![]() |
Hoffenheim obserwuje Małego
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,H...wiadomosc.html Mam jednak nadzieje że Mały zostanie.Jakby Pan Cupiał dał Patrykowi kontrakt na poziomie Arboledy (420 tyś € rocznie )to Mały nigdzie by nie wyjechał |
Cytat:
ponoć ma zapisaną kwotę odstępnego 3 mln euro |
Cytat:
I wtedy oby ktoś co najmniej klasy Maora w Jego miejsce. |
Niech Małecki idzie. Niech rozwija się sportowo. Sprzedajmy go za dobrą kasę po tej rundzie i niech Stan zacznie szukać odpowiedniego zawodnika na jego pozycję już teraz. Po transferach w tej rundzie o zastąpienie Patryka jestem spokojny. Rozgłaszajmy info po świecie , że Wisła jest idealnym przystankiem w karierze przed Bundesligą , Ligue 1 czy Premiership - dzięki temu zdecydowanie łatwiej będzie nam ściągać lepszych, perspektywicznych zawodników zagranicznych a nie Polaczków z klubu kokosa.
|
Cytat:
|
"Polaczków" ? Ogarnij się trochę.
|
Ja jestem za tym a by w przypadku Mistrzostwa Polski Patryk został chociaż na te pół rundy. Przypominam jeszcze że Patryk ma w kontrakcie kwotę odstępnego także w przypadku dobrej oferty to za wiele dogadania nie będzie.
A oferty w lecie mogą się pojawić na Patryka czy to na Meliksona. |
Nigdzie nikogo nie sprzedają! W FMa zagrajcie. Tam ciągle ktoś sie kimś interesuje hehehe
|
Zeby Malego sprzedac za dobra kase to musimy sie pokazac za wszelka cene w Europie i tyle.
Nie chce zeby Maly teraz zostal sprzedany kiedy Wisleka zaczyna dobrze grac. W Lecie beda jaja. |
Mądry klub nie sprzeda w lecie przed europejskimi pucharami swoich asów, a za mądry klub uważam Wisłę, bo ostatnie okienko transferowe oraz cała praca Maaskanta oraz dyrektora sportowego na kilometr pachnie PROFESJONALIZMEM.
|
Jestescie wszyscy w ogormnym bledzie.
Maleckiego Wisła sprzeda tylko i wylacznie wtedy jak on sam bedzie chcial isc gdzies indziej i nie wazne sa jakies zapisy o kwotach odstepnego itd... |
Z wywiadu z Jaliensem na Weszlo.com:
http://www.weszlo.com/news/6479 Cytat:
|
Cytat:
e: http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Pat...799,1,381.html |
Nie róbcie jaj z kontraktem na poziomie Arboledy dla Małego. Z całym szacunkiem ale Mały nie dał jeszcze tyle Wisełce co Arboleda Lechowi. Lech gdyby nie Arboleda to nie wyszedł by z grupy, wiec mozna powiedzieć, że Arboleda zarobił sam pieniądze, a Mały jak na razie poza przeciętnymi ostatnimi latami to nic nie pokazał szczególnego. Po 3 meczach nie róbmy z niego gwiazdy, bo na bycie nią to musi ostro zapracować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Nie lubie tej mendy Arboledy ale dla Lecha dużo zrobił i na razie Małemu troszki daleko. Małego można spylić jesli się dostaniemy do Pucharów , i dobrze się tam zaprezentuje , zarząd o tym bardzo dobrze wie. |
Dla mnie to typowa sprawka dziennikarzy... Skauci ogladają mecze Wisły, już padają jakieś kwoty itp. - nie mówie, że nie ogladają, ale przecież wiadomo, że monitoruje się wszystkie rynki. A tutaj dziennikarze już piszą sage na temat sprzedaży Małeckiego. Już nie raz przekonaliśmy się, że poziom dziennikarstwa sportwego w tym kraju jest bliski dna.
|
Czy ja dobrze czytam? Okienko transferowe zamknięte od niecałego miesiąca, a już niektórzy się martwią medialną sprzedażą Małeckiego?
Naprawdę nie macie innych problemów? |
cóż jak widać dla niektórych pojawienie się scouta innej drużyny na meczu = transfer obserwowanego zawodnika.
Tak na marginesie ile klubów oglądało Pawła Brożka zanim go sprzedano? Odp sobie sami i wrzućcie na loos |
Trzeba uważnie obejrzeć tego Cieślińskiego.
|
Ja bym obejrzał Cienciałe, w pierwszej połowie wyłączył Meliksona z gry. Nie wiem jakie mamy plany na przyszły sezon jeśli chodzi o prawą obronę, ale Cikosa na Cienciałe wymieniłbym bez zastanowienia.
|
|
Hull City chce się zbroić w Polsce?
Tak to oni do Premier League nie wrócą. :-p |
Cóż trzeba się szykować, że jeśli Małecki będzie dalej strzelał to ktoś się po niego zgłosi. Mam tylko taką nadzieję, że zarząd przewidzi taką sytuację.
|
Cytat:
|
no tak w końcu to klub dyskusyjny, a nie piłkarski
|
Już widać, że latem Valckx musi myśleć o sprowadzeniu przynajmniej 2 bocznych obrońców i klasowego napastnika. Przydałby się też jeszcze jeden kreatywny środkowy i boczny pomocnik, bo jak widać, z całej kadry tak naprawdę obecnie tylko 2 piłkarzy "robi różnicę" - Melikson i Małecki. Dla reszty europejskie puchary to zdecydowanie zza wysokie progi.
Na pewno nie byłbym za przedłużaniem umów z Cikosem, Branco i Żurawskim. A także grającym tak jak ostatnio Riosem. Znak zapytania ciągle trzeba stawiać przy Burkharim. Trudno liczyć na Gargułę i Łobodzińskiego, a Jirsak to "nie ten rozmiar kapelusza". Sivakow nawet jeśli jeszcze się rozegra, wraca do Włoch. Kowalski już od dawna jest "do odstrzału". Dlatego sprowadzenie latem tylko 2-3 nowych zawodników to będzie stanowczo za mało ze sportowego punktu widzenia. |
Dziwi mnie, że w tym okienku nie przyszedł żaden boczny obrońca. No bo w poprzednim na ostatnią chwilę odszedł Diaz więc nie było czasu. Ale teraz pomocnikowi Pajićowi ubył jeden konkurent - pomocnik Pi. Brożek, Branco się nie sprawdził, a my mimo tego wszystkiego nikogo nie sprowadziliśmy na ta pozycję.
Jeśli Chavez odejdzie to nasz środek obrony przestanie istnieć i znowu trzeba będzie szukać. |
Cytat:
|
Valckx i cała nasza siatka skautingu pewnie już ciężko pracuje nad znalezieniem odpowiednich piłkarzy, którzy mogliby nam pomóc w europejskich pucharach (mam nadzieję, że LM). Jakoś jestem spokojna, nie obawiam sie, że ściagną "szrot", bo po tym zimowym okienku jestem zadowolona z pracy naszego dyrektora sportowego, który załatwił nam całkiem przyzwoitych grajków jak na naszą ligę. Szczególnie cieszy solidny bramkarz oraz kreatywny Melikson. Reszta na razie nie wybija się ponad resztę, ale też nie można powiedzieć, by odstawiali nogę. Jest dobrze, a latem będzie dużo, dużo lepiej.
|
Cytat:
|
pawelo84: Skoro Mały ani me ani be po angielsku to po jakiemu gadał z Kirmem przed karnym z Widzewem ??
|
Też problem: "ku**a, Ty strzelaj!" to i Kirm zrozumie.
|
Cytat:
|
Przecież oni nie dukają na boisku wiersze i poematy Szekspira.
5 prostych słów nauczy się 5latek, które wystarczają do porozumienia się. Tfu, często wystarczy mimika twarzy czy ruchy ciała. |
byłem na meczu ale tego nie dojrzałem widocznie
|
Cytat:
Akurat w słoweńskim ustrelit podobnie brzmi jak strzelać. |
Oczywiście że nie jest ale chyba każdy wie że Andraż dobrze włada angielskim...
|
Cytat:
Po za tym Kirm jest już troche w Polsce , i umie na pewno trochę słów po Polsku:shock: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl