Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

Flinston 19.03.2011 23:22

....a fajna walka się szykowała i noge sobie Solis s.......ił. Nie wiem co ci znawcy z tvp .......ą ale jak dla mnie to on żadnego ciosu nie dostał (?), tylko przekręciła mu się stopa co było widoczne i upadł ale mogę się mylić.

Kocur 19.03.2011 23:25

Co to było :shock:

Dam sobie rękę przy samej d... uciąć że nie dostał praktycznie w ogóle. Faktycznie wyglądało że coś mu się z nogami porobiło ...

Jachcik 19.03.2011 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1067337)
Co to było :shock:

Dam sobie rękę przy samej d... uciąć że nie dostał praktycznie w ogóle. Faktycznie wyglądało że coś mu się z nogami porobiło ...

Według mnie jaja. Wygrana Kliczki, można powiedzieć że bez walki ;)

Donki 19.03.2011 23:38

Ja pierdo** czy w TVP nie mają już kogo dac do komentowania Boksu, tylko musi komentować Szczesny który o boksie nie ma zielonego pojecia.

For_FuN_ 19.03.2011 23:51

Co to za klaun ten caly Solis? Teorie teraz beda rozne, a rozwiac je moze tylko Kubanczyk...ale prawdy pewnie sie nie dowiemy. Jak dla mnie, to po ciosie zrezygnowal z walki...bo co sie dzieje z jego lewa noga? To o czym mowi Sosnowski, skrecil prawa a tanczy lewa :D. Nie mowie juz o tym, jak szybko potem "wybiegal" z hali, a takze o samej reakcji na ta kontuzje, tj. nie lezy, nie wzywa sedziego, tylko probuje wstac...jak by nie wiedzial, jak sie zachowac zeby wygladalo to naturalnie.
Parodia boksu, ze tez 2 tacy przecietniacy walczy o tytul...

aNouc 19.03.2011 23:56

Mnie to rozjebali komentatorzy, wręcz w....ili. Nie ma pewności czy rzeczywiście skręcił czy coś innego mu się stało w tą nogę ale w ogóle tego nie wzieli pod uwagę tylko rozkminiają przez 20 min który cios mógł go znokautować nie przyjmując do wiadomości że mogło mu się coś rzeczywiście stać. Wiadomo, prestiżowa gala, walka o cenny pas, za plecami w .... widzów, ogromne pieniądze więc z jednej strony trudno przyjąc to do wiadomości ale nie można tego wykluczyć. Po włosach go Kliczko musnął a oni główkują który to był cios. Dopiero w studiu ktoś ogarnięty przyznał że zle stanął na nodze - bodaj Sosnowski, jak na boksera przystało. Co to za laiki komentują taką prestiżową galę.. Swoją drogą ten Kliczko też jest męczący, gówno w sumie boksuje ale każdego punktuje. Adamek przy swoim wzroście będzie się tak samo pocił jak Sosnowski.

IncognitoTSW 20.03.2011 13:11

Rozbrajają mnie tytuły artykułów " Kliczko zniszczył Solisa!". Śmiech na sali, nie wiadomo o co tam w ogóle chodzi. Kubańczyk jakoś dziwnie stanął i padł, ale żeby to było po ciosie? Gdzieś go tam dotknął kilka sekund wcześniej ale krzywdy mu tym nie zrobił. aNouc, Sosnowski twierdził, że to było po ciosie - ale Michalczewski i Kosedowski od razu mówili, że dla nich ewidentnie przewrócił się bo coś zrobił z nogą. Także lekarz ringowy mówił, że to nie po ciosie.
Wstał z bólem ale nie mógł ustać na nogach.

szprotson 20.03.2011 13:36

co to za gówno było

Chłop sobie krzywo stanął i po walce, a komentator (to był Szczesny??) usiłował wmówić ze dostał cios i upadł.

Super ....a walka.

LAW 20.03.2011 22:31

Nie wiem, boksem interesuje się od paru lat i była to najdziwniejsza walka jaką widziałem w życiu.

IncognitoTSW 21.03.2011 14:12

Solis ma uszkodzoną łąkotkę i więzadła krzyżowe.

Szkoda, że się tak zapuścił - przy wadze 100-105 kg nie miałby takich problemów z nogami i byłby dużo szybszy.

Kocur 27.03.2011 22:36

Tak patrzę na tą ostatnią rundę:

http://www.youtube.com/watch?v=wtwVc...layer_embedded

I tak się zastanawiam czy to była walka o mistrza Europy w wadze ciężkiej ... ?? Tam może 20 osób to oglądało ... masakra

Jazon 28.03.2011 09:23

Jakby było więcej luda (tak powyżej 50), to Dimitrience mogłaby znowu psychika siąść:)
Albert nie powinien już więcej boksować, swoje już osiągnął (pas ME, walka o pas MŚ z Witalijem). Jak na jego umiejętności i możliwości to i tak bardzo dużo, pewnie nawet za dużo:).

Kocur 03.04.2011 00:15

Cytat:

Krzysztof Włodarczyk obronił tytuł mistrza świata wagi junior ciężkiej federacji WBC. Polak wygrał niejednogłośnie na punkty z Francisco Palaciosem.

Daleko od domu ale oglądałem i kurcze masakra do potęgi. Walki poprzedzające były dużo lepsze, boks w czystej postaci zakończony K.O. A to to była rzeźnia ale dla widza nie dla bokserów :/

Yaroc 03.04.2011 07:38

Potwierdzam. Żenująca walka Włodarczyka. Siedziałem prawie do 1 czekając na emocje chociaż w ostatniej rundzie. A tu doczekalem się może trzech ciosów i biegania na wyścigi po ringu.

rafkur 03.04.2011 07:48

Tylko się na siebie wkur.... bo zamiast się wyspać straciłem czas. Walkę pomijam bo każdy widział jaka była. Zastanawia mnie natomiast jedno - kiedy Włodarczyk zrezygnuje z tych malowanek na plecach? Ja wiem, że to kasa ale kuwa ma w końcu pas i nie walczy za zgrzewkę soczków i snickersy - noblesse oblige panie Włodarczyk. Żaden szanujący się bokser nie wyłazi pomazany reklamą a zwłaszcza jakichś kas fiskalnych czy innych części zamiennych do kombajnów.

sergio 03.04.2011 07:57

Ja powiem tylko jedno kabaret nie walka!

Przytoczę tylko słowa trenera Diablo...zadawaj ciosy nie masz ciosów daj szanse sędziom...

IncognitoTSW 03.04.2011 09:50

Szczerze mówiąc ciężko było się dopatrzeć tego zwycięstwa Włodarczyka. Walka bardzo usypiajaca, nudna. Palacios był duzo bardziej aktywny i zadał więcej ciosów. Ale tez nie pokazał niczego specjalnego, a chcąc zdobyć mistrzostwo to trzeba się namęczyć bardziej. Jak dla mnie to remis albo wygrana Palaciosa.

wisl@k_TS 03.04.2011 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1072182)
Jak dla mnie to remis albo wygrana Palaciosa.

Jako zupełny laik jeśli chodzi o sędziowanie dałbym tak samo, w każdym razie na pewno nie dałbym zwycięstwa Włodarczyka. A już punktacja trzeciego sędziego 118-112 dla Diablo to kabaret.

W tym sporcie pretendent do pasa bez chociaż jednego liczenia przeciwnika na deskach to chyba nie ma szans na zwycięstwo.

seba 03.04.2011 10:15

najlepszy byl ostatni sedzia ktory dal zwyciestwo Włodarczyka 118 - 112 heh kabaret...

rafkur 03.04.2011 10:36

Ja tam wielkim ekspertem nie jestem ale ta walka to był typowy remis - może ze 3 ciosy każdemu wyszły ale takie jakieś niemrawe. Punktowanie sędziów mocno dziwne jak dla mnie - ciężko się tu było dopatrzyć zwycięzcy. Inna sprawa, że po tym co było słychać z narożnika to chyba od początku Włodarczyk wiedział, że jak nie padnie na dechy to pas zostaje.

Lysy 03.04.2011 10:41

Dlatego preferuje MMA :) Boks obecnie przeżywa kryzys, że taki Włodarczyk może być posiadaczem pasa :) Nie wspominając o braciach K. co mogliby czyścić buty Tysonowi w czasach jego świetności.

Jazon 03.04.2011 11:04

Palacios: z dużej chmury mały deszcz. Włodarczyk nie błyszczał, ale po co miał błyszczeć? Zrobił to co do niego należało, zachował się w ringu bardzo roztropnie nie ryzykując i zasłużenie obronił pas. Winę za nudną walkę ponosi Palacios, bo to on powinien był atakować, a tylko biegał po ringu udając że zadaje ciosy.

TymonPRO 03.04.2011 11:09

Dla mnie oszustwo roku,zdecydowanie Polak powinien przegrać,nawet remis ciężko by było mi zrozumieć,Diablo stał przez 12 rund wygrał z 1 lub 2 rundy a taki werdykt.Ja rozumiem że to była walka o pas i to nie on miał atakować ale bez przesady

Jazon 03.04.2011 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 1072184)
Jako zupełny laik jeśli chodzi o sędziowanie dałbym tak samo, w każdym razie na pewno nie dałbym zwycięstwa Włodarczyka. A już punktacja trzeciego sędziego 118-112 dla Diablo to kabaret.

W tym sporcie pretendent do pasa bez chociaż jednego liczenia przeciwnika na deskach to chyba nie ma szans na zwycięstwo.

Bzdura, Włodarczyk zasłużenie wygrał. W boksie nie chodzi o to, kto więcej biega i zadaje ciosów, tylko kto więcej razy punktuje, tzn. liczą się czyste uderzenia. Palacios robił dużo szumu, dużo się ruszał, walił co rusz cepami (by zaraz potem odskoczyć i znów uciekać po ringu), ale co z tego, skoro niemal ciągle po rękawicach Polaka? Moim zdaniem wynik powinien być w granicach 115:113 dla Polaka, czyli tak jak punktował pierwszy sędzia, dwaj pozostali sędziowe przegięli w dwie różne strony, ale ostateczny werdykt jest sprawiedliwy i to jest najważniejsze.
Jeszcze raz powtórzę: Palacios nic nie pokazał, a Włodarczyk dostosował się do jego stylu w sposób zachowawczy i dobrze, bo po co ryzykować tytuł i zdrowie, jak wszystko jest pod kontrolą?

mitmichael 03.04.2011 11:24

Bardzo nudna walka - od 4-12 rundy przespałem :)

wisl@k_TS 03.04.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1072216)
Jeszcze raz powtórzę: Palacios nic nie pokazał, a Włodarczyk dostosował się do jego stylu w sposób zachowawczy i dobrze, bo po co ryzykować tytuł i zdrowie, jak wszystko jest pod kontrolą?

Po to, że ludzie zapłacili za bilety i chcieli zobaczyć walkę bokserską?

Wiem, że Palacios robił dużo szumu a nic z tego nie wynikało, ale chociaż coś robił a nie stał i trzymał (fakt, bardzo skutecznie) gardę.

For_FuN_ 03.04.2011 11:37

Na miejscu widzow domagalbym sie zwrotu kasy :D...

Rundy remisowe przyznawane sa mistrzowi, wiec zwyciestwo Wlodarczyka bylo pewne...mimo, ze kompletnie nic nie pokazal, a cala walka to byla wielka komedia.

Jazon 03.04.2011 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 1072224)
Po to, że ludzie zapłacili za bilety i chcieli zobaczyć walkę bokserską?

Wiem, że Palacios robił dużo szumu a nic z tego nie wynikało, ale chociaż coś robił a nie stał i trzymał (fakt, bardzo skutecznie) gardę.

Aha, jasne. Zadaj sobie pytanie, co powinno być dla Włodarczyka priorytetem: Pewna obrona tytułu i ochrona własnego zdrowia, czy to, żeby kibice mieli frajdę za cenę ogromnego ryzyka, że straci się coś, do czego się dochodziło przez całe lata, a do tego jeszcze zdrowie?
Bo oczywiście Włodarczyk mógł pokazać jakim to nie jest super pięściarzem, pójść do przodu, odsłonić gardę i może by to zakończył wspaniałym nokautem, ale może sam by się dał znokautować i to ciężko.

Zrozumcie: Walka była nudna, ale winnym tego stanu rzeczy jest Palacios, a nie Włodarczyk. Palacios chcąc zdobyć wymarzony tytuł i to na wrogiej ziemi, MUSIAŁ KONIECZNIE zaatakować, postawić wszystko na jedną kartę, zwłaszcza w ostatnich rundach. Włodarczyk NIC NIE MUSIAŁ. Wystarczylo, ze bedzie robil swoje i wszystko sie zakonczy po jego mysli. Tak tez sie stalo.
Tymczasem Palacios bawił cię w ciuciubabkę, co nawet zirytowało komentatorów, którzy słusznie pytali w trakcie pojedynku: "co on robi, cały czas na wstecznym biegu, kiedy on chce tę walkę wygrać, przecież ma coraz mniej czasu!" Bo tak to wygladalo. Duzo biegania, walenia cepow po rekawicach Polaka (i dlatego wg laikow mial przewage, tymczasem te akcje NIC mu nie dawaly, bo do punktacji licza sie TYLKO czyste trafienia), by zaraz uciec na bezpieczny dystans i biegac w kolko Polaka. I tak w kolo Macieju.
Jeszcze raz powtorze: Zasluzona wygrana Wlodarczyka po nudnej walce, Palacios zaprzepascil swoja szanse, bo nic nie zrobil w takim kierunku, by wygrac ten pojedynkek, a Wlodarczyk umiejetnie sie bronil, od czasu do czasu zadajac moze malo efektowne proste, ale przynajmniej czyste ciosy, ktore daly mu przewage na tablicach punktowych.

wygladajacyzzachmury 04.04.2011 15:11

Jazon gadasz głupoty i jeszcze je powtarzasz co chwile. Proponuję Ci poczytaj fachowe strony na temat boksu , sprawdź opinie 99% ludzi w komentarzach , i nie daj się propagandzie Wasyla , Włodarczyka i Kostyry którzy to chyba jako jedyni uważają Diablo za wygranego. Powstała nawet petycja Polskich kibiców do WBC i Sulaimana na temat tego werdyktu a polskie środowisko bokserskie (w tym dawni znajomi Diablo) komentując sobotnie wydarzenia są zdegustowani.
Nie mam zamiaru tłumaczyć i polemizować na temat dlaczego Francisco Palacios wygrał tę walkę dlatego odesłałem do fachowych stron , chciałem tylko zauważyć , że jeżeli do obrony tytułu wystarczyło by stanie za podwójną gardą i oddawanie czasem lewym to nie byłoby nowych mistrzów a odnośnie boksowania na wstecznym to Mayweather i Martinez też lubią pobiegać w kółko przeciwnika a obaj w 3 trójce P4P trzymają się nieźle.
Najlepszym tekstem z tej gali były słowa Łapina 'daj sędziom szanse ,Krzysiu boksuj'
A i zapomniałem , wała można było przewidzieć bo Wasyl nie mógł sobie pozwolić na utratę Super Six , a gale KP mają już wątpliwą opinie , że w bezpiecznym prowadzeniu ich zawodników sędziowie lubią pomóc.

_bzyku_ 04.04.2011 21:37

Palacios wygrał i tyle w temacie.. oszukali czarnucha. Może robił dużo szumu, ale cała walkę był aktywny a nie stał i się bronił jak Diablo. Jestem za Polakiem, ale bez przesady,żeby takie wały robić. Nawet Skrzecz krzyczał: "zadawaj ciosy, bo sędziować nie mają czego punktować.." no to o czym tu się rozpisywać heh.

Jazon 05.04.2011 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wygladajacyzzachmury (Post 1072862)
a odnośnie boksowania na wstecznym to Mayweather i Martinez też lubią pobiegać w kółko przeciwnika a obaj w 3 trójce P4P trzymają się nieźle.

Rozśmieszyłeś mnie tym porównaniem. Gdzie Mayweather a gdzie Palacios. Mayweather biega i odskakuje, ale przy okazji trafia i punktuje. A ile razy Palacios trafił Włodarczyka czysto? 95% jego ciosów to cepy po rękawicach.

XI RUNDA
Wreszcie coś się zaczyna dziać. Diablo próbuje atakować. Palacios unika walki. Najlepsza runda mistrza.

XI runda, Palacios ani razu nie zagroził Włodarczykowi, i dalej unika walki. No pięknie, super pretendent. To najlepiej podsumowuje jego styl: symulacja. Symulacja walki, symulacja ciosów, symulacja szybkości. Nic co zrobił, nie było na serio, nic co zrobił, nie przybliżyło go do tego, by uznać go za mistrza. Włodarczyk owszem, stoczył pasywny zachowawczy pojedynek, można to spokojnie nazwać słabym pojedynkiem, ale wobec impotencji jaką zaprezentował Palacios, to w zupełności wystarczyło.

Dean 08.04.2011 21:27

Słuchajcie, o której dokładnie jutro walka Adamka i gdzie jest transmisja?

Zubin 08.04.2011 21:30

na Polsacie od 3:00

Kocur 10.04.2011 15:09

Oglądał ktoś ? Myślałem że w końcu jakieś fajne KO w wykonaniu Adamka a tutaj na punkty.

Czekam na powtórkę w TV.

Kamyk 10.04.2011 15:23

Adamek kontrolował całą walkę. Jak dla mnie każda runda dla Polaka.
Szybkością i techniką przewyższał McBride'a.
Warto obejrzeć.

stawski 10.04.2011 15:46

Oglądałem i jestem niewyspany :) Szkoda że Mc Brida nie położył w 2-3 rundzie (na to liczyłem ), a tak to pozostaje mi sięcieszyć że wygrał, inaczej miałbym zupełnie podły dzień ;).
Nie wiem, jak to będzie z Kliczką, który teżjest wielki, ale nie gruby i potrafi uderzyć jak trzeba... Czarno to widzę. Ale sięnie znam, więc prezentuję obowiązkowe Polskie czarnowidztwo :)

Kocur 19.06.2011 14:24

Cytat:

25 czerwca na gali "Wojak Boxing Night" w Rzeszowie dojdzie do najbardziej oczekiwanego "debiutu" bokserskiego 2011 roku - na ring powróci uznawany za wielki talent Artur Szpilka (5-0, 3 KO). Niepokonany dotychczas w pięciu pojedynkach 22-letni pięściarz z Wieliczki po raz pierwszy w karierze wystąpi w kategorii ciężkiej.

Wiadomo już z kim "Szpila" zmierzy się podczas rzeszowskich zawodów. Jak poinformował redakcję ringpolska.pl promotor boksera Andrzej Wasilewski, jego podopieczny skrzyżuje rękawice z niepokonanym Bośniakiem Ramizem Hadziaganovicem (8-0, 7 KO).

Orientuje się ktoś czy jakaś TV to pokaże ?

emj10 19.06.2011 14:54

Będzie na pewno w Polsacie Sport. W otwartym może tylko retransmisja.

Swoją drogą przytyrał się niesamowicie. Nie wróży to za dobrze jak na tym etapie kariery przekroczył już 120 kg!
http://gwizdek24.se.pl/galeria/artur.../59909/113625/

Michal_1990 19.06.2011 16:23

Ostatnio mówił, że trener postawił mu ultimatum - albo zejdziesz poniżej 110 kg, albo koniec wspólnych treningów. Obecnie waży 105 kg. Kto wie, co z niego wyrośnie. Wydaje mi się, że jest bardziej utalentowany od Wawrzyka. Oby tylko nie obijał bumów przez 20 walk, bo "jeszcze nie jestem gotowy". Szkoda, żeby się zmarnował, tak jak wielu pięściarzy z Knockout Promotions.

Kamell 24.06.2011 19:09

Ważenie Szpilki z tym bośniakiem + małe spięcie:)
http://www.youtube.com/watch?v=fJC8SrHCV_o

nie mogę się już doczekać walki, będzie ciekawie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl