślność, głupota, nerwowość. Na własne życzenie stracili zawodnika, choć osobiście wydaje mi się, że grając w 10 większe zagrożenie stwarzali niż w 11, potem głupia ręka i 1-0.

Co do tej kartki, to chyba w wyniku 2 żółtych więc co tu rozważać, faul w środku zawodnik nie był zainteresowany piłką.

Jak napisałem wcześniej Ghana wyjdzie z grupy :)

prober 13.06.2010 19:07

Korea, Słowenia i Ghana to ciekawe ekipy, zwyciężając w pierwszym meczu zrobiły duży krok do awansu. Tacy np. Anglicy nawet pomimo remisu z USA są pewni wyjścia z grupy, co może się na nich zemścić, jeśli zlekceważą słabszych przeciwników.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 913320)
Zobaczymy co dzisiaj jeszcze Niemcy pokarzą.

Pokarać to ciebie powinni za niechlujną ortografię.

Pan Jotka 13.06.2010 19:40

Niemcy grają swoje. 1-0. Niestety bo Aussies to moji faworyci nr 2 do miana Czarnego Konia Mistrzostw , Zaraz po USA. Kibicuje Kangurom :)

Kordel_Walker 13.06.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKiTS89 (Post 913281)
"Mają byc zniesione wuwuzele na meczach" tak mówili podczas meczu:D
Czy marzenie się spełni??

http://autokacik.pl/files/283875640-assdd.jpg

harthausen 13.06.2010 19:56

tak trochę OT, wyszło mi , że Kirm to 20 wiślak występujący na mistrzostwach świata.

Z graczy, którzy przewinęli się przez Wisełkę i MŚ ale nie w tym samym czasie dochodzi jeszcze z 9 (ostatni to Uche), nie wiem, czy Burns grał w Niemczech w reprze Australii czy został w domu? (byłby 10 :) )

jurukuru 13.06.2010 19:58

Najlepszy mecz na tych mistrzostwach jak dotychczas :) (pomimo, że grają Germany)

brasilia79 13.06.2010 20:01

Niemcy, nasze kochane sąsiady miażdżą...i tyle w temacie

qchar90 13.06.2010 20:05

Niemcy jak to Niemcy graja swoje, wykorzystuja bledy Australii
Australii cos nie idzie lapanie na spalone
dobry ten Ozil

tommiyacht 13.06.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 913452)
Niemcy jak to Niemcy graja swoje

a mi się wydaje że grają właśnie bardzo ładnie dla oka

Plastman 13.06.2010 20:20

Aussies strasznie mnie zawiedli, ale ciekawy jestem co pokażą w drugiej polowie. Mimo, że umiejętności nie te, to oczekuję podjęcia walki.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 13.06.2010 20:21

Taa Niemcy... Ja bym określił ten ich zespół mieszanką rasową ;] Turecko-Polsko-Niemiecką ;]

qchar90 13.06.2010 20:26

Hitler pewnie sie w grobie przewraca jak widzi ze dla Niemiec gra Turek, Polak, Brazylijczyk i inne naradowosci. Mecz nareszcie nie senny.
Jestem ciekaw jutro Holendrow, ciekawe co pokaza, potencjal maja ogromny.

arth_ur 13.06.2010 20:29

Niemcy - Australia - na razie najbardziej podoba mi się ze wszystkich meczy. Coś czuję że namieszają czarne wrony na tych mistrzostwach. Cieszą bramki polaków.

Kamson 13.06.2010 20:31

Reprezentacje Niemiec to ja bym jednak nazwał Reprezentacją Międzynarodową.

hunter 13.06.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 913473)
Cieszą bramki polaków.

Jeszcze na Podolskiego, ale po bardzo burzliwej dyskusji, mógłbym się zgodzić. Ale Klose? Człowiek który zdania po polsku nie skleci? Przecież on nawet Niemcem nie jest, każe się nazywać Europejczykiem :lol:

WISŁAZWE 13.06.2010 20:55

W końcu więcej niż 2 bramki, dobry mecz, szybki Australia bez szans, grając w 10 to nie pokażą za wiele.
Międzynarodówka rozjeżdża ich strasznie.
Będzie 5 jak nic.

spartan 13.06.2010 20:57

A dlaczego nikt nie pisze, że Australia jednak górą...i dołem też lepsza?
http://fotbal.idnes.cz/obrazem-nahe-...otbal-2010_pes

laurence 13.06.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 913478)
Jeszcze na Podolskiego, ale po bardzo burzliwej dyskusji, mógłbym się zgodzić. Ale Klose? Człowiek który zdania po polsku nie skleci? Przecież on nawet Niemcem nie jest, każe się nazywać Europejczykiem :lol:

Klose z mówieniem po polsku nie ma problemu. Poprostu tego nie chce robić bo czuje się Niemcem w 100%. Zresztą jak patrze na niego podczas hymnu to wydaje mi się że on chce być bardziej niemiecki niż nie jeden prawdziwy fryc.

Ogryzek 13.06.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 913477)
Reprezentacje Niemiec to ja bym jednak nazwał Reprezentacją Międzynarodową.

Tak samo jak Francji czy Anglii. W Holandii też kilku będzie. W Portugalii z dawnych kolonii...

Może się to podobać lub nie ale tak jest

A co do meczu - Niemcy dyscyplina taktyczna, zgranie + wybieganie i leszcze z Antypodów na łopatkach.

Takiego Cahila na miejscu trenera Australii to bym zajebał. Mają Australijczycy 2 mecze z rywalami z którymi łatwiej wygrać i włączyć się do walki o awans a ten pacan osłabia swój zespół w najbliższym meczu. Przecież Niemcy prowadzili już 2-0 i po co było szaleć?

pawelwislak 13.06.2010 21:52

Niemcy dziś pokazali że faworytem są jak zawsze jestem pod wielkim wrażeniem gry jak ich nie cierpię tak obiektywnie póki co najlepiej grająca drużyna na mistrzostwach zobaczymy co pokaże druga część ekip mistrzostw.

irman 13.06.2010 21:56

Ta jasne międzynarodówka niemiecka itd. Już widzę Klose i Podolskiego wychowanych przez polską myśl szkoleniową. Właśnie dzięki temu, że w piłkę uczyli się grać nie w kraju w którym się urodzili prezentują to co prezentują. Chyba już lepiej opierać kadrę na piłkarzach wychowanych u siebie, niż na Obraniakopodobnych wynalazkach, które zasilają naszą kadrę tylko dlatego, że tam gdzie się wychowali nie mają szans się przebić do repry, a dodatkowo dukają najprostsze słowa po polsku.

Jak na razie Niemcy i Argentyna to jedyne drużyny, których grę dało się oglądać. Jak do tej pory poziom MŚ marniutki. Może być chyba tylko lepiej.

Sylwek1906 13.06.2010 21:57

Oj nie wiem czy łatwiej wygrać, Australia dzisiaj nawet nie walczyła i mogą mieć problemy z Ghaną i ich przygotowaniem fizycznym. Niemców fajnie sie oglądało, w końcu dobry mecz.

Ciekaw jestem co pokaże jutro Holandia, patrząc na skład dawno tak dobrze nie mieli.

I chciałbym żeby jutro makaroniarze dostali od Paragwaju, oj jakby było świetnie...

WISŁAZWE 13.06.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906 (Post 913559)
Oj nie wiem czy łatwiej wygrać, Australia dzisiaj nawet nie walczyła i mogą mieć problemy z Ghaną i ich przygotowaniem fizycznym. Niemców fajnie sie oglądało, w końcu dobry mecz.

Ciekaw jestem co pokaże jutro Holandia, patrząc na skład dawno tak dobrze nie mieli.

I chciałbym żeby jutro makaroniarze dostali od Paragwaju, oj jakby było świetnie...

Z grupy z Niemcami wyjdą też piłkarze Ghany nie wierzę w to że Australia jest w stanie coś ugrać w tej grupie.

Ale patrząc na godzinę i inne drużyny grające o tej porze to czeka nas męczący mecz, obym się mylił że skończy się 1-0.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl