Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23 kolejka] 187 WIELKIE DERBY KRAKOWA.23 lutego, niedziela 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9231)

Kocur 26.02.2014 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1350492)
Zrobił się taki szum wokół tych rac , że raczej stadion zostanie zamknięty.
Ciekawy jestem ,co wówczas "obrońcy" rac będą mieli do powiedzenia.

Największy szum zrobili niestety sami kibice Wisły. Gdyby na prośbę WISŁAZWE sprzed "n-stron" wstrzymać się od wszelkich komentarzy, tematu pewnie by już nie było.

heoij 26.02.2014 12:16

Zamknie pan stadion Wisły po ostatnich racach?

- Nie mam satysfakcji z zamykania stadionu. Takie reakcje traktuję jako skrajne. Na szczęście tuż po meczu spółka Ekstraklasa dzwoniła do mnie, żebym się wstrzymał z decyzją do momentu decyzji tejże spółki. To spotkanie jest dzisiaj o godzinie 10.00. Jestem umówiony na jutro na spotkanie w Krakowie z tą spółką. Razem się zastanowimy, jak to zrobić, żeby nie zamykać stadionu, a żeby zmienić zachowanie niektórych osób. W trakcie niedzielnego meczu zawiodło tylko kilkanaście osób. Reszta ich wygwizdała.

Czyli decyzja będzie jutro? Może trzeba być konsekwentnym. Skoro to dotknęło stadion Cracovii, to dlaczego nie stadion Wisły?

- Mam opinię osoby konsekwentnej.

Czyli Wisła też?

- Tak jak powiedziałem, ustaliliśmy razem z Ekstraklasą wspólne działanie i czekam na jutrzejsze spotkanie.

Dzisiejsza rozmowa w Radiu Kraków.

Lukasz 26.02.2014 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1350496)
Największy szum zrobili niestety sami kibice Wisły. Gdyby na prośbę WISŁAZWE sprzed "n-stron" wstrzymać się od wszelkich komentarzy, tematu pewnie by już nie było.

Jasne.
Sąsiadka pisze na nas donosy a Ty główny problem widzisz w kibicach z tego forum, tych nieposłusznych sugestii moderatora.
:rotfl:

kristos 26.02.2014 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1350495)
To, że czas pogonić wreszcie głównego zamykacza stadionów i jego ekipę. Niech sobie zamyka orlika, na którym w godzinach pracy gra z kumplami w piłkę. Skończyć z odpowiedzialnością zbiorową, która był stosowana pod okupacją hitlerowską. Podobno jesteśmy w UE, tam z powodu rac nie zamyka się stadionów.

P.S. Coś zaczyna się ruszać w kwestii stadionowej. Tępy łby rządowe chyba zaczynają powoli rozumieć, że te ich anachroniczne zakazy zaczynają działać przeciwko nim. Przygotowywana jest ponoć ustawa, która ma zlikwidować karty kibica, a bilet i okazany dowód mają uprawniać do wejścia na stadion. Mają zniknąć tzw. "mecze podwyższonego ryzyka", odtąd mają być 3 kryteria oceny. Ma sie skończyć zamykanie stadionów.

Oby tak się stało , by skończyć z odpowiedzialnością zbiorową ,ale póki co nie mam wątpliwości co do tego , że jakieś konsekwencje nas dosięgną.
Ludzie z drugiej strony Błoń już ślą listy do władz w tej sprawie.

kristos 26.02.2014 12:40

Cytat:

Chyba nie myślisz ,że jakbyśmy o tym nie pisali ,to by zapomnieli .

bódyń 26.02.2014 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350484)
Klub dzieki ultrason zyskuje poprzez osczedzanie czasu i srodkow na wielu plaszczyznach dzialalnosci, o ktorych kibice tv lub tacy, ktorzy sa 2 razy w roku na stadionie nawet nie wiedza.

Jestem 2 razy na stadionie w roku? No no na tym skoncze odpowiadac na ten Twoj bełkot.

domin_czyzyny 26.02.2014 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1350526)
Jestem 2 razy na stadionie w roku? No no na tym skoncze odpowiadac na ten Twoj bełkot.

Pisałem ogólnie, nie do Ciebie personalnie. Jednak widać, że wziąłeś sobie moją uwagę do serca, pewnie zabolało dupsko.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1350491)
Wszystko jasne. Pytanie jest tylko jedno. Po ch... rzucać race na murawę? Tylko po to żeby przerwali mecz? I mieli argument do zamykania? Trochę cwaniactwa ... Gdyby race wypaliły się spokojnie na trybunie mecz nie zostałby przerwany to chyba chcący zamykać mieliby cienkie argumenty, a może ludzie z boku dostrzegliby, że paląca się raca to nie koktajl mołotowa.

owszem, ale o to pytaj już tych co rzucili. Nie mnie, ja nie rzucałem, nie byłem nawet na C. Nie zamierzam jednak ich potępiać, ponieważ robia dla Wisły, jako ruchu kibicowskiego, nawet dla klubu - spółki S.A. i TS bardzo dużo. Ich bilans wychodzi zdecydowanie na +, nawet jeśli zamkną nam sektor, stadion czy dostaniemy kary.

Gdyby każdy z Was, co tak pisze jak Ultrasi zaszkodzili klubowi, robił dla Wisły 1/10 z tego co Oni, to bylibyśmy w innej sytuacji. Mielibyśmy zdecydowanie więcej kasy, rąk do pracy, osób na wolontariat, na pomoc chorym, dzieciom czy naszym rodakom na wschodzie. Jednak, gdy jest zbiórka kasy na oprawę np. Sobola, czy na oprawę derbową ilu z Was wpłaca kasę ? Co ? Ilu z was odwiedza szkoły, szpitale, hospicja, pomaga dzieciakom w sektorach szkolnych ? Niech jeden z drugim powie jak wspiera klub, towarzystwo czy ruch kibicowski ?

Banda .........Zamknijmy już ten temat, bo frajerstwo rozpleniło się na maxa.

CH. 26.02.2014 14:51

5 minut dluzej trwaly Derby wiec nie plakac :))

Oldpara 26.02.2014 15:09

Ja tam do ultrasów nic nie mam, ale tych baranów co rzucali petardami na murawę, to bym na miesjcu klubu pozwał w procesie cywilnym o odszkodowanie za straty jakie klub poniesie - zamknięte trybuny, kary finansowe, grzywny itp.
Jakby jeden z drugim dostali wyrok kilkadziesiat tysięcy, to by im rura zmękła.

Ci co sipiewają i się starają są w porządku, ale ćwierćmózgi co plują we własne gniazdo to jakiaś piąta kolumna - kryptoparchy które udają kibiców Wisły ale tak naprawdę jej szkodzą.

Natomiast co innego śpiewanie na stadionie, a co innego dyskusja z kibolami na forum. Ostatnio widziałem fajny komentarz na Kwejku:
"Dyskusja z idiotą to jak gra w szachy z gołębiem - rozrzuci figury, nasra na szachownice a potem odleci zachowująć się tak jakby wygrał" :)

domin_czyzyny 26.02.2014 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1350539)
Ja tam do ultrasów nic nie mam, ale tych baranów co rzucali petardami na murawę, to bym na miesjcu klubu pozwał w procesie cywilnym o odszkodowanie za straty jakie klub poniesie - zamknięte trybuny, kary finansowe, grzywny itp.
Jakby jeden z drugim dostali wyrok kilkadziesiat tysięcy, to by im rura zmękła.

Ci co sipiewają i się starają są w porządku, ale ćwierćmózgi co plują we własne gniazdo to jakiaś piąta kolumna - kryptoparchy które udają kibiców Wisły ale tak naprawdę jej szkodzą.

Natomiast co innego śpiewanie na stadionie, a co innego dyskusja z kibolami na forum. Ostatnio widziałem fajny komentarz na Kwejku:
"Dyskusja z idiotą to jak gra w szachy z gołębiem - rozrzuci figury, nasra na szachownice a potem odleci zachowująć się tak jakby wygrał" :)

a po złożeniu pozwu w sądzie, klub poprosi ich znów o przygotowanie oprawy, poświęcenie czasu i siły, poprosi o wspólną akcję promocyjną, czy wspólną wizytę w szkole, w szpitalu, itp....Nastepnie rzecznik prasowy zadzwoni i poprosi o ochronę na mieście w związku z jakąś akcją, itp., itd.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1350539)

a co jeśli te osoby, co rzucały są najbardziej zaangażowane w akcje kibicowskie, najwięcej czasu poświęcają klubowi i ruchowi kibicowskiego ? Tego nie bierzesz pod uwagę ? znalazł się alfa i omega, znawca. Ultras może to, to i to. A tamtego nie, bo Oldpara mu zabroni...Zamknąć temat i tyle.

wislacki 26.02.2014 15:20

Temat ewidentnie nadaje się do zamknięcia

rutek 26.02.2014 15:22

Nikt nie neguje tego co ultrasi robią dla klubu, ani tego, że jakby tak chociaż 30% kibiców angażowało się w te ich wszystkie pozytywne akcje to życie stało by się piękniejsze. To jednak w żaden sposób nie upoważnia ich do takich "akcji".
Zgadzam się z Oldparą, wyłapać i pozew cywilny. Tak jak na Spartaku Moskwa zrobili z idiotą, który machał flagą ze swastyką.

kristos 26.02.2014 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350541)

a co jeśli te osoby, co rzucały są najbardziej zaangażowane w akcje kibicowskie, najwięcej czasu poświęcają klubowi i ruchowi kibicowskiego ? Tego nie bierzesz pod uwagę ? znalazł się alfa i omega, znawca. Ultras może to, to i to. A tamtego nie, bo Oldpara mu zabroni...

To oni oczywiście moga rzucac ,bo sobie zasłużyli .

domin_czyzyny 26.02.2014 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1350544)
To oni oczywiście moga rzucac ,bo sobie zasłużyli .

wymień ich, rób to co Oni, wtedy żadne świecidełko nie spadnie na kawałek zielonej trawy. Będzie utopia, a kraj będzie mlekiem i miodem płynący.

element 26.02.2014 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rutek (Post 1350543)
Tak jak na Spartaku Moskwa zrobili z idiotą, który machał flagą ze swastyką.

Racę do swastyki porównujesz? :rotfl:

kristos 26.02.2014 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1350545)
wymień ich, rób to co Oni, wtedy żadne świecidełko nie spadnie na kawałek zielonej trawy. Będzie utopia, a kraj będzie mlekiem i miodem płynący.

Sory , nie wiedziałem ,że za wykonanie oprawy mają pozwolenie na rzucanie rac na boisko.
Nie lubię rzucać racami ,tak że ich nie wymienię.

domin_czyzyny 26.02.2014 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1350551)
Sory , nie wiedziałem ,że za wykonanie oprawy mają pozwolenie na rzucanie rac na boisko.
Nie lubię rzucać racami ,tak że ich nie wymienię.

rób to co Oni, z tym, że nikt Ci nie karze rzucać racami . Masz na wszystko wyjebane, nie wiem czy chodzisz na mecze Wisły lub czy nawet jesteś kibicem Wisły. Krytykować potrafisz dobrze, gorzej z pracą, z poświęceniem własnej kasy i czasu. Znów apeluję, zakmnijcie ten temat.

piter116 26.02.2014 16:09

Może ktoś zamknąć ten temat? Czy znowu wszystko na głowie WISŁAZWE?

Glazik 26.02.2014 16:16

Trzeba bylo rzucac w naplety,to by nikt nie mial pretensji.. :)

pibitox 26.02.2014 16:17

Wiadomo kiedy decyzja? Skoro spotkanie odbyło się o 10.00 tak jak to było w planie to czas najwyższy na "wyrok". Ciekawość mnie zżera co tam KL wymyśliła...

element 26.02.2014 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1350555)
Trzeba bylo rzucac w naplety,to by nikt nie mial pretensji.. :)

Trzeba było wnieść racę i rzucać w naplety..

Ty myślisz, że racę ktoś do buta schowa i na oczach kamer będzie świrował pawiana? skończyło się eldorado.
Z wszystkim jest kurewsko ciężko, z racami, oprawami, które trzeba ukrywać i kombinować.

Przemytnicy gorzały mają ciężko, ultrasi jeszcze ciężej ;-)
Ci pierwsi robią to dla zysków, ci drudzy z pasji.

rafkur 26.02.2014 16:39

Cytat:

Zakładasz że wojewoda, komisja ligi czy tam ekstraklasy siedzi na forum i szuka inspiracji do działań? Bądźmy poważni.

WISŁAZWE 26.02.2014 16:48

Racja. Bądźmy poważni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl