Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Eliminacje do LE/LKE 2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11000)

Witalis 14.07.2024 10:18

Dzięki
10 znaków

Drozd 14.07.2024 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1628936)
Podasz źródło?

Czyli jednak nie wymysły Markusa? :)

Cymes 14.07.2024 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1628927)
Trochę statystyk Carbo w ostatnim meczu z KF Llapi, bo są na forum osoby, które uważają, że ośmiesza się w Wiśle i nie ma liczb, czy że gra z takim samym zaangażowaniem jak na przykład Uryga :rotfl: :

- 6 przechwytów (1. w Wiśle).
- 6/7 wygranych pojedynków defensywnych (1. w Wiśle).
- 4/5 wygrane pojedynki o drugie piłki (1. w Wiśle).
- 3 wybicia (1. w Wiśle).
- Bez faulu.

Dorzuciłbym kilka niezłych crossów do skrzydłowych. Wydaje się, że będzie takich zagrań więcej niż u Sobola i Rude.

Witalis 14.07.2024 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd
Czyli jednak nie wymysły Markusa? :)

Nie przypominam sobie, żebym kwestionował podane statystyki czy nawet dobrą ocenę gry Carbo w ostatnim meczu. Pytałem o źródło.

Co więcej, Carbo mógł nawet być solidnym/jednym z lepszych zawodników Wisły w mijającym sezonie, a i tak pomysł budowy drużyny z Hiszpanów mógł być poroniony, a ostatecznie drużyna jako całość dała ciała.

Przy okazji: skąd te dane ma Maciej Skucha? Sam liczył?

Drozd 14.07.2024 12:20

:)

Zapytaj Maciej Skucha i źródło...

Drużyna jako całość dała ciała, ale dokładnie wiadomo, które jej elementy dały ciała najbardziej. Teraz taka ocena będzie po każdym meczu, a nie na koniec sezonu i bardzo dobrze.

Witalis 14.07.2024 14:21

Droździe, zapytałem Markusa, ponieważ to Markus powoływał się na te dane. To podstawa w pracy ze słowem pisanym: jeśli powołujesz się na dane czy informację, których sam nie wytworzyłeś, podajesz źródło. Od ciebie zależy sprawdzenie, czy źródło jest rzetelne, a informacja adekwatna.

Chętnie porównam wyniki Carbo z wynikami pozostałych zawodników.

Inna rzecz, że Markus manipulował i manipuluje, w celu trollowania.

AgresywnyChomik 14.07.2024 15:06

Carbo spoko, widać że to jeszcze nie to i mam nadzieje forma przyjdzie ale narazie wystarczyło.

Tak wracając jeszcze do bramki Sapały i tu adresuje pytanie do wszystkich ktorzy ogarniają taktyke.

Ile traci nasza gra ofensywna w związku z faktem że Duda i Carbo nie potrafia uderzyć z dystansu?

Markus 14.07.2024 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1628954)
Droździe, zapytałem Markusa, ponieważ to Markus powoływał się na te dane. To podstawa w pracy ze słowem pisanym: jeśli powołujesz się na dane czy informację, których sam nie wytworzyłeś, podajesz źródło. Od ciebie zależy sprawdzenie, czy źródło jest rzetelne, a informacja adekwatna.

Chętnie porównam wyniki Carbo z wynikami pozostałych zawodników.

Inna rzecz, że Markus manipulował i manipuluje, w celu trollowania.

Osobą, która bezczelnie tu manipuluje w celu trollowania jesteś najwyżej Ty.

To jest cała Twoja metoda: nie umiesz sobie poradzić z faktami i rzeczywistością, które Ci się nie podobają, to nazywasz manipulantami tych, którzy je pokazują.

Dostałeś konkretne dane, dostałeś ich źródło.

Nie mam powodu podważać rzetelności informacji tego typu podawanych przez to źródło. W przeszłości wielokrotnie okazywały się prawdziwe.

Te konkretne dane również mają potwierdzenie w rzeczywistości i są prawdziwe, Każdy może sam to sprawdzić dokładnie oglądając nagranie meczu zamiast sugerować ich możliwą nierzetelność i pieprzyć o jakichś rzekomych manipulacjach jak Ty.

Jeśli zarzucasz, że manipuluję w tej sprawie wykaż to albo odszczekaj swe słowa i przeproś.

Witalis 14.07.2024 18:04

Ale uspokój się, bo rzucasz się jak wsza na grzebieniu, a nikt ci tym razem nic konkretnie nie zarzucił.

Wyraźnie napisałem, że nie podważam tych statystyk. Pytam o źródło, bo chcę porównać piłkarzy.

Jesteś manipulantem ogólnie i co do zasady. Wyobrażam sobie, że możesz posłużyć się prawdziwą statystyką, kiedy pasuje ci do światopoglądu, bo tę hiszpańskość traktuję już jako ideologię.

FraMat 14.07.2024 19:52

Oj tam, ja mam i tak podejrzenia że autor statystyki i Markus to ta sama osoba.
Zbyt często wspierają jego wersję.
Oczywiście, nie mam dowodu więc pozostanę przy podejrzeniach chociaż Markus zaraz powie że manipuluję.

Markus 14.07.2024 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis
Jesteś manipulantem ogólnie i co do zasady. Wyobrażam sobie, że możesz posłużyć się prawdziwą statystyką, kiedy pasuje ci do światopoglądu, bo tę hiszpańskość traktuję już jako ideologię.

A to bezczelność. Witalis właśnie złapany na nieuzasadnionym sugerowaniu manipulacji i etykietkowaniu robi to dalej. :evil: :rotfl:

Choćbyś tysiąc razy nazwał kogoś manipulatorem, nie stanie się on nim tylko dlatego, że na potrzeby własnej argumentacji chciałbyś, aby tak ten ktoś był postrzegany.:evil:

Licząc na to pokazujesz jedynie własne deficyty i kto tu jest naprawdę manipulantem.

Nie życzę sobie obrażania mnie Twoimi kłamstwami i urojeniami nie mającymi pokrycia w faktach.

Mówienie np., że większość Hiszpanów grających w naszych ligach sprawdziła się w Polsce, to nie ideologia tylko właśnie jeden z faktów mających odbicie w rzeczywistości - a nie światopogląd.:-D

Albo, że statystyki Carbo w niektórych elementach były najlepsze w całej drużynie w omawianym dziś meczu.

Podobnie jak pisanie, że poziom zaangażowania i profesjonalizmu większości grających w Polsce Hiszpanów był często znacznie większy na boisku niż dotychczas zaprezentował tam na przykład taki Sapała czy bardzo wielu innych grających w Wiśle krajowych zawodników.To nie ideologia, to rzeczywistość.

Markus 14.07.2024 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1628973)
Oj tam, ja mam i tak podejrzenia że autor statystyki i Markus to ta sama osoba.
Zbyt często wspierają jego wersję.
Oczywiście, nie mam dowodu więc pozostanę przy podejrzeniach chociaż Markus zaraz powie że manipuluję.

Oczywiście, że manipulujesz i próbujesz "podejrzeniami" :rotfl: zakłamywać rzeczywistość - do tego tak absurdalnie, jak wtedy gdy sugerowałeś, że Rude nie słucha Jopa.:-D

Ale dla Ciebie mogę być nawet Maciejem Skuchą, czy samym Królewskim, lub zakamuflowanym Bońkiem, wisi mi to. Statystyki, które pokazałem bazując na tym źródle w pełni pokrywają się z rzeczywistością: a jak komuś nie podoba się źródło, nie ma problemu, niech sobie sam oglądnie mecz, sprawdzi i policzy. :-D

FraMat 14.07.2024 21:30

Wiedziałam. Cóż innego mógłbyś odpowiedzieć?

Markus 14.07.2024 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1628987)
Wiedziałam. Cóż innego mógłbyś odpowiedzieć?

Nigdy nic innego niż prawdę. :-D

FraMat 14.07.2024 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1628988)
Nigdy nic innego niż prawdę. :-D

Markus Zawsze Prawdomówny, Wyzwoliciel Uciśnionych Hiszpanów, Khal Stadionu przy Reymonta, Zrodzony w Żarze Zdobytego Pucharu... :>

Markus 14.07.2024 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1628989)
Markus Zawsze Prawdomówny, Wyzwoliciel Uciśnionych Hiszpanów, Khal Stadionu przy Reymonta, Zrodzony w Żarze Zdobytego Pucharu... :>

Marne. :evil:

Wystarczy tego Twojego rozmywania tematu osobistymi wycieczkami.

wolfy 14.07.2024 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1628989)

Czasem lepiej nie odpisywać niż .......ić tak kompletnie bez sensu.
No chyba że to jakaś sprawa honorowa.

Wracając do tematu - ciekawi mnie czy to że Moskal musiał szybko przestawiać Młyńskiego na prawe skrzydło oznacza że w rewanżu w ogóle się nie pojawi, czy to była tylko korekta taktyczna.
Mam nadzieję że nasi nie padną jak kiedyś na Cyprze i jakoś dowieziemy dwubramkową przewagę. Mając takiego kloca jak Uryga w obronie i takich człapaków jak Młyński na ławce może być różnie...

Karherop 15.07.2024 06:01

Temperatura w Kosowie do grania w piłkę będzie absurdalna dla obu stron. Piłkarze z Kosowa w takich warunkach również bardziej nie uprawiają sportu. Trochę to inna sytuacja na Cyprze gdy taka pogoda jak wówczas utrzymuje się prawie przez 4 miesiące, a sama wilgotność jest ogromna przez większość roku.

Choć ja bym i do takich warunków gry nie zezwolił. Granie w środku dnia przy 38st powinno być zakazane. Nie mają oświetlenia to nie powinni spełniać wymogów licencyjnych na rozgrywanie meczów w EP. Choć to tylko moje zdanie.

El'kabat 15.07.2024 09:24

Bez przesady, niech zadupcają za takie pieniądze, taką robotę sobie wybrali.
Niech sobie kupią mocniejszy żel na głowy.

Na budowie tyle nie płacą, a robić trzeba w upale.

wolfy 15.07.2024 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1628995)
Temperatura w Kosowie do grania w piłkę będzie absurdalna dla obu stron. Piłkarze z Kosowa w takich warunkach również bardziej nie uprawiają sportu. Trochę to inna sytuacja na Cyprze gdy taka pogoda jak wówczas utrzymuje się prawie przez 4 miesiące, a sama wilgotność jest ogromna przez większość roku.

Choć ja bym i do takich warunków gry nie zezwolił. Granie w środku dnia przy 38st powinno być zakazane. Nie mają oświetlenia to nie powinni spełniać wymogów licencyjnych na rozgrywanie meczów w EP. Choć to tylko moje zdanie.

Temperatura to jedno, bardziej chodzi o wilgotność. Tamci są przyzwyczajeni do takich warunków, nasi nie.
A że rozgrywanie meczu w takich warunkach jest nienormalne - no jest. Taki urok wczesnych faz pucharowych.

@El'Kabat - kolejny mędrzec od zapierdalania się odezwał. Masz coś sensownego na temat, czy tylko jakieś bliżej nieokreślone żale do piłkarzy że za dużo zarabiają i powinni przez to funkcjonować jak roboty - w każdych warunkach?
Otóż wybiegną na boisko i będą biegać, tylko efekt finalny może być dla nas nieszczęśliwy.

Jak jakiś młody dostanie udaru albo zawału też się będziesz mądrował? Zdarza się to (rzadko) tym najdroższym i najlepiej prześwietlonym, a jakoś średnio wierzę żeby Dziedzic czy Sukiennicki byli tak przebadani jak piłkarze warci kilkanaście milionów euro.

Patryko 15.07.2024 10:09

Wystarczy sobie przypomnieć, jak nasi wyglądali w rewanżowym meczu z Apoelem. Z piłkarzy lały się strugi potu.

W przypadku Llapi, roztrwonienie takiej zaliczki byłoby szczytem frajerstwa, niezależnie od warunków, w jakich zostanie rozegrany mecz.

wolfy 15.07.2024 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1628999)
Wystarczy sobie przypomnieć, jak nasi wyglądali w rewanżowym meczu z Apoelem. Z piłkarzy lały się strugi potu.

W przypadku Llapi, roztrwonienie takiej zaliczki byłoby szczytem frajerstwa, niezależnie od warunków, w jakich zostanie rozegrany mecz.

Czy odpadnięcie mimo zaliczki dwóch goli byłoby frajerstwem? Nie. Raczej naturalną konsekwencją wąskiej kadry łatanej podrzędnymi juniorami i oldboyami. Nawet nie chcę myśleć jak Uryga będzie wyglądał w takich warunkach.

Mam tylko nadzieję że Moskal zmodyfikuje taktykę pod warunki meczu, wysokim pressingiem możemy długo nie pociągnąć.

Patryko 15.07.2024 10:29

Przy takiej zaliczce można wyjść 4-5-1 i grać z kontry, bo to Llapi musi się rzucić do ataku. Piłkarsko są od nas po prostu gorsi, będą grać przy pustych trybunach, ratuje ich tylko i wyłącznie przyzwyczajenie do warunków.

Mnie osobiście lata wynik tego meczu, im szybciej i im mniejszym nakładem sił odpadniemy z pucharów, tym lepiej dla głównego celu w tym sezonie.

Karherop 15.07.2024 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1628997)
Bez przesady, niech zadupcają za takie pieniądze, taką robotę sobie wybrali.
Niech sobie kupią mocniejszy żel na głowy.

Na budowie tyle nie płacą, a robić trzeba w upale.

Co ma piernik do wiatraka?

Ja tu o anormalnych warunkach które wpłyną na wynik, a Ty o współczuciu. Nie wiem czy wiesz ale są warunki w których budowy też stoją, a pracownicy odmawiają pracy :>

@wolfy
Wynik idzie w świat, więc sądzę że dla większości Polski to jednak byłaby kompromitacja. To musiałby byc wynik 0-3, 1-4 czy karne dla Llapi.

Jakakolwiek taktykę Moskal wymyśli, sądzę że po max 20 min zostanie zweryfikowana.

El'kabat 15.07.2024 10:45

No taka specyfika to może wpłyną na wynik, życie.

Jak nas zrobią 3-0 albo 2-0 i odpadniemy po karnych, to widocznie trzeba było wykorzystać sytuacje w Krakowie.

Wyjebane w te puchary jak ktoś pisał powyżej i bardziej to się obawiam kontuzji po tym jak grają tamci.

Karherop 15.07.2024 10:52

A co nas obchodzą kontuzje, o jednej nodze mają zadupcac.

....

W MMA ze złamanymi nosami walczą i nie robią z tego problemu.

Ja tam fajnymi wynikami w pucharach nie pogardzę, głównie dlatego że to może być szansą na lepsze wzmocnienia pod 1 ligę.

Tylko dowiezienie wyniku z Llapi da nam +550kEURO w klubowej kasie i to tylko z tytułu premii od uefa, przynajmniej o tyle się trzeba postarać. Reszta to już bardziej kwestia losowania.

FraMat 15.07.2024 10:55

Obawiam się, że jednak Królewski nie ma wyjebane na te puchary.
Tym bardziej, że ostatnio nawet gdzieś jakiś Chat GPT zawyrokował, że Wisła wejdzie do fazy pucharowej, co wiąże się z przypływem kasy.

swiety37 15.07.2024 11:04

Toż to większe SiFi niż zdobycie PP w zeszłym sezonie.

krysztal 15.07.2024 11:41

Zgadzam się z Wolfym.Przy grze w takich warunkach w takiej temperaturze i wilgotności pewnie po 10 minutach 2 połowy nasi będą wypruci jak dętki.2:0 to nie jest wielka zaliczka gdy się jedzie na rewanż w takie rejony świata.Niestety taki urok tych rund kwalifikacyjnych.Póżniejsza pora meczu niewiele by tu zmieniła.

FraMat 15.07.2024 11:53

Na czwartek w godzinach meczu przewiduje się 33°-36°C.
Odczuwalna 38°C.
Wilgotność 30%
Zachmurzenie 68%
Prawdopodobieństwo opadów 58%
Prawdopodobieństwo burz z piorunami 17%

Aktualne kursy:
KF Llapi 2.60 - X 3.25 - Wisła Kraków 2.60

Kursy na awans
KF Llapi 7.10 - Wisła Kraków 1.10

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl