Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w 1 lidze. Kto zostanie,a kto odejdzie? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10516)

AS82 25.05.2022 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1585260)
Z racji spadku można z nim rozwiązać kontrakt po wypłaceniu miesięcznego wynagrodzenia.

Pytanie czy Adi nie okaze sie lepszy od naszych asów Szoty i ew. Sadloka :-D

czaro 25.05.2022 12:23

Ciekawe, ile kosztuje, bo może warto go zostawić. Na 1. ligę raczej się nadaje.

Karherop 25.05.2022 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1585263)
Ciekawe, ile kosztuje, bo może warto go zostawić. Na 1. ligę raczej się nadaje.

Już wystarczająco długo palimy kasę za jego kontrakt. Na jesień u nas wyglądał jak oldboy w sparingu z Garbarnia

FraMat 25.05.2022 22:05

No dobra, przyznać się... wszyscy mają już Polsat Box Go?
I w ogóle kiedy startuje liga?
Kto będzie dla nas najgroźniejszy?
Z kim walczymy o spadek?

Tyle pytań, żadnej odpowiedzi...

KOALIK 25.05.2022 22:24

I liga to taka liga, gdzie połowa drużyn gra na pastwiskach, a ich stadiony wyglądają jak obory lub inne kurniki.

W teorii to liga, w której Wisła powinna zgromadzić maksymalną liczbę punktów lub coś blisko tego i strzelić w granicach +stu bramek.

W teorii to liga, w której Wisła powinna doszczętnie zaorać te kurniki.

A jak będzie?

Bracia Błaszczykowscy i ich wujek przy wsparciu wielu dokonali już niemożliwego.

Pokusiłbym się o stwierdzenie, że łatwiej byłoby z Wieczystą zostać Mistrzem Polski niż spaść z Wisłą z Ekstraklasy, ale ostatnie tygodnie pokazały, że w Ekstraklasie nawet rzeczy kompletnie nieprawdopodobne (takie jakie spadek Wisły) mogą się wydarzyć i to w zasadzie bez reakcji. Tak w zasadzie bez większych emocji - w stylu znanej przyśpiewki ,,nic się nie stało, Jakubie nic się nie stało".

Ja jestem dalej w szoku, że przez minimum rok nie będzie gier w lidze z Legią, nie będzie derbów i to nie z winy Cracovii, że występy Wisły nie będą omawiane w Canal+.

Ale najgorsze w tym wszystkim jest kompletny brak reakcji i brak decyzji po spadku i to po tylu dniach.

Jaroo1 26.05.2022 06:47

A ile meczów I ligi Polsat pokazuje? Wisłą będzie w każdej kolejce pokazywana?

szym_ek 26.05.2022 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1585295)
A ile meczów I ligi Polsat pokazuje? Wisłą będzie w każdej kolejce pokazywana?

na polsat sport będzie tylko kilka meczów z każdej kolejki no ale można śmiało założyć, żę zainteresowanie meczami Wisły będzie największe.

natomiast w polsat box można online oglądać już jaki mecz chcesz.

FraMat 26.05.2022 08:55

Zdaje się, że
- "polsat box" to jest oferta z dekoderem, natomiast
- "polsat box go" oferta na aplikacje dla smart tv czy telefonów

Ja już zdecydowałem się na to drugie.
Chyba da się albo abonament albo 40 zł co miesiąc

wolfy 26.05.2022 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1585299)
Zdaje się, że
- "polsat box" to jest oferta z dekoderem, natomiast
- "polsat box go" oferta na aplikacje dla smart tv czy telefonów

Ja już zdecydowałem się na to drugie.
Chyba da się albo abonament albo 40 zł co miesiąc

Da się to ogarnąć w ramach UPC (interesuje mnie tylko pierwsza liga)?

MMTS 26.05.2022 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1585301)
Da się to ogarnąć w ramach UPC (interesuje mnie tylko pierwsza liga)?

można też ogarnąć mecze w postaci pay per view polsat = 10 zł za mecz,
oferta ważna od kwietnia 2022

Jaroo1 26.05.2022 11:01

Ja mam polsat na abonament i wtedy ma sie tez konto na polsat box go. Tylko nigdy sie nie interesowalem czy na tym "h
Go" leci tyle 1 ligi co w tv

Szneka 26.05.2022 11:42

czyli teraz c+ się nie opłaca. raz że nie ma bundesligi dwa angielskiej a trzy najważniejsze nie ma nas. czy ktoś wie czy do C= można dokupić Polsat sport?

kibic12 26.05.2022 13:05

Niestety nie można. W cyfrowym Polsacie jest pakiet i z Polsat Sport i z Canal plus. Możesz kupić Polsat box go i będziesz miał wszystkie mecze 1 ligi,100 %ekstraklasy i wiele więcej

gizmowisla 26.05.2022 13:08

Ale 1 loge to WSZYSTKIE MECZE puszczaja w tv ? Czy tylko jeden ?

czaro 26.05.2022 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic12 (Post 1585306)
Niestety nie można. W cyfrowym Polsacie jest pakiet i z Polsat Sport i z Canal plus. Możesz kupić Polsat box go i będziesz miał wszystkie mecze 1 ligi,100 %ekstraklasy i wiele więcej

Jak wyłączałem abonament w c+ online to była opcja polsat sport premium czy jakoś tak, więc może jednak można? Albo to jakiś podstawowy kanał bez 1. ligi?

Martwi mnie, że można wykupić dostęp do pojedynczych meczów w tym polsacie, to oznacza, że nie mam argumentu, ze nie chcę abonamentu w polsacie i będę jednak tych naszych orłów oglądać.

Szneka 26.05.2022 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1585311)
Jak wyłączałem abonament w c+ online to była opcja polsat sport premium czy jakoś tak, więc może jednak można? Albo to jakiś podstawowy kanał bez 1. ligi?

Martwi mnie, że można wykupić dostęp do pojedynczych meczów w tym polsacie, to oznacza, że nie mam argumentu, ze nie chcę abonamentu w polsacie i będę jednak tych naszych orłów oglądać.

Polsaty w C= sa ale te co LM pokazują a tego nie oglądam. Trudno po 25 latach wypowiadam umowę C+ i idę do Polsatu

s1mone 26.05.2022 14:54

Ktoś pisał, że nie będzie derbów. No jak to, przeciez Puszcza się utrzymała :D

Szneka 26.05.2022 15:02

Taa w sumie sporo bliskich wyjazdów. Niepołomice Nowy Sącz 2x Rzeszów Nieciecza Częstochowa-? Sosnowiec Tychy Katowice Bielsko- Biała. Zaoszczędzi się na paliwie :D

For_FuN_ 26.05.2022 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1584708)
Tak więc zrób mi tę przysługę i nie kieruj już do mnie swoich gównowpisów. W taki sposób to rozmawiaj sobie z żulami z rynsztoku z którego pochodzisz.

Czy leci z nami moderator? I wszystkie te inwektywy z powodu pochwały piłkarza i z powodu użycia normalnego słowa jakim jest cymbał :D. Intelektualne dno to mało powiedziane.

MaLk 26.05.2022 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1585311)

Premium to kanały dedykowane do Ligi Mistrzów i faktycznie były dostępne na platformie C+, ale zwykłe sportowe, na których puszczali I ligę już nie.

Chociaż ostatnio leciał jeden mecz I ligi na jednym z premiumów, ale to tylko dlatego, że w ostatniej kolejce wszystkie mecze były jednocześnie i im kanałów brakło, raczej więc nie ma na co liczyć.

Nie ma to tamto, chcesz oglądać Wisełkę - płać i płacz. Kochasz Wisełkę - płać. Myślę, że każdy już się do tego przyzwyczaił przez ostatnie kilka lat :D

gizmowisla 26.05.2022 22:14

no to wjkoncu na tym polsacie jest 1 mecz pierwszej ligi tygodniowo ??? czy wszystkie mecze, albo wiekszosc ????

kolarz90 26.05.2022 22:20

Zazwyczaj:
1 mecz w piątek 18 lub 20.30 (Polsat Sport news lub extra)
1 mecz w sobotę, najczęściej 12.40 (Polsat Sport)
1 mecz w niedzielę, najczęściej 12.40 (Polsat Sport)
Są też nieraz mecze w tygodniu (środa/czwartek) to na 2-3 takie mecze transmitują jeden na extra albo news

czaro 26.05.2022 23:38

Ok, dzięki :)

KOALIK 27.05.2022 01:02

https://mobile.twitter.com/TomekSzcz...07412743901186

To chyba najlepsza wypowiedź odnośnie Wisły i największej hańby w historii klubu.

Wojtek, szacun!

Może troszkę za ostro, ale trafił idealnie.

Powiększyli Ekstraklasę, grały jakieś dziwne zespoły, a mimo to Wisła spadła.

Bracia Błaszczykowscy z wujkiem przy wsparciu klakierów dokonali czegoś wyjątkowego i być może najważniejszego w ostatnich latach w całej naszej piłce.

Spaść z takiej ligi i to bez konsekwencji to coś niewyobrażalnego.

Jesteśmy świadkami wielkich wydarzeń. Niestety najbardziej negatywnych w całej historii Wisły.

Stąd uważam, że obecna władza nie ma moralnego prawa dalej rządzić w Wiśle. Tak jak Sarapata z ekipą po ujawnieniu prawdy.

A wagony szrotu zagranicznego z ostatnich trzech lat powinni w trybie natychmiastowym opuścić Kraków. Raz na zawsze. Wszyscy i to bez wyjątku.

Sprowadzić kilkudziesięciu obcokrajowców, z czego niewielu umiało grać. To można porównać z brazylijską Pogonią Ptaka. To samo szrotowisko.

Jesteście największymi szkodnikami w historii.

Ale ja już dawno pisałem, że w obecnej Wiśle nie ma ani jednej kompetentnej osoby. Sytuacja sportowa i jeden wielki burdel z wujkiem Jurkiem na tronie jest najlepszym podsumowaniem.

Piękne tabelki klakierów w Excelu nie mają znaczenia. Za sprawy sportowe nie zasługujecie nawet na 1 w skali do 10.

MMTS 27.05.2022 08:00

Jak na temin 31.05, jako datę wypowiedzeń kontraków po spadku, to jakoś dziwnie spokojnie.

Zakładam, że informacje pójdą na początku następnego tygodnia, a jeśli nie to drużyna zostałaby w podobnym ksztalcie?

Książę Palownik 27.05.2022 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1585326)
Jak na temin 31.05, jako datę wypowiedzeń kontraków po spadku, to jakoś dziwnie spokojnie.

Zakładam, że informacje pójdą na początku następnego tygodnia, a jeśli nie to drużyna zostałaby w podobnym ksztalcie?

W połowie czerwca zaczynają się przygotowania do sezonu. Nasi amatorzy u sterów zapewne wtedy zaczną się zastanawiać którego starego Słowaka można by zakontraktować. Wydaje mi się, że tam nie ma absolutnie żadnego planu i oni nie mają pojęcia kto zostanie a kto nie.

Taki np. Tsitaishvili na pewno nie zostanie, a też żadnej informacji medialnej nie ma na ten temat

Karherop 27.05.2022 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1585327)
Taki np. Tsitaishvili na pewno nie zostanie, a też żadnej informacji medialnej nie ma na ten temat

Legenda głosi że kiedyś na głównej stronie pojawi się komunikat z pożegnaniem Turgemana :>

Elendil 27.05.2022 12:56

Też mnie dziwi brak wiadomości o wypowiedzeniach. We wtorek ostatni dzień, a tu nawet jeden piłkarz nie został pożegnany.

Może zarząd wziął sobie zasłużony urlop? ;)

kibic12 27.05.2022 12:58

Myślę, że niestety wszystkie złe informacje chcą przekazać na raz, żeby nam było to łatwiej przyjąć.

LucjuszWielki 27.05.2022 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1585327)

Nie za bardzo rozumiem... przecież Gio jest wypożyczony do 30 czerwca br, więc jakie ma być teraz niby info? Będzie blizej tej dany to napiszą , że dziękuję i tyle... nie kumam w czym problem? Wiadomo, że nie przedłużą wypożyczenia nawet jeśli utrzymalibyśmy się, poza tym to nawet nie zależy od nas.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl