![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Stanley13, fanfan przyznaje wam rację, mój błąd, na szybko po tym meczu sprawdziłem składy i teraz na spokojnie to sprawdzałem z meczu rewanżowego! Sorki więc za link, no i można coś wyjaśnić bez ubliżania, ale jak ktoś dorosły to wie i jak! A co do włosów to nie zwracam na takie rzeczy uwagi bo zawsze można skrócić! Ale już nie ma sensu dalej drążyć
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nii_w_krakowie
Jest i potwierdzenie z oficjalnej |
Cytat:
|
Jest już potwierdzenie na głównej
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ii_w_krakowie/ jeszcze tylko lewy obronca plus jakaś alternatywa do ataku i kadra skompletowana |
Dobre warunki - 193cm, jak się podoba trenerom to póki co nie ma co jęczeć.
Piłkarze estońscy są raczej anonimowi dla nas, ale pamietam Marta Pooma, który wiele lat bronił w Anglii - Derby, Sunderland i ława w Arsenalu... może i ten jest ok. Jeszcze jeden napastnik koniecznie! |
Cytat:
|
Był taki kiedyś pan Keylor Navas - reprezentant Kostaryki, ile on tam mógł zarabiać w swoim klubie ?
Koleś był do wyciągnięcia, wystarczyło chcieć |
Cytat:
|
Ja nierozumiem tej naszej polityki Bałkańskiej ;/ Nie rozumiem i nie chce zrozumieć, dam tylko przykład, że najlepsze transfery były gdy ściągaliśmy zawodników z ligi włoskiej,hiszpańskiej... z II ligi oczywiście jak Alvarez, Cantoro, czy Kalu Uche, który nie łapał się w Espanyolu. Potrzeba nam takich transferów, gdzie 19-20 latek nie łapie się np. w Espanyolu, Sportingu Lizbona i ma szansę na rozwój/występ chociażby w młodzieżowej rep. kraju. Jak Uche czy Mijailovic dla Nigeri, Serbi. Niestety jakieś Estończyki, które puszczają tyle bramek, czy Mołdowianie, co puszczają takie bramy jak w ostatnim meczu POL-MOL to jest żenada ...
Już wolałbym Kurto na bramce dać, może dostalibyśmy pare meczy w lidze, ale przynajmniej za pare lat zwróciłoby się to i to kilkukrotnie. Fabianski w Legi też nie był jakimś super bramkarzem, puszczał też szmaty . |
Cytat:
Brakuje nam też reprezentacji tych kontynentów: Azja, Australia, Antarktyda. Proponuję do ataku, jakiegoś szybkiego Japończyka, na środek powrót Burnsa i zakontraktowanie jakiegoś zawodnika z kartą w ręce z Antarktydy, który mógłby być dobrym duchem (sic!) zespołu. Pingwina jako maskotkę na ten przykład. Byleby pingwinów z południa Afryki nie przywieźli, z Afryki mamy już Marokańczyka. |
Cytat:
|
Cytat:
Pawłowski? To dopiero klasa. Ten zmysł i inteligencja boiskowa, która pokazał w ostatniej minucie idąc sam z innym napastnikiem (nie pamiętam) na obrońcę i bramkarza. Oczywiście gol nie padł. Mam tak wymieniać kolejnych. Jak chcesz Polaków, to pokaż choćby jednego, którego można zakupić za pieniądze adekwatne do umiejętności. I jeszcze jeden szczegół- niech ten zawodnik te umiejętności posiada. |
potwierdzenie zainteresowania Celticu Pareiką:
http://news.err.ee/sports/63fb0e2f-c...5-89c17156d49d |
Cytat:
|
Cytat:
Ja nie wymagam żadnej gwiazdy i cudotwórcy na bramce. Jeżeli będziemy mieli bramkarza, który wybroni, co ma wybronić, puści co ma puścić, to i tak będzie to jeden z najlepszych bramkarzy w ostatnich kilkudziesięciu latach. |
Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wysmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.
|
Cytat:
Fakty są takie. Gość grał dużo w Rosji, w 2009 kibice wybrali go najlepszym zawodnikiem drużyny, w dodatku etatowy reprezentant swojego kraju. Piłkarsko nie tak słabego, o czym mieliśmy się nieprzyjemność dowiedzieć. Coż, widać dla połowy z was każdy kto nie jest osiemnastoletnim Casillasem, tudzież Davidem de Geą to ogórek, odpad i szrot (moje ulubione słowo :D ) Aaa nie sorry. Polaków trzeba kupować. Garściami ! Najlepiej tych, którzy w tak bohaterski sposób ograli wczoraj rezerwy Mołdawii. Zuch chłopaki! Nic tylko dać jednemu lub drugiemu 300k euro rocznie i zapłacić jakiemuś klubowi, który myśli, że w swoich szeregach nowego Messiego znad Wisły, milion euro. Mnie bardziej ciekawi kto z rywalizacji Pareiko - Jovanićc wyjdzie zwycięsko. |
Cytat:
|
z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Niektórzy tu piszą byleby jakąś pierdołę napisać :evil: EDIT: Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dobry transfer. |
Nie widzieliście co sobą reprezentuje i narzekacie. Może klub chce tylko załatać dziurę do końca sezonu a w tym czasie chce znaleźć (szukać) kogoś konkretnego? Jak sobie wyobrażacie grę na co najmniej dwóch frontach z dwoma bramkarzami? A jak któremuś przydarzy się odpukać kontuzja? A może po prostu facet jest świetny bo grał w lidze którą dzielą od naszej ligi lata świetlne? A może taki jest los klubu ze wschodniej Europy gdzie tuzy lig z Europy walą drzwiami i oknami i nawet chcą u nas grać w ramach wolontariatu? Upłyną jeszcze lata zanim będziemy wydawać miliony Euro na zawodników a oni sami będą chcieli tutaj grać a nie traktować gry w Polsce jako kolejny krok do gry w Europie i zdobycia paszportu UE. Serdeczna prośba: nie płakać!
|
Cytat:
Nikt nie odmawia Filipowi umiejętności, ale jak czytam wypowiedzi w stylu "po co kupować kolejnego stranieriego, przecież są młodzi zdolni" to przed oczami staje mi jakiś propagandowy materiał z Teleranka. |
Mam rozumieć że dajmy na to Marta Pooma X lat temu byście nie chcieli, bo z Estoni? Albo Gudjonsena w pole bo z Islandii? Ci piłkarze mimo kraju pochodzenia spowodowaliby u niejednego z was wykonanie gestu Onana. A że Pareiko jest słabszy od Pooma? Napewno. Mniej medialny? Oczywiście. Ale czy w naszej lidze potrzeba bramkarzy z Derby County i Arsenalu, czy raczej na poziomie średniaków europejskich? No właśnie...
Zwróćcie jeszcze uwagę na fakt, iż nie możemy mieć w skłądzie samych młodzików. Kurto musi mieć kogo podpatrywać. A od Estończyka wiele może się nauczyć. |
Jeśli jest solidny, to dlaczego by nie? Wcale nie jest nawet taki stary jak niektórzy piszą, ot zwykły wiek dla bramkarza, doświadczony gracz. Zawsze mnie dziwiło dlaczego w europie mogą grać piłkarze po 30-stce a u nas od jakiegoś czasu od razu się ich skreśla.
|
to dobry zawodnik, tyle lat w lidze rosyjskiej - ja bym go brał i się nie zastanawiał.
|
Poziom płaczu i żalu na temat polityki transferowej naszego klubu przechodzi tutaj już wszelkie granice. Wczoraj kilka stron wyżalania się na temat Dolhy, który był tylko plotką dziennikarską. Dzisiaj kilka stron o tym po co nam bramkarz z ligi rosyjskiej.. Poczekalibyście, aż się liga zacznie i dopiero potem oceniali przydatność nowych piłkarzy. Ja tam jest spokojny i będę wyciągał wnioski po zakończeniu przyszłego sezonu czy aby to okno transferowe było udane czy też nie.
|
Roker Pereiro na bramce ?Słabo to wygląda :D
Cytat:
|
v.d. Sar , Friedel, Given, Buffon, Abbiati, Butt - same dziady i pokraki - nie chcemy ich w Wiśle ! :)
Odpuście trochę z tym narzekaniem - zobaczymy, jak gość się prezentuje - potem podyskutujemy. Argument wieku w przypadku bramkarza jest zupełnie nietrafiony. |
Cytat:
|
Wg portalu tomsk.ru w styczniu Pareiko spędził 5 dni na testach w Wolverhampton.Gdy okazało się,że ma tam być drugim bramkarzem zrezygnował i miał szukać zatrudnienia w Rosji.
|
Wg mnie on teraz dopiero gra na max potencjału. Wcześniejsze sezony miał można powiedzieć słabe. Ale te 2 ostatnie to już solidna gra jak na kapitana przystało. Kto wie może to jakiś długowieczny chłop i będzie sobie bronił do 38 lat albo dłużej ? :)
|
A nóż widelec chłop okaże się kotem.
Dolhę, przypomne sciagnelismy z II drużyny Rapidu Bukareszt i dopóki nie wskoczył między słupki to sie z niego zbijaliśmy ze w którymś z meczy dostał potężną zjebe od ?Stignaciu. Wczoraj czytajac Pareiko myslalem ze ktos sobie jaja robi,ale teraz pojawia sie coraz wiecej plusów. |
Jeśli według kogoś kapitan ósmej drużyny ligi rosyjskiej jest za słaby na Wisłę, to radzę skontaktować się z neurologiem. Po za tym w sezonie 2009 był wybrany najlepszym piłkarzem Tomska, Tom wtedy zajął 9 miejsce.
|
Cytat:
Odzywam się, gdy chcę coś powiedzieć i zazwyczaj mówię to samo. Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć! Wisła cudzoziemska. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale trzon drużyny, jej kręgosłup, a i piękną większość powinni stanowić Polacy. Mam takie zdanie i go nie zmienię, zresztą - nie ma w nim nic złego. |
Cytat:
Dla mnie ten Sergei Pareiko może mieć nawet 50 lat. Ważne żeby grał na dobrym poziomie. Moim zdaniem, jeżeli Pareiko wygrałby ewentualną walkę o pozycje bramkarza, z Jovaniciem, to Serba można pożegnać. Chciałbym żeby Kurto był nr 2 i po ewentualnym odejściu Pareiko, to on wreszcie otrzymał szanse na grę w pierwszej 11. |
Cytat:
|
Cytat:
Problem polskiej piłki leży w tym, że nie ma sensownej alternatywy (finansowej, sportowej) dla ściągania zagranicznych piłkarzy. Każdy z nas chciałby aby w Wiśle grali sami Małopolanie, wychowankowie klubu, którzy daliby się za niego pokroić. Niestety dopóki nie doczekamy się infrastruktury szkoleniowej na średnim europejskim poziomie będziemy skazani na "Wisłe cudzoziemską". Tymczasowym rozwiązaniem, który pozwoli Ci obcować z czystą, nieskalaną polską myślą szkoleniową jest chodzenie na mecze Młodej Wisły, w której grają sami Polacy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl