![]() |
|
I z ostatnich dni:
"WYPADEK NA PROSTEJ DRODZE dk/pł, 27-06-2008 10:52 Piotr Bączek miał wypadek samochodowy. W samochodzie, którym jechał urwało się koło. Na szczęście nikt nie ucierpiał. Piotr Bączek jechał Wisłostradą swoim 6-cio letnim Fiatem Palio. Nagle usłyszał stukot w prawym, przednim kole i zatrzymał się, aby sprawdzić przyczynę niepokojącego dźwięku. Gdy wysiadł z samochodu, zobaczył, że koło jest w poprzek samochodu. „Biegły przybyły na miejsce zdarzenia stwierdził, że przyczyną wypadku było… „zmęczenie materiału” – mówi portalowi „Niezależna.pl” Piotr Bączek. Ustaliliśmy, że jest to już trzeci przypadek uszkodzenia samochodu członka komisji weryfikacyjnej." http://www.niezalezna.pl/index.php/article/show/id/4056 |
Cytat:
Jeśli to się okaze faktem ( co mnie w zaden sposób nie zdziwi..) to JarKacz dla mnie to nie strateg - a ciamcia - na którym można grac jak na fortepianie.. Bo bez jaj, ale jak sie czyta coś takiego to nic innego nie pozostaje.. Cytat:
|
Co ma strategia do tego, że ktoś inny również gra? I niewątpliwie umie to robić. W takich potyczkach nawet najlepszy nie wygrywałby przez cały czas, a JK wcale najlepszy nie jest, choć niewątpliwie jest bardzo dobry.
|
Cytat:
wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć ;) - a przechodzac do rzeczy. To oczywiscie mój punkt widzenia, ale.. Co takiego próbował robic JarKacz? - ano w całkiem innych warunkach wprowadzać swoje koncepcje z lat 90. Budowa równoległych struktur państwowych bez naruszenia struktury innych np. - a co nalezało zrobić? Pisałem mniej/wiecej: przy pomocy CBA i ABW wykończyć WSIoków, przy pomocy odnowionej wojskówki i CBA wykończyć cywilną.. a nie pieścić się. A tak w pięknym stylu wypuszczono Kaczora na Leppera, i zamiast na zimno zając się najwazniejszymi sprawami... Echhh... |
Ja powiem tak - jak o takich rzeczach dziennikarzom mówią "informatorzy" to znaczy, że ktoś chciał żeby ten artykuł się ukazał. Pytanie kto.
A co chciał JK? WSI jednak rozłożył, nawet Tuskowi nie uda się reanimacja, nie ma powrotu do tego co było. Nie wiem co chciał z cywilnymi, fakt że ich nie ruszył. |
Cytat:
A że walka buldogów po dywanem wciąz trwa, to jasne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To taki sam błąd jak z Bolkiem gdy myślał że może go kontrolować..., a je trzeba było zniszczyć i rozpruć. Zamiast tego poszedł na lep w postaci Leppera... i dał się wpuścić w maliny (jesli to prawda) jak dziecko. Strateg.. uczy się na własnych błedach i umie rozpoznać priorytety - w odpowiedni sposób prowadząc działania - a nie skupia się na pomniejszych rzeczach. Może taktyk/dryblel z niego niezły.. ale to tyle, i wśród tej miernoty może błyszczeć - ale to wyłącznie na ich tle.. |
W dniu ogloszenia wynikow i przegranej PISu ,Jaroslaw strwierdzil ,ze przegral wybory poprzez atak mediow,na czele z Faktami i Mitami tygodnikiem bad co badz dalej niszowym.Dzis okazuje sie ,ze rzad obalil układ i sluzby specjalne...:lol: .Cudownie. Proponuje Kaczynskiemu ,skoro ogral go uklad i sluzby specjalne ,zeby sie wycofal z polityki,bo jak dojdzie znow do wladzy to znow go ogra uklad ,albo ktos inny (krasnoludki?)
|
Nie wiem czy dyskusja o "alternatywnej" historii przebiegu II wojny światowej nadaje się do tematu politycznego? Jeśli tak to polecam artykuł z Interii.
http://fakty.interia.pl/prasa/polity...-gdyby,1134701 Zwłaszcza scenariusze prof. Orłowskiego - całkiem ciekawe:) PS Mnie się przypomniała przy tej okzji książka "Człowiek z Wysokiego Zamku" Philipa K Dicka |
Cytat:
|
Cytat:
Jesli juz bawimy sie w teorie to jak dla mnie, to te 2 sprawy(Lepper i Sawicka) byly tzw hodowlami. 1 po to by w koncu wyjebac Leppera - zdetonowana w idealnym co do tego momencie 2 by skompromitowac PO - moment takze oczywiscie nieprzypadkowy. Dla mnie i pisalem juz to dawniej - poprzedni rzad, to byl rzad tak nieudolny ze tu przyznam, ciezko powiedziec czy smiac sie czy plakac. Walczacz z ukladem wykreowali go u siebie, co lepsze w sposob ksiazkowy .Najwazniejsi politycy(Kaczmarek)Szefowie sluzb(Marzec,Kornatowski),najwieksze firmy(Netzel) oraz biznesmen oligarcha(Krauze)....jak z pisowskiego podrecznika o ukladzie:) Gdyby wyszlo jeszcze teraz ze walczac ze sluzbami, sami zostali przez nich wyruchani to juz bylby szczyt;) Choc tak jak pisalem - to grzech zwany chciwościa (avaritia) ,zalatwil Pis.Mieli wszystko , ale chcieli miec jeszcze wiecej , w ekspresowy sposob i trafili na kamien. ps zauwaz tez Wilku, ze to ze ten rzad upadl(przez totalny przypadek zreszta =glupote Kaczmarka) byla to rzecz, obiektywnie dla Polski dobra - bo tak nadal mielibysmy uklad bandziorow na samym szczycie. |
Cytat:
Jeśłi mierzysz "udolność" w postaci zapowiedzi i głupich uśmiechów to zapewne obecny rząd jest najudolniejszy na świecie. W swojej karierze miałem do czynienia z bezpośrednimi kontaktami z różnymi urzędnikami - gorszymi, lepszymi. Z nadania komuszego i niekomuszego ale wierz mi - taka mizeria jaka panuje obecnie - jest wręcz żenująca - w szczególnosci gdy się weźmie pod uwagę że jesteśmy w UE. Czegos takie jeszcze nie widziałem. Nawet skończone ofermy nie potrafią kosztorysu głupiego boiska zrobić jak należy. Dno dna - każdy składi urzędnikówi pod względem fachowości wspominam o niebo lepiej niż obecny - łacznie z najbardziej znienawidzonym przeze mnie gabinetem Millera. Co najważniejsze - widać było jakiś progres - z perspektywy czasu, ogólnie było lepiej do momentu nadejscia gabinetu Tuska. Nie przesadze, jesli powiem, że obecnie pod wzgledem fachowosci kadry urzędniczej stoimy tam gdzie staliśmy w 1990 - czyli w d**e |
Cytat:
Cimoszke też spuszczono, przy Oleksym ktos powinien siedzieć (Milczanowski, albo Oleksy). Cytat:
Spraw jest kilka - z Sędzią dyskutowałem o jednej, bo to co napisałem później uwazam za oczywistość. Cytat:
Cytat:
A takich bandziorów to masz multum w każdym innym rzadzie, rzecz w tym że tu akurat merdia zbytnio nie drążą (-żyli?). |
Cytat:
|
Cytat:
Czyżby..? W IPN odnaleziono akta TW Filozofa ps. Cytat:
|
za Kaczyńskich nie rosły tak ceny jak teraz bo w finansami zajmowała sie własciwa osoba Zyta Gilowska która uwazam za wielki autorytet w dziedzinie ekonomii .
|
Ciekawe. Wersja z odwracaniem od Bolka jest oczywiście oczywista - tyle że może przynieść odwrotny efekt. Jak się pojawi kilka takich filmów jak o Ketmanie, to niektórzy mogą zacząć wszystko zrównywać do tego poziomu.
Swoją drogą, ciekawa dyskusja na Frondzie w tym linku co podał Wilk - zwłaszcza o Czajkowskim. Natomiast zastanawia mnie jedna rzecz - Ketman i cała dyskusja (dzisiaj w Rz ktoś mówi, że Maleszka nadal pisał W GW już po ujawnieniu że był TW), to ewidentny atak w stronę GW ze strony TVNu. Jak dla mnie, to wygląda w ten sposób - wiadomo że trzeba było odsunąć PiS, więc wszyscy poparli PO (nawet GW). Teraz pewien etap się skończył, zaczynają się podchody w celu wzmocnienia SLD i Napieralskiego - zwłaszcza przez GW. I ze strony TVNu idzie pocisk w Wybiórczą. |
hmm żeby kupić chleb nie muszę wykupywać piekarni
Ani Napieralski ani Tusk nie są warci kiwnięcia palcem a już na pewno nie wojny miedzy starymi wyjadaczami. Moim zdaniem całkiem mozliwe, że w GW toczy sie ciężka wojna o schedę po Michniku a swój interes ma tu też ITI. Mozliwe, że chodzi też o jakaś grubszą kasę na rynku medialnym lub pozycje w zaciszu gabinetów sejmu lub RM |
Cytat:
Gilowska miala i ma do powdzenia tyle co zyd za okupacji ,jesli chodzi o ceny ropy na swiecie.Jak byla okazja to tylko podniosla akcyze ,zeby miec wecej kasy w budzecie i tyle zrobila z zakresu makroekonomii |
K_2, no to chyba powinienieś ją popierać. Jako lewicowiec, jesteś też socjalistą, czyli im wyższe podatki tym lepiej.
Taka dygresja co do Wałęsy: pamiętam jak byłem szkrabem, były wybory prezydenckie, głowni kandydaci to Kwaśniewski i Wałęsa. Obie strony (niby "lewica" i "prawica") obrzucały się błotem równo. A teraz okazuje się, że to praktycznie ten sam obóz. Czy to nakręcanie antagonizmów między Wałęsą i Kwaśniewskim wtedy, nie przypoinam wam wyborów sprzed roku? Żeby głosy szły na PO lub PiS... a inne partie (w tym LPRz) wyeliminować. |
Cytat:
|
no to doprawdy nie wiem, czemu - jak kiedyś pisałeś - głosujesz na lewice. Moim zdaniem kwestia światopoglądowa to jednak prywatna sprawa - a na gospodarkę większego wpływu nie mamy. Nie ma w Polsce lewicy nie-socjalistycznej.
|
Cytat:
I co Ty możesz w tej sytuacji zrobić, skoro niższe podatki oferuje tylko prawica, a lewaki - syf w postaci morderstw na życzenie.. Stanie w takim rozkroku niezbyt dobrze robi na zdrowie.. |
K_2 - Demokraci.pl hehehe idealnie!
Ps. W wiadomościach właśnie pojechali sobie po GW. Coś mi się zdaje, że ciężkie czasy nadchodzą dla obywatela Michnika. Oby |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem czy było w tym temacie:
Cytat:
|
Cytat:
A mogę zadać "głupie pytanie"? Czego u licha spodziewali się głosujący na ludzi (wychowanków) Balcerka, i ludzi z KLD (znanych bardziej pod nazwą Kongres Aferałów)? - no czego? - realnego "liberalizmu"? - obniżki podatków? Można nie trawić Kaczora, ale z lumpenliberałami trafił w 100. Właśćiwie powinienem się zabawić w K_2 i posmiać się (tylko w roli kretyna niezbyt dobrze się czuje bo jakoś to mało śmieszne). |
http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=429
Cytat:
|
Widze że Lechu cały czas na topie:)
To może tak dla rówowagi: Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl