Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

harthausen 28.02.2009 19:56

jedną rzecz trzeba przyznać : jak na razie wszystkie stadiony dobrze przygotowane do rundy, choć to luty.

Inna sprawa , że prawie wcale nie padało , wtedy dach tak łatwo nie przecieka :D

felipe 28.02.2009 20:01

Nic w tym nadzwyczajnego, na tą siermiężną lige był to napastnik wybitny. Jak widać prezentowany przez Franka poziom umiejętności wystarcza nadal, mimo zaawansowanego wieku. Białystok sie cieszy, bo to zawsze radość gdy wychowanek wraca po latach do rodzimego klubu i stanowi o jego sile :) U nas takich zawodników brak...

A i nie zapominajmy o Grosickim - pomijając nawyki pozasportowe to za czasów gry w Legii gdy tylko był zdrowy napędzał co drugą akcję stołecznej drużyny. Gdy skupi się tylko na futbolu powinien odzyskac dawną formę, a wówczas ofensywa Jagielloni z miejsca może stać się postrachem ligi. Ta dwójka w formie wcale nie musi być gorsza od naszej pary Boguski-Brożek.

Wizard 28.02.2009 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 684228)
Wiecie czemu Kapsa zamiast Bąka broni?

Bąk nie przepracował w całości przygotowań do rundy z powodu kontuzji, a poziom obu bramkarzy jest zbliżony. Uważam, że lada kolejka Bączek wróci do bramki, no chyba że Kapsa będzie bronił równie rewelacyjnie co Mateusz w poprzedniej rundzie.

PS. Gratki dla Franka :)

Czopens 28.02.2009 20:06

http://www.justin.tv/hqtv4

Brawa dla FRANKA ! Mam nadzieję, że wszyscy kibice Wisły przywitają go jak najlepiej w Krakowie ! :)

rzep 28.02.2009 20:11

a haslo jakie??

pirat.z.karaibow 28.02.2009 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 684300)
Brawa dla FRANKA ! Mam nadzieję, że wszyscy kibice Wisły przywitają go jak najlepiej w Krakowie ! :)

Nie licz na to.

Czopens 28.02.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 684308)
Nie licz na to.

To by było najgłupsze co by mogło być. Z takimi ludźmi to bym nie miał ochoty na mecze wspólnie chodzić, Franek jest legendą. Mhm, :shock:

PS: Ja nie muszę hasła wspisywać, więc nie wiem. Może dlatego, że mam konto.

Eustachy 28.02.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe
A i nie zapominajmy o Grosickim - pomijając nawyki pozasportowe to za czasów gry w Legii gdy tylko był zdrowy napędzał co drugą akcję stołecznej drużyny. Gdy skupi się tylko na futbolu powinien odzyskac dawną formę, a wówczas ofensywa Jagielloni z miejsca może stać się postrachem ligi.

Tez tak mysle i kiedy tak patrze na jego rajdy, to przez glowe przechodzi mi jedno - takiego wiatru jak Grosicki, nie serwuje nikt inny w calej lidze. Moze i momentami jest takim troche "jezdzcem bez glowy", ale za to sieje niebywaly postrach i spustoszenie !

pirat.z.karaibow 28.02.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 684309)
To by było najgłupsze co by mogło być. Z takimi ludźmi to bym nie miał ochoty na mecze wspólnie chodzić, Franek jest legendą. Mhm, :shock:

PS: Ja nie muszę hasła wspisywać, więc nie wiem. Może dlatego, że mam konto.

Legendą, przyjacielu, jest Henryk Reyman. Jak chcesz postawić obu panów koło siebie, to nie jest z Tobą dobrze.

Pablo84 28.02.2009 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czopens (Post 684300)
http://www.justin.tv/hqtv4

Ja go przywitam gromkim "WYPIERDALAJ"

Tak, jestem chamem i troglodytą.

diablo885 28.02.2009 20:30

Franek zachowal sie nie w porzadku wobec nas i duzo osob na tym forum uwaza go za judasza

rzep 28.02.2009 20:32

jakie hasełko do meczu??

wolfy 28.02.2009 20:36

Dobra, jeżeli koniecznie chcecie dyskutować o Frankowski jako byłym piłkarzu Wisły, to nie tutaj.

bigi333 28.02.2009 20:46

W Jagiellonii zrobiła się całkiem przyzwoita drużyna: Frankowski, Grosicki, Skerla, Król, Hermes to zawodnicy którzy spokojnie powinni zapewnić utrzymanie i jest jeszcze ten Bruno którego gra bardzo mi się podoba, super piły rozdaje. Swoją drogą ciekawe skąd Jaga wytrzasnęła tego młodego bramkarza

Ar222 28.02.2009 20:49

Rany Boskie, znowu debata o Frankowskim? Choć tyle że nie o zgodzie z Jagiellonią... :p

Górnik mnie dziś zaskoczył. Po cichu już stawiałem na nich krzyżyk, a tu niespodzianka. Może się nawet od spadku wykaraskają o ile to nie jednorazowa wzwyżka formy.

Szczurek_PB 28.02.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ar222 (Post 684330)
Rany Boskie, znowu debata o Frankowskim? Choć tyle że nie o zgodzie z Jagiellonią... :p

Górnik mnie dziś zaskoczył. Po cichu już stawiałem na nich krzyżyk, a tu niespodzianka. Może się nawet od spadku wykaraskają o ile to nie jednorazowa wzwyżka formy.

Z tak cienko grającym Ruchem to każdy by wygrał. A żabolom z głębi całego serca życzę spadku, wycofania się sponsora i uderzenia meteorytu w stadion.

Ar222 28.02.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczurek_PB (Post 684336)
Z tak cienko grającym Ruchem to każdy by wygrał. A żabolom z głębi całego serca życzę spadku, wycofania się sponsora i uderzenia meteorytu w stadion.

:lol: W Twoje życzenia nie śmiem wątpić. Ruch faktycznie zagrał słabo, ale jednak przyznasz chyba, że pomiędzy grą Górnika jesienią a dziś jest różnica? :)

Gordian 28.02.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczurek_PB (Post 684336)

dlaczego?

Już bym wolał żeby spadły wioski pokroju Polonii bytom, czy Piasta Gliwice czyli kluby bez perspektyw, bez kibiców, bez kasy i bez stadionów

Vinci 28.02.2009 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 684340)
dlaczego?

Już bym wolał żeby spadły wioski pokroju Polonii bytom, czy Piasta Gliwice czyli kluby bez perspektyw, bez kibiców, bez kasy i bez stadionów

Pewnie dlatego, że Szczurek jest kibicem Polonii :D

Szczurek_PB 28.02.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 684340)
dlaczego?

"Wioska" z którą Twoja wielka Wisła z reprezentantami kraju nie potrafiła sobie poradzić...

wtf 28.02.2009 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczurek_PB (Post 684348)
"Wioska" z którą Twoja wielka Wisła z reprezentantami kraju nie potrafiła sobie poradzić...

Czasem to i kulawemu psu w cudzej wiosce uda się poruchać :P

Szczurek_PB 28.02.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wtf (Post 684351)
Czasem to i kulawemu psu w cudzej wiosce uda się poruchać :P

To se już poruchaliśmy na całego Legię, Lech i Wisła się wyrwały w połowie :D

Kibic_1906 28.02.2009 21:29

Oglądałem dziś mecz Jagi z Arką i swoją grą zaimponował mi Hermes - rozdawał dokładne piłki , pokazywał się , wychodził na klepkę..Szkoda że my nie mamy takiego zawodnika , oby Garguła wyleczył tą kontuzję na jesień.
Poza tym Frankowski , Grosicki , Bruno i Król - b.dobre spotkanie , Jaga pokazała dziś jak trzeba grać - z zaangażowanie i pasją!Arka praktycznie nie istniała na boisku.

FraMat 28.02.2009 21:36

Franek robi różnicę i tyle w temacie napastników

Żmijka 28.02.2009 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szczurek_PB (Post 684348)

A Wy przecież też ich macie :D

Proud 28.02.2009 22:07

odkąd Bytom jest "wioską" ?? co?? trochę szacunku dla zasłużonego polskiego klubu.

spartan 28.02.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 684379)
odkąd Bytom jest "wioską" ?? co??

Odtąd, odkąd Radzionków jest miastem :D :D

Proud 28.02.2009 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 684392)
Odtąd, odkąd Radzionków jest miastem :D :D

może i tak :D

diablo885 28.02.2009 22:34

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...brozka,1267412

jestesmy w dupie..

piotr 0704 dortmund 28.02.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 684353)
Hermes - rozdawał dokładne piłki , pokazywał się , wychodził na klepkę..Szkoda że my nie mamy takiego zawodnika

Testowalismy takiego - ( Ettiene mu bylo czy jakos tak :-) ) Skorza mowil, ze widzi go w skladzie...

No ale Wilczek wie przeciez lepiej :evil:

Mam tylko nadzieje, ze Gargula przyjdzie do klubu, ktory wywalczy miejsce w pucharach...

Choc ta liga jest tak nieprzewidywalna ( i slaba) ze wszystko jeszcze mozliwe

Pablo84 28.02.2009 23:44

"Miastowi" trochę szacunku .
Nie zapominajcie, że te forum nie czytają tylko kibice Wisły, ale też innych klubów.Na **** mamy upodabniać się do kibiców pewnego dużego klubu?

W tej chwili absolutnie nie mamy powodów do chwalenia się czy napinania, a tego typu tekstami, tylko się pogrążamy.
No chyba, że lubicie się tak napinać i srać we własne gniazdo na najpopularniejszym klubowym forum w Polsce.

To ile jest w tej chwili warta nasza drużyna pokazał nam ostatni mecz.

Kurt 28.02.2009 23:50

Powiem tak, patrząc na Ligę po przerwie wiosennej:

-Chłopaki nie mają pomysłu na grę
-są niezgrani... w meczu z Polonią B. grali jakby co najmniej pół składu wymieniło się w przerwie wiosennej.
-na razie formy nie widać.
-Ćwielong... jest królem strzelców... sparingów...
-Diaz'a trzeba uspokoić bo za bardzo bawi się w Ronaldinho...

Skorża ma dużo roboty... i mało czasu... bo musi wygrać w Poznaniu, przynajmniej w lidze, jeżeli nie wygra będzie po zamiatane. Mecz Lecha jutro odpowie na pytanie czy piłkarze Lecha nie poczuli się za wielcy i nie odpuszczą meczu... Z drugiej strony nie wiem, kto ma ciągnąć grę Bełchatowa. Jednym słowem, na razie nie gramy tak jak mistrz.

Uran235 01.03.2009 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 684430)
Z drugiej strony nie wiem, kto ma ciągnąć grę Bełchatowa.

Cetnarski, Gol, Rachwał, Kuklis, oni mają bardzo dobrą drugą linię, bardziej kreatywną niż nasza, nawet bez Garguły.

Ja bym się bardziej przejmował tym, że jak Bełchatów wygra to ma tyle samo punktów, co Wisła, a my możemy nie mieć Brożka w najbliższych kolejkach kiedy gramy z Polonią i Gieksą. I to może kosztować nas nie tylko marzenia o mistrzostwie.

Nitrox 01.03.2009 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 684430)

-Ćwielong... jest królem strzelców... sparingów...

Co TY chcesz od Ćwielonga ?? ?? Po pierwsze grał tylko 25 minut, nie jako napastnik tylko jak skrzydłowy. Przez ten czas pokazał pare fajny zagran i szukał piłki.

Równie dobrze mozesz napisać o Beto,który jest z reszta jak narazie przereklamowany, dlaczego nie strzelił bramki majac tylko na 4 minuty??!! ( a w sparingach nie zdobył ani jednej brami i oddał chyba jeden celny strzał na bramke, a miał być taki dobry, mam nadzieje ze pokaże wkońcu, że zasłużył na noszenie koszulki z Białą Gwiazdą)

Ludzie jesteście strasznymi pesymistami, nie przyzwyczailiście sie jeszcze, że Wisła zawsze ma slabe początki rund??!! Teraz większość forum narzeka, jeździ po piłkarzach ile wlezie, a potem jak przyjdą wygrane i Majster to bedzie wielka radocha i wychwalanie piłkarzy pod niebiosa.

Fakt faktem ze wczoraj tragicznie zagrali, ile był to ich pierwszy i ostatni tak słaby mecz w tej rundzie.

Krissu 01.03.2009 00:21

http://www.weszlo.com/fotonews/12357...klad-sport.jpg

Skład Legii we wczorajszym meczu.

Mucha - Broniewicz, Kowalczyk, Astiz, Komorowski - Rzeźniczak, Gamla, Dudek, Abidal, Szala - Guerreiro

:D

St@chu 01.03.2009 14:48

Cytat:

Cetnarski, Gol, Rachwał, Kuklis, oni mają bardzo dobrą drugą linię, bardziej kreatywną niż nasza, nawet bez Garguły.
Eee... Ja rozumiem że u nas pomoc czasem kuleje ale to już chyba przesada...

R33 01.03.2009 16:05

No Franek rozegrał wczoraj dobry mecz, jak zwykle był ,,lisem" pola karnego. Idealnie znajdywał sie w odpowiedniej sytuacji i strzelał bramki. Można powiedzieć, po dzisiejszym meczu, ze jest jescze w stanie coś wnieśc do ofensywy Jagielloni. Tak jak juz tu ktos wspomniał Jagiellonia moze nieźle namieszać zwłaszcza ze niedługo czekaja ich konfrontacje z Lechem i Legią.

Narazie Śląsk na 5 lokacie, aczkolwiek watpie, zeby GKS dzis nie zremisował z Amicą i to on wskoczył na miejsce Śląska. Może nawet wygrac bo i tak bedzie za nami. Bo jeśli Amica wygra to zrobi sie nieciekawie w kontekscie walki o misztrzostwo. Jeśli padnie remis albo zwyciezy GKS to wiosna w ekstraklasie bedzie ciekawa :)

felipe 01.03.2009 17:13

A Lech już 1:0, Stilić.
Jakoś wcale mnie to nie zdziwiło...

Wiślak1994 01.03.2009 17:33

Amica nic rewelacyjnego nie gra....,Podobnie jak z Udinesse w drugiej połowie. Gol zupełnie przypadkowy. Wynikł z tego że Lewandowski zle trafił w piłkę ......i wyszło mu podanie do Stilica. Obiektywnie patrząc Bełchatów jest zespołem nie gorszym , a nawel lepszym,.... Podoba mi się gra Cetnarskiego.

Amica jak zresztą często w tym sezonie ma dużo szczęścia.....

ultr4 01.03.2009 17:42

Szczescie sprzyja lepszym ..........
Wisle tez kiedys sprzyjalo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl