![]() |
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=18209
Czyli nasz prezes żył świadomością sprzed 10-ciu lat - no nie super i taki ktoś zajmuje się prezesowaniem klubu piłkarskiego...(kto tak myślał kibice, czy nasi działacze) Prezesie jesteśmy piłkarsko gorsi od naszego Azerskiego przeciwnika i to są fakty... Przestańmy żyć w utopii!!! |
Cytat:
My kiedyś wygraliśmy z Barceloną 1-0 i byliśmy lepsi od nich piłkarsko?? |
Byłem 'za' Bogdanem Basałajem. I tym co mówił. Ale jak to w rzeczywistości bywa, gdy pojawiają się problemy, często okazuje się prawdziwe oblicze danych ludzi. No tak. Niestety, moje pierwsze spojrzenia po przeczytaniu wywiadu z BB - zaczyna mi tu coś delikatne smierdzieć, a te wszystko obietnice to tanimi kąskami zalatywać. Do tego wszystkiego, styl wypowiedzi to zalatuje mi takim wyrafinowanym stylem wypowiedzi, zero konkretów, by zbyć rozmówcę ( czytelnika ). Rozumiem, że Pan Basałaj jest kulturalnym człowiekiem, ale czy to nie kulturalne powiedzieć - zawaliliśmy, trener zawalił, piłkarze zawalili, jedziemy na wyjazd - muszą wygrać, jak nie to jest to dramat i tragedia.
Ja natomiast życzę sobie wypowiedzi Bohdana Krzyżanowskiego na tym forum ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
zatrudnianie pilkarzy typu paljic tylko ogranicza mozliwosci grania naszym slabym ale jednak cos wnoszacym do gry zawodnikom jak lobo i kirm- o ile reszte transferow jeszcze rozumie to ten wydaje mi sie bardzo bardzo dziwny... no ale nie wszystkie moga byc trafione...
ogolnie to oceniam ze: Jovanic- bedzie lepszy od Pawelka a to juz cos Cikos- ma warunki, ale sadze ze dopiero za kilka lat bedzie cos gral na miare pucharow, no ale jest pewnie dosc tani w utrzymaniu i nie ma co narzekac, lepszy on niz drogi Alvarez Paljic- jak dla mnie szkoda bylo sie wogole interesowac bo tylko bedzie miejsce blokowal.... drogi Cwielong bez ikry i stylu, po co bylo dokladac do druzyny kolejnego pzecietnego bocznego pomocnika to nie wiem? Wilk- nie znam, ale to pewnie bedzie najwyzej solidny rezerwowy... Zurawski- jest dobry, wierze ze bedzie lepszy, tanio sprowadzony i napewno przydatny Rios- mam nadzieje ze najlepszy transfer niestety trzeba bedzie za niego slono zaplacic(czego pewnie nie zrobimy) Bunoza- jezeli naucza go skakac itp bedzie dobry Kowalski- on ma potencjal na bycie Jopem dawnej Wisly(solidny rezerwowy)... Widac ze jezeli przyjdzie Chavez i sie sprawdzi to potrzebny jest zimą stoper, rozwiazanie umowy z Palijcem:), sprzedaz Jirsaka i kupienie jakiegos normalnego srodkowego pomocnika. kupienie defensywnego pomocnika za Sobola bo Wilk moim zdaniem go nie zastapi... ogolnie to na duzy minus Paljic, ktorego sprowadzenie jest totalnym nieporozumieniem jak dla mnie. Kirm juz lepszy zdecydowanie. Kasperczak sie na niego uwzial i tyle. o lewa pomoc niech rywalizuje Kirm z Pi.Brozkiem, o prawa Malecki z Lobo, Boguski z Brozkiem o atak i Rios z Zurawskim i wierze ze bedzie dobrze... w srodku trzeba stawiac na Gargule mimo slabej formy bo tak jak Jirsak to piki porozdziela kazdy z pilkarzy lacznie z Diazem a chociaz bylby w obronie pozytek. Jirsaka trzeba sie pozbyc. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Skoro nie znasz Wilka, to po czym sądzisz, że nie zastąpi Sobola ? Dziwi mnie też fakt, że nie znasz Wilka, który dobrych pare lat grał w Koronie, a znasz Riosa czy Bunoze, o których pewnie usłyszałeś dzięki temu, że trafili do Wisły. |
Cytat:
Jak nie znasz Wilka (jak sam piszesz) to skąd wiesz że będzie tylko solidnym rezerwowym? Wg mnie to realna konkurencja dla Sobola. (Meczów naszej ligi nie oglądasz? Skąd zatem to przekonanie ze masz wystarczającą wiedzie żeby piłkarzy oceniać?) A co do Kirma Tak uwziął się Kasperczak że hej - bo to nie Skorża co hoduje święte krowy. Za czasów legendarnego Macieja Skorży Kirm miał zawsze miejsce w pierwszej 11 bez względu na formę i grę. Teraz musi pokazać ze jest lepszy, nawet od takiego Paljica. Tak jak Jirsak, Małecki tak i Kirm musi swoją grą pokazać że zasługują na pierwszą 11. Nie ma nic po znajomości (pierwsza 11 dla Kirma) jak za czasów Skorży, więc nie lej wody z tą dyskryminacją przez Kasperczaka! Kirm na razie nie olśniewa ale dostaje szansę u Kaspra. |
sory, troszkę mnie tu nie było... nie chce mi się szukać... co jest z Chavezem?
|
Cytat:
|
Na pozycji Radka potrzebujemy zawodnika który oprócz walki o piłkę będzie w stanie też coś nią pograć, rozegrać akcję.
Sobol od pewnego czasu zdaje mi się unika rozegrania. Nie krąży między obrońcami a linią pomocy by być pierwszym który zagra piłkę do przodu. Raczej często się snuje i człapie w tym rejonie boiska. Moim zdaniem jest zbyt mocno poza grą. Czeka bardziej na możliwość odbioru piłki i szybkiego podłączenia się do akcji. Nie wiem czy to wynika z założeń taktycznych czy chłop nie czuje się już na siłach ale troszku nam to ogranicza możliwości. Howgh |
Cytat:
|
Elsner wraca do domu
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_dla_Elsnera/ |
BYŁY SZEF WISŁY DO CUPIAŁA: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...abotaz,1513134
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do transferów - jest ich zbyt dużo, a zbytnie przemeblowanie całego zespołu zawsze kosztuje brakiem zgrania. Od początku przecież było wiadomo, że to piłkarze, którzy grają przyzwoicie, ale na polskie warunki, na europejskie - może być gorzej. Choć wydaje mi się, że my i tak to swoje pucharowe miejsce na koniec sezonu mieć będziemy. Pytanie tylko, czy z tym trenerem, czy też z jakimś nowym? |
co jest z tymi mediami
Wisła przegrała mecz jest jeżdżenie po niej jak nie wiem leszek grał tak samo słabo tez przegrał ale oni się fascynują dopingiem ich kibiców który i tak był slaby to jest równe traktowanie klubów ?? WIADOMO CO Z CLEBEREM ???? |
Cytat:
No i błąd bo nasza kopana to dno i puki nie zmienimy swojego podejścia do piłki nożnej i zarządzania klubem nadal tak będzie |
Szkoda tylko, że skład z Chavezem i Riosem nie został skompletowany przed meczami w europejskich pucharach.
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że przeciąganie się sprawy z Chevezem nie jest pokłosiem kolejnego genialnego pomysłu naszych sterników pt. "Zawieszamy wszystko do czasu przejścia Azerów". A jak odpadniemy, to rezygnujemy i gramy tym co mamy. Znając pod wieloma względami kretyński sposób myślenia w naszym klubie to dość prawdopodobne. Tak jak byśmy Cheveza nie potrzebowali w lidze i mogli wywalczyć tytuł lub puchary parą "wybitnych inaczej" stoperów Kowalski-Bunoza :rotfl:
Cupiał już wiele raz zachował się jak średniowieczny lekarz-znachor, który po podaniu jakiegoś własnego specyfiku jako cudownego i taniego środka dla chorego i zaniedbanego pacjenta, gdy ów nie zadziałał,wkurza się, unosi emocjami i odstępuje od dalszego leczenia - a niech zdycha, jak nie potrafi na to rzekome cudo zareagować! A jak nie umrze, to za roku w drodze dalszej kuracji przebudowującej organizm upuści się mu trochę krwi i znów poda placebo, po którym ma k....a nie dość, że ozdrowieć w mgnieniu oka, to jeszcze zmienić w Herkulesa, który zmiecie wszystkich konkurentów w wyścigu do europejskiego raju.... Na zachodzie (i nie tylko) mądrzejsi od niego już dawno pokazali, co trzeba robić, by odnieść sukces, a czego robić nie wolno. U nas ciągle robi się to ostatnie, mając naiwną nadzieję, że przyniesie sukces i obraża na świat, gdy po raz kolejny życie weryfikuje, że tak się jednak nie da. |
Cytat:
Otoz Panie Voight. To czy Pan zna Cupiala czy nie zalezy tylko tylko od Cupiala. Pewnie nie zna go Pan bo on nie chce znac. I mysle, ze jakby on chcial pana poznac to by nie mial pan nic przeciwko. Wiec prosze nie twierdzic, ze niechec Panie Mitoman lezy po pana stronie. I poucza Cupiala facet ktory jak bym szefem Wisla przegrala z Legia w pamietnym meczu 0:6. Dziwne |
|
Cytat:
PS: W linku z tematu wyzej na samym koncu jest: Wisła Kraków pozyskała ostatnio Osmana Chaveza, ale nikt przy Reymonta nie powiedział, że to ostatni transfer Białej Gwiazdy w tym okienku. a głowna tego nie potwierdza. |
Cytat:
A teraz pokaż mi gdzie napisałem, że wygraliśmy, bo ja nie widzę tutaj czegoś takiego, użyłem tylko przypuszczenia. |
Bogdan Basałaj dla PS:
Jestem zresztą przekonany, że młodzi stoperzy razem w towarzystwie Clebera i Chaveza będą się rozwijali. A transfery zostały już przeprowadzone. |
Cytat:
Wilk w tym wieku będzie pewnie grał gdzie indziej bo jak wiesz to bardzo ambitny kopacz, który traktuje Wisłę jak trampolinę do większej kariery (transfer do Anglii) Czy mu się uda, to się okaże. Sobolewski przychodził do nas w wieku 26 lat. Wilk jest 2 lata młodszy. Jest ambitny i dobrze ułożony, a jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to.... do fryzury:) Zresztą Sobolewski ma już swoje lata czego nie chcą dostrzec jego zwolennicy z kolei, a czas biegnie nieubłaganie. (Cena za Wilka też była okazyjna - 600 tysięcy PLN czyli około 150 tysięcy euro) Cytat:
A co do Paljica -była to tajemnicza decyzja Heńka, która nie była dobra. Sam nie wiem czym się kierował decydując się na takie spore zmiany w składzie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl