![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
U nas też na rozkladach ma być podany orientacyjny czas, w którym powinniśmy dojechać na dany przystanek. Korki w godzinach szczytów powodują niestety opoźnienia. A bez nowych kasowników nie udowodnisz, na którym przystanku wsiadłeś. |
Swoją drogą ciekawe, czy wzór uczciwości, jakim są kanary, muszą przechodzić jakieś szkolenia w związku z tym, że dostają nowe uprawnienia, które umówmy się stanowią dosyć sporą zmianę.
Będą się bawić w Strażników Teksasu. Tego jestem pewien. |
Ale jak masz bilet to czego się obawiasz ze strony kanarów? Jeli nie masz to dajesz im dowód i też nie ma sie czego bać. Oczywiście osoby które nie mają biletu i nie mają zamiaru płacić kary niech się boją, ale skoro m.in .prezz takie osoby jest podwyżka w MPK to nie się boją
|
Akurat kiedyś kupowałem bilet w automacie i podszedł do mnie kanar. Nie było "proszę przygotować bilety do kontroli", tylko od razu przyświecił mi legitką przed twarzą. Nie zaczął od innych ludzi, tylko od razu podszedł do mnie. Zacząłem się awanturować, a i chłop oazą spokoju bynajmniej nie był. Myślę, że przy tej zmianie przepisów nie skończyłoby się tylko na rozmowie.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Dostałem mandat, ale poszło odwołanie i po sprawie.
A to było w listopadzie. |
Cytat:
Cytat:
By żyło się lepiej ;) |
Cytat:
Kanar jak Ci sprawdza bilet, to patrzy na godzinę skasowania biletu i na wartość czasową biletu. Skasowany o 12:00 , jest 12:13 czyli ' bilet jest ważny " jeszcze przez 2 minuty. Te wartości o których mówisz na przystankach, to kanary przecież tego nie znają. i nie muszą znać. |
Cytat:
|
Spotkała mnie dziś kontrola.Ja wyluzowany wiedząc że bilet ważny daje kanarowi KKM legitymacje a ten mi mówi że mandat gdyż jestem studentem i nie przysługuje mi ten bilet który mam.Jak się okazało szkolny. Sprawdzają mnie kanary średnio co miesiąc bilet zawsze był w porządku a dziś nagle się okazuje że nie mogę na nim jeżdzić i mi wlepił 100.Da się z tym fantem coś zrobić ?Jakieś szanse na odwołanie ?
|
Teraz to już raczej nic. Trzeba było się wykłócać albo włączyć opcje "Run Forest! Run!".
Aczkolwiek nie zaszkodzi spróbować się odwoływać. |
jeszcze nie było bata by mnie zatrzymali i spisali, nawet jak nie mam biletu to elegancko zasłaniam się gazetą i mnie omijają... ;] najlepiej gadać do nich nie po polskiemu to idą bo nie chcą tracić czasu ;]
|
najlepsza opcja moim zdaniem to szukać biletu/dokumentów długo długo, jak złapią kogoś innego to odpuszczą a jak nie to opcja run forest ;)
|
Taa...najlepiej to z honorem przyjąć mandat. I nie zasłaniać się, ani udawać obcokrajowca...nie dość że korzysta z komunikacji miejskiej, chce żeby było szybko, czysto, ładnie, a nawet 2,50 za bilet nie chce się zapłacić...nie rozumiem tego...
|
Cytat:
Ja bym się odwołał. Wszak płacisz za ten bilet więcej, niż za studencki, co innego gdybyś był uczniem liceum, a jeździł na studenckim. Zresztą ostatnio miałem taką sytuację, że chciałem kupić u kierowcy bilet studencki, a ten mi powiedział, że nie ma, ale że może mi sprzedać 'szkolny'. Na pytanie, czy taki może być i czy nic mi za to nie grozi powiedział, że nie, bo przecież też jest ulgowy, a nawet droższy niż studencki. Ostatecznie nie kupiłem, bo się doszukałem w portfelu studenckiego :P |
Cytat:
*Tak nawiasem dobrze ten regulamin przeczytać sobie. Widnieje w nim m.in. że pasażer ma prawo korzystać z wszystkich drzwi pojazdu podczas wsiadania i wysiadania. Czyli sytuacje znane głównie z nocnych autobusów, gdy kanary blokują jedne drzwi żeby zatrzymać gapowicza są łamaniem ich własnego regulaminu. |
Cytat:
|
tyle ze co FajQ ma dopłacac skoro szkolny jest droższy studenckiego, chora sytuacja
|
W wypadku biletów miesięcznych studencki jest parę złotych droższy
Studencki kosztuje 47zł a szkolny 44,70zł |
a jak to możliwe?
|
to Polska tu wszystko jest możliwe, trzeba dopłacić różnice, plus 5 zł za anulowanie, trochę nerwów i po sprawie
|
Miałem identycznie podskocz do punktu mpk i tam ci to powinni anulować
Bilet dla studenciaka jest droższy bo masz przejazd też nocnymi "uczniowski" niestety już nie |
Do uczniowskich dopłaca gmina, do studenckich państwo - stąd różnica
|
Cytat:
|
jechalem dzis autobusem i kanar mnie zlapal podalem mu ustnie bez zadnego sprawdzania dane imie i nazwisko moje pesel czesciowo moj (1 liczba sie roznila) imie rodzicow tez moje a adres nie moj czy mandat przyjdzie na moj prawdziwy adres? czy odpuszcza stwierdzajac ze nie ma takiego adresu a jak jest to nie mieszka tam taka osoba prosze o odpowiedz tylko pewna
|
Jakby się komuś chciało, to PESEL jest do 'odzyskania' po sumie kontrolnej. Generalnie znalezienie Cię nie jest w tej sytuacji trudne, nie wiem tylko czy prawnie można to zrobić.
|
Cytat:
Może jeszcze im się chcieć skierować sprawę do sądu, ale też gówno mogą Ci zrobić. Szkoda, że z peselem bardziej nie przykombinowałeś. |
czyli generalnie nie beda kombinowac na wlasna reke jaki jest prawdziwy adres tego kogos na "ponagleniu"? nawet jesli dane sie zgadzaja oprocz tego adresu i tej 1 liczby na peselu?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl