Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2012/13 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8799)

Ajax 28.02.2013 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1301466)
Prędzej któraś z naszych gwiazd trafi piłką w Dzwon Zygmunta, niż skieruje ją do siatki (przypomniał mi się komentarz Macieja Szczęsnego podczas meczu z Lazio bądź Schalke, gdy Szymkowiak posłał piłkę na orbitę). Swoją drogą właśnie minęło 10 lat od tamtych wydarzeń, może faktycznie coś jest na rzeczy.

Zawsze możemy liczyć na samobója :D

mistico 28.02.2013 14:34

jakie są kursy na hat-trick Sikorskiego ? pewnie 1:100000. Łatwiej w totka trafić

FraMat 28.02.2013 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1301476)
jakie są kursy na hat-trick Sikorskiego ? pewnie 1:100000. Łatwiej w totka trafić

coś sugerujesz? Mam obstawiać Sikorsiego?
:mysli:

wolfy 28.02.2013 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1301489)
coś sugerujesz? Mam obstawiać Sikorsiego?
:mysli:

Ciężka sprawa. Nawet gdyby obrońcy i bramkarz Jagi obstawili u buka, to Daniel musi jeszcze trafić w bramkę. A udowodnił już, że pół metra na pustaka to może być za dużo jak na jego umiejętności.

Musieliby go chyba nastrzelić.

Ajax 28.02.2013 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301490)
Ciężka sprawa. Nawet gdyby obrońcy i bramkarz Jagi obstawili u buka, to Daniel musi jeszcze trafić w bramkę. A udowodnił już, że pół metra na pustaka to może być za dużo jak na jego umiejętności.

Trafić w bramkę to pikuś, Daniel Wielki musiałby oddać strzał na bramkę jak z rezerwami GKSu mu się nie udało tu może być problem:)

mistico 28.02.2013 17:25

niestety nigdzie u buków nie znalazłem żadnego zakładu z Danielem

wislastoki 28.02.2013 17:55

Jak Daniel coś ukąsi to my jedziemy na mistrza a reszta zespołów spada z ekstraklasy :)

mistico 28.02.2013 18:22

Dziś po raz ostatni w karierze przy Reymonta 22 zagra Tomasz Frankowski. Dla "Franka" to ostatnie pół roku profesjonalnego uprawiania piłki, przynajmniej sam tak utrzymuje

Mam nadzieję, że trybuny go dobrze pożegnają

Lysy 28.02.2013 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1301367)
Tak, zrobil. Uciekl i doplacil do swojego transferu w najgorszym momencie dla Wisly.

Wytłumaczysz mi co znaczy "najgorszym momencie" ? Najgorszy to by był jakby uciekł przed Panathinaikosem, gdy Wisła była blisko piłkarskiego raju, a on zdezerterował niszcząc jej plany. Franek tymczasem walczył do ostatniej chwili. Jeśli dodać do tego podbite oko Franka (chyba łatwo się domyślić o co poszło) to ja mu się nie dziwie, że chciał zmienić klimat. SZACUNEK DLA FRANKA!

Elendil 28.02.2013 20:54

Niesamowite. Gdyby nie dwie bramki, to bym powiedział, że dzięki Boguskiemu graliśmy praktycznie w dziesięciu.

Cóż, gra wyglądała - w porównaniu do dotychczasowych meczy Wisły w przeciągu roku - naprawdę nieźle. Najlepszą robotę robi Kosowski.

Wizard 28.02.2013 21:01

Dokładnie, najstarszy zawodnik, przez wielu nazwany emerytem, bryluje dziś na boisku. Jest o klasę lepszy od każdego zawodnika z pola. Każda piłka dopieszczona do maksimum, pressing, ciągnie całą ofensywę Wisły, pomaga w obronie. Niezły mecz Kosy do tej pory.

fanfan 28.02.2013 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301490)

Ukah z Pazdanem by go trzymali na piątym metrze a bramkarz celował , żaden problem byleby tylko kurs dobry był ...

Elendil 28.02.2013 21:57

Swoją drogą, Kosowski to zawsze ma te wejścia na Reymonta. Pamiętacie jeszcze pierwszą rundę Skorży u nas? Kosowski (z Zieńczukiem i Brożkiem) cuda wyczyniał, najlepiej grająca Wisła, zaraz po tej kasperczakowej. Ludzie, trzeba go sklonować albo wymyślić eliksir młodości!

Gdybyśmy mieli napastnika z prawdziwego zdarzenia, to ta runda naprawdę nieźle by mogła wyglądać. Nie super, ale kto wie, może i na puchary. Bez napastnika środek tabeli to max.

orm 28.02.2013 21:59

Dobry wynik, a mecz niezły.

syryls 28.02.2013 22:00

Wystarczy agresja i celne podania czasem pressing i ... słaby rywal by wygrać. Ale nie umniejszam zwycięstwa. Brawo Bogusław 2x

tofik 28.02.2013 22:01

Może Boguski z Genkowem w ataku ?Bułgar będzie od główkowania, a Bogski taki bardziej sęp, czekający na padline albo dobitke z paru metrów.
Bez Cwetana nie mamy w jedenastce nikogo z wyczuciem przy wrzutkach, stałych fragmentach.

ddii 28.02.2013 22:01

Naprawde szacunek za ten mecz dla Kosy ! Może nie to samo ,ale też mi sie przypomina sytuacja za Skorży .

Kryniu 28.02.2013 22:02

Fajnie że wygraliśmy i co najważniejsze bez straty bramki. Mecz mogliśmy równie dobrze przegrać, nie wykorzystany karny i słupek Dźwigały+ nasze bramki trochę fartowne. Wygrać z Podbeskidziem a potem zaczną się schody

mitmichael 28.02.2013 22:04

Jest wygrana jest zabawa :D Bogus pokazał Sikorskiemu jak sie strzela

Blaszczu16 28.02.2013 22:04

Świetnie wygląda Kosa taki zarośnięty z siwą brodą. Taki polski Andrea Pirlo. Kamil najlepszy na boisku, zdecydowanie. Szkoda tej sytuacji Wilka z Chrapkiem, można było jechać na Podlasie z trzema golami przewagi, ale i tak nie jest źle. Wystarczy tam strzelić jednego gola i już się Jaga nie podniesie. Stawiam, że w półfinałach znajdą się: Wisła, Legia, Śląsk i Zagłębie. I tu liczę na wylosowanie FC Bolywood.

fox mulder 28.02.2013 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1301527)
Może Boguski z Genkowem w ataku ?Bułgar będzie od główkowania, a Bogski taki bardziej sęp, czekający na padline albo dobitke z paru metrów.
Bez Cwetana nie mamy w jedenastce nikogo z wyczuciem przy wrzutkach, stałych fragmentach.

Zastanawiam się w jakiej formie musi być Bułgar, skoro w Bełchatowie wychodzimy w dziesięciu, a dziś na szpicy gra Iliev. Pierwszy raz od momentu odejścia Zieńczuka mamy w składzie skrzydłowego z dokładną wrzutką, więc aż się prosi żeby ten kołek Genkow stanął sobie w szesnastce i czekał aż mu piłka spadnie na łeb.

karas1983 28.02.2013 22:09

Wynik lepszy od gry ale nie narzekam.

Genkov jest rzeczywiście w tak tragicznej formie, że zajmuje 4 miejsce u Kulawika w hierarchii napastników? Moim zdaniem On lepiej spożytkowałby wrzutki Kosy niż Sikorski czy... Boguski.

Kosa mi dzisiaj zaimponował... Nie pierwszy raz zresztą.

wolfy 28.02.2013 22:10

Boguski jak już strzela, to po dwa. Oby to był początek serii, a nie jak w poprzedniej rundzie - jedyne dwa trafienia.
No i przede wszystkim - oby kontuzje go omijały, bo normę już wyrobił do końca kariery.

EDI: Genkov ma chyba kontuzję pleców.

Drozd 28.02.2013 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1301523)
Swoją drogą, Kosowski to zawsze ma te wejścia na Reymonta. Pamiętacie jeszcze pierwszą rundę Skorży u nas? Kosowski (z Zieńczukiem i Brożkiem) cuda wyczyniał, najlepiej grająca Wisła, zaraz po tej kasperczakowej. Ludzie, trzeba go sklonować albo wymyślić eliksir młodości!

Gdybyśmy mieli napastnika z prawdziwego zdarzenia, to ta runda naprawdę nieźle by mogła wyglądać. Nie super, ale kto wie, może i na puchary. Bez napastnika środek tabeli to max.

Bez napastnika? A wiem Ty Boguskiego dzisiaj nie widziałeś. A bramki same się strzeliły. Jak Ci przyjdzie do głowy powiedzieć że każdy by to strzelił to wytłumacz dlaczego Chrapek nie strzelił?

Rafał Boguski to gość, którego potencjał jest do lat marnowany, a to że w Bełchatowie w pierwszym grał Sikorski to dla mnie śmierdząca sprawa.

Savik 28.02.2013 22:27

Zwycięzców się nie sądzi....
Jedynie Kosa in plus.

medyk 28.02.2013 22:35

sa gdzies bramki na necie?

arti 28.02.2013 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1301433)
Ten Twój cytat niczego nie dowodzi . Z pewnością nie było tak ,że Wisła na siłę wypchnęła Szymkowiaka zresztą i tak za niewielkie pieniądze . Szymek nie krył że chciał spróbować sił w innej lepszej lidze , że w Polsce osiągnął już wszystko i gdyby nie chciał przechodzić do Trabzonu to po prostu by nie przeszedł zresztą sam wspominał ,że wtedy miał też propozycje z innych klubów , wybrał Turecką ofertę ponieważ była najlepsza i dla Wisły i dla niego . O tym naleganiu może się źle wypowiedziałem - może nie tyle nalegał na transfer do Trabzonu co nalegał na swój transfer zagraniczny i dostał na to zielone światło od klubu a to że trafił do Turcji to już sprawa prawdopodobnie najlepszej oferty .

Oczywiście źle mnie nie zrozumcie , nie piszę tego by wbić szpilę w Szymka ponieważ bardzo go lubię i szanuję jednak niektórzy przesadzają wieszając psy na Franku za to ,że odszedł w pewnym momencie z Wisły co jest normalną koleją rzeczy tak jak wielu innych nieco bardziej zasłużonych dla klubu piłkarzy .

Było tak, że Szymkowiak napyskował na ówczesnego prezesa Basałaja (Janusza) bodaj za wykopanie Kaspra i zatrudnienie Liczki po Tbilisi i kopnęli Go w d... za byle jakie pieniądze i byle gdzie.
Zbadaj też przy okazji wczęsniejsze koleje takich piłkarzy jak Moskalewicz i Sarnat...

Duża szansa, że przejdziemy tą Jagę. A wtedy - oby oprócz L przeszły Flota (wątpię) i Ruch.
Wtedy L zapewne "wylosowałaby" F, a my Ruch czyli i tak nieźle. A wtedy...

jaszczur90 28.02.2013 22:48

Na mecz rewanżowy nie mamy pary stoperów :mysli: Głowa i Chavez dostali żółtka ( drugie w sezonie ) i pauzują w następnym meczu.

DysoN 28.02.2013 22:52

Mielismy wielkiego farta w tym meczu: obroniony karny, slupek i pilka wybita z linii bramkowej. Moglo by roznie...
Gra chyba lekko lepsza niz w Belchatowie ale nie oszukujmy sie: mega pyta trwa nadal i nie widac jakis istotnych zmian.
Gdyby odjac od tego meczu szczescie to bybly pewnie remis i biadolenie jak zwykle w ostatnich miesiacach.

Blaszczu16 28.02.2013 22:54

Czekaj z Bunozą i po kłopocie. Co by nie powiedzieć o wakatach na innych pozycjach to na stoperze ma kto grać. Jest jeszcze Jaliens.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl