Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2155)

Donson 22.05.2009 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba-wisla (Post 732252)
Witam! Prosze o pomoc przy namierzeniu tytułu pewnego filmu. Film nakręcony był w jakimś azjatyckim państwie- być może Hongkong , Chiny albo ew. Japonia. Akcja polega na tym że pewien wojownik przybywa do cesarza z mieczem jakiegoś innego wojownika i opowiada mu jak ten miecz zdobył pokonując 4 samurajów (?). Ostatnia scena filmu to zabójstwo tego cesarza po tym jak wojownik mógł się do niego zbliżyć na ileś tam kroków i wykonać jakiś tam cios. Opis może nie zbyt dokładny ale charakterystyczny. Każdy kto widział wie o co mi chodzi.

Przyczajony Tygrys Ukryty Smok?
Dom Latających Sztyletów?

W.Star 22.05.2009 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mb_1906 (Post 709873)
Poleci ktoś jakieś dobre anime? Warto obejrzeć "Hellsing"?

Clannad, Clannad AS, Toradora, Kanon, Air (od biedy), The Melancholy of Haruhi Suzumiya.

Hellsinga nie widziałem, więc nie pomogę w tej kwestii :<

sawko 23.05.2009 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donson (Post 732253)
Przyczajony Tygrys Ukryty Smok?
Dom Latających Sztyletów?

ten film to HERO z Jet Li, musial podejsc na 10 kroków aby zabic cesarza ale na koncu sie rozmyslil i oni zabijaja jego :)

1q2 23.05.2009 02:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 723882)
Ogladal ktos 30 dni mroku ? Warto isc do kina ?

heh, popieram zdanie Macieja a nawet pójdę dalej.Ten film ma możliwości by być świetnym ale nie daje rady.Może z brak laku warto iść do kina ale po wyjściu czujesz zajebisty niedosyt.

A co do nowego filmu Tarantino - będzie dopiero we wrześniu w kinach a wiedząc jak Tarantino strzeże swoich dzieł, ciężko przypuszczać by szybko pojawiła się wersja DVD RIP - po kilku recenzjach ,niezbyt pochlebnych jestem prawie pewny że będzie to kolejny zajebisty film Tarantino

han_solo 23.05.2009 05:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mb_1906 (Post 709873)
Poleci ktoś jakieś dobre anime? Warto obejrzeć "Hellsing"?

Zdecydowanie warto. Ja na przykład anime nie lubię ale Hellsing akurat był fajny.

pff 27.05.2009 14:26

Oglądał ktoś "Piątek 13"? Jest sens iść czy sobie odpuścić?

luk1964 28.05.2009 13:13

Filmy

Polecam : Nędzne Psy Peckinpaha , wszystkie odcinki Świętego z R.Moorem , 3 filmy G.Ritchie ( Przękret, Rockanrolla, Porachunki) , Ziemię Obiecaną Wajdy , Dzieje Grzechu Borowczyka , Czułe Słówka ,5 łatwych utworów ( z J. Nicholsonem ) , Generała Nila , Parszywą Dwunastkę , Ostanie Tango w Paryżu , 3 X Ojciec Chrzestny , ....

mb_1906 28.05.2009 22:14

Ostatnio wziałęm za za oglądanie filmów z Alem Pacino, dochodząc poźniej do wnisoku, że to moim zdaniem najlepszy aktor jakiego dane było mi oglądać. Kilka słów o nich:

Człowiek z blizną - 5/5 - historia kubańskiego emigranta, który w latach 80tych robi karierę w narkotykowym świecie Miami. Niesamowity klimat, na którym poźniej wzorowano się tworząc GTA Vice City i świetna główna rola Pacino naprawdę zapadająca w pamięć. Do tego super muzyka. Arcydzieło.

Donnie Brasco - 4/5 - historia agenta FBi, inwigilującego mafię. Fajnie pokazane jego rozterki moralne i problemy rodzinne powodowane przez pracę. Tutaj znowu fajna rola Johnnyego Deppa.

Życie Carlita - 4+/5 - historia gangstera (w tej roli Pacino), który chce się zmienić i żyć normalnie, ale nie pozwalają mu na to jego znajomi. Mimo najlepszych chęci, cały czas wplątuje się więc w kłopty. Można się tu chyba doszukać głębszego przesłania o braku wolnej woli u ludzi.

Gorączka - 4+/5 - typowy film akcji, który jednak cały czas trzyma w napięciu. Arcydziełem jest scena napadu na bank.

Serpico - 2/5 - historia policjanta, który idealistycznie podchodzi do swojej pracy i mierzy się z twardą rzeczywistością. Jak dla mnie infantylny i generalnie bardzo naiwny. Nie polecam.

donPedro23 28.05.2009 22:39

Z cyklu "Al Pacino" polecam jeszcze:

"Informator" (świetny film, bardzo dobrze zagrany, życiowa rola Russella Crowe'a jako człowieka, który staje do walki z wielką korporacją)

"Zapach kobiety" (jeden z moich ulubionych filmów, z kapitalną rolą Ala - gdyby nie on to film by był co najwyżej niezły, studium przyjaźni, która rodzi się między zupełnie różnymi od siebie ludźmi)

Kamyk 03.06.2009 22:06

Dzisiaj obejrzałem dwa filmy.

Cel (2008) (The Objective) i 5 palców (2006).

Pierwszy, czyli CEL - dla mnie średnio interesujący i nie polecam nikomu chyba, że wypije z pięć browarków.
Natomiast Five fingers coś cudownego. Trzymający w napięciu, ekscytujący, naprawdę fenomenalny thriller.
Polecam każdemu.

1q2 06.06.2009 02:10

Może to nie odpowiedni temat, ale...Uwielbiam Kill Bila i rolę Bila

http://www.filmweb.pl/UPDATE+David+C...,News,id=52015

Imo - jak na swój wiek to ciekawie skończył.Aktor genialny , swoją drogą ciekawe że dla odbiorcy znany z w/w filmu, gdzie zagrał niesamowicie.

Wasiu 06.06.2009 08:56

Ja pamietam, ze za dzieciaka uwielbialem "Legendy kung fu" gdzie glowna role zagral. Wielka szkoda (*)

Widział ktos "Anoly i demony" ? Jak wypada w porownaniu z "Kodem da Vinci" ?

Dive Pirate 06.06.2009 09:18

Polecam nowy film Refna (twórca trylogii Pusher) Bronson - http://www.stopklatka.pl/film/film.a...cenzja&ri=6060

Film o odkręconym brytyjskim recydywiście z rewelacyjną główna rolą Toma Hardego.

QBAS 06.06.2009 11:48

Polecam do obejrzenia film [b]Stan gry[/g] z Russell Crowem i Benem Affleckiem w folach głównych. Fajny thriller polityczny. Myślę, że nikt się na nim nie będzie nudził. Do tego do końca trzyma w napięciu, a zakończenie wielu może zaskoczyć..

Coach 06.06.2009 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 741253)
Ja pamietam, ze za dzieciaka uwielbialem "Legendy kung fu" gdzie glowna role zagral. Wielka szkoda (*)

moim zdaniem o wiele lepszy film niż Kod da Vinci

Darson 06.06.2009 14:21

Polecam film o ks.Jerzym Popiełuszce , naprawde film godny poświecenia uwagi :)

StelmiOriginal 06.06.2009 14:39

Ktoś widział Wojne polsko-ruska?

Przeczytalem wiele skrajnych opinii... mozecie cos powiedziec?

<wislak88> 06.06.2009 14:46

Nie polecam "Duchy moich byBych" nudnawy i malo smieszny

Maciejj 06.06.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 741358)

poziom tvn-u

jak lubisz ogladac cosik bez fabuły i sensu to trac czas

3 dni sciagałem i po 30 mintach skasowałem film - dziwie sie sam sobie jak tyle wytrzymałem
a propaganda lansowania Szyca mnie wkur........ nie długo otworze lodówke bądź piwnice i go tam znajde

Nitrox 06.06.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 741358)

Zalezy co kto lubi.
Kolega był na tym w kinie i mówił, że dobry film i warto sie na niego wybrac do kina.

Polecam film "Opór" z Daniel Craig.
Film jest o żydach którzy uciekają przed Niemcami. Żydzi aby przeżyć szukają schronienia w lasach.

p e t e r 06.06.2009 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 741371)
a propaganda lansowania Szyca mnie wkur........ nie długo otworze lodówke bądź piwnice i go tam znajde

Nie Ty jeden: http://www.hh.tivi.pl/16317,ogladaj_...w_lodowce.html

donPedro23 06.06.2009 19:16

Na TV4 właśnie leci klasyk, jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 80's):-) "Ręka śmierci" - VHS rules:D

Kobieta_Wislak 06.06.2009 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donPedro23 (Post 741532)
Na TV4 właśnie leci klasyk, jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 80's):-) "Ręka śmierci" - VHS rules:D

a na Polsacie jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 70`s) :-) "Dirty Dancing" VHS rules :D

:-p

donPedro23 06.06.2009 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 741535)
a na Polsacie jeden z kultowych filmów naszej młodości (born in 70`s) :-) "Dirty Dancing" VHS rules :D

:-p

Zawsze nad Wami, 70's, zawsze nad Wami!!!:P

btw Tarantino robiąc "Kill Billa" garściami czerpał z filmu Woo:>

Kobieta_Wislak 06.06.2009 20:01

Ale pamiętaj, że:
Gdzie 80`s mówią dobranoc tam 70`s mówią dzień dobry ! :>

Ładnie to tak pyskować Starszej Pani ? :D

1q2 07.06.2009 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hypocrite (Post 741257)
Polecam nowy film Refna (twórca trylogii Pusher) Bronson - http://www.stopklatka.pl/film/film.a...cenzja&ri=6060

Film o odkręconym brytyjskim recydywiście z rewelacyjną główna rolą Toma Hardego.

Wielkie dzięki za ta informacje.Pushery kocham miłością wielką:) - szkoda że to tylko reżyseria a nie też scenariusz, bo Refn to Bóg jeśli chodzi o tą cholernie ciężką sztukę - mini recenzja już niebawem.

Maciejj 08.06.2009 09:49

Stan gry

byłem na tym wczoraj w kinie i
bardzo dobra rola Russel`a
fabuła nienadzwyczajna
scenarzysta się nie popisał
kilka wątków z filmu nie wyjasnione
w połowie filmu wiedziałem jak się zakończy
za długi jak dla mnie.......
poniżej średniej

buldus 08.06.2009 16:00

Ma ktoś może jakiś link do filmu MIASTO UCIECZKI? Opowiada on o kibicach do ktorych strzelano z ostrej amunicji. Pozdro

<Crasch> 08.06.2009 17:03

Ostatnio oglądałem film "Push"
Jesli ktoś lubi filmy typu "Wanted" to pewnie mu sie spodoba.
Ogólnie fajny film, lekko piepsznięty, ale na nudny wieczór akurat w sam raz ;)

tranceaddict 10.06.2009 03:59

Polecam "The Hangover"
Co tutaj duzo mowic jeden z lepszych ostatnio filmow komediowych.
"Czterech dobrych kumpli wyrusza na wieczór kawalerski do Las Vegas. Następnego ranka dopada ich kac-gigant, przyszły pan młody znika, a pozostali nie pamiętają, co się stało. Wyruszając na poszukiwanie kolegi, odkrywają, że jeden z nich poślubił striptizerkę, drugi miał doświadczenie homoseksualne, a wszystkich czterech ściga lichwiarz – bandyta."

Pan Jotka 10.06.2009 05:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 741374)
Zalezy co kto lubi.
Kolega był na tym w kinie i mówił, że dobry film i warto sie na niego wybrac do kina.

Polecam film "Opór" z Daniel Craig.
Film jest o żydach którzy uciekają przed Niemcami. Żydzi aby przeżyć szukają schronienia w lasach.

Podobno film nieco wybiela głownych bohaterow. Ale jako film pokazuje dramat ludzi podczas wojny.
Jezeli ktos lubi tematyke gangsterską to polecam film : Mexican Gangsta. Dzieje sie, oj dzieje. Taki rodzaj ballady od gangsterach.

orzeu 10.06.2009 06:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 741253)

Jesli ten drugi jest choc troche podpbny do pierwszego to zasluguje na miano najgorszego filmu roku. Slyszalem ze sa jakies jaja z wysadzaniem watykanu w powietrze za ppmoca fiolki z czarna dziura, prawda to? Jesli tak to fizycy pewnie poumierali ze smiechu :lol:

Co do Oporu, szok ze ktokolwiek w Polsce moze to gowno zachwalac po tym ile tam jest klamstw...

Nowohucianin^^ 10.06.2009 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tranceaddict (Post 743251)
Polecam "The Hangover"
Co tutaj duzo mowic jeden z lepszych ostatnio filmow komediowych.
"Czterech dobrych kumpli wyrusza na wieczór kawalerski do Las Vegas. Następnego ranka dopada ich kac-gigant, przyszły pan młody znika, a pozostali nie pamiętają, co się stało. Wyruszając na poszukiwanie kolegi, odkrywają, że jeden z nich poślubił striptizerkę, drugi miał doświadczenie homoseksualne, a wszystkich czterech ściga lichwiarz – bandyta."

a ty oglądałęś go po angielsku czy masz jakieś napisy ? po ja ściągnąłem tą wersje -> http://torrenty.org/torrent/372818 i nie ma napisów :/
Elo.

Illargui 16.06.2009 21:14

Widziałam "Wojnę polsko-ruską" i na pewno film warto zobaczyć choćby ze wzgledu na formę - bardzo oryginalną, jak na polskie kino. Szyc - co by o nim nie mówić - gra rewelacyjnie, podobnie jak Sonia Bohosiewicz. Niektóre sceny i teksty - świetne.

Jest tylko jeden problem ...... ten film jest o niczym, nie jestem w stanie znaleźć w nim jakiegokolwiek sensu. Byc może gdybym czytała książkę mogłabym miec inne zdanie, ale juz dawno nie widziałam filmu zrobionego tak bardzo na zasadzie "sztuka dla sztuki".

igortsw 16.06.2009 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Illargui (Post 746655)
Widziałam "Wojnę polsko-ruską" i na pewno film warto zobaczyć choćby ze wzgledu na formę - bardzo oryginalną, jak na polskie kino. Szyc - co by o nim nie mówić - gra rewelacyjnie, podobnie jak Sonia Bohosiewicz. Niektóre sceny i teksty - świetne.

Jest tylko jeden problem ...... ten film jest po niczym, nie jestem w stanie znaleźć w nim jakiegokolwiek sensu. Byc może gdybym czytała książkę mogłabym miec inne zdanie, ale juz dawno nie widziałam filmu zrobionego tak bardzo na zasadzie "sztuka dla sztuki".

Właśnie zastanawiałem się czy iść do kina na to "coś", bo już sama reklamówka w TV, jakoś mnie do tego kina ciągneła, ale znając moc tych 30 sekundowych omamiaczy wiem że równie dobrze może to być kicha...

A propo"sztuki dla sztuki" to w dzisiejszych realiach gdzie hajs ma władze, naprawde trudno jest ustrzelić taki ewenement.

Mistel 16.06.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 743257)
Slyszalem ze sa jakies jaja z wysadzaniem watykanu w powietrze za ppmoca fiolki z czarna dziura, prawda to? Jesli tak to fizycy pewnie poumierali ze smiechu :lol:

Poniekąd :P Pojemnik z antymaterią otrzymaną w CERN.

Film nie taki zły, aczkolwiek parę schematów w nim zostało powielonych, i niektóre rzeczy stawały się przewidywalne. Ja nie narzekam, bo za bilet nie zapłaciłem :P

mb_1906 16.06.2009 22:32

Warto obejrzeć Taksówkarza i Łowcę jeleni z De niro??

pio 16.06.2009 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mb_1906 (Post 746706)
Warto obejrzeć Taksówkarza i Łowcę jeleni z De niro??

świetne filmy, jak jeszcze nie oglądałeś to nie trać czasu i odpalaj odtwarzacz, poważnie :)

zuraw9 17.06.2009 06:55

Polecam film Tożsamość. Zapowiada się jak zwykły thriller, 10 ludzi zostało uwięzionych na odludziu podczas burzy i jak to zwykle w takich filmach bywa zaczynają ginąć po kolei. Mimo to wcale nie jest tak łatwo wskazać mordercę, warto zwracać uwagę na szczegóły.
Zdecydowanie warto obejrzeć.

Maciejj 17.06.2009 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mb_1906 (Post 746706)
Taksówkarz

dzieło wybitne

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl