![]() |
Albo w telewizji pokazywali jakieś inne spotkanie lub siedzący tu nie wiedzą co piszą. Byłem na meczu który prowadzony był cały czas pod dyktando Wisły, to ze nasi zawodnicy chcieli wejść z piłką do bramki to już inna sprawa. Zagłębie nie tworzyło prawie żadnych akcji, jeżeli już wymienili kilka podań to byli zatrzymywani przez dobrze grającą dziś obronę (szczególnie te wślizgi Chaveza i jeden Bunozy z pierwszej połowy) lub strzelali z dystansu.
Co się tyczy dopingu, to sektor G jak zawsze niezawodny, pozostałe włączały się do śpiewów i okrzyków ale nie zapominajmy ze na E i D siedzą przede wszystkim rodziny, starsi i dzieci (które miały bilety zniżkowe na te spotkanie) więc nie można od nich wymagać nie wiadomo czego. Większość też nie zna po prostu przyśpiewek, tak więc nie oczekujcie żeby nagle wszyscy zaczęli śpiewać coś czego się nigdy w życiu wcześniej nie słyszeli. A cytowanie komentatorów z Canal+ i ich opinii jest dla mnie śmieszne, bo co jak co ale takiej atmosfery jak dzisiaj była na R22 nie ma nigdzie w Polsce =) |
Na plus Małecki.
Cikos, Bunoza i Chavez jak byli jebani tak teraz są zajebistym materiałem na solidnych obrońców hyhyhy, uroki tego forum nie mają granic. A awansować do pucharów nie możemy bo przegramy z Karabachem i weszlo z Rafałem Stecem zaczną się z nas śmiać. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do samego meczu to nie spodziewałem się szczerze mówiąc innego. Niestety ale jak na ta chwilę nie potrafimy rozklepać ogórków 5:0. Drużyny które chcą wygrać albo przynajmniej walczyć dają naszym szanse na grę z kontry i z większym rozmachem w ofensywie. Zagłębie przyjechało wywieźć remis - na szczęście im się to nie udało. Na plus faktycznie obrona - w zasadzie bez jakiejś spektakularnej wtopy. Cytat:
|
Cytat:
Powiedz mi gdzie ja napisalem ze Brozek zagral super albo chociaz dobrze? Zagral kupe ale kto ma grac? Mamy lepszego napastnika? Zurawski zagral 7 razy lepiej tu pisza? Naprawde? Bo nie widzialem. Brozek jest slaby ale przed polem karnym umie przytrzymac pilke i wygrac glowke. Ciezko sie gra napastnikowi w takich i meczach. Bez odbioru. |
Cytat:
|
Myślę że problemem są braki taktyczne kilku piłkarzy. Środek pomocy powinien odgrywać kluczową rolę w takich meczach. Denerwują was długie piłki Bunozy ale on wielokrotnie nie ma do kogo zagrać. Zauważcie że jak wszedł Boukhari to przez środek boiska przeszło od razu kilka prostopadłych piłek granych po ziemi. Gargułą i Jirsak chowali się natomiast przed piłką.
Nie doceniacie roli Pajlica, całą drugą połowę obserwowałem jego sposób wyprowadzania piłki. Piotrek Brożek mógłby się wiele od niego nauczyć. Małecki - bez komentarza. Nie rozumiem tego "fanklubu" Małego i skandowania jego nazwiska. Żurawski - też nie rozumiem zachwytów niektórych - przegrał prawie wszystkie pojedynki, podania celne jedynie do tyłu. Tylko kilka główek wygranych... Cieszy mnie natomiast gra środkowych obrońców. Widać gołym okiem postępy. Można było spokojnie oglądać ten nudny mecz, bo było jasne że zatrzymają każdy atak. |
Skorza nam juz raz pomogl obrywajac tutaj niemilosiernie, moze pomoze nam i drugi raz zabierajac do Wawy tego pyskatego gwiazdorka z nr 19 na koszulce.
|
Cytat:
Podobnymi zaświadczeniami dysponują Bunoza i Pajlic Osmana jeszcze opukują :) \Jedyne co znawcom nie pasuje do teorii to fakt 3 meczy bez straty gola, ale na pewno coś wymyśla albo poczekają do straty i uwolnią tamę jadu:rotfl:. |
Jodłowiec w meczu z nami nie zagra. właśnie obejrzał czerwoną kartkę i jest karny dla Bełchatowa
|
Cytat:
:D człowieku weź się napij czegoś.. nie mamy lepszych napastników?? a Rios?? gość o 3 klasy lepszy od pseudo Brożka?? wiesz co ty mówisz.. Skończ już tą napinkę bo ci nie wychodzi.. Oglądaj mecz a nie dupy pod sektorem to wtedy będziesz gadał sensownie. Ps: z twoich żenujących wypowiedzi wynika że to ty masz 13 lat i to chyba raczej jest pewne:).. ja mam 22:) Miło mi:) |
Cieszy niewątpliwie zwycięstwo. Miałem wrażenie że 1 połowa była dużo lepsza niż druga. Cenę jaką zapłaciłem za oglądnięcie tego widowiska to 40 zł za bilet i 500 zł i 10 pkt karnych. Do zobaczenia wiosną na R22.
|
Nie oglądałem meczu i nie mam siły czytać całego tematu dlatego za przeproszeniem spytam, czy dało się ten mecz oglądać w wykonaniu Wiślaków i czy jakiś postęp w grze widać?
Ale dodam tak od siebie, bardzo ładnie wygląda z drugiej strony błoń (mijałem parchaty stadion) oświetlony stadion na Reymonta na tle wieczornego nieba :) |
Jodłowiec właśnie dostał czerwoną kartkę, ale mam wrażenie, że po bezpośredniej czerwonej jednak można grać w kolejnym meczu... poprawi mnie ktoś jeżeli się mylę...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A napinke to zaczales ty i towarzystwo pokemonow ktore wychwala dzis zurawskiego tylko za to ze kopnal pilke do przodu bo chcial sie jej pozbyc i obronca skiksowal. A oprocz tego nie mial dzis ani jednego dobrego przyjecia i podania.... |
Nie nie może grać po bezpośredniej czerwonej, jakby dostał 2 żółte to wtedy mogłby zagrać pod warunkiem że nie przekroczy limitu żółtych czyli chyba 4.
|
Cytat:
Już nie odpisuje ci bo niema sensu gadać ze ścianą:) Powodzenia.. twórz nadal FC znawców "futbolu" i galaktycznego Brozia:) pozdrawiam i już obiecuje że nie odpisze:) |
Cytat:
Tak na marginesie: najpierw Chavez nie grał, bo Maaskant mówił, że jest słaby na treningach. Grali Bunoza i Celeber. Jak Maaskant uznał, że Chavez nadaje się do gry, to Osman gra i to z każdym meczem lepiej. Czyli Robert miał rację i świetnie to rozegrał. Co oczywiście nie przeszkadza paru osobom uparcie twierdzić, że powinien grać Rios, a nie Brożek z Żurawskim jako zmiennikiem. Jasnowidze. |
Właściwie w takim meczu widać styl trenera, gdyż Zagłębie pozwalało nam grać do woli. Zgranął obroną po tym meczu bym się nie podniecał bo Zagłębie z przodu było żenujące. Widząc ich dziś dziwie się jak oni zdobyli tyle punktów. Dla mnie obok Śmiesznych najsłabsza ekipa w lidze.
Jeśli chodzi o styl to Maskant uwielbia grać ospale. Te rozgrywanie piłki między obrońcami jest w każdym meczu przy stanie 0-0. Widać że Holender tak chce! I to mnie przeraża. Zanim przekroczymy własnął połowę to podajemy sobie 20 rzy nie atakowani. Tylko to nie ma sensu bo robione to jest na stojąco tuż przed własnym polem karnym. Co do zawodników to jeszcze raz pochwale Kirma który jest zdecydowanie najlepszym naszym piłkarzem w tym sezonie. DZiś bramka za 3 pkt, którą sam wypracował, z Lechią bramki i asysty za 3pkt oraz ze śmiesznymi asysta. Nawet w pierwszej połowie mimo że każda akcja szła przez Małeckiego który choluje i nie podaje był Andraż wyróżniającym się zawodnikiem. Brawa także dla Chaveza który z każdym meczem jest corz pewniejszy na boisku dziś bezbłędny choć wiele pracy przy tak marnym przeciwniku nie miał. Z tych co można pochwalić to jeszcze uważam że nieźle Cikos zagrał wbrew temu co niektórzy mówią, z tym że przed sobą miał Patryka (nie wiem jakim cudem wyszedł na drugą połowę i za co dostał te skandowanie przy zejściu). Co do krytyki Brożka to widać że źle wszedł w mecz, ale walczył i się starał. Co do zmian to zastanawiam się czemu szansy nie dostaje Rios szkoda bo dotąd było widać że ma potencjał. Tylko musi grać albo cofniętego napastnika albo na prawej stronie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
co?? :D heh to sie nadaje na demotywatory:D Waleczny Brożek:D kiedy ty widziałeś żeby on walczył?? bo ja oglądałem na żywo cały mecz i przez calutki dosłownie mecz ten gość się nie ruszał. Nie walczył w ogóle ani nawet nie widać było chęci do walki. Z Legią?? to pierwszy mecz od dwóch lat który mu wyszedł bo trafił dwa gole, bo poza tymi golami w meczu z Ległą nie pokazał nic. Sorka że jednak napisałem:P |
Cytat:
|
Cytat:
wojtala8 -> rozumiem, że wg ciebie mecz z Lechią mu nie wyszedł? Że w nim nie walczył? Że nie wygrywał większości główek i nie rozbijał obrońców Lechii? To mecz z Legią mu wyszedł czy nie pokazał nic? Skoro meczu mu wyszedł bo nie pokazał nic :D oprócz dwóch bramek to mecz w Warszawie z Legią mu wyszedł czy nie? Bo tam pokazał trzy bramki. A to chyba był mniej niż dwa lata temu. Kłamiesz. |
Nie moge zrozumiec trzymania Riosa na lawce z tego powodu ze z wyjatkiem meczu z Legia Malecki gra slabo, hmmm bardzo slabo. Ufam Maaskantowi mimo wszystko, ale uwazam ze na Polonie Rios powinien wejsc za Maleckiego.
|
Małecki nie potrafi prosto piłki kopnąć, a Brożkowi brakuje kogoś do pomocy w ataku
|
Do AWE:
To że ktoś jest super napastnikiem świadczy dobry występ raz na jakiś czas?? bo wspomniałeś o meczu w warszawie..tyle że to było dobrych kilka miesięcy temu..a wskażesz mi mecz inny oprócz tych z Legią które mu "wychodzą" bo trafia bramki których raczej sam nie wypracowuje bo niema takich zdolności. Dziwi mnie takie wasze podejście.. to że człowiekowi uznawanemu za gwiazdę uda się dwa razy do roku jakiś mecz to odrazu dostajecie jakiś dzikich orgazmów jaki to z niego super napastnik.. Gość kreujący się na lidera w Wiśle (sądzę tak po wymachiwani rękami i opierdzielaniu starszych kolegów) nie ma grać raz do roku tylko ma zapier.... przez cały czas. A on nie wykazuje żadnej chęci ani ambicji! ja kłamie?? dobre:) |
Cytat:
Chlopie nie pograzaj sie juz. Zarzucasz innym zapatrzenie w Brozka a sam jestes jakims napalonym jego wrogiem ktory za wszelka cene bedzie wciskal innym ze jest slaby. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl