Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

radek2323 03.08.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 951498)
Co ty... Taki Morientes zarabia pewnie tyle co nasza cała drużyna

z ta cała druzyna to troche przesadziłes ... ale z 500-600euro pewnie by chcial:);)

koyoot 03.08.2010 19:57

Nawet jakby chcial 500-600 euro dziennie to Wisle byloby na niego stac:).

Adasss 03.08.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 950731)
...rozliczajcie.Czyli:
Rozbudowa sieci skautów
Budowa bazy treningowej
Budowa szkółki
Budowa pionu marketingu
Rozwiązanie problemu z naszym stadionem.
Transfery.
...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 950846)
Pablo,

Czyli rozumiem że kwestionujesz osiągnięcia, nazwijmy to w uproszczeniu „drogi cypryjskiej”, której to elementy proponujemy jako jedno z rozwiązań na przyszłość dla Wisły?
...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 950925)
Oj Markus, znowu ta "mowa-trawa".
Może, zamiast takiego "ple-ple", poinformowałbyś nas z jakich to elementów składa się ta "mozaika" i jakie widziałbyś u nas?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 951283)
...
Niezbędne elementy „mozaiki” sukcesu, którą z powodzeniem wdrożyli nie tylko Cypryjczycy to zawodnicy podnoszący poziom drużyny (ze szczególnym uwzględnieniem „nośnych nazwisk”), scouting, marketing, baza, import wykwalifikowanej kadry trenersko-menadżerskiej poprawiającej szkolenie i zarządzanie (wobec braku takowych na własnym rynku). To także stabilizacja i konsekwencja w podążaniu obraną drogą.
...

Podsumowując:

Pablo proponuje by rozliczać naszych obecnych działaczy za wykonywanie pewnych zadań.
Markus sugeruje, że Pablo krytykuje "drogę cypryjską", a pytany o to na czym ona polega, w zasadzie wskazuje te same elementy, które Pablo chce egzekwować u nas.

Hmmm, nie mam więcej pytań ...

DeadOrAlive 03.08.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 951364)
Na jakiej podstawie wysnuwasz wniosek, że sprowadzeni przez Wisłę piłkarze, to szrot? Bo przegrali z Karabachem z winy trenera, tak samo jak rok temu z winy innego trenera i jego asystenta przegrali z Levadią? Czy może byłeś na bieżąco z ligami, w których ci piłkarze występowali? Jeśli tak, to oczywiście chętnie posłucham jakichś dłuższych wywodów na temat sprowadzonych do Wisły piłkarzy...

Niedobrze się robi, jak się czyta rozpieszczone dzieci na tym forum. Żydy sprowadzają jakiegoś abrakadabizi i kręcą śmigłami pod ten transfer, a Wy tutaj macie młodzieżowych reprezentantów swoich krajów, obrońcę, który dopiero co grał na MŚ i weterana Żurawia, który i tak może wciągnąć całą tą ligę nosem, jak mu się będzie chciało, ale ****a dla Was to jest szrot, bo na codzień kręcicie śmigłami pod transfery Ronaldo do Realu itp. Może jeden z drugim zdacie sobie sprawę, że taka droga, to jedyna droga jaką może podążać Wisła czy każdy inny polski klub? Albo goście u schyłku swoich karier, przy których uczą się młodzi, żądni sukcesów piłkarze, których potem można sprzedać z zyskiem, albo nic. Ale Wy pewnie jesteście zafascynowani ruchami transferowymi Amici, która kupiła murzyna niepotrafiącego trafić do pustej bramki, albo Wichniara, który od 2 lat nie strzelił gola, albo Legii, która ma piłkarzy z niby dobrymi CV, ale i trenera, który ze znacznie bardziej karnymi piłkarzami sobie nie poradził. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, chciałoby się rzec.

Moja propozycja jest taka- przestańcie, Ty i Tobie podobni, malkontenci wypisywać tu smutki, o szrocie itp, skupcie się na oglądaniu meczów, a na ewentualną ocenę ruchów transferowych Wisły przyjdzie czas, najwcześniej, po kilku kolejkach ligowych. Dobrze?

Człowieku, punkt 1.

Ja Ciebie nie znam, więc Cię nie oceniam, ok ?

Pkt 2

Gdybyś przeczytał całą moją wypowiedź, doczytałbyś się, że wymieniłem Żurawia, Cikosa i Jovanic'a jako
piłkarzy, którzy swój przyzwoity poziom trzymają.

Pkt 3

Dzieckiem nie jestem, pomimo 17 lat, a prawo do wygłaszania własnej opinii mam tak jak i wszyscy obywatele tego kraju.

Pkt 4

Znajdź moją wypowiedź, która mówi o tym, że podniecam się ruchami transferowymi Legii czy Lecha, a jeśli nie to proszę Cię nie wkładaj mi w usta słów, których nie napisałem, bo robi mi się od takich ludzi niedobrze...

Pkt 5

Troszkę poczytałem o pracy Trenera Kasperczaka w lidze francuskiej czy też w reprezentacji Senegalu.
A jeśli Ty nie jesteś zbyt dobrze w tych tematach poinformowany, to odsyłam do wyszukiwarki zwanej Google.

Pkt 6

Jeśli chcesz wiedzieć, gram w piłkę od 9 roku życia. Nie wiem, jak jest z tym u Ciebie czy czynnie czy biernie siedzisz w piłce nożnej. Troszkę się na tym znam i znam podstawy gry na pomocy, jak i na obronie.
Bo często na obronę z konieczności byłem przesuwany.
Po oglądnięciu powtórki meczu Wisły z Azerami dokładnie przyjrzałem się Bunozie czy też Paljcowi.

Ten pierwszy był zagubiony w obronie, źle obliczał tor lotu piłki, często się z nią mijając lub popełniając elementarne błędy w wyszkoleniu technicznym. A przecież tego uczy się za nastolatka, gdzie pewne nawyki dopiero się wyrabiają. Co do Paljca mam mieszane uczucia, bo był nauczony trochę innej gry.
Co weekend oglądam mecze Bundesligi na Eurosport 2 i wiem, jaką tam piłkę się gra i na czym polega taktyka w tej lidze.
Mimo wszystko po zawodniku grającym w takiej lidze powinno się oczekiwać czegoś więcej, bo nawet nie przyzwyczajając się jeszcze do teorii gry Kasperczaka powinien przejść jednego, czy dwóch zawodników i dobrze wrzucić piłkę w pole karne, bo do tego nie potrzeba godzin wykładów na temat taktyki...

Pozdrawiam

Reiro 03.08.2010 20:56

Ciekaw jestem czego oczekiwaliście po grze Bunozy w pierwszym oficjalnym meczu.
Chłopak ma 22 lata, grał w klubach raczej skazywanych na pożarcie, gdzie presja jest minimalna i nagle przeszedł do drużyny, która ma wielu kibiców, jest klubem od którego każdy oczekuje wygranych, a jego partnerem jest przecitny zawodnik, który notabene też jest żółtodziobem w Wiśle.
Oczywiści zaraz powiecie, że nie chodzi o sam mecz, a o zachowania zawodnika podczas konkretnych sytuacji...ja powiem tylko tyle, że jako osoba czynnie grająca w piłkę nożną od najmłodszych lat wiem czym jest presja i jak potrafi człowiekowi spętać nogi. Widziałem wpisy niektórych użytkowników, w których pisano, że skoro gość jest stremowany przed własną publicznością to co będzie przed obcą...powiem tylko tyle, że napewno lepiej bo normalnym jest fakt, że przed publicznością na której zdaniu nam zależy staramy się bardziej, a czym bardziej się staramy tym gorzej nam wychodzi.
Podsumowując na ocenę gry Bunozy przyjdzie czas, a komentarze, w których można wyczytać, że pierwszy lepszy junior nie popełnia takich błędów proszę wsadzić między bajki bo czym innym jest gra w juniorach, a czym innym w europejskich pucharach. Nie wierzę, że podstawowy obrońca drużyny, która straciła mało bramek w lidze chorwackiej może mieć takie braki w wyszkoleniu.

pan Dudi 03.08.2010 21:08

Cytat:

Gdybyś przeczytał całą moją wypowiedź, doczytałbyś się, że wymieniłem Żurawia, Cikosa i Jovanic'a jako
piłkarzy, którzy swój przyzwoity poziom trzymają.
Kto jest szrotem w takim razie? Bunoza i Paljic, tak? Czy tylko Bunoza? A może tylko Paljic?

Cytat:

Troszkę poczytałem o pracy Trenera Kasperczaka w lidze francuskiej czy też w reprezentacji Senegalu.
A jeśli Ty nie jesteś zbyt dobrze w tych tematach poinformowany, to odsyłam do wyszukiwarki zwanej Google.
Poczytaj jeszcze o pracy w Górniku. Zwróć uwagę na transfery (kto i za ile) i miejsce w lidze. No i jeszcze zwróć uwagę jak mu poszło we wcześniejszej pracy zanim przeniósł się do Zabrza. No i na koniec- popatrz na końcówkę poprzedniego sezonu i na to, co zawodnicy Wisły pokazują u progu tego, który za kilka dni się zacznie.

Co do dalszej części Twojego posta, to widzę, że mimo 17 lat wytykasz błędy piłkarzom Wisły i przy okazji reprezentantom młodzieżowym swoich krajów. Może więcej pokory by Ci się przydało jako piłkarzowi? Masz prawo komentować i krytykować, ale pisząc o gościu, którego widziałeś raz w życiu na oczy, że jest szrotem (i jeszcze o piłkarzu grającym całe życie w ligach niemieckich) sam sobie wystawiasz świadectwo.

DeadOrAlive 03.08.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 951564)
Kto jest szrotem w takim razie? Bunoza i Paljic, tak? Czy tylko Bunoza? A może tylko Paljic?

Poczytaj jeszcze o pracy w Górniku. Zwróć uwagę na transfery (kto i za ile) i miejsce w lidze. No i jeszcze zwróć uwagę jak mu poszło we wcześniejszej pracy zanim przeniósł się do Zabrza. No i na koniec- popatrz na końcówkę poprzedniego sezonu i na to, co zawodnicy Wisły pokazują u progu tego, który za kilka dni się zacznie.

Co do dalszej części Twojego posta, to widzę, że mimo 17 lat wytykasz błędy piłkarzom Wisły i przy okazji reprezentantom młodzieżowym swoich krajów. Może więcej pokory by Ci się przydało jako piłkarzowi? Masz prawo komentować i krytykować, ale pisząc o gościu, którego widziałeś raz w życiu na oczy, że jest szrotem (i jeszcze o piłkarzu grającym całe życie w ligach niemieckich) sam sobie wystawiasz świadectwo.

No wybacz, ale za takie pieniądze, jakie oni dostają powinni grać lepiej. Ja grając za darmo, daje z siebie wszystko walcząc o honor klubu.

Po raz kolejny źle przeczytałeś. Nie napisałem, że go krytykuję, ale że po zawodniku grającym wcześniej w Bundeslidze powinno się więcej wymagać, bo jestem przekonany, ze go na to stać.

Ocenić nie mogę Rios'a i Wilka, których w akcji nie widziałem. A także jeszcze nie zakontraktowanego Chavez'a. To tyle.

Na koniec przyznam Ci rację. Może troszkę mnie poniosło z tą krytyką, ale czuję się poniekąd sfrustrowany tym, że nasza piłka upadła do takiego poziomu, że trzeba się martwić, co będzie z klubem w piątek, po czwartkowym meczu pucharowym...

_ukoL 03.08.2010 21:37

Po jednym meczu skreślono Bunozę? To trzeba być na prawdę *******niętym. Pierwszy mecz mu nie wyszedł co nie może być jednoznaczne z tym, że to "szrot". Takie epitety zostawcie dla siebie, bo się ośmiesza ktoś kto po jednym meczu i to meczu, gdzie cała drużyna grała piach skreśla zawodnika.

Wojtas 04.08.2010 00:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 951372)
http://www.youtube.com/watch?v=iIBQFhEpsIo Pokazci mi mecz w ktorym ktorykolwiek z pilkarzy Wisly po prostopadlym podaniu tak wyszedl do pilki.

Tfu co ja mowie, pokazcie mi mecz w ktorym Wislacy wychodza pod pilke...

Stanie w miejscu i czekanie na podanie jest uwaga od dobrych 6 lat, jak nie dluzej.

ja nie rozumiem jak to mozliwe zeby od czasow Szymkowiaka ktory posyłał tekie pilki jak Ty piszesz,nie znaleziono goscia ktory by robil to samo albo nawet w połowie,a jak juz znaleziono to wiecznie ma jakies kontuzje.

rozgrywajacy to podstawa ,ktos z przegladem pola,taki spryciarz ktory jednym podaniem otworzy droge do bramki w miare rozgarnietemu napastnikowi ( nie mylic z Pawłem Brozkiem)

tomsts 04.08.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 951055)
prosze cie, jakby gral Kirm z Azerami to by bylo wiecej wiatru sprzodu

wszedł przeciw Azerom przeciez. Ja jestem oczywiscie ZA tym aby Kirm w koncu rozwinął skrzydla i błyszczał. 4 asysty i 3 bramki w 39 meczach nie sa jakims oszałamiajacym osiagnieciem w przypadku zawodnika z ktorym olbrzymie nadzieje wiazemy. Sugeruje tylko iz w ofensywie wiecej walorow ma Dragan. Dajmy mu tyle szans, ile Kiro otrzymal a z pewnoscia sie nam to oplaci :] pozdro!

pan Dudi 04.08.2010 12:13

Cytat:

pan Dudi - to może udało mu się już to załatwić i wrócił?
Cholera wie. Klub o niczym nie informował, a kolega mówił mi, że widział go wczoraj pod M1, więc jego pobyt w Argentynie albo był bardzo krótki i skuteczny, albo jeszcze go nie było. ;) Zastanawiam się też od czego są ambasady, jeśli nie od załatwiania takich spraw jak te naszych piłkarzy na miejscu bez konieczności latania w jedną i drugą stronę non stop.

Edit:

news z przedwczoraj:

Cytat:

Wisła Kraków otrzymała certyfikat wypożyczonego z River Plate Andresa Riosa.

Fot. Maks Michalczak

Napastnik ma też już pozwolenie na pracę w Polsce, jednak musiał wylecieć do Argentyny, żeby załatwić sprawy wizowe.
W takim razie może wczoraj był już z powrotem, bo news nie precyzuje kiedy wyleciał. Wygląda więc na to, że na weekend powinien być gotowy. ;)

Pablo84 04.08.2010 14:39

Dlatego uważam, że potrzebujemy zagranicznego trenera z charakterem, najlepiej z jakimś uznanym nazwiskiem, który nie będzie się jakoś specjalnie cackał z naszymi dziewczynami
Niech weźmie ze sobą swój sztab i niech nauczy kopaczy taktyki, ale niech przedewszystkim popracuje nad motoryką i kondycją.
Na naukę piłkarskiego rzemiosła już za późno (z wyjątkiem schematów i taktyki), ale jeśli chodzi o przygotowanie fizyczne to można sporo zrobić i na tym powinna się opierać nasza siła.

ardianek 04.08.2010 18:03

Wszystko wskazuje na to ze z transferem chaveza czekamy na mecz w baku? On wrocil do hondurasu czy jest w Krakowie? Wiadomo cos w tej sprawie, oprocz tego, ze jak uda nam sie awansowac do nastepnej rundy, to Osman w niej nie zagra bo nie zdazy wyrobic papierow?

pawelo84 04.08.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ardianek (Post 951984)
Wszystko wskazuje na to ze z transferem chaveza czekamy na mecz w baku? On wrocil do hondurasu czy jest w Krakowie? Wiadomo cos w tej sprawie, oprocz tego, ze jak uda nam sie awansowac do nastepnej rundy, to Osman w niej nie zagra bo nie zdazy wyrobic papierow?

Z transferem Chaveza to jest jakaś dziwna sytuacja. Pisała o tym w piątek Gazeta Krakowska. Ma ze swoim klubem kontrakt do 2012 roku, z tym ze jest wolnym zawodnikiem w sezonie 2010/2011 i może podpisać kontrakt z Wisłą. Nie rozumiem tego zupełnie. Z jeden strony to dobrze, bo jak nie wypali to po roku mówimy mu nara, gorzej jak okaże się że jest dobry i trzeba będzie dużo kasy zapłacić.

Reiro 04.08.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 952003)
Z transferem Chaveza to jest jakaś dziwna sytuacja. Pisała o tym w piątek Gazeta Krakowska. Ma ze swoim klubem kontrakt do 2012 roku, z tym ze jest wolnym zawodnikiem w sezonie 2010/2011 i może podpisać kontrakt z Wisłą. Nie rozumiem tego zupełnie. Z jeden strony to dobrze, bo jak nie wypali to po roku mówimy mu nara, gorzej jak okaże się że jest dobry i trzeba będzie dużo kasy zapłacić.

Ciekaw jestem czemu w takim wypadku jego klub od początku mówił o wypożyczeniu do Wisły.

gizmowisla 04.08.2010 19:46

ogladajac mecz Amiki ze Sparta to mysle ze przydalby sie nam taki obronca jak Repka - i nie chodzi mi o umiejetnosci - ale widac ze ten facet to doswiadczony rzemieśnik z jajami i charakterem - takich nam brakuje

zapalony 04.08.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 952037)
ogladajac mecz Amiki ze Sparta to mysle ze przydalby sie nam taki obronca jak Repka - i nie chodzi mi o umiejetnosci - ale widac ze ten facet to doswiadczony rzemieśnik z jajami i charakterem - takich nam brakuje

jednoczesnie facet ktory pluje na rywali na meczach, juz podobnego zawodnika w druzynie mamy-za wiecej dziekuje

gizmowisla 04.08.2010 19:57

jednoczesnie facet ktory pluje na rywali na meczach, juz podobnego zawodnika w druzynie mamy-za wiecej dziekuje - zapalony - chyba mozesz sie domyslic o co mi chodzi - trzymaj poziom forum dzieciaku - czy normalny czlowiek chwalilby kolesia za plucie ??? chhodzi mi o upor, charyzme, doswiadczenie , charakter i zaangazowanie

Św. Mikołaj 04.08.2010 20:40

Widział bym chetnie u nas Bonego Wilfrieda. Wg. mnnie takiego napastnika nam trzeba. Potrafi sie zastawić jest silny, A według Trasfermarkt kosztuje 1300000 euro, wiec chyba nas na niego stac

spartan 04.08.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 952041)
jednoczesnie facet ktory pluje na rywali na meczach, juz podobnego zawodnika w druzynie mamy-za wiecej dziekuje - zapalony - chyba mozesz sie domyslic o co mi chodzi - trzymaj poziom forum dzieciaku - czy normalny czlowiek chwalilby kolesia za plucie ??? chhodzi mi o upor, charyzme, doswiadczenie , charakter i zaangazowanie

To prawda Rzepce tego odmówić nie można....Wydaje mi się tylko, że chciałby być kojarzony z Erikiem Cantoną ale niestety ze szkodą dla niego. Co gorsze takiego przeświadczenia nabrało wielu czeskich sędziów pozwalając mu na więcej niż komukolwiek innemu.
Zaangażowanie, charyzma i upór czasami są tylko krok od chamstwa, przesady i błazenady. Tym niemniej zupełnie inaczej ocenia się zawodnika własnej drużyny a inaczej przeciwnika. Wtedy te negatywne cechy mogą jawić się jako pozytywy i dlatego Rzepka jest idolem praskich kibiców (tych trójkolorowych a nie "seszivanych")
I jako wiślak nie miałbym nic przeciwko temu aby u nas byli podobni walczący ku rozwścieczeniu innych kibiców.

bridgeburner 04.08.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 952057)
Widział bym chetnie u nas Bonego Wilfrieda. Wg. mnnie takiego napastnika nam trzeba. Potrafi sie zastawić jest silny, A według Trasfermarkt kosztuje 1300000 euro, wiec chyba nas na niego stac

Oj zgadzam sie
taki murzynek do rozbijania obronców
swietnie sie zastawia, robi miejsce dla inych zawodnikow
takiego napadziora nam brakuje najbardziej

szlaQ 04.08.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 952060)
Oj zgadzam sie
taki murzynek do rozbijania obronców
swietnie sie zastawia, robi miejsce dla inych zawodnikow
takiego napadziora nam brakuje najbardziej

Taką role miał u nas pełnić słynny Beto(n) :rotfl:

Jagul 04.08.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 952057)

Sądzisz, że koleś grający w drużynie, która ma duże szanse na grę w LM i zapewniony awans do LE w przypadku porażki w el.LM odejdzie do drużyny, która nawet nie jest pewna gry w 4 rundzie el.LE??

*Michael* 04.08.2010 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 952040)
jednoczesnie facet ktory pluje na rywali na meczach, juz podobnego zawodnika w druzynie mamy-za wiecej dziekuje

o jakim to zawodniku mowisz?

bridgeburner 04.08.2010 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 952065)
Taką role miał u nas pełnić słynny Beto(n) :rotfl:

Tylko, że jak on dobiegał w miejsce gdzie była podawana piłka
to juz akcja była przeniesiona pod druga bramke

pawelo84 04.08.2010 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 952025)
Ciekaw jestem czemu w takim wypadku jego klub od początku mówił o wypożyczeniu do Wisły.

Nie wiem jak to wyjaśnić. W gazecie krakowskiej z 30 lipca pisze że Chavez jest w sezonie 2010/2011 wolnym zawodnikiem, a w 2011/2012 wiąże go kontrakt z jego obecnym klubem.

Grzadq 04.08.2010 21:17

Cytat:

Tylko, że jak on dobiegał w miejsce gdzie była podawana piłka
to juz akcja była przeniesiona pod druga bramke
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Tym tekstem zwaliłeś mnie z nóg stary :lol: Dzięki za dobry humor na dziś wieczór :lol:

* http://www.youtube.com/watch?v=Mtn24Jo4PNU

Św. Mikołaj 04.08.2010 21:24

ahahaha w tym filmiku rozwalil mnie moment w ktorym 2 razy nie trafil sobie glowa w pilke 2:49 :D

Edit: Albo przegrany pojedynek główkowy z zawodnikiem od głowe niższym w 4:32

tofik 04.08.2010 21:36

Dobry był komentarz jednego z użytkowników:
"Trochę jak Henry gra" :D

anthony09 04.08.2010 22:00

Oglądałem dzisiaj mecz Lecha i normalnie aż się zdziwiłem, że taki Winfried przyszedł 2 lata temu z jakiegoś nieznanego klubu, a my takich zawodników nie potrafimy ściągać! Po raz kolejny podkreślę, że zawodnicy w ME to zawodnicy, którzy nie posiadają talentów na miarę Żurawskiego, Brożka, tylko grają w ME bo nie ma lepszych..., nie ma lepszych bo po prostu nie ściągamy utalentowanych graczy. Plan transferów powinien być następujący:
Ściągamy afrykańczyka w wieku 18-19 lat, który gra rok, dwa w ME i jeżeli jest wystarczająco dobry to przechodzi do I drużyny, jeżeli nie to go out i tak z wszystkimi w ME, którzy w wieku nie sprawdzają się do I drużyny.
Ściągnięcie rep. WKS młodzieżowych to nie jest problem, taki silny afrykańczyk przydałby się nam, skoro potrzebujemy silnego wysokiego napastnika, powinniśmy podążać tym tropem a nie bałkanów, bo Bałkany to przeciętność, a afryka, ameryka płd to szansa na chociażby LM ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl