Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Karta Kibica (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4354)

arsfan90 05.07.2011 20:39

Mój wujek ma syna rocznik 2004 który nie posiada jeszcze, żadnego dokumentu tożsamości a takowy jest wymagany. Wie ktoś może co w takiej sytuacji? Łapie się jeszcze jako dziecko do lat 6?

Dariusz 05.07.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arsfan90 (Post 1121773)
Mój wujek ma syna rocznik 2004 który nie posiada jeszcze, żadnego dokumentu tożsamości a takowy jest wymagany. Wie ktoś może co w takiej sytuacji? Łapie się jeszcze jako dziecko do lat 6?

wydaje mi sie, że już niestety nie, wiec pozostaje wyrobic karte kibica i kupic karnet ulgowy. Chyba, że wygląda jakoś młodo to może da sie go "przemycić" przez bramki

3żyk 08.07.2011 15:16

Czy wystarczające jest przekazanie mojej Karty Kibica, by ktoś inny kupił mi karnet na nową rundę, czy muszę to zrobić osobiście, lub przekazać jeszcze jakiś dokument?

Lacrima 08.07.2011 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3żyk (Post 1123369)
Czy wystarczające jest przekazanie mojej Karty Kibica, by ktoś inny kupił mi karnet na nową rundę, czy muszę to zrobić osobiście, lub przekazać jeszcze jakiś dokument?

Wystarczy KK. Chyba, że jest to karnet ulgowy - wtedy potrzebna jest jeszcze legitymacja.

Dariusz 09.07.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lacrima (Post 1123384)
Wystarczy KK. Chyba, że jest to karnet ulgowy - wtedy potrzebna jest jeszcze legitymacja.

Gdy jesteś niepełnoletni legitymacja nie jest potrzebna, sam miałem taką sytuacje, gdy ostatnio kupowałem karnet koledze.

m94 09.07.2011 22:00

Dla wszystkich ktorzy jeszcze nie wyrobili KK a w najblizszym czasie planuja nadrobic zaleglosci to uczulam aby wraz z wypelnionym podaniem o wyrobienie karty kibica miec ze soba jakis dokument w ktorym jest potwierdzony wasz Pesel (ksiazeczka zdrowia,paszport,dowod tymczasowy),gdyz ja mialem takie szczescie ze dzisiaj w kasie trafilem na mila Pania i obeszlo sie bez takiego dokumentu jednakze jesli ktos nie bedzie mial na tyle szczescia to odejdzie z kwitkiem i nie wyrobi . To tyle taka mala uwaga mam nadzieje ze bedzie pomocna

kibic221 10.07.2011 09:27

Nie wiem po co to piszesz jak w formularzu który sie wypełnia pisze grubymi literami co trzeba mieć przy sobie. To chyba każdy sie orientuje co musi zabrać ze sobą, no a jak ty zapomniałeś dokumentu to już wszystko świadczy o tobie że nie umiesz doczytać pewnych punktów.

ero781 10.07.2011 11:03

Kibic wiecej osob czyta forum niz regulamin wiec dobrxe xe cos takiego napisal

Wiślacki Barwałd 14.07.2011 09:55

Mam pytanie. Zabieram kumpla na jego pierwszy mecz, ma bilet tylko problem w tym czy na LM wpuszczą go bez Karty Kibica? Bo czytałem trochę i jedni mówią że bez KK nie wpuszczają a inni że spoko.

zim zum 14.07.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślacki Barwałd (Post 1126216)
Mam pytanie. Zabieram kumpla na jego pierwszy mecz, ma bilet tylko problem w tym czy na LM wpuszczą go bez Karty Kibica? Bo czytałem trochę i jedni mówią że bez KK nie wpuszczają a inni że spoko.

Jak udało Ci się kupić bilet na jego dane, to znaczy że karta nie jest potrzebna.

focusik09 14.07.2011 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślacki Barwałd (Post 1126216)

Wpuszczą, tylko musi mieć dokument tożsamości

Wiślacki Barwałd 14.07.2011 11:05

Ok wielkie dzięki ;)

mitmichael 14.07.2011 17:12

Moze to glupie pytanie ale - kto ostatnio wyrabial sobie karte kibica? Duzo ludzi przychodzi by wyrabiac karte i czy dlugo sie czeka w kolejce? Wybieram sie jutro i jestem ciekawy. I najwazniejsze - czy karte kibica wyrobia mi od razu czy bede jeszcze raz musiał jechac do Krakowa? A jezeli to drugie to czy jest mozliwosc by karte wysłali mi pocztą? Nie chciałbym 100 razy jezdzic bo nie mam czasu w tygodniu

Edit: Dobra dzieki - tyle chciałem wiedziec

miodzio 14.07.2011 17:22

Z tego co wiem, kolejek tam nie ma żadnych. Kto chciał kartę, już dawno sobie taką wyrobił. Cały proces wyrabiania trwa maksymalnie 5 minut, więc nie ma się czym martwić :}

koniukrk 21.07.2011 09:10

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_obowiazkowe/

dynek.pl 21.07.2011 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniukrk (Post 1130481)

Mozna wiec zapomniec o zabraniu kogos na mecz - no chyba, ze przyjdzie sie kilka godz. wczesniej - wyrobi karte i odstoi w kolejce po bilet.
W zadnym cywilizowanym kraju nie ma takich cyrkow - kupuje bilet przez neta, lece i wchodze na mecz bez zadnego plastikowego gowna z zapisanym kodem DNA.

koniukrk 21.07.2011 09:44

a tak wg to ciekawe kiedy będzie ta sprzedaż biletów przez neta, na potwierdzeniu przy wyrobieniu karty pisało mi że będzie dostępna wkrótce

frg 21.07.2011 09:45

W zamysle KK miała byc udogodnieniem - sprzedaż przez neta itp. W rzeczywistości okazała sie kolejnym niewypałem i tylko komplikuje życie.

Bąbel 21.07.2011 09:50

czyli sprzedaż internetowa, o ile kiedyś będzie, to powinna wyglądać następująco: zamawiam, płacę i przez internet mi jakimś cudem nabijają bilet na kartę? wydaję mi się to niemożliwe, ale nie znam się zbytnio na tym, więc mogę się mylić.Druga kwestia, co z turystami, obcokrajowcami, osobami bez kk, tymi którzy w ostatniej chwili zjawiali się z biletem na meczu, oni już nie obejrzą bez kk meczu?

iiYama 21.07.2011 09:57

Z drugiej strony wyrobienie tek karty to pryszcz i jeśli komuś zależy to poświęci 5 minut by wydrukować i wypełnić wniosek. Wysupła 10 złotych odmawiając sobie jednego kebaba, 2-3 piwek, paczki fajek czy czegoś i znajdzie godzinkę czasu by podjechać na R22 i wyrobić ten plastik.

Pokolenie malkontentów i konsumentów jego mać

mkp13 21.07.2011 09:58

Jednym słowem parodia jak się chce kogoś zabrać na mecz np ze studiów, którzy chodzą raz na jakiś czas - proponuje jeszcze dzień przed meczem pojawić się na najbliższym komisariacie i potwierdzić przybycie.

wiślak 86 21.07.2011 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1130509)
Z drugiej strony wyrobienie tek karty to pryszcz i jeśli komuś zależy to poświęci 5 minut by wydrukować i wypełnić wniosek. Wysupła 10 złotych odmawiając sobie jednego kebaba, 2-3 piwek, paczki fajek czy czegoś i znajdzie godzinkę czasu by podjechać na R22 i wyrobić ten plastik.

Pokolenie malkontentów i konsumentów jego mać

To weź pod uwagę osoby które przyjechały na wakacje, delegacje czy inne dziadostwo i zapragnęły przyjść na mecz! sądzisz że będą czekały w jednej kolejce do wyrobienia karty godzine i następne dwie aby kupić bilet? Chyba nie.

I skoro już będzie obowiązkowa to może przestaną sprawdzać na kołowrotkach też dowody, bo jakoś jak pies cię spisuje to nie żąda paszportu aby zobaczyć czy dowód jest prawdziwy. tylko u nas takie jaja odstawiają.

Pan Jotka 21.07.2011 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1130521)
To weź pod uwagę osoby które przyjechały na wakacje, delegacje czy inne dziadostwo i zapragnęły przyjść na mecz! sądzisz że będą czekały w jednej kolejce do wyrobienia karty godzine i następne dwie aby kupić bilet? Chyba nie.

I skoro już będzie obowiązkowa to może przestaną sprawdzać na kołowrotkach też dowody, bo jakoś jak pies cię spisuje to nie żąda paszportu aby zobaczyć czy dowód jest prawdziwy. tylko u nas takie jaja odstawiają.

To wpadnij godzinę przed meczem i zrobisz spokojnie. Trwa to TYLKo 5 minut. Dla ułatwienia przyjdź ze swoim długopisem. Patent sprawdzony z rundy wiosennej ;-)
A tak w ogóle to na Legii od dwóch seozonów bodajże to jest, a be zproblemu 20 tysięcy na mecz wpadało.

wiślak 86 21.07.2011 11:37

Ktoś przychodzi godzinę przed meczem zanim zrobi kartę i kupi bilet to mu przynajmniej 2h zejdzie nie licząc kolejki do wejścia na stadion.
A teraz powiedz po co komuś KK skoro przyjedzie TYLKO na jeden mecz przy okazji. dlaczego ma płacić dodatkową kasę za jakieś karty? Bo nie jest chyba tak że jedna KK obowiązuje na wszystkich stadionach prawda? A co jak ktoś najpierw wyrobi u nas a z tydzień pojedzie na Górnika? to tam tez ma dać znowu dodatkową dyszkę?
Ktoś miał dobre układy i przeforsował to durne prawo.

T-driver 21.07.2011 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1130507)
czyli sprzedaż internetowa, o ile kiedyś będzie, to powinna wyglądać następująco: zamawiam, płacę i przez internet mi jakimś cudem nabijają bilet na kartę? wydaję mi się to niemożliwe, ale nie znam się zbytnio na tym, więc mogę się mylić.Druga kwestia, co z turystami, obcokrajowcami, osobami bez kk, tymi którzy w ostatniej chwili zjawiali się z biletem na meczu, oni już nie obejrzą bez kk meczu?

Sprzedaż internetowa będzie wyglądała tak: na stronie podajesz swój pesel a system sprawdzi, czy masz już Karte Kibica. Jeśli nie masz to doliczą Ci 10zł za karte i wyślą pocztą oraz wygenerują pdf do wydrukowania tzw. tymczasowa karta, którą musisz mieć przy sobie jeśli właściwa karta nie dotrze do Ciebie przed meczem.
Sam bilet będzie również miał formę dokumentu do wydrukowania, który wsuwasz w szczelinę w kołowrotku. I to wszystko - bez zbędnego 'nabijania' na kartę. Historia kupionych biletów jest powiązana z peselem w systemie.
Drugie pytanie - bez kk nie kupisz biletu, wiec nie będzie sytuacji, że pojawi sie ktoś z biletem a bez karty kibica.

Skimciol 21.07.2011 12:14

z nabijaniem na karte jeśli kupi się przez internet to nie ma problemu bo mi w tamtym sezonie bilet kupił kuzyn w kasie nie mając podczas kupowania mojej KK a wydrukowali mu tylko potwierdzenie i bilet miałem nabity

virus_nh 21.07.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skimciol (Post 1130594)
z nabijaniem na karte jeśli kupi się przez internet to nie ma problemu bo mi w tamtym sezonie bilet kupił kuzyn w kasie nie mając podczas kupowania mojej KK a wydrukowali mu tylko potwierdzenie i bilet miałem nabity

To dziwne, bo jak chciałem kupić tak znajomemu to miła Pani w kasie mnie poinformowała, że bez fizycznego posiadania jego KK nie kupie biletu.

KacpiTSW 21.07.2011 13:53

Dobrze Ci powiedziała.

ŁukaszTS 21.07.2011 14:02

A jeżeli chcę iśc na mecz Śląska we Wrocławiu a posiadam KK Wisły? To co muszę wyrobić KK Śląska? Chłopaki w innym temacie pisali, że niby nie da się posiadać dwóch KK kibica innych klubów, więc jakie jest rozwiązanie? Chyba, że w zamyśle jest to ogólnopolska karta, bo przecież są na niej moje dane i biore odpowiedzialność na siebie.

KacpiTSW 21.07.2011 14:25

Budują centralną bazę kibiców.
W takim razie jeśli miałaby być ogólnopolska karta kibica to po co są klubowe?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl