Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w pucharach europejskich 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5815)

pawlos33 22.06.2009 12:50

Otoż to. Mimo wszystko powinnismy spokojnie się po Estończykach przejechac

picasso 22.06.2009 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlos33 (Post 749526)
Dokładnie,z tymże Vetra Wilno to chyba troche inna klasa

my też jesteśmy klasę o lepsi,niż ten wspomniany klub ze stoycy.

felipe 22.06.2009 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 749517)
Żarty się skończyły nim się zaczęły;).Pamiętacie taki klub ze stolicy co sobie pojechał do podobnej drużyny na piknik i po 45 minutach był już na deskach?
.

Raczej z deskami ;)

leszekm 22.06.2009 12:53

Wisła: Echa po losowaniu eliminacji do Ligi Mistrzów

http://sport.interia.pl/raport/wisla...niu-lm,1326936

Proximus 22.06.2009 12:55

Tylko żeby bilety w jakiejś przystępnej cenie były, bo sama podróż trochę środków pochłonie.

wdały 22.06.2009 12:57

Rywal Wisły Kraków, mimo iż powstał w 1998 roku, to ma już na swoim koncie sześć tytułów mistrzowskich oraz pięć pucharów kraju

Król strzelców w Estonii to Rosjanin, zawodnik naszych rywali Nikita Andreev (Levadia Tallinn) 15 (1) oraz strzelec nr 3 to Vitali Gussev (Levadia Tallinn) z 11 bramkami.

http://gfx.api.no/image-versions/www...s_2638478m.jpg

20 latek - królem strzelców - KUPMY GO OD RAZU I NIE BĘDZIE PROBLEMU... :D

Svartis 22.06.2009 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wdały (Post 749551)
Rywal Wisły Kraków, mimo iż powstał w 1998 roku, to ma już na swoim koncie sześć tytułów mistrzowskich oraz pięć pucharów kraju

Król strzelców w Estonii to Rosjanin, zawodnik naszych rywali Nikita Andreev (Levadia Tallinn) 15 (1) oraz strzelec nr 3 to Vitali Gussev (Levadia Tallinn) z 11 bramkami.

http://gfx.api.no/image-versions/www...s_2638478m.jpg

20 latek - królem strzelców - KUPMY GO OD RAZU I NIE BĘDZIE PROBLEMU... :D

Podoba Ci sie on charcerzyku, czy może ten za nim?

Z jednej strony rywal może sprawić problemy ale z drugiej jeżeli takich przeciwników nie będziemy pokonywać to nie mamy czego szukać w europie. Amica w tamtym sezonie walczyła jak równy z równym z dużo lepszymi klubami, a to My jesteśmy mistrzem Polski więc jeżeli grajki podejdą z odpowiednim podejściem do tych spotkań nie będzie problemu z awansem do IV rundy.
Nie przesadzajcie z tymi dwoma wyjazdami. Bądź co bądź to my gramy u siebie w Polsce...

konrad1991tsw 22.06.2009 13:30

Może mi ktoś odpowiedziec na jedno pytanie: Jeśli przejdziemy Levadię to w przypadku odpadnięcia w następnej rundzie przechodzimy do Ligi Europejskiej?

A poza tym to rywal taki którego po prostu musimy ograc, nie ma innego wyjścia.

rafal777 22.06.2009 13:32

Jezu litości, jestem pewien że teraz na forum średnia wieku wynosi 12 lat...Ludzie po co się tak rozpisujecie? Jest rywal i tyle, jacyś amatorzy z Estonii. Trzeba wygrać i nie ma o czym gadać, a już posty w stylu oni będą grali na luzie bo o nic nie walczą, dadzą z siebie wszystko...Jakby tak myslał zawsze klub lepszy to by się nas Barca bała...ludzie spokojnie. Pykniemy ich na luzie i dopiero do następnej rundy zaczną się emocje. A jeśli nie damy rady? No to nie ma w ogóle o czym dyskutować...

PatrykTS1 22.06.2009 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad1991tsw (Post 749575)
Może mi ktoś odpowiedziec na jedno pytanie: Jeśli przejdziemy Levadię to w przypadku odpadnięcia w następnej rundzie przechodzimy do Ligi Europejskiej?

Tak, będziemy grali w IV rundzie kw. gdzie prawdopodobnie nie będziemy rozstawieni.

cahill 22.06.2009 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad1991tsw (Post 749575)

A poza tym to rywal taki którego po prostu musimy ograc, nie ma innego wyjścia.

Z 3 rundy kwalifikacji wchodzimy w fazę play-off, a z 4 rundy od razu do fazy grupowej

btw - oryginalna nazwa to Europa League, więc nie można tego tłumaczyć jako Liga Europejska, musiałoby być European

OL Lyonaise 22.06.2009 14:21

Losowanie dobre, choć nie najlepsze. Ale można było trafić np na Slovan, Deebreceen. Oby tak dalej i oby Bednarz miał podobne szczęście w następnych rundach.

4fan_player 22.06.2009 14:55

http://www.weszlo.com/news/3193

Pawełek dostanie bramkę "za kołnierz" czuje to ! :D

Baala 22.06.2009 15:10

Te bramki które strzelają to więcej szczęścia niż rozumu, u "siebie" trzy, cztery zero i spokojny rewanż.

Kocur 22.06.2009 15:19

Przestańmy się lizać po jajkach bo już nie raz w ostatnich kilku latach trafialiśmy na "ogórków".

Nie zmienia to faktu że takie mecze trzeba wygrywać w cuglach ale szacunek dla rywali trzeba mieć zawsze.

<>Umbro<> 22.06.2009 15:20

Dokładnie na video widac ze te druzyny które z nimi grali nie były skoncentrowanie na spodkaniu i z tego te fuksiarskie bramki .....

Wojtas 22.06.2009 16:58

Dinamo Tbilisi ktore jest naszą ościa w gardle,niech uzmyslowi kazdemu pilkarzowi ze ,podejscie do meczu na zasadzie "A co tam awansujemy" ,to zguba ,zguba i jeszce raz zguba.

Amatorzy ok,malo znani ok,ale szacunek i ambicja muszą byc inaczej traci sie sens pilki.

hunter TSW 22.06.2009 17:51

Mam nadzieje, że o jakimkolwiek rozluźnieniu nie wspominając o lekceważeniu nie bedzie nawet mowy. Ale o to byłbym spokojny zresztą chyba wszyscy wiemy, że Maciek Skorża to taki gość który motywować potrafi. A co do Levadii to ja raczej jaj bym sobie nie robił, że partasie, słabi i wogóle co to za liga. Już nie takie numery były. Jedziemy z nimi ale z zaangażowaniem.

leszekm 22.06.2009 17:56

Były gracz Levadii: Wisła nie powinna mieć problemów
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...problemow.html

!!IRIVER!! 22.06.2009 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 749639)
http://www.weszlo.com/news/3193

Pawełek dostanie bramkę "za kołnierz" czuje to ! :D

Ale .......isz. Gratuluję wiary w naszego bramkarza! :shock: Niech się twoje słowa w psie gówno zamienią.

Rywal, który budzi respekt na krajowym podwórku. Pół naszej ligi miałoby pewnie ogromne problemy, jednak jeśli chcemy grać w fazie grupowej - a taki jest przecież cel, to takie zespoły trzeba dwukrotnie rozgromić i dążyć bez oglądania się na nic do tego, o czym klub i kibice marzą od kiedy do Wisły wkroczył Cupiał.

eye63 23.06.2009 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciejkus (Post 750083)
trochę newsow z Estonii:

http://www.newsclock.com/visit.php?linkid=3480

http://www.sportnet.ee/artikkel/85635

http://www.sportnet.ee/artikkel/85637

jak ktos rozumie po estonsku to prosze o streszczenie co o nas piszą?

Z pierwszego artykułu:

Levadia wpadła na tytana europejskiej piłki

Trener Levadii: mam gdzieś takie losowania, idę chlać przez 3 tygodnie, wyciągnijcie mnie na mecz z rynsztoka

Piłkarze Levadii: O k..., to już wolelibyśmy Real Madryt

Nikita Andrejew: ja się nie załapałem do Legii, a Legia to małe g... przy Wiśle

Bramkarz Levadii: Pawełek to mój idol, jest lepszy od Buffona

Premier Estonii: wylosowanie Wisły to jak wybuch elektrowni w Czarnobylu, a my nie mamy szans na ucieczkę

Skauci Levadii: w Wiśle jest Brazylijski mistrz świata U-17 i nie łapie się na razie na testach!

Dyrektor sportowy Levadii: golę się na łyso (wszędzie)

Wieści z Wimbledonu: Levadia wpadła na Wisłę

Prezes Levadii: o k^*#^@#, ja ^&^@^&*$@, ch&*#&@ by to trafił, ja chcę do mamy

Członek zarządu: zmoczyłem się ze strachu, gdy usłyszałem, że trafimy na Wisłę

Kibic Levadii: Sobol to kozak, kibicuję mu od dziecka

Pan Jotka 23.06.2009 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 750094)
Z pierwszego artykułu:

Levadia wpadła na tytana europejskiej piłki

Trener Levadii: mam gdzieś takie losowania, idę chlać przez 3 tygodnie, wyciągnijcie mnie na mecz z rynsztoka

Piłkarze Levadii: O k..., to już wolelibyśmy Real Madryt

Nikita Andrejew: ja się nie załapałem do Legii, a Legia to małe g... przy Wiśle

Bramkarz Levadii: Pawełek to mój idol, jest lepszy od Buffona

Premier Estonii: wylosowanie Wisły to jak wybuch elektrowni w Czarnobylu, a my nie mamy szans na ucieczkę

Skauci Levadii: w Wiśle jest Brazylijski mistrz świata U-17 i nie łapie się na razie na testach!

Dyrektor sportowy Levadii: golę się na łyso (wszędzie)

Wieści z Wimbledonu: Levadia wpadła na Wisłę

Prezes Levadii: o k^*#^@#, ja ^&^@^&*$@, ch&*#&@ by to trafił, ja chcę do mamy

Członek zarządu: zmoczyłem się ze strachu, gdy usłyszałem, że trafimy na Wisłę

Kibic Levadii: Sobol to kozak, kibicuję mu od dziecka

Pisze takze ze jest do kupienia nalepszy snajper Wisly--Beto.Rozwazaja korekte planow budzetowych Estonii i przeznaczenie na ten transfer 30%PKB Estonii. W razie ewentualnego powodzenia transferu uzyskaliby przewage psychologiczna nad Wislakami juz przed meczem. Bednarz skomentowal te spelkulacje krotko: Spie%$lac....Kawowy odchodzi do Realu.Mam juz obietnice Pereza w smsie, ze Beto zalapie sie wtych 300mln ojro wydanych na wzmocnienie Realu przed Champions League

xdarek 23.06.2009 10:11

Czy wiadomo już jaka telewizja bedzie pokazywała mecze Wisły w pucharach?

banasik 23.06.2009 10:17

Polsat wykupił prawa do transmisji LM i Pucharu Europa na swojej antenie

StelmiOriginal 23.06.2009 10:21

A eliminacje tez?

killzone 23.06.2009 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 750130)
A eliminacje tez?

Jesli chodzi o Was, to do trzeciej rundy eliminacji Wisla moze odsprzedac komu jej sie podoba prawa do transmisji, a od 4 rundy juz Wisle moze pokazywac albo eNka albo Polsat.

zim zum 23.06.2009 10:33

a nie ma takiego przepisu, że mecze polskich drużyn w pucharach są pokazywane w ogólnodostępnej TV. Kiedyś był taki rok, że te mecze były pokazywane w kodowanych i potem coś tam pozmieniali i jest jakiś taki wymóg.

xdarek 23.06.2009 10:48

własnie bo tvp miało wykupione prawo do transmitowania polskich druzyn w pucharach

Marszałek 23.06.2009 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciejkus (Post 750083)

[/QUOTE]

Jedyne co istotne z tych newsów to to,że pierwszy mecz zostanie rozegrany w Sosnowcu. Poza tym same formułki,że było losowanie itd. A w stopce nas info o meczu jest cytat z Głowackiego, Arkadiusza, że "nie wiem nic o zespole ale czuje,że są dobrzy"

Natomiast dziś trafiłem na artykuł, w którym przypominają,że Wisła swego czasu odpadła z Dynamem Tibilisi,a to wszytko w kontekscie wypowiedzi Pawełka, który przestrzega przed zbyt dużą pewnością siebie, bo jak przypomina, "przed Tibilisii też wszyscy byli pewni swego,a jak sie stało wszyscy wiemy". Tyle nasz wybitny bramkarz.

devios 23.06.2009 14:23

To, że są najlepsi w swoim kraju o niczym nie świadczy. Bardziej to, że do rankingu klubowego nie zgromadzili ani pół punkta.

PhantomRanger 23.06.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez magister (Post 750254)
Sprawa jest taka ze są najlepsi w całym ich estońskim kraju, mają najlepszego strzecla (20latka)
NIe wolno ich zlekcwewazyć.

No I? My mamy Brożka, który jest 5x lepszy od niego. My też najlepsi w kraju a później ogórki z Dinamo nas oskubały. Prawda jest taka, że nawet gdybyśmy ich zlekceważyli, powinni 8 w dwumeczu dostać, bo to powinno być małe piwo przed śniadaniem.

Wojtas 23.06.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 750166)

Natomiast dziś trafiłem na artykuł, w którym przypominają,że Wisła swego czasu odpadła z Dynamem Tibilisi,a to wszytko w kontekscie wypowiedzi Pawełka, który przestrzega przed zbyt dużą pewnością siebie, bo jak przypomina, "przed Tibilisii też wszyscy byli pewni swego,a jak sie stało wszyscy wiemy". Tyle nasz wybitny bramkarz.

Jesli maja w głowie Tbilisi to juz jest plus.

Pozatym,tego nie da sie zapomiec.

Bronowianin 23.06.2009 23:20

A ja bym proponował przed nowym sezonem trochę wyluzować... Mam na myśli nie tylko europejskie puchary, ale i krajowe rozgrywki. Wszędzie słyszę takie "napinanie" się na ten nowy sezon, tymczasem Wisła będzie grała wszystkie swoje mecze na wyjazdach i najbliższe miesiące to będzie okres przejściowy, w którym według mnie największym sukcesem byłoby przetrwanie go bez jakiejś katastrofy większej...

Jeśli chodzi o ligę to myślę że jeśli na koniec sezonu będziemy w pierwszej piątce to będzie to niesamowity sukces, a bardzo dobre będzie każde miejsce od środka tabeli wzwyż. Co do europejskich pucharów to każde zwycięstwo i jakikolwiek awans będzie również sukcesem. Jeśli będą zwycięstwa to super, nie - też nie będzie tragedii... Niestety sytuacja wygląda tak że wywalono nas z R 22 i będzie bardzo ciężko w tym nowym sezonie. Przypomnę tylko, że w minionym sezonie (ale w innych również) kluczem do sukcesu było imponujące wykorzystywanie atutu własnego boiska i wygrywanie meczów u siebie. W najbliższym sezonie czeka nas kuriozalna sytuacja, w której zmuszeni będziemy grać przez cały rok tylko na wyjazdach i na prawdę proponuję trochę ostudzić nastroje w związku z tym.

pirat.z.karaibow 23.06.2009 23:23

Jeżeli potrafią grać (co już pokazali), będą wstanie wygrać wszystkie mecze w Sosnowcu. Nawet gdyby przyszło rozegrać 30 kolejek na Kałuży to i tak by wygrywali. Murawa wszędzie taka sama, zielona, dwie bramki, taka sama piłka. Więc o co się niby obawiać?

pysio 23.06.2009 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 750618)
Jeżeli potrafią grać (co już pokazali), będą wstanie wygrać wszystkie mecze w Sosnowcu. Nawet gdyby przyszło rozegrać 30 kolejek na Kałuży to i tak by wygrywali. Murawa wszędzie taka sama, zielona, dwie bramki, taka sama piłka. Więc o co się niby obawiać?

niby wszędzie tak samo, ale w domu najlepiej...

i nie zgrywaj filozofa, bo dobrze wiesz, że Wiśle na wyjazdach zawsze gra się ciężko

Bronowianin 23.06.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 750618)

No tu się nie zgodzę z Tobą... Wiśle na wyjazdach nie idzie zbyt - nie tylko w ostatnim sezonie tak było, ale we wcześniejszych podobnie. Zresztą prawda jest taka że żadna drużyna, nawet z Cristiano Ronaldo, Messim, czy Kaką albo Puyolem w składzie, nie jest w stanie wygrywać wszystkich spotkań i grać na najwyższych obrotach grając tylko i wyłącznie mecze wyjazdowe. Zresztą nie ma o czym mówić - na R 22 jest klimat, piłkarzom dobrze się gra, a nawet jak coś nie idzie to ostatecznie jesteśmy w stanie wygrać i "wygryść" to zwycięstwo...

Jaroo1 24.06.2009 00:43

ja mysle ze nie tylko na R22 pomagali kibice ale w ogole pilkarze w podswiadomosci wiedza ze graja u siebie, ze przyjmuja rywali w swoim domu a teraz nie dosc ze doping bdzie słabszy to jeszcze w podswiadomosci piłkarzy nie bedzie tego ze graja u siebie ;)
Ja to sie boje o LM bo kazdy ma nadzieje ze awansujemy do fazy gr a moze byc bardzo ciezko w tych meczach w Sosnowcu ;/ Zobaczymy co czas przyniesie :)

nicolas 24.06.2009 01:15

a tak wogle, nie ujmując kibicom, to nigdy nie rozumiem narzekań na grę na wyjeździe / u siebie.
Przeciez serio murawa jest wszędzie taka sama, a gra się dla kasy, przyjemności, zwycięstwa cieszą nie tylko kibiców, ale i drużynę, im też chyba zależy. Wszędzie to jest podkreślane i robiony jest z tego wielki psychologiczny problem, a dla mnie nie stanowi to przeszkody, by nie powiedzieć, że nie ma to wielkiego znaczenia.

sqallpl 24.06.2009 01:17

Nikt nie bierze pod uwage tego, ze na pewno po kilku meczach, Wislacy zaczna sie oswajac ze Sosnowcem? Oczywiscie to nie to samo, jednak nie mozna mowic o tym, ze wszystkie mecze beda na wyjezdzie. Gdybysmy co mecz zmieniali stadion zastepczy to owszem.

Liga rusza z poczatkiem sierpnia, wiec jezeli Wisła odprawi Levadie, bedzie miala oprocz jednego meczu wlasnie z nia, jakas ligowa potyczke. Wczesniej sa tez sparingi.

Nie twierdze ze to super rozwiazanie, jednak wydaje mi sie ze niektorzy zbyt czarno postrzegaja kwestie gry na zastepczym obiekcie.

Proximus 24.06.2009 01:20

Wiśle idzie/nie idzie na wyjazdach co drugi sezon.

W tym sezonie wychodzi że będzie jej wychodziło, co może się okazać bardzo pomocne przy fakcie że zagramy sporo meczy na wyjazdach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl