![]() |
no to spoko, dzięki za info.
a tak w ogóle to powiedzcie mi, ale tak szczerze ( o ile można liczyć na szczerość kogoś, przez internet :p ) będziecie mieć na maturach pisemnych że tak powiem " pomoce naukowe " ;-) takie małe karteczki, czcionka 4 :) ? Możecie na pw napisać i gdzie chcecie je umieścić. |
Cytat:
|
Ściąganie? Nie... po mnie od razu byłoby widać, że ściągam :P Szkoda nerwów.
Przedwiośnie, Inny Świat ok, ale nie Ferdydurke :P |
Cytat:
|
Wszystko byle nie żadne Ferdydurki, Chłopi, Panowie Tadeusze, Dziady ani inne Dżumy. Reszta kot :-) A już marzeniem to Przedwiośnie. Chociaż łatwym tematem byłby coś na styl "Obraz powstania w blablabla(...)". Szerokie pole manewru- Gloria Victis, Kordian itp. Przyjemny temacik wypracowania.
A jeszcze co do nerwów- bardziej denerwuję się przed meczami Wisełki. Teraz luz totalny. Czy to normalne? |
po co te nerwy Aro1234 :> ?
Z czego ? No np. z anglika jak jest ubezpieczenie zdrowotne, podanie o prace i inne słówka które w stresie możesz zapomnieć. A z Polaka ? Pamiętam, że na jednej próbnej był temat mniej więcej taki : porównaj postać X z postacią żony... No i wiesz...musisz widzieć w której powieści była żona , jaka to książka i czyjego autorstwa ( no i która epoka ) bo za to są ważne punkty do zdobycia. Poza tym tak tylko zapytałem ;) |
Ja się nie nerwuje... :P
Mnie tam takie słówka na angielski nie potrzebne bo pisze rozszerzony :-) Co do motywów z polskiego to musiałbyś se wszystkie możliwe wypisać , a i tak możliwe , że na "swój" byś nie trafił.. :P |
Cytat:
|
Ja myślę sobie że stres nie przyjdzie. Mam tylko nadzieję że nie przejadę się na zbyt dużej pewności siebie :)
Pamiętajcie. To tylko matura :) |
kupcie sobie 2 paczki węgla w tabletkach :D
a tym co ich nie lubicie, dolejcie do picia swojego środek przeczyszczający i powiedzcie miło : " chcesz łyka " ;D ? |
mnie dzisiaj nerw jakiś złapał ... ostatnie korki i życzenie powodzenia ... ehh
|
Cytat:
Nie? Ja bym to chciał. Inny świat to ogólnie bajka (na maturze!!!). Nie czytałem żadnego z tych, ale Inny Świat jest pamiętliwy i przejrzysty. |
To ja mam pytanie w sprawie Angielskiego . Da radę jakoś sobie podpowiadać odpowiedzi ? Bo mam kumpla co jest z angielskiego nie do podj***nia i na próbnej coś tam zawsze palcem pokazał odpowiedzi . Na głównej maturze odpowiedzi są pomieszane czy każdy ma takie same i można palcami coś pokazywać ?
Na Polskim Inny Świat i Przedwiośnie i jest OK P.S Komisja non stop chodzi po sali i pilnuje czy można sobie wyciągnąć po cichu telefonik i przeczytać tam jakie odpowiedzi kolega piszę w esku :D albo jakaś ściągę zapisaną mieć ?Na próbnej się dało ale jak teraz proszę o jakieś info osoby które mają to już za sobą ;) kaftan tak tak to jest Inny Świat :) , a ławki się losuje czy przydzielają z dziennika od razu ? |
mam pytanie co do matury ustnej z anglika;
dostajemy kartkę A4 z trzema punktami: A. RELACJOWANIE B. UDZIELANIE INFORMACJI C. NEGOCJOWANIE Obrazek 2 pytania do obrazka Całość jest na 20 pkt tak ? 6 pkt wystarczy żeby zdać ? Punktacja: A. - - - B. - - - C. - - - Opis obrazka 1 pytanie 2 pytanie Każdy z tych myślników z punktów A,B,C jest na jeden punkt tak ? Czyli za A- 3 PKT B - 3 PKT C- 3 PKT = 9 pkt. Opis obrazka za 6 punktów = 15 pkt i co , każde pytanie jest na 2,5 pkt ? Jak to wygląda ? ChomikNH - matury są wszystkie takie same, każdy ma w takiej samej kolejności pytania, z tym że jak Ty załóżmy siedzisz w środkowym rzędzie ławek ( u mnie będą trzy na auli ) to możesz pokazywać wszystkim i będzie okej, ale jak ktoś siedzi z brzegu, to po skosie komisja raczej to widzi. Ps. Inny Świat jest o tym jak był Grudziński na Syberii ? Jak dostał kurzej ślepoty , jak torturowano tam ludzi i jak mało jedzenia dostawali ? |
Cytat:
... gratuluję, matura zaliczona. Do widzenia. :lol: Tak, o to właśnie chodzi. |
Cytat:
eh... tak na chłopski rozum napisałem, nie będę się rozwodził o książce o tematyce obozowej o 22... tak mniej więcej napisałem ocb w niej, czy to aby ta na pewno. |
Z angielskim to jest tak że wybierasz sobie zestaw(losujesz) z iluś tam ,siadasz masz chyba 5 minut na przygotowanie się,o ile się nie mylę można robić sobie notatki(odpowiedzi na pytania w rozmówkach :)) ,i masz obrazek na drugiej strony zestawu.Później gość się ciebie pyta co chcesz najpierw obrazek czy rozmówki i wybierasz sobie,opiszesz obrazek to zada ci 2 pytania do niego ,ich chyba nie widzisz (może gdzieś tam są na zestawie ja ich nie widziałem),wiec odpowiadasz od razu- jak zdasz obrazek na max to zdajesz maturę bo to już jest 6 pkt ,później rozmówki
tak miałem na próbnej ;] Cytat:
|
Cytat:
|
no ale jak rozmówki są punktowane ?
Tak jak powiedziałem ? każdy z 9 myślników, na 1 pkt. Czyli wystarczy że z Tych punktów A,B,C ( 9 myślników ) Odpowiem na 6, to już zdałem. Bo mam 6/20 , więc to jest chyba 30 % :> ? Pytania do obrazka ma komisja, mnie się zawsze pytali od którego punktu A,B czy C chce zacząć nigdy od obrazka. Zresztą nie ważna kolejność, chodzi o to, ile muszę powiedzieć,żeby mieć pewność że zdałem ? pirat.z.karaibow - a to wybacz. odebrałem to jako aluzję, to mojej bądź co bądź prostackiej wypowiedzi. |
Cytat:
Cytat:
|
A wyniki z pisemnych kiedy będą oficjalnie ogłoszone ?
|
Ostatniego dnia czerwca jeśli się nie mylę. Trochę czekania będzie.
|
ChomikNH - 30 czerwca idziesz do sekretariatu szkoły i dostajesz w zalakowanej kopercie wynik.
Kamil - dzięki za cytat, ale wybacz że będę upierdliwy :p ; 9 pkt do zdobycia za rozmówki A,B,C Obrazek jest za 2 pkt, każde z pytań też za 2 pkt ( w sumie 6 pkt można mieć ) Czyli 9 pkt + 6 pkt + i 5 pkt za ocenę CAŁOŚCI językowej itd ? |
a Mam pytanie jeśli na 3 pisemne zdam 2 i na jednym mi się noga powinie angielski to piszę poprawkę w sierpniu ale jeśli do tego powinie mi się jeszcze noga na angielskim ustnym to do matury podchodzę znowu za rok a w tym roku mam nie zdane ?
|
Cytat:
|
Kamil - dzięki za info.
ChomikNH - rok temu było tak, że jak zdawałeś 2/3 to matura zdana , amnestia od Romana Giertycha ;) Teraz jak Ci się powinie przy pisemnym, to masz w sierpniu..Ale...Wyniki pisemnej masz 30 czerwca...a wyniki ustnej z angielskiego masz tydzień wcześniej ( zależy kiedy masz ustną ). Pytasz o powinięcie się w ustnej w sierpniu, czy w maju ? I czy to prawda, że jak się powinie komuś noga w ustnej w maju, to musi zdawać w sierpniu i ustną i pisemną ? |
w Maju ustnej i od razu 2 godziny później u mnie w szkole masz wyniki z ustnej :)
|
Słuchajcie to teraz walić jakie macie sposoby na ściąganie na angolu pisemnym:D Tam to przecież wszystko jest pomieszane, co zrobić żeby się zczaić itp;p
|
Cytat:
A co się mam stresować wynikami? I tak nic nie zmieni się do tego czasu... |
nie ma żadnego Quo Vadis...
e;to chyba będzie na przyszłej maturze a nie tej... Cytat:
http://i41.tinypic.com/v619qr.jpg http://i42.tinypic.com/20v13yh.jpg albo jestem ślepy... btw.tam jest napisane "wybór wierszy" to skąd mam wiedzieć jakie ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ni chuja ni ma tego :D oczywiście jeśli chodzi o podstawe
A Przedwiośnie mogliby dać albo Tango :P TYlko nie wesele, dziady, tadka czy gombrowicza |
dajcie dżume!
|
Cytat:
To jest strasznie psychodeliczna książka. |
Dajcie streszczenie sezonu 2008 /2009 w wykonaniu Wisły Kraków :) chyba Panowie byśmy potrzebowali dodatkowych kartek od komisji a o zdanie matury i punkty byśmy się nie martwili :D:D
"DŻUMA " MÓWIĘ TAK "INNY ŚWIAT " MÓWIĘ TAK Ale moim zdaniem na 80% nie będzie Innego Świata z tego powodu że najwięcej maturzystów wybrało temat 1 Cierpienie gdzie praktycznie każdy maturzysta ma w ustnej coś o "Innym Świecie " więc coś o tej książce wie i zapewne połowa przeczytała ,dlatego nie wierze w to , że pójdą nam na rękę i to dadzą a wręcz jestem przekonany . Pewnie coś z Dziadów , Pan Tadeusz lub Lalka co nie leży mi za bardzo ;/ |
Cytat:
|
Powiem szczerze Chomiku, że chwilę bym się nad pewnymi kwestiami musiał zastanowić (przede wszystkim przypomnieć terminarz, gorsze i lepsze mecze...). Większość oczywiście pamiętam ale... za rozwinięcie mogłoby być 20/25 pkt a pasuje w tym wypadku mieć co najmniej 24... :P
"Dżumie" mówię głośne NIE |
Cytat:
http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...d=54&Itemid=69 Według tego na informatorze z polskiego jest Quo Vadis (strona 30 na tym wykazie), http://img183.imageshack.us/img183/2934/gfdfgz.th.jpg ale w aneksie, który jest wyżej już tego nie ma. Znaczy uznali, że jeszcze nie czas :-) Mój błąd. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl