Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

biziu25 12.07.2010 22:10

poczekamy zobaczymy, może nas czymś zaskoczą chłopaki, np ambicją...

Cinek1906 12.07.2010 22:18

Ja tam nie moge się doczekać jak się zaprezentuje ABG, cała Polska będzie na nas patrzeć.

dzollo 12.07.2010 22:20

Ośmiorniczka wytypowala Wisle wiec spokojnie :lol: :lol: :lol:

A tak na powaznie, przestrzegam przed hura optymizmem i robienia z litwinow slabeuszy, bo na dzien dzisiejszy po oslabieniach w kadrze, i zrujnowaniu obrony sami nie potrafimy ocenic na ile jestesmy slabi, przypuszczam ze nawet Heniu nie wie czego na ta chwile moze sie spodziewac po swoich chlopakach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 933186)
,do tego jabulani świetna piłka do szybkiej gry po ziemi,rewanż u Nas to już tylko będzie formalność,Kasperczak bedzie chcial udowodnic ze on to nie Skorza i zespol przygotowac do gry potrafi zarowno fizycznie jak i taktycznie

O ile udalo sie Heniowi wybic z glowy to co przez pare ladnych latek tłuk im Skorza, czyli taktyka na "DZIDE" byle do przodu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933268)
Ja patrzę na to tak - to jest poziom naszej Cracovii albo Polonii Bytom. Czyli jesteśmy faworytem, ale mogą nas z fartem 1:0 pojechać:> Bo tak realnie patrząc, to my od dawna nic nie graliśmy i tyłek ratował nam Marcelo. Teraz jesteśmy dramatycznie słabsi w obronie i praktycznie tak samo słabi w ataku.

Jeżeli uda nam się coś szybko strzelić, to powinno być dobrze - ale to akurat wszyscy wiemy:)

Tak jak piszesz, nie ma realnych podstaw do optymizmu, jezeli przypomnimy sobie nasza gre w tamtym sezonie, i dolozymy to co zrobili z nasza obrona Pan Basalaj i przyjaciele w ostatnich tygodniach, no to przechodza mie dreszcze, i zaczynam czuc smak kolejnego blamazu, gorzki smak...
Jedyna nadzieja w tym, ze oni sa jeszcze bardziej, zenujaco slabi niz my, a wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazuja.
Jesli Bog bedzie dla nas laskawy i pozwoli nam grac dalej, da szanse naszym dzialacza aby naprawili to co potrafili zepsuc choc i tak nie wiele w naszej druzynie mozna bylo spie**** - to im sie to udalo. Oczekuje transferow i to kilku, inaczej w ramach osobistego protestu nie wykupie w tym sezonie karnetu.

kondzio500 12.07.2010 22:23

hahaha, dobre z ta osmiorniczka

pozdro dla dzollo

Baala 12.07.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 933357)
Uwierz mi, że lepszy jest Mateusz Kowalski, który bez rażących błędów pograł w Piaście cały sezon.

Ty tego Piasta w tamtym sezonie to chociaż raz widziałeś?
1. Rażące błędy były tak duże że Piast zleciał z największą ilością straconych bramek.
2. Pograł to też nadużycie pod koniec sezony nie mieścił się w pierwszym składzie bo go Gamla wyrzucił, który wygląda delikatnie mówiąc jak nie piłkarz. Szybko nawet zajrzałem do statystyk i tak naprawdę to rozegrał 17 meczy na 30.

Co do wyniku to jedna wielka niewiadoma, Szawle wydaje sie dużo słabsze od Levadii, więc generalnie to my faworytem ale tylko 60-40. W następnej rundzie nawet rozstawieni i tak lecimy jeśli jakiś radykalnych wzmocnień nie będzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 933368)
poczekamy zobaczymy, może nas czymś zaskoczą chłopaki, np ambicją...

Ambicją to nas Litwini mogą zaskoczyć.

RAFi89 12.07.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 933389)
1. Rażące błędy były tak duże że Piast zleciał z największą ilością straconych bramek.
2. Pograł to też nadużycie pod koniec sezony nie mieścił się w pierwszym składzie bo go Gamla wyrzucił, który wygląda delikatnie mówiąc jak nie piłkarz. Szybko nawet zajrzałem do statystyk i tak naprawdę to rozegrał 17 meczy na 30.

A ty widziałeś, Mateusz nie grał praktycznie całą rundę rewanżową z powodu kontuzji której nabawił się bodajże w pierwszej lub drugiej kolejce rundy wiosennej. A najwięcej bramek stracili dlatego że cała drużyna grała beznadziejnie a nie tylko linia defensywna.
Nie mówię że Mateusz to super obrońca ale w najbliższym meczu jak i kolejnych to akurat brak zgrania całej defensywy jest naszym największym problemem.

K4millo 12.07.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 933389)

Kowalski nie grał nie dlatego, że przegrał rywalizację z Gamlą, tylko dlatego, że miał kontuzję kolana.

samsung_08 12.07.2010 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 933372)

Tak jak piszesz, nie ma realnych podstaw do optymizmu, jezeli przypomnimy sobie nasza gre w tamtym sezonie, i dolozymy to co zrobili z nasza obrona Pan Basalaj i przyjaciele w ostatnich tygodniach, no to przechodza mie dreszcze, i zaczynam czuc smak kolejnego blamazu, gorzki smak....

A co Basałaj mógł zrobić? Głowie się należało a na Marcelo przystawiali się od dłuższego czasu. Prezes nie jest od trzymania zawodników na łańcuchu...

Wojtas 12.07.2010 23:32

Kto tym razem "rozpracowywał" to FK Szawle???

Na dzis dzien nasza druzyna to wielka niewiadoma.Rozwalona obrona -w sumie na wlasna odpowiedzialnosc sprzedanie 2 stoperow w 1 okienku :) fajnie
Para Cleber-Kowal jakos mi wogóle nie pasuje,cos czuje ze beda jaja jak juz w lidze ten Bunoza okaze sie jakims drewniakiem
Na srodku jestem ciekaw czy zagra Garguła,no i w jakiej formie jest Zuraw

Szawle napewno zagra ambitnie i beda biegac,czyli standard,tu nas niczym nie zaskoczą...albo sie myle ?

my ciagle jakos mamy ta Levadie i to pewnie gdzies tam w pilkarzach tez siedzi,trzeba ich przejsc bo kolejnej takiej kleski to chyba nikt by nie zniósł

mysle ze mimo wszytsko na Litwie jakies skromne 1;0 a u siebie choc na SS ,napewno damy rade....trzeba wierzyc.

JrQ- 12.07.2010 23:36

Przeżywacie, jakbyśmy nie wiadomo z kim grali.
Rozumiem, że macie w pamięci Levadię, no ale druga taka wtopa NA PEWNO się nie powtórzy.
Początki: sezonu oraz rundy rewanżowej mieliśmy bardzo słabe, Skorży już nie ma, a Wisła za Kasperczaka zawsze po przerwach zyskiwała, tak będzie tym razem. I nie panikować, tylko wszyscy na Litwę...!!! (no ew. na rewanż na SS jak ktoś nie kupił biletu ;D).
Do zobaczenia na stadionie!!!

edit: jedynie żałuje, że nie zagra Gordan, bo to będzie ostoja naszej defensywy w tym sezonie, zobaczycie ;) Takie zaciętej, silnej, zawziętej, twardo grającej pary stoperów jak Cleber-Bunoza nikt w polskiej lidze mieć nie będzie.

PotiWisla 12.07.2010 23:38

Sracie miodem jakby to Szawale grało przynajmniej w Bundeslidze. Łatwe 3:0 i dziękujemy :)

kubawislak 12.07.2010 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 933405)
Kto tym razem "rozpracowywał" to FK Szawle???

Na dzis dzien nasza druzyna to wielka niewiadoma.Rozwalona obrona -w sumie na wlasna odpowiedzialnosc sprzedanie 2 stoperow w 1 okienku :) fajnie
Para Cleber-Kowal jakos mi wogóle nie pasuje,cos czuje ze beda jaja jak juz w lidze ten Bunoza okaze sie jakims drewniakiem
Na srodku jestem ciekaw czy zagra Garguła,no i w jakiej formie jest Zuraw

Szawle napewno zagra ambitnie i beda biegac,czyli standard,tu nas niczym nie zaskoczą...albo sie myle ?

my ciagle jakos mamy ta Levadie i to pewnie gdzies tam w pilkarzach tez siedzi,trzeba ich przejsc bo kolejnej takiej kleski to chyba nikt by nie zniósł

mysle ze mimo wszytsko na Litwie jakies skromne 1;0 a u siebie choc na SS ,napewno damy rade....trzeba wierzyc.

Zgadzam się co do słowa....:)

daniel123 13.07.2010 00:19

już tak nie dramatyzujcie co poniektórzy,skład teoretycznie mamy słabszy niż w zeszłym roku,ale mimo to na tyle mocny by już po pierwszym spotkaniu wybić Litwinom z głowy marzenia o awansie do kolejnej rundy,Kasperczak to nie Skorża,zespól przygotować fizycznie i taktycznie potrafi,to wystarczy by ich pokonać,skład za słaby to my mamy ale na ostatnią rundę kwalifikacji,i tego nawet 2 czy 3 transfery raczej nie zmienią.

Wojtator 13.07.2010 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 933422)
ale na ostatnią rundę kwalifikacji,i tego nawet 2 czy 3 transfery raczej nie zminią.

A jak transfery będą to zacznie się płacz, że nie ma czasu na zgranie ;)

Suszanin 13.07.2010 07:43

Cytat:

A ja się spodziewam że będzie łatwo i przyjemnie,rywal zapewne już dobrze rozpracowany,do tego jabulani świetna piłka do szybkiej gry po ziemi,rewanż u Nas to już tylko będzie formalność,Kasperczak bedzie chcial udowodnic ze on to nie Skorza i zespol przygotowac do gry potrafi zarowno fizycznie jak i taktycznie.
Obyś miał racje :) !
Według mnie niema co się bać , nasza drużyna nawet bez Marcelo i Głowy , jest mocniejsza niż grajkowie ze Szawle :) ...

Możecie mnie cytować , wyśmiewać :P Ale zobaczymy czy ci optymiści się nie mylili :) !

PS - Jeżeli ktoś z Was jedzie na Litwe ! Zabieramy czerwoną podkoszulkę i szalik ! Namawiać kolegów którzy jadą , do tego by ubrali się na CZERWONO !!!

arti 13.07.2010 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 933372)
O ile udalo sie Heniowi wybic z glowy to co przez pare ladnych latek tłuk im Skorza, czyli taktyka na "DZIDE" byle do przodu.

Dzida i 2 mistrzostwa czy "piękna" gra skrzydłami i 2 miejsce nawet pomimo pomocy zaprzyjaźnionych warszawskich drużyn - oto jest pytanie:)
A co do meczu - wielka niewiadoma jak zagra Wisła - jak uczy doświadczenie możemy się wywalić na każdym, dlatego jakiekolwiek zwycięstwo w czwartek będzie dla mnie piękną sprawą.

AS82 13.07.2010 09:34

Najwazniejsza bedzie sprawa kondycji ,bo Litwini podobnie jak rok temu Levadija sa w trakcie sezonu :-/

Sami 13.07.2010 18:14

Proszę, proszę..
Levadia 1:0 Debrecen w 60min :D

zloto 13.07.2010 18:29

Serce mi pod powiada że Wisła zmiecie Litwinów, rozum mówi, żeby podchodzić z dystansem do tego meczu. Jedno jest pewne, nie mogę się doczekać tego spotkania ;)

ociec Ciemka 13.07.2010 18:50

optymista to ktoś, kto sądzi, że świat stoi przed nim otworem, pesymista wie jaki to otwór. Z wypowiedzi przedmówców wnoszę, że zdajemy sobie wszyscy sprawę w jakim to otworze jest polska piłka, są jedynie wątpliwości, co do tego gdzie jest litewska.

Oldpara 13.07.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 933828)
optymista to ktoś, kto sądzi, że świat stoi przed nim otworem, pesymista wie jaki to otwór.

Muhahaha! Dobre :lol:

KacpiTSW 13.07.2010 19:16

Na chłopakach ciąży ogromna presja... bo nikt na pewno nie chce takiej wpadki jaka miała miejsce rok temu.

Jestem pewien, że od początku będą chcieli zaatakować i strzelić bramkę - jeśli się tak stanie o wynik mogę być spokojny.

Wisła & Unia 13.07.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Towarzystwo Sportowe (Post 933097)

Mecz oglądamy na Litwie z perspektywy trybun, a nie w Polsacie z perspektywy fotela.

Christofor 13.07.2010 19:20

Z całym szacunkiem, ale Levadia przynajmniej w lidze wszystkich ogrywała. A to Szawle jest na bodajże 7 miejscu w lidze litewskiej! Nie możemy dac się zwariować - 3:0 to powinno być minimum (oczywiście dla nas).

czera84 13.07.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 933848)
Na chłopakach ciąży ogromna presja... bo nikt na pewno nie chce takiej wpadki jaka miała miejsce rok temu.

Jestem pewien, że od początku będą chcieli zaatakować i strzelić bramkę - jeśli się tak stanie o wynik mogę być spokojny.

Jaka presja??Oni grają cały sezon pod presją!!Z drugą częścią tego posta się zgodzę bo musimy nadrobić braki w obronie dobrą ofensywą.Musimy zepchnąć ich do skrajnej defensywy bo inaczej może to wyglądać różnie.Chociaż czy oni są znowu tak mocni na Kowalskiego i Clebera??Dowiemy się w czwartek:D

sportnh 13.07.2010 20:08

Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?

------------------------------------------------------------------------------------------

EDIT: dobra mam

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

jest pare trudnych ekip w 3 rundzie z tych nierozstawionych...

lysy9055 13.07.2010 22:51

Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy :P

crazykaro 13.07.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lysy9055 (Post 933984)
Nie ma co się obawiać, Litwinów przejdziemy bez problemów, stawiam na 3:0 dla naszych chłopaków. Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy :P

Bo Legia jest cudzoziemska to się nie wlicza do polskich klubów :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 933883)
Czy moge gdzies zobaczyc liste klubow, na ktore mozemy trafic w piatkowym losowaniu w 3 rundzie eliminacji? (oczywiscie zakladajac ze ogrywamy Litwinow).

Chdozi mi o taki rozpis rozstawieni/nierozstawieni.

W 3 rundzie jestesmy jeszcze rozstawieni, tylko w ewentualnej 4tej decydujacej NIE?

Takie rzeczy to w temacie o rankingach.

A tu jedna z ciekawszych stron
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...eedel2010.html

michu-k 13.07.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lysy9055 (Post 933984)
Żaden polski klub jeszcze z litewskim nie przegrał, więc passę pociągniemy. Dalej zobaczymy na kogo trafimy :P

Legia przegrała z Vetrą.

lysy9055 13.07.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 933987)
Legia przegrała z Vetrą.

A faktycznie, ale to Legia :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl