![]() |
Po tym meczu czuje sie jakby ktos mnie opluł
to co dzis zaprezentowali wyklucza tych jedenstu "pilkarzy" do gry w tym klubie do natychmiastowego wyjebania na zbity pysk jest Pawelek,Jop,Brozki,Lobodzinski,Malecki do konca rundy grac Młodą druzyną ktora powinien poprowadzic Kulawik, Skorze odsunac na razie od Wisly ja juz tym pilkarzom nie zaklasami,nie zaspiewam ,dzis skonczylo sie dobre nie ma juz zadnej duzyny,nie ma ambicji ,nie ma niczego Pawel Brozek Patryk Malecki blagaw was odjedzicie juz stad zebym was juz wiecej na oczy nie widzial ,bo zygac mi sie chce jak widze wasze gwiazdorzenie. |
Cytat:
Dziękuję i żegnam. Wypowiadam się rzadko bo po każdym poście dostaję bana. Do napisania za parę miesięcy - jak mnie już odbanują. |
Rozdać koszulki jak Zabrze swoim grajkom o podobnych treściach . Co do meczu to już wszyscy powiedzieli . z Taką grą ani MY ani Legia ani Lech ani Ruch nie będzie miał mistrza tylko Bełchatów który niestety gra coraz lepiej...
Przegrać w dobrym stylu to nie wstyd ale to co było - szkoda słów. Zobaczymy co wniesie runda wiosenna. |
O jakie pozdrowienia chodziło ? (transparent)
|
Jeżeli komuś nie pasuje, że śpiewaliśmy na trybunach "Wisła grać, ***** mać" to niech zaproponuje, co innego można by zaśpiewać. Może "Nic się nie stało" albo "Czy wygrywasz, czy nie"? JA sądzę, że w sytuacji gdzie upadliśmy na pasiaste dno, to już nie można mówić że nic się nie stało, bo stało się. Bardzo dużo się stało. Przegraliśmy z Cracovią. Naszym odwiecznym przeciwnikiem. My, drużyna która ma grać w LM. Bo nic się nie stało, możemy śpiewać jak wygramy najważniejsze mecze w sezonie, mamy lidera i przegramy z Odrą Wodzisław Śląski.
|
nie widzę konsekwencji w działaniach Macieja Skorży. Co mecz mówi że brakuje zimnej krwi etc. No to do jasnej k***y co oni na treningach robią? Coś mi nie wychodzi-ćwicze to. Dalej nie wychodzi - ćwiczę dalej. Nie chcę mi się ćwiczyć - w*******lam z klubu i nikt po mnie nie płacze. Jak zdobywał 2x mistrzostwo PL to zachwalanie zawodników a teraz o tych samych mówi po dzisiejszej że nie mają umiejętności do gry na tym poziomie. Czegoś tu nie rozumiem.
|
Cytat:
Dokładnie o to mi chodziło o czym piszesz. Ale pomimo tego, iż Legia czy Lech grają dno to i tak dwa razy oddaliśmy im 3 pkt. Przeczytałem wypowiedź trenera Skorży po meczu... Gość trochę zaczyna mięknąć, nie owija w piękne słowa fatalnej gry i braku umiejętności... Cóż... nie dzieje się dobrze i kolejne zwycięstwa ze słabymi drużynami słabej ligi NIC nie pomogą. |
Gdybym był Cupiałem, to za karę zatrudniłbym im teraz jakiegoś KATA, przy którym Petrescu to dobry wujek. I żeby płakali ze zmęczenia. A kto by się stawiał to do rezerw, albo rozwiązać kontrakt i niech sobie idzie grać gdzie tam zechce.
|
Cytat:
Co prawda to prawda :D Brożek jest od 5 miesięcy w formie iście rodem z Premier Leauge :D :D |
Po ochłonięciu muszę stwierdzić, że niestety prędzej czy później to się musiało stać. Największą (piszę to bez przesady) bronią Wisły jest Reymonta. Pamiętacie zeszły sezon? Poza Krakowem to Wiślacy wygrali chyba ze 4 mecze (nie licząć tej serii z końcówki sezonu). Uważam, że początek sezonu był "ponad" ich aktualną dyspozycję i umiejętności.
A w dodatku to nasza Wisła jest coraz słabsza z roku na rok (na szczęście cała liga też i jakoś egzystujemy). W tym meczu zabrakło, z winy zarządu oraz z kontuzji - Baszcza, Głowy, Kokoszki(wiem, też go nie chcę), Zieńczuka, Kosowskiego, Paulisty, Sobolewskiego; doliczmy do tego grających, ale z urazami Brożka i Boguskiego oraz Gargułę, który gdyby był zdrowy byłby najlepszym naszym piłkarzem. Co do Skorży to mam żal o totalny brak rotacji. Nasi piłkarze to lenie, którym więcej niż pewnego placu co tydzień i pensji na koncie nie trzeba. Jestem pewien, że Leszczak czy Burliga gorzej od Łobo nie zagrają, a na pewno będą robić wszystko aby swoje "5 minut" wykorzystać (zwracam też uwagę, że większe wykorzystanie młodzieży w innych klubach (Lech, Legia) wynika przede wszystkim z tego, że u nich jeszcze mniej jest wartościowych piłkarzy na ławce). Ale jest pewne usprawiedliwienie dla Skorży - a mianowicie presja wyniku. Wisła gra prosto, ale do zeszłego miesiąca było to szalenie skuteczne. Chcemy grać szybko środkiem to po pierwsze trzeba wyrzucić Diaza, i kto wtedy - Cantoro? Jeszcze gorzej. Jirsak + Boguski/Garguła - tylko gdy trzeba odrabiać. Chcę, żeby Skorża został, o ile wyciągnie prawidłowe wnioski z tych meczów. Lepszego kandydata nie widać, a ostatnią karuzelę trenerską przypłaciliśmy 8 miejscem. Wiosną, gdy się wszyscy dokurują (nie widzę szans na transfery) ma być szybki, efektowny marsz po koronę mistrzowską. |
http://www.futbolnews.pl/files/(l2tn.../804188458.jpg
i tyle na ten temat przydał by się taki transparencik |
Wygrywalismy z trudem mecze ze slabszymi zespolami. Byl lider. Ale wiadomo bylo, ze wlasnie seria na rozkladze: LECH, KORONA, LEGIA i CRACOVIA to bedzie prawdziwy obraz Wisly. I jest. Nie ma w nim znieksztalcen. To jest lwasnie prawdziwa Wisla, ktora pokonuje grajaca 60min w "10" Korone, ale z najwiekszym trudem dowozac wynik, kiedy Kolporter gral w "9". Pozostale wyniki znacie, znacie przebieg gry. Czy ktos spojrzy na poziom gry czy spojrzy stricte matematycznie czy wreszcie przez pryzmat Swietej Wojny - wniosek jest ten sam. Jestesmy liderem? Tak, bo obilismy kilku outsiderow.
ps. nawet Wisla w glebokim kryzysie, kiedy wzial ja awaryjnie Kulawik rzucila na boisko agresje, walecznosc i wygralismy mimo, ze wydawalo sie, ze KSC przyjezdza nas pokonac. Ja sie pytam gdzie tu byla agresja, walecznosc? |
Zeby ta runda się już skończyła :( Bo z przewagi praktycznie nic niezostało
|
To jest kpina ze im się 90minut po boisku nie chce zapier**lać i to jeszcze w takim ważnym meczu eh WSTYD
|
Na pytanie, czy zdaje sobie sprawę, że w trakcie tego meczu kibice Wisły odwrócili się od drużyny po raz pierwszy od kilkudziesięciu lat trener odparł tylko: - Nie chcę tego komentować.(...by Skorża)
|
Wystarczyło przeczytać co w swoim blogu napisał Ilie Cebanu po przegranym tydzień temu meczu z Legią. Był zdziwiony, że ta przegrana spłynęła po zawodnikach i było wesoło na treningu jak zwykle. W kolejnym blogu zgodnie z sumieniem pisał, ze tylko wygraną mogą zmazać winy. To mówiło mu sumienie. Pewnie następnego bloga juz nie napisze, bo mu koledzy nie pozwolą, że ujawnia tajemnice kuchni.
Bo wtedy hasło : Aby trenowało się wesoło. Wszystkim, może być zagrożone. |
Cytat:
zgadzam się arturo. R22 zdobyło większość punktów tamtego sezonu. połowa zespołów już przed przyjazdem przegrywala mecz w autobusie. |
kur... obniżyć płace gwiazdorom, odsunąć ich, od składu, dać im kata żeby zobaczyli co to znaczy zapierda... a jak nie pasuje to niech zmieniają klub.
|
Skorża nie zgadza się, że drużynie brakuje ambicji. - To jest bardziej brak umiejętności. Jeżeli od wielu spotkań niektórzy nie potrafią walczyć na takim poziomie, to świadczy to o ich umiejętnościach. Nie sądzę by im się nie chciało grać. Niektórzy zawodnicy nie mają predyspozycji by grać w takim klubie.
To co on dopiero dzisiaj zrozumiał ze co niektórzy zawodnicy nie maja umiejętności. Dobrze Tofik napisałes ze przydalby im sie kat. Zeby poczuli co to znaczy prawdziwa praca na treningach i pot wylany. A nie ****a opierdalanie sie na treningach! Bo oni uwazaja sie za gwiazdy(pseudo gwiazdy w naszej slabej lidze) i uwazaja ze nie musza sie zbytnio przmeczac na treningach. Bo oni sa okreslani od lat wielkimi talentami(i na tym ciagle zyruja) chociazi ze juz pod 30 podchodza. |
W 2004 roku wyleciał Henryk Kasperczak z trenera Wisły Kraków mimo iż drużyna nie przegrała żadnego meczu ligowego i poniosła klęskę tylko w pucharach Dynamem Tibilisi ( ....przegrała 1 mecz , 1 wygrala !!! w pucharze Uefa. Ówczesna drużyna rokowała jednak bardzo dobrze na przyszłość mimo tego nie powodzenia .. kluczowi piłkarze ofensywni : Żurawski , Szymkowiak byli zdeterminowani by zostać jeszcze i powalczyć o Ligę Mistrzów, gdyby nie doszło do gwałtownych ruchów w 2005 roku prawdopodobnie udało by się wywalczyć historczyny awans do ligi Mistrzów .
Obecnie w roku 2009 roku mamy drużynę która też jest liderem ale ma już 3 porażki ( Legia , Cracovia , Lech) kompromitację w Pucharach Europejskich 1000 razy większa niż Dynamo Tbilisi bo przegrali w przedbiegach ..... Do tego styl drużyny jest żenujący a piłkarze nie rokują żadnych szans na poprawę . Nie oszukujmy się jeśli Skorża dostanie szansę to tylko dlatego że Wisły nie stać na innego trenera. W Polsce faktycznie byłby z tym problem a zagranicznego trenera uznanego nie będzie kasy i chore koło się zamyka. Musimy sobie zadać pytanie co jest w stanie dać jeszcze tej drużynie Skorża ... czy nie cofamy się w tył ??? . Osobiście bym zaryzykował teraz i poszukał konkretnego trenera z zagranicy który wreszcie czegoś nauczy tych pseudo grajków . Bo niestety ale ta drużyna nie rokuje w ogóle na cokolwiek poza ogrywaniem ogórków w lidze Polskiej i liczenie na ewentualne potknięcia Legi ,Lecha ... |
Powiedzcie mi za co ci "pilkarze" choc napewno ci ludzie nimi nie są biorą take pieniadze ??
Na miejscu Cupiala za to co dzis zrobili obciol bym 2/3 pensji a polowe skladu karnie zawiesil do konca rundy. To co dzis zrobili dysk dyskryminuje tych 11 panow poza Marcelo i ALvarezem do gry w Wisle. DO konca rundy grac Mlodą druzyną . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wszyscy teraz spamują w tym temacie więc pewnie mało kto czyta wszystkie posty, czyli ten post może ze dwie osoby przeczytają ale wyrażę swoje zdanie.
Ogólnie dobry mecz, ale Wisła za bardzo się przejęła rywalem i chciała strzelać zajebiste bramki, jak była dobra okazja to Małecki jeszcze z resztą woleli się pobawić piłeczka ****a jego mać! i w ten sposób zjebali parę naprawdę! dobrych akcji... ALE CÓŻ ZDARZA SIĘ NAWET NAJLEPSZYM !!!! A cracovia niech wali konia |
Ja proponuje wywiesic taki transparent: "Małecki,Brożek Paweł byliście chlubą naszego klubu ale teraz wypierdlajcie" "zacznijcie zapierdalac gwiazdki" To na treningu albo w Sosnowcu.Albo zrobic transparenty podobnej tresci.Tak nie moze byc!
|
Cytat:
|
Przykro się na to patrzyło. Czy coś, ktoś się teraz w klubie zmieni? Myślę, że powinno... :(
|
Skorza wreszcie zaczal chociaz otwarcie mowic o braku umiejetnosci.
Taki Pawel Brozek ma 27 lat, ale nadaje sie idealnie, aby zapisac go do Akademii Pilkarskiej razem z 10 latkami, ktorych uczy sie absolutnych podstaw, typu strzal, przyjecie czy odegranie, bo az zal patrzyc jak przeogromne trunosci takiemu staremu pilkarzowi sprawiaja podstawowe czynnosci pilkarskie. To samo tyczy sie wiekszosci jego kolegow. Co akcja , to makabryczny blad wynikly z braku wyszkolenia. |
Co ja czytam...przeciez blad przy bramce popelnil Marcelo, a wrzutki Alvareza byly katastrofalne(a bylo ich przynajmniej 10)...
Liga prezentuje zenujacy poziom i nie zdziwie sie, jesli wiosna wygramy bez wiekszych problemow i z Legia, i Lechem, i z Cracovia(niektorym tylko na tym zalezy) i poraz kolejny zdobedziemy MP. Co wtedy beda pisac Ci, co dzisiaj wyklinaja Skorze(nie mam watpliwosci, ze zostanie na stanowisku przynajmniej do konca sezonu)? Mamy takich, a nie innych pilkarzy, a przy tym mnostwo kontuzji. Fatalne tez w skutkach okazalo sie pozbycie Baszczynskiego(regularnie gra teraz w Grecji), bo to jedyny zawodnik oprocz Sobolewskiego, ktory potrafil pociagnac zespol. Reszta to pipki(za przeproszeniem i z calym szacunkiem). |
Jechałem dzisiaj do Sosnowca z nadzieją ... z nadzieją,że w końcu od kilu meczy zobaczę Wisłę walczącą...Natomiast już po pierwszych paru akcjach widząc Brożka ze swoją firmową niezadowoloną po każdym niecelnym podaniu miną , Małeckiego z rozkładającymi rękoma w bezradności... po cichu sobie powiedziałem,że dzisiaj zwycięstwa nie będzie... I nie piszmy,że gdy wygrywają na boisku to jesteśmy zawsze z nimi,a zaraz po porażkach się odwracamy...każdy ma prawo porządnie się wkur*** po takim meczu i możecie mi mówic co chcecie! A niech każdy znas sobie odpowie na pytanie kiedy Wisła rozegrała dobre spotkanie? ...Przegrywamy najważneijsze mecze... a potem przytrafia nam się taki Tallin i nikt nic nie wie...
|
Cytat:
6 dośrodkowań i 6 baboli - 100% precyzja:D Jeśli już to wszyscy poza Marcelo, Alvarez też do ME! |
Brozek pokazal dzisjaj tylko gwiazdorstwo
|
Marcelo długo w Wiśle niepogra bo to klasowy piłkarz
|
Wole "babole" Alvareza niż wykopywanie piłki w trybuny przez innych zawodników :)
|
Cytat:
Jak ty widziałeś dobry mecz to zmień dilera albo mniej ćpaj... :shock: |
Cytat:
|
Zrobić to co w Amice-nietykalnych do ME i obiąć pensje.
Pobyt w ME na pewno przydałby się Brożkom, Jopowi,Łobo i Małeckiemu. Po takim numerze (o dziwo) Amica zaczęła lepiej grać,mimo,że np.z nami w 11 u nich debiutant grał. |
Paweł Brożek zadziwił mnie swoją wypowiedzią, po raz kolejny usprawiedliwia zamiast przyjąć porażkę na klatę, żałuję że ten mecz nie był przegrany 2-3 bramkami może wtedy do niektórych by dotarło, że grają totalna padakę
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
później naszło go trochę refleksji Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
porażka, po tylu meczach do nich nie dociera jak wielką kiszkę grają... PS. wpuszczenie Leszczaka to ma nadzieję zapowiedź wpuszczania młodych, a nie braki kadrowe, no by czy ktoś jeszcze wierzy, że ci młodzi dadzą mniej niż cała linia pomocy? może pomijając Jirska, który widać ze czasem chciał.... i... FRAGMENT wypowiedzi Skorży Cytat:
a najlepiej do powyższej wypowiedzi świadczy Boguski który po półrocznej przerwie zagrał lepiej lub choćby dał więcej drużynie niż większość zawodników w ciągu całego meczu, a grał tylko 20 minut... yoda79: pamiętaj że Jop w Wiśle jest na zupełnie innych warunkach, gdyby nie on, to nikogo by nie było, niektórzy nawet mówili, że to on zrobił łaskę, i dal się namówić do rocznej gry mimo ze mial zawieśić grę na rok, on sie do Wisły nie pchał, to bardziej Wisła go chciała, zsyłanie go niżej nic nie da |
Marcelo to zawodowiec. Marcelo zostaje po treningach i ćwiczy. Był tu nie dawno na forum wklejany artykuł o tym. On chce coś osiągnąć w piłce nożnej. On jest ambitny. Nie zależy mu tylko na kasie ale na ciągłym rozwoju. Większości polskim piłkarzom tylko zależy na kasie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl