Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tofik 15.02.2011 10:26

Dynamo Moskwa... dla mnie to specyficzny klub. Kasa jest, transfery są, ale atmosfery i drużyny ja tam nie widzę. Pamiętajmy, że Genkov jest typowym środkowym napastnikiem. A w Dynamie Moskwa na szpicy pewne miejsce miała gwiazda rosyjskiej piłki Kierżakow, który ogórkiem nie jest. Więc Cvetanowi często zostawała gra na boku ataku.
Zresztą było i minęło. Teraz jest w Wiśle i nie ważne co się wcześniej z nim działo trzeba się modlić, żeby się sprawdził bo nie bęzie kim żądlić :)

PANDEM0NIUM 15.02.2011 10:37

Czy tylko ja tutaj mam takie wrażenie że po raz pierwszy od dłuższego czasu (od 5 lat po Enegelach, Petrescach, Mielcarskich, Kasperczakach,Okukach) Wisła idze w dobrym kierunku?

Stadion, drużyna (team spirit), skład, transfery, trener, dyrektor sportowy...

Ach ile bym dał żeby mieszkać chociaż w okolicach Krakowa :(

Kaparo9 15.02.2011 11:21

BTW, liczę na jeszcze jedno wzmocnienie ataku, ponieważ prawdę mówiąc jesteśmy w ofensywie od kilku lat bez zmian, co się stanie jak Genkov dostanie kontuzję, kartki kto będzie straszył bramkarzy rywali skoro nasza pomoc nie jest skora do strzelania bramek a napastników innych nie mamy?? Przypomnijcie sobie sytuacje co było gdy Brozio był kontuzjowany... Jeśli chcemy liczyć się w walce o MP musimy mieć 2 klasowych zawodników nawet na chwile obecną można wypożyczyć kogoś do końca rundy a w następnej rundzie obowiązkowo kogoś kupić. Przypominam tylko że najlepszą piłkę Wisła grała z Żurawiem i Frankiem w przodzie a nie jednym napastnikiem. Płacimy spore pienieądzę za bilety więc mamy prawo wymagać, czasem przyjdzie i mecz przegrać ale życzę sobie żeby w tym meczu zobaczyć ładnie grająca drużynę która nie odpuszcza która walczy do końca, a nie drużyne jak to za Skorzy bywało długa piłka na Brozia i niech Paweł biega walczy, może coś z tego będzie.
Jeszcze jedna kwestia która musimy przemyśleć, jako że drużyna stała się bardziej "Swiatowa" nasz doping również musi podążać w tym kierunku i gdy przyjdzie czas że w pierwszej jedenastce nie będzie ani jednego Polaka to zagrzewanie do walki słowami Walczyć Wisłą Walczyć, Gdzie jest ambicja zwyczajnie nic nie da, awięc bracia kibice musimy zacząć uczyć się angielskiego :P

Lysy 15.02.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaparo9 (Post 1051117)
BTW, liczę na jeszcze jedno wzmocnienie ataku, ponieważ prawdę mówiąc jesteśmy w ofensywie od kilku lat bez zmian, co się stanie jak Genkov dostanie kontuzję, kartki kto będzie straszył bramkarzy rywali skoro nasza pomoc nie jest skora do strzelania bramek a napastników innych nie mamy?

Jest Małecki który to może okazać się naszym czarnym koniem w ataku i będzie strzelał bramki jak w ostatnim sparingu, pod warunkiem, że będzie wystawiany w ataku, a nie na nienaturalnej dla niego pozycji, typu skrzydło. W obwodzie też pozostaje Rafał Boguski - oby mu zdrowie dopisało.

Marszałek 15.02.2011 13:13

Dla mnie Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek. Od kiedy to napastnik musi tylko strzelać?Niech dobrze zgrywa, skupia na sobie uwagę obrońców, tym samym dając miejsce i czas innym do strzału itd. To jest istotne. A kto będzie strzelać, wydaje się sprawą drugorzędną. Na ocenę tego transferu przyjdzie czas, tak jak wszystkich innych zresztą.

Ajax 15.02.2011 13:15

455 km:( ale raz do roku jestem jak mi święta i meczyk spasują jakoś:D

Myślę że można podsumować to okienko bo sam Stan się wypowiadał że mała szansa żeby ktoś jeszcze doszedł.
Transfery można oceniać tylko z poziomu CV nikt nie wie jak przejdzie aklimatyzacje, pozwoliłem sobie opisać nadzieje co do piłkarzy?

Sprowadzono od tyłu licząc :P

Sergei Pareiko - solidny bramkarz z solidnej ligi lata w pierwszym składzie + reprezentacje, nadzieja - solidny bramkarz bez szału ale nie będziemy musieli oglądać baboli w każdym meczu

Kew Jallens - solidny defensor z bardzo bogatym CV, nadzieja - ktoś kto po kilku meczach o stawkę wniesie pewność do linii obrony

Michaił Siwakow - młody gniewny z parciem na granie zamienił serie A i pewnie lepszą kasę na "zesłanie" do Polski, nadzieja - dodatkowy walczak w składzie których mamy dość mało

Maor Melikson - ciekawe CV ale moim zdaniem szału nie robi zobaczymy jak się sprawdzi w PL, nadzieja - kreatywby ofenzywny pomocnik

Cwetan Genkow - CV bramki, nadzieja bramki

Okno na plus w końcu mamy ludzi którzy potrafią nakłonić ciekawych piłkarzy do gry, ale jak się wkomponują w zespół nikt nie wie IMHO jeśli 3 się zaaklimatyzuję i na stałe wskoczy do pierwszego składu będzie dobrze.

kha1 15.02.2011 13:27

Wiem iż poinformowano, że transfery DO klubu najpewniej zostały już zakończone i szefostwo bardziej kieruj się na przyszłe okienko, ale czy są może jakieś przecieki dotyczące transferów last-minute? Pytam z ciekawości.

Jazon 15.02.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1051160)
Dla mnie Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek. Od kiedy to napastnik musi tylko strzelać?Niech dobrze zgrywa, skupia na sobie uwagę obrońców, tym samym dając miejsce i czas innym do strzału itd. To jest istotne. A kto będzie strzelać, wydaje się sprawą drugorzędną. Na ocenę tego transferu przyjdzie czas, tak jak wszystkich innych zresztą.

Pierwszą i najważniejszą funkcją napastnika jest strzelanie bramek. Po to wymyślono tę pozycję w piłce nożnej. Jasne, że napastnik ma też inne zadania w dążeniu do tego, by padł gol dla jego drużyny, niekoniecznie strzelony przez niego samego, ale twierdzenie, że Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek jest dla mnie absurdalne.

rozarian 15.02.2011 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1051161)
Michaił Siwakow - młody gniewny z parciem na granie zamienił serie A i pewnie lepszą kasę na "zesłanie" do Polski, nadzieja - dodatkowy walczak w składzie których mamy dość mało
.

Wydaje mi się,że podawali informację jakoby Wisła płaci mu tyle ile zarabiał we Włoszech(150K euro).Nie wiem tylko,czy dotyczy to półrocznego wypożyczenia,czy tyle zarabiał przez cały rok.

westersyl 15.02.2011 15:06

Genkov dał próbkę swoich możliwości już podczas sparingu kiedy, utrzymał się przy piłce po wyrzucie z autu po czym idealnie zagrał do Małego. Posiadanie właśnie takiej klasyczne 9 w ofensywie znaczącą rozszerza nam pole manwewru jeśli chodzi o rozwiązywanie akcji. Można zagrać na tzw ścianę, można zagrać długą piłkę bo Genkov dobrze gra w powietrzu, może przytrzymać piłkę i zaczekać aż w odpowiednim momencie będzie mógł zagrać do wbiegających pomocników.
Oczywiście najważniejszym jego zadaniem będzie strzelanie bramek i jestem przekonany, że potrafi to robić.

xanti1906 15.02.2011 15:13

Mi się wydaje, czy to Genkov zamarkował strzał i przepuścił piłkę do Małeckiego przy drugiej bramce?

Ajax 15.02.2011 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1051172)
Wydaje mi się,że podawali informację jakoby Wisła płaci mu tyle ile zarabiał we Włoszech(150K euro).Nie wiem tylko,czy dotyczy to półrocznego wypożyczenia,czy tyle zarabiał przez cały rok.

Ja czytałem że gdzieś że płacimy mu tylko połowę ale to wszystko spekulacje są.

Tak czy siak jest tylko bonusem na pół roku może jak się zgra z drużyną to zostanie chociaż wątpie

PANDEM0NIUM 15.02.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1051169)
Pierwszą i najważniejszą funkcją napastnika jest strzelanie bramek. Po to wymyślono tę pozycję w piłce nożnej. Jasne, że napastnik ma też inne zadania w dążeniu do tego, by padł gol dla jego drużyny, niekoniecznie strzelony przez niego samego, ale twierdzenie, że Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek jest dla mnie absurdalne.

Zasadniczo zgoda, ale... zwróć uwagę na pierwsze dwie bramki w meczu przeciw BATE. Genkov odegrał w tych akcjach kluczową rolę, jesli tak będzie rozgrywać ofensywne akcje drużyny w polu karnym przeciwnika to będe skłonny wybaczyć mu strzelenie kilku bramek mniej.

MCX 15.02.2011 16:01

Cytat:

Co miesiąc z kasy Wisły dostanie dokładnie tyle, ile dostawał we Włoszech. Tak ja to rozumiem.

mr_kwolf 15.02.2011 16:15

Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro. I ja rozumiem że tyle mu zapłacimy przez cały okres wypożyczenia, a reszte będzie mu dalej Cagliari płaciło.

JrQ- 15.02.2011 16:16

Cytat:

Całe jego wypożyczenie kosztuje nas 50k euro (plus oczywiście premie).
Gdzieś taka informacja się przewinęła.

Dive Pirate 15.02.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1051221)
Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro.

To mamy jakiegoś Bułgara na wypożyczeniu ? ;)

Marcin_fan 15.02.2011 17:15

Białorusin mr_kwolf Birałorusin ;]

picasso 15.02.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1051221)
Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro. I ja rozumiem że tyle mu zapłacimy przez cały okres wypożyczenia, a reszte będzie mu dalej Cagliari płaciło.

a nie jest to czasem tak,że tyle placimy Cagliari za wypozyczenie,a Sivakow (czy jak się to tam pisze) dostaje taki sam kontrakt jak u Włochów z tym,że tylko za pół roku,bo na tyle jest wypożyczony?

mr_kwolf 15.02.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1051257)
a nie jest to czasem tak,że tyle placimy Cagliari za wypozyczenie,a Sivakow (czy jak się to tam pisze) dostaje taki sam kontrakt jak u Włochów z tym,że tylko za pół roku,bo na tyle jest wypożyczony?

Nie wierze że jesteśmy w stanie płacić kontrakt jaki Siwakow we Włoszech, a ponadto zapłacić Włochom 50 tys euro, po prostu byłoby to nas całkowicie nie na ręke. Myśle że Cagliari jako że było skazane i tak na płacenie mu, a szans na gre nie miał żadnych postanowili wypożyczyć go do nas (może się ogra i zacznie grać na poziomie Serie A, może Polacy będą go chcieli kupić, może ktoś inny go wypatrzy i kupi od nas) za symboliczne 50 tys euro. Szczególnie że tam dość wyraźnie było napisane że "całe wypożyczenie będzie nas kosztowało 50 tys euro".
Uważam że znaczące było również to że sam Siwakow chciał grać i mógł wiercić przysłowiową dziure w brzuchu albo nawet zrezygnować z części kontraktu byle grać w Polsce.

To tak jakby jakiś klub z Czech chciał wypożyczyć Łobodzińskiego. Nawet za głupie 50 tys euro byśmy go puścili z tych samych powodów, które wymieniłem powyżej.

PS. Oczywiście Białorusin, pomyłka z mojej strony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1051284)
Bez przesady, te kluby z poza czołówki SERIA A nie oferują aż takich kokosów. Gdzieś był nawet artykuł że stać nas na większość piłkarzy z SERIA A. Nie dawno było nawet głośno że podstawowy obrońca Juve Frederik Sorensen zarabia 200 k euro rocznie.

Źle się wyraziłem, chodziło mi bardziej że nie wierze, że byliśmy w stanie sobie pozwolić na płacenie za nieswojego zawodnika, który po sezonie nam może uciec, na pozycji na której mamy dość zawodników nawet tych 200k euro, bo pewnie tyle gdzieś zarabia. Bardziej mi chodziło o okoliczności niż o to że we Włoszech dużo płacą.

westersyl 15.02.2011 18:52

Cytat:

Nie wierze że jesteśmy w stanie płacić kontrakt jaki Siwakow we Włoszech
Bez przesady, te kluby z poza czołówki SERIA A nie oferują aż takich kokosów. Gdzieś był nawet artykuł że stać nas na większość piłkarzy z SERIA A. Nie dawno było nawet głośno że podstawowy obrońca Juve Frederik Sorensen zarabia 200 k euro rocznie.

A o kierunku "ławka SERIA A" już gdzieś pisałem, tam się przewija multum dobrych piłkarzy, która nie daje rady z rożnych względów, wierze że Sivakow u nas sobie poradzi, i zmieni swój stosunek do naszego klubu i być może zostanie dłużej. Zdobędziemy mistrza, kolejna mobilizacja na LM ,znajdzie może wspólny język z nowymi kolegami, spodoba mu się miasto itp. Kto wie jak to się wszystko potoczy.

kangurekm 15.02.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1051284)

A o kierunku "ławka SERIA A" już gdzieś pisałem, tam się przewija multum dobrych piłkarzy, która nie daje rady z rożnych względów, wierze że Sivakow u nas sobie poradzi, i zmieni swój stosunek do naszego klubu i być może zostanie dłużej. Zdobędziemy mistrza, kolejna mobilizacja na LM ,znajdzie może wspólny język z nowymi kolegami, spodoba mu się miasto itp. Kto wie jak to się wszystko potoczy.

Z tym , że Sorensen ma dopiero 18 lat , podstawowym jest z konieczności;) Jeśli chodzi o zarobki to wydają mi się adekwatne co do wieku Duńczyka oraz klubu w jakim gra.

Pozdrawiam serdecznie

pawelo84 15.02.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 1051289)
Z tym , że Sorensen ma dopiero 18 lat , podstawowym jest z konieczności;) Jeśli chodzi o zarobki to wydają mi się adekwatne co do wieku Duńczyka oraz klubu w jakim gra.

Pozdrawiam serdecznie

W Serie A to się zarabia dobrze w Milanie, Interze, Romie, Fiorentinie, Napoli, Palermo, Sampdorii, Genoi i moze jeszcze w Lazio. W pozostałych zespołach już tak dobrze nie ma i średnia pensja jest tam na poziomie 200 tyś euro.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ilkarzy-serie/

Wojtas 15.02.2011 23:34

Ja ufam naszemu holenderskiemu duetowi.

To ludzie obeznani w futbolu,wychowani wokol dobrych pilkarzy i pracujacy caly czas z dobrymi pilkarzami.Od razu odrzucili by jakies kaleki ,Hirstov czy Beto -o nich za ich kandencji najpewniej bysmy wogole nieslyszeli.

Jesli wiec znalezli Meliksona,Genkova ,Jaleinsa ,czy nawet Sivakova to to musza byc ludzie ktorzy wiedzą co sie robi z piłką.

Czuje ze te tranasfery wypalą i to bedzie naprawde udane okienko .Mam nadzieje ze czeka nas owocna wiosna :)

Marszałek 16.02.2011 11:13

Sotirović od czasu do czasu wybija się ponad przeciętność ligową. Raz ogląda go się przyjemnie a innym razem zęby bolą jak się widzi co facet wyprawia. Nie dla nas. Za słaby mimo wszystko i okropnie chimeryczny.

szczebel 16.02.2011 11:56

Nie wiem jak inni na forum , ale mam nadzieję się w końcu wybrać na mecz Wisły i zobaczyć jak się bawi z piłką , a przede wszystkim z przeciwnikiem . Dwa podstawowe cele w okresie przygotowawczym to przygotowanie fizyczne zespołu na 90 minut spotkania oraz przypomnienie co nie którym jak wygląda dobrze zbudowany atak pozycyjny i na czym polega kontratak , bo w lidze czasami miałem wrażenie , że kontratak wyglądał jak atak pozycyjny , ponieważ był za wolno realizowany , a atak pozycyjny no cóż lepiej przemilczę ten aspekt.

zajacek 16.02.2011 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1051292)
W Serie A to się zarabia dobrze w Milanie, Interze, Romie, Fiorentinie, Napoli, Palermo, Sampdorii, Genoi i moze jeszcze w Lazio. W pozostałych zespołach już tak dobrze nie ma i średnia pensja jest tam na poziomie 200 tyś euro.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ilkarzy-serie/

Witam

Ja, jak zwykle będę upraszał o więcej pokory i nie zamieszczanie cytatów z polskiej prasy w trybie oznajmującym :-) Polscy pismacy to w większości wzór antyprofesjonalizmu. Propagują pseudomądrości i pseudoanalizy. Nie wiem skąd przytoczony poziom 200 tysięcy euro. Przypuszczam jedynie, że utkwił Ci w głowie felieton pana Steca czy innego quasidziennikarza z Wyborczej z tezą jakoby wielu piłkarzy w Serie A jest w finansowym zasięgu klubów z Polski bo zarabia do 200 tys Euro. To wciąż ogromne nadużycie...
Wszystko opiera się na wybiórczym (błędnym?) czytaniu pewnego corocznego zestawienia.Przytaczana w linku analiza zarobków we Włoszech opiera się na corocznej szacunkowej liście z La Gazetta dello Sport :
1. Lista ta to tylko zgadywanka - we Włoszech kontrakty, tak jak i w Polsce nie są jawne
2. Obejmuje 25 piłkarzy dla każdego klubu (a więc w przypadku mniejszych klubów także uzupełniających młodzieżowców, jak nasz Siwakow)
3. Lista przytacza zarobki netto piłkarzy bez wejściówek, premii itd
4. Jak należy czytać zarobki z tego zestawienia można zweryfikować na podstawie naszego byłego piłkarza - Alvareza; według listy z 2007 roku miał zarabiać w Regginie 150 tys netto, podczas gry bliższa prawdy wydaje się kwota 400 tys brutto, jaka przewijała się w tle naszych przymiarek do podpisania z nim kontraktu (co w konteście punktu 3. wydaje się dość spójne).
5. Wedłu tej listy Siwakov zarabia w Cagliari180 tysięcy Euro netto czyli około 350 tysięcy brutto (plus wejściówki i premie - jak można przypuszczać będzie to łącznie grubo ponad 400 tys Euro). Tam jest dwudziestym którymś zawodnikiem w składzie słabego klubu, u nas byłby drugim najlepiej zarabiającym w całej lidze!

Pozdrawiam

bridgeburner 16.02.2011 13:46

Smolarek, Arboleda, Murawski, każdy grubo ponad 400 tys E brutto
to tak z głowy na szybko
Tak w ramach wytykania innym nierzetelności :p

Waldi69 16.02.2011 22:56

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_3

Ciekawy wywiad z naszym prezo :)

Jonasz 17.02.2011 01:43

wywiad jest bardzo sensowny.
Pamiętam jak wypisywałem na tym forum - że jeżeli chodzi o politykę transferową klubu, to najbardziej potrzebujemy sprowadzić dobrego prezesa, później prezes dobre transfery dyrektora sportowego oraz trenera.
Moje marzenie się spełniło!
Może Basałaj start miał trudny - w klubie leżało dosłownie wszystko! Zaniedbania były w niektórych przypadkach wielomiesięczne, a w szczególnych kilkuletnie. Do tego rozpoczął się okres całkowitej przebudowy zespołu.
Teraz zaczyna to wszystko dążyć w kierunku normalności. Wierzę, że będzie dobrze!
Polityka transferowa zaczyna się w naszym klubie rodzić! Bardzo potrzebujemy tego, żeby z tej grupy nowych piłkarzy - Siwakov, Pereiko, Genkov, Melikson i Jaliens , żeby większość odpaliła. Jeżeli będą wyniki to i atmosfera będzie dobra, będzie więc sprzyjała kolejnym posunięciom.
Fajne jest to, że już wiemy, że przyjdzie 2-3 nowych piłkarzy w przerwie letniej i że jednym z nich będzie lewy obrońca.

MCX 17.02.2011 11:15

Dobry wywiad z Basałajem, oby wszystko poszło po jego myśli i w dobrym kierunku.

Najbardziej potrzebny jest spokój i konsekwencja w działaniu, jak już zdecydowano się obrać taką drogę to nie można po dwóch przegranych meczach z tego rezygnować.

Basałaj, Maaskant i Valckx to gwarancja normalności i profesjonalizmu w Wiśle, póki oni tu są jestem spokojny.

snyrting 18.02.2011 15:07

W dobiegającym końca okienku transferowym Korona Kielce chciała pozyskać Wojtka Łobodzińskiego. Zaproponowała mu nawet podobne warunki finansowe. Niestety nasz as nie wyraził zainteresowania.

źródło- OSI, prezentacja zawodników Korony

joshi 18.02.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1052699)
W dobiegającym końca okienku transferowym Korona Kielce chciała pozyskać Wojtka Łobodzińskiego. Zaproponowała mu nawet podobne warunki finansowe. Niestety nasz as nie wyraził zainteresowania.

on zawsze musi coś spier...lić

Donki 18.02.2011 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 1052708)
on zawsze musi coś spier...lić

No a gdyby jeszcze w Koronie grać musiał..?
tutaj siedzi na ławie, a kasa jest.

wolfy 19.02.2011 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1052699)

Klub Kokosa to jedyne rozwiązanie dla tak "ambitnych" zawodników.

pawelo84 19.02.2011 14:33

To nie jego wina ze ktoś podpisał z nim taki kontrakt.

Antystenes 19.02.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1053016)
To nie jego wina ze ktoś podpisał z nim taki kontrakt.

Jego wina..mógł się przecież kłócić, że chce grać za 3000zł brutto:rotfl:

W Polsce jest tak, że masz do wyboru: albo robisz za dużą kase i jesteś złodziejem, .....m, prywaciarzem, żydem, alebo robisz za grosze i jesteś frajer, nieudacznik, głup:-/

As 19.02.2011 14:59

Lobo przeciez gra w ME wiec to nie jest tak ze u nas nic nie robi a tam by musial grac. Moze facet liczy ze sie przebije do skladu.

AYALA 19.02.2011 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1053034)
Lobo przeciez gra w ME wiec to nie jest tak ze u nas nic nie robi a tam by musial grac. Moze facet liczy ze sie przebije do skladu.

dramatem jest to że On za gre w ME połyka co miesiąc 120 tyś zł z kasy klubowej

WioReXXX 19.02.2011 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1053036)
dramatem jest to że On za gre w ME połyka co miesiąc 120 tyś zł z kasy klubowej

Dramatem jest to, że nie wiesz, że "za Bednarza" piłkarze podpisywali kontrakty motywacyjne i zapewne, co najmniej 35-40%, a zapewne więcej pensji Łobo uzależnione jest od "wyjściówek".

Poza tym chciałbym wiedzieć skąd wiesz ile Wojtek zarabia? I nie dawaj mi za przykład PS, czy innych ścierw.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl