Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 Kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 6 listopada, piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6504)

fran23 06.11.2009 22:11

Dla mnie Skorża się skończył.Po raz kolejny po Lechu jego taktyka była żałosna.Znowu zademonstrował nam ,że "nie ma jaj".Ma Leszczaka na ławce ale go nie wpuszcza , bo się boi.Wisła miała całe 45 min na strzelenie bramki a stworzyła sobie (JEDNĄ!!) sytuację do strzelenia gola.Kirm do zmiany po 15 min.Małecki przechwalał się dziennikarzom Canal+,żeby dali mu statuetkę najlepszego zawodnika przed meczem.Teraz powinni mu dać ale dla najgorszego.Podpisał kontrakt i gwiazdorzy , a nic nie gra.

Pele77 06.11.2009 22:11

Oby dwa zespoły są sobie i chuja warte, niestety...

willow 06.11.2009 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 813294)
No cóż. Za tydzień gramy z Cracovią. Z taką grą to mam obawy przed tym meczem. Najsłabszy punkt Wisły ( personalnie ): Jop i Paweł Brożek. Najlepszy: Pablo Alvarez. Skorża widać nie ma pomysłu na grę i nie można usprawiedliwiać tego brakiem kluczowych zawodników. To się zdarza w każdym zespole.

Na Twoim miejscu nie pisałbym nic złego na Skorżę, bo jak ja ostatnio na pisałem, że jest miernotą, to dostałem bana. Najwidoczniej któryś z moderatorów jest w nim zakochany.

A prawda jest taka, że jest MIERNOTĄ. I banujcie mnie do woli.

jacek67 06.11.2009 22:11

Jak to nie wina Skorży ??? on ustala sklad . jak komus z piłkarzy niepasuje to aut ,a jak on sie boi to aut Treneiroa(szkoda mi Pana Cupiała jak patrzy nato co się dzieje ( ZMIENIĆ TRENERA!!!!!!!!!!!!!!) mnie tez banujcie

PabloTS 06.11.2009 22:12

Kolejny zenujący występ naszych gwiazdeczek,kolejny mecz bez woli walki ,kolejny mecz na poziomie klasy okregowej...ile to jeszcze potrwa??znowu prestizowy i wazny mecz....i znowu porazka....jak dla mnie z tej mąki chleba nie będzie.....mam tylko nadzieje ze derby zakończą sie dla nas weselej....tego nam wszystkim życze...

elomike 06.11.2009 22:12

Jedyny piłkarz trzymający poziom gry to Marcelo. Małecki powinien w derbach grzać ławę razem z Łobodzińskim. Skład Wisły po wszystkich zmianach był najlepszy.

CelticusABG 06.11.2009 22:13

cóż mogę dodać... wszystko właściwie zostało powiedziane... ale mnie tylko 1 rzecz irytuje... mamy znakomitych graczy ofensywnych lecz albo
1) Skorża nie umie ich poustawiać na boisku
2) Są jakieś konflikty w drużynie i po prostu nie grają nasi zespołowo tylko to jest zlepek indywidualności

Na Odrę, Piasta może wystarcza... Na lepszych już nie... Przyczyny tkwią głębiej niż w samych piłkarzach czy trenerze... Dla mnie coś jest nie tak z wykorzystywaniem potencjału albo z atmosferą...

Ogryzek 06.11.2009 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 813292)
Nie chce mi się słuchać ani czytać kolejnych wymówek piłkarzy i trenera. Spotkanie stało na żałosnym poziomie. Legia grała raczej antyfutbol, ale nie z mienia to faktu, że była lepsza i wygrała zasłużenie. My w kolejnym meczu pokazujemy zero ambicji. W kolejnym meczu o dodatkową stawkę przegrywamy. Nie mam złudzeń- w takim zestawieniu personalnym możemy zdobyć mistrza, ale w pucharach będzie następna Levadia.

A jesteś przekonany że zdobędziemy mistrza? Bo ja nie. Ten mecz trzeba było zremisować i przegraliśmy....
Tym razem Pawełek dał popis (myślałem że jego błędy minęły). Jop raz wyłożył piłkę Chiniamie. Mogło być 2-0.

Jedyne sytuacje jakie mamy marnuje Brożek i Małecki. Skuteczność jak zwykle.

Słaba obrona + błędy bramkarza + słaba skuteczność = najczęściej dają przegraną.

Gdyby Legia nie strzeliła po babolu Pawełka tej jednej bramki mielibyśmy 0-0.... tak to możemy pomarzyć o remisie.

rafal777 06.11.2009 22:13

Dokładnie taki sam mecz jak pozostałe od początku sezonu tylko że Legia ma lepszą obronę. Gramy dokładnie to samo więc nie wiem o co wam codzi :D A że Małecki nie umie przyjąć iłki albo trafić do pustej bramki? anowie przecież w meczu z Odrą Wodzisław odkupimy wszystkie winy i będzie mocne 1:0. Pokażemy charakter, i przyjdzie potem kolejne 1:0 i tak Panowie do meczu z Lechem gdy przegramy i tak do usranej śmierci :D Oczywiście jeśli dalej patronować temu będzie mięciutka rączka naszego chwali treneiro :D

Kolumbus 06.11.2009 22:13

Maciej Skorża z ekipą przejebał wszystkie ważne mecze jakie były tej jesieni:
Levadia
finał PP
Lech i teraz Legia

niestety on nie ma pomysłu na grę Wisły i o tym już mówiłem od dawna.Niestety drużyna o takim potencjalne powinna grać cokolwiek, a my gramy cokolwiek tylko z cieniasami.Inną sprawą jest, że forma niktórych piłkarzy i to że są w Wiśle to jakaś kpina

P.S.
Chcemy trenera z jajami, jak to pewna osoba miała w podpisie

3rider 06.11.2009 22:14

Zal mi Was. Skorza 2013? LEVADIA 0:1, LECH 0:1, LEGIA 0:1. Wszystkie trzy ( a nawet cztery) mecze to kompromitacja. Obijemy Odre? Zaglebie? Polonie W?

gromaders 06.11.2009 22:14

Porażka... DNO!!!

a Węgrzyna szkoda słuchać bo to jest żenada co on gada... skąd taka niechęć do Wisły..

Żuczek 06.11.2009 22:14

Zwycięstwo Legii niestety w pełni zasłużone. Na to co ci nasi kopacze wyprawiają to normalnie brak słów. Zero ambicji. A o celności podań też nie wspomnę - co udało się warszawiakom odebrać to po chwili im oddawaliśmy, nie ważne, czy to długim, czy krótkim podaniem. W następnym meczu jak dla mnie - Ćwielong do pierwszego składu za Małeckiego, który dziś setkę zmarnował, pozatym od pierwszej minuty Garguła z Jirsakiem za Diaza i Cantoro.

Ps. Miałem zamiar przed meczem postawić ze dwie dychy na Legie, bo kurs był cholernie wysoki, ale zrezygnowałem, bo pomyślałem, że przeciw przeciw swoim stawiać nie będę. Następnym razem nie będę miał takich sentymentów.

Donki 06.11.2009 22:14

ŻENADA!!
Czy zawsze bedzie tak że w meczach z Legią i Lechem muszę sie za nich wstydzic??

wolfy 06.11.2009 22:14

Proszę bez wyzwisk i wjazdów personalnych, kulturalnie. Ten temat nie służy odreagowywaniu frustracji po meczu.

3rider 06.11.2009 22:15

Dawajcie trenera z Anglii, Niemiec, ktory nauczy ty obibokow walki. BRAWA TYLKO DLA PABLO I MARCELO!

MaG* 06.11.2009 22:15

Wydawało mi się czy Jirsak cieszył się jak Małecki z bliska nie trafił do bramki gdy dobijał strzał Tomasa ?

sandomingo 06.11.2009 22:15

Tylko nie piszcie że macie cały weekend z...ny przez ten mecz.
Wrzućcie na luz.
Przecież to tylko sport, to tylko piłka jak uwielbiają powtarzać nasi ulubieńcy.
Myślicie że oni się tym bardzo przejmą? Bez jaj.

Normalka.
Gratulacje dla Legii za 3 punkty, byli ciut lepsi. Mogą przynajmniej porzucać ananasami na wesoło.

Stavanger 06.11.2009 22:15

Ja nie najeżdżam na Skorżę, ale to nie przypadek, że w drugim meczu topowym, znów przegrywamy. Tyle że z Lechem jeszcze się chciało naszym grać, dzisiaj już nie.

Michal_23 06.11.2009 22:15

Jak to mówią: CZAS LECZY RANY.

Po Levadii było przez pewien okres zaangażowanie, chęć zmazania win, wstydu, zadośćuczynienia kibicom za tę porażkę... Pozwalało to wygrywać kolejne mecze w naszej kiepskiej lidze z kiepskimi zespołami.

Teraz wróciliśmy do "normalnego" poziomu zaangażowania...

Peroslaw88 06.11.2009 22:15

Przypomnę słowa Skorży z wczoraj: "Cała drużyna jest w formie"....

Nam potrzeba trenera pokroju Petrescu, a nie ****usia (inaczej nie można nazwać). Kto nie chce zapier.... to transfer do Odry... Opole...

pikey 06.11.2009 22:16

Wstyd przegrać u siebie z tak grającą Legią!! Oni nawet już nie chcieli nas dobijać, tylko się kurczowo tego 1:0 trzymali. W ogóle mecz bardzo słaby. Najgorsze, że o ile dawniej stwarzaliśmy po 20 sytuacji ale skuteczność bywała zerowa, to teraz nawet sytuacji nie ma.

Brakuje w drużynie graczy z jajami: Sobola i Głowy, a także kreatywnego Boguskiego. Bez nich gramy samymi schematami.

Żal mi Małego, uderzyła mu sodówa do głowy, trochę przygwiazdorzył i teraz mu kompletnie nie idzie. Liczę jednak, że się pozbiera.

Przegraliśmy z Lechem i Legią a to kibica najbardziej boli. Ale trzeba grać dalej, mistrzostwo to mistrzostwo nawet jeśli się je zdobywa wygrywając tylko z ogórami...

Zwitter 06.11.2009 22:16

Ja jestem dużym zwolennikiem Skorzy, ale po tym meczu niech się zastanowi co zrobić z tą drużyną, przegrywamy prawie każdy mecz z Lechem od dłuższego czasu, teraz jeszcze u siebie z Legią z którą w lidze u siebie nie przegraliśmy od sam nie wiem kiedy (co prawda Sosnowiec to nie Kraków i Reymonta, ale jednak u jesteśmy gospodarzem). Coś z tym trzeba zrobić, mistrza pewnie i tak zdobędziemy przez wygrywanie z ogórkami, ale później co? Znów Levadia?...

Kamson 06.11.2009 22:16

Brawo dla naszych pseudo gwiazdek za przechodzenie meczu.

Brawa dla Małeckiego za nie trafnie do pustej bramki. Moja mama nie potrafiłaby tego nie trafić, a Małecki potrafił.

aadrian321 06.11.2009 22:16

Mamy druzyne ktora jak straci pierwsza gola z lepszym zespolem to wiadomo juz ze przegraja!!! Technika zero kazde przyjecie pilki to porazka podskakuje pod brode zero akcji z wieksza liczba podan niz 4 brak ambiji trener bez jaj( nie mowie ze slaby ale cykor jakich malo w polsce) boi sie wpuszczac mlodych zawodnikow a co do tych gwiazdeczek to H*J IM W D*PE!!! WISLA TO MY!!! WISLA TO MY!!!

TymonPRO 06.11.2009 22:16

Trener trenerem ale zauważcie że, niektórzy piłkarze niezasługują aby reprezentować nasze barwy.Junior Diaz kolejny fatalny mecz zdecydowanie wole już polskeigo koapcza w jego miejsce.Patryk małecki chyab musi na ławke pójśc bo coś z nim nie tak.A pan Jop to już sami wiecie

Gin 06.11.2009 22:16

Wnioski po tym meczu sa proste. Skorża nic sie nie nauczył na podstawie przegranych meczach w pucharach . wystawienie w pierwszej połowie dwoch def. pomocników to był bład . Jedynym usprawiedliwieniem trenera to to ze ma waska kadre jesli Cupiał mysli ze z kadra 16 piłkarzy zdobedziemy MP to sie myli . wiem ze teraz jest ciezko z budzetem ale trzeba sie pozbyc w zimie szrotów typu Jop , Cwielong i Cantoro i sprowadzic solidnych graczy o przepraszam zapomniałem o Łobodzinskim .Małecki zagrał słabo ale on jest usprawiedliwiony po czesci poniewaz ciagnoł gre Wisły przez wiele spotkan pomimo małego doswiadczenia.

qchar90 06.11.2009 22:17

Skorża kolejny raz przegrał "prestiżowy mecz"
trzeba sie zastanowić co dalej
czy go zostawić?czy mu podziękować.
on już za dużo stracił szans;/
a te miernoty ktore uwazaja sie za pilkarzy i zawodowcow powinno sumiennie trenowac trenowac i jeszcze raz trenowac!
a nie opierdalac i ciagnac swoja kariere na łatce "talent"
wiekszosc z naszej druzyny nie da rady zagranica.
Marcelo ma szanse na kariere zagranica.

bebeto 06.11.2009 22:17

Ciekawe jak się mecz podobał Bogusiowi C. ?? Tak jak już ktoś tu napisał ZNOWU Zawiedli !!! Przez DUŻE "Z"!!!!!!!!

legol 06.11.2009 22:18

Poziom meczu - żałosny
Poziom Legii - żałosny
Poziom Wisły - dno dno dno dno dno

Legia grała taką kichę że aż żal było patrzeć, niestety wisła grała jeszcze gorzej - no i zadecydował 1 farfocel.

JohnyTS 06.11.2009 22:19

W tym momencie Małecki przeszedł sam siebie , i to nie dzisiaj zagral do d**y tylko od meczu z Lechem nic nie robi! Jak on chce grac w reprezentacji jak on nie umie przyjąć piłki , nie umie pomyslec na boisku , jedyne co mu sie chce zrobic to isć do Franctica albo do Cienia! Strasznie sie na nim zawiodlem , jak i na postawie calej druzyny !! Myśle ze Cupiał wyciagnie z tego wnioski !!

Ave

Kolumbus 06.11.2009 22:19

Akurat jak ktoś .......i jedną sytuację w meczu to się mówi - życie.Tak to już jest że nawet najwięksi nie strzelali w decydujących momentach więc za jedno wydarzenie nie można rozliczać a za całą pracę w danym okresie.Dlatego jest w stanie Małego bronic, Skorży już nie.

abruzzi 06.11.2009 22:19

Moim zdaniem po sezonie należy poszukać nowego trenera. 3 ważny mecz i 3 raz w pałe. Druzyna nie ma charakteru co pokazuja mecze w kielcach i wczesniejsze gdzie wszystkich zadowala minimalne zwycięstwo. W meczach tak naprawde o stawke kolejny raz zawodzi i możemy dziekowac Legii i Lechowi ze kelnerow lekcewaza bo to głownie ich zasluga ze mamy lidera i te nasze 2 mistrzostwa

christof20 06.11.2009 22:19

Nasz poziom gry był masakryczny. Dużo niedokadności, problemy z przyjęciem piłki i najważniejsze - SKUTECZNOŚĆ. Jak się nie strzela bramek, to się nie wygrywa. Ile trzeba stworzyć sytuacji, żeby strzelić gola ?? Gra z kontry - no comment...
Zgadzam się z medykiem - wygrywamy z Odrami czy Piastami, a jak przyjdzie zagrać z kimś mocniejszym, to jest kicha. A później w pucharach znowu jakaś Levadia czy Tbilisi...

aadrian321 06.11.2009 22:20

Powinnismy miec takiego trenera jak DAN PETRESCU tylko ze jak taki przyjdzie to druzyna go zwolni bo im biegac zacznie kazac i pojdzie na skarge do cupiala DNOOOOOOOOOOOO!!!!

St@chu 06.11.2009 22:20

Tu żaden trener nie pomoże... To co przyszło nam oglądać to był żenujący spektakl, który dla kogos kto nie orientuje sie w układzie tabeli mógłby równie dobrze być mecze dwóch ostatnich druzyn, a nie liderów.

Dopóki skrzydła nie zaczną nam hulać jak za Henia, dopóty będzie taka wielka masakra i kopanina przez środek. Garguła, Boguski i może Małecki dają nadzieję na dobry środek pomocy, ale nic sie nie da zrobić jak nie zaczną hulac skrzydła, które w tym meczu kompletnie nie funkcjonowały i to jest największy ból.

Wielki brak Kamila Kosowskiego. On nawet przeciwko Chelsea potrafi szarpnąć, co było widać ostatnio w CL. Mam głeboką nadzieję, że Kirm jakoś się jeszcze nie zaaklimatyzował i dlatego gra taką kichę, ale oszukuje sam siebie, bo dobrze wiem, że tak nie jest. Brak nam dwóch szybkich skrzydłowych z dobrą "kiwką".

Witoldon 06.11.2009 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 813325)
Wydawało mi się czy Jirsak cieszył się jak Małecki z bliska nie trafił do bramki gdy dobijał strzał Tomasa ?

Też odniosłem takie wrażenie.
Marcelo jako jedyny na plus. Małecki, Cantoro, Łobodziński, Diaz, Piotr Brożek poniżej krytyki. Z meczu na mecz nasi piłkarze wypadają coraz gorzej. Mam nadzieję, że do Skorży nareszcie dotarło, że Jirsak jest o niebo lepszy o Cantoro.

Peroslaw88 06.11.2009 22:21

Skorża nie ma jaj. Łobodziński to jest muł do potęgi. Koleś powinien grać w 4 lidze, bo może tam dadzą się nabrać na jego schematyczny zwód...

gress 06.11.2009 22:22

Jak starałem się nie krytykować trenera, tak mam nadzieję że teraz BC się naoglądał i zrobi porządek. Jesteśmy na tyle silną drużyną, że nie sztuka wygrać z Koroną czy Zagłębiem. Kolejne puchary i co ?

fran23 06.11.2009 22:23

Jak to Skorża mówił przed meczem?Że zepchną Legię do głębokiej defensywy...?No to zepchnęli...Nie mam pytań...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl