Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

koyoot 04.08.2010 22:50

Posiadaja. Tylko odpowiedz mi na pytanie czy ty widziales gdzie oni musza trenowac, a na jakich boiskach trenuje Sparta Praga? No wlasnie...

tofik 04.08.2010 22:55

A Żurawski, Kosowski i reszta trenowali w La Masia. Tylko to biedne teraźniejsze pokolenie musi się po klepiskach tułać.
Prawda jest taka, że ME to skład drewna. Skończyć ze znajomościami i promować prawdziwe talenty. Tylko jeszcze pod kątem charakterologicznym ich badać, żeby po 1szej grubszej wypłacie im palma nie odbiła.

Wisielak 04.08.2010 23:47

Ja się martwię co z Osmanem bo sie robi nie ciekawie .
Po 1 Ileż można czekać na wyniki badań ?! góra 5 dni a jutro będzie tydzień .
po 2 Czemu Wisła zwleka jak 4 runda za pasem a para stoperów Kowalski Bunoza odpada bo sobie w 3 rundzie nie dają rady a co dopiero w 4 .
po 3 Ten dziwny kontrakt że tera nie ma klubu a za rok już ma .
Może wyjechał załatwiać papiery w tym czasie co wyniki badań będą .Zobaczymy ;]

wislak68 04.08.2010 23:56

A ja mam prośbę do Zbymaka. W zeszły czwartek (na konkurencyjnym forum) informował o tym że jest duże prawdopodobieństwo że w piątek (zeszły) odbędzie się prezentacja Chaveza i być może kogoś jeszcze. Zadeklarował wtedy że jeśli ten drugi temat nie wypali to poda nazwisko tego piłkarza. Jak sądzę temat upadł (no chyba że się mylę). Czy mógłbyś zatem nasz drogi informatorze uchylić rąbka tajemnicy?

koyoot 05.08.2010 08:14

Po pierwsze jesliby temat upadl to jaki sens bylby ujawniac nazwisko tego pilkarza? Po drugie, temat nie upadl:). Wiec uzbrojcie sie w cierpliwosc:).

P.S. Prowadzone sa negocjacje z kilkoma zawodnikami na rozne pozycje. Nie tylko w kontekscie tego okienka ale rowniez nastepnego. Poczekajmy, bo warto:)

Arapaho 05.08.2010 08:17

Mam nadzieję ze napastnicy bo mnie trafi jak dalej będzie z przodu chimeryczny Brożek i bez jajeczny Boguski

tofik 05.08.2010 10:31

Najważniejsze, żeby Rios wypalił. Gdyby się okazał faktycznie dobry i np udało mu się wypromować do lepszej ligi jak to się udało Marcelo, to mielibyśmy w garści niezły argument dla zdolnych chłopaków z Ameryki Południowej.
"Tak, tu jest dobre miejsce na start. Liga przeciętna, konkurencja w składzie niewielka. Biedy z płacami nie ma.
Aj ak tu sobie nie poradzę, to nie ma o czym mówić" :)

mitmichael 05.08.2010 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 952329)
Najważniejsze, żeby Rios wypalił. Gdyby się okazał faktycznie dobry i np udało mu się wypromować do lepszej ligi jak to się udało Marcelo, to mielibyśmy w garści niezły argument dla zdolnych chłopaków z Ameryki Południowej.
"Tak, tu jest dobre miejsce na start. Liga przeciętna, konkurencja w składzie niewielka. Biedy z płacami nie ma.
Aj ak tu sobie nie poradzę, to nie ma o czym mówić" :)

Z ta technika jaka Rios posiada moze zostac gwiazda Ekstraklasy. Jego umiejetnosci tylko dodadza kolorytu do gry druzyny a i pilkarze z polski beda sie mieli czego uczyc od pilkarza z ameryki.

sandbender 05.08.2010 11:29

Zakontraktowanie Riosa to jest próba zarobienia gigantycznych pieniędzy. Jak wypali to za niego bedą większe pieniądze niż za Lewandowskiego. Tylko, że do tego trzeba go pokazać w pucharach..

Marszałek 05.08.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 952380)
Zakontraktowanie Riosa to jest próba zarobienia gigantycznych pieniędzy. Jak wypali to za niego bedą większe pieniądze niż za Lewandowskiego. Tylko, że do tego trzeba go pokazać w pucharach..

A my go kupujemy czy wypożyczamy?

For_FuN_ 05.08.2010 11:54

Ciekawe czy pieniadze na wykup wypozyczonych pilkarzy sa juz zabezpieczone :D? Obstawiam, ze nie i w przyszlym roku pozegnamy wiekszosc ;).

MCX 05.08.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 952394)
A my go kupujemy czy wypożyczamy?

http://sport.interia.pl/raport/trans...y,1509619,5719

"Argentyński napastnik, który ma na koncie występy w młodzieżowej reprezentacji swego kraju, będzie do krakowskiego klubu wypożyczony na rok, a po tym okresie Wisła będzie miała możliwość wykupienia piłkarza."

wislak68 05.08.2010 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 952246)
Po pierwsze jesliby temat upadl to jaki sens bylby ujawniac nazwisko tego pilkarza? Po drugie, temat nie upadl:). Wiec uzbrojcie sie w cierpliwosc:).

P.S. Prowadzone sa negocjacje z kilkoma zawodnikami na rozne pozycje. Nie tylko w kontekscie tego okienka ale rowniez nastepnego. Poczekajmy, bo warto:)

Pytanie zadałem co prawda Zbymakowi ale to miło z Twojej strony że poczułeś się w obowiązku odpowiedzieć :lol:. Ciekawe tylko czy Twoja odpowiedź była z nim konsultowana :>.
Jesli chodzi o sens udzielenia informacji o transferze który nie wypalił to jest to bardzo proste: zaspokojenie ciekawości kibiców. Zawsze będzie można trochę pospekulować o: klasie piłkarza, pozycji na której gra, przyczynach upadku transferu itp, itd.
Rozumiem że jesli temat nadal żyje to nie ma go co utrudniać nadmiernym wścipstwem. Tym niemniej doceniłbym gdyby te informacje potwierdził również Zbymak :>.

Marszałek 05.08.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 952409)
http://sport.interia.pl/raport/trans...y,1509619,5719

"Argentyński napastnik, który ma na koncie występy w młodzieżowej reprezentacji swego kraju, będzie do krakowskiego klubu wypożyczony na rok, a po tym okresie Wisła będzie miała możliwość wykupienia piłkarza."

Spokojnie. River umie dobrze sprzedać, więc gdyby byli pewni,że Rios jest więcej wart niż cena pierwokupu to by nam go nie opchnęli. Oferowaliby go do Anglii, Włoch,Rosji. Tam gdzie jest prawdziwy pieniądz. Znakomitego zawodnika to można wyciągnąć z Brazylii,Argentyny za grubą kasę lub tak jak my Marcelo. Wszystko inne to już jest przegrzebany towar z którym nie wiadomo co zrobić. Ale nie pisze tego,że źle iż Rios do nas dołączył. Uważam to za dobry krok, ale przestrzegam przez zbytnim spieniężaniem go w przyszłości i robieniem z niego super inwestycji. W dalszym ciągu natomiast nią pozostaje Marcelo. Gdy mu się uda przebić do pierwszego składu PSV,stanie się ostoją defensywy, to i my na tym zyskamy. Prestiżowo na pewno.

Wisielak 05.08.2010 15:00

to jest najgorsze że Majchroski dalej odpierdala maniane i mówi że chce oddać stadion Wisły w całości na przełomie listopada i października . TO SĄ JAJA

63.5 Kg 05.08.2010 15:10

A kto Wam powiedzial ze czekamy na jego badania??

A moze poprostu nie chciano go zaprezentowac przed meczem z Azerami ktory w tym momencie jest wazniejszy niz jego prezentacja ktory rownie dobrze moze sie odbyc jutro...

zbymak 05.08.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 952411)
Pytanie zadałem co prawda Zbymakowi ale to miło z Twojej strony że poczułeś się w obowiązku odpowiedzieć :lol:. Ciekawe tylko czy Twoja odpowiedź była z nim konsultowana :>.
Jesli chodzi o sens udzielenia informacji o transferze który nie wypalił to jest to bardzo proste: zaspokojenie ciekawości kibiców. Zawsze będzie można trochę pospekulować o: klasie piłkarza, pozycji na której gra, przyczynach upadku transferu itp, itd.
Rozumiem że jesli temat nadal żyje to nie ma go co utrudniać nadmiernym wścipstwem. Tym niemniej doceniłbym gdyby te informacje potwierdził również Zbymak :>.

Tak własnie komus cos powiedziec.Kazdy jak pisze na priva to oczywiscie zapewnia to tylko dla mnie wiadomosc nikomu nie powiem a potem sa efekty jak nie na tym forum to na innym zdradzaja wiadomosci.Prawdopodobnie transfer tego zawodnika upadnie bo dostał oferte podpisania nowego kontraktu i chyba przyjmie warunki.Jesli tylko złozy podpis powiem z kim negocjowalismy

borys 05.08.2010 15:29

Zbymak takie pytanko, czy jeśli chodzi o politykę transferową i okienko zimowe, czynione są w klbie jakieś przygotowania do transferów, przyglądamy się komuś badam grunt pod kontrakt itd.? Nie chce wyciągać nazwisk chodzi mi o sam fakt przygotowań do następnego okienka.

zbymak 05.08.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 952546)
Zbymak takie pytanko, czy jeśli chodzi o politykę transferową i okienko zimowe, czynione są w klbie jakieś przygotowania do transferów, przyglądamy się komuś badam grunt pod kontrakt itd.? Nie chce wyciągać nazwisk chodzi mi o sam fakt przygotowań do następnego okienka.

Tak transfery sa przygotowywane z mysla o tym okienku i zimowym.Wiele sie wyjasni dzisiaj kto bedzie naszym trenerem teraz i ewentualnie od zimy

mitmichael 05.08.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 952553)
Wiele sie wyjasni dzisiaj kto bedzie naszym trenerem teraz i ewentualnie od zimy

Nie Kasperczak? Podobno niezaleznie od wyniku zostanie:

Niezależnie od wyniku rywalizacji Wisły Kraków z FK Karabach, Henryk Kasperczak pozostanie trenerem krakowskiej Wisły. To odpowiedź prezesa klubu, Bogdana Basałaja, na ostatnie doniesienia o możliwości zwolnienia szkoleniowca w przypadku odpadnięcia już na tym etapie rozgrywek Ligi Europy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 952559)
Nie jest to temat o Kasperczaku .Szkoda tylko ,ze Basałaj nie powiedział co zrobi jak sam Kasperczak poda sie do dymisji.Czy ja przyjmie czy nie?:lol:

Wiem, ze nie jest ale skoro o tym wspomniałes :> Zreszta zmiana trenera tez w jakims stopniu podchodzi po transfery :)

zbymak 05.08.2010 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 952556)
Nie Kasperczak? Podobno niezaleznie od wyniku zostanie:

Niezależnie od wyniku rywalizacji Wisły Kraków z FK Karabach, Henryk Kasperczak pozostanie trenerem krakowskiej Wisły. To odpowiedź prezesa klubu, Bogdana Basałaja, na ostatnie doniesienia o możliwości zwolnienia szkoleniowca w przypadku odpadnięcia już na tym etapie rozgrywek Ligi Europy.

Nie jest to temat o Kasperczaku .Szkoda tylko ,ze Basałaj nie powiedział co zrobi jak sam Kasperczak poda sie do dymisji.Czy ja przyjmie czy nie?:lol:

borys 05.08.2010 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 952553)
Tak transfery sa przygotowywane z mysla o tym okienku i zimowym.Wiele sie wyjasni dzisiaj kto bedzie naszym trenerem teraz i ewentualnie od zimy

A jakie? :) Żartowałem. Dzięki za odp.

kibicwisły1906 05.08.2010 16:18

Jeżeli transfery mają wyglądać z naszej strony tak jak obecnie to daliby sobie spokój z nimi - jak zobaczę w zimie "testerów" bądź kontraktowanie darmowych odpadów to krew mnie chyba zaleje....

wislak68 05.08.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 952535)
Tak własnie komus cos powiedziec.Kazdy jak pisze na priva to oczywiscie zapewnia to tylko dla mnie wiadomosc nikomu nie powiem a potem sa efekty jak nie na tym forum to na innym zdradzaja wiadomosci.Prawdopodobnie transfer tego zawodnika upadnie bo dostał oferte podpisania nowego kontraktu i chyba przyjmie warunki.Jesli tylko złozy podpis powiem z kim negocjowalismy

No to czekamy na info.

Kamson 05.08.2010 17:48

Nadszedł dzień riposty na sprzedaż Marcelo i Głowy :lol:

marcin19876 05.08.2010 17:55

w pelni sie zgadzam, mamy naprawde cudowna linie obrony, jesli jutro Kasperczak nie zlozy domisji a zarzad go nie wywali to dopiero bedzie kompromitacja - skoro nasze wladze uwazaja ze przegrana z azerani nie byla kompromitacja, Chaves - ten obrnoca juz napewno do nas nie przyjdzie!!! jak mozna bylo sprzedac Marcelo i Głowe w kilka dni?!!!!!!??????

Wisielak 05.08.2010 17:56

Nie ma co wyzywać po piłkarzach Wisły oni po prostu nie mają umiejętności i ambicji

kolarz90 05.08.2010 18:02

to jak nie mają umiejętności i ambicji to po co grają i boirą za to takie ogromne pieniądze?!!!!!??????!

marcin19876 05.08.2010 18:02

bez urazy ale tacy pilkarze jak kowalski czy boguski nie powinni nosic koszulek Wisly, to co zrobil Kasperczak z ta druzyna to jest katastrofa bo inaczej tego okreslac nie mozna...oczekuje teraz mian personalnych- nowy zagraniczny trener i to od zaraz!i masz racje ambicji nie maja zadnej - 45 min i tylko jeden strzal na bramke, tak nie mozna grac.gdzie jest kasa za Glowe i Marcerlo??????????????????????

picasso 05.08.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 952884)
Nie ma co wyzywać po piłkarzach Wisły oni po prostu nie mają umiejętności i ambicji

umiejętności mozna nie mieć,trudno,ale ambicji?nie wiedza w jakim KLUBIE grają?pilkarzyki pajacyki,szybko to tylko do kasy biegają.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl