Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Telewizja DVB-T, NC+, Cyfrowy Polsat, UPC, itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8336)

63.5 Kg 28.03.2013 18:03

Ja na początek bym powalczyl o Gold za 79 ale z cała szostka kanalow C+

Pauwe 28.03.2013 18:04

Jeden z uzytkowników strony Antyncplus na facebooku napisał:

"Najlepiej do dnia 6 kwietnia (daty wycofania Premium i wprowadzenia nowych paczek C+) wyślijcie do NC+ rozwiązanie Umowy z dniem końca Waszej dotychczasowej Umowy (bez podawania jakichkolwiek powodów (!) typu zmiany programowe itp).

Takie wypowiedzenia niejako "zamraża" dotychczasową umowę do końca jej trwania. Blokuje to możliwość wprowadzania jakichkolwiek zmian w umowie przez NC+, w tym migracji i umowy na 18 miesięcy, wyłączenia kanałów nPremium czy podwyższania opłat za paczkę C+ po 1 maja. Każde naruszenie można traktować jako podstawę rozwiązania Umowy z winy NC+. W korzystnym dla Was terminie i na korzystnych dla Was warunkach. "

co o tym sądzicie??

I jeszcze rada od jednego użytkownika:
"Wypowiadając umowę pamiętajcie o tym, żeby zrobić kopie pisma (z własnoręcznym podpisem). Pismo wysłać listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Takie zabezpieczenie się przyda gdyż "N" przetrzymuje pismo cztery miesiące a po tym czasie przysyłają Wam fakturę na kosmiczną sumą. Dzwoniąc do nich dowiadujecie się, że rezygnacja nie została przyjęta gdyż nie była opatrzona własnoręcznym podpisem a umowa została przedłużona na czas nieokreślony. Nie interesuje ich też to, że nie masz dekodera (oddany w terminie) masz płacić i tyle. Przez cztery miesiące zero informacji, że Wasza rezygnacja nie została przyjęta ale jednak trafiła do ich komputera i z jej treścią się zapoznali. "N" stosuje metodę grania na zwłokę w celu przedłużenia umowy na siłę ! Banda oszustów ! Omijajcie szerokim łukiem "NC+"

adzem44 28.03.2013 19:35

Witam wszystkich u mnie sytuacja wyglądała tak dzwonili od początku marca do mnie i nakłaniali na przedłużenie umowy i przejscie na pakiet prestige za 144zł konsultant mówi mi żę to dobra cena bo ten pakiet normalnie kosztuje 202zł jak dzwonili przez tydzień do mnie ciągle odmawiałem tłumacząc żę to drogo po tygodniu zaproponowali 130 zł plus bezpłatne użytkowanie dekodera pvr 500gb na czas umowa tj 18mies dotychczas mialem pakiet za 80zł plus hbo i 10kanałow hd płaciłem 120zł więc myśle 10zł więcej za full pakiet to nienajgorzej. przedłużyłem umowe ale okropnie wkurzyła mnie ta zmieniona lista kanałow. Ludzie nie dajcie się odmawiajcie im cały czas to zaproponują lepszą cene o swoje trzeba walczyć pozdrawiam

mitmichael 28.03.2013 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misieq (Post 1305490)
No to, żeby nie było zaskoczenia, cytat z forum sk

Cytat poparty był jakims linkiem udowadniajacym, ze dostał? Bo jak nie to taki tekst moze sobie wsadzic wiadomo gdzie. Jezeli pisał to na satkurierze to na 99% jest to bzdura wyssana z palca. Tam same oszolomy sie udzielaja i nie ma im co wierzyc. Zreszta dzwoniacy konsultanci tez nic wiedza - jeden dzwoni i mowi co innego a drugi dzwoni i mowi jeszcze co innego

A i wszystko juz jasne: wis.la/tfudg Dotychczasowe kanały Canal+ Weekend i Canal+Gold dostepne beda od 5 kwietnia br. w nowej odsłonie odpowiednio Canal+Family i Canal+Family 2 (tak jak myslałem). Tak wiec Canal+3D od 5 kwietnia bedzie nosił nazwe Canal+Film 2

węgorz2 28.03.2013 22:29

nie spieszcie sie z podpisywaniem umów ,wielki zawirowania w nc+ zwolnili szefów od marketingu ,zaczynają się kajać i przyznawać do błędów...

misieq 28.03.2013 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1305506)
Cytat poparty był jakims linkiem udowadniajacym, ze dostał?

Skany listu:
http://www.tinypic.pl/wa4lqk8t4a2v
http://www.tinypic.pl/gfswgz0doy87
http://www.tinypic.pl/6kd9499cg4m8

MatMario 28.03.2013 23:38

A widzieliście gdzieś sytuację osoby której teraz kończy się umowa i jest na wypowiedzeniu, ma ostatnie kilka dni? Jaka ofertę dostał?

dulli78 29.03.2013 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 1305525)
nie spieszcie sie z podpisywaniem umów ,wielki zawirowania w nc+ zwolnili szefów od marketingu ,zaczynają się kajać i przyznawać do błędów...

Albo zwolnili albo sam odszedł:
"Z informacji Rzeczpospolitej wynika, że Marek Staniszewski nie brał udziału w pracach nad nową ofertą nc+ już od początku tego roku (był na zwolnieniu), a z pracownikami pożegnał się wcześniej"
http://media2.pl/media/101578-Marek-...paign=textlink

Mnie ciekawi taka rzecz: oficjalnie spółką, która jest właścicielem nc+ jest ITI Neovision, te osoby które mają Cyfrę + podpisały umowę ze spółką Canal + Cyfrowy. O ile jestem w stanie zrozumieć, że abonenci telewizji "n" mogą zostać przymusowo "zmigrowani" do nc+ (podpisywali umowę z ITI Neovision) o tyle nie rozumiem w jaki sposób może nastąpić przymusowa migracja abonenta Cyfry do nc+. Na mój gust musiałoby się to wiązać z zawarciem całkiem nowej umowy (a nie aneksu) z nową spółką.
No bo jak to hipotetycznie by wyglądało: przychodzi pismo takie jak do abonentów enki z informacją, że obecnie posiadany pakiet (zawarty z Canal+Cyfrowy) zostaje po 30 kwietnia zastąpiony przez pakiet oferowany już przez inną firmę (ITI Neovision) i jak nie będzie reakcji w ciągu 14 dni to znaczy, że ktoś zawarł umowę z nową firmą pomimo braku jakiegokolwiek podpisu. Takie coś mogłoby być legalne?

mitmichael 29.03.2013 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez misieq (Post 1305535)

No rzeczywiscie dostał takie pismo. Ale jest troche inne bo jest wzmianka, ze od 5 kwietnia do 30 czerwca bedzie promocja na nowa paczke Canal+ czyli do 1 lipca Ci co maja cyfre beda musieli sie okreslic czy migruja czy nie (jezeli nie to wczesniej beda musieli wysłac wypowiedzenie). Natomiast w liscie do posiadajacych platforme n jest wzmianka, ze promocja trwa do 30 kwietnia. Czyli i tak Ci co maja Cyfre maja dłuzszy czas do zastanowienia sie a do czerwca-lipca zarzad nc+ moze pod naporem wymowien zjechac z ceny za kazdy pakiet.

Don Donson 29.03.2013 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1305541)
Albo zwolnili albo sam odszedł:
"Z informacji Rzeczpospolitej wynika, że Marek Staniszewski nie brał udziału w pracach nad nową ofertą nc+ już od początku tego roku (był na zwolnieniu), a z pracownikami pożegnał się wcześniej"
wis.la/ft537

Mnie ciekawi taka rzecz: oficjalnie spółką, która jest właścicielem nc+ jest ITI Neovision, te osoby które mają Cyfrę + podpisały umowę ze spółką Canal + Cyfrowy. O ile jestem w stanie zrozumieć, że abonenci telewizji "n" mogą zostać przymusowo "zmigrowani" do nc+ (podpisywali umowę z ITI Neovision) o tyle nie rozumiem w jaki sposób może nastąpić przymusowa migracja abonenta Cyfry do nc+. Na mój gust musiałoby się to wiązać z zawarciem całkiem nowej umowy (a nie aneksu) z nową spółką.
No bo jak to hipotetycznie by wyglądało: przychodzi pismo takie jak do abonentów enki z informacją, że obecnie posiadany pakiet (zawarty z Canal+Cyfrowy) zostaje po 30 kwietnia zastąpiony przez pakiet oferowany już przez inną firmę (ITI Neovision) i jak nie będzie reakcji w ciągu 14 dni to znaczy, że ktoś zawarł umowę z nową firmą pomimo braku jakiegokolwiek podpisu. Takie coś mogłoby być legalne?

tak - jeżeli następstwo prawne nowego podmiotu jest 100% to jest to legalne

licoo 29.03.2013 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1305506)
Dotychczasowe kanały Canal+ Weekend i Canal+Gold dostepne beda od 5 kwietnia br. w nowej odsłonie odpowiednio Canal+Family i Canal+Family 2 (tak jak myslałem). Tak wiec Canal+3D od 5 kwietnia bedzie nosił nazwe Canal+Film 2

Czyli jak do tej pory miałem canal+ film, weekend i gol, to zamiast tamtych będę mieć te nowe, bez żadnej jak na razie dopłaty? i mecze ekstraklasy i ligi angielskiej dalej będą tylko na tych kanałach, tak ?umowa kończy mi się w czerwcu
dzięki za odpowiedź:)

hunter 29.03.2013 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1305556)
Czyli jak do tej pory miałem canal+ film, weekend i gol, to zamiast tamtych będę mieć te nowe, bez żadnej jak na razie dopłaty? i mecze ekstraklasy i ligi angielskiej dalej będą tylko na tych kanałach, tak ?umowa kończy mi się w czerwcu
dzięki za odpowiedź:)

Dostaniesz pismo, że w dniu 05.04 nastąpiła zmiana oferty w związku z którą będziesz mógł odstąpić od obowiązującej umowy w przeciągu 14 dni. Dostaniesz ofertę migracyjną i będzie to na 99,9% oferta znacznie gorsza finansowo od obecnej.

Z różnych źródeł dowiadujemy się, że obowiązkowa migracja ma nastąpić od 01.05 lub 01.07. Na razie do abonentów C+ nie poszły jeszcze listy.

Polecam lekturę

rav 29.03.2013 11:00

Dzisiejsza telefoniczna propozycja żal od nc+:
- platinum: 99 zł
- multiroom: 10 zł
- najem dekodera: 20 zł

Powiedziałem, że za sprzęt (prawie 3-letni multiroom, roczny, ale przestarzały dekoder) nie dam ani złotówki.

mic 29.03.2013 11:29

Poczekajcie do tygodnia po swietach - ma byc cos taniej (nieoficjalne info)

hunter 29.03.2013 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1305566)
Dzisiejsza telefoniczna propozycja żal od nc+:
- platinum: 99 zł
- multiroom: 10 zł
- najem dekodera: 20 zł

Powiedziałem, że za sprzęt (prawie 3-letni multiroom, roczny, ale przestarzały dekoder) nie dam ani złotówki.

Ja mam u buców Superpremium HD z HBO i Cinemaxem za 115 PLN i nikt do mnie jeszcze nie dzwonił. Zapewne jednak moja indywidualna oferta kliencka wyrwie mnie z butów :lol:

szprotson 29.03.2013 11:35

nie wiem dokladnie co i jak, ale do kolegi zadzwonili wczoraj (umowa konczy sie w lipcu)
i dostał napewnieo nsport HD za darmo na 3 miesiace czyli do konca trwania starej umowy i cos tam jeszcze
ku zaskoczeniu od razu po telefonie typa kanał właczyli.

maaarcin 29.03.2013 11:40

szprotson, wszystkim włączyli to wczoraj rano

donecki 29.03.2013 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1305574)
szprotson, wszystkim włączyli to wczoraj rano

A co to jest Npremium które transmituje LM PSG-BARCA we wtorek.?
To też mamy od wczoraj?

Jaroo1 29.03.2013 12:34

A wiecie dlaczego włączyli? Bo się zbliżają święta :D Ot taki prezent. Dostałem email o takiej treści:

Cytat:

Drogi Abonencie,

z okazji Świąt Wielkiej Nocy udostępniliśmy bezpłatnie na najbliższe
3 miesiące kanał nSport, na którym obejrzysz ćwierćfinały Ligi Mistrzów UEFA oraz start nowego sezonu ENEA Ekstraligi Żużlowej.

Jednocześnie informujemy, że od 1. kwietnia br. kanały 13th Street Universal, Zone Romantica, religia.tv (dla użytkowników dekoderów SD), ESPN Classic oraz od 1. lipca br. kanały CNN, Cartoon Network, TCM
nie będą dostępne w ofercie CYFRY+.
Ponadto od 1. kwietnia br. kanały religia.tv (dla użytkowników dekoderów HD) oraz Trace będą udostępniane promocyjnie, w związku z czym
nie będą objęte ofertą gwarantowaną Regulaminem Umowy o Abonament.

W przypadku nie zaakceptowania zmiany, przysługuje Państwu prawo
do rozwiązania Umowy o Abonament zgodnie z art. 7 §1 Regulaminu Umowy o Abonament, w terminie jednego miesiąca od daty wprowadzenia tej zmiany.

Z poważaniem,
CYFRA+

!!IRIVER!! 29.03.2013 13:07

Ludzie, nie srajcie koprem, poczekajcie chwilę, oni sami chyba nie bardzo wiedzą, jak wielkiego smrodu narobili, dajcie im trochę czasu, ja ze swoją umową nic nie robię, nSport śmiga i jest git ;)

jaro1985r 29.03.2013 13:48

Takie pytanie co do nSportu: Czy jest tam coś godnego uwagi oprócz Ligi Mistrzów i Europejskiej? Jakiś dobry magazyn lub inne transmisje live?

mitmichael 29.03.2013 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1305615)
Takie pytanie co do nSportu: Czy jest tam coś godnego uwagi oprócz Ligi Mistrzów i Europejskiej? Jakiś dobry magazyn lub inne transmisje live?

Serie A (jutro o 15:00 Inter - Juventus), Poniedziałkowy program pilkarski i to chyba wszystko co jeszcze ujdzie w tłumie a juz niedługo Enea Ekstraliga Zuzla oraz koszykowka europejskie puchary

Błaszczu_WIŚLAK 29.03.2013 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1305617)
Serie A (jutro o 15:00 Inter - Juventus), Poniedziałkowy program pilkarski i to chyba wszystko co jeszcze ujdzie w tłumie a juz niedługo Enea Ekstraliga Zuzla oraz koszykowka europejskie puchary

no i ocywiście "legia- stawka większa niż mecz"

jaro1985r 29.03.2013 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1305617)

Jasne, zapomniałem o lidze włoskiej

19sebawro06 29.03.2013 14:34

jak dla mnie prócz lm i włoskiej (która rzadko oglądam) na n jest jedno wielkie gówno. a poniedziałkowy program pikarski to bardziej jest program pilkarski o legi bo gadajac o polskiej lidze 70% czasu to rozmowa na temat meczu drużyny z warszawy

des89 29.03.2013 14:47

nsport to kanał ITI a to właściciel Legii, wiec wszysto ma byc o Legii bo to ich klubik

rav 29.03.2013 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1305570)
Ja mam u buców Superpremium HD z HBO i Cinemaxem za 115 PLN i nikt do mnie jeszcze nie dzwonił. Zapewne jednak moja indywidualna oferta kliencka wyrwie mnie z butów :lol:

To się ciesz, bo zdaje się masz jeszcze długą umowę? Moja kończy się 31 maja. 104 za to samo co Ty, ale z multiroomek i bez Cinemaxa.

Zajrzałem jeszcze dziś do dwóch punktów nc+ w M1.
Ten w Media Markt - pan się nie mógł zalogować i sprawdzić mojej oferty.
Ten w korytarzu:
- 99 zł platinum
- 10 zł multiroom
- 30 zł HBO
- dekoder "gratis"

Czyli to samo co teraz + LM i LE i Liga Włoska. Za 35 zł więcej.

mitmichael 29.03.2013 16:02

Tylko w czwartek otrzymaliśmy ponad 30 zgłoszeń telefonicznych. Po wstępnej analizie zgłaszanych problemów nasze wątpliwości budzi przede wszystkim praktyka operatora polegająca na jednostronnej zmianie umowy zawartej na czas oznaczony. Automatyczne zastępowanie ofertą NC+ od 1 maja starych umów, w przypadku gdy konsument nie zrezygnuje z dotychczasowej umowy zawartej na określony czas, budzi nasze wątpliwości - informuje Małgorzata Cieloch z UOKiK
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...dza_nasze.html

AntyMod 29.03.2013 16:39

ja miesiac temu zawarlem nowa umowe tzn od 1 marca 2013 do 31 sierpnia 2014 - optimum Hd za 71 zl - bylo po 77-78 ale podobno jakis upust .....ciekawe co ze mna zrobia .....mam rozumiec ze w moim przypadku mam ful pakiet sportu - tak jak teraz - do 1 lipca ?? i po 1 lipca mam sie zdecydowac czy zgadzam sie na nowe warunki czy rezygnuje ???...tydzien temu zadzwonilem do 2 typow na infolinie i mi powiedzieli prosta pilke - jak chce sport to musze sie zgodzic na pakiet za 119 zl ...a jak nie to w kwietniu mam sie NIEzgodzic na nowe warunki i po prostu koniec umowy ....swoja droga - jak to wyglada sadownie ?? podpisalem umowe i h.j mnie obchodzi jakies polaczenie i nne oferty- myslalem ze podpisane umowy po prostu sa cos warte w tym chorym i biednym kraju...na zasadzie : Co np. Dwaliszwilego obchodzi ze Jozek sprzedal dyscopolo jakiemus tam Krolowi ??? jest kontrakt- zawarta cena i tyle w temacie .....

63.5 Kg 29.03.2013 17:03

Panowie nic nie podpisywać i na nic się nie godzic...
Musimy walczyc i wygrac te walke a jest to bardzo możliwe,zadne migracje itd...
Czekac i jeszcze raz czekac a na pewno będą kolejne ciosy dla NC+...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl