Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tofik 19.02.2011 15:16

Łobo przed sezonem wspominał, że chce ostatni raz powalczyć o miejsce w składzie. Jak nie będzie więcej grał to odchodzi po sezonie. To był bodajże wywiad dla oficjalnej strony.

JrQ- 19.02.2011 15:19

Zarabia sporo, podobnie jak Garguła.
Obu trzeba jak najprędzej się pozbyć.

pawelo84 19.02.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1053049)
Zarabia sporo, podobnie jak Garguła.
Obu trzeba jak najprędzej się pozbyć.

Z Gargułą i jego pozbywaniem to bym się wstrzymał. Guła to piłkarz jak na polskie warunki świetny, były mecze na jesieni gdzie pokazywał swoje nieprzeciętne umiejętności: Górnik, Legia. W wywiadzie z nim można było wyczytać że brakowało mu na jesieni pary. Do chwili gdy grał na świerzości wszystko było ok, a potem niestety zgasł.
Bardzo mi się podoba jego podejście do treningów, że zaraz po Nowym Roku przyszedł do klubu i zaczął budować formę. To jest prawdziwy profesjonalista i takich nam potrzeba. Jego czas w Wiśle nadejdzie, pewnie wiosną.

westersyl 19.02.2011 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1053060)
Z Gargułą i jego pozbywaniem to bym się wstrzymał. Guła to piłkarz jak na polskie warunki świetny, były mecze na jesieni gdzie pokazywał swoje nieprzeciętne umiejętności: Górnik, Legia. W wywiadzie z nim można było wyczytać że brakowało mu na jesieni pary. Do chwili gdy grał na świerzości wszystko było ok, a potem niestety zgasł.
Bardzo mi się podoba jego podejście do treningów, że zaraz po Nowym Roku przyszedł do klubu i zaczął budować formę. To jest prawdziwy profesjonalista i takich nam potrzeba. Jego czas w Wiśle nadejdzie, pewnie wiosną.

Popieram w 100%, Łukasz grał u nas tylko pół rundy. Nie można powiedzieć, że grał rewelacyjnie bo tak nie było, ale czy grał słabo ? Również bym tego nie powiedział. Jedno jest pewne nie można powiedzieć, że się nie starał, że nie walczył bo to nie miało miejsca, widziałem, że niejednokrotnie ten chłopak grał z pianą na zębach w przeciwieństwie chociażby do Łobodzińskiego. Garguła ma ponad przeciętną technikę jak na polskie warunki, bardzo ciekawy strzał gdzie piłka po jego uderzeniach zmienia lot piłki, dobrze wrzuca z miejsca taki słynny na całą polską ligę spadający liść ta piłka spada w taki sposób że nikt nie jest wstanie tego przewidzieć, dodatkowo myśli na boisku co również jest rzadkością w tej lidze, Jeśli on będzie czuł się dobrze fizycznie i jego kontuzjowane niegdyś kolano będzie chodzić tak jak powinno to według mnie Łukasz będzie grał w pierwszym składzie. Skreślanie tego piłkarza to skrajnie nieporozumienie bo to fantastyczny zawodnik jak na nasze warunki.

flamengista 19.02.2011 18:05

Jak można porównywać Gargułę do Łobodzińskiego? Łobodziński zdrowy jak koń, ale pożytku z niego żadnego. Długi czas broniłem tego zawodnika ale on nawet nie chce dać sobie szansy. Nie ma żadnego postępu, nie widać żadnej ambicji. Taki Gołoś był po prostu słaby, ale podziwiałem go za ambicję. Dawał z siebie 120%. Łobo sprawia wrażenie, jakby dawał z siebie permanentnie jakieś 60%. Inna sprawa, że i 100% w jego wypadku to o wiele za mało, jak na potrzeby Wisły.

Uważam, że pora skończyć się z nim cackać - z tej mąki chleba nie będzie. Naprawdę dziwię się, że w klubie nie wywierają presji na zawodnika, by korzystał z ofert innych klubów. W Amice umieją to robić.

Natomiast Łukasz wrócił po bardzo ciężkiej kontuzji. Przed nią był najlepszym ofensywnym pomocnikiem naszej ligi. Już na jesieni w jego grze było widać przebłyski dawnych umiejętności. Nie przesądzam, czy wróci do dawnej formy - ale przynajmniej należy dać mu szansę i jeszcze poczekać. Min. pół roku.

westersyl 19.02.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1053181)
Jak można porównywać Gargułę do Łobodzińskiego? Łobodziński zdrowy jak koń, ale pożytku z niego żadnego. Długi czas broniłem tego zawodnika ale on nawet nie chce dać sobie szansy. Nie ma żadnego postępu, nie widać żadnej ambicji. Taki Gołoś był po prostu słaby, ale podziwiałem go za ambicję. Dawał z siebie 120%. Łobo sprawia wrażenie, jakby dawał z siebie permanentnie jakieś 60%. Inna sprawa, że i 100% w jego wypadku to o wiele za mało, jak na potrzeby Wisły.

Uważam, że pora skończyć się z nim cackać - z tej mąki chleba nie będzie. Naprawdę dziwię się, że w klubie nie wywierają presji na zawodnika, by korzystał z ofert innych klubów. W Amice umieją to robić.

Natomiast Łukasz wrócił po bardzo ciężkiej kontuzji. Przed nią był najlepszym ofensywnym pomocnikiem naszej ligi. Już na jesieni w jego grze było widać przebłyski dawnych umiejętności. Nie przesądzam, czy wróci do dawnej formy - ale przynajmniej należy dać mu szansę i jeszcze poczekać. Min. pół roku.

To są dwaj piłkarze o kompletnie różnej mentalności, ja tak jak napisałem wyżej widziałem u Łukasza, zaangażowanie i tzw pianę na zębach, obaj piłkarze różnią się w jeszcze jednym aspekcie, Wojtek jak spartoli jakąś akcje, coś mu nie idzie to unika gry, chowa się po boisku itp. A Garguła ? Potrafi stracić piłkę kilka razy pod rząd w środku pola i mimo tego konsekwentnie nadal chcę piłkę do gry i za to go cenię, podobnie jak Małeckiego który potrafi mieć 3 nie udane dryblingi pod rząd, a czwarty mu wyjdzie i padnie z tego bramka.

W 100 % popieram to o wywieraniu nacisku na zawodników, którzy się nie sprawdzają.

Co do tej informacji OS info to możemy traktować ją jako w miarę pewną bo wiadomo kto jest tam prezesem.

7 kotów 19.02.2011 22:04

Wiadomosc o niedoszlym transferze Łobopierdoły do oszustów i złodziei z Kielc mną wstrząsnęła.
Trza mu było zapłacić! Dac mu ile sie nalezy i niech idzie sie spelniac do koruptera.

To jest skandal zeby taki parapiłkarz wciąz byl postrzegany w kontekscie GRY W WIŚLE KRAKÓW!

HEDu 19.02.2011 23:40

juz nie wychwalajcie tego Garguły bo to melodia przeszłosci, jak Zurawski. Nie zrobił nic wiecej niz Jirsak, 0 asyst, 0 goli. Duzo czasu niewidoczny, masa strat. Nic z kreowania gry. Może rzeczywiscie trzeba dać mu czas, tylko nasz klub nie jest od dawania czasu, bo juz bysmy ogrywali "młodzież" itd.

Guła to dobrze grał kilka lat temu 05/06, 06/07. a czy 4 asysty i 3 gole na sezon to cos wielkiego jak na najlepszego niby ofensywnego pomocnika ligi? to Mila ma 10 asyst i 5 goli co sezon.

grogoriogreg 19.02.2011 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1053304)
juz nie wychwalajcie tego Garguły bo to melodia przeszłosci, jak Zurawski. Nie zrobił nic wiecej niz Jirsak, 0 asyst, 0 goli. Duzo czasu niewidoczny, masa strat. Nic z kreowania gry. Może rzeczywiscie trzeba dać mu czas, tylko nasz klub nie jest od dawania czasu, bo juz bysmy ogrywali "młodzież" itd.

Guła to dobrze grał kilka lat temu 05/06, 06/07. a czy 4 asysty i 3 gole na sezon to cos wielkiego jak na najlepszego niby ofensywnego pomocnika ligi? to Mila ma 10 asyst i 5 goli co sezon.

Heh, idąc Twoim tokiem rozumowania kolesia z Twego avataru należałoby (możecie sobie wstawić cytat z Janka T.) po pierwszym roku

Guła teraz nie będzie miał 1 jedenastki jeśli nie będzie dobrze grał, grał na jesieni, bo kogo mieli trenerzy dawać, Jirsaka? Rado? Czy zapuszczonego Marokańczyka? Teraz zagra wtedy kiedy będzie dobrze grał, bo nie nie biorę pod uwagę tego, że Melikson i Sivakov będą jeszcze słabsi od Guły z rundy jesiennej.

johny96 19.02.2011 23:58

Otrząśnij się chłopie, gość miał pozrywane więzadła, jakieś igły w kolanach. Myślisz, że w ciągu niecałego sezonu zagra życiówke? Jak tak to się mylisz! Złam sobie dwie nogi i spróbuj wrócić do codziennego życia.

westersyl 19.02.2011 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1053304)

Przesadzasz i to ostro, tak jak napisałem Łukasz nie grał fenomenalnie ani nie grał też jakoś bardzo słabo. Jeśli według Ciebie to było jedno wielkie NIC to proponuję obejrzeć sobie kilka meczów z tego sezonu.

Chyba zapomniałeś też o jego perypetiach zdrowotnych gdzie jego leczenie moim zdaniem przypominało to co dzieję się w serialu "daleko od noszy"

Przypominam tylko, że Łukasz był ogrywany w Młodej Ekstraklasie gdzie był po prostu tam najlepszy. Dzięki tym występom dostał szansę w pierwszej drużynie.
Podważanie osiągnięć Łukasza z przeszłość i podpieranie się suchymi statystykami też jest moim zdaniem nie na miejscu bo jeśli tylko tam grał to był liderem Bełchatowa, niejednokrotnie był najlepszy na boisku, praktycznie w każdym awizowanym przez media pojedynku najlepszych rozgrywających polskiej ligi przyćmiewał pana Iwańskiego.
Garguła to fenomenalny piłkarz jak na polskie warunki.

speedfashion 20.02.2011 00:20

Garguła w końcu przepracował cały okres przygotowawczy i wierzę w to, iż dzięki temu pokaże w lidze, że nadal jest dobrym piłkarzem. To co on przechodził ze swoimi kolanami, złamałoby niejedną karierę. Dlatego, za tę waleczność, za niespędzanie czasu w kasynach (chociaż kto wie, może bywa) i za chęć wrócenia na boiska, trzeba okazywać mu szacunek.

Ocenianie Genkowa po dwóch sparingach, w których i tak zaliczył asysty, jest chyba nie na miejscu. Nie mówię już o tym, że porównywanie go do Christova budzi lekki niesmak.

Transfery i przygotowania ocenimy po kilku ligowych kolejkach. :)

Oldpara 20.02.2011 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1053310)

Ocenianie Genkowa po dwóch sparingach, w których i tak zaliczył asysty, jest chyba nie na miejscu. Nie mówię już o tym, że porównywanie go do Christova budzi lekki niesmak.

Christov po pierwszym (i jedynym) meczu jaki zagrał powiedział, że gra była dla niego za szybka i nie wiedział co się dzieje. Genkov to zupełnie inny kaliber. Nie mówie, że od razu będzie gwiazdą, ale imho poniżej poziomu np. Cwielonga - czyli wartościwego zmiennika - nie zejdzie. A jest spora szansa na więcej.

A nawet jak nie odpali, to skład wygląda na mocny - bedziemy grali 4-5-1 z wysuniętym Małeckim i będzie git - zniszczymy przeciwników drugą linią :)

Pawlolek 20.02.2011 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1053341)
Christov po pierwszym (i jedynym) meczu jaki zagrał powiedział, że gra była dla niego za szybka i nie wiedział co się dzieje.

Nie powiedział tak. Te słowa to był żart z okazji pierwszego kwietnia...

Oldpara 20.02.2011 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 1053349)

Być może ktoś w ten sposób żarował, mi ten cyctat głęboko utkwił w pamięci bo znakomicie oddawał całokształt postawy Christova :)

Swoją drogą to okrutne w ten sposób żarotwać - to coś w stylu mówienia "do zobaczenia" niewidomemu :/

snyrting 20.02.2011 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 1053349)

A Skorża podłapał żart i już go potem nie wystawiał do gry ;)

Pawlolek 20.02.2011 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1053357)
A Skorża podłapał żart i już go potem nie wystawiał do gry ;)

Ja nie twierdzę, że on nie był drewnem, bo był. Chciałem tylko sprostować tamtą wypowiedź.

tofik 20.02.2011 10:43

Problemem Garguły jest przede wszystkim gra pod pressingiem. Nie umie wychodzić spod krycia, już drugi raz podczas przygotowań stracił w środku piłkę tak, że poszła kontra bramkowa. Środkowy pomocnik nie ma prawa stracić piłki w momencie, gdy drużyna jest ustawiona do ofensywy. Mysle, że te 2 akcje zaważą, że czeka go ława.

BronekTS 20.02.2011 10:45

Co do Garguły - prawda jest taka, że gdyby nie przyszedł do nas Melikson, to 99 % użytkowników i bywalców tego tematu uznawałoby Gargułę jako nadzieję naszej drugiej lini. Wszyscy by pisali, że to ten czas, że już teraz musi wrócić do dawnej formy. Jest Melikson to co, już Garguła zły, nie dobry, za dużo zarabia a za mało robi. Jestem przekonany, że gdyby nie kontuzję to od momentu przyjścia Guły do dziś byłby naszym ekstra rozgrywającym. Niestety, stało się jak stało. Dajcie mu czas, niech pracuję, niech pokaże że chce. On może i pobiera kase, ale zapierdala żeby jak najszybciej wrócić na boisko w pełnej dyspozycji i to widać po nim. Ja głęboko wierzę w tego chłopaka, nie jest jeszcze aż tak zaawansowany wiekowo żeby nie móc nam dać jeszcze 1-2 lata radości z gry! Dlatego uważam, że może już od najbliższej rundy, Guła zacznie się "spłacać" i to z nawiązką ;)

Co do Łobodzińskiego - jeżeli to co podaje OSI to prawda to ja widzę dwie możliwości. Maaskant kazał Wojtkowi zapierdzielać na treningach i pokazać że jest wart tej kasy. Możliwe że myśli o Małeckim w kontekście ataku i wtedy Wojtek jest mu potrzebny na prawą flankę. Albo po poprostu Wojtek wymyślił sobie że będzie próbował, że nowy trener, nowi piłkarze i w ogóle, że może teraz ;). Zobaczymy, można powiedzieć że darmozjad, ale nie ma co robić jakiejś wielkiej nagonki bo tragedia się nie dzieje, nie z Waszych te pieniądze dla niego idą, a jeżeli myślicie że za kontrakt Wojtka przyszedłby super hiper ofensywny prawy pomocnik to się grubo mylicie, naprawdę.

BRTS39 20.02.2011 10:49

Wg. mnie Garguła umie przytrzymac i rozegrac pilkę. On ma taka samą umiejetność co Cantoro kiedyś zastawia się, i wywalcza rzut wolny.

mitmichael 20.02.2011 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1053047)
Łobo przed sezonem wspominał, że chce ostatni raz powalczyć o miejsce w składzie. Jak nie będzie więcej grał to odchodzi po sezonie. To był bodajże wywiad dla oficjalnej strony.

No to raczej sobie w 1 składzie nie pogra zbytnio (nie wierze by było inaczej) i po sezonie bedziemy mieli go z głowy - w koncu. Na jego miejsce sciagnac kogos bardzej pozyteczniejszego, ktory bedzie zarabiał normalne pieniadze.

Pablo84 20.02.2011 11:18

http://ckfutbol.wordpress.com/2011/0...zm-na-wyscigi/

Waldi69 20.02.2011 20:38

zamiast się przekomarzać poczytajcie sobie co ma do powiedzenia nasz prezo
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,91..._Zwojowac.html

Miłej lektury :D

flamengista 20.02.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldi69 (Post 1053669)
zamiast się przekomarzać poczytajcie sobie co ma do powiedzenia nasz prezo
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,91..._Zwojowac.html

Miłej lektury :D

Cieszą mnie doniesienia o rozbudowaniu systemu skautingu. Natomiast martwią kolejne zapowiedzi Prezesa o podboju Europy w sytuacji, gdy bilans ostatnich dwóch okienek na razie wypada jeszcze negatywnie. A przecież mówimy o zespole, który 2 razy z rzędu skompromitował się z kelnerami w rozgrywkach europejskich.

Wolałbym więcej umiaru w ocenie dokonań transferowych i siły kadry. Wszystko zweryfikuje boisko, w ciągu następnych paru miesięcy.

Kurz 20.02.2011 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1053706)
Cieszą mnie doniesienia o rozbudowaniu systemu skautingu. Natomiast martwią kolejne zapowiedzi Prezesa o podboju Europy w sytuacji, gdy bilans ostatnich dwóch okienek na razie wypada jeszcze negatywnie. A przecież mówimy o zespole, który 2 razy z rzędu skompromitował się z kelnerami w rozgrywkach europejskich.

Wolałbym więcej umiaru w ocenie dokonań transferowych i siły kadry. Wszystko zweryfikuje boisko, w ciągu następnych paru miesięcy.

Prezes raczej spuścił z tonu, bo w kilku ostatnich wywiadach wyraźnie daje do zrozumienia, że satysfakcjonująca będzie także faza grupowa LE, a nie tylko i wyłącznie awans do LM. Wydaje mi się, że to bardziej realna ocena możliwości naszego zespołu. Oczywiście, do tego będą potrzebne kolejne wzmocnienia latem i... jeśli się nie mylę, są one dosyć otwarcie zapowiadane. Na razie mówi się o 2-3 zawodnikach, ale mam nadzieję, że odstrzał słabszych ogniw, zwiększy tę liczbę. Dla mnie plan minimum, przy założeniu, że zawodnicy środka pola się sprawdzą, to zakup kolejnego napastnika i lewego oraz prawego obrońcy.

Karherop 20.02.2011 23:07

Nie ma wątpliwości że Basałaj gada do rzeczy , tyle że u nas ciężko o konswkwentne działania przez kilka lat .

Co do wpadki w pucharach to sorry , ale na kolejną kompromitację klub po prostu nie może sobie pozwolić , wystarczy wstydu jak na 2 ostatnie lata . Zresztą Basałaj słusznie tonuje nastroje , bo wie jak wyglądala przeszłosc klubu . Maaskant i nowi zawodnicy są zdania że jak będziemy mistrzem tak wielkiego kraju , to droga do LM jest otwarta , tak jest w większości krajów , no ale nie w Polsce .

westersyl 20.02.2011 23:20

O zawodniku z nazwiskiem:
Cytat:

- Naciskam na Stana, by kogoś takiego znalazł ze względów marketingowych, ale on zawsze mówi, że dany zawodnik nie jest wystarczająco dobry na Wisłę. Budując zespół, nie można ściągać gracza tylko dla nazwiska. Musi podnieść poziom.
Dobrze że Stan kieruję się przede wszystkim względami sportowymi bo ten klub tego potrzebuję teraz tego najbardziej. Uważam, że my mamy na tyle duże braki że powinniśmy sobie na ten moment ten temat odpuścić.
Przede wszystkim musi być to zawodnik na chodzie, który przyciągnie kibiców nie tylko na jeden mecz.
Wolałby już nawet zawodnika z mniejszym nazwiskiem, takiego, który będzie przyciągał kibiców przede wszystkim swoją grą.
Często kusiliśmy piłkarzy Lazio, powiem tylko że tam na ławie siedzi pewien łysy pan, który wciągnąłby tą ligę nosem -Mark Bresciano, akurat nie chodzi żeby ściągać akurat tego zawodnika, ale właśnie może to być też takie mniej znane nazwisko, ważne żeby był na chodzie.

edit: do postu poniżej, nie wiem o co ci chodzi bo chyba wyraźnie napisałem że nie jestem zwolennikiem tego tematu a sugerujesz ze chce ściągnąć do Wisły nazwisko pokroju R.C. To jest brak szacunku do tego co napisałem.

JrQ- 20.02.2011 23:25

a czy Jaliens nie jest z nazwiskiem?
sorry, kogo Wy oczekujecie, Roberto Carlosa?
bo chyba tylko takich grajków zna przeciętny i kibic, a ja tam wątpię, czy nawet takie nazwisko zapełniłoby stadion 30k ludzi

musi być team, a nie jeden dziad, co porgra 10' i nie ma siły (nie oszukujmy się, na lepszych nas nie stać)

Acima 20.02.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1053739)
a czy Jaliens nie jest z nazwiskiem?
sorry, kogo Wy oczekujecie, Roberto Carlosa?

Jaliensa znało pewnie max 10% użytkowników tego forum, więc to nie zawodnik tego typu. Z drugiej strony 37 letni Carlos dostał ponoć kontrakt w Anży Machaczkała w wysokości 4 mln euro za sezon!

JrQ- 20.02.2011 23:45

no dobra, ale nie wiecie chyba, że ten Jaliens i tak sporo nas kosztuje, więc na graczy 'większego' formatu nie liczcie!

Arked 20.02.2011 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1053706)

Czy obecne okienko jest na minus? Moim zdaniem jest na wyraźny plus. Wprawdzie odeszli Paweł Brożek i Cleber ale przyszli nowi bardzo obiecujący zawodnicy. Paweł był świetnym napastnikiem ale ponoć po odejściu jego i brata atmosfera w szatni bardzo się poprawiła. Nie ma już w Wiśle toksycznego trio: Brożkowie, Małecki. Patryk zdaje się lepiej integrować i współpracować z nowymi zawodnikami w tym i obcokrajowcami, a na tym możemy tylko zyskać. W miejsce Clebera przyszedł Jaliens więc w tym przypadku strata jest co najmniej wyrównana.

Jeśli chodzi o nowych zawodników to każdy z nich ma za sobą przynajmniej debiut w reprezentacji swojego kraju, a aż trzech z nich w poprzednich klubach pełniło funkcję kapitana! Byli to więc zawodnicy, którzy sporo znaczyli w swoich poprzednich drużynach. W poprzedniej rundzie najbardziej kulało w naszej drużynie rozgrywanie piłki. Przyszło więc trzech zawodników, którzy mają doraźnie poprawić ten element gry w drużynie (Jaliens, Melikson, Sivakov). Myślę, że różnica in plus w naszej grze w nadchodzącej rundzie powinna być wyraźna...

zim zum 21.02.2011 11:21

Ciekawe co się wydarzy w czerwcu. Bo może się okazać, ze w lecie odejdzie znowu znacząca liczba grajków i będzie bardzo dużo nowych twarzy. W czerwcu kontrakty kończą się Cikosowi, Branco, Chavezowi, Boukhariemu, Kowalskiemu, Żurawskiemu, Riosowi, Soblewskiemu i Sivakovovi. To jest aż 9 gości. Wydaje mi się, że z tej listy przynajmniej 4-5 podziękują po sezonie.

Proud 21.02.2011 11:32

Cikos, Chavez, Sobolewski powinni zostać. Zobaczymy co zrobi Stan. Zależy jak się poszczególni zawodnicy będą teraz prezentować.

westersyl 21.02.2011 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1053828)
Ciekawe co się wydarzy w czerwcu. Bo może się okazać, ze w lecie odejdzie znowu znacząca liczba grajków i będzie bardzo dużo nowych twarzy. W czerwcu kontrakty kończą się Cikosowi, Branco, Chavezowi, Boukhariemu, Kowalskiemu, Żurawskiemu, Riosowi, Soblewskiemu i Sivakovovi. To jest aż 9 gości. Wydaje mi się, że z tej listy przynajmniej 4-5 podziękują po sezonie.

Moim zdaniem to oprócz Sobola to każdy z nich walczy o swoją przyszłość w naszym klubie, to nie jest tak że my musimy walczyć o nich. Nawet Chavez z Cikoszem nie grali na tyle super aby mógł im dać w tym momencie jakiś dłuższy kontrakt. Choć nie wątpliwie najbardziej pozytywne zdaniem mam na temat Osmana.

zim zum 21.02.2011 12:03

Tylko, że jak znowu odejdzie 9 gości, to będzie można mówić o kolejnej rewolucji kadrowej. Po sparingach widać, że Rios i Boukhari chyba już powoli idą na skreślenie, bo nie dostawali dużo szans. Branco raczej też nie ma szans na angaż. Z Sivakovem jest sytuacja patowa, bo jak będzie słaby to wiadomo. Jak będzie dobry, to pewnie będzie drogi.

Skończy się na tym, że zostanie Sobol, Cikos i może Chavez.

Teqcontroller 21.02.2011 12:21

Jesli znajda sie lepsi na miejsce Cikosa i Chaveza to pewni ich pozegnamy.

Cikos czasem gra w kratke ale widac ze sie chlopak rozkreca a Osman to samo i jego na pewno powinni zatrzymac.

Sobol na pewno zostanie.

Co do kopaczy ktorym powiemy Good Bye and Good Luck to pewnie Rios , Zuraw , Nurdin , Branco , Kowalski , i pewnie Sivakov.Czyli wychodzi na to ze w lecie 6 odejdzie a byc moze 3 albo czterach zawodnikow dojdzie plus oczywiscie zakontraktowanie Tej 2.

Nie wiem , moja wizja jest taka.

btw: sorry za brak POLSKICH znakow.

Kryniu 21.02.2011 12:25

Poczekajmy jeszcze kilka kolejek i wtedy będziemy mogli powiedzieć cokolwiek o naszych zawodnikach. Jeszcze się runda nie zaczęła a już zaczyna się ocena i skreślanie piłkarzy.

leszekm_ 21.02.2011 12:46

Stan Valcx - najlepszy transfer od kilku lat.

rafal777 21.02.2011 12:53

Fajnie Basałaj mówi. Jak ktoś lubi czytać takie rzeczy to się pewnie w duchu cieszy. ale mowic można bez końca. Prezes podaje za wzorzec Bundesligę. Moim zdaniem jak najbardziej słusznie. Jedyna silna liga działająca na naprawdę normalnych zasadach! W takim razie ja siępytam czemu my nie kopiujemy tej ligi? Czemu nie zaczniemy dzaiałć jak oni? Mamy gotowe wzorce teraz przenieśc je na nasz grunt. Tyle sie mówi o tym szkoleniu a tu dalej nic. Ja nie wiem co ten PZPN robi. Tyle kasy generują i nic sie nei dzieje z tym szkoleniem. Czemu nie wprowadzą wymogów, że każdy klub ekstraklasy ma mieć szkółkę? Czemu nie wprowadzi się wymogu mówiącego o grze przenajmniej 3 wychowankow w klubie? Ciagle tylko to gadanie, że kiedyś, że może, że jeszcze trochę. Ehhh nikt się nie chce za to powaznie zabrać. (oczywiście jesli o PZPN chodzi to szkolenei centralne, Ekstraklasa wprowadzic powinna reszte wymogów)

zim zum 21.02.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1053848)
Stan Valcx - najlepszy transfer od kilku lat.

Zaraz, zaraz. Branco i Boukhari to chyba jego robota, więc spokojnie z ocenami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl