![]() |
Jak tak patrze na filmiki, relacje i materialy do czytania w koncu trafil nam sie trener, ktory na prawde wie co to jest taktyka i to nie taktyka dziada na napastnika. Tez uwazam jak wiesniak, nie ma co za duzych oczekiwac wzgledem Carillo wysnuwac, tutaj ma byc walka o gorna osemke a potem spokojna praca i w nastepnym sezonie mozna juz miec wieksze oczekiwania co do gry i wynikow druzyny. A jak juz teraz to bedzie bardzo dobrze wygladalo to tylko lepiej dla nas.
|
Polecam również najnowszy wywiad z Sadlokiem. Można w nim się dowiedzieć że za Kiko nie bylo założeń gry pressingiem.. nóż sie w kieszeni otwiera. Bardzo chwali nowe założenia gry.
|
No to może będziecie wrzucać linki do wywiadów? :)
|
|
Masz to w dziale Nasi piłkarze po co zaśmiecać ....
|
". Był to jednak mecz, w którym mogliśmy pozwolić sobie na ryzyko. Mieliśmy w pierwszej połowie kilka klarownych sytuacji podbramkowych, w tym poprzeczkęâ - zaczął hiszpański szkoleniowiec. âPo przerwie wyglądaliśmy trochę gorzej, co wynikało z mojego błędu. Chcieliśmy wypróbować nowe ustawienie w obronie ze względu na liczne kontuzje w tej formacji, stąd występ Bartkowskiego na środku defensywy."
Imponuje mi postawa trenera, nawet po tak błahych wydarzeniach jak sparingi. Paru poprzedników m.in. Wdowczyk, Kiko mogliby się od niego uczyć samokrytyki. |
Po wygranym 2:0 sparingu/meczu to każdy trener może powiedzieć co chce.
|
Najwazniejsze ze widzi bledy swoje i zawodnikow a co za tym idzie stara sie je popraeiac lub nie popelniac a to duzy plus bo ogolnie Polscy trenerzy dodam do tego Kiko to w ogole nie wyciaga wnioakow te same bledy az sie plakac chce ze nigdy nie bylo wyciaganych wnioskow tylko tam samo tracenie bramek
|
Patrząc na komentarze co poniektórych w temacie meczowym to odliczanie do "C-Out" rozpoczęte ;)
|
Cytat:
|
Jasne, problemem nie byl trener. Widac szczegolnie to bylo we wczorajszym meczu - zachowaniu w obronie, widocznych schematach, stalych fragmentach, pressingu i pewnie jeszcze pare rzeczy moglbym wymienic, ktorych za Kiko nie uraczylismy. Po zaledwie miesiacu z druzyna, w pierwszym oficjalnym meczu. To, ze Boguski zjebie 100tke, czy to, ze Malecki zakiwa sie sam ze soba bedzie dalej widoczne, bo na uksztaltowanie pilkarza w ich wieku juz za pozno i zaden trener na to nic nie poradzi. Tak jak Kiko prywatnie wyjebalbym juz na poczatku sezonu, widzac jak sie kopiemy po czole, tak Carrillo dalbym czas na powolna, zmudna ale i konieczna w naszym przypadku prace, bez wzgledu na wyniki, wykluczajac oczywiscie spadek;)
|
Może nie byłem zbyt trzeźwy podczas oglądania meczu, ale jeżeli chodzi o grę obronną, to moim zdaniem, bardzo daleko do odpowiedniego poziomu :D Jeżeli chodzi o resztę, to na prawdę nie ma się do czego przyczepić, a strzelam, że z każdym tygodniem będzie tylko lepiej :)
|
Cytat:
|
Jedno co było bardzo widoczne w tym meczu (oglądałem 1 polowe TYLKO ) posmolimy na wymianę ciosów , ale do tego jest potrzebna żelazna dyscyplina i lepsi piłkarz .Morze okazać perzy innej okazji ze ktoś nam zleje dupę. 5 do 0 biedzie płacz
|
Cytat:
|
Obrona akurat na plus jako cała formacja no chyba ze te spalone to przypadek , spora poprawa.
|
Podoba mi się granie na jeden kontakt i uwaga brak dzidy do przodu
|
Nie no jak na pierwszy mecz to olbrzymia różnica... jedziemy na wyjazd i atakujemy na trudnym terenie, bardzo zageszczony srodek pola Lechia nie mogla sie przepchac srodkiem tylko skrzydlami atakowala... czyli juz widac kolosalna roznice w odniesieniu do Kiko gdzie wjezdzali w nas srodkiem jak w maslo nawet slabe druzuny. Do tego organizacja gry przy rzutach rożnych odmieniona no super to w koncu wygladalo, utrzymywanie sie przy pilce operowanie nią a nie defensywka i po bramce na 0:1 panika.
Jedyne co bylo nie tak to szybkosc dynamika, widac ze nie trafil Carillo ze uzyskaniem świeżosci. Carlitos Malecki wygladali jakby mieli kamienie powsadzane w getry. Jak na pierwszy mecz różnica kolosalna... a to dopiero pierwszy mecz... i to na wyjezdzie... :) |
Oczywiście, że Wisła Carrillo a Wisła Kiko, to dwa światy, i nie raz wczorajszą Wisłę oglądało się przyjemnie, z nadzieją na lepsze jutro, tylko głupiec stwierdzi inaczej. Być może przez właśnie Bartkowskiego oceniam defensywę źle, bo to co Peszko z nim robił, to jakaś parodia. Mam nadzieję, że z Arką wyjdzie już Palcić :)
|
Cytat:
Spokojnie wygra z Arką i ludzie bedą chcieli od niego Ligi Mistrzów.Bo taki dobry. |
Mnie tam wystarczy, że oczy mnie nie będą boleć od patrzenia na naszą grę.
W sobotę nie bolały. Da się? Da. Zobaczymy co będzie później. Jestem dobrej myśli. |
Lata kibicowania Wiśle przyzwyczaiły mnie do tego, że zwalniamy trenera po 3 przegranych meczach, potem przez jakiś czas szukamy następcy, który okazuje się szkoleniowcem podobnego kalibru co poprzednik. Wiecie o co chodzi - typowa karuzela trenerska: Fornalik, Rumak, Radolsky, Bartoszek, Kocian, Ojrzyński... (umyślnie nie podałem nikogo, kto był u nas)
Ale jednak tym razem było inaczej. Wymiana trenera zaplanowana wcześniej - następca ustalony przed zwolnieniem, z myślą, że będzie po prostu lepszy dla drużyny. Oprócz tego bardziej obiecujące piłkarskie CV i podejście... Pytanie tylko jest jedno: czy to nasz nowy trenejro jest taki dobry, czy to Kiko był taki słaby, że przychodzący Carrillo wygląda jak Mesjasz... :P ? Mimo, że gramy jak gramy, wyniki osiągamy jakie osiągamy, zajmujemy 9. miejsce, walczymy na śmierć i życie o pierwszą 8, sportowo odjechali nam na znaczący dystans już nie tylko Lech i Legia, ale również 2-3 inne drużyny, to jednak wczoraj było widać jakiś sens w naszej grze. Nie to, żebyśmy grali jakoś fantastycznie, szczególnie w drugiej połowie, ale jakąś myśl tu chociaż było widać. Obyśmy zaczęli punktować... |
Cytat:
Gra mi sie podobała, trzeba poczekać to dopiero 1wszy mecz ale bardzo mnie ciekawi jak bedzie rozwijać sie nasza drużyna i jak zagrają na świeżości. Jestem dobrej myśli. |
@virusman, jeśli masz rację to jeszcze nie przegrał pierwszego meczu.
A moja złośliwość to raczej efekt przeczytania komentarzy w temacie meczowym. Choć miejmy nadzieję, że "szklanki teo" będą cierpliwe. Bo z tego co pisał w styczniu, to mieliśmy grać o puchary. |
Cytat:
|
Cytat:
Zobaczymy też jaka ta Lechia bedzie grozna na wiosnę, bo jesienią to była jedna ze słabszych ekip w lidze. Widać duża zmianę w koncepcji gry, ale do najlepszych spotkań pod wodzą Kiko jeszcze daleko. Nie bylo ich aż tak duzo, ale bądźmy też szczerzy: spalonej ziemi w klubie nie zostawił. Teraz wygrajmy z Arka. Styl mnie nie interesuje. |
Jak ciebie styl nie interesuje to po co zwalniany był Kiko ?
|
O 4 miesjca w osemce bijemy sie my, Arka, Korona, Zaglebie, Plock i mysle ze Slask i zydy - ktorzy dolacza za 1-2 kolejki.
O ile Arke i Korone mamy u siebie to koncowka rundy w naszym wykonaniu powoduje ze w niezbyt rozowych barwach widze ten awans do gornej osemki. Raczej bym proponowal nastawiac sie na kiepski sezon, zwlaszcza ze konczymy runde mocno, bo Legia, Lech i Kaziu Moskal na wyjezdzie. |
Z Lechem gramy u siebie :)
|
Cytat:
Sklad maja o wiele lepszy od naszego. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl