Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

PAWEL NEWB 13.01.2009 21:05

Gainer jest dopełnieniem braków w diecie. Tak samo masa pojdzie z odpowiednią dietą jak i z gainerem

West 13.01.2009 23:38

szczerze tak nie dokonca
na gainerze idzie masa w gore.
potem mimo odpowiedniej diety spadlem 2 kilo

Werewolf 14.01.2009 00:20

Widać dieta nie była do końca odpowiednia;)

West 14.01.2009 09:08

no napewno .
niestety ale trzymac sztywna diete w obecnych czasach to trzebabyloby siedziec w domu i nic nie robic poza silownia,
a pracujac , uczac sie , naprawde jest mega ciezko sztywno sie trzymac diety neistety.

Tobi1906 14.01.2009 14:49

http://pl.youtube.com/watch?v=J-pP9v...next=1&index=1

ćwiczenie brzucha,filmik 8 minutowy. Polecam każdemu spróbować!

kaelowiec 15.01.2009 14:53

taką tylko mam małą uwage :

nie sugerujcie sie ze cos kiedys gdzie bylo po tyle (mutant) bo ceny walut poszly w gore w tempie expresowym , owszem mozna cos trafic na alegro taniej ale sa to pojedyncze sztuki

ceny z przed 3 miesiecy to jest prehistoria

najlepszy sklep w krakowie pod wzgledem cen , doradztwa itp jest w dh wanda w hucie

_bzyku_ 15.01.2009 16:07

Pytanie odnosnie pompek -
Jak robić ? Szybkie serie ilość powtórzen na maxa
czy spokojnie wolno, dokładnie x powtórzeń x serii ?

ted 15.01.2009 19:56

wiadomo że wolno i dokładnie

MISTA92 15.01.2009 20:26

Jak tak się chce poradzic co powiecie na moją dietkę:P
Rano: Kakao,Kanapka z Serem Białym
W szkole:Bułeczki Razowe z Maślanka Truskawkowa
Obiad:Ryż lub Filet z Kurczaka...Ryba(Makrela)
Wieczorem:Kakao,owoce,Jajecznica lub Twarog Półtłusty...:)
Jak oceniacie ? Bardzo prosze...bo naprawdę zależy mi na waszej opini....z góry THX

WiślakNH 15.01.2009 20:40

rano jedna kanapka?;p

MISTA92 15.01.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 657646)
rano jedna kanapka?;p

2 lub trzy:)

Opętany 15.01.2009 21:55

kfd.pl -> wiarygodna ta strona? mają tam pojęcie ludzie?

godzilla 15.01.2009 22:14

jesli ktos jest na tyle dobrym czlowiekiem zeby mi pomoc dokonczyc ukladanie diety i odpowiedziec na kilka pytan to bylbym wdzieczny:) ale soga nie dostanie bo nie ma jak:P

>>OLSZA I<< 16.01.2009 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 657637)
Jak tak się chce poradzic co powiecie na moją dietkę:P
Rano: Kakao,Kanapka z Serem Białym
W szkole:Bułeczki Razowe z Maślanka Truskawkowa
Obiad:Ryż lub Filet z Kurczaka...Ryba(Makrela)
Wieczorem:Kakao,owoce,Jajecznica lub Twarog Półtłusty...:)
Jak oceniacie ? Bardzo prosze...bo naprawdę zależy mi na waszej opini....z góry THX

Zalezy co chesz osiagnac czy to jest dieta na mase ?? czy na redukcje ??

Podstawa to sniadanie. Ja wymienił bym to na tunczyka z serkiem wiejskim dotego kromka pumperliklu zapite sokiem pomidorowym .
Maslanka moze byc jako zapojka a tak to chleb razowy ( dla wyjasnienia chleb razowy to ten ciemny np słonecznikowy a nie biała bułka z otrebami ) dotego gruby plaster polendwicy wazywa i dla zmiekczenia chleba serek np feta do smarowania .Obiad ryba na gotowana lub mieso i w ****u wazyw :] Koniec dnia Kolacja Mleko zmiksowane z bananami i do tego np musli otremby.

Co do redukcji to duzo by pisac :]

To na szybkosci jeden dzien Najwiecej na sniadanie potem mała zakaska obiad syty nie zamocny i kolacja srednia .

A W. po to sa własnie suple zeby uzupełniac braki w diecie bo nie da sie w XXI wieku uzyskac wszystkiego z kotleta i surówek. No chyba ze sie ma matke kulturystke ojca i siostre :] :]

ABG NH 22.01.2009 19:20

Witam. Mam dietę Low Carb (redukcyjną), mógłby mi ktoś powiedzieć co mogę jeść w większych ilościach? Na innym forum najpierw doradzali mi zebym jadl wafle ryzowe i serki lub jogurty, po czym za chwilę, ktoś inny napisał że nie jest to dobry pomysł. W takim razie co mogę jeść w wiekszych ilosciach? Chciałbym zeby bylo to łatwo dostępne w zwykłym sklepie spozywczym. Pozdro

Maciejj 22.01.2009 20:25

zmniejsz wegle, zwieksze tluszcze
np wyrzuc banany, zwieksz orzechy czy ryby

WiślakNH 22.01.2009 20:31

Chciałbym sie upewnić czy 50 gram to 15 płaskich łyżeczek?

Tomasz. 22.01.2009 20:36

Kilka pytań:

1) po treningu mam jesc carbo z kreatyną a później jeszcze gainerek to jak to połaczyc, carbo i kreatyne powinno sie zaraz po, w domysle od razu czy dac e czas na dosjcie do domu (20 min)? Pytam bo nie iwem czy sobie do bidona to miszac i nosic czy nie?

2) Po tym zastrzyku energii z punktu jeden, ile odczekac by łyknac gainera, bo z tego co słyszałem nie powinno sie rwnoczesnie?

3) Dlaczego kreatyne powinno sie jesc rano na czczo?

4) Jak w dzien nie treningowy pije gainera dwa razy to czy druga porcja moze byc przed snem czy nie am sens za bardzo na noc tego pic?

Maciejj 22.01.2009 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 660906)
Chciałbym sie upewnić czy 50 gram to 15 płaskich łyżeczek?

1 łyżeczka - 5g
15 łyżeczek - 75g

uher 23.01.2009 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomasz. (Post 660912)
4) Jak w dzien nie treningowy pije gainera dwa razy to czy druga porcja moze byc przed snem czy nie am sens za bardzo na noc tego pic?

Broń Cię Panie Boże, na noc pić gainera.

WiślakNH 23.01.2009 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 660922)
1 łyżeczka - 5g
15 łyżeczek - 75g

Ok,dzięki.
Dobre byłoby dawkowanie gainera : Na czczo,przed treningiem (około 45 minut),zaraz po treningu?

Maciejj 23.01.2009 10:13

na czczo zjedz sobie obfite sniadanie
przed... makaron a po banany, gainer wez sobie na siłke:)

WiślakNH 23.01.2009 10:51

Tyle,że ja właśnie rano nie mogę zjeść obfitego śniadania bo mi sie nie chce,dopiero później byłaby taka możliwość,dlatego dla mnie z samego rana gainer byłby chyba dobry.
Jak gainera na siłke?Przecież gainera w trakcie ćwiczeń sie nie spożywa :p
Banany,makaron,ryż będzie również w diecie :)

Maciejj 23.01.2009 12:10

jesli chcesz isc na skróty to z rana na czczo gainer zmiksowac z 2-3 jajkami :) - wyprobowane z autopsji
na silce pije gainer wymieszany z carbo - w butelce 2 litrowej i wypijam go w przeciagu godziny, takie male eksperymenty z dostarczaniem wegli prostych i zlozonych podczas treningu i skutkuje:)

>>OLSZA I<< 23.01.2009 14:49

No z tymi jajkami nie ciekwo. Salmonella :/

Tomasz. 23.01.2009 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher (Post 661126)
Broń Cię Panie Boże, na noc pić gainera.

Aha dzieki, jak mozesz napisac czemu to bede wdzieczny ale tak czy siak koncze z tym sposobem, na szczescie jeszcze nie nawykiem.
Carbo z kreatyna sobie zacząłem brac na siłownie, żaden problem a sie dowiedziałem żeby zaraz po wypijac.

Maciejj 23.01.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez >>OLSZA I<< (Post 661285)
No z tymi jajkami nie ciekwo. Salmonella :/

oblewasz surowe jajka wrzatkiem i po problemie

Elendil 23.01.2009 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomasz
Aha dzieki, jak mozesz napisac czemu to bede wdzieczny

specjalistą nie jestem, ale gainer, oprócz tego, że działa na masę mięśniową, daje ci kopa. Pić przed i po treningu i luzik.

uher 23.01.2009 16:35

Gainer nie kopie, nie bije, ani nie zastępuje kreatyny oraz innych środków wspomagających. Jest tylko i wyłącznie dopełnieniem źle zbilansowanej diety. Jesz gainera - tyjesz, masz więcej siły, ok ale to samo by cię spotkało, gdybyś podwoił porcję obiadu.

Zrób sobie posiłek zawierający ryż, filet z kurczaka i warzywa, wówczas masz odpowiedź na to czym jest gainer, jednak nie zastąpi on dobrego posiłku (odpowiedni stosunek ww/b/tł) - conajwyżej go uzupełni.

Co do działania gainera/posiłku z węglowodanami na noc - w nocy mięsnie narażone są na katabolizm, dlatego też powinno się brać samo białko, najlepiej w postaci tuńczyka. Zasada jest prosta, licząc od samego rana, im wcześniej tym większy stosunek WW do Białka, wraz z nadejściem pory snu WW ogranicza się do zera.

Czy w dzisiejszych czasach, nikt nie czyta forum sfd.pl ?

Elendil 24.01.2009 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uher
Czy w dzisiejszych czasach, nikt nie czyta forum sfd.pl ?

odstraszają mnie ci goście z gołymi klatami w avatarach :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl