![]() |
Otoż to. Mimo wszystko powinnismy spokojnie się po Estończykach przejechac
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wisła: Echa po losowaniu eliminacji do Ligi Mistrzów
http://sport.interia.pl/raport/wisla...niu-lm,1326936 |
Tylko żeby bilety w jakiejś przystępnej cenie były, bo sama podróż trochę środków pochłonie.
|
Rywal Wisły Kraków, mimo iż powstał w 1998 roku, to ma już na swoim koncie sześć tytułów mistrzowskich oraz pięć pucharów kraju
Król strzelców w Estonii to Rosjanin, zawodnik naszych rywali Nikita Andreev (Levadia Tallinn) 15 (1) oraz strzelec nr 3 to Vitali Gussev (Levadia Tallinn) z 11 bramkami. http://gfx.api.no/image-versions/www...s_2638478m.jpg 20 latek - królem strzelców - KUPMY GO OD RAZU I NIE BĘDZIE PROBLEMU... :D |
Cytat:
Z jednej strony rywal może sprawić problemy ale z drugiej jeżeli takich przeciwników nie będziemy pokonywać to nie mamy czego szukać w europie. Amica w tamtym sezonie walczyła jak równy z równym z dużo lepszymi klubami, a to My jesteśmy mistrzem Polski więc jeżeli grajki podejdą z odpowiednim podejściem do tych spotkań nie będzie problemu z awansem do IV rundy. Nie przesadzajcie z tymi dwoma wyjazdami. Bądź co bądź to my gramy u siebie w Polsce... |
Może mi ktoś odpowiedziec na jedno pytanie: Jeśli przejdziemy Levadię to w przypadku odpadnięcia w następnej rundzie przechodzimy do Ligi Europejskiej?
A poza tym to rywal taki którego po prostu musimy ograc, nie ma innego wyjścia. |
Jezu litości, jestem pewien że teraz na forum średnia wieku wynosi 12 lat...Ludzie po co się tak rozpisujecie? Jest rywal i tyle, jacyś amatorzy z Estonii. Trzeba wygrać i nie ma o czym gadać, a już posty w stylu oni będą grali na luzie bo o nic nie walczą, dadzą z siebie wszystko...Jakby tak myslał zawsze klub lepszy to by się nas Barca bała...ludzie spokojnie. Pykniemy ich na luzie i dopiero do następnej rundy zaczną się emocje. A jeśli nie damy rady? No to nie ma w ogóle o czym dyskutować...
|
Cytat:
Tak, będziemy grali w IV rundzie kw. gdzie prawdopodobnie nie będziemy rozstawieni. |
Cytat:
btw - oryginalna nazwa to Europa League, więc nie można tego tłumaczyć jako Liga Europejska, musiałoby być European |
Losowanie dobre, choć nie najlepsze. Ale można było trafić np na Slovan, Deebreceen. Oby tak dalej i oby Bednarz miał podobne szczęście w następnych rundach.
|
|
Te bramki które strzelają to więcej szczęścia niż rozumu, u "siebie" trzy, cztery zero i spokojny rewanż.
|
Przestańmy się lizać po jajkach bo już nie raz w ostatnich kilku latach trafialiśmy na "ogórków".
Nie zmienia to faktu że takie mecze trzeba wygrywać w cuglach ale szacunek dla rywali trzeba mieć zawsze. |
Dokładnie na video widac ze te druzyny które z nimi grali nie były skoncentrowanie na spodkaniu i z tego te fuksiarskie bramki .....
|
Dinamo Tbilisi ktore jest naszą ościa w gardle,niech uzmyslowi kazdemu pilkarzowi ze ,podejscie do meczu na zasadzie "A co tam awansujemy" ,to zguba ,zguba i jeszce raz zguba.
Amatorzy ok,malo znani ok,ale szacunek i ambicja muszą byc inaczej traci sie sens pilki. |
Mam nadzieje, że o jakimkolwiek rozluźnieniu nie wspominając o lekceważeniu nie bedzie nawet mowy. Ale o to byłbym spokojny zresztą chyba wszyscy wiemy, że Maciek Skorża to taki gość który motywować potrafi. A co do Levadii to ja raczej jaj bym sobie nie robił, że partasie, słabi i wogóle co to za liga. Już nie takie numery były. Jedziemy z nimi ale z zaangażowaniem.
|
Były gracz Levadii: Wisła nie powinna mieć problemów
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...problemow.html |
Cytat:
Rywal, który budzi respekt na krajowym podwórku. Pół naszej ligi miałoby pewnie ogromne problemy, jednak jeśli chcemy grać w fazie grupowej - a taki jest przecież cel, to takie zespoły trzeba dwukrotnie rozgromić i dążyć bez oglądania się na nic do tego, o czym klub i kibice marzą od kiedy do Wisły wkroczył Cupiał. |
Cytat:
Levadia wpadła na tytana europejskiej piłki Trener Levadii: mam gdzieś takie losowania, idę chlać przez 3 tygodnie, wyciągnijcie mnie na mecz z rynsztoka Piłkarze Levadii: O k..., to już wolelibyśmy Real Madryt Nikita Andrejew: ja się nie załapałem do Legii, a Legia to małe g... przy Wiśle Bramkarz Levadii: Pawełek to mój idol, jest lepszy od Buffona Premier Estonii: wylosowanie Wisły to jak wybuch elektrowni w Czarnobylu, a my nie mamy szans na ucieczkę Skauci Levadii: w Wiśle jest Brazylijski mistrz świata U-17 i nie łapie się na razie na testach! Dyrektor sportowy Levadii: golę się na łyso (wszędzie) Wieści z Wimbledonu: Levadia wpadła na Wisłę Prezes Levadii: o k^*#^@#, ja ^&^@^&*$@, ch&*#&@ by to trafił, ja chcę do mamy Członek zarządu: zmoczyłem się ze strachu, gdy usłyszałem, że trafimy na Wisłę Kibic Levadii: Sobol to kozak, kibicuję mu od dziecka |
Cytat:
Pisze takze ze jest do kupienia nalepszy snajper Wisly--Beto.Rozwazaja korekte planow budzetowych Estonii i przeznaczenie na ten transfer 30%PKB Estonii. W razie ewentualnego powodzenia transferu uzyskaliby przewage psychologiczna nad Wislakami juz przed meczem. Bednarz skomentowal te spelkulacje krotko: Spie%$lac....Kawowy odchodzi do Realu.Mam juz obietnice Pereza w smsie, ze Beto zalapie sie wtych 300mln ojro wydanych na wzmocnienie Realu przed Champions League |
Czy wiadomo już jaka telewizja bedzie pokazywała mecze Wisły w pucharach?
|
Polsat wykupił prawa do transmisji LM i Pucharu Europa na swojej antenie
|
A eliminacje tez?
|
Cytat:
|
a nie ma takiego przepisu, że mecze polskich drużyn w pucharach są pokazywane w ogólnodostępnej TV. Kiedyś był taki rok, że te mecze były pokazywane w kodowanych i potem coś tam pozmieniali i jest jakiś taki wymóg.
|
własnie bo tvp miało wykupione prawo do transmitowania polskich druzyn w pucharach
|
Cytat:
http://www.sportnet.ee/artikkel/85637 [/QUOTE] Jedyne co istotne z tych newsów to to,że pierwszy mecz zostanie rozegrany w Sosnowcu. Poza tym same formułki,że było losowanie itd. A w stopce nas info o meczu jest cytat z Głowackiego, Arkadiusza, że "nie wiem nic o zespole ale czuje,że są dobrzy" Natomiast dziś trafiłem na artykuł, w którym przypominają,że Wisła swego czasu odpadła z Dynamem Tibilisi,a to wszytko w kontekscie wypowiedzi Pawełka, który przestrzega przed zbyt dużą pewnością siebie, bo jak przypomina, "przed Tibilisii też wszyscy byli pewni swego,a jak sie stało wszyscy wiemy". Tyle nasz wybitny bramkarz. |
To, że są najlepsi w swoim kraju o niczym nie świadczy. Bardziej to, że do rankingu klubowego nie zgromadzili ani pół punkta.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jesli maja w głowie Tbilisi to juz jest plus. Pozatym,tego nie da sie zapomiec. |
A ja bym proponował przed nowym sezonem trochę wyluzować... Mam na myśli nie tylko europejskie puchary, ale i krajowe rozgrywki. Wszędzie słyszę takie "napinanie" się na ten nowy sezon, tymczasem Wisła będzie grała wszystkie swoje mecze na wyjazdach i najbliższe miesiące to będzie okres przejściowy, w którym według mnie największym sukcesem byłoby przetrwanie go bez jakiejś katastrofy większej...
Jeśli chodzi o ligę to myślę że jeśli na koniec sezonu będziemy w pierwszej piątce to będzie to niesamowity sukces, a bardzo dobre będzie każde miejsce od środka tabeli wzwyż. Co do europejskich pucharów to każde zwycięstwo i jakikolwiek awans będzie również sukcesem. Jeśli będą zwycięstwa to super, nie - też nie będzie tragedii... Niestety sytuacja wygląda tak że wywalono nas z R 22 i będzie bardzo ciężko w tym nowym sezonie. Przypomnę tylko, że w minionym sezonie (ale w innych również) kluczem do sukcesu było imponujące wykorzystywanie atutu własnego boiska i wygrywanie meczów u siebie. W najbliższym sezonie czeka nas kuriozalna sytuacja, w której zmuszeni będziemy grać przez cały rok tylko na wyjazdach i na prawdę proponuję trochę ostudzić nastroje w związku z tym. |
Jeżeli potrafią grać (co już pokazali), będą wstanie wygrać wszystkie mecze w Sosnowcu. Nawet gdyby przyszło rozegrać 30 kolejek na Kałuży to i tak by wygrywali. Murawa wszędzie taka sama, zielona, dwie bramki, taka sama piłka. Więc o co się niby obawiać?
|
Cytat:
i nie zgrywaj filozofa, bo dobrze wiesz, że Wiśle na wyjazdach zawsze gra się ciężko |
Cytat:
|
ja mysle ze nie tylko na R22 pomagali kibice ale w ogole pilkarze w podswiadomosci wiedza ze graja u siebie, ze przyjmuja rywali w swoim domu a teraz nie dosc ze doping bdzie słabszy to jeszcze w podswiadomosci piłkarzy nie bedzie tego ze graja u siebie ;)
Ja to sie boje o LM bo kazdy ma nadzieje ze awansujemy do fazy gr a moze byc bardzo ciezko w tych meczach w Sosnowcu ;/ Zobaczymy co czas przyniesie :) |
a tak wogle, nie ujmując kibicom, to nigdy nie rozumiem narzekań na grę na wyjeździe / u siebie.
Przeciez serio murawa jest wszędzie taka sama, a gra się dla kasy, przyjemności, zwycięstwa cieszą nie tylko kibiców, ale i drużynę, im też chyba zależy. Wszędzie to jest podkreślane i robiony jest z tego wielki psychologiczny problem, a dla mnie nie stanowi to przeszkody, by nie powiedzieć, że nie ma to wielkiego znaczenia. |
Nikt nie bierze pod uwage tego, ze na pewno po kilku meczach, Wislacy zaczna sie oswajac ze Sosnowcem? Oczywiscie to nie to samo, jednak nie mozna mowic o tym, ze wszystkie mecze beda na wyjezdzie. Gdybysmy co mecz zmieniali stadion zastepczy to owszem.
Liga rusza z poczatkiem sierpnia, wiec jezeli Wisła odprawi Levadie, bedzie miala oprocz jednego meczu wlasnie z nia, jakas ligowa potyczke. Wczesniej sa tez sparingi. Nie twierdze ze to super rozwiazanie, jednak wydaje mi sie ze niektorzy zbyt czarno postrzegaja kwestie gry na zastepczym obiekcie. |
Wiśle idzie/nie idzie na wyjazdach co drugi sezon.
W tym sezonie wychodzi że będzie jej wychodziło, co może się okazać bardzo pomocne przy fakcie że zagramy sporo meczy na wyjazdach. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl