![]() |
Dzięki
10 znaków |
Cytat:
Czyli jednak nie wymysły Markusa? :) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie przypominam sobie, żebym kwestionował podane statystyki czy nawet dobrą ocenę gry Carbo w ostatnim meczu. Pytałem o źródło. Co więcej, Carbo mógł nawet być solidnym/jednym z lepszych zawodników Wisły w mijającym sezonie, a i tak pomysł budowy drużyny z Hiszpanów mógł być poroniony, a ostatecznie drużyna jako całość dała ciała. Przy okazji: skąd te dane ma Maciej Skucha? Sam liczył? |
:)
Zapytaj Maciej Skucha i źródło... Drużyna jako całość dała ciała, ale dokładnie wiadomo, które jej elementy dały ciała najbardziej. Teraz taka ocena będzie po każdym meczu, a nie na koniec sezonu i bardzo dobrze. |
Droździe, zapytałem Markusa, ponieważ to Markus powoływał się na te dane. To podstawa w pracy ze słowem pisanym: jeśli powołujesz się na dane czy informację, których sam nie wytworzyłeś, podajesz źródło. Od ciebie zależy sprawdzenie, czy źródło jest rzetelne, a informacja adekwatna.
Chętnie porównam wyniki Carbo z wynikami pozostałych zawodników. Inna rzecz, że Markus manipulował i manipuluje, w celu trollowania. |
Carbo spoko, widać że to jeszcze nie to i mam nadzieje forma przyjdzie ale narazie wystarczyło.
Tak wracając jeszcze do bramki Sapały i tu adresuje pytanie do wszystkich ktorzy ogarniają taktyke. Ile traci nasza gra ofensywna w związku z faktem że Duda i Carbo nie potrafia uderzyć z dystansu? |
Cytat:
To jest cała Twoja metoda: nie umiesz sobie poradzić z faktami i rzeczywistością, które Ci się nie podobają, to nazywasz manipulantami tych, którzy je pokazują. Dostałeś konkretne dane, dostałeś ich źródło. Nie mam powodu podważać rzetelności informacji tego typu podawanych przez to źródło. W przeszłości wielokrotnie okazywały się prawdziwe. Te konkretne dane również mają potwierdzenie w rzeczywistości i są prawdziwe, Każdy może sam to sprawdzić dokładnie oglądając nagranie meczu zamiast sugerować ich możliwą nierzetelność i pieprzyć o jakichś rzekomych manipulacjach jak Ty. Jeśli zarzucasz, że manipuluję w tej sprawie wykaż to albo odszczekaj swe słowa i przeproś. |
Ale uspokój się, bo rzucasz się jak wsza na grzebieniu, a nikt ci tym razem nic konkretnie nie zarzucił.
Wyraźnie napisałem, że nie podważam tych statystyk. Pytam o źródło, bo chcę porównać piłkarzy. Jesteś manipulantem ogólnie i co do zasady. Wyobrażam sobie, że możesz posłużyć się prawdziwą statystyką, kiedy pasuje ci do światopoglądu, bo tę hiszpańskość traktuję już jako ideologię. |
Oj tam, ja mam i tak podejrzenia że autor statystyki i Markus to ta sama osoba.
Zbyt często wspierają jego wersję. Oczywiście, nie mam dowodu więc pozostanę przy podejrzeniach chociaż Markus zaraz powie że manipuluję. |
Cytat:
Choćbyś tysiąc razy nazwał kogoś manipulatorem, nie stanie się on nim tylko dlatego, że na potrzeby własnej argumentacji chciałbyś, aby tak ten ktoś był postrzegany.:evil: Licząc na to pokazujesz jedynie własne deficyty i kto tu jest naprawdę manipulantem. Nie życzę sobie obrażania mnie Twoimi kłamstwami i urojeniami nie mającymi pokrycia w faktach. Mówienie np., że większość Hiszpanów grających w naszych ligach sprawdziła się w Polsce, to nie ideologia tylko właśnie jeden z faktów mających odbicie w rzeczywistości - a nie światopogląd.:-D Albo, że statystyki Carbo w niektórych elementach były najlepsze w całej drużynie w omawianym dziś meczu. Podobnie jak pisanie, że poziom zaangażowania i profesjonalizmu większości grających w Polsce Hiszpanów był często znacznie większy na boisku niż dotychczas zaprezentował tam na przykład taki Sapała czy bardzo wielu innych grających w Wiśle krajowych zawodników.To nie ideologia, to rzeczywistość. |
Cytat:
Ale dla Ciebie mogę być nawet Maciejem Skuchą, czy samym Królewskim, lub zakamuflowanym Bońkiem, wisi mi to. Statystyki, które pokazałem bazując na tym źródle w pełni pokrywają się z rzeczywistością: a jak komuś nie podoba się źródło, nie ma problemu, niech sobie sam oglądnie mecz, sprawdzi i policzy. :-D |
Wiedziałam. Cóż innego mógłbyś odpowiedzieć?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wystarczy tego Twojego rozmywania tematu osobistymi wycieczkami. |
Cytat:
No chyba że to jakaś sprawa honorowa. Wracając do tematu - ciekawi mnie czy to że Moskal musiał szybko przestawiać Młyńskiego na prawe skrzydło oznacza że w rewanżu w ogóle się nie pojawi, czy to była tylko korekta taktyczna. Mam nadzieję że nasi nie padną jak kiedyś na Cyprze i jakoś dowieziemy dwubramkową przewagę. Mając takiego kloca jak Uryga w obronie i takich człapaków jak Młyński na ławce może być różnie... |
Temperatura w Kosowie do grania w piłkę będzie absurdalna dla obu stron. Piłkarze z Kosowa w takich warunkach również bardziej nie uprawiają sportu. Trochę to inna sytuacja na Cyprze gdy taka pogoda jak wówczas utrzymuje się prawie przez 4 miesiące, a sama wilgotność jest ogromna przez większość roku.
Choć ja bym i do takich warunków gry nie zezwolił. Granie w środku dnia przy 38st powinno być zakazane. Nie mają oświetlenia to nie powinni spełniać wymogów licencyjnych na rozgrywanie meczów w EP. Choć to tylko moje zdanie. |
Bez przesady, niech zadupcają za takie pieniądze, taką robotę sobie wybrali.
Niech sobie kupią mocniejszy żel na głowy. Na budowie tyle nie płacą, a robić trzeba w upale. |
Cytat:
A że rozgrywanie meczu w takich warunkach jest nienormalne - no jest. Taki urok wczesnych faz pucharowych. @El'Kabat - kolejny mędrzec od zapierdalania się odezwał. Masz coś sensownego na temat, czy tylko jakieś bliżej nieokreślone żale do piłkarzy że za dużo zarabiają i powinni przez to funkcjonować jak roboty - w każdych warunkach? Otóż wybiegną na boisko i będą biegać, tylko efekt finalny może być dla nas nieszczęśliwy. Jak jakiś młody dostanie udaru albo zawału też się będziesz mądrował? Zdarza się to (rzadko) tym najdroższym i najlepiej prześwietlonym, a jakoś średnio wierzę żeby Dziedzic czy Sukiennicki byli tak przebadani jak piłkarze warci kilkanaście milionów euro. |
Wystarczy sobie przypomnieć, jak nasi wyglądali w rewanżowym meczu z Apoelem. Z piłkarzy lały się strugi potu.
W przypadku Llapi, roztrwonienie takiej zaliczki byłoby szczytem frajerstwa, niezależnie od warunków, w jakich zostanie rozegrany mecz. |
Cytat:
Mam tylko nadzieję że Moskal zmodyfikuje taktykę pod warunki meczu, wysokim pressingiem możemy długo nie pociągnąć. |
Przy takiej zaliczce można wyjść 4-5-1 i grać z kontry, bo to Llapi musi się rzucić do ataku. Piłkarsko są od nas po prostu gorsi, będą grać przy pustych trybunach, ratuje ich tylko i wyłącznie przyzwyczajenie do warunków.
Mnie osobiście lata wynik tego meczu, im szybciej i im mniejszym nakładem sił odpadniemy z pucharów, tym lepiej dla głównego celu w tym sezonie. |
Cytat:
Ja tu o anormalnych warunkach które wpłyną na wynik, a Ty o współczuciu. Nie wiem czy wiesz ale są warunki w których budowy też stoją, a pracownicy odmawiają pracy :> @wolfy Wynik idzie w świat, więc sądzę że dla większości Polski to jednak byłaby kompromitacja. To musiałby byc wynik 0-3, 1-4 czy karne dla Llapi. Jakakolwiek taktykę Moskal wymyśli, sądzę że po max 20 min zostanie zweryfikowana. |
No taka specyfika to może wpłyną na wynik, życie.
Jak nas zrobią 3-0 albo 2-0 i odpadniemy po karnych, to widocznie trzeba było wykorzystać sytuacje w Krakowie. Wyjebane w te puchary jak ktoś pisał powyżej i bardziej to się obawiam kontuzji po tym jak grają tamci. |
A co nas obchodzą kontuzje, o jednej nodze mają zadupcac.
.... W MMA ze złamanymi nosami walczą i nie robią z tego problemu. Ja tam fajnymi wynikami w pucharach nie pogardzę, głównie dlatego że to może być szansą na lepsze wzmocnienia pod 1 ligę. Tylko dowiezienie wyniku z Llapi da nam +550kEURO w klubowej kasie i to tylko z tytułu premii od uefa, przynajmniej o tyle się trzeba postarać. Reszta to już bardziej kwestia losowania. |
Obawiam się, że jednak Królewski nie ma wyjebane na te puchary.
Tym bardziej, że ostatnio nawet gdzieś jakiś Chat GPT zawyrokował, że Wisła wejdzie do fazy pucharowej, co wiąże się z przypływem kasy. |
Toż to większe SiFi niż zdobycie PP w zeszłym sezonie.
|
Zgadzam się z Wolfym.Przy grze w takich warunkach w takiej temperaturze i wilgotności pewnie po 10 minutach 2 połowy nasi będą wypruci jak dętki.2:0 to nie jest wielka zaliczka gdy się jedzie na rewanż w takie rejony świata.Niestety taki urok tych rund kwalifikacyjnych.Póżniejsza pora meczu niewiele by tu zmieniła.
|
Na czwartek w godzinach meczu przewiduje się 33°-36°C.
Odczuwalna 38°C. Wilgotność 30% Zachmurzenie 68% Prawdopodobieństwo opadów 58% Prawdopodobieństwo burz z piorunami 17% Aktualne kursy: KF Llapi 2.60 - X 3.25 - Wisła Kraków 2.60 Kursy na awans KF Llapi 7.10 - Wisła Kraków 1.10 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl