![]() |
za Onet.sport.pl:
Lech ukarany walkowerem! Komisja Ligi zweryfikowała wynik meczu 1. kolejki piłkarskiego Pucharu Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Lech Poznań, jako walkower 3:0 dla Lechii. Spotkanie zakończyło się bezbramkowym remisem, ale w składzie poznańskiej drużyny zagrali nieuprawnieni zawodnicy. W uzasadnieniu decyzji Komisja powołała się na paragraf regulaminu rozgrywek nakazujący by w Pucharze Ekstraklasy zagrało co najmniej ośmiu zawodników uprawnionych do występów w meczach ligowych. Ze protokołu meczowego wynika, że trener Lecha Franciszek Smuda wystawił tylko czterech takich piłkarzy. Co więcej, w składzie byli zawodnicy nieuprawnieni do rozgrywek o PE. :P |
Cytat:
Napisz wprost, że Piast jest silniejszy od Wisły, albo że zagrali cudowny mecz, a nie wbijasz tylko szpileczki. W tamtym sezonie było to samo, aż do sławetnej victoryi nad naszymi rezerwami("które też są przecież Wisłą") w meczu o Superpuchar. Ty po tym meczu pękałeś z dumy(przynajmniej u nas na forum:D), a ja stwierdziłem, że gracie kompletny piach, leżycie taktycznie, motorycznie i wydolnościowo a wasza obrona to dramat. Czas pokazał kto miał rację... Jak długo będziemy dobrze grać w lidze i europejskich pucharach, tak długo nie będziemy musieli sobie porażek w PE niczym tłumaczyć - bo będą one miały marginalne znaczenie. Wy już się z pucharami pożegnaliście, w lidze gracie nędznie(ale i tak szacunek, że przy takiej grze macie tyle punktów:shock:)więc PE możecie(musicie?)traktować śmiertelnie poważnie. Tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstami, że wyniki są dla Ciebie bez znaczenia i liczy się tylko protest... Znaczy się - Legia:D Ala1955 - nie sądziłem, ze to możliwe, ale ktoś olewa ten puchar bardziej niż my:D |
wolfy napisał:
Ala1955 - nie sądziłem, ze to możliwe, ale ktoś olewa ten puchar bardziej niż my:D A jednak :-) |
Uważam, ze Wisła i tak dalej awansuje, te dwie porażki nic nie znaczą i tak sobie poradzą , trochę odpuścili ale i tak przejdą dalej
|
Promień Opalenica - Zagłębie Sosnowiec 24 września, 16:00
Stal Sanok - Widzew Łódź 24 września, 15:30 Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok 7 października, 18:00 czemu przełożony, czy nie po to aby nasze ziomki mogły w rezerwach wystawić najsilniejszy skład?? :) Odra Opole - Polonia Bytom 24 września, 16:00 Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski 24 września, 20:00 Motor Lublin - Łódzki KS 24 września, 16:00 Warta Poznań - Ruch Chorzów 24 września, 16:00 Stal Stalowa Wola - GKS Bełchatów 23 września, 15:30 GKS Katowice - Górnik Zabrze 23 września, 16:00 Górnik Łęczna - Cracovia 23 września, 16:00 mecz bez udziału publiczności Kmita Zabierzów - Korona Kielce 24 września, 16:00 GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) - Zagłębie Lubin 24 września, 16:00 Piast Gliwice - Lech Poznań 24 września, 16:00 Nielba Wągrowiec - Polonia Warszawa 23 września, 16:00 Wisła Płock - Legia Warszawa 23 września, 20:00 Lechia II Gdańsk - Wisła Kraków 24 września, 18:00 czy w tej rundzie nadal jest tylko jeden mecz? na terenie teoretycznie słabszej drużyny? te 90 minut przesądza o awansie do 1/8 pucharu polski? nie widze zeby jakies transmisje byly w tv.. |
tak 90 minut + np. dogrywka lub karne :) od następnej rundy jak się nie mylę są już 2 mecze...
|
wiem ze mają Wiślacy dośc ciężki okres teraz, ale nie odpuszczajcie tego Pucharu, w końcu daje awans do P UEFA jakby coś oraz kasę dodatkową, którą można wpakować w kieszeń zamiast wydać na konieczne transfery...
a jezeli chodzi o nastepne rundy to wg 90minut.p 1/8 finału - 29 października Mecze o godz. 14:00. 1/4 finału - 18 marca, 8 kwietnia 1/2 finału - 29 kwietnia, 6 maja Finał - 20 maja w Chorzowie (Stadion Śląski) z tego wniosek ze chyba kolejna runda to tez jeden mecz tylko. tylko jak na tym etapie wylosują gospodarza? teoretycznie słabszy? bo już nie będzie tych którzy dochodzą z mocniejszego szczebla. |
Cytat:
W tej rundzie jest tylko jeden mecz, w następnej też. Dwumecze są dopiero od ćwierćfinałów. Czy na terenie teoretycznie słabszej drużyny? Nie! Na terenie zespołu, który w zeszłym sezonie był w niższej klasie rozgrywkowej, a to nie musi byc tożsame :-p Prawa do transmisjo PP ma "n". |
no PP to juz inna liga niz PE i mam nadzieje, ze tutaj nie odpuscimy.
|
Wiadomo kiedy gramy z Pasiastymi w Pucharze Ekstraklasy?
|
Cytat:
Wisła Kraków - Cracovia Właśnie dokładnie nie wiadomo, a to już na dniach !! |
bodajże 7 pażdziernika
|
Cytat:
8 października tj środa, z uwagi na nasz mecz wyjazdowy w Zabrzu w niedzielę 5.10 o godz 14.30 i tak większość będzie na zgrupowaniu kadry pewnie od poniedziałku 6.10 z powodu meczu Reprezentacji Polski z Czechami 11 października w sobotę. |
Jaki skład przeciw Nam może wystawić Lechia II? Chodzi mi o piłkarzy I zespołu Lechii - czy mogą grać przeciw Wiśle w PP? Taki Buzała, Kowalczyk itd?
|
Cytat:
|
Problem w tym, że mamy trochę szczupłą kadrę jak na walkę na 2 frontach jednocześnie.
|
Cytat:
|
Lechia w środę na pewno nie wystawi podstawowych piłkarzy, bo dwa dni później mają mecz ligowy z Polonią Warszawa. Więc pierwsz jedynastka nie wystąpi przeciwko Wiśle na 100%
|
Czy ktoś jedzie do Gdańska?
|
ITI spi..............
Cytat:
|
Cytat:
|
ŻENADA. ciezko nawet to skomentować, Mistrz Polski gra z Lechia Gdansk a oni funduja nam powtorke spotkania warszawskiej Legii ...
|
Oj nie przeżywajcie... z rezerwami Lechii... A poza tym i tak mało kto ma Nsport. Nie zapominajcie o tym także iż to legijna stacja.. czego się spodziewaliście?
|
nSport - "najlepsza telewizja" w Polsce
Cytat:
TSW.com.pl |
Przestańcie dramatyzować. Tego dnia transmitują Arka-Odra od 20. Widocznie robią relację z jednego meczu dziennie.
Wisła naprawdę nie gra z atrakcyjnym rywalem, bo z REZERWAMI Lechii. Od tego gadania, że ITI jest z Legią już niedobrze jest. Każdy to wie. Jak TVN puszczał kiedyś domowe mecze Wisły, to wam było źle? |
Przypomnę, że w zeszłorocznej edycji PP nSport transmitował m.in. mecze Śląsk-Wisła i oba mecze z Arką. No i ma się rozumieć finał. Ochłońcie. To nie LM, nie będzie transmisji równoległej na 8 kanałach.
|
Panowie, relacja telewizyjna z meczu kosztuje. I to spore pieniądze.
Jak słusznie zauważyli złośliwcy, platforma N na razie nie robi wielkiego sukcesu, w tym i finansowego. Tym bardziej trudno mieć pretensje do zarządu stacji, że pokazuje tylko najbardziej atrakcyjne mecze. Umówmy się, mecz rezerw Wisły (bo w tym meczu wystąpi góra 3-4 piłkarzy z pierwszej 11tki) z rezerwami Lechii (zespół ME) zainteresuje jedynie największych maniaków i fanatyków Białej Gwiazdy. Mi osobiście na taki "mecz" szkoda mojego cennego czasu. Większość forumowiczów może i wstydzi się do tego przyznać, ale w duchu przyzna mi rację. A Arka i Odra mają niezły początek sezonu, więc nic dziwnego że pokazują ten mecz. Nic lepszego do wyboru i tak nie mają. |
Cytat:
|
ktos wie czy jakis dzisiejszy mecz PP bedzie na necie?
http://livescore.pl/ dla mnie mecz katowic z zabrzem powinien byc transmitowany dzisiaj |
Cytat:
GKS Katowice 3 - 4 Gornik Zabrze Nielba Wagrowiec 0 - 3 Polonia Warszawa Gornik Leczna 2 - 3 Cracovia Kraków Stalowa Wola 1 - 0 GKS Belchatow |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl