Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Luu... 22.07.2008 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 572067)
U nas zwów opóźnienie, spójrzcie na tempo prac w Lubinie,
bardzo szybko to wszystko tam przebiega i ich stadionik zaczyna nabierać
rzeczywistych kształtów, Oby tak dalej i i oby w innych miastach również !
http://www.skyscrapercity.com/showth...6#post22662346

czy przed budową trybuny będzie jeszcze jakaś wizualka całości z ostatnimi zmianami ?? jak sądzicie
(myślę ze już niestety nie :( )

jak nie będzie ? to według czego ta trybuna powstanie ? bo ja końcowego projektu nie widziałem

Pero 22.07.2008 21:47

Czyli w końcu rozpisali wczoraj ten przetarg czy nie?? Jeśli rozpisali to oznacza jedno. Powstał projekt trybuny wschodniej!!

aNouc 23.07.2008 01:12

Na stowke wczoraj mial byc ogloszony przetarg na budowe C... ale to Polska

dannato 23.07.2008 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 572234)
Na stowke wczoraj mial byc ogloszony przetarg na budowe C... ale to Polska

To, że to Polska to widać najbardziej bo tych waszych postach. Panowie trochę więcej optymizmu i wiary...

http://www.2012.org.pl/cities/krakow/multimedia

sayek89 23.07.2008 08:07

Z tej wizualizacji wnioskować można że w późniejszych latach jest możliwość rozbudowania trybun D i E.

dynek.pl 23.07.2008 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dannato (Post 572256)
To, że to Polska to widać najbardziej bo tych waszych postach. Panowie trochę więcej optymizmu i wiary...

http://www.2012.org.pl/cities/krakow/multimedia

Znowu jakas sciema - nie ma kolumniady.
A w sumie jak to jest, ze blizniacza A/B nie zawali sie bez tego gowna, a trybuna od Jordana juz tak ?

dannato 23.07.2008 08:20

nie będzie żadnej kolumniady.

Proud 23.07.2008 09:07

dla mnie najwazniejsze że wewnątrz stadion prezentuje się okazale...tak typowo angielsko...a to jak wyglada na zewnatrz mniej mnie obchodzi...

Pablo84 23.07.2008 09:33

Dziwne..
Rzędy szczytowe nowej C (dwupoziomowej) są na takiej samej wysokości co istniejące D,a to przecież nie za bardzo możliwe...

<MIETEK> 23.07.2008 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 572289)
Dziwne..
Rzędy szczytowe nowej C (dwupoziomowej) są na takiej samej wysokości co istniejące D,a to przecież nie za bardzo możliwe...

eee... ja tam widze conajmniej 6 rzędów więcej. Przyjrzyj sie dokładnie ;)

Pero 23.07.2008 10:16

Ta wizualka najlepiej pokazuje to co wszyscy w większości twierdziliśmy na tym forum i nie tylko. A mianowicie jak okrąglak psuje nasz stadion. Gdyby C i AB były bliźniacze to całkiem nieźle by to wyglądało.

dynek.pl 23.07.2008 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dannato (Post 572268)
nie będzie żadnej kolumniady.

czyzby cos mnie ominelo ?
ktos to moze potwierdzic ?

Bieluu 23.07.2008 10:55

Szkoda tylko, że to oświetlenie jest takie. Wygląda moim zdaniem fatalnie.

kristos 23.07.2008 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bieluu (Post 572348)
Szkoda tylko, że to oświetlenie jest takie. Wygląda moim zdaniem fatalnie.

Mam nadzieję ,że ostatecznie zmienią koncepcję i światła "po ludzku' zamontują w dachu ,bo to co przedstawili ,to wg mnie tez wydaje się fatalne.

PvD 23.07.2008 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 572329)
czyzby cos mnie ominelo ?
ktos to moze potwierdzic ?

ja myślę, że lepszego potwierdzenia niż wpis dannato nie może być

runner 23.07.2008 12:07

Czy ktoś z Was wie co to są za niebiskie elementy "skocznie, schody" przed trybuną D,E ? tuż za oboma trybunami ?? ;>

www.rallyonline.prv.pl 23.07.2008 12:14

....

skocznie??? haha no podobno podczas projektowania stadionu wisły Pan O. pomyślał że miło by było gdyby w pobliżu stadionu ulokować skocznie narciarską ii tak się zapędzil że wyszlo ich kilka hahaah

aa tak powaznie są to chyba podziemne przejscia pod boiskami treningowymi...

luknazim 23.07.2008 12:45

a nie raczej wyjścia z podziemnych parkingów?

PvD 23.07.2008 12:46

ma nie być boisk za trybunami, (przeglądać temat)

rafal777 23.07.2008 12:48

Zdecydowanie są to wyjścia z podziemia, no bo jak inaczej przejść przez boisko treningowe. A co do samej wizualizacji to osobiście bardzo mi się podoba!! Naprawdę wnętrze wygląda BARDZO fajnie a i z zewnątrz jako zamknięta bryła prezentuje się okazale. Brakuje mi tylko jednego: mianowicie wielkiego neonu czy świetlnego napisu WISŁA KRAKÓW. Wiem, że jest to stadion miejski ale korzysta z niego tylko Wisła więc tymczasowo można takie coś zorganizować i umieścić na jakiejś trybunie. Moja propozycja to wielkie podświetlane litery na Trybunie D. Co Wy na to?

wojteq_NH 23.07.2008 13:49

dlaczego do cholery nie obudują tego okrąglaka... jego trzeba schować przynajmniej z zewnątrz, a nie eksponować. zakłóca bryłę stadionu, nie pasuje i jeżeli miał wywoływać jakiś efekt asymetrii czy czegoś podobnego to zdecydowanie jest to marny efekt.

simone 23.07.2008 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 572067)
U nas zwów opóźnienie, spójrzcie na tempo prac w Lubinie...

Ile razy trzeba powtarzać, że lubiński stadion budowany jest z gotowych elementów i dlatego mają takie tempo prac...!

e 23.07.2008 14:30

Mi sie podoba.
Tylko caly czas rozmyslam jak to bedzie z naroznikami, a mianowicie z tymi szczelinami
http://i33.tinypic.com/140jf69.jpg

deszcz, wiatr itp bedzie walil po ryjach osobom siedzacym tam.

powinni to jakos zamknac. i druga rzecz czy kazdy bedzie mial dobry widok skoro A/B i C bedzie wyzsze od E i D to moga osoby siedzace gdzies na krawedziach naroznika moga nie widziec drugi rog boiska z powodu krawedzi dachow D badz E. W ogole ciekawi mnie czy oni zlacza te narozniki do D i E czy beda takie "przepascie", brzydko to bedzie wygladac.
przynajmniej tak to wyglada na wizualizacji.
ale mysle ze jaki jest O. to jest , ale chyba do czegos takiego nie dopusci..

ogolnie ok
jedyny MINUS - OKRAGLAK (widac to np. z widoku z gory)

Pero 23.07.2008 14:41

Jak znam życie to Twoje obawy sa w pełni uzasadnione i pewnie dokładnie to spieprzą.

dynek.pl 23.07.2008 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 572537)
Mi sie podoba.
Tylko caly czas rozmyslam jak to bedzie z naroznikami, a mianowicie z tymi szczelinami

powinni to jakos zamknac. i druga rzecz czy kazdy bedzie mial dobry widok skoro A/B i C bedzie wyzsze od E i D to moga osoby siedzace gdzies na krawedziach naroznika moga nie widziec drugi rog boiska z powodu krawedzi dachow D badz E.

No i sam sobie odpowiedziales: nikt tam nie bedzie siedzial bo nie bedzie nic widac wiec po co jakies oslony :D

spinnaker 23.07.2008 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 572537)
Mi sie podoba.

powinni to jakos zamknac. i druga rzecz czy kazdy bedzie mial dobry widok skoro A/B i C bedzie wyzsze od E i D to moga osoby siedzace gdzies na krawedziach naroznika moga nie widziec drugi rog boiska z powodu krawedzi dachow D badz E. W ogole ciekawi mnie czy oni zlacza te narozniki do D i E czy beda takie "przepascie", brzydko to bedzie wygladac.
przynajmniej tak to wyglada na wizualizacji.
ale mysle ze jaki jest O. to jest , ale chyba do czegos takiego nie dopusci..

ogolnie ok
jedyny MINUS - OKRAGLAK (widac to np. z widoku z gory)

na drugim obrazku przecież wyraźnie widać że nad dachem nie będzie miejsc a z poziomu dachu (chociaż i tak tam pewnie też miejsc nie będzie bo zbyt łatwo można się dostać na dach D/E) nie powinno zasłaniać bo patrzy się w dół
Tą różnicę między dachami pewnie zasłonią szybą czy też pleksą
A te przepaście o których mówisz podejrzewam że będą żeby się kibice zbyt swobodnie przemieszczać nie mogli
Chyba nawet uwzględnili na tej wizualizacji obniżenie murawy bo wydają się trybuny być bliżej niż na poprzednich (w szczególności C)
No i okrąglak od zabudowy!

Pero 23.07.2008 16:36

Tylko jak go zabudować? Kiedyś był pomysł na telebim. Coś na wzór dawnego Highbury:)

wojteq_NH 23.07.2008 16:47

Wielce szanowny pan architekt miał w planie wieszać telebimy pod dachem w naroznikach więc te miejsca tak na prawdę to będą miejsca-widmo do wypełnienia pojemności :D

ale moooże się coś zmieniło - okrąglak tez mieli obudowywać..

kowol 23.07.2008 18:15

nie jestem za bardzo na bieżąco z projektami naszego stadionu i chciałbym sie dowiedzieć co się stało z tym projektem 3 poziomowej trybuny A i B?

e 23.07.2008 18:17

pierwsze slysze... bylo cos takiego?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl