![]() |
Poradzi ktoś jakieś lokum na sylwester najlepiej w górach w przystępnej cenie?
|
Witam. Jakby ktoś wybierał sie do Tropical Island k. Berlina to odstąpię za symboliczną złotówkę voucher upoważniający do zniżki 5 euro przy wstępie.
Dla zainteresowanych kilka uwag i spostrzeżeń. 1. Ja wykupiłem pakiet weekendowy w Zamku w Kliczkowie w Borach Dolnośląskich i stamtąd dojechaliśmy do Tropical Island autostradą. Koszt takiego pakietu to 490 zł dla czteroosobowej rodziny z dwójką dzieci (noclegi i śniadania). Mogę pomóc w rezerwacji. 2. Koszt pojedynczego biletu do TI to wydatek 23 - 32 euro, warto zauważyć dwie możliwości zminimalizowania ceny: - solenizant tzn osoba mająca w danym dniu urodziny wchodzi gratis (oczywiści musi okazać dowód tożsamości) - przy zakupie biletu dla 2 dorosłych i jednego dziecka do 14 lat trójka dzieci do 14 lat wchodzi gratis 3. Ja byłem w pierwszą sobote grudnia przyjechaliśmy ok godz 12 i były ogromne kolejki do wejścia zabrakło nawet kluczyków do szafek (mimo 10000 szafek na ubrania). Podobne kolejki były zresztą do wyjścia w godzinach wieczornych. Nie ma sie co dziwić skoro ogromne tłumy były kierowane do zaledwie 4 wyjść, gdzie dodatkowo przy wychodzeniu uiszcza sie opłate za pobyt. W swoim życiu byłem kilkadziesiąt razy w Niemczech ale takiego bałaganu organizacyjnego nie widziałem dawno. |
Cytat:
teraz o cos sensownego i taniego to raczej ciezko bedzie ale zycze powodzenia |
witam. ma ktos jakis w miare tani nocleg we Wrocławiu? na dwie noce dla dwoch osob. jakis hostel?
|
|
Cytat:
rzut beretem do rynku |
Tak wiem.. 'wcześnie' się zebrałem, ale może ktoś poleci coś, jakieś domki na sylwestra dla 5 lub 2 osób na Słowacji lub Czechach?
|
Poleci ktoś jakąś stronę internetową gdzie są przystępne oferty wakacji na południu Europy z AI?
Albo docelowo jakiś hotel gdzie ktoś był i może smiało go polecić :] |
We wrześniu można tanio polecieć na Gran Canarię.
380 lot w dwie strony. 200 - 7 noclegow w apartamencie. wylot z Bratysławy. terminy dowolne. |
Cytat:
|
fajna strona o gotlandi polecam http://www.gotlandia.narowerze.com.pl
|
Potrzebuję opinii na temat Biura Podróży "ANTAŁEK" z Krakowa. Może ktoś napisać priva z info. czy godne zaufania.
|
Mogę się mylić, ale "Antałek" kojarzy mi się z wyjazdem do Brna w 2004r. ?
|
Polecicie nocleg w okolicy "TATRALANDII" na weekend ?
|
Razem z grupką znajomych (w sumie +/- 8 osób) wybieramy się za niedługo do Pragi. Wiadomo, że chcemy zobaczyć jak najwięcej za jak najmniejszą sumę pieniędzy. Stad też moje pytanie czy ktoś z Was ma do polecenia jakiś hostel w nie wysokiej cenie? Chcielibyśmy tam przespać dwie noce.
|
O Pradze było już kiedyś pisane w tym wątku
|
Cytat:
P.S. W Pradze polecam klub Hot Peppers na Placu Wacława ;) |
Ja spałem w akademikachi na Strahovie, obok stadionu olimpijskiego ;) dosyć tanio i całkiem niezly transport był do centrum autobusem na stacje Dejvicka i dalej do centrum. Ogolnie warunki takie se, ale do Pragi sie nie jezdzi zeby siedziec w hotelu ;)
http://www.noclegi-praga.cz/strahov/ |
Może ktoś polecić fajną kwaterę w Zakopcu? Interesuje mnie jedna noc - sobota / niedziela.
Nie interesuje mnie pokój u górala ale wyższy standard - pensjonat czy prywatne apartamenty - w rozsądnej cenie bo właśnie dzwoniłem do jednego i chcą 350 zł za 4 osobowy apartament więc trochę ostro - zwłaszcza że to najbliższy tydzień a nie "Małyszomania". |
Nie wiem co dla Ciebie jest wyższy standard ;) tu spałam, warunki dobre, wifi, sniadania. Fajna lokalizacja - "w połowie" Zakopca więc i na Krupówki w miarę i na Kuźnice czy pod skocznie też.
www.magnolia.zakopane.pl Ewentualnie typowy apartament - 2 pokoe po 2 os, kuchnia, łazienka - kiedyś wynajmowała znajoma, teaz zajmuje się tym jej ciotka bodaj - nie wiem jaka cena, lokalizacja super (Asnyka,5 min od Krupówek). Jakbys chciał to mogę zadzwonić spytać o cene teraz i namiar. |
Ciut wyższy standard czyli każdy pokój z łazienką itp a nie jedna na piętro jak w akademikach ;)
Magnolię kojarzę - dzięki za info - jak będę wiedział że jadę to podzwonię. |
Był ktoś w Niemczech ostatnio? Jakie ceny w pubach, barach itd? Jakie kwoty za wejścia do knajp, za browarki/drinki? Jadę za kilka dni i muszę się uzbroić w Eurosy,... ;)
|
ja mam pytanko wybiegające w przyszłość do tych co bawili w Bulgarii.wybieram się w okolice Warny na wakacje w pierwszych dniach lipca.nie zależy mi na miejscu imprezowym,bo jadę z dzieciakami.interesuje mnie jak wyglada przejazd przez Węgry,Rumunię i samą Bulgarię tzn ceny za paliwo czy obowiązuja jakies winiety i jak lepiej jechać przez te kraje w dzień czy w nocy.może znacie też ceny kwater w Bulgarii i czy można coś załapac blisko morza tak "z marszu" czy koniecznie trzeba rezerwować wczesniej.
za udzieloną pomoc z góry dziekuję. |
Co obowiązkowo zwiedzić w Krakowie
Jadę z córką w weekend do Krakowa. Córka jeszcze tutaj nie była, ja byłem bardzo dawno, więc tez już mało pamiętam. Proszę o porady gdzie warto iść, co zwiedzić, co jest obowiązkowym punktem i przede wszystkim gdzie jest bezpiecznie, czyli też informację gdzie lepiej nie iść w takiej konfiguracji, z dzieckiem. Póki co mam w planach iść na Rynek, Wawel, Kazimierz, Kościół Mariacki, zastanawiam się gdzie jeszcze isc - proszę o propozycje.
Pozdrawiam. |
Możesz spokojnie chodzić po tych miejscach i masz dużo rzeczy do zwiedzania.
|
Ostatnia nowość (z zeszłego roku) to "Rynek Podziemny"
Cytat:
Jak będziesz w Rynku to oczywiście trzeba zwiedzić Colegium Maius. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.eholiday.com.pl/obzor_pen...kar_20907.html Pokoje wszystko czego potrzeba i co najważniejsze mają klimatyzację. Właścicielka doskonale mówi po polsku oraz prowadzi niewielką restaurację obok. Żarcie bardzo dobre i niedrogie w stosunku do ilości na talerzu. Sam Obzor nie jest duży. Spacerowym tempem do obejścia w 20-25 minut. Do plaży idzie się jedną ulicą cały czas w dół, wzdłuż straganów i restauracji. Morze ciepłe jak zupa, plaża w porównaniu do Złotych Piasków nie zawalona aż tak turystami. Mogę polecić Obzor jako miejsce wypadowe czy to do Warny czy to do Nesebaru - można wypożyczyć auto na miejscu (ja tak zrobiłem i zjeździłem całe północne wybrzeże aż do granicy z Rumunią) . Obzor leży dokładnie w połowie drogi do obu miejscowości. Rumunię objechałem nocą, przejazd przez Słowację i Węgry przeszedł migiem, przez samą Rumunię trochę dłużej schodzi ze względu na różne atrakcje po drodze haha :) Jak coś to pisz na PW, służę radą i informacją. |
Cytat:
|
Ja jechałem przez Rumunie w te wakacje i:
na skróty tak żeby odwiedzić Draculę - DRAMAT. Strach było na stacje podjechać. Powrót "główną trasą" (polecana przez biuro podróży) - b. ładna droga, autostrady, sporo w budowie, więc w wakacje powinno być jeszcze lepiej. Przez Węgry nawet nie zauważysz jak przelecisz... Jeśli dobrze pamiętam, to w Bułgarii dla każdego obcokrajowca są winiety na każdą drogę (od samej granicy). Na Słowacji koło jakiegoś getta rumunów. Idzie 50 brudasów środkiem drogi i ma wszystko w d***. Kawałek dalej parę bloków typowo rumuńskich. Tam lepiej uważać, bo po parę kilometrów w każdą stronę nic nie ma. Nawet zboże ukradli :P |
Ja bardziej patriotycznie :)
Poleciłby ktoś jakiś tani (1500zł/osoba, 2 tyg) hotel/ośrodek wypoczynkowy nad polskim morzem? Jakiś Hel, Kołobrzeg itd. Odpada z góry Trójmiasto. ;) Jeśli ktoś miałby coś godnego polecenia to najlepiej jeśli mogę prosić o privka. Z góry dzięki! PS. Oczywiście przeszukuję w internecie w te i we wte, ale już mi sie po prostu wszystko chrzani w głowie... No i do matury jakieś ogólne przygotowanie trzeba by podjąć. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie idealne miejsca na odpoczynek, a przy okazji gdzieś wyskoczenie. Do 3miasta jakieś 65km, jeździ "pks" kilkanaście razy dziennie, na Hel, do Władka, do Łeby. Jakby co mam fajna miejscówkę - nowy budynek, jasne pokoje z łazienkami każdy, TV, kuchnia do użytku, ogródek, grill ect. |
Cytat:
|
Jak to z ważnością paszportu jest. Mam ważny paszport do lipca 2012 roku. Wpuszczą mnie w maju tego roku do Turcji czy iść nowy wyrabiać?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak przyleciałem to nie było żadnego problemu. A fotka chyba z podstawówki jeszcze... |
Szukam jakiegos fajnego miejsca na weekend nie drogiego najlepiej takiego do 200 km od Krakowa zeby zabrac dziewczyne ze soba i milo spedzic czas jak myslicie zakopane dalej modne na cos takiego ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl