Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

Kocur 13.09.2010 22:26

Cytat:

Na stadionie Eintrachtu Frankfurt Władimir Kliczko dał imponujący pokaz siłowego boksu i znokautował nieszczęsnego Samuela Petera w 10. rundzie. Czy ktokolwiek mógłby go pokonać? Trener Emanuel Steward chce rywala - Tomasza Adamka. - Jeśli będzie zapewnione odpowiednie honorarium, staję w ringu z Kliczką - odpowiada Polak.

Widać Tomek przyjął taktykę że jak ma być wpier..ol to przynajmniej za dobrą kasę :D

Kocur 25.09.2010 13:36

Cytat:

W sobotni wieczór na warszawskim Torwarze Krzysztof Włodarczyk będzie bronił mistrzowskiego pasa federacji WBC w wadze junior ciężkiej. Rywalem "Diablo" będzie Amerykanin Jason Robinson. Polak jest faworytem tego pojedynku.

No to przed telewizory panie i panowie :)

LanceTS 25.09.2010 22:22

gdzie jest transmisja? Bo czytam relacje live i niedługo powinni wychodzic

Żmijka 25.09.2010 22:26

Na Polsacie i Polsacie Sport. Jeszcze 1 runda wcześniejszej walki.

Kocur 25.09.2010 22:56

A w międzyczasie:

Cytat:

Albert Sosnowski (46-3-1, 28 KO) udanie powrócił na zawodowe ringi po majowej porażce jaką poniósł z rąk Witalija Kliczki. Podczas gali w angielskim Wigan, Polak szybko, bo już w pierwszej rundzie, odesłał z kwitkiem solidnego journeymana, Paula Butlina (12-12, 3 KO).

Szkoda że tego nie pokazali, Albert prezentuje kawał dobrego boksu

Żmijka 25.09.2010 23:02

Co to za szopka przed walką Diabla?! :shock:

Kocur 25.09.2010 23:05

Hehehe - wywołanie Robinsona takie że brzuch boli ze śmiechu :)

_ukoL 26.09.2010 10:03

Hutkowski wczoraj bardzo rozczarował z tym arabskim francuzem. Wg mnie był z przebiegu całej walki słabszy.

Kocur 26.09.2010 10:12

Walka Alberta

http://www.youtube.com/watch?v=IRjCeV9FH2I

To co zrobił sędzia to kpina dziesięciolecia :[ Angol stał na nogach, Sosnowski chciał mieć prawdziwy KO a ten dupek przerywa walkę :/

QBAS 16.10.2010 20:17

Dzisiaj gala, na której walczy Kliczko z Briggsem. Transmisja jest na Orange Sport. Zna ktoś stronkę, na której będzie można ją obejrzeć w necie?

kornd 16.10.2010 20:20

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale

tofik 16.10.2010 20:22

Co to za Briggs jakieś mięso armatnie w typie Sosnowskiego ? (:
E:
o, to może być dobra walka faktycznie :) jak efektowny, ale z Kliczką to nikt nie jest efektowny ;/

Buziek_LG 16.10.2010 20:24

Briggs to niedawny mistrz świata, o której dokładnie jest walka Kliczki ?

Walczy w bardzo efektowny sposób, nawet jeśli przegrywa to nigdy nie salwuje się statyczną obroną. Walka może być przyjemna dla oka

Kocur 16.10.2010 21:54

Dokładnie to nigdy nie wiesz ... :)
Jak to na każdej gali. Odpalaj linka i słuchaj o czym mówią - na razie się skończyła jakaś walka włączyłem na koniec.

QBAS 16.10.2010 22:08

Wchodzą do ringu bohaterowie walki wieczoru: Kliczko i Briggs

http://hqtv.com.pl/elitatv/

DominoForza 16.10.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 994668)
Wchodzą do ringu bohaterowie walki wieczoru: Kliczko i Briggs

http://hqtv.com.pl/elitatv/

................. ;)

Buziek_LG 16.10.2010 22:42

To już nie ten Briggs co dawniej, zbiera ładny w....... ;]

walkeroo 16.10.2010 22:43

Kurde jest ktos kto pokona braci Kliczko?:D
Cięzko to widze..:P

Buziek_LG 16.10.2010 22:58

W końcu ktoś się znajdzie, chociaż w tej chwili nie widać nikogo takiego na horyzoncie. Hollyfield był lepszym bokserem a i na niego ktoś się znalazł

Kocur 16.10.2010 23:02

Jak patrzę na tą walkę to nie jestem w stanie wyobrazić sobie tam Adamka.

Przecież by trzech rund nie przetrwał i nie mówcie mi że jest szybki itp. :/

Nowohucki 16.10.2010 23:03

Sosnowski przetrwał 10 ;)

tofik 16.10.2010 23:06

Kliczko się wziął na serio do roboty z tym Briggsem. Pewnie go skarcił za pajacowanie przed walką :)

thomasson 16.10.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 994692)
Jak patrzę na tą walkę to nie jestem w stanie wyobrazić sobie tam Adamka.

Przecież by trzech rund nie przetrwał i nie mówcie mi że jest szybki itp. :/

Tez o tym myślałem, jakos zbytnio Adamka sobie w ringu z Kliczką nie wyobrażam...
A swoja droga z czego musi być zrobiona szczęka Briggsa że on te bomby wszystkie wytrzymał...

brylant17 16.10.2010 23:19

Boże jak ja nie lubię jak ktoś szczeka przed walką, że znokautuje Kliczko,przecież to jest nie możliwe....

1q2 16.10.2010 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucki (Post 994693)
Sosnowski przetrwał 10 ;)

Reklamodawcy też wymagają:>

Zgadzam się z Kocurem....kompletnie nie widzę Adamka.Kliczko to jest taki bokserski Mourinho, żadnych fajerwerków, wszystko podporządkowane temu by wygrać.W tej walce miał kilkadziesiąt momentów gdzie mógł nokautować.Nic z tych rzeczy - kilka ciosów i odejście
Obił tego Briggsa strasznie;)

Jaroo1 16.10.2010 23:25

A ja bym wlasnie chcial zobaczyc Adamka jak walczy z Kliczko. Mysle ze byloby to ciekawsze widowsiko jak to dzisiaj gdzie Kliczko sobie obijal stary 120 kg worek... Ja wiem ze szybkosc i technika to nie wszystko ale jak koles sie porusza jak mucha w smole to moze sobie w d.pe wsadzic te swoje resztki sily i mocna szczeke. Briggs nie pokazal nic a nic.

serek.c2 17.10.2010 10:56

Briggs był strasznie wolny w ringu - zostawił po sobie zdecydowane gorsze wrażenie niż choćby Sosnowski (ten przynajmniej coś tam próbował). Z Adamkiem Kliczko wygra, jednak będzie miał zdecydowanie tudniej. Adamek ma równie mocną szczękę co Briggs, jest za to zdecydowanie bardziej ruchliwy, zadaje ciosy seriami (do czego Kliczko w ostatnich walkach raczej nie przywykł). Nie ma niestety naturalnej "wielkości" ciężkiego, dlatego będzie miał problem z przedostaniem się odpowiednio blisko Kliczki. I co ważniejsze - nawet jeżeli wypracuje sobie odpowiednią pozycję do zadania ciosu musiałby go jeszcze mieć.

Maciejj 17.10.2010 11:43

ten Briggs otrzymywał takie ciosy że miałem wrażenie iz głowe miał ze stali.........

_bzyku_ 17.10.2010 12:05

Nie lubię tego stylu Kliczki.. za bardzo asekuracyjnie walczy. Wygrywa, ok spoko, chwała mu za to, ale przecież tego nie da się oglądać - wieję nudą i tyle. Zanim się walka zacznie to można już przewidzieć jak będzie wyglądał jej przebieg. Mianowicie 2 lewe, od czasu do czasu jakiś prawy, klincz, odskok i tak przez 10 rund. No chyba, że przeciwnik padnie wcześniej. Może nie umie zadawać innych ciosów ha ha. A na poważnie to mam nadzieję, ze Adamek jak to on wojownik przyjmie otwartą walkę i pójdzie na wymiany. Może się to źle dla niego skończyć, bo Kliczko ma piorunujące uderzenie, ale może zobaczymy w końcu coś innego a nie ten nudny boks w wykonaniu Ukraińca. Wracając do walki to po 3 nudnych rundach przełączyłem i oglądałem Polską galę z Legionowa - pojedynki Szota i Jonaka. Jonak pokazał kawał dobrego bosku! Pokonał bardzo doświadczonego Meksykańca jednogłośnie na punkty.

szprotson 17.10.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 994769)
ten Briggs otrzymywał takie ciosy że miałem wrażenie iz głowe miał ze stali.........

No przejebany chłop
Przez 2 pierwsze rundy, jeszcze starał sie dawać pstyczki pod żebra Kliczce, ale potem do końca walki utrzymywał taktyke, przyjmowania pięsći na twarz, skuteczna, bo dotrwał do końca.
Widać było po Kliczce, ze chłop jest zdziwiny że Cannon Briggs trzyma sie jak robocop

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl