Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fanfan 07.02.2011 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaciekJ87 (Post 1048170)
Tu masz kolejną kompilację, przeciwieństwo pierwszej: http://www.youtube.com/watch?v=ZwC9W...eature=channel
Uważam że nie ma sensu oceniać piłkarza po 1 filmiku na yt w dodatku kiedy się wybiera jego jeden udany występ, w kolejnym meczu z poważniejszym rywalem puścił już 7 bramek gdzie przy kilku jego ewidentna wina (polecam bramkę 1min 22sek) Nie chce go krytykować bo uważam że 34lata to dobry wiek dla bramkarza po za tym jest ograny i z oceną poczekamy, jeśli u nas jednak zagra to uważam że to będzie duży znak zapytania! Może być to bardzo udany transfer lub duża klapa! Pożyjemy zobaczymy

Mam jedną prośbę do Ciebie. Zanim zamieścisz jakiś filmik i powiesz jakie to straszne błędy popełniał dany piłkarz z tego filmu upewnij się czy w tym filmie rzeczywiście jest ten zawodnik o którego Ci chodzi. Tak akurat się składa że w zamieszczonym przez Ciebie filmiku nie broni w bramce Estonii Pareiko który jest przymierzany do Wisły , to że znajdziesz jakiś filmik na yt z reprezentacją Estonii to nie znaczy że będzie tam bronił Pareiko , chyba nie myślisz że to jedyny estoński bramkarz?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaciekJ87 (Post 1048180)
Sorki to nie jest miejsce na obrażenie tylko spekulacje transferowe, ferie skończyły mi się 6 lat temu, ale to nie Twój interes! Po prostu nie widzę sensu wrzucać filmiku jak gościu wszystko, broni skoro są inne gdzie broni słabo, więc jaki miałeś cel wrzucając ten filmik? Możesz odpisać czy musisz się zaniżać poziomem i zaczynać zaczepki? Czy ja Cię obraziłem? Czy ja Ci ubliżam że jesteś gówniarzem? Nie bo nie po to tutaj jestem! Każdy ma swoją opinię i ja swoją przedstawiłem

Ja widzę większy sens w zamieszczaniu filmiku na którym Pareiko broni dobrze niż filmiku na którym kolega z reprezentacji Pareiki broni słabo ...

MaciekJ87 07.02.2011 11:49

Stanley13, fanfan przyznaje wam rację, mój błąd, na szybko po tym meczu sprawdziłem składy i teraz na spokojnie to sprawdzałem z meczu rewanżowego! Sorki więc za link, no i można coś wyjaśnić bez ubliżania, ale jak ktoś dorosły to wie i jak! A co do włosów to nie zwracam na takie rzeczy uwagi bo zawsze można skrócić! Ale już nie ma sensu dalej drążyć

Billy 07.02.2011 11:51

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nii_w_krakowie
Jest i potwierdzenie z oficjalnej

MaciekJ87 07.02.2011 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1048186)
Ja widzę większy sens w zamieszczaniu filmiku na którym Pareiko broni dobrze niż filmiku na którym kolega z reprezentacji Pareiki broni słabo ...

Oczywiście zgadzam się, do błędu się przyznałem, ale mimo wszystko nie uważam że yt jest odpowiednim źródłem informacji o zawodniku, na upartego to z Łobodzińskiego i Kowalskiego też na yt możemy zrobić dobrych piłkarzy wybierając ich najlepsze zagrania itp. A co do linku który wstawiłem mój błąd mogłem się upewnić dokładniej

bridgeburner 07.02.2011 11:52

Jest już potwierdzenie na głównej
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ii_w_krakowie/

jeszcze tylko lewy obronca plus jakaś alternatywa do ataku i kadra skompletowana

arti 07.02.2011 12:04

Dobre warunki - 193cm, jak się podoba trenerom to póki co nie ma co jęczeć.
Piłkarze estońscy są raczej anonimowi dla nas, ale pamietam Marta Pooma, który wiele lat bronił w Anglii - Derby, Sunderland i ława w Arsenalu... może i ten jest ok.
Jeszcze jeden napastnik koniecznie!

pawelo84 07.02.2011 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1048181)
To słabe FK Moskwa było w latach 2004 - 2009 ( wtedy jak był tam Jop) zawsze wyżej w tabeli niż wielki Tom Tomsk. Więc jakim cudem jest mniej solidna ? Do tego na 100% grał w europejskich pucharach w tym czasie. Wystarczy trochę posprawdzać, a nie pisać głupoty.

Słabe nie było, ale mało kto tam chciał grać. Akurat interesowałem się tą drużyną. Mieli świetnego Bracamonte, potem doszedł Lopez i tyle. Nie była to wcale jakaś rewelacyjna drużyna. W Pucharach też za wiele nie była w stanie zdziałać, chyba że dużym sukcesem było pokonanie Legii. Potem się zatrzymali na przeciętnej Kopenhadze, która była dużo słabsza niż teraz. Kasa tam zawsze była, tylko nie było klimatu dla piłki.

skeba 07.02.2011 12:18

Był taki kiedyś pan Keylor Navas - reprezentant Kostaryki, ile on tam mógł zarabiać w swoim klubie ?
Koleś był do wyciągnięcia, wystarczyło chcieć

zim zum 07.02.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1048201)
Słabe nie było, ale mało kto tam chciał grać. Akurat interesowałem się tą drużyną. Mieli świetnego Bracamonte, potem doszedł Lopez i tyle. Nie była to wcale jakaś rewelacyjna drużyna. W Pucharach też za wiele nie była w stanie zdziałać, chyba że dużym sukcesem było pokonanie Legii. Potem się zatrzymali na przeciętnej Kopenhadze, która była dużo słabsza niż teraz. Kasa tam zawsze była, tylko nie było klimatu dla piłki.

Może i nie było, ale pozycja była zawsze lepsza niż drużyny z tomska. Ale nie ma co. Jest nowy bramkarz, zobaczymy jak będzie. Ja liczę, że jakoś się to wszystko poskłada do kupy :)

anthony09 07.02.2011 12:28

Ja nierozumiem tej naszej polityki Bałkańskiej ;/ Nie rozumiem i nie chce zrozumieć, dam tylko przykład, że najlepsze transfery były gdy ściągaliśmy zawodników z ligi włoskiej,hiszpańskiej... z II ligi oczywiście jak Alvarez, Cantoro, czy Kalu Uche, który nie łapał się w Espanyolu. Potrzeba nam takich transferów, gdzie 19-20 latek nie łapie się np. w Espanyolu, Sportingu Lizbona i ma szansę na rozwój/występ chociażby w młodzieżowej rep. kraju. Jak Uche czy Mijailovic dla Nigeri, Serbi. Niestety jakieś Estończyki, które puszczają tyle bramek, czy Mołdowianie, co puszczają takie bramy jak w ostatnim meczu POL-MOL to jest żenada ...
Już wolałbym Kurto na bramce dać, może dostalibyśmy pare meczy w lidze, ale przynajmniej za pare lat zwróciłoby się to i to kilkukrotnie. Fabianski w Legi też nie był jakimś super bramkarzem, puszczał też szmaty .

polska.mysl.szkoleniowa 07.02.2011 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1048122)
no wlasnie, czy nie uwazacie, ze brakuje nam kogos ze Skandynawii ? (pozycja niewazna)

Koniecznie. Cyrk musi się kręcić.

Brakuje nam też reprezentacji tych kontynentów: Azja, Australia, Antarktyda. Proponuję do ataku, jakiegoś szybkiego Japończyka, na środek powrót Burnsa i zakontraktowanie jakiegoś zawodnika z kartą w ręce z Antarktydy, który mógłby być dobrym duchem (sic!) zespołu. Pingwina jako maskotkę na ten przykład. Byleby pingwinów z południa Afryki nie przywieźli, z Afryki mamy już Marokańczyka.

Uran235 07.02.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1048205)
Był taki kiedyś pan Keylor Navas - reprezentant Kostaryki, ile on tam mógł zarabiać w swoim klubie ?
Koleś był do wyciągnięcia, wystarczyło chcieć

A wiesz jak grał? Bo ja nie wiem. Gość, którego podpisujemy(?) grał 9 sezonów w Rosji, można dokładnie prześwietlić kim jest, jak gra. Navas to noname z Ameryki środkowej. Nawet jak zdobyłoby się taśmy z jego występami, to i tak są one niewiele warte, bo tam piłka nożna to inny sport. Diaz ruszał się jak paralityk, a do każdego kopnięcia zabierał się jak początkujący golfiarz. Chavez porusza się z gracją góry lodowej i zdaje się nie panować nad tym gdzie stawia stopy w biegu. Gracze z tej części świata mogą mieć talent, ale przeważnie pod względem piłkarskiego wykształcenia są zupełnie zieloni. My potrzebujemy kogoś w miarę sprawdzonego, bo niesprawdzonych Kurtę i Jovanicia już mamy i wszyscy drżą na myśl o wystawieniu ich przeciwko Legii, Jagiellonii czy Amice.

WioReXXX 07.02.2011 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1048211)

Brakuje nam też reprezentacji tych kontynentów: Azja, Australia, Antarktyda. Proponuję do ataku, jakiegoś szybkiego Japończyka, na środek powrót Burnsa i zakontraktowanie jakiegoś zawodnika z kartą w ręce z Antarktydy, który mógłby być dobrym duchem (sic!) zespołu. Pingwina jako maskotkę na ten przykład. Byleby pingwinów z południa Afryki nie przywieźli, z Afryki mamy już Marokańczyka.

Jasne, sprowadzajmy polskich ligowców. W końcu- młodzi, zdolni, ambitni, o wielkich umiejętnościach. O choćby wczorajszy mecz- fantastycznie grali z tą potęgą Mołdawią, gdzie błyszczy rezerwowy ostatniego klubu naszej Ekstraklasy- Suvorow. Nie ma co- ten Nowak, ach, co za lis pola karnego. Warty dania mu za podpis na kontrakcie pół miliona złotych i do tego 135 tysięcy miesięcznie.
Pawłowski? To dopiero klasa. Ten zmysł i inteligencja boiskowa, która pokazał w ostatniej minucie idąc sam z innym napastnikiem (nie pamiętam) na obrońcę i bramkarza. Oczywiście gol nie padł.
Mam tak wymieniać kolejnych. Jak chcesz Polaków, to pokaż choćby jednego, którego można zakupić za pieniądze adekwatne do umiejętności. I jeszcze jeden szczegół- niech ten zawodnik te umiejętności posiada.

ardianek 07.02.2011 12:41

potwierdzenie zainteresowania Celticu Pareiką:
http://news.err.ee/sports/63fb0e2f-c...5-89c17156d49d

pawelo84 07.02.2011 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1048209)
Ja nierozumiem tej naszej polityki Bałkańskiej ;/ Nie rozumiem i nie chce zrozumieć, dam tylko przykład, że najlepsze transfery były gdy ściągaliśmy zawodników z ligi włoskiej,hiszpańskiej... z II ligi oczywiście jak Alvarez, Cantoro, czy Kalu Uche, który nie łapał się w Espanyolu. Potrzeba nam takich transferów, gdzie 19-20 latek nie łapie się np. w Espanyolu, Sportingu Lizbona i ma szansę na rozwój/występ chociażby w młodzieżowej rep. kraju. Jak Uche czy Mijailovic dla Nigeri, Serbi. Niestety jakieś Estończyki, które puszczają tyle bramek, czy Mołdowianie, co puszczają takie bramy jak w ostatnim meczu POL-MOL to jest żenada ...
Już wolałbym Kurto na bramce dać, może dostalibyśmy pare meczy w lidze, ale przynajmniej za pare lat zwróciłoby się to i to kilkukrotnie. Fabianski w Legi też nie był jakimś super bramkarzem, puszczał też szmaty .

Tylko ten Estończyk przez dwa ostatnie sezony był podstawowym zawodnikiem średniego kluby rosyjskiej ekstraklasy, ba nawet w 2009 roku wybrali go tam najlepszym piłkarzem. Przy nim Kurto czy Milan na pewno się sporo nauczą. Jak będą lepsi to go ze składu wygryzą i nie ważne czy teraz czy za rundę czy za dwie. Ważne że będzie to z korzyścią dla Wisły.

WioReXXX 07.02.2011 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1048222)
Tylko ten Estończyk przez dwa ostatnie sezony był podstawowym zawodnikiem średniego kluby rosyjskiej ekstraklasy, ba nawet w 2009 roku wybrali go tam najlepszym piłkarzem. Przy nim Kurto czy Milan na pewno się sporo nauczą. Jak będą lepsi to go ze składu wygryzą i nie ważne czy teraz czy za rundę czy za dwie. Ważne że będzie to z korzyścią dla Wisły.

Zgadzam się. Jakiekolwiek nazywanie go "słabiakiem", czy jakimś anonimem jest przejawem totalnej ignorancji i oderwania od Ziemi. Chyba sobie zdajecie sprawę, że półtora roku temu polegliśmy z Levadią, a pół roku temu z Karabachem. Z całym szacunkiem, ale Tom Tomsk by te 2 drużyny rozjechał.

Ja nie wymagam żadnej gwiazdy i cudotwórcy na bramce. Jeżeli będziemy mieli bramkarza, który wybroni, co ma wybronić, puści co ma puścić, to i tak będzie to jeden z najlepszych bramkarzy w ostatnich kilkudziesięciu latach.

FooFighter 07.02.2011 12:55

Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wysmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.

fialo 07.02.2011 12:58

Cytat:

Ja nierozumiem tej naszej polityki Bałkańskiej ;/

No tak, Estonia to Bałkany jak sam ..... Pani z geografii chyba nie będzie zadowolona :lol:

Fakty są takie. Gość grał dużo w Rosji, w 2009 kibice wybrali go najlepszym zawodnikiem drużyny, w dodatku etatowy reprezentant swojego kraju. Piłkarsko nie tak słabego, o czym mieliśmy się nieprzyjemność dowiedzieć. Coż, widać dla połowy z was każdy kto nie jest osiemnastoletnim Casillasem, tudzież Davidem de Geą to ogórek, odpad i szrot (moje ulubione słowo :D )

Aaa nie sorry. Polaków trzeba kupować. Garściami ! Najlepiej tych, którzy w tak bohaterski sposób ograli wczoraj rezerwy Mołdawii. Zuch chłopaki! Nic tylko dać jednemu lub drugiemu 300k euro rocznie i zapłacić jakiemuś klubowi, który myśli, że w swoich szeregach nowego Messiego znad Wisły, milion euro.

Mnie bardziej ciekawi kto z rywalizacji Pareiko - Jovanićc wyjdzie zwycięsko.

WiślakMyślenice 07.02.2011 12:59

Cytat:

Mnie bardziej ciekawi kto z rywalizacji Pareiko - Jovanićc wyjdzie zwycięsko.
http://wislakrakow.com/forum/blank.gif
Matko Boska! Dopisz, że ewentualnej ;/

Zienczuk8 07.02.2011 13:01

z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..

Watts 07.02.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1048227)
Bierzmy oldboyów rodem z Levadii Tallin. Brawo Basałaj! Levadia to na obecne czasy i tak wyższy poziom dla nas. Wysmienita polityka transferowa. Śmiechu warte. Nie ważna jest jakosc czy potencjał zawodnika, liczy się, że za darmo! Skończył się czas ambicji Wisły Kraków.

Po podpisie widać że niezły z Ciebie agent, ale mimo wszystko spróbuję - pisanie o Pareice per "oldboy rodem z Levadii Tallin" jest jak nazywanie Frankowskiego "staruchem z FC Martigues", bo nasz przyszły bramkarz ostatni raz coś wspólnego z Levadią miał 11 lat temu. Ponad 150 meczów w rosyjskiej ekstraklasie na przestrzeni ostatnich 10 lat Twoje marudne oczęta już nie widzą?

Uran235 07.02.2011 13:05

Cytat:

Ja nierozumiem tej naszej polityki Bałkańskiej ;/

Bałkańskiej!? Jeśli to nie jest bardzo niezręczny skrót myślowy, to jestem za zniesieniem obowiązku szkolnego- pieniądze wyrzucone w błoto.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1048211)

Rozumiem, że Kagawę albo Nakamurę pogoniłbyś kijem i wyzwał od żółtków? Co za różnica skąd gość jest? Z Estonii, z Japonii albo z Antarktydy... ważne żeby dobrze grał. A jeśli chodzi Ci o "czystość rasową" i samych Polaków, to podaj mi Polaka w naszym zasięgu finansowym, którego widziałbyś na bramce Wisły. Cabaj?

Niektórzy tu piszą byleby jakąś pierdołę napisać :evil:

EDIT:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1048227)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1048231)
z tym Estończykiem to chyba jakiś głupi żart... skąd oni go wytrzasnęli..

K*rwa. Przeczytajcie sobie skąd chłopa wzięli, zamiast z góry jęczeć.

fialo 07.02.2011 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1048229)
Matko Boska! Dopisz, że ewentualnej ;/

Nie, nie dopiszę tego. Facetem w listopadzie tamtego roku interesował się Celtic Glasgow. Myślisz, że w trzy miesiące jego umiejętności aż tak spadły, żeby nie mógł reprezentować Wisły Kraków,klubu leżącego piłkarsko lata świetlne od Celtów?

Dobry transfer.

podszywacz 07.02.2011 13:10

Nie widzieliście co sobą reprezentuje i narzekacie. Może klub chce tylko załatać dziurę do końca sezonu a w tym czasie chce znaleźć (szukać) kogoś konkretnego? Jak sobie wyobrażacie grę na co najmniej dwóch frontach z dwoma bramkarzami? A jak któremuś przydarzy się odpukać kontuzja? A może po prostu facet jest świetny bo grał w lidze którą dzielą od naszej ligi lata świetlne? A może taki jest los klubu ze wschodniej Europy gdzie tuzy lig z Europy walą drzwiami i oknami i nawet chcą u nas grać w ramach wolontariatu? Upłyną jeszcze lata zanim będziemy wydawać miliony Euro na zawodników a oni sami będą chcieli tutaj grać a nie traktować gry w Polsce jako kolejny krok do gry w Europie i zdobycia paszportu UE. Serdeczna prośba: nie płakać!

Watts 07.02.2011 13:16

Cytat:

Nie widzieliście co sobą reprezentuje i narzekacie. Może klub chce tylko załatać dziurę do końca sezonu a w tym czasie chce znaleźć (szukać) kogoś konkretnego?
Amen. Nikt tu nie przywiązuje Kurty do ławki rezerwowych na najbliższe 5 lat, bo Estończyk będzie bronił do czterdziestki. Inna sprawa, że większość krzykaczy hołdujących idei wyimaginowanych "młodych zdolnych", czających się gdzieś w czeluściach Młodej Ekstraklasy z dala od pańskiego oka Maaskanta, po (nie daj Boże) ewentualnej kosztownej (np. mistrzostwo) wpadce Kurty a'la Jarosiński w meczu z Dyskobolią wieszałaby psy na Basałaju, trenerze itd. itp.

Nikt nie odmawia Filipowi umiejętności, ale jak czytam wypowiedzi w stylu "po co kupować kolejnego stranieriego, przecież są młodzi zdolni" to przed oczami staje mi jakiś propagandowy materiał z Teleranka.

amauri1990 07.02.2011 13:20

Mam rozumieć że dajmy na to Marta Pooma X lat temu byście nie chcieli, bo z Estoni? Albo Gudjonsena w pole bo z Islandii? Ci piłkarze mimo kraju pochodzenia spowodowaliby u niejednego z was wykonanie gestu Onana. A że Pareiko jest słabszy od Pooma? Napewno. Mniej medialny? Oczywiście. Ale czy w naszej lidze potrzeba bramkarzy z Derby County i Arsenalu, czy raczej na poziomie średniaków europejskich? No właśnie...
Zwróćcie jeszcze uwagę na fakt, iż nie możemy mieć w skłądzie samych młodzików. Kurto musi mieć kogo podpatrywać. A od Estończyka wiele może się nauczyć.

IncognitoTSW 07.02.2011 13:26

Jeśli jest solidny, to dlaczego by nie? Wcale nie jest nawet taki stary jak niektórzy piszą, ot zwykły wiek dla bramkarza, doświadczony gracz. Zawsze mnie dziwiło dlaczego w europie mogą grać piłkarze po 30-stce a u nas od jakiegoś czasu od razu się ich skreśla.

leszekm_ 07.02.2011 13:28

to dobry zawodnik, tyle lat w lidze rosyjskiej - ja bym go brał i się nie zastanawiał.

StarBuzz 07.02.2011 13:29

Poziom płaczu i żalu na temat polityki transferowej naszego klubu przechodzi tutaj już wszelkie granice. Wczoraj kilka stron wyżalania się na temat Dolhy, który był tylko plotką dziennikarską. Dzisiaj kilka stron o tym po co nam bramkarz z ligi rosyjskiej.. Poczekalibyście, aż się liga zacznie i dopiero potem oceniali przydatność nowych piłkarzy. Ja tam jest spokojny i będę wyciągał wnioski po zakończeniu przyszłego sezonu czy aby to okno transferowe było udane czy też nie.

szprotson 07.02.2011 13:30

Roker Pereiro na bramce ?Słabo to wygląda :D
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ofiszjal sajt
Rozmawialiśmy właśnie z Ilie Cebanu.
Nie powinno być dla Was zaskoczeniem, że Ilie interesuje się tym, co dzieje się w Wiśle. Oto, co były bramkarz Białej Gwiazdy powiedział o Sergieju Pareiko:
Miał bardzo równy sezon, w wielu sytuacjach ratował swoją drużynę. Przeciw mojemu zespołowi, Rubinowi, obronił na przykład rzut karny.

zajacek 07.02.2011 13:31

v.d. Sar , Friedel, Given, Buffon, Abbiati, Butt - same dziady i pokraki - nie chcemy ich w Wiśle ! :)

Odpuście trochę z tym narzekaniem - zobaczymy, jak gość się prezentuje - potem podyskutujemy. Argument wieku w przypadku bramkarza jest zupełnie nietrafiony.

pawelo84 07.02.2011 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajacek (Post 1048255)
v.d. Sar , Friedel, Given, Buffon, Abbiati, Butt - same dziady i pokraki - nie chcemy ich w Wiśle ! :)

Odpuście trochę z tym narzekaniem - zobaczymy, jak gość się prezentuje - potem podyskutujemy. Argument wieku w przypadku bramkarza jest zupełnie nietrafiony.

Właśnie mnie to dziwi że niektórzy tutaj płaczą że bramkarz stary itd. Właśnie w przypadku bramkarza dobrze jest jak ma te 30 lat na karku, bo dzięki temu ma doświadczenie spokój i ogranie. To dlatego grają 40 letni Van der Sar, Buffon, Friedel czy Butt. Bramkarz musi wprowadzać spokój, pewność i dlatego najlepsi na świecie na tej pozycji mają ok. 30 albo ponad 30 lat.

rozarian 07.02.2011 13:49

Wg portalu tomsk.ru w styczniu Pareiko spędził 5 dni na testach w Wolverhampton.Gdy okazało się,że ma tam być drugim bramkarzem zrezygnował i miał szukać zatrudnienia w Rosji.

tofik 07.02.2011 13:51

Wg mnie on teraz dopiero gra na max potencjału. Wcześniejsze sezony miał można powiedzieć słabe. Ale te 2 ostatnie to już solidna gra jak na kapitana przystało. Kto wie może to jakiś długowieczny chłop i będzie sobie bronił do 38 lat albo dłużej ? :)

szprotson 07.02.2011 13:52

A nóż widelec chłop okaże się kotem.

Dolhę, przypomne sciagnelismy z II drużyny Rapidu Bukareszt i dopóki nie wskoczył między słupki to sie z niego zbijaliśmy ze w którymś z meczy dostał potężną zjebe od ?Stignaciu.

Wczoraj czytajac Pareiko myslalem ze ktos sobie jaja robi,ale teraz pojawia sie coraz wiecej plusów.

leszekm_ 07.02.2011 14:30

Jeśli według kogoś kapitan ósmej drużyny ligi rosyjskiej jest za słaby na Wisłę, to radzę skontaktować się z neurologiem. Po za tym w sezonie 2009 był wybrany najlepszym piłkarzem Tomska, Tom wtedy zajął 9 miejsce.

polska.mysl.szkoleniowa 07.02.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1048233)
Rozumiem, że Kagawę albo Nakamurę pogoniłbyś kijem i wyzwał od żółtków? Co za różnica skąd gość jest? Z Estonii, z Japonii albo z Antarktydy... ważne żeby dobrze grał. A jeśli chodzi Ci o "czystość rasową" i samych Polaków, to podaj mi Polaka w naszym zasięgu finansowym, którego widziałbyś na bramce Wisły. Cabaj?

Niektórzy tu piszą byleby jakąś pierdołę napisać :evil:

Chcesz, możemy sprawdzić, który z nas piszę więcej i byle pierdoły, cytuje dziesięć postów w każdym swoim i każdemu chce odpowiedzieć, do każdego odnieść.

Odzywam się, gdy chcę coś powiedzieć i zazwyczaj mówię to samo.

Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć! Wisła cudzoziemska. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale trzon drużyny, jej kręgosłup, a i piękną większość powinni stanowić Polacy.

Mam takie zdanie i go nie zmienię, zresztą - nie ma w nim nic złego.

Jagul 07.02.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 1048283)
Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach.

Nie ma, nie było od dawna i nie będzie przez najbliższe lata takiego Polaka.

Dla mnie ten Sergei Pareiko może mieć nawet 50 lat. Ważne żeby grał na dobrym poziomie.
Moim zdaniem, jeżeli Pareiko wygrałby ewentualną walkę o pozycje bramkarza, z Jovaniciem, to Serba można pożegnać. Chciałbym żeby Kurto był nr 2 i po ewentualnym odejściu Pareiko, to on wreszcie otrzymał szanse na grę w pierwszej 11.

Edo 07.02.2011 14:44

Cytat:

...Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć! Wisła cudzoziemska. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom, ale trzon drużyny, jej kręgosłup, a i piękną większość powinni stanowić Polacy...

Taki temat może pojawić się za 10-15 lat pod warunkiem, że polskie kluby zaczna szkolić porządnie (czyt. wg. standardów europejskich) piłkarzy.Teraz to fatamorgana. Uważam, że porównywanie naszych ligowców do europejskiej piłki to strata czasu.. na dzień dzisiejszy słabo to wygląda co uwydatnił dodatkowo wczorajszy mecz z Mołdawią. Więc obecne transfery z czasem ocenimy. Owszem można kupić Celebana, Pawłowskiego i Sandomierskiego ale nie za takie pieniądze, ewentualnie za 4-krotnie niższe.

snyrting 07.02.2011 14:45

Cytat:

Tak, Kagawę i Nakamurę pogoniłbym, gdybym miał w tej samej cenie Polaka o tych samych umiejętnościach. To chyba naturalne, gdybym konstruował polską drużynę dla polskich kibiców. Nie interesuje mnie Legia... wróć!

Zdaje się, że nie takie pytanie postawił Ci uran...

Problem polskiej piłki leży w tym, że nie ma sensownej alternatywy (finansowej, sportowej) dla ściągania zagranicznych piłkarzy.
Każdy z nas chciałby aby w Wiśle grali sami Małopolanie, wychowankowie klubu, którzy daliby się za niego pokroić. Niestety dopóki nie doczekamy się infrastruktury szkoleniowej na średnim europejskim poziomie będziemy skazani na "Wisłe cudzoziemską".

Tymczasowym rozwiązaniem, który pozwoli Ci obcować z czystą, nieskalaną polską myślą szkoleniową jest chodzenie na mecze Młodej Wisły, w której grają sami Polacy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl