![]() |
Oczywiście teraz się trzeba modlić żeby lech i legia potracili punkty....
Wydaje mi się że Smuda bardziej zmotywuje leszka niż Wisłę Skorża... Mieliśmy wygrać 5 meczy... dojedziemy legie a lech weżnie mistrza... OBYM SIĘ MYLIŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
Futbil to nie totolotek. Nie "na szczęściu" lub jego braku się opiera. |
Cóż, jak się wygrywa 4 wyjazdy na 13 to nie da się być mistrzem, nawet w Polszcze.
|
Obrona odpuscila jedna akcje i Piast nam strzelil .Pilka szla jak po sznurku a pewnie w tym czasie Diaz pomyslal :"a **** ,Piotr Brozek mu zabierze pilke" ,Piotr Brozek pomyslal "a **** Marcelo mu odbierze pilke" ,Marcelo pomyslal "a **** Glowacki przejmie pilke,Glowacki pomyslal "O ****a nie dam rady "
To byl kluczowy moment .Obrona Czestochowy Piasta i kontry ,ktore wyprowadzaja chyba najlepiej z calej ligi No i Cwielong ,niech sobie zalozy tutaj konto i powie jak jako napastnik nie strzela z 3 metrow ? |
Zienczuk to jest juz myslami w Grecji...ja wole ogladac na skrzydle Piotrka Cwielonga!
Baszczynski to jeszcze pokazuje...gra z zaangazowanie...a Zienczuk...on ni huuu nie zasluguje na nowy kontrakt...takich ludzi trzeba sie pozbywac tak samo Niedzielana..blogera.... bedzie Mistrz! tylko niech chlopaki graja od poczatku z determinacja jaka pokazali po 60minucie... |
Cytat:
Nie wszyscy chyba mają pełną świadomość faktu, że wypowiadają się na Forum Kibiców Wisły Kraków. Kibiców, a nie "kibiców". Jeżeli ktoś loguje się tu tylko po to, żeby po wygranym meczu napisać "Brawo!", a po przegranej, albo (o zgrozo ;> !) remisie wypisywać pierdoły o zwalnianiu Skorży itp - to ewidentnie pomylił miejsca w sieci. Zapraszam na Onet, WP, Interię. Wybór jest spory. A teraz do rzeczy: Piast wykorzystał błąd defensywy i strzelił gola. W tym momencie wiadomo było, że o 3 punkty będzie ciężko. Ale podobało mi się bardzo to, że naszej drużynie ani przez chwilę nie zabrakło wiary. Do 94 minuty stwarzaliśmy zagrożenie pod bramką Piasta. Pomysł na grę też był, w kilku sytuacjach zabrakło nam po prostu szczęścia - takiego jakie miał Piast wykorzystując swoją jedyną sytuację w meczu. Sprawa mistrzostwa będzie zapewne nierozstrzygnięta do ostatniej kolejki, wiele więcej będzie można powiedzieć za tydzień, po meczu z Legią. Póki co nie ma co kalkulować, spójrzcie sobie na terminarz. Zarówno Legia jak i Lech mają przed sobą ciężkie mecze. Trzeba wierzyć, jeżeli jest się kibicem Wisły. A jeżeli tylko kibicem piłkarzy, którzy wygrywają mecze... to już zupełnie inna kwestia. |
Cytat:
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: |
Cytat:
|
No i jeszcze jedno.Obrona Piasta grała zaje**ście!Ja widzę Glika i Kasprzika w Wiśle w lipcu.Ogólnie szacunek dla Piasta bo pokazali ile Wisła musi jeszcze poprawić przed el .LM OCZYWIŚCIE!!!
|
Cytat:
Jak już mówiłem na ostatnim sprawdzianie z fizyki prezentowałem się najlepiej pod względem wyglądu, ale nie dało to efektu w postaci oceny - dostałem 1. Mam nadzieje, że zrozumiesz tą metaforę... Nikt tutaj nie mówi, że mamy się odwrócić od klubu i go nie wspierać, tylko tutaj chodzi o to, że ani Ty ani nikt inny nie może być pewien, że drużyna A czy B straci punkty, tak samo jak nie można być pewnym, że wygra wszystko do końca. Mówisz, że chory naród, a niestety taki mały szczegół, że Ty też do niego należysz=sam jesteś chory |
Problem z Pepe nie jest taki, że dzś nie strzelił z 3 metrów, bo to kazdemu sie zdazyc moze, problemem jest to że ma takie problemy ze skutecznością w każdym meczu.
|
Cytat:
|
Bodzio W. bedzie mial dzien to jest po nas.
|
Cytat:
|
Najgorzej boli nie wynik, ale to, że przy tylu okazjach bramkowych potrafiliśmy strzelić tylko jednego gola. Rozumiem, że można tracić punkty w meczach w których ma się niewielką przewagę, ale nie kiedy przewyższa się przeciwnika o kilka klas w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Wisła na takich meczach straciła co najmniej 6 punktów: oprócz dzisiejszego meczu, wyjazd z Bełchatowem i mecz w Krakowie z Łksem. Ja i tak myślę, że Wisła spokojnie ogra Legię i o Legię bym się nie martwił, ale czy Lech straci jeszcze punkty? Mimo trudnych wyjazdów myślę, że jest niestety duża szansa, że Lech wygra wszystko do końca, bo potencjał ten zespół wg mnie ma największy, co pokazały mecze w Uefa. Ostatnim polskim klubem, który grał piłkę na podobnym poziomie i miał podobny potencjał była Wisła Kasperczaka. Można mówic wiele, nie lubić Lecha, kochać Wisłę ( tak jak ja ), ale trzeba przyznać, że taki piłkarz jak Stilic kiedy chce mu sie grać ( obecnie chce chyba wymóc na Lechu transfer dlatego wg mnie specjalnie obniżył loty ) to jest zawodnikiem z kosmosu jak na polskie warunki ( spójrzcie na jego statystyki ). Mimo wszystko: TYLKO WISŁA!!!
|
Cytat:
a szkoda gadać. Powiem tylko tyle, że jeszcze są 4 kolejki i może sie wszystko zdarzyć wiec jeszcze nie czas nas skreślać. Bez Napinki.. z Legią wygrac 3:0 i pozamiatane. A co do tego narodu, to wiadome ze Polacy (jako narod) są chorzy:> |
Najgorsze jest to, że po meczu z Legią będzie gadanie, że Małecki, Cwielong do rezerw. Braluje stałości naszym zawodnikom, raz grają dobrze, raz słabiutko
|
Cytat:
:lol: :rotfl: :lol: :rotfl: :lol: :rotfl: :lol: :rotfl: :lol: :rotfl: :lol: :rotfl: A jak w następnym meczu da dupy to już go nie będziecie chcieli ? Wy siebie czytacie? zalecam Wam samych siebie po takim meczu czytać, najlepiej na drugi dzień jak wyjdziecie z amoku i ochłoniecie, ubaw po pachy. Na onecie i interii jest spokojniej.. |
Walić Legie, nawet jak wygraja to mamy ich u siebie, wiec to nie problem, aby punkty zgubil Lech.
A co do meczu, to sam wykrakalem mecz z Polonią Bytom, kilka podstron wczesniej. |
Cytat:
A jak ich nie pojedziemy bo Czarnecki znowu strzeli przewrotka z 0 kąta bedac krytym przez 3 pilkarzy? Wydaje mi sie ze ten mecz zdecyduje o mistrzostwie bo Lechia jest jeszcze slabsza od Piasta,Slask mamy u siebie. Jeszcze problem z rycerzami wiosny pozostaje. |
spokojnie panowie, najwazniejsze abysmy wygrali kolejne 4 mecze i zgarneli 12 pkt.. nie wierze aby Lech nie zgubil pkt z Polonia i Slaskiem a Legie pokonac trzeba i tyle
|
Jakkolwiek też jestem mocno wk**** (szczególnie na wyczyny Ćwielonga pod bramką) - proponuję wszystkim zerknąć na tabelę i wstrzymać się z histerią do niedzielnego popołudnia.
Na razie nikt Lechowi ani Legii przed ich meczami punktów nie dopisał, a żadna z tych drużyn nie błyszczy tak, żeby być murowanym faworytem do zwycięstwa w każdym meczu. Aczkolwiek nawet jak zdobędziemy Mistrza w tym roku, to przyznać trzeba bez bicia, że będzie to mistrz wymęczony nieprawdopodobnie... |
Cytat:
Nie naród polski jest chory, tylko Ty masz zbyt duże kompleksy |
Cytat:
Dokladnie wszystko od meczu z Legia zależy. Tylko musimy od poczatku atakować. I przez ten tydzien, gracze musza poprawic skutecznosc. Niech im Skorża ustawi jakies przeszkody i po 2 godziny kazdy do bramki strzelac puki sie nie nauczą...:D Tak na rozuluźnienie:> |
do końca będzie kocioł... w ostatniej kolejce mamy Śląska a lech cracowie... będzie ciekawie... gorzej z moim sercem!!!!!!!!!
|
Chłopaki dali z siebie wszystko, co mogli dzisiaj dać!Troche pecha mieli przy bramce dla Piasta, troche pecha przy strzale Pepe.Wku*iony mogę być na efekt, ale nie na zaangażowanie.Co do Pepe-to będzie najlepszy polski napastnik w sezonie 2009/2010!.Jeszcze L i L nie wygrały-więc do jutra jesteśmy LIDEREM!;)Amen
|
Cytat:
ja tam jestem bez kompleksowy, ale niech ci będzie. Ty nie skreślasz Wisły, ale połowa tutaj tak. Teraz trzeba na spokojnie zanalizować cały mecz. Poprawić skuteczność i do końca sezonu zdobyć tyle punktów ile się da;> |
Cytat:
caps celowy |
Cytat:
|
Żal czytać ostatnie kilka stron komentarzy. K***, kibice czy dzieci z piaskownicy?
A wiecie co? Piast zagrał zajebiste spotkanie. Do Wisły na wiosnę wygrał m.in. z ŁKSem i GKSem (który wszystko teraz wygrywa) i napsuł cholernie krwi Lechowi i Legii. Paradoksalnie, na tle Piasta to Wisła prezentowała się najkorzystniej, tylko nie miała farta (albo inaczej - Piast nie miał szczęścia zwłaszcza z Lechem i Legią). Piast tak gra - świetna obrona (chyba najlepsza obok Wisły w lidze, a dzisiaj nie było przecież Kowalczyka) i też chyba najlepsze w lidze kontry, co było widać zwłaszcza w pierwszej połowie. Może nie miał 100procentówek, ale miał mnóstwo akcji, z których przy ostatnim dokładnym podaniu mogła paść kolejna bramka, choćby zajebiste dogranie Olszara piętą. Niewidoczny Brożek, Boguski. A nie pomyśleliście do cholery, że może dlatego, bo piłkarze Piasta go wyłączyli? Wisła zagrała naprawdę niezłe zawody i tyle w temacie, zaś Piast się utrzyma i pokazał, że jest lepszy od innych kandydatów do spadku. I dodam, że jeśli się nie wyprzeda po sezonie (Glik, Wilczek, Smektała - po 21 i 23 lata), to w przyszłym sezonie mogą nieźle namieszać. Glik do Wisły, Kasprzik może też. Aha, jak słyszę o tych ciężkich wyjazdach z Lechią, ŁKSem, skoro nawet z Piastem remisujemy. Piast wygrał na wyjeździe z ŁKSem, z Lechią chyba też (czy też remis - a na jesień grał słabo). To dzisiejszy mecz był IMO najcięższy. PS a Lech nie ma ławki i jeszcze powinni coś stracić. |
pech ajk w całym seznie...co wy macie do ĆWIELĄGA ZROBIŁ CO DO NEIGO NALEŻAŁO zamknoł trafił w bramke ...a to ze bramkarz sie tam rzucał to poprostu pech...co inego w meczu z lechem gdzie poprostu zachwoał sie jak amator ale tutaj zrobił wszytko dobrze szkoda bo naprawde ma przebłyski Pep i mzoe jakby cos stzrelil to by poszło ....Łobodzinski musi byc próbowany bo wkoncu zarabia tyle co bogus cwielag mały razem...juz wiem zdecydowanie to drugi po dawidowski najgorszy transfer w ostatnich kilku latach....
|
Cytat:
|
Cytat:
Winni są wszyscy. Plus dodatkowo cały menagment (który nota bene jest tragiczny). Winny jest system selekcji zaowdników. Im po prostu w większości jest brak cech wolincjonalnych. Akurat najmniej dotyczy to Małego, Sobola czy Baszcza, którym charakteru nie można odmówić. Ale to jest Polska. Ściągając zawodników liczy się cena, cena, potem cena, dalej umiejętności techniczne a na końcu charakter i ewentualne wpasowanie do drużyny. Nie jesteśmy finansową potęgą. Grają tak jak potrafią, a, że lepiej nie umieją.... cóż. Abstrahując od tego czy uda się obronić tytuł w tej rundzie akurat ja nie zarzucałbym im braku chęci.... |
Ehhh jak to Wisła lubi utrudniać sobie życie, wygraliby i byłby spokój a tak to tracimy mamy 3 miejsce (nie liczę by Lech i Legia przegrały swoje mecze u siebie). Pierwsza połowa do bani, kopanina w ogóle niepoukładana gra i ta bramka stracona z dupy! Z Legią zwycięstwo musi być gdy kopacze zafundują nam inny wynik to mistrzostwo oddali się i to w dalekie.... . A nie łudźmy się bo z ŁKS-em na wyjezdzie oraz z braćmi w Gdańsku nie będzie łatwo, panowie koniec sezonu i teraz każdy zespół walczy, oni będą gryźć trawę by wygrać bo walczą o utrzymanie. Optymistyczne jest to tylko, że Legie czeka mecz arcyważny ze Śląskiem a Pyrusów z Polonią i również ze Śląskiem. Jedno jest pewne z Legią muszą być 3 punkty jeśli chcą myśleć o mistrzostwie !!
Z Wiślackim Pozdrowieniem! |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Tydzień temu pisaliście że Małecki bez formy itp., dzisiaj robicie go mega bohaterem. Podobnie tydzień temu pisaliście po asyście Łoba że wraca do formy dzisiaj znów na niego ciśniecie. Radziłbym niektórym ochłonąc bo momentami to przekraczacie dopuszczalne normy pisania głupot. |
Cytat:
|
A ja proponuje aby tematy meczowe były zamykane w czasie jego trwania i otwierany dopiero następnego dnia. Bo takich głupot to się nie da czytać. Najlepiej to jest narzekać że wszystko źle, pół składu wymienić trenera zwolnić i jeszcze jakiego szejka z kasą do klubu ściągnąć.
Przez ostatni tydzień nie wiadomo skąd wszyscy nagle zrobili z nas wielkiego faworyta do mistrzostwa, normalnie po jednym meczu z Górnikiem polska Barcelona się narodziła. Teraz oczywiście wszyscy zdziwieni jakim cudem mogliśmy nie wygrać i oczywiście szans na mistrzostwo już nie ma. Ktoś na forum już raz napisał i ja się z tym zgadzam: Mistrzostwo zdobyte przez Wisłe w tym składzie będzie wielkim sukcesem. Co do spotkania to nie graliśmy jakoś strasznie słabo ale wszystko było jakby o jedno tempo za wolno, nie było w tym dynamiki. Przespaliśmy pierwszą połowę, wyszliśmy zbyt rozluźnieni graliśmy za spokojnie. Przydarzył się błąd w obronie przez co straciliśmy głupio bramkę. Widzę że jednym z głównych winowajców jest Łobodziński to ja w takim razie pytam się co dzisiaj takiego dla drużyny zrobili Zieńczuk, Boguski i Paweł Brożek cała ta trójka zrobiła tyle co Łobodziński czyli NIC. Dobra gra Jirsaka i Małeckiego który rozruszał naszą grę. Szkoda że Ćwielong nie trafił, ciężko też mówić że on nie ma umiejętności w przeciwieństwie do Boguskiego piłka mu od nogi nie odskakuje. Szanse na mistrzostwo są i należy w to wierzyć. |
Szzkoda remisu bo naprawde zasluzylismy na zwyciestwo. Piast jedyna sytuacja i strzelili giola.Co by nie powiedziec trudny teren ale czolowka Legia I Lech tam wygraly,najwazniejsze by w niedziele nie wygral Lech,Legie wkoncu mmay u siebie
Pozdrawiam |
damy rade wygrywamy wszystkie mecze , amica przegrywa ze Śląskiem i mamy Mistrza :D
|
Cytat:
Wyjmujesz wypowiedzi, z konteksu, i wmawiasz mi jeszcze, że napisałem, że nie mamy szans. pogratulować |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl