![]() |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. To nie tak, że powstała na forum opcje antyrafałowa, to po prostu reaktywne odpowiedzi na posty wychwalające pod niebiosa jego grę po każdym meczu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Lepsze jedno dobre zagranie niż zero (jak np. u Guerriera) Poza tym przy tej poprzeczce i spalonym po prostu zabrakło szczęścia, ale uznanie tych akcji za partactwo to skrajny debilizm. Spartaczył to właśnie Baszałow bo podał do bramkarza w 100% sytuacji praktycznie przez nikogo nie naciskany! Rafał jest jaki jest, nie jest wirtuozem, ale co sezon w porównaniu z resztą naszych pomocników notuje conajmniej przyzwoite liczby i w tym meczu był naszym wyróżniającym się zawodnikiem. Tylko tyle, aż tyle. Trzeba być strasznym hipokrytą i nienawidzieć Rafała aby po nim jechać po tym meczu. W każdym innym klubie gość, które tyle lat grał dla swojej drużyny byłby szanowany. Nawet jakby był średni. Tylko nie u nas niestety. |
Boguski jest sam w sobie fenomenem. Od lat gra tutaj, przeżył już tylu trenerów, przez Wisłę przewinęło się tylu piłkarzy, a mimo to - Boguś zawsze w podstawowym składzie :D
|
Cóż czasy się zmieniają, a Pan Boguski ciągle w składzie Wisły... bezapelacyjnie do samego końca jego lub jej.
:) |
Ja tam nie wyżywałbym się na Pawłowskim... jeszcze. Dajmy czas. Jedyne co mnie martwi po obejrzeniu tych paru meczów po wznowieniu rozgrywek - wygląda na to, że każdy zespół jako tako się wzmocnił i polepszył swoją grę. Może poza Podbeskidziem i Górnikiem. Ruch zagrał dobry mecz z Zagłębiem, które super trafiło ze Starzyńskim. Lechia, wiadomo, miliard transferów, ale widać poprawę w grze i jakiś pomysł, w porównaniu z poprzednią rundą. Śląsk zrobił mało transferów, ale gra już była OK, Zieliński wymiata. Piast może i spuścił z tonu, ale to wciąż Piast, mają przewagę, mogą pozwolić sobie na straty. My za to gramy cały czas to samo :( Może i wypali parę nowych, ale jeszcze tego nie widać, nie ma zgrania (co najbardziej widać było po grze Bałaszowa, mnóstwo niedokładnych podań). Pawłowski przed wznowieniem rozgrywek powiedział, że musimy wypalić z formą już w pierwszym meczu... Nie wiem czy będziemy grali lepiej, ale wiem, że mają ponad tydzień na poprawienie gry. Następne 2 mecze u nas, musimy je wygrać oba, a jak wyglądają u nas serie wygranych ostatnio dobrze wiemy :/
|
Będzie ciężko wygrać 2 najbliższe mecze u siebie biorąc pod uwagę fakt, że ostatni mecz u siebie wygraliśmy w sierpniu a ostatni raz 2 mecze z rzędu w lidze wygralismy w październiku, 2014.........
|
Ja bym powiedział ze są inne gorsze przesłanki niż statystyka że będzie ciężko i jest to: Tu wpisz dowolne nazwisko pomocnika.
|
Chyba nikt nie był zadowolony ze zmiany jakościowej Moskal na Pawłowskiego. Mysle jednak, że Tadeusz będzie miał lepszą średnią niż 1,25 pkt na mecz.
|
a jak mial w Slasku tak z ciekawosci ?
|
80 meczy 1,53
|
Cytat:
|
Zaryzykuję stwierdzenie, że jeśli nie wygramy tych 2 spotkań w szczególności jeśli przegramy z PBB to zlecimy z ligi, no chyba ze uda się nam jak parchom w 2011 kiedy nie spadli i tylko dlatego ze jezcze większą padline od nich grała arka i polonia Bytom...
|
Jak się ogląda grę Wisły to niema większej różnicy , czy to wizyta u stomatologa czy gra pod wodza obecnego trenera . Ja nazwie go STOMATOLOG .
|
Cytat:
Niemniej jednak nam jej nie życzę. Choć fakt faktem, 6 pkt w dwóch najbliższych meczach to nawet nie jest minimum przyzwoitości. To coś więcej niż obowiązek. |
Lepiej zeby Pawlowski zaczal szybko ogarniać temat "taktyka WIsly" ,bo na razie to wyglada makabrycznie,i jakbysmy zasluzyli sobie na 14 miejsce w tabeli.A gdyby Zabrze i Bielsko wygraly swoje mecze bylisbysmy ostatni.
|
Miałem nadzieje że Pawłowski pozytywnie nas zaskoczy i ustawi Wisłę tak jak nikt inny czyli tak jak kiedyś Wielka Wisła grała czyli ofensywny futbol i powadzenie gdy. Tym czasem wychodzimy i znowu mamy Urygę w składzie no do ch... z całym szacunkiem dla tego chłopaka ale on nie ma prawa grać w pierwszym składzie. Jedźmy dalej Boguski. Ja nie wiem nawet nie chce mi się sprawdzać ale pewnie z 5 trenerów przeżył w Wiśle a może nawet więcej i co? i zawsze w pierwszym składzie, gość który nie prezentuje nic w ofensywie a gadanie niektórych że walczy... walczyć to ja tam moge za 2 tyś zł miesięcznie a gość który pewnie nie ma mniej niż 20 ma POTRAFIĆ GRAĆ W PIŁKĘ !!! Potem zmiany Krzywejajo i Cywka nosz kur... serio??? Zamiast wpuścić Drzazgę który pokazał w sparingach że potrafi strzelić i przy asystować to dajemy starych i słabych zmienników którzy nigdy nic do gry nie wnieśli. Już bym wolał Małeckiego bo oprócz tzw. walki którą ponoć ma Boguski( szczerze nigdy jej nie widziałem ale spoko ) ma jeszcze jakieś umiejętności. Straciłem nadzieje Panowie albo lecimy w tym roku ale jakimś szcześciem spowodowanym raczej słabością innych niż własną wyższością utrzymamy się na 14, 13 może 12 miejscu. Dopóki tu nie będzie trenera z zagranicy i z jajami to nie będzie nic. Dziękuje dobranoc
|
Oto kilka faktów, które mogą mieć związek z tym tematem:
1) Tediego winił bym najmniej. Wyslając CV do klubu, sam nie wierzył w pozytywne zakończenie. Przyklepany przez zarząd ze względu na umiejętności konsolidacji szatni i w celu rozpromienienia smutnej atmosfery. 2) Tediemu rozum mówił, żeby strzelic Sląskowi gola...jednak serce odmówiło posłuszeństwa! 3) Skład był inny, jednak taktyka przygotowana przez Tediego pechowo się zawieruszyła. Druzynę zestawił Arek, z głowy. 4) Oficjalnie, na taktyke zabrakło już czasu. Tedi na odprawie pojawil się z kremówkami, plakatami WKS-u i albumem zdjęć. Nostalgicznie wszyscy oglądali fotki i słuchali wspomnien Tediego o druzynie Sląska z lat 70s. Tak pięknie opowiadał...az sędzia zagwizdał na mecz... 5) Żeby być tak witanym, trzeba sobie zasłużć bardzo dobrą grą i wspaniałą pracą trenerską! Zrobilem tam co do mnie należało...Odeszłem, gdyż pora zapisac nową historie w krakowie. 6) Zagłębie lubinki - .....i! Odre Opole - .......e! ONLY WKS!!! |
Cytat:
Kolejno punktujesz tak (punkty na mecz): pierwsza runda – 1,92 druga runda – 1,84 trzecia runda – 1,27 czwarta runda – 0,88 |
Dla mnie krótko.
Dajcie spokój z tym trenerem.O ile mozna powiedziec ,ze Wisla bardziej sie wzmocniła pod wzgledem kadrowym(nawet nie chodzi o jakośc ,ale i kadra jest szersza i w razie kontuzji jest zastepstwo) to osłabiła w postaci takiego trenera. Mysle,ze jak Kazik by poszedł trenowac Ślask ,to miałby podobne przyjecie na Wisle ,ale to wyraz sympatii,a nie chwały dla kunsztu trenerskiego. W ostanich 10 latach (moze Werener tu sie nie łapie) ,to taki wybór " z du*y" trenera.Albo byli młodzi i już obiecujacy jak Maskant,Probierz,Petrescu,Skorża albo z doswiadzceniem i jakimis sukcesami jak Kasperczak,Smuda,Okuka lub przynajmniej związnymi z klubem Nawałka,Moskal,Kulawik. A tu to nie wiem kto sie czym kierował i macie racje ,ze po pierwszym meczu cięzko oceniac,ale jak dla mnie Wisła pozkazała nie wiele (patrząc na nasza konkurencję po przerwie zimowej),a sposób przeprowadzenia zmian tylko utwierdza mnie w moim zdaniu na temat trenera. |
Ja po pierwszym meczu jestem PRZERAŻONY. Jeżeli ktoś twierdzi, ze w tym meczu mieliśmy sternika na ławce to ja to widziałem inaczej.
Trochę chaosu z którego zrodziło się kilka sytuacji. Kopanina i kompletnie niezrozumiałe zmiany. Ciemno to widzę, ciemno. Dobrze że trafiliśmy na tak słaby Śląsk bo nawet Termalica patrząc po tym co pokazała z Lechem by nas w piątek rozjechała trójeczke ... |
Przerazacie mnie Wislacy
Po jednym meczu przekreslacie trenera hahahah smieszni jestescie... to tak jakby idziecie do pracy handlowca np. Macie doswiadczenie w handlu ale zmieniacie firme i sprzedajecie inne produkty i ktos od was wymaga zrobcie wynik miesieczny jak inni pracownicy, nowy teren nowi wspolpracownicy wszystko nowe... jeden miesiac i wywalic bo nie zrobil wyniku... chore... dsjcie czas trenerowi!!!! Na litosc boska wiem ze wszyscy pragna zwycienst ale nie uda sie jak trener nie bedzie mial spokoju ludzie
|
Cytat:
Do tonącej firmy, w której 2 miesiące będą decydować o "być albo nie być" wsadziłbyś niepewnego handlowca? I jeszcze byłbyś spokojny jakby po pierwszym miesiącu jedyne co sprzedał to pare uśmieszków i żartów do klientów? Ja po prostu nie widzę powodów do optymizmu: a)po działaniach coacha ustalając skład i wprowadzając takie zmiany b)po wypowiedzi pomeczowej |
Nikt tu nie przekresla Tadeusza ale optymistycznie to nie wyglada- niestety.
|
Cytat:
Zostało 8 kolejek do końca rundy, a jesteśmy w punktowej dupie. Mamy ledwo 5 zwycięstw w 22 spotkaniach. Teraz przed nami 2 zajebiście ważne spotkania, oba u siebie. Ale jak tu być spokojnym jak ostatnie zwycięstwo u siebie odnieśliśmy 28 SIERPNIA 2015, a w kolejnych 6 spotkaniach na 18 możliwych punktów zdobyliśmy 3 :shock: Jeżeli to kogoś nie rusza i twierdzi, że trzeba czasu i spokoju to życzę powodzenia. Tu trzeba zapie.rdalać, zapie.rdalać i jeszcze raz zapie.rdalać. Do omdlenia na treningach, a nie uśmiechy i haha hihi może w kolejnym meczu to już na pewno się nam uda. A jak nie wygramy w poniedziałek (odpukać) i usłyszę znowu "Wisełko nic się nie stało" to chyba puszczę pawia. |
Cytat:
|
Dokladnie koniec pierdo... i czekania na zgranie odpalanie i h.. wie co jeszcze nastepne 2 mecze maja wygrac i nie obchodzi mnie jak to zrobia .
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl