![]() |
Dla mnie Usain Bolt jest największą gwiazdą tych igrzysk. Phelps może sobie zdobywać 20 złotych medali w żabkach, motylach i co tam lubi, ale pobić rekord świata na 100 i 200 m w takim stylu to jest coś.
|
jestem w 100% pewien ze Bolt na czysto jedzie!
|
Mam nadzieję, że jakiś biały pobije ten rekord, bo nie liczy się kolor skóry tylko długość nóg :P
|
USAIN BOLT!!! PIĘKNIE PIĘKNIE PIĘKNIE!!!
Brawo Ania Jesień! Brawo Artur Noga! Brawo Anita Włodarczyk! Jutro: półfinały kajaków (Twardowski-Wysocki, Twardowski, Baraszkiewicz, Chojnacka) Joanna Mitrosz w gimnastyce eliminacje eliminacje sztafet Artur Noga finał (15:40) oszczep finał - Barbara Madejczyk (13:20) pięciobój - Marcin Horbacz, Bartosz Majewski (od 2:30 :P ) Błaszczyk w tenisie stołowym 3.runda (raczej ostatnia) - 8:00 zapasy : Horbik, Gucman, Bartnicki. żeglarstwo : medalowy wyścig Kuśnierewicz-Życki - 7:00. |
Cytat:
Zdaje się że pierwszym białym który 200m pobiegł poniżej 20 sekund był Urbaś... Co prawda to był finał jakiś ważnych zawodów... Być może olimpijskich bądź MŚ (nie pamiętam) ale potem już raczej nie udało mu się do tego wyniku zbliżyć... Więc skoro Polak jako pierwszy biały schodzi poniżej 20sekund to o czymś to świadczy... I bynajmniej nie o tym że czarni mogą czuć się zagrożeni... :P |
Cytat:
|
Cytat:
A i właśnie - dyskwalifikacja Spearmona, dla mnie coś zadziwiającego. Prawdopodobnie za to, że wbiegł na cudzy tor - ja widziałem, że biegł po linii. No chyba, że nie wolno... ale bynajmniej kuriozum. Jak zwykle sędziowie mieszają... Widać mieli interes w tym, żeby inny Amerykanin zajął 3.miejsce... (nie pamiętam nazwiska...) |
Phelpsa wygarneli jak mial 11 lat. Obliczyli jego proporcje ciala, obliczyli ile urosnie mniej wiecej i zaczeli go trenowac.Takze koles jest bez dopingu bo jest poprostu quasi-terminatorem.Skazany na sukces przy odpowiednim treningu.A ze medali nazdobywal to tera z wUSA odowke otwieram i juz Phepls "straszy".
Wszytsko zalezy od calego zaplecza, sztabu szkoleniowego a zawodnik to tylko maszynka do "zrobiena" wyniku. A Jamajczyk biega jak antylopa. I nie sadze ze potrzebny mu doping.Przy nim inni sprinterzy to liliputy. |
No i USA - Rosja w siatce mamy w 1/2. Fajny mecz się szykuje. W zasadzie tylko jedna niespodzianka w meczach 1/4... czyli nasze odpadnięcie... szkoda szkoda szkoda!
|
Cytat:
chyba czytają to forum :) |
Cytat:
|
Ale zdyskwalifikowali jeszcze jednego... tego z Antyli Holenderskich... i teraz w ogóle się tam za przeproszeniem po.......iło...
|
Cytat:
A co do Bolta to rzeczywiście fenomen. Mam takie wrażenie że można by liczyć osobno rekordy i osobno rozgrywać sprinty dla czarnych i białych:P |
Jestem pod dużym wrażeniem występu Polaków w sportach walki (zapasy, judo, boks). Nie licząc kobiecych zapasów, gdzie występ był bardzo dobry, to tych kilkunastu chłopa i dwie kobitki w judo wygrali może ze 2 walki + ze 3 w repasażach. A zapaśnicy to już pobili rekord: chyba z siedmiu chłopa i 0 (słownie:zero) zwycięstw...
12 lat temu Polska była potęgą w zapasach i judo. Co się z tym stało? Ja wiem, że pewnie brakuje im mat do treningu, fizjologa nie widzieli na oczy a o masażystach czytali w gazetach, mycie się codziennie w zimnej wodzie po treningu też do największych przyjemności nie należy ale mimo wszystko...Ani jednego zwycięstwa??!! Na szczęście działacze w olimpijskiej formie: http://www.sport.pl/sport/1,92385,56...ska__Beda.html |
sandomingo miałem właśnie to wkleić, dramat i wstyd na cały świat, wyobrażam sobie sportowców idących na trening, zawody czy śniadanie mijających nawalonego śpiącego na trawie polskiego działacza ;/
co do samych zawodów to dzisiaj chyba ostatnia szansa na medal czyli kajakarstwo, |
Cytat:
Takich jełopów powinno się na stałe wywalić z PZLA i jeszcze kazać zwrócić koszty wycieczki do Pekinu i wrypać mu karę finansową za kompromitowanie Polski. PS. Swoją drogą ciekawe czy pił po złocie Majewskiego i srebrze Małachowskiego czy po 3 spalonych próbach Skolimowskiej.... |
Cytat:
|
To ciekawe... Porównałem tabele medalowe sprzed 4 lat i te aktualną i pare ciekawostek mi wpadło
Ateny: Grecja 15 miejsce - 6 złotych - 6 srebrnych - 4 brązowe Obecnie: Grecja 53 miejsce - 0 złotych - 2 srebrne - 1 brązowy Gdzie Ci wszyscy mistrzowie? W obu klasyfikacjach zastanawia tragicznie niskie miejsce takiego kraju jak Portugalia... W Atenach 61 miejsce - 0 - 2 - 1 W Pekinie ich medale to 1-1-0 i póki co 40 miejsce... |
Mnie się podoba najbardziej dość ciekawy progres Chin.
W Barcelonie na czwartym miejscu. W Atlancie byli trzeci. Na Olimpiadzie w Atenach byli drudzy. Teraz wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Chiny zwyciężą... Co jest tego powodem? Dość słaba postawa USA w lekkiej atletyce przede wszystkim. W zasadzie ich honor ratuje Phelps i to bynajmniej nie w lekkiej... Chińczycy z kolei jako gospodarze pokazują się we wszystkim. Wszędzie walczą o finały, wszędzie chcą zdobywać medale. Zresztą jak ktoś oglądał dzisiaj studio to bodaj Chmara mówił, że tam jest wydzielona 100-osobowa grupa gimnastyków, którzy przygotowują się do walki o medale, a część jest przygotowywana JUŻ pod kątem Londynu... Tak więc Polsko: Z CZYM DO LUDU? Ktoś wyżej wspomniał o słabej postawie Portugalii czy Grecji... A co w takim razie mają mówić: Austriacy, Chorwaci, Szwedzi, RPA, Węgrzy, Argentyńczycy, Finowie, Bułgarzy, Brazylijczycy, Turcy czy Norwegowie...? Ps. Sprawa tego palanta z PZLA - bez komentarza... |
Cytat:
I jedni i drudzy grają na najlepszych światowych imprezach. I jedni i drudzy na tych imprezach dostają w dupę. Dla mnie nie ma wielkiego znaczenia ćwierćfinał, czy porażka w grupie. I tak medalu nie ma. Można wręcz powiedzieć, że dorobek piłkarzy (tych od nogi) i siatkarzy z olimpiady jest identyczny:-D I jedni i drudzy nie zdobyli medalu. Piłkarzom jestem nawet wdzięczny za brak awansu. Przynajmniej oszczędzili nam nerwów i niepotrzebnych wydatków. PS. Zachywonym postępem Chin powiem, jakie są trzy sekrety tego sukcesu: 1. doping 2. doping 3. doping |
Jutro:
4 kajakarskie finały z naszym udziałem 10:20 - kajaki czwórki, 500m kobiet 10:35 - kajaki dwójki, 1000m Seroczyński, Kujawski 11:05 - kanadyjki dwójki, 1000m, Baraszkiewicz, Tyczyński 11:20 - kajaki czwórki, 1000m mężczyzn lekkoatletyka: 01:30 - chód na 50km (Brzozowski, Fedaczyński, Sudoł) 13:55 - finał skoku o tyczce mężczyzn (Czerwiński) eliminacje sztafet 4x400m (13:40 kobiety, 14:10 mężczyźni) 15:15 - finał sztafety kobiecej 4x100m 2:30 - 14:30 - Pięciobój nowoczesny kobiet (Paulina Boenisz i Sylwia Czwojdzińska) 8:15 - piłka ręczna, mecz o miejsca 5-8 (niestety tylko o miejsca 5-8)... Joanna Mitrosz od 12.00 w wieloboju gimnastycznym + wiele wiele wieeeeeele innych bez naszego udziału... Trzeba śmiało powiedzieć, że ostatnimi nadziejami medalowymi są już tylko kajakarze. Część jutro, część w sobotę. Można jedynie powiedzieć SZKODA, że nie będziemy do niedzieli pasjonować się szczypiornistami i siatkarzami... :( |
ten Noga fajnie się dziś pokazał
|
Cytat:
Jak to jest że Amerykanie czy Jamajczycy mają te same mniej więcej gwiazdy przez kilka lat w biegach... A u nas ledwo ktoś się pokaże to mu Achilles strzeli, a to więzadła nie wytrzymają, a to woda w kolanie się zbiera, a to coś innego... Taki Plawgo np. ten to jak Szymkowiak z tymi kontuzjami, albo i jeszcze lepiej. Co najbardziej niepokojące bardzo często spotyka to właśnie płotkarzy... |
48 tysięcznych sekundy do medalu....
|
Historia się powtarza. Kajakarze bez medali.
A to, że są takie małe różnice to specyfika tego sportu. To nie wioślarstwo. |
Ale ****a frajerzy z naszych. A Szpakowski darł ryja, że brąz, nie wiem gdzie on to widział.
I co to za gadanie, że takiego strasznego pecha mamy? Pech to by był, jakby im się złamało wiosło czy coś w tym rodzaju. Po prostu byli słabsi i jest gówno, a nie medal. |
Dramat...
Mi i myślę, że wielu innym tutaj ciężko jest znieść taką porażkę, a kiedy pomyśle, co mogą czuć zawodnicy, którzy doznali tej porażki.. Żal... Ogromny żal... A już mogło być 10 medali... O włos... Cytat:
|
Cytat:
Taktyka dwójki facetów była samobójcza wręcz - trzymamy się z tyłu, zaczynamy wolno i finiszujemy ostro. Nie wzięli chyba pod uwagę, że nie wszystkie ekipy wymiękną na finiszu... Ehhh dobrze, że się kończą te igrzyska, bo mnie to w****ia za bardzo. |
ale mnie wkurza sytuacja, gdy komentator mówi ''przenosimy się do studia w Warszawie'' i wtedy puszczają reklamę. Przecież to tv publiczna, to dozwolone?
|
Cytat:
Cytat:
|
Narazie 8 medali i mam nadzieje , że dzisiaj będa kolejne.
|
Dzisiaj? A w czym Ty chcesz te medale? W skoku o tyczce?
Dzisiejsze medalowe szanse poszły się już jebać. No chyba, że ta pięcioboistka pobiegnie niczym Usain Bolt :P po 4 konkurencjach jest ósma. Jutro zostali kajakarze - też 4 szanse i wypada mieć nadzieję, że się uda... |
http://www.sport.pl/sport/1,92385,56...ma_14_lat.html
Ciekawy jestem czy w tym całym zamieszaniu nie zamieszani są działacze/sportowcy z USA którzy zlecili wykonanie takiego hacka ;) pozdro ps albo moze po prostu przerosnieta amerykanska duma nie mogla spoczac poki haker nie znajdzie dowodow na falszywe dokumenty tej chinki |
No i mamy kolejny medal, tym razem srebro w kolarstwie górskim. Gratulacje dla zawodniczki, jechała bardzo ładnie. A na trzech pierwszych miejscach były odpowiednio, zawodniczki z Niemiec, Polski i Rosji. Europa środkowo-wschodnia rządzi.
|
Na finał 4x400 są dwie koncepcje składu: albo biegną najlepsi, albo
Marek Plawgo: "Niewykluczone, że jeśli będzie koncepcja zapewnienia stypendium rezerwowym zawodnikom ja nie wystartuję". Stypendium mają ci, którzy są w najlepszej ósemce mistrzowskiej imprezy. Cała prawda o polskim sporcie. Gratulacja dla Maji Włoszczowskiej. Myślę, że po takim sukcesie to może się spodziewać wieeeeelu propozycji bo ładna z niej dziewczyna ;) |
Szpakowski jest dobry.Polki finiszowaly w kajakach na srebrny medal,a Szpaku na koncowych metrach wyscigu ,ze swoja dramaturgia w glosie wola"Polki pociagnijcie na miare naszych marzen i mozliwosci" :lol:
|
Taa... :P Ale i tak przez niego miałem dreszcze :D jakoś mimo wszystko poza tym że .......i to potrafi oddać dramaturgię i mi się to udziela :P
Brawo Maja :) Brawo dziewczyny z kajaków! :) Z tą sztafetą to mam nadzieję, że nieprawda... Szczyt szczytów, jakby Plawgo zrezygnował... :/ |
Ogólnie ta Olimpiada i tak wypadła strasznie blado w wykonaniu Naszych sportowców i nie zmieni tego fakt zdobycia dziesięciu medali.
|
Maja pojechała świetnie! Szkoda tego upadku laski przed nią, bo była szansa zabrać się z tą Niemką. A jednak opłacało się spać 3 godz i wstać na wyścig żeby Majkę obejrzeć :) miałem nosa, wszystkie medale naszych póki co widziałem na żywo, a to mi się jeszcze nie zdarzyło :) (doszło do tego że jak wstałem na Otylię i przespałem jej wyścig to była czwarta ;) )
Kajakarki super, szkoda tych wczorajszych tysięcznych sekundy, faktycznie dziwne że zawsze mamy takiego pecha. Ogólnie paru naszych faworytów do medali nie wypaliło, a mieli być murowani (np. Kusznierewicz- Życki, Dołęga, Klepacka, Miarczyński, Pyrek), a mimo wszystko te 10 medali jest, dzięki ilości srebrnych jesteśmy lepsi niż w Atenach, z tego też trzeba się umieć cieszyć, a nie tylko narzekać :) |
Ilość medali przynajmniej pokazuje, że poniżej pewnego poziomu nie schodzimy. Szkoda tylko, że nie umiemy jak narazie osiągnąć więcej. Można gdybać w nieskończoność, ale fakt faktem, że spokojnie mogło by być 15 medali.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl