![]() |
Dynamo Moskwa... dla mnie to specyficzny klub. Kasa jest, transfery są, ale atmosfery i drużyny ja tam nie widzę. Pamiętajmy, że Genkov jest typowym środkowym napastnikiem. A w Dynamie Moskwa na szpicy pewne miejsce miała gwiazda rosyjskiej piłki Kierżakow, który ogórkiem nie jest. Więc Cvetanowi często zostawała gra na boku ataku.
Zresztą było i minęło. Teraz jest w Wiśle i nie ważne co się wcześniej z nim działo trzeba się modlić, żeby się sprawdził bo nie bęzie kim żądlić :) |
Czy tylko ja tutaj mam takie wrażenie że po raz pierwszy od dłuższego czasu (od 5 lat po Enegelach, Petrescach, Mielcarskich, Kasperczakach,Okukach) Wisła idze w dobrym kierunku?
Stadion, drużyna (team spirit), skład, transfery, trener, dyrektor sportowy... Ach ile bym dał żeby mieszkać chociaż w okolicach Krakowa :( |
BTW, liczę na jeszcze jedno wzmocnienie ataku, ponieważ prawdę mówiąc jesteśmy w ofensywie od kilku lat bez zmian, co się stanie jak Genkov dostanie kontuzję, kartki kto będzie straszył bramkarzy rywali skoro nasza pomoc nie jest skora do strzelania bramek a napastników innych nie mamy?? Przypomnijcie sobie sytuacje co było gdy Brozio był kontuzjowany... Jeśli chcemy liczyć się w walce o MP musimy mieć 2 klasowych zawodników nawet na chwile obecną można wypożyczyć kogoś do końca rundy a w następnej rundzie obowiązkowo kogoś kupić. Przypominam tylko że najlepszą piłkę Wisła grała z Żurawiem i Frankiem w przodzie a nie jednym napastnikiem. Płacimy spore pienieądzę za bilety więc mamy prawo wymagać, czasem przyjdzie i mecz przegrać ale życzę sobie żeby w tym meczu zobaczyć ładnie grająca drużynę która nie odpuszcza która walczy do końca, a nie drużyne jak to za Skorzy bywało długa piłka na Brozia i niech Paweł biega walczy, może coś z tego będzie.
Jeszcze jedna kwestia która musimy przemyśleć, jako że drużyna stała się bardziej "Swiatowa" nasz doping również musi podążać w tym kierunku i gdy przyjdzie czas że w pierwszej jedenastce nie będzie ani jednego Polaka to zagrzewanie do walki słowami Walczyć Wisłą Walczyć, Gdzie jest ambicja zwyczajnie nic nie da, awięc bracia kibice musimy zacząć uczyć się angielskiego :P |
Cytat:
|
Dla mnie Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek. Od kiedy to napastnik musi tylko strzelać?Niech dobrze zgrywa, skupia na sobie uwagę obrońców, tym samym dając miejsce i czas innym do strzału itd. To jest istotne. A kto będzie strzelać, wydaje się sprawą drugorzędną. Na ocenę tego transferu przyjdzie czas, tak jak wszystkich innych zresztą.
|
455 km:( ale raz do roku jestem jak mi święta i meczyk spasują jakoś:D
Myślę że można podsumować to okienko bo sam Stan się wypowiadał że mała szansa żeby ktoś jeszcze doszedł. Transfery można oceniać tylko z poziomu CV nikt nie wie jak przejdzie aklimatyzacje, pozwoliłem sobie opisać nadzieje co do piłkarzy? Sprowadzono od tyłu licząc :P Sergei Pareiko - solidny bramkarz z solidnej ligi lata w pierwszym składzie + reprezentacje, nadzieja - solidny bramkarz bez szału ale nie będziemy musieli oglądać baboli w każdym meczu Kew Jallens - solidny defensor z bardzo bogatym CV, nadzieja - ktoś kto po kilku meczach o stawkę wniesie pewność do linii obrony Michaił Siwakow - młody gniewny z parciem na granie zamienił serie A i pewnie lepszą kasę na "zesłanie" do Polski, nadzieja - dodatkowy walczak w składzie których mamy dość mało Maor Melikson - ciekawe CV ale moim zdaniem szału nie robi zobaczymy jak się sprawdzi w PL, nadzieja - kreatywby ofenzywny pomocnik Cwetan Genkow - CV bramki, nadzieja bramki Okno na plus w końcu mamy ludzi którzy potrafią nakłonić ciekawych piłkarzy do gry, ale jak się wkomponują w zespół nikt nie wie IMHO jeśli 3 się zaaklimatyzuję i na stałe wskoczy do pierwszego składu będzie dobrze. |
Wiem iż poinformowano, że transfery DO klubu najpewniej zostały już zakończone i szefostwo bardziej kieruj się na przyszłe okienko, ale czy są może jakieś przecieki dotyczące transferów last-minute? Pytam z ciekawości.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Genkov dał próbkę swoich możliwości już podczas sparingu kiedy, utrzymał się przy piłce po wyrzucie z autu po czym idealnie zagrał do Małego. Posiadanie właśnie takiej klasyczne 9 w ofensywie znaczącą rozszerza nam pole manwewru jeśli chodzi o rozwiązywanie akcji. Można zagrać na tzw ścianę, można zagrać długą piłkę bo Genkov dobrze gra w powietrzu, może przytrzymać piłkę i zaczekać aż w odpowiednim momencie będzie mógł zagrać do wbiegających pomocników.
Oczywiście najważniejszym jego zadaniem będzie strzelanie bramek i jestem przekonany, że potrafi to robić. |
Mi się wydaje, czy to Genkov zamarkował strzał i przepuścił piłkę do Małeckiego przy drugiej bramce?
|
Cytat:
Tak czy siak jest tylko bonusem na pół roku może jak się zgra z drużyną to zostanie chociaż wątpie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja kojarze jak ktoś pisał (możliwe że to nawet Stan powiedział), że wypożyczenie Bułgara kosztuje nas 50 tys euro. I ja rozumiem że tyle mu zapłacimy przez cały okres wypożyczenia, a reszte będzie mu dalej Cagliari płaciło.
|
Cytat:
Gdzieś taka informacja się przewinęła. |
Cytat:
|
Białorusin mr_kwolf Birałorusin ;]
|
Cytat:
|
Cytat:
Uważam że znaczące było również to że sam Siwakow chciał grać i mógł wiercić przysłowiową dziure w brzuchu albo nawet zrezygnować z części kontraktu byle grać w Polsce. To tak jakby jakiś klub z Czech chciał wypożyczyć Łobodzińskiego. Nawet za głupie 50 tys euro byśmy go puścili z tych samych powodów, które wymieniłem powyżej. PS. Oczywiście Białorusin, pomyłka z mojej strony. Cytat:
|
Cytat:
A o kierunku "ławka SERIA A" już gdzieś pisałem, tam się przewija multum dobrych piłkarzy, która nie daje rady z rożnych względów, wierze że Sivakow u nas sobie poradzi, i zmieni swój stosunek do naszego klubu i być może zostanie dłużej. Zdobędziemy mistrza, kolejna mobilizacja na LM ,znajdzie może wspólny język z nowymi kolegami, spodoba mu się miasto itp. Kto wie jak to się wszystko potoczy. |
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie |
Cytat:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ilkarzy-serie/ |
Ja ufam naszemu holenderskiemu duetowi.
To ludzie obeznani w futbolu,wychowani wokol dobrych pilkarzy i pracujacy caly czas z dobrymi pilkarzami.Od razu odrzucili by jakies kaleki ,Hirstov czy Beto -o nich za ich kandencji najpewniej bysmy wogole nieslyszeli. Jesli wiec znalezli Meliksona,Genkova ,Jaleinsa ,czy nawet Sivakova to to musza byc ludzie ktorzy wiedzą co sie robi z piłką. Czuje ze te tranasfery wypalą i to bedzie naprawde udane okienko .Mam nadzieje ze czeka nas owocna wiosna :) |
Sotirović od czasu do czasu wybija się ponad przeciętność ligową. Raz ogląda go się przyjemnie a innym razem zęby bolą jak się widzi co facet wyprawia. Nie dla nas. Za słaby mimo wszystko i okropnie chimeryczny.
|
Nie wiem jak inni na forum , ale mam nadzieję się w końcu wybrać na mecz Wisły i zobaczyć jak się bawi z piłką , a przede wszystkim z przeciwnikiem . Dwa podstawowe cele w okresie przygotowawczym to przygotowanie fizyczne zespołu na 90 minut spotkania oraz przypomnienie co nie którym jak wygląda dobrze zbudowany atak pozycyjny i na czym polega kontratak , bo w lidze czasami miałem wrażenie , że kontratak wyglądał jak atak pozycyjny , ponieważ był za wolno realizowany , a atak pozycyjny no cóż lepiej przemilczę ten aspekt.
|
Cytat:
Ja, jak zwykle będę upraszał o więcej pokory i nie zamieszczanie cytatów z polskiej prasy w trybie oznajmującym :-) Polscy pismacy to w większości wzór antyprofesjonalizmu. Propagują pseudomądrości i pseudoanalizy. Nie wiem skąd przytoczony poziom 200 tysięcy euro. Przypuszczam jedynie, że utkwił Ci w głowie felieton pana Steca czy innego quasidziennikarza z Wyborczej z tezą jakoby wielu piłkarzy w Serie A jest w finansowym zasięgu klubów z Polski bo zarabia do 200 tys Euro. To wciąż ogromne nadużycie... Wszystko opiera się na wybiórczym (błędnym?) czytaniu pewnego corocznego zestawienia.Przytaczana w linku analiza zarobków we Włoszech opiera się na corocznej szacunkowej liście z La Gazetta dello Sport : 1. Lista ta to tylko zgadywanka - we Włoszech kontrakty, tak jak i w Polsce nie są jawne 2. Obejmuje 25 piłkarzy dla każdego klubu (a więc w przypadku mniejszych klubów także uzupełniających młodzieżowców, jak nasz Siwakow) 3. Lista przytacza zarobki netto piłkarzy bez wejściówek, premii itd 4. Jak należy czytać zarobki z tego zestawienia można zweryfikować na podstawie naszego byłego piłkarza - Alvareza; według listy z 2007 roku miał zarabiać w Regginie 150 tys netto, podczas gry bliższa prawdy wydaje się kwota 400 tys brutto, jaka przewijała się w tle naszych przymiarek do podpisania z nim kontraktu (co w konteście punktu 3. wydaje się dość spójne). 5. Wedłu tej listy Siwakov zarabia w Cagliari180 tysięcy Euro netto czyli około 350 tysięcy brutto (plus wejściówki i premie - jak można przypuszczać będzie to łącznie grubo ponad 400 tys Euro). Tam jest dwudziestym którymś zawodnikiem w składzie słabego klubu, u nas byłby drugim najlepiej zarabiającym w całej lidze! Pozdrawiam |
Smolarek, Arboleda, Murawski, każdy grubo ponad 400 tys E brutto
to tak z głowy na szybko Tak w ramach wytykania innym nierzetelności :p |
|
wywiad jest bardzo sensowny.
Pamiętam jak wypisywałem na tym forum - że jeżeli chodzi o politykę transferową klubu, to najbardziej potrzebujemy sprowadzić dobrego prezesa, później prezes dobre transfery dyrektora sportowego oraz trenera. Moje marzenie się spełniło! Może Basałaj start miał trudny - w klubie leżało dosłownie wszystko! Zaniedbania były w niektórych przypadkach wielomiesięczne, a w szczególnych kilkuletnie. Do tego rozpoczął się okres całkowitej przebudowy zespołu. Teraz zaczyna to wszystko dążyć w kierunku normalności. Wierzę, że będzie dobrze! Polityka transferowa zaczyna się w naszym klubie rodzić! Bardzo potrzebujemy tego, żeby z tej grupy nowych piłkarzy - Siwakov, Pereiko, Genkov, Melikson i Jaliens , żeby większość odpaliła. Jeżeli będą wyniki to i atmosfera będzie dobra, będzie więc sprzyjała kolejnym posunięciom. Fajne jest to, że już wiemy, że przyjdzie 2-3 nowych piłkarzy w przerwie letniej i że jednym z nich będzie lewy obrońca. |
Dobry wywiad z Basałajem, oby wszystko poszło po jego myśli i w dobrym kierunku.
Najbardziej potrzebny jest spokój i konsekwencja w działaniu, jak już zdecydowano się obrać taką drogę to nie można po dwóch przegranych meczach z tego rezygnować. Basałaj, Maaskant i Valckx to gwarancja normalności i profesjonalizmu w Wiśle, póki oni tu są jestem spokojny. |
W dobiegającym końca okienku transferowym Korona Kielce chciała pozyskać Wojtka Łobodzińskiego. Zaproponowała mu nawet podobne warunki finansowe. Niestety nasz as nie wyraził zainteresowania.
źródło- OSI, prezentacja zawodników Korony |
Cytat:
|
Cytat:
tutaj siedzi na ławie, a kasa jest. |
Cytat:
|
To nie jego wina ze ktoś podpisał z nim taki kontrakt.
|
Cytat:
W Polsce jest tak, że masz do wyboru: albo robisz za dużą kase i jesteś złodziejem, .....m, prywaciarzem, żydem, alebo robisz za grosze i jesteś frajer, nieudacznik, głup:-/ |
Lobo przeciez gra w ME wiec to nie jest tak ze u nas nic nie robi a tam by musial grac. Moze facet liczy ze sie przebije do skladu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym chciałbym wiedzieć skąd wiesz ile Wojtek zarabia? I nie dawaj mi za przykład PS, czy innych ścierw. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl