![]() |
^^ bo przedziwnym trafem dziś w studio sami warszawianie byli a płakali wszyscy :)
edytka: czytam gazety trójmiejskie i krakowskie, tam jakoś nad tym werdyktem się nie użalają, prasy z innych stron nie znam. Cytat:
Przynależność klubowa nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie Zieliński to jeden z najlepszych polskich obrońców jakich widziałem, a Brychcy w czołówce najlepszych polskich piłkarzy wszechczasów (Reyman, Kałuża, Wilimowski, Brychcy, Cieślik, Lubański i Boniek). A obaj to legioniści. |
Bo wszyscy w tym programie sa z Warszawy i kibicuja Legii ?
|
tak .
|
TTJ z tym Kołtoniem to ja nie sadze ze jest prolegijny, on bardziej sie slini w kierunku Lecha i Wichaniarka :)
Harthausen, ok :) ja tez wasze "legendy" szanuje, ale nazywajac warszawiaczki i kompleksy tylko za to ze maja inne zdanie niz Ty. Ja tez uwazam ze Boruc powienien zgarnac nagrode :) i co tez mam kompleks Blaszczykowskiego? bez przesady :) Nie chce sie rowniez w gdybania bawic ale Boruc by dostal nagrode to akurat Wasze krakowskie media tak samo by sie zachowywaly ;) Nigdy nie bedzie tak ze kazdy bedzie popiral danego kandydata. srodowisko Legii nigdy nie poprze bylego pilkarza Wisly i vice versa ;) |
^^ ależ skąd. Masz własne zdanie tak jak każdy w tym kraju i nic mi do tego.
A pisanie "warszawiaczki" i "kompleksy" to tylko przyjęcie reguł z Waszych stronek, wszak wszystko, co od Was jest w dobrym tonie i ujmy piszącemu nie przynosi :D ( i tak jestem delikatny i włączam autocenzurę). Napineczka przed Wigilią bo nudzi mi się bez ligi okrutnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Ostro pojechałeś, ale co do sportu, piłki w szczególności to wydaje mi się całkiem odwrotnie. Kluby właśnie po to są, by ogniskowały solidarność plemienną, która, jak widać siedzi w naszych osobowościach głęboko. Dziennikarzy pomijam, bo ci gadają tak, jak żąda ten co im płaci. Lepiej, byśmy sobie pokibicowali naszej kochanej Wisełce ,aniżeli robili czystki etniczno-religijno-majątkowe z odcinaniem głów pokonanych wrogów i noszeniem ich na pikach. A poza tym tylko Polski bym do tego worka nie wrzucał. Wystarczy sobie przypomnieć reakcję kibiców BVB po tym jak Schalke dostało wykop od naszych. Chłopy były pijane ze szczęścia, a przecież to kulturalny Zachód :D |
@eye63
Nie mowmy ze takie scysje dzieja sie tylko i wylacznie w Polsce. Bedac w Hiszpanii podczas Euro 2008 i takze po ich triumfie stoleczne gazety spuszczaly sie w niepojety sposob nad madryckimi pilkarzami(Torres Cassilas czy tez Ramos) wspominajac rowniez o tych z Katalonii ale bylo widac ze bardziej niechetnie o nich pisaly. A ogladaja telewizje z Katalonii bylo to samo tylko ze w odwrotna strone ;) Tak jest bylo i bedzie i niewazne czy Polska czy Hiszpania czy Wlochy czy tez Anglia :) dla mnie to nic dziwnego :) |
Witam.
Przeglądając "branżowe" strony, natknąłem się na artykuł o popularności oglądania spotkań naszej Ekstraklasy. Zaciekawił mnie w szczególności ranking 10, najpopularniejszych meczów ukazanych w C+: Top 10 najpopularniejszych spotkań na antenie Canal+ Sport -------------------- Spotkanie------- Godz.--- Data---------(r) AMR--- SHR %--- SHR % LECH POZNAN - ODRA WODZISLAW----19:40----31-10-2008---146 777----1,03%-------1,03% LECH POZNAN - LEGIA WARSZAWA-----16:30---05-10-2008----122 591----1,05%-------0,93% LEGIA WARSZAWA - WISLA KRAKOW---16:29---26-10-2008----122 113----0,89%------1,32% LECH POZNAN - POLONIA WARSZAWA--16:31---16-11-2008---121 048----0,84%------0,86% WISLA KRAKOW - LECH POZNAN---------16:39---14-09-2008----108 526---0,95%------1,55% GORNIK ZABRZE - WISLA KRAKOW-------14:15---05-10-2008----107 030---1,06%------1,32% WISLA KRAKOW - ODRA WODZISLAW---19:40---05-12-2008----106 993---0,72%------1,13% GORNIK ZABRZE - LEGIA WARSZAWA----16:44---31-08-2008----105 497---1,25%------1,63% RUCH CHORZOW - LEGIA WARSZAWA----19:40--21-11-2008----101 434---0,69%------0,84% ODRA WODZISLAW - WISLA KRAKOW----19:15--12-11-2008----98 895----0,65%------0,87% O dziwo rekordową publikę miał mecz Lecha z Odrą, która chyba niespodziewanie pojawiła się w tej dziesiątce aż 3-krotnie. Na uwagę zasługuje fakt, że najwiecej razy pojawiła się nasza Wisła bo aż 5, na drugim miejscu ex-aequo Lech i Legia po 4. Gornik Z 2 razy i tylko raz Polonia W i az raz Ruch . Jednak niestety widać wyraźnie, jak potężną ( w naszym rynku) machiną stał się Lech gdyż na 5 pierwszych miejsc aż 4-krotnie grał właśnie klub z Poznania.Chyba dochodzi nam kolejna potrzeba - zatrudnienie lepszych PR-owców.. .Ponieważ zdajemy sobie sprawę jak ważny jest wizerunek klubu nie tylko na target- widzów i czysty marketing,ale też ze względu na potencjalnych zawodników, których możemy zatrudnić, bo ostatnio przegrywamy pojedynki niemal o każdego, o którego walczymy z naszymi głównymi rywalami... pełne źródło: http://www.wirtualnemedia.pl/article...straklasie.htm |
Wg. mnie mecz Legia - Wisła byłby na pierwszym, zwróćmy uwagę, ze to ranking meczów w C+, a Legia - Wisła była również w TVP
|
Cytat:
poza tym idąc Twoim argumentem dolicz sobie też mecz Lech - Legia z TVP to sam go obalisz... |
Cytat:
Cytat:
Ale skoro już poruszyłeś pośrednio związany wątek, to też się wypowiem. Solidarność plemienna leży głęboko w naszej kulturze, sięga najstarszych korzeni - i zaobserwujesz ją wszędzie - czy to będzie grupka noszących komórki SE, czy ludzi zafascynowanych starymi samochodami, czy wreszcie grupka emo. Osobny temat, że kluby rzeczywiście ogniskują daleko szersze społeczności z tym, że my jako społeczność klubu Wisła Kraków, staramy się w idei klubu umieścić jakieś nadrzędne wartości. Nie przypadkiem wielbiony jest Henryk Reyman, a nie Tomasz Frankowski. Za jakie cechy, każdy z nas wie. Teraz jeśli te cechy przenieść na piłkę nożną - która jest walką, ale walką honorową (pomimo całych zjawisk korupcji, które przecież chcemy wyplewić). Walczymy o mistrzostwo, dominację w kraju - stąd zaogniają się relacje pomiędzy nami i innymi miastami np. Warszawą. Ale w tym wszystkim chyba chodzi o to, żeby robić to na kanwie uczciwości i popularyzowania własnych nadrzędnych idei, popychania wózka z napisem Wisła (czy też przykładowo Legia) na sam szczyt, a nie na siedzeniu na tym szczycie i rzucaniu innym kamyków pod nogi (vide dziennikarze sympatyzujący z jakimś klubem i deprecjonujący osiągnięcia innego). Stąd wnioskuję, że z kolei każdy dziennikarz sportowy za swój najważniejszy obowiązek, choćby był fanem Legii, Wisły, Lecha itd., ma przyjąć obiektywizm. Na razie nie ruszam tematu jak to wygląda w innych krajach, ale jestem zdania, że jednak gdzie indziej to zjawisko rzadsze niż u nas. Interesuje mnie przede wszystkim nasz kraj i uważam, że cały czas mamy toczącego nas raka i nie robimy zbyt wiele, aby się go pozbyć. |
Cytat:
|
Ze stacji sportowych największą oglądalność ma Polsat Sport,więc to też o czymś świadczy. A ligowej piłki nie ma on prawie wcale, z wyjątkiem PE,ale kto to ogląda. A oglądalność PS wypada na poziomie oszołamiających 1 procenta, więc o czym tutaj dyskutujecie:) W Polsce, Sport jest najgorszym celem inwestycyjnym. Tylko tworzy koszty,nic więcej. Gdyby spojrzeć na strukturę Polsatu Cyfrowego, to zauwazyć można ,że gdyby nie dochodowość innych kanałów,kasa z GPW mimo wszytko,to Polska Sport nie miałbny prawa bytu.
|
Cytat:
|
gdzies juz byly te stat. Legia-Wisła 2,4mln na tvp
Lech-Legia 2,0 mln ;-) a tak poza tym przy badaniu stat. z C+ trezba wziac pod uwagę miesiąc, porę rozgrywania meczu, dzień tygodnia oraz oferty innych programów, bo to że Odra jest tam 3 razy to jest co najmniej dziwne |
odnośnie tej Odry- może poprostu kibice chcieli zobaczyć wpadke faworytów.
nie wiem jak jest w Krakowie z Wisłą, ale w okolicach Warszawy w wielu centrach handlowych są takie punkty kibica, w których można kupiuć koszuklki, prasę, odziez Legii i chyba bilety. Cały czas na monitorze pokazywane są jakieś urywki meczów Legii i zdjęcia nowego stadionu. Jest coś takiego z Wisłą w Krakowi? |
Nie, bo warszawiczki są "skubane". Wyjedli Polonię, i wszędzie ta ich Legła.
A my jesteśmy "normalni". |
Ja oglądam tylko Canal + jesli chodzi o Ekstraklasę, reszta to syf i wodorosty, zero profesjonalizmu, aż szkoda że tak wiele osób nie ma dostepu do Canalu +, tam jak już coś robią, to robią to sprawnie i profesjonalnie, jak na zachodzie, a te wszystkie TVN i TVP to o kant dupy roztrzaskać. I jeszcze ci denni komentatorzy...
|
Zgadzam sie z kolega wyzej!! Canal potrafi stworzyc fantastyczna atmosfere, genialni komentatorzy, wywiady, zawsze duz zartow, porownan, statystyk, urywkow z meczy. Bardzo podoba mi sie praca Canal+. Praktycznie tylko dla nich zalozylem sobie ten dekoder
Pozdrawiam |
Może ktoś wrzucić wczorajszy CafeFubol ? Bo przegapiłem, a dużo o Wisełce mówili.
|
Cytat:
|
Wojciech Kowalczyk stwierdził w dzisiejszym Cafe Futbol, że dziwi się Wiśle, że nie ściągnęła Garguły od razu.
Jakby jeszcze powiedział, jak ograniczyć do rozsądnych granic apetyt na geld tych z Bełchatowa, to trudno byłoby się z nim nie zgodzić :) |
dziwne że dzisiaj nie ma magazynu piłkarskiego w publicznej... TVN dawał zawsze tydzień przed ligą, gdzie bylo podsumowanie okresu przygotowawczego itd itp..
|
Cytat:
|
wie ktos moze co sie stało ze stronka wisła-video.pl ??
bo sie terasz nie chce cos wlaczyc.. bo chciałem jakis skrot z wczorajszego meczu ogladnac;) |
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Nie dziękuj :) |
Gdzie w internecie mogę obejrzeć Lige+ ??
|
no to usłyszałem dziś w Cafe Futbol to, co podejrzewałem od dawna : Leo ma tak skonstruowaną umowę z PZPN, że nikt mu nie podskoczy.
Nie ma klauzuli odejścia, zwolnienia, jest punkt, że sobie chłop może zatrudnić do 10 dowolnych pomagerów na koszt PZPN. Tak, że może niektóre gorące głowy skończą napadać na Holendra, robi dokładnie to, na co dostał pozwolenie na piśmie do przełożonego. Gdybym bym pracownikiem PZPN to zgłosiłbym do prokuratury fakt popełnienia przestępstwa, bo ci,co z ramienia związku to podpisywali to albo debile albo przekupne *****i i jakiś procencik od umowy dostali. I w jednym i drugim przypadku nie nadają się do tej roboty, za którą geld biorą. Gdybym był Leo, to robiłbym to samo co on, a nawet jeszcze bardziej bym w ciula leciał z takimi personami jak Piechniczek et consortes. Może te jaja , co Leo z nimi odstawia spowodują jakąś lawinę, która ten beton zmiecie (wiem, marzenia, tylko marzenia). K |
W Cafe futbol były dziś jakieś ciekawe tematy? coś o Wiśle?
|
nie, Iwański i Majewski byli, więc głównie o nich, o derbach Warszawy, oczywiście o Amice, jaka szkoda że odpadli i coś o Leo, jak wyżej harthausen wspomniał.
o Wiśle wspomnieli tyle, że Legia i Polonia miały szanse odskoczyć od Wisły, która zremisowała w Bytomiu, ale nie zaryzykowały. |
We wczorajszej "Szybkiej Piłce" ten dziennikarz ( nie wiem z jakiej gazety ), jak się cieszył z remisu Wisły, jak to mówił jaka to kompromitacja. Szkoda, że nie wspomniał, że w Bytomiu skompromitowały się także Lech i Legia, ale o tym już dziwnie zapomniał:shock: A jeszcze uśmieszek do tekstu:" Po sprzedaży Pawła Brożka upadnie mit wielkiej Wisełki". Koleś to jedna, wielka żenada. Tylko Szczęsny jeszcze sprawia, że da się to oglądać.
|
To pewnie jakis frajer z Wa-wy... skoro tak mówi musi się Nas bać ;D
|
Wisła Kraków to historia i czyny, a nie mity. Skoro ten pan mówi tego typu rzeczy, oznacza to, że musi być marnego pokroju dziennikarzyną.
Psy szczekają a karawana jedzie dalej. |
Właśnie tak myślałem że ktoś da temat tego dziennikarzyny który mówi że kończy sie mit Wielkiej Wisełki. Szczerze mówiac ten program jest dziadowski i jedynie ratuje go Pan Szczęsny który umie wypowiedziec czasem dośc ciekawe sentencje
|
Cytat:
|
Cytat:
cieszę się ze program ligowy wrocił do telewizji publicznej ( zapewne zniknie po zakonczeniu sezonu - taka tradycja ) ale do cholery jasnej,jakim cudem publiczna nie potrafi wygrzebac kilku dobrych fachowców do poprowadzenia programu ligowego ?! Niemal wszystkie wczorajsze komenatrze wygrzebane z sieci bądz konkurencji \ W magazynie Cafe futbol temat Wisły pojawił sie odnosnie Łukasza Garguły,wypowiedział sie Bednarz który stwierdził,iz w przypadku zakonczenia kariery z wiadomego powodu - kontrakt z Wisla zostanie zerwany. |
Cytat:
chodzi Ci koleś o takiego pajaca w wylizanych włoskach ?- to dziennikarz Rzeczpospolitej, Michał Kołodziejczyk czy jakoś tak, jeśli o niego chodzi. Owszem, Szczęsny często staje murem za Wisłą ale również za Legią :-P, ale nie ma co, chłop jest równy i gada do rzeczy ;) |
Ja osobiście mam pełen SZACUNEK dla Maćka Szczęsnego, bo koleś kibicuje Wiśle i zawsze stara się ją bronić. Nawet przed meczem z Legia wypowiedział się, że serce żywiej bije mu do Wisły niż do ległej. Do tego trzeba dodać, ze jest najinteligentniejszy z byłych piłkarzy, którzy udzielają się w mediach.
|
Cytat:
Teraz ta wypowiedź Bednarza - nie wiem czy nie powinniśmy od nowa szukać rozgrywającego ;/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl