Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21. kolejka] Wisła Kraków - Cracovia Kraków 22.03.2009 - niedziela, godz. 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5526)

saklak1906 23.03.2009 09:10

[quote=HanysKce;697236]indywidualne noty: (0/10)

Pawełek = 2 (koszmarny błąd przy bramce, niepewne i autowe wybicia piłki, praktycznie żadnej pewnej interwencji, wszystkie przypadkowe)

Brożek = 3 (słabiutki mecz, raz sam okiwał siebie i wyjechał z piłką na aut, dużo niedokładności i zero pomysłu w akcjach ofensywnych)

Marcelo = 9 (bezbłędny stoper, strzelił piękną bramkę, wygrał wszystkie pojedynki główkowe w powietrzu!)

Głowacki = 3 (raz tak skiksował, że piłka podana od Brożka wypadła na aut.. ogólnie słaby mecz naszego kapitana, czyżby pomału wybierał się na emeryturę?)

Baszczyński = 5 (zrobił co do niego należało, ale nic więcej, w ataku niewidoczny)

Zieńczuk = 4 (kiwał się sam z sobą, fakt, zaliczył asystę przy bramce nr 4, ale to nawet i ja bym dobrze podał)

Sobolewski = 10 (Man of the match)

Diaz = 3 (przy Sobolewskim praktycznie niewidzialny, niedokładny i mało angażujący się w grę w ataku Wisły)

Małecki = 3 (poza bramką, masa strat i niedokładności, Mały się cofa..)

Beto = 0 (WTF.. 30 minuta?)

Ćwielong = 10 (chłopak z Chorzowa, widać, że wie na czym polega piłka nożna, piękna gra tyłem, dobre zastawianie, dokładne piłki, piękna bramka, efektowne salto..

Boguski = 1 (nie lepszy od Beto, ale 1 dlatego, że grał dłużej :foch:)

Niedzielan = 5 (wyprzedził Polczara w biegu 1 na 1)

Jirsak = 6 (bliski zdobycia bramki, a grał zaledwie 9 minut)[/quot]

Moze Ty inny mecz ogladales, ale na pewno jedno jest pewne o pilce noznej to Ty czlowieku nie masz bladego pojecia

kibic sukcesu 2007 23.03.2009 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HanysKce (Post 697236)
Pawełek = 2 (koszmarny błąd przy bramce, niepewne i autowe wybicia piłki, praktycznie żadnej pewnej interwencji, wszystkie przypadkowe)
Brożek = 3 (słabiutki mecz, raz sam okiwał siebie i wyjechał z piłką na aut, dużo niedokładności i zero pomysłu w akcjach ofensywnych)
Marcelo = 9 (bezbłędny stoper, strzelił piękną bramkę, wygrał wszystkie pojedynki główkowe w powietrzu!)
Głowacki = 3 (raz tak skiksował, że piłka podana od Brożka wypadła na aut.. ogólnie słaby mecz naszego kapitana, czyżby pomału wybierał się na emeryturę?)
Baszczyński = 5 (zrobił co do niego należało, ale nic więcej, w ataku niewidoczny)
Zieńczuk = 4 (kiwał się sam z sobą, fakt, zaliczył asystę przy bramce nr 4, ale to nawet i ja bym dobrze podał)
Sobolewski = 10 (Man of the match)
Diaz = 3 (przy Sobolewskim praktycznie niewidzialny, niedokładny i mało angażujący się w grę w ataku Wisły)
Małecki = 3 (poza bramką, masa strat i niedokładności, Mały się cofa..)
Beto = 0 (WTF.. 30 minuta?)
Ćwielong = 10 (chłopak z Chorzowa, widać, że wie na czym polega piłka nożna, piękna gra tyłem, dobre zastawianie, dokładne piłki, piękna bramka, efektowne salto..)
Boguski = 1 (nie lepszy od Beto, ale 1 dlatego, że grał dłużej :foch:)
Niedzielan = 5 (wyprzedził Polczara w biegu 1 na 1)
Jirsak = 6 (bliski zdobycia bramki, a grał zaledwie 9 minut)

Nie wiem chłopie co Ty łykasz, ale powinieneś zmienić lekarza, bo ten Cię oszukuje.
Widać, że się marnujesz, bo powinieneś zamiast Zieńczuka wymiatać w Wiśle i posyłać dokładnie piłki chłopakom.
Diaz był niewidzialny :D?? Co najwyżej niewidoczny, ale jak jest niewidzialny, można by to jakoś wykorzystać w następnych meczach:D
Boguski 1, a Jirsak 6?? :-D:-D:-D

WislaFan123 23.03.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 697249)
No to się juz boję na mecz iść, Szwarcenegerze :P. A teraz, pstryk, i obudź się, to był tylko sen o potędze :lol:.

:) - tak to tylko skomentuje, bo chyba dalej nie wiesz o co chodzi...

Cytat:

Błąd może popełnić każdy. Wadą Pawełka jest to, że się na swoich błędach niczego, ale absolutnie niczego nie uczy.
Już po (kolejnej) bramce, gdzie mu za kołnierz wrzucili bronił jak lew .... na linii pola karnego -> pamiętasz jak Kuszczakowi bramkarz gola strzelił ?? Pawełek aż prosi o taką jeszcze kompromitację (jakby już mało się ośmieszył)
A jakby stal na lini, pilka poszla do tego za Marcysiem, Pawelek by nie zdazyl to by polowa gadala ze czemu na lini... Mysle ze bramka jaka Kuszczak puscil nie ma nic do rzeczy, wypadek przy pracy, tak glupiej bramki w zyciu 2 raz nie pusci, nie chodzi o to ze sie uczy na takim bledzie, tylko prawdopodobienstwo ze tak mu pilka poleci jest chyba takie jak w lotku...
Cytat:

Może i mógłby mieć problemy, ale miałby szansę jakby stał w bramce (jak prawdziwi bramkarze mają w zwyczaju).
Podsumowując -> Wisełka, jak każda drużyna piłkarska potrzebuje BRAMKARZA, a nie jedynie zawodnika w bramce.
Czyli co wg Ciebie bramkarz za kazdym razem stoi na lini-1 metrze?

Ogólnie mówiąc, ile pkt nam Pawelek zawalil? Nie wiele... A czemu nikt nie cisnie np Sobolu za niestrzelenie sytuacji w Belchatowie? Dla mnie to byla duzo wieksza "szmata" podajac pilke bramkarzowi, jesli by strzelil mielibysmy 2 pkt wiecej, jesli Pawelek by to obronil mielibysmy jednego gola straconego mniej i tyle. Mimo wszystko i tak i tak nie mial szans..

jimmywislak 23.03.2009 11:41

Właśnie obejrzałem powtórkę i pierwsze moje odczucie jest takie, ze Wisła nie zagrała aż tak źle w I połowie, po prostu to Cracovia nam na niezbyt wiele pozwalała grając bardzo dobrze presingiem, a tez kilka ładnych akcji z klepki mieli. W tej połowie niestety Maciek Skorża przekonał się że gra schematyczna Beto(czyli zastawka) została całkowicie rozpracowana przez Płatka - niestety był to nasz jedyny pomysł w ataku. II połowa to przede wszystkim piękna gra skrzydłami z wchodzącymi bocznymi obrońcami(no może oprócz Pietii) jak za najlepszych czasów. Na + Sobol(za obie połowki) oraz za II połowe dla Małego, Zienia, Ćwielonga. Słabo Brożek, waleczny ale niewidoczny w ofensywie Diaz, klika chaotycznych zagrań środkowych obrońców, wolno dochodzący do formy Boguś(choć już jest lepiej). Na sam koniec dostawiam sobie Mario - no cóż dalej poniżej przyzwoitego poziomu, choć za bramkę bym ani trochę go nie winił. Co do Beto to chyba narazie bedzie dobry tylko na końcówki meczu, choć zastanawiam się czy nie można go by było przestawic na defensywnego pomocnika(dobra zastawka, niezłe podanie i przegląd pola)tak jak kiedyś zrobiono z Cantoro, myśle ze to by wypaliło(?)bo coraz bardziej udowadnia że oddawać dobre strzały (a co dopiero bramki) to on chyba nie potrafi.

PS: Prośba do kibiców z E: nie wyzywajcie Mario bo mu naprawde nie pomagacie!!!Pomijając fakt, ze to NASZ piłkarz!!!to sie w pale nie miesci jak można tak j*bac na własnego piłkarza!!!

koyoot 23.03.2009 12:27

Dzien po meczu, dopiero dokulalem sie na chate... Ludzie dla takich chwil warto przyjechac na reymonta 300 km ponad!! Piekna druga polowa, nieprawdopodobne emocje. Brawo dla wszystkich, cholernie podobal mi sie gest Marcelo klepiacy logo Wisly:). Wiem jedno - Zienczuk zasluguje na nowy kontrakt.

Ehhh piekny mecz narazie trudno mi zebrac mysli i slowa wszystkim naszym chlopakom wystawiam oceny 11/10 za ten mecz:).

grogoriogreg 23.03.2009 13:48

Boguskiemu wczoraj piłka nie odskakiwała od nogi, miał mało strat zagrał nieźle, Jirsak był niewidoczny wiec jego nie można ocenic

Nie mam wielkiego żalu do Pawełka za bramkę, dostał ode mnie 1 za 1 połowe bo nic nie obronil, a te jego dlugie wybicia na wysokosci wyskakujacych do blokowania napastnikow craxy...

Marcelo grał wczoraj słabo i to on a nie Głowa zawalił przy sytuacji Nowaka
Faktycznie co do Brożka to za wysokąnote mu dałe,, w pierwszej polowie kiwal sie sam ze soba
Gra Zienia mi sie nie podobala, jak dla mnei boczny pomocnik musi byc bardziej przebojowy (na Lecha Zieniu na Obronę?)
A Beto miał przytrzymywać piłke, nie przytrzymał jej w ogóle, nie zdążył zablokować Sasina, za to, że chce, żeby mu sie powiodło nie dam mu wyższej oceny niż tą która dałem

3rider 23.03.2009 14:00

Lepsza czesc Krakowa fetuje %%% do piatku!!!:D Pzdr dla calej Wislackiej braci. Bohaterem nocy Sobol i chyba jednak Skorza, bo w pore byl w stanie otrzezwic zespol.

ps. Watek kibicowski zamkniety niestety, ale mam taka istotna sugestie, niech sie kilka osob decyzyjnych w zarzadzie zastanowi nad cenami biletow!!! Zeby nie bylo full na Derbach to trzeba sie naprawde postarac! Ewenement. Nie wynajdujcie tlumaczen, pora zrozumiec, ze takie ceny zabijaja frekwencje. Jesli ktos zarabia 3.5k w lape nie musi sie przejmowac, jesli ktos zarabia 1.5k i ma zabrac dwojke synow to wychodzi go to 150pln czyli 10% poborow! Open Your Eyes Zarzadzie

rafalek 23.03.2009 14:06

Mecz ten bardzo mi przypominał mecz z ŁKS na własnym stadionie w zeszłym sezonie.
Do przerwy przegrywamy, szybka zmiana, zaraz na początku drugiej gol i poźniej w dwie minuty spotkanie rozstrzygnięte.
Z Lechem nic tylko po zwycięstwo. U nich chyba 5 czy 6 graczy jest na reprezentacji, Murawski kontuzjowany, trzeba to wykorzystać.

szprotson 23.03.2009 14:20

ten chłopak z Kce musi miec dobry towar w ch**

chyba nasączają go czymś w kopalni najpierw.

Cieszy to że potrafiliśmy narzucić swój styl gry, nieźle grającej Cracovii.Troche to trwało, ale sie udało

Grisza1 23.03.2009 14:26

Nie można mówić, że to było zagranie nie fair.Gra się do gwizdka sędziego, a nie do okrzyku któregoś z piłkarzy. Gdybym był na miejscu Radka Sobolewskiego też strzelałbym w stronę bramki rywala. Szczególnie w meczu derbowym - po męsku odpowiada kapitan Cracovii.

Baran jednak ma jaja :)

http://www.futbolnet.pl/news/na_trzy...ego_82133.html

thechris 23.03.2009 14:56

Pawełek 5
Baszczu 5
Marcelo 6 (po ch.j znowu żołta...)
Głowa 6
Brożek 4 (kartka bez sensu...)
Sobol 8
Diaz 3
Mały 6
Zieniu 5
Beto 3
Ćwielong 7
Boguski 6 (wraca do formy... na szczęście)
Niedzielan i Jirsak za krótko grali.

A pamiętacie jak Dudka leżał i Blackburn nam strzeliło gola...

rafalek 23.03.2009 16:55

Zauważyliście, że ile razy pan Skorża prowadzi mecz w tym swoim takim płaszczyku fajnym, to wygrywamy - wygralismy z Polonią, teraz derby. W Bytomiu i z GKS tego nie było i były remisy...może czas na stałe zmienić garderobę?;D

bigi333 23.03.2009 17:09

Kurcze, przegrywać derby to naprawdę straszne uczucie czego sami wczoraj doswiadczyliśmy a oni przegrywają derby od 14 LAT, to musi być straszne, nie dziwię się że nas tak nienawidzą, chociaż z drugiej strony pewnie już sie przyzwyczaili...

Zieniu17 23.03.2009 17:49

Powstrzymajcie sie naprawdę od tych ocen dla poszczególnych zawodników, bo czytajac posty coponiektórych zaczynam się zastanawiać czy oni oglądali ten sam mecz? Saklak zmien dilera, bo żenade odpierdalasz;/

IncognitoTSW 23.03.2009 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 697297)
Dzien po meczu, dopiero dokulalem sie na chate... Ludzie dla takich chwil warto przyjechac na reymonta 300 km ponad!! Piekna druga polowa, nieprawdopodobne emocje. Brawo dla wszystkich, cholernie podobal mi sie gest Marcelo klepiacy logo Wisly:). Wiem jedno - Zienczuk zasluguje na nowy kontrakt.

Ehhh piekny mecz narazie trudno mi zebrac mysli i slowa wszystkim naszym chlopakom wystawiam oceny 11/10 za ten mecz:).

Zieńczuk zasługuje na nowy kontrakt po jednym dobrym meczu? ;]

darotsok73 23.03.2009 18:51

Zieńczuk i nowy kontrakt.... no cóż faktem jest że w meczach derbowych to Zieniu dobry jest , tyle tylko że to jedynie dwa razy w roku.
Z drugiej strony jak Boguś będzie sprzedawał piłkarzy z przyczajki (Cleber , Marcelo ?? ) to już lepszy Zieniu niż kolejny "Betowaty Radowanowić" (obym się mylił) .....a grać ktoś musi

koyoot 23.03.2009 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 697393)
Zieńczuk zasługuje na nowy kontrakt po jednym dobrym meczu? ;]

Jednym? Polecam obejrzec CALE poprzednie 3 mecze i przyjrzec sie jak gra pan Z. A takze w sumie spojrzec kto w naszym zespole ma najwiecej asyst dodam ze to sa dwaj pilkarze Pawel Brozek i... Marek Zienczuk.

masada 23.03.2009 20:21

Zieniu już nigdy z pewnością 16 bramek w sezonie nie walnie jak ostatnio, bo to był po prostu cud, ale na nowy kontrakt dwu-trzyletni z pewnością zasługuje. Lewonożnego pomocnika o porównywalnej klasie za darmo nie znajdziemy niestety i już. Zieniu to też pewne jak w banku 7-10 asyst w sezonie i przede wszystkim stałe fragmenty, które wykonuje bardzo solidnie, bez niego paru bramek i w tym sezonie by nie było. Wole się na niego jeszcze parę razy powkurzać, ale żeby jednak został. ;)

IncognitoTSW 23.03.2009 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 697427)
Jednym? Polecam obejrzec CALE poprzednie 3 mecze i przyjrzec sie jak gra pan Z. A takze w sumie spojrzec kto w naszym zespole ma najwiecej asyst dodam ze to sa dwaj pilkarze Pawel Brozek i... Marek Zienczuk.

Przyglądałem się, ach przyglądałem. Dośrodkowania mu trochę nie wychodzą, nie sądzisz? Nie są mierzone, ani mocne - to tylko takie zawieszone piłki, na które nie da się nawet dobrze nabiec.

A to jest dziwne, że najwięcej asyst ma skrzydłowy? ;D Mnie to nie dziwi, to jest norma.

robert!!!1906 23.03.2009 20:56

Nawet I Bartek Jamróz Siedzi Koło Wasyla

1q2 23.03.2009 21:59

Zieniu....to jest taki problem że ja ogólnie jestem za tym, by starej gwardii(może oprócz Sobola, gdzie nie chodzi mi o ost. mecz a całokształt - gdzie bardzo powoli się do niego przekonywałem, a po takich wyczynach jak w Atenach - zabiłbym:>) kontraktów nie przedłużać.
Szczególnie Zieniowi, który jest dosyć oryginalnym skrzydłowym - bo różnych widziałem ale takiego co by nie był w stanie nigdy nikogo przejść dryblingiem - w życiu po za nim nie spotkałem.

Tyle że Zieniu nadrabia techniką - jak ktoś dobrze zauważył ,jako właściwie jedyny, potrafi dobrze dośrodkować, od czasu do czasu zagrać dobrą prostopadła piłke...Zresztą jaki jest Zieniu - każdy wie.

Wd mnie podstawowe pytanie - kto za Zienia, kto za Baszcza - bo jeśli nikt, bądź jakiś wynalazek nie wiadomo skąd, ze średnia 1 gola i 2 asyst na 5 lat....to może i lepiej by Zieniu jeszcze na rok został.

A jeszcze co do meczu 2 kwestie.

1.Każdego drażniła ta 1 połowa ale jak tak sobie wszedłem na forum tych dziwnych schizofreników co nigdy na psy nie zejdą - to uważam że dobrze że taki przebieg miał ten mecz.Gdybyśmy im od kopa zasadzili ze 2 gole, to podwineli by pejsy, trochę ponarzekali i tyle by z tego było.
A tu w przerwie wszyscy już zdążyli się spuścić z zachwytu i nagle taki klops w drugiej połowie:)
wiecie jak to jest jak człowiek się już nastawi - 'w końcu' ,'po tylu latach', 'to nasz dzien','idziemy opijać wygraną', 'pierwszy raz w życiu pójde do szkoły/pracy z podniesiona głową'....a tu 20 minut i taki ****:D

2.Druga kwestia - to ten mecz na prawdę przypominał jak cholera naszą ubiegłoroczną potyczkę z Kuchenkorzem.
Gol z niczego(tam były co prawda 2) i nasi oszołomieni - bez żadnego pomysłu.Ktoś napisał że Wisła po stracie gola pokazała że ma jaja - to nie było tak do końca - jaja pokazali po wyjściu z szatni na 2 połowe+ to że ułożyła nam się ta 2 połowa wyśmienicie.Natomiast w 1 to z tym było cieniutko i tak po prawdzie, gdyby to nie były te posrańce a Kuchenki, to znów po 45 minutach mielibyśmy pozamiatane i tu pije do najbliższego meczu....Coś takiego z nimi nie przejdzie, więc albo zagramy od 1 minuty tak jak od 46 w niedziele, albo będzie gruba wtopa - bo to że się na nas zepną i nie posrają, to jest pewne.

Robek 23.03.2009 22:22

Nasi chyba wyszli za bardzo posrani i tyle nic im nie wychodziło
nawet był taki moment żeobroncy,pomocnicy nie chcieli piłki od Mario
to musiał grać długą a to jak wiadomo (patrz Korea i Japonia za czasów J.E. nie wychodziło)
tak i teraz nie wychodziło-bo co to za taktyka
dopiero zjeba w szatni pomogła i zaczeli grać inna sprawa że sąsiedzi opadli z sił

PS:

I PO CO IM TO BYŁO:):):)

darotsok73 23.03.2009 22:28

1q2
Wszystko co napisałeś to święta racja , dodam tylko że tak na prawdę to nie wiemy jaką politykę transferową ma zamiar prowadzić zarząd w okresie przeprowadzki.
Odmłodzenie, wzmocnienie,wyprzedaż , kto to wie ?? pewnie tylko B. Cupiał.
A może mają już jakichś "Asiorów" upatrzonych :D .Osobiście w to nie wierzę.

Co do derbów , bardzo mnie śmieszy jak pasiaści standartowo szukają teorii spiskowych, ukrytego dna, POZYTYWÓW (amika nas pomści :D ) , itp.
Ps. Na zajutrz po laniu starozakonni standartowo nie dostrzegają potencjalnych rozmówców z 2 metrów , wogóle nie interesują się piłką i sportem i żadnych rozmów w tym temacie nie prowadzą . (tak jest u mnie w robocie )

Robek 23.03.2009 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 697516)
1q2

Ps. Na zajutrz po laniu starozakonni standartowo nie dostrzegają potencjalnych rozmówców z 2 metrów , wogóle nie interesują się piłką i sportem i żadnych rozmów w tym temacie nie prowadzą . (tak jest u mnie w robocie )

masz racje
w piątek sie odgrażali co to będzie a dzisiaj to nie wiedza co to piłka nożna:rotfl:

1q2 23.03.2009 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 697512)
Nasi chyba wyszli za bardzo posrani i tyle nic im nie wychodziło

Nie nie...nie żebym bronił naszych bo nigdy ich nie bronie gdy na to nie zasługuja;) ale nasi do wirtuozów nie należą i zauważyłem taką zależność, że jak idzie to idzie a jak nie idzie to jest nerwówka, jeśli dodać do tego że zabrakło tego kto dodawał nam pewności siebie, to w zasadzie negatywna reakcja na stratę gola nie mogła zbytnio dziwić.
Zresztą było to widać, wzajemne pretensje, nawet coś Brożek do Skorży pyskował...Cholera wie co by było gdyby nie ten super szybki gol , gdzie nawet po nim starozakonni mieli 2 na prawdę świetne sytuacje.Katharsis w szatni na pewno pomogło ,cieszy też szybka reakcja Maćka - bo jak pisałem przed meczem że Beto od 1 minuty to raczej będzie kula w płot, to jednak trener zaryzykował(co się chwali mimo wszystko) a co ważniejsze, gdy widać było że to nie wypali , nie czekał na cud , tylko od razu zareagował.

Myśmy mimo wszystko zasłużyli na wygraną, tak jak i na tak wysoką, gdzie to nie zmienia faktu że wynik był lepszy niż gra, ale tu to chyba możemy podziękować gościom których widmo wygranej bardziej sparaliżowało, niż widmo przegranej, naszych.

Bóg Trybun (objawion) 23.03.2009 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 697537)
[...]wzajemne pretensje, nawet coś P.Brożek do Skorży pyskował...Cholera wie co by było gdyby nie ten super szybki gol , gdzie nawet po nim starozakonni mieli 2 na prawdę świetne sytuacje.Katharsis w szatni na pewno pomogło ,cieszy też szybka reakcja Maćka - bo jak pisałem przed meczem że Beto od 1 minuty to raczej będzie kula w płot, to jednak trener zaryzykował(co się chwali mimo wszystko) a co ważniejsze, gdy widać było że to nie wypali , nie czekał na cud , tylko od razu zareagował.

Myśmy mimo wszystko zasłużyli na wygraną, tak jak i na tak wysoką, gdzie to nie zmienia faktu że wynik był lepszy niż gra, ale tu to chyba możemy podziękować gościom których widmo wygranej bardziej sparaliżowało, niż widmo przegranej, naszych.

Dokładnie tak.

Co do Pietii, to naprawdę stoczył się w otchłań Szeolu w 1. połówce. Nerwa to chłop miał zawsze, ale nerwa z cykorem widziałem u niego po raz pierwszy. Akurat padło na mojego ulubieńca (nie, zebym był bezkrytyczny) w ekipie.

Na drugim biegunie był Soból, mój drugi ulubieniec (też nie jestem bezkrytyczny), szukał gry w najtrudniejszych momentach no i potrafił opanować nerwy w najważniejszym momencie.
Ogólnie to wielki dla niego szacunek za to, że nie stracił serducha do gry z upływem lat.
Chłop po trzydziestce ale dalej z niego przewariat i mam wielką nadzieję, że będzie dla nas tym, kim po powrocie z tułaczki stał się Kaziu Moskal za Lenczyka czy wczesnego Kasperczaka. Stać go na to jak nikogo innego, idealnie pasuje do tej roli.

I wreszcie coś mało ciekawego - od czasu meczu z Dinamo u siebie nie nauczyliśmy sie wychodzić z piłką z własnej połowy gdy 3 rywali (skrzydłowi + napastnik) cisną nas pressingiem. Gorzej, że nie mamy nawet pomysłu, jak to poprawić. Skorża musi wieeele jeszcze czasu poswięcić Diazowi, jeżeli ten ma stać się kiedykolwiek solidnym i kumatym defensywnym pomocnikiem. Niestety ale biega tylko do przodu, wszystko na 3 kontakty (minimum!), wszystko na lewą nogę.

MatMario 24.03.2009 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 697503)

1.Każdego drażniła ta 1 połowa ale jak tak sobie wszedłem na forum tych dziwnych schizofreników co nigdy na psy nie zejdą - to uważam że dobrze że taki przebieg miał ten mecz.Gdybyśmy im od kopa zasadzili ze 2 gole, to podwineli by pejsy, trochę ponarzekali i tyle by z tego było.
A tu w przerwie wszyscy już zdążyli się spuścić z zachwytu i nagle taki klops w drugiej połowie:)
wiecie jak to jest jak człowiek się już nastawi - 'w końcu' ,'po tylu latach', 'to nasz dzien','idziemy opijać wygraną', 'pierwszy raz w życiu pójde do szkoły/pracy z podniesiona głową'....a tu 20 minut i taki ****:D

Normalnie jakbyś skopiował mojego posta z wczoraj z 3 w nocy, który się jakimś cudem zdematerializował.

Ja widzę jeszcze jeden pozytyw, była szybkość, był start do piłki. Ja wiem że pasiaści to nie sprinterzy ale fajnie to czasami wyglądało. Nawet jakieś dryblingi.

Reakcja Skorży była szybka, to się ceni. Lepiej reagować niż czekać na cud. Chociaż ten Beto to taki dramat do końca nie był, ale drużyna z nim nie gra a to smuci.

Dramaturgia tego meczu to 100%. Z piekła do nieba, ale jak padła ta bramka w 47 minucie to wiedziałem że ich powieziemy i to wysoko.

jerry.lii.lewis 24.03.2009 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 697269)
...
A jakby stal na lini, pilka poszla do tego za Marcysiem, Pawelek by nie zdazyl to by polowa gadala ze czemu na lini... Mysle ze bramka jaka Kuszczak puscil nie ma nic do rzeczy, wypadek przy pracy, tak glupiej bramki w zyciu 2 raz nie pusci, nie chodzi o to ze sie uczy na takim bledzie, tylko prawdopodobienstwo ze tak mu pilka poleci jest chyba takie jak w lotku...

Istnieją jeszcze obrońcy i ich sprawą jest pilnować napastników w polu karnym.
Kuszczak, jak słusznie piszesz, drugi raz takiej głupoty nie zrobi; co do Pawełka to kłopot polega na tym, że on takie same błędy robi średnio w co drugim meczu i żadnych wniosków nie wyciąga. Ile to już razy mu za kołnierz wrzucili, ile razy wyczekuje z wybiciem do ostatniego momentu, a potem o włos piłka mija napastnika. Wszyscy w lidze wiedzą, że Pawełek wybijać nie umie; wszyscy poza ... Pawełkiem.
Cytat:

Czyli co wg Ciebie bramkarz za kazdym razem stoi na lini-1 metrze?
Ogólnie mówiąc, ile pkt nam Pawelek zawalil? Nie wiele... A czemu nikt nie cisnie np Sobolu za niestrzelenie sytuacji w Belchatowie? Dla mnie to byla duzo wieksza "szmata" podajac pilke bramkarzowi, jesli by strzelil mielibysmy 2 pkt wiecej, jesli Pawelek by to obronil mielibysmy jednego gola straconego mniej i tyle. Mimo wszystko i tak i tak nie mial szans..
Nie zawsze na 1 metrze, ale na pewno nie na 5-6 gdy akcja jest na 16 lub bliżej, a pole karne pełne zawodników.
Nie chodzi tu gdzie ma stać zawsze, bo nie ma takiego miejsca. Chodzi o to żeby (jak Kuszczak) jeśli zrobi błąd to wyciągał z niego wnioski, a Pawełek tego nie robi na pewno.
A zawalił nam już za dużo.
Jak Brożek pudłował 80% strzałów to krytykowaliśmy Brożka, jak Pawełek broni jak patałach to krytykujemy Pawełka. Takie życie :P.

AYALA 24.03.2009 08:03

myśle że Wisła też ten mecz świetnie wytrzymała fizycznie, w drugiej połowie pasom zabrakło ewidentnie pary a Biała Gwiazda włączyła dopalacze.Uważam że jest to dobry prognostyk przed następnymi meczami w których bedzie walka do samego końca na noże.
Co do Zienia to uważam że koniecznie powinien zostac, nikogo lepszego na jego miejsce za darmo sie nie znajdzie.

jimmywislak 24.03.2009 10:49

Kiedyś ładnie zagadneli o tym braku dryblingów Zienia komentatorzy C+ mówiąc, że nawet taka gwiazda jak Beckham na skrzydle nigdy nie miał dobrego dryblingu, bo w jego przypadku jak i Zienia liczyły się przede wszystkim dośrodkowania. Zieniu jeszcze nie jest emerytem, a skrzydłowego jego klasy(chociażby na ławkę, bo myślę ze znajdą kogoś lepszego do podstawowej "11::) )tanio nie znajdziemy. Tak więc na jakiś 1-2 letni kontrakt napewno zasługuje:

Statystyki od przyjścia do Wisły:
04/05 24/8 bramek
05/06 27/8
06/07 23/0 - no ale wtedy cała ekipa cienko grała:-/
07/08 28/16

I do tego pewnie jeszcze wiecej asyst.

Norek28 24.03.2009 14:16

Ja jeszcze aspekt kibiców poruszę. Troche smucą te puste trybuny B i A.
http://galeria.wislakrakow.com/20090322/norek/19.jpg
http://galeria.wislakrakow.com/20090322/norek/22.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=i2XqeOX8mcU 2:10

Czy to jest mecz z Pcimem Dolnym czy DERBY? Już sama nazwa zachęca do przyjścia. Jeśli to wina jedynie cen biletów to ja nie wiem na co zarząd czeka, a jeśli po prostu brak chętnych to nie wiem po co nam stadion na 35000...

DominoForza 24.03.2009 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Norek28 (Post 697634)
Ja jeszcze aspekt kibiców poruszę. Troche smucą te puste trybuny B i A.
http://galeria.wislakrakow.com/20090322/norek/19.jpg
http://galeria.wislakrakow.com/20090322/norek/22.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=i2XqeOX8mcU 2:10

Czy to jest mecz z Pcimem Dolnym czy DERBY? Już sama nazwa zachęca do przyjścia. Jeśli to wina jedynie cen biletów to ja nie wiem na co zarząd czeka, a jeśli po prostu brak chętnych to nie wiem po co nam stadion na 35000...

wydaje mi sie ze bardziej chodzi o wstep dla gosci ,bo co to za derby bez Pasiakow na trybunach ? i tak samo ma sie to do dopingu ,jak byli goscie u nas i zaczeli robic kociol na trybunie to u nas na mlynie byla pelna mobilizacja i piana z ryja

darotsok73 24.03.2009 14:34

Norek28
Tak , masz rację ,smucą i to bardzo. Dlaczego?? temat bardzo złożony.
Puste A i B to wynik słabej promocji . Naśmiewaliśmy się z Ruchu że swój mecz 2 miesiące wcześniej reklamują gdzie się da ,sami nie okazaliśmy się lepsi. 10-11 tys. to wstyd. Dużo pikników przestało chodzić bo za bramkami to be..,gorzej widac i kibicowac trzeba i posiedzieć nie za bardzo można i.... liścia można dostać za ubliżanie piłkarzom .:D .
No i Brozio "ranny" i już po 4-0 nie wygrywamy, aspekt pogody i ceny pewnie też się dla niektórych najwierniejszych liczył . Generalnie wtopa .

Ps. Pod kasami dziesiątki "kibiców" sprzedawały (próbowały) bilety , nawet po 100 :D :D:D.
W takim mieście jak Krk przy 15 tys. stadionie , obronie mistrza i ostatnich derbach na długo frekwencja to porażka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl