![]() |
Cytat:
z ta cała druzyna to troche przesadziłes ... ale z 500-600euro pewnie by chcial:);) |
Nawet jakby chcial 500-600 euro dziennie to Wisle byloby na niego stac:).
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pablo proponuje by rozliczać naszych obecnych działaczy za wykonywanie pewnych zadań. Markus sugeruje, że Pablo krytykuje "drogę cypryjską", a pytany o to na czym ona polega, w zasadzie wskazuje te same elementy, które Pablo chce egzekwować u nas. Hmmm, nie mam więcej pytań ... |
Cytat:
Ja Ciebie nie znam, więc Cię nie oceniam, ok ? Pkt 2 Gdybyś przeczytał całą moją wypowiedź, doczytałbyś się, że wymieniłem Żurawia, Cikosa i Jovanic'a jako piłkarzy, którzy swój przyzwoity poziom trzymają. Pkt 3 Dzieckiem nie jestem, pomimo 17 lat, a prawo do wygłaszania własnej opinii mam tak jak i wszyscy obywatele tego kraju. Pkt 4 Znajdź moją wypowiedź, która mówi o tym, że podniecam się ruchami transferowymi Legii czy Lecha, a jeśli nie to proszę Cię nie wkładaj mi w usta słów, których nie napisałem, bo robi mi się od takich ludzi niedobrze... Pkt 5 Troszkę poczytałem o pracy Trenera Kasperczaka w lidze francuskiej czy też w reprezentacji Senegalu. A jeśli Ty nie jesteś zbyt dobrze w tych tematach poinformowany, to odsyłam do wyszukiwarki zwanej Google. Pkt 6 Jeśli chcesz wiedzieć, gram w piłkę od 9 roku życia. Nie wiem, jak jest z tym u Ciebie czy czynnie czy biernie siedzisz w piłce nożnej. Troszkę się na tym znam i znam podstawy gry na pomocy, jak i na obronie. Bo często na obronę z konieczności byłem przesuwany. Po oglądnięciu powtórki meczu Wisły z Azerami dokładnie przyjrzałem się Bunozie czy też Paljcowi. Ten pierwszy był zagubiony w obronie, źle obliczał tor lotu piłki, często się z nią mijając lub popełniając elementarne błędy w wyszkoleniu technicznym. A przecież tego uczy się za nastolatka, gdzie pewne nawyki dopiero się wyrabiają. Co do Paljca mam mieszane uczucia, bo był nauczony trochę innej gry. Co weekend oglądam mecze Bundesligi na Eurosport 2 i wiem, jaką tam piłkę się gra i na czym polega taktyka w tej lidze. Mimo wszystko po zawodniku grającym w takiej lidze powinno się oczekiwać czegoś więcej, bo nawet nie przyzwyczajając się jeszcze do teorii gry Kasperczaka powinien przejść jednego, czy dwóch zawodników i dobrze wrzucić piłkę w pole karne, bo do tego nie potrzeba godzin wykładów na temat taktyki... Pozdrawiam |
Ciekaw jestem czego oczekiwaliście po grze Bunozy w pierwszym oficjalnym meczu.
Chłopak ma 22 lata, grał w klubach raczej skazywanych na pożarcie, gdzie presja jest minimalna i nagle przeszedł do drużyny, która ma wielu kibiców, jest klubem od którego każdy oczekuje wygranych, a jego partnerem jest przecitny zawodnik, który notabene też jest żółtodziobem w Wiśle. Oczywiści zaraz powiecie, że nie chodzi o sam mecz, a o zachowania zawodnika podczas konkretnych sytuacji...ja powiem tylko tyle, że jako osoba czynnie grająca w piłkę nożną od najmłodszych lat wiem czym jest presja i jak potrafi człowiekowi spętać nogi. Widziałem wpisy niektórych użytkowników, w których pisano, że skoro gość jest stremowany przed własną publicznością to co będzie przed obcą...powiem tylko tyle, że napewno lepiej bo normalnym jest fakt, że przed publicznością na której zdaniu nam zależy staramy się bardziej, a czym bardziej się staramy tym gorzej nam wychodzi. Podsumowując na ocenę gry Bunozy przyjdzie czas, a komentarze, w których można wyczytać, że pierwszy lepszy junior nie popełnia takich błędów proszę wsadzić między bajki bo czym innym jest gra w juniorach, a czym innym w europejskich pucharach. Nie wierzę, że podstawowy obrońca drużyny, która straciła mało bramek w lidze chorwackiej może mieć takie braki w wyszkoleniu. |
Cytat:
Cytat:
Co do dalszej części Twojego posta, to widzę, że mimo 17 lat wytykasz błędy piłkarzom Wisły i przy okazji reprezentantom młodzieżowym swoich krajów. Może więcej pokory by Ci się przydało jako piłkarzowi? Masz prawo komentować i krytykować, ale pisząc o gościu, którego widziałeś raz w życiu na oczy, że jest szrotem (i jeszcze o piłkarzu grającym całe życie w ligach niemieckich) sam sobie wystawiasz świadectwo. |
Cytat:
Po raz kolejny źle przeczytałeś. Nie napisałem, że go krytykuję, ale że po zawodniku grającym wcześniej w Bundeslidze powinno się więcej wymagać, bo jestem przekonany, ze go na to stać. Ocenić nie mogę Rios'a i Wilka, których w akcji nie widziałem. A także jeszcze nie zakontraktowanego Chavez'a. To tyle. Na koniec przyznam Ci rację. Może troszkę mnie poniosło z tą krytyką, ale czuję się poniekąd sfrustrowany tym, że nasza piłka upadła do takiego poziomu, że trzeba się martwić, co będzie z klubem w piątek, po czwartkowym meczu pucharowym... |
Po jednym meczu skreślono Bunozę? To trzeba być na prawdę *******niętym. Pierwszy mecz mu nie wyszedł co nie może być jednoznaczne z tym, że to "szrot". Takie epitety zostawcie dla siebie, bo się ośmiesza ktoś kto po jednym meczu i to meczu, gdzie cała drużyna grała piach skreśla zawodnika.
|
Cytat:
ja nie rozumiem jak to mozliwe zeby od czasow Szymkowiaka ktory posyłał tekie pilki jak Ty piszesz,nie znaleziono goscia ktory by robil to samo albo nawet w połowie,a jak juz znaleziono to wiecznie ma jakies kontuzje. rozgrywajacy to podstawa ,ktos z przegladem pola,taki spryciarz ktory jednym podaniem otworzy droge do bramki w miare rozgarnietemu napastnikowi ( nie mylic z Pawłem Brozkiem) |
Cytat:
|
Cytat:
Edit: news z przedwczoraj: Cytat:
|
Dlatego uważam, że potrzebujemy zagranicznego trenera z charakterem, najlepiej z jakimś uznanym nazwiskiem, który nie będzie się jakoś specjalnie cackał z naszymi dziewczynami
Niech weźmie ze sobą swój sztab i niech nauczy kopaczy taktyki, ale niech przedewszystkim popracuje nad motoryką i kondycją. Na naukę piłkarskiego rzemiosła już za późno (z wyjątkiem schematów i taktyki), ale jeśli chodzi o przygotowanie fizyczne to można sporo zrobić i na tym powinna się opierać nasza siła. |
Wszystko wskazuje na to ze z transferem chaveza czekamy na mecz w baku? On wrocil do hondurasu czy jest w Krakowie? Wiadomo cos w tej sprawie, oprocz tego, ze jak uda nam sie awansowac do nastepnej rundy, to Osman w niej nie zagra bo nie zdazy wyrobic papierow?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ogladajac mecz Amiki ze Sparta to mysle ze przydalby sie nam taki obronca jak Repka - i nie chodzi mi o umiejetnosci - ale widac ze ten facet to doswiadczony rzemieśnik z jajami i charakterem - takich nam brakuje
|
Cytat:
|
jednoczesnie facet ktory pluje na rywali na meczach, juz podobnego zawodnika w druzynie mamy-za wiecej dziekuje - zapalony - chyba mozesz sie domyslic o co mi chodzi - trzymaj poziom forum dzieciaku - czy normalny czlowiek chwalilby kolesia za plucie ??? chhodzi mi o upor, charyzme, doswiadczenie , charakter i zaangazowanie
|
Widział bym chetnie u nas Bonego Wilfrieda. Wg. mnnie takiego napastnika nam trzeba. Potrafi sie zastawić jest silny, A według Trasfermarkt kosztuje 1300000 euro, wiec chyba nas na niego stac
|
Cytat:
Zaangażowanie, charyzma i upór czasami są tylko krok od chamstwa, przesady i błazenady. Tym niemniej zupełnie inaczej ocenia się zawodnika własnej drużyny a inaczej przeciwnika. Wtedy te negatywne cechy mogą jawić się jako pozytywy i dlatego Rzepka jest idolem praskich kibiców (tych trójkolorowych a nie "seszivanych") I jako wiślak nie miałbym nic przeciwko temu aby u nas byli podobni walczący ku rozwścieczeniu innych kibiców. |
Cytat:
taki murzynek do rozbijania obronców swietnie sie zastawia, robi miejsce dla inych zawodnikow takiego napadziora nam brakuje najbardziej |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
to juz akcja była przeniesiona pod druga bramke |
Cytat:
|
Cytat:
Tym tekstem zwaliłeś mnie z nóg stary :lol: Dzięki za dobry humor na dziś wieczór :lol: * http://www.youtube.com/watch?v=Mtn24Jo4PNU |
ahahaha w tym filmiku rozwalil mnie moment w ktorym 2 razy nie trafil sobie glowa w pilke 2:49 :D
Edit: Albo przegrany pojedynek główkowy z zawodnikiem od głowe niższym w 4:32 |
Dobry był komentarz jednego z użytkowników:
"Trochę jak Henry gra" :D |
Oglądałem dzisiaj mecz Lecha i normalnie aż się zdziwiłem, że taki Winfried przyszedł 2 lata temu z jakiegoś nieznanego klubu, a my takich zawodników nie potrafimy ściągać! Po raz kolejny podkreślę, że zawodnicy w ME to zawodnicy, którzy nie posiadają talentów na miarę Żurawskiego, Brożka, tylko grają w ME bo nie ma lepszych..., nie ma lepszych bo po prostu nie ściągamy utalentowanych graczy. Plan transferów powinien być następujący:
Ściągamy afrykańczyka w wieku 18-19 lat, który gra rok, dwa w ME i jeżeli jest wystarczająco dobry to przechodzi do I drużyny, jeżeli nie to go out i tak z wszystkimi w ME, którzy w wieku nie sprawdzają się do I drużyny. Ściągnięcie rep. WKS młodzieżowych to nie jest problem, taki silny afrykańczyk przydałby się nam, skoro potrzebujemy silnego wysokiego napastnika, powinniśmy podążać tym tropem a nie bałkanów, bo Bałkany to przeciętność, a afryka, ameryka płd to szansa na chociażby LM ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl