Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

buters87 28.09.2009 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 798025)
zarabiającego 400tys. euro

od dziś ma dostawać 100 tys. euro, przecież i tak nie wie ile podpisywał a ile wpływa na konto:-P... <joke>

już lepiej mógł zostawić sprawę bez komentarza :foch:

Island 28.09.2009 13:11

No kurna calkowita zenada -- chlopak ktory gra w naszym klubie nie powinien mowic takich bzdur. Wiem ze to nie chodzi o nas ale mimo to, niesmak pozostaje.

fialo 28.09.2009 13:47

http://www.weszlo.com/news/3765

Łobodziński zrobił z siebie kretyna do sześcianu. Czytam już czwarty raz tę jego wypowiedź n.t korupcji ale jej sensu za nic rozkminić nie mogę. Chyba w chwili, kiedy ją wypowiadał był w takim stanie, w jakim jest zwykle gdy schodzi z boiska..

Eustachy 28.09.2009 14:12

No to juz wiemy dlaczego Wojciech za kazdym razem gdy ktos spytal go o ustawianie spotkan w Zaglebiu, blyskawicznie ucinal rozmowe i nigdy nie dorzucil przy tym chocby krotkiego "zapewniam ze jestem czysty", czy "nie mam sobie nic do zarzucenia". To dlatego, ze ciagnie sie za nim smrod czynnego uczestnictwa w korupcji.

QBAS 28.09.2009 14:36

Jak już ktoś wcześniej napisał - sobotni wyjazd do Wrocławia będzie jego ostatnim. Mam nadzieję, że nie zapomni szczoteczki zabrać. I tylko pozostaje pytanie, czy nie lepiej by dla drużyny było jakby go przed meczem zawinęli ;)

Nikt nie wie jak tam dokładnie było, bo nikogo z nas w szatni nie było. Ale jego tłumaczenia są jak moje w podstawówce. Dlaczego na wagarach byłeś? A skróconych lekcji nie było? ;P

MatMario 28.09.2009 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 798054)
http://www.weszlo.com/news/3765

Łobodziński zrobił z siebie kretyna do sześcianu. Czytam już czwarty raz tę jego wypowiedź n.t korupcji ale jej sensu za nic rozkminić nie mogę. Chyba w chwili, kiedy ją wypowiadał był w takim stanie, w jakim jest zwykle gdy schodzi z boiska..

A co miał mówić? Gość gra o swoją przyszłość i jeśli takie opowiadanie bzdur da mu to, to nie widzę w jego obecnej postawie niczego dziwnego. ****a jak ja nie lubię robienia z siebie Madony Niepokalanej.

kristos 28.09.2009 14:54

A co miał qrwa powiedzieć ?
Wy oczywiście wszystko wiecie najlepiej i już wg was jest skazany.
Żałosne.

arti 28.09.2009 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 798074)
Jak już ktoś wcześniej napisał - sobotni wyjazd do Wrocławia będzie jego ostatnim. Mam nadzieję, że nie zapomni szczoteczki zabrać. I tylko pozostaje pytanie, czy nie lepiej by dla drużyny było jakby go przed meczem zawinęli ;)

Nikt nie wie jak tam dokładnie było, bo nikogo z nas w szatni nie było. Ale jego tłumaczenia są jak moje w podstawówce. Dlaczego na wagarach byłeś? A skróconych lekcji nie było? ;P

Lepiej żeby jednak nie.. Kadrę i tak mamy po ch... szeroką. Rywalizacja o "11" taka, że jeden gorszy mecz i grajek może usiaść na 2 miechy na ławce..:/

martin_6 28.09.2009 15:01

Rozwalają mnie ci, którzy życzą Łobo, by został już we Wrocławiu. Tak, na pewno na dobre wyszłoby drużynie, gdyby przy wąskiej kadrze straciła kolejnego co najmniej niezłego jak na polskie warunki zawodnika. Przecież Małemu już całkiem by odwaliło jakby się skapnął, że nie ma nikogo, kto mógłby go w razie czego zastąpić...

rafal777 28.09.2009 15:26

Moim zdaniem to tłumaczenie jest chyba jednak prawdziwe. Pomyślcie 20 letni chłopaczek jak Łobo. Chce pograć w piłkę i nagle rada drużyny mówi, że masz coś podpisywać bo jak nie to nie pograsz. I co robicie w takim momencie? Idziecie do prezesa? Jak to pewnie on listę drukował. Idziecie na policję? Do psiarni? Każdy go wyśmieje. Powie, że nie podpisze bo nie wie co to jest? Od razu go wyjebią z drużyny a wie, że taka szansa się nie powtórzy. W Polsce nie jeden piłkarz ma pewnie takie doświadczenie...

saklak1906 28.09.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 798061)
No to juz wiemy dlaczego Wojciech za kazdym razem gdy ktos spytal go o ustawianie spotkan w Zaglebiu, blyskawicznie ucinal rozmowe i nigdy nie dorzucil przy tym chocby krotkiego "zapewniam ze jestem czysty", czy "nie mam sobie nic do zarzucenia". To dlatego, ze ciagnie sie za nim smrod czynnego uczestnictwa w korupcji.

Jak wam sie wiekszosci dobrze mowi.
Ludzie grajac w A klasie sie mecze ustawia za keg piwa bo sie juz bylo pewnym utrzymania czy awansu. I niech mi ktos powie ze jako junior, starszy junior czy juz grajacy w pierwszej druzynie przyjdziecie na traning gdzie trener( bo swagier tam gra) albo prezes( babcia lubi ten klub) powie, powiedza musimy przegrac ten mecz bo szkoda chlopakow z sasiedniej wsi ale w zamian bedzie darmowy zimny browarek wstanie i powie ze sie nie zgada.
To jest chyba glupi albo sie z glupim na lby pozamienial bo czeka go lincz albo co najwyzej bedzie pilki na meczu podawal za bramka.

A co dopiero gdzie idzie ogromna kasa ma powiedziec mlody zawodnik czy chociaz jeden czy dwoch ktorym sie to nie podoba.
To by sie mu autko spalilo, albo na treningu okropna kontuzja przytrafia, jak sie siedzi miedzy wronami to sie kracze jak wrona nawet jak sie jest kura.

Ja nie bronie Lobodzinskiego czy innego zawodnika ale radze popatrzec na to troche z innej strony, bo meczu nie ustawi tylko prezez czy trener czy jeden lub dwuch zawodnikow o tym musza wiedziec wszyscy na sedziemu konczywszy bo sie stania tak jak nam raz na meczu.
Mecz byl sprzedany tylko ja jako mlody bramkarz o tym nie wiedzialem i mecz wybronilem, i zamiast pochwaly w szatni po meczu zjechano mnie rowno ze z nich debili zrobilem.
Tylko ptem ktos sie kapna i powiedzial ze mlodemu nic nie powiedziano.

Rob_Zombie 28.09.2009 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 798100)
Od razu go wyjebią z drużyny

Gdyby się sprzeciwił to by go wcale nie wywali z zespołu, bo niby na jakiej podstawie? Miałby po prostu do końca kontraktu totalnie przejebane w tym klubie, czy to od zawodników, trenerów, prezesów czy **** wie kogo jeszcze.

Eustachy 28.09.2009 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906
...

Przykro mi, ale skala korupcji nie jest dla mnie usprawiedliwieniem dla bycia beneficjentem tego haniebnego procederu.
Nigdy nie bedzie u mnie zrozumienia dla zadnej pelnoletniej osoby, ktora wywindowala swoja kariere w drodze po trupach i dzieki oszustwu. Obojetnie czy mamy do czynienia z reprezentantem Polski, czy z nikomu nieznanym kopaczem , czy z trenerem pokroju Dariusza Wdowczyka, oczywiscie rowniez "zmuszonego" okolicznosciami do lamania prawa i wszelkich standardow etyczno-moralnych.
Lobodzinski jak sam przyznal, do niczego nie byl zmuszany, a z otrzymywanych pieniedzy byl bardzo zadowolony.

tofik 28.09.2009 16:24

Czy jacyś zawodnicy dawnego Zagłębia mają już zarzuty/ siedzą itp ?

For_FuN_ 28.09.2009 17:15

Wojtek zadowolony, ze dostawal koperty i oczywiscie nie mial pojecia skad te pieniadze pochodza :D...czy mio sie wydaje, ze Wojtek byl juz doroslym chlopem ;)? Takie tlumaczenia, to 5-letnie dziecko...

tommiyacht 28.09.2009 17:55

w tej sytuacji nasuwa mi sie taka anegdotka:

Cytat:

Idzie strapiony i zafrasowany facet przez las. Nagle na drogę wyskoczyła mała zielona żabka i mówi:
- Czym się tak martwisz?
- A bo życie jest do d*py. Dom się wali, żona brzydka, auto w rozsypce, kasy brak... Ogólnie lipa.
- Nie martw się. Idź do domu i wszystko będzie OK.
Facet zachodzi, patrzy a tu chata pięknie odstawiona, żona piękna jak Cindy Crowford,pod bramą garażu stoi Maybach a w skrzynce na listy wyciąg z konta, który po prostu powalił go na kolana.
Jak już doszedł do siebie, postanowił podziękować żabce za to, co dla niego zrobiła i wrócił się do lasu? W tym samym miejscu spotkał żabkę i mówi:
-Żabko, jak mogę Ci się odwdzięczyć za twe dobre serce?
-Nigdy nie kochałam się z nikim...
-Rozumiem, ale ty jesteś żabką. Jak to zrobić?
- Mogę zamienić się w kobietę. Jednak większość mocy czarodziejskiej zużyłam na dobry uczynek dla ciebie, więc mogę przemienić się najwyżej w 12-13 letnią dziewczynkę.
- Rób żabko, co chcesz. Zawdzięczam Ci tak wiele, że nie będzie mi to przeszkadzać.
- ...i tak to było wysoki sądzie a nie tak, jak gada ta gówniara.

vote-for-mikey 28.09.2009 18:21

Co do gry "tego pier........ Łobodzińskiego" kto widział nasz mecz z Polonią Warszawa widział, że Kirm prezentował na prawej stronie niższy poziom, podobnie Małecki.

Pier...... Łobodziński.

crazykaro 28.09.2009 18:41

Małecki jak strzelił gola to myślał że jak sobie kopnie kilka razy spoza pola karnego to coś wleci a tu lipa. A mogło być 3-1 gdyby Małecki troche myślał

WioReXXX 28.09.2009 18:50

Dzisiaj Małecki widziany w Galerii Krakowskiej w towarzystwie swojego menagera - Bartłomieja Bolka...

sandomingo 28.09.2009 19:33

Co się znowu stało z Boguskim?
Na oficjalnej piszą że w okolicach pierwszej drużyny ćwiczy Garguła a o Rafale cisza.
A w zeszłym tygodniu chyba już ćwiczył.

Ogryzek 28.09.2009 19:36

Z Boguskim podobno gorzej niż z Gargułą. Prędzej Łukasz wróci do formy niż Rafał zacznie grać....

sandomingo 28.09.2009 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 798221)
Z Boguskim podobno gorzej niż z Gargułą. Prędzej Łukasz wróci do formy niż Rafał zacznie grać....

Tzn co, dalej nie wiedzą co mu jest?! Przecież już grał w jakiejś gierce. To są jaja jakieś.

ociec Ciemka 28.09.2009 20:36

Rozumienie czytanego słowa jest zbyt trudne? Przeczytajcie Eustachy i For_fuN_ raz jeszcze wypowiedź W.Ł. bo chyba nie do końca zrozumieliście. Trudno, żeby nie był zadowolony skoro w kopertach otrzymywał premie za mecze. Nie łapówki. Premie od swojego klubu! A, że nie zgadzały się sumy z tym, co podpisywał na listach płac? To już inna historia.

Eustachy 28.09.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka
A, że nie zgadzały się sumy z tym, co podpisywał na listach płac? To już inna historia.

No wlasnie o to chodzi. Sumy sie nie zgadzaly, a on i tak byl zadowolony. Powiedz ktory pilkarz ot tak dalby sobie obciac premie ? Jak dla mnie tylko taki, ktory dobrze wiedzial na co ida.
No chyba ze rzeczywiscie jest az tak nierozgarniety w co trudno uwierzyc, ale jesli tak, to nic tylko dac mu do podpisania kolejny papier, zgodnie z ktorym zgadza sie na oddanie nerki do transplantacji i dobrowolnie zrzeka wiekszosci swoich zarobkow...

qchar90 28.09.2009 21:11

mi sie wydaje że nie zbyt dobrą mamy opiekę medyczną...bardzo długo dochodzą po urazach...
ale mogę sie mylić

vote-for-mikey 28.09.2009 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 798266)
No wlasnie o to chodzi. Sumy sie nie zgadzaly, a on i tak byl zadowolony. Powiedz ktory pilkarz ot tak dalby sobie obciac premie ? Jak dla mnie tylko taki, ktory dobrze wiedzial na co ida.
No chyba ze rzeczywiscie jest az tak nierozgarniety w co trudno uwierzyc, ale jesli tak, to nic tylko dac mu do podpisania kolejny papier, zgodnie z ktorym zgadza sie na oddanie nerki do transplantacji i dobrowolnie zrzeka wiekszosci swoich zarobkow...

a może chodzi o przypadki sprzedania spotkań?

poszedłbyś do szefa i powiedział:

Cytat:

Dzieńdobry panie prezesie.
Jest taka sprawa, że... no wie pan.
Miałem dostać 1200 zł meczówkę, a dostałem... ten tego 1800 zł.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 798268)
mi sie wydaje że nie zbyt dobrą mamy opiekę medyczną...bardzo długo dochodzą po urazach...
ale mogę sie mylić

Patrz:
Punkt: Arsenal
Podpunkt: Tomasz Rosicky

Żmijka 28.09.2009 21:46

Proponuję poczytać tego bloga piłkarskamafia, bo można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć ... szczególnie czytając zeznania wielu osób z jednej sprawu, które łączą się w logiczne całości ...

Poza tym są np takie "ciekawe" zdjęcia ...
http://i35.tinypic.com/zx8xl3.jpg

Baala 28.09.2009 21:53

Mógł chociaż jakiś garnitur załozyć :/

brylant17 28.09.2009 22:22

szkoda, że spodnie nie dresowe :P Łobo gazeta ci wyszła :P

Wojtas 28.09.2009 22:37

Dopoki nie ma zarzutow nie robcie z Lobo winnego.

Juz teraz prorokowanie ze wiedzial czy nic nie wiedzal jest bez sensu,i tak naprawde do niczego nie prowadzi.

Beda jakies "efekty" tego przesluchania to wtedy bedzie mozna powiedziec cos o tym szerzej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl