![]() |
Cytat:
W tym przypadku o ile dobrze rozumiem TJ to chodzi o sprawe cywilna w normalnym sadzie o zlamanie umowy ustnej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Odnosiłem się do relacji klub/trio-Obidziński. Widocznie mamy więcej problemów z tym byciem porządnym, fajnym klubem niż tylko przepychanki słowne Królewskiego na tt. |
Cytat:
|
TJ zdementował, prawdy sie nie dowiesz
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Skoro Wisła tak chętnie podnosi argument o uściśnięciu sobie dłoni i nie dotrzymaniu słowa, rozumiem, że dotyczy to tylko jednej strony - rodziny Buksów? Wystarczy spojrzeć, co faktycznie zrobili z Olkiem. Wspomniany obiecany projekt sportowy okazał się bujdą. Nieudaczni zarządzający klubem nie potrafili wcielić go w życie. Dziś chcą wybielać się przed kibicami, udając budowanie Wielkiej Wisły podczas gdy nie potrafią podejmować sensownych kroków wobec swojego wychowanka. Dlaczego? Bo nie mieli i nie potrafili stworzyć do tego narzędzi. Po kilku miesiącach to zauważyłem, dlatego powiedziałem, że rozmowy o podpisie w styczniu zaczynamy od nowa - mówi Adam Buksa senior. Chłop się zdenerwował, że jego syn nie ma pewnego placu. Ale tak naprawdę jak Buksa był na boisku to dawał drużynie mniej niż Fatos, a to już jest spora sztuka. Szkoda chłopaka bo pewnie talent jakiś tam ma ale raczej nie jest cudownym dzieckiem polskiej piłki. To nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek nie ma co rozdzierać szat ani robić młodemu Buksie pod górkę. Jak będzie w formie niech sobie gra i po sezonie do widzenia. Pamiętajcie, że to czy ktoś jest czy nie jest wychowankiem Wisły tak naprawdę nie wpływa na to na ile "wierny" klubowi jest. Piłka to wielki biznes i do podniesienia są gigantyczne pieniądze i jego ojciec ma tego świadomość. Piłkarze z takim podejściem jak Błaszczykowski (który notabene nie jest wychowankiem) zdarzają się raz na kilka/kilkanaście lat. |
Cytat:
To że piłka to biznes nie usprawiedliwia oszustwa. Robił sobie buc fotki? Nakręcał filmy? Więc teraz po tym co ostatecznie zaprezentował, żałować może go tylko ktoś zupełnie oderwany od rzeczywistości. ps. Co ty pieprzysz o wychowankach? Co to ma do rzeczy czy oszust jest wychowankiem czy nie jest? Tatuś na słupa synusia WYCIĄGNĄŁ OD WISŁY PIENIĄDZE. Których z wiadomych przyczyn za wiele nie ma. Należy im się za to szmacenie do końca życia... |
Nie bronię Buksów, ale z tym wyłudzaniem to bym tak nie szarżował. Przypominam, że to włodarze Wisły zgodzili się na taki a nie inny układ - zakładając prawdomówność rodziny B. Przejechali się na tym srogo - ale niestety w takim biznesie nie powinni brać czegokolwiek "na gębę". W pewnym sensie stary w negocjacjach ich przechytrzył - moralności w tym zero, ale swój cel osiągnał, od początku do końca rozgrywając Wisłe i trzymając wszystkie karty w ręce.
I tutaj dochodzi kolejny absurd naszej ligowej kopanej. Chłopak, który tak naprawdę niczego nie osiągnał poza łatką mega talentu rozgrywa cały klub i stawia warunki. Wydaje mi się, że taktyka stosowana przez Obidzińskiego pt "hola hola, to jednak my jesteśmy nadrzędni" na dłuższa metę mogłaby się lepiej sprawdzić. Efekt końcowy jest taki, którego obawiano się stawiając Buksie twarde warunki - dupa z wielkiego transferu i tak podpisze za darmo. Nauczka na przyszłość i tyle. |
Zwracam uwagę że Jażdżynski wciąż podkreśla że nie brał udziału w negocjacjach ale sam się wyrywa pierwszy do komentarzy. Buksy złe, Tim Hall dobry... Obiektywnie rzecz biorąc to niepoważne. Wywiady w tej sprawie powinni dawać ludzie odpowiedzialni w tej kwestii. Czyli np. Obidziński i jego następcy przy stole negocjacyjnym z piłkarzem i ojcem. A ta uwaga Jażdzynskiego że dzieci rozbijały skarbonki na kontrakt dla naszego gwiazdora... jeśli rzeczywiście w klubie nie było pieniędzy na te podwyżkę (?!) to Jażdżynski mógł z Królewskim założyć te pieniądze, a środki z datków bardziej szanować i wydawać na podpisane umowy i działalność bieżącą klubu. W niepewną, delikatnie mówiąc, inwestycje pakuje nie swoje środki i teraz na co liczy, na litość? Znowu zbiórka u kibiców? To szczerze wolę już żeby wywiadów udzielał Błaszczykowski, bo i Królewski i Jażdżynski się nie popisują. Moim zdaniem skończyć pyskówki, nie znęcać się nad chłopakiem i tyle. Jak ktoś tu pisze że młody ma robić 100 okrążeń dookoła stadionu to mnie śmiech ogarnia. Młody będzie niestety mógł się obijać jak będzie chciał. A jakby mu się coś nie daj Boże stało to dopiero byłaby chryja na całą Polskę a może i świat. A jak nasi włodarze chcą walczyć, to więcej działań sądowo prawnych a mniej magla. Bo umowy ustne i takie pyskowki to na bazarze i pod maglem właśnie.
|
Cytat:
Dla mnie to czy ktoś jest wychowankiem czy nie nie ma to żądnego znaczenia. Ale przecież ludzie tu wypisywali, że Buksa nasz kochany wychowanek i że musi grać bo to prawdziwy Wiślak wychowanek i w ogóle klękajcie narody przed Buksą. I przy okazji każdego gorszego meczu ciągle ktoś piszę, że powinni grać 15latkowie bo to nasi wychowankowie. Przypominam, że Buksa jako jedyny nie został zrównany z błotem za słynny mecz z KSZO. A piłka to jest gigantyczny biznes więc jak jakiś młody chłopak w Wiśle zacznie lepiej grać nie wyobrażajcie sobie znowu, że jest reinkarnacją Henryka Reymana i że należy przed nim bić pokłony bo opowiada, że ma Wisłę w sercu i wrzuca fotki na Insta. W prawdziwym życiu kto co ma w sercu i jak podchodzi do swoich obowiązków weryfikują czyny i czas a nie opowieści i fotki na instagramie myślałem, że tego tłumaczyć nie trzeba. Przypominam, że Obi miał pełną rację w sprawie Buksy a 90% forum jechało po nim jak po burej suce jednocześnie śpiewając peany Buksom. |
@ harcownik Co Ty pieprzysz, TJ mówił o sytuacji kiedy Wisła była na skraju upadku, a nie o obecnej sytuacji
|
Aha, z tym łapaniem za słówka w wywiadach to i Obidzińskiego mogą teraz łapać za słówka, jak już kilka osób tutaj na forum. Że chciał blokować rozwój piłkarski itp. - moim zdaniem Obu miał rację, ale jego wywiad to też coś, co może być użyte przeciwko klubowi w sporze prawnym. I nie ma znaczenia że Obiego nie ma. Powiedzą że stracili do klubu już zaufanie w wyniku takich dzialań i koniec. Kto udowodni że nie dali młodemu kontraktu do podpisania bez zmuszania jak twierdzi ojciec? Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę ale w sądzie sąd może nie przyjąć jako dowodu nagrań dyktafonem czy kamera jeśli nie udowodni się że osoba wyraziła zgodę na nagrywanie. Wiem, śmieszne, ale tak działają sądy.
|
Cytat:
Obidiznski przeciez juz zabieral glos i nie bylo to cos innego niz mowi TJ i ja tez nie widze problemu w tym ze on przekazuje jako jeden z wlascicieli informacje o procesie negocjacyjnym. |
To tak, Buksa ojciec wydal oswiadczenie
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ic,nId,5031492 A Tu jest odpowiedz Jazdzynskiego https://sport.interia.pl/klub-wisla-...la,nId,5031619 Biorac pod uwage kto ostatnio klamie to Wisla ma racja. Ciekawe o jakim rozwoju mowi? Mielismy go wstawac na mecze mimo, ze jest kiepski? I dla dobra Buksy poswiecic wyzsze miejsce w tabeli? |
Cytat:
|
Cytat:
No i Wisla nie stworzyla dla Olka druzyny rezerw zeby mu ktos w 4 lidze noge urwal :D |
Cytat:
Edit: Chyba że pieniądze na podwyżkę dla młodego szły z prywatnych pieniędzy Jażdzynskiego to okej. Wtedy niech składa pozew cywilny w swoim imieniu: Buksa vs Jażdżynski. W innym przypadku uważam wywalenie hajsu po umowie ustnej, bez podpisu, za niegospodarność i brak szacunku dla środków zebranych od kibiców i sponsorów. Za takie rzeczy można wylecieć z zarzutami jak Junco. Bo ta sytuacja to kuriozum. Ja na przyklad mógłbym przyznać na podstawie ustnej umowy buksom milion złotych a pod stołem wziąć połowę. A potem "nikt nic nie podpisywał przecież". Czy to jest profesjonalne i transparentne? |
Cytat:
|
Cytat:
Bo nie rozumiem... I kto jest temu winny, że zostały wyrzucone w błoto, nie oszust tylko ten co oszustowi zaufał? Jak chcesz na siłę przypieprzać się do zarządu, a z oszusta robić biednego i zagubionego to nie spodziewaj się zrozumienia... |
Argumenty Buksy ze Wisla nie dawala szansy rozwoju nie trzymaja sie kupy. Zaden inny pilkarz w calej lidze z rocznika 2003 nie zagral tyle minut co on i sam fakt ze dostal taka podwyzke udowadnia ze dla klubu byl absolutnym priorytetem. Gdyby Skowronek go wyslal do CLJ to dzisiaj Buksa by gadal ze nie na to sie umowili. Mowimy o pilkarzu ktory trenuje z pierwsza druzyna od 15 roku zycia, jest najmlodszym strzelcem bramki w historii klubu a jego stary pieprzy ze to nie jest dobre miejsce na rozwoj. Idz w ch** z takim wychowankiem.
|
Cytat:
Jeśli pieniądze na podwyżkę dla młodego szły z prywatnych pieniędzy Jażdzynskiego to okej. Wtedy niech składa pozew cywilny w swoim imieniu: Buksa vs Jażdżynski. W innym przypadku uważam wywalenie hajsu po umowie ustnej, bez podpisu, za niegospodarność i brak szacunku dla środków zebranych od kibiców i sponsorów. Za takie rzeczy można wylecieć z zarzutami jak Junco. Bo ta sytuacja to kuriozum. Ja na przyklad mógłbym przyznać na podstawie ustnej umowy buksom milion złotych a pod stołem wziąć połowę. A potem "nikt nic nie podpisywał przecież". Czy to jest profesjonalne i transparentne? |
Cytat:
Rozumiem tez rozgoryczenie sytuacja i po czesci moge sie nawet zgodzic ze to ze ze Wisla dala sie naciagnac ale na Boga jak w takiej sytuacji oceniac Bukse? Takim tokiem rozumowania takie przykladowe Amber Gold to ludzie sami sobie winni ze sie nie pilnowali - i to jest prawda ale jednak przed sadem siedzi oszust. |
O to właśnie chodzi, zamiast brać za dupę oszusta to są pretensje do pokrzywdzonego, że dał się oszukać. Kabaret.
Zaraz będzie gadka ze buksa przecież nie chciał żadnej podwyżki, że mu ją na siłę wcisnęli ... |
Cytat:
No i wciąż nie mam wątpliwości że głównym winnym jest tutaj jego stary. Osiemnaście lat to przecież człowiek dojrzały tylko na papierze. |
Cytat:
|
Harcownik.
Jazdzynski jest wlascicielem. Dawid Blaszczykowski jest pracownikiem spolki. Balasinski jest pracownikiem spolki. Kuba jest wlascicielem, ktory ma codzienna stycznosc z Olkiem. Po pierwsze, Jazdzynski ma pelne prawo relacjonowac wszystko ze swojej perspektywy oraz relacji swoich pracownikow, ktorzy raczej go nie oklamywali. Bo gdyby to robili odpowiadaja za to karnie. Po drugie, jako wlasciciel moze mowic na kazdy temat. Po trzecie, Kuba mialby duzy dyskomfort gdyby mial to wszystko opowiedziec, co powiedzial Jazdzynski. Po czwarte, jesli mieliby sie wypowiadac bioracy udzial w rozmowach to musialyby byc trzy wywiady i calosc zostalaby rozmyta. Po piate, nie ma to jak sie doje)%(*(%*ac do najmniej istotnego elementu calej sprawy :D |
Skarabeus,
Ale ja tylko pokazuje błędy popełnione moim zdaniem przez zarząd. Jak to mówią we hate because we care. Czyli robię to z troski o klub. A wylewanie kolejnego wiadra pomyj na młodego nic nam nie da. Czy jak napisze Buksa zlodziej, buksa hooy to coś nam da? |
Powodzenia w kopaniu się w Polsce przez X najbliższych lat w sądach na podstawie "umowy ustnej" :lol:
Generalnie to gówno z tego dostaniemy, no może poza nerwami i stratą czasu. Zamknąc temat i idziemy do przodu. |
Harcownik
straty klubu z tytulu nniedotrzymania obietnicy to minimum 500 tysiecy zlotych. Uwazasz, ze gdyby klub wiedzial, ze Buksowie nie podpisza tego co ustalono to dano by Buksie podwyzke? Chocby z tego powodu nie mozna przejsc nad tym do porzadku dziennego, zamiatajac temat pod dywan. Wszystkim nalezala sie prawda o tym jak przebiegaly rozmowy i dlaczego Buksa odejdzie za ekwiwalent. Ja bym jednak poszedl dalej. Gdyby od poczatku bylo wiadomo w co graja Buksowie, wowczas najpewniej szybciej w Wisle bylby napastnik pokroju Forbesa czy Medveda. Mozna domniemywac ze dzieki temu sytacja w tabeli bylaby lepsza. Mozna isc jeszcze dalej i liczyc ile moglaby Wisla zarobic na transferze poprzez wystawianie zawodnika w pierwszym skladzie. Jesli wedlug Ciebie bledem jest to, ze wlasciciel, czlonek rady nadzorczej, opisuje szereg zdarzen w ktorych negocjacje prowadzily Obidzinski i obaj Blaszczykowscy to coz... tutaj sie gruba rozjezdzamy. |
Skarabeus,
Uważam że to że wypowiada się Jażdżynski to najmniejszy problem. Większym problemem jest styl wypowiedzi Jażdzynskiego i jego przykład o skarbonkach. Ale to wszystko pikuś bo największy problem jest taki że ja nie wierzę w wygraną sprawę w sądzie. Mało tego, ja nie wierzę że do takiej sprawy dojdzie. Jestem tego samego zdania co el kabat we wpisie powyżej. Najlepsze co tu się może zdarzyć to moim zdaniem jakąś ugoda i odzyskanie części kasy albo transfer młodego za wielkie pieniądze, co jest bardzo mało prawdopodobne. Pamiętać też trzeba że lepiej nie rozwiązywać umowy tylko trzymać go w klubie jak najdłużej, bo podobno wpływa to na wysokość ekwiwalentu (nie wiem czy to prawda). Ale chciałbym się mylić bo życzę Wiśle jak najlepiej. |
Ja bym sie sadzil dla zasady, nie dla jakichs zyskow :-)
Co do ekwiwalentu - prawda. |
Cytat:
....a ludzie ..... |
Cytat:
|
Cytat:
Też jestem ciekaw o co mu konkretnie chodzi, ale tak jak wspominałem drużyna rezerw, brak rytmu meczowego, brak planu odbudowania po kontuzji? Cytat:
Dopiero byłaby JAZDA z trio jakby nie dali podwyżki, forum fuczałoby, że to oczywiste, ze trza było mu coś dać, bo to Wiślak, że go nie szanowali, że zamaist oszczędzać na Buksie to mogli nie podpisywac z Bogusiem, skąpcy itd :D W tej sytuacji cokolwiek zrobiłby zarząd to i tak byłoby źle. W moim odczuciu od samego początku byliśmy na straconej pozycji ze względu na złą wolę Buksów. Teraz psioczą co innego , wiadomo, muszą mieć podkładkę - stary podkreśla, że "działali w dobrej wierze" bo jakby było inaczej to oczywistym jest , że ewentualny pozew byłby do wygrania. Cytat:
"Ja nigdy nie robiłem problemu z pensji. To Wisła zaproponowała jej wysokość, a ją zaakceptowałem." |
To z czym moglbym sie zgodzic z Buksami to, ze treningi byly nierozwojowe. Po prostu lezal ten temat za Skowronka. Ale o dziwo to sie nie pojawilo "w zarzutach".
Ciekawe. |
Cytat:
"A wylewanie kolejnego wiadra pomyj na młodego nic nam nie da. Czy jak napisze Buksa zlodziej, buksa hooy to coś nam da?" Jak chcesz możesz wysłać mu jeszcze kwiaty. Takie zachowania trzeba piętnować. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl