![]() |
Cytat:
Dom Latających Sztyletów? |
Cytat:
Hellsinga nie widziałem, więc nie pomogę w tej kwestii :< |
Cytat:
ten film to HERO z Jet Li, musial podejsc na 10 kroków aby zabic cesarza ale na koncu sie rozmyslil i oni zabijaja jego :) |
Cytat:
A co do nowego filmu Tarantino - będzie dopiero we wrześniu w kinach a wiedząc jak Tarantino strzeże swoich dzieł, ciężko przypuszczać by szybko pojawiła się wersja DVD RIP - po kilku recenzjach ,niezbyt pochlebnych jestem prawie pewny że będzie to kolejny zajebisty film Tarantino |
Cytat:
|
Oglądał ktoś "Piątek 13"? Jest sens iść czy sobie odpuścić?
|
Filmy
Polecam : Nędzne Psy Peckinpaha , wszystkie odcinki Świętego z R.Moorem , 3 filmy G.Ritchie ( Przękret, Rockanrolla, Porachunki) , Ziemię Obiecaną Wajdy , Dzieje Grzechu Borowczyka , Czułe Słówka ,5 łatwych utworów ( z J. Nicholsonem ) , Generała Nila , Parszywą Dwunastkę , Ostanie Tango w Paryżu , 3 X Ojciec Chrzestny , ....
|
Ostatnio wziałęm za za oglądanie filmów z Alem Pacino, dochodząc poźniej do wnisoku, że to moim zdaniem najlepszy aktor jakiego dane było mi oglądać. Kilka słów o nich:
Człowiek z blizną - 5/5 - historia kubańskiego emigranta, który w latach 80tych robi karierę w narkotykowym świecie Miami. Niesamowity klimat, na którym poźniej wzorowano się tworząc GTA Vice City i świetna główna rola Pacino naprawdę zapadająca w pamięć. Do tego super muzyka. Arcydzieło. Donnie Brasco - 4/5 - historia agenta FBi, inwigilującego mafię. Fajnie pokazane jego rozterki moralne i problemy rodzinne powodowane przez pracę. Tutaj znowu fajna rola Johnnyego Deppa. Życie Carlita - 4+/5 - historia gangstera (w tej roli Pacino), który chce się zmienić i żyć normalnie, ale nie pozwalają mu na to jego znajomi. Mimo najlepszych chęci, cały czas wplątuje się więc w kłopty. Można się tu chyba doszukać głębszego przesłania o braku wolnej woli u ludzi. Gorączka - 4+/5 - typowy film akcji, który jednak cały czas trzyma w napięciu. Arcydziełem jest scena napadu na bank. Serpico - 2/5 - historia policjanta, który idealistycznie podchodzi do swojej pracy i mierzy się z twardą rzeczywistością. Jak dla mnie infantylny i generalnie bardzo naiwny. Nie polecam. |
Z cyklu "Al Pacino" polecam jeszcze:
"Informator" (świetny film, bardzo dobrze zagrany, życiowa rola Russella Crowe'a jako człowieka, który staje do walki z wielką korporacją) "Zapach kobiety" (jeden z moich ulubionych filmów, z kapitalną rolą Ala - gdyby nie on to film by był co najwyżej niezły, studium przyjaźni, która rodzi się między zupełnie różnymi od siebie ludźmi) |
Dzisiaj obejrzałem dwa filmy.
Cel (2008) (The Objective) i 5 palców (2006). Pierwszy, czyli CEL - dla mnie średnio interesujący i nie polecam nikomu chyba, że wypije z pięć browarków. Natomiast Five fingers coś cudownego. Trzymający w napięciu, ekscytujący, naprawdę fenomenalny thriller. Polecam każdemu. |
Może to nie odpowiedni temat, ale...Uwielbiam Kill Bila i rolę Bila
http://www.filmweb.pl/UPDATE+David+C...,News,id=52015 Imo - jak na swój wiek to ciekawie skończył.Aktor genialny , swoją drogą ciekawe że dla odbiorcy znany z w/w filmu, gdzie zagrał niesamowicie. |
Ja pamietam, ze za dzieciaka uwielbialem "Legendy kung fu" gdzie glowna role zagral. Wielka szkoda (*)
Widział ktos "Anoly i demony" ? Jak wypada w porownaniu z "Kodem da Vinci" ? |
Polecam nowy film Refna (twórca trylogii Pusher) Bronson - http://www.stopklatka.pl/film/film.a...cenzja&ri=6060
Film o odkręconym brytyjskim recydywiście z rewelacyjną główna rolą Toma Hardego. |
Polecam do obejrzenia film [b]Stan gry[/g] z Russell Crowem i Benem Affleckiem w folach głównych. Fajny thriller polityczny. Myślę, że nikt się na nim nie będzie nudził. Do tego do końca trzyma w napięciu, a zakończenie wielu może zaskoczyć..
|
Cytat:
|
Polecam film o ks.Jerzym Popiełuszce , naprawde film godny poświecenia uwagi :)
|
Ktoś widział Wojne polsko-ruska?
Przeczytalem wiele skrajnych opinii... mozecie cos powiedziec? |
Nie polecam "Duchy moich byBych" nudnawy i malo smieszny
|
Cytat:
poziom tvn-u jak lubisz ogladac cosik bez fabuły i sensu to trac czas 3 dni sciagałem i po 30 mintach skasowałem film - dziwie sie sam sobie jak tyle wytrzymałem a propaganda lansowania Szyca mnie wkur........ nie długo otworze lodówke bądź piwnice i go tam znajde |
Cytat:
Zalezy co kto lubi. Kolega był na tym w kinie i mówił, że dobry film i warto sie na niego wybrac do kina. Polecam film "Opór" z Daniel Craig. Film jest o żydach którzy uciekają przed Niemcami. Żydzi aby przeżyć szukają schronienia w lasach. |
Cytat:
|
Na TV4 właśnie leci klasyk, jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 80's):-) "Ręka śmierci" - VHS rules:D
|
Cytat:
:-p |
Cytat:
btw Tarantino robiąc "Kill Billa" garściami czerpał z filmu Woo:> |
Ale pamiętaj, że:
Gdzie 80`s mówią dobranoc tam 70`s mówią dzień dobry ! :> Ładnie to tak pyskować Starszej Pani ? :D |
Cytat:
|
Stan gry
byłem na tym wczoraj w kinie i bardzo dobra rola Russel`a fabuła nienadzwyczajna scenarzysta się nie popisał kilka wątków z filmu nie wyjasnione w połowie filmu wiedziałem jak się zakończy za długi jak dla mnie....... poniżej średniej |
Ma ktoś może jakiś link do filmu MIASTO UCIECZKI? Opowiada on o kibicach do ktorych strzelano z ostrej amunicji. Pozdro
|
Ostatnio oglądałem film "Push"
Jesli ktoś lubi filmy typu "Wanted" to pewnie mu sie spodoba. Ogólnie fajny film, lekko piepsznięty, ale na nudny wieczór akurat w sam raz ;) |
Polecam "The Hangover"
Co tutaj duzo mowic jeden z lepszych ostatnio filmow komediowych. "Czterech dobrych kumpli wyrusza na wieczór kawalerski do Las Vegas. Następnego ranka dopada ich kac-gigant, przyszły pan młody znika, a pozostali nie pamiętają, co się stało. Wyruszając na poszukiwanie kolegi, odkrywają, że jeden z nich poślubił striptizerkę, drugi miał doświadczenie homoseksualne, a wszystkich czterech ściga lichwiarz – bandyta." |
Cytat:
Jezeli ktos lubi tematyke gangsterską to polecam film : Mexican Gangsta. Dzieje sie, oj dzieje. Taki rodzaj ballady od gangsterach. |
Cytat:
Co do Oporu, szok ze ktokolwiek w Polsce moze to gowno zachwalac po tym ile tam jest klamstw... |
Cytat:
Elo. |
Widziałam "Wojnę polsko-ruską" i na pewno film warto zobaczyć choćby ze wzgledu na formę - bardzo oryginalną, jak na polskie kino. Szyc - co by o nim nie mówić - gra rewelacyjnie, podobnie jak Sonia Bohosiewicz. Niektóre sceny i teksty - świetne.
Jest tylko jeden problem ...... ten film jest o niczym, nie jestem w stanie znaleźć w nim jakiegokolwiek sensu. Byc może gdybym czytała książkę mogłabym miec inne zdanie, ale juz dawno nie widziałam filmu zrobionego tak bardzo na zasadzie "sztuka dla sztuki". |
Cytat:
A propo"sztuki dla sztuki" to w dzisiejszych realiach gdzie hajs ma władze, naprawde trudno jest ustrzelić taki ewenement. |
Cytat:
Film nie taki zły, aczkolwiek parę schematów w nim zostało powielonych, i niektóre rzeczy stawały się przewidywalne. Ja nie narzekam, bo za bilet nie zapłaciłem :P |
Warto obejrzeć Taksówkarza i Łowcę jeleni z De niro??
|
Cytat:
|
Polecam film Tożsamość. Zapowiada się jak zwykły thriller, 10 ludzi zostało uwięzionych na odludziu podczas burzy i jak to zwykle w takich filmach bywa zaczynają ginąć po kolei. Mimo to wcale nie jest tak łatwo wskazać mordercę, warto zwracać uwagę na szczegóły.
Zdecydowanie warto obejrzeć. |
Cytat:
dzieło wybitne |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl