![]() |
U Jopa będzie niestety wychodził brak doświadczenia.Czego on się mógł nauczyć przez ten rok? Od Rude jak nie wygrywać a od Moskala jak samemu sobie robić pod górkę?
Będziemy mieli przynajmniej do końca rundy naukę na żywym organiżmie i pozostaje mieć nadzieje że Mariusz będzie się uczył w ekspresowym tempie. |
Cytat:
https://www.transfermarkt.pl/mariusz.../trainer/49255 Ja tu widzę 6 trenerów przy których byl asystentem i 3 miejsca pracy Pomijajac to że był jeszcze z 4 lata u nas w piłce młodzieżowej. Trenerów z mniejszym doświadczeniem to i znajdziesz w ekstraklasie, choćby Stolarski i Siemieniec. Największy problem w kwestii naszych oczekiwań jest taki aby zaakceptować wpadki które się po prostu muszą zdarzyc. Na razie Jopowi zdarzyła się jedną. Kolejna będzie zapewne z Płockiem, ale później terminarz układa się co najmniej korzystnie. Jak Jop w ostatnich 8 spotkaniach na jesień w lidze powiedzmy że wygra 5 a przegra 2 i złapie jakiś remis to będzie całkiem dobry wynik, choć po każdej z porażek będzie larum jaki to z niego kiepski trener. Taki mamy klimat |
Cytat:
Na ten moment jako pierwszy trener w nazwijmy to jako tako poważnej piłce prowadził drużynę w 8 meczach. Młodzieżowych rozgrywek szkoda nawet ruszać bo mają tyle wspólnego z seniorską piłką co Leszek ze stałością swych poglądów.Rezerwy?Projekt przerwany w połowie sezonu.Reszta to asystowanie u trenerów z których chyba żaden nie przetrwał pierwszego lepszego kryzysu w drużynie. Sam Jop wydaje się,że zdaje sobie z tego sprawę i twardo stąpa po ziemi. Ja mu bardzo kibicuję.Chciałbym by był trenerskim odkryciem i zapisał piękną kartę w historii Wisły ale coś mi się wydaje że może być jeszcze za wcześnie.To nie jest normalny klub,to nie jest miejsce na naukę tylko raczej na zmarnowanie swojego talentu,przynajmniej w obecnej konfiguracji. |
To co napisałeś świadczy nie tyle o "niedoświadczeniu" Jopa jak to wcześniej nazwałeś, ale właśnie o tym że wielu trenerów wchodzi w te buty nawet będąc niedoświadczonym. I w większości dają radę. Przecież wszystko u Jopa toczyło się pod dyktando choroby i innego trybu życia niż może pozwolić sobie zdrowa osoba.
To co piszesz apropo przetrwania kryzysów to akurat w PL to może 1 na 20 trenerów ma okazję przetrwać kryzys. I to nie ze swojej winy. Siemieniec skakał z Mamrotem jak Jop za Stolarczykiem i również prowadził tylko rezerwy. I jest 15 lat młodszy. Skończmy z gadaniem o doświadczeniu, kiedy są przykłady na to że jest przereklamowane. Szczególnie w przypadku, gdy mówimy o człowieku 47 letnim który jest w profesjonalnej piłce od 30 lat. |
Cytat:
|
Cytat:
Siemieniec sobie poradził to teraz każdy sobie poradzi?Szwarga np asystował Papszunowi i sobie nie poradził.Sobolewski sobie nie poradził.Zając był przyspawany do Nawałki a sam też nic nie zdziałał. No i co innego dostać taką szansę w klubie gdzie wszystko dobrze funkcjonuje gdzie nie ma presji a co innego w domu wariatów takim jak obecnie Wisła. |
Rok to w piłce wieczność. Wystarczy powiedzieć że Wisła przez rok ma już 4 trenera.
Podalem przykłady trenerów niedoświadczonych że sobie radzą, jako dowód jako taki że są przypadki że doświadczenie jest przereklamowane i nie jest warunkiem koniecznym. Poza tym się powtórzę. 30 lat w piłce Jopa to kawał doświadczenia. Reszta to kwestia już samego Jopa i jak ewoluował jako trener przez rok. Wygląda na człowieka dużo bardziej gotowego na to stanowisko niż wcześniej. |
Cytat:
Ty podałeś swoje przykłady a ja Ci podałem takie na obalenie twojej tezy.Jeśli uważasz,że doświadczenie jest przereklamowane proponuję oddać się w ręce początkującego lekarza albo bardziej przyziemnie zostawić samochód u praktykanta albo wziąć do remontu łazienki "fachowca" świeżo po szkole.Może Ci się poszczęści i goście sobie poradzą,wszak od dziecka jeden miał kontakt z samochodem a drugi z łazienką,flizami i fugami szczególnie jak szedł na dwójkę z telefonem. |
Nie porównuj rozrywki zwanej piłką nozna do innych zawodów o dużej odpowiedzialności spolecznej. Jest to nawet bardziej niż kuriozalne. Błąd w piłce kosztuje co najwyżej trochę nerwów i pieniędzy. Bląd mechanika czy lekarza... muszę kończyć czy już widzisz co napisałeś?
|
Faktycznie,fliziarz i mechanik to zawody o dużej odpowiedzialności społecznej.Idąc twoim tokiem myślenia trener też może wyrządzić komuś krzywdę nakazując ostrą grę na treningu alb np zbyt mocno wykręcając suty....
Wiadomo błąd w piłce to tylko trochę nerwów i "trochę" pieniędzy..... |
Cytat:
|
Cytat:
Jest masa innych wątków gdzie można wyładowywać swoje frustracje czy przekazywać mądrości objawione. Tutaj są ZABAWY STATYSTYKĄ. Jak ktoś nie rozumie pojęć: 1. statystyka (jak wyprowadzasz psa to macie statystycznie po 3 nogi i czy się to komuś podoba czy nie to STATYSTYCZNIE mamy szanse na wygranie przyszłej edycji Pucharu Polski i Ligi Konferencji też!) 2. zabawa (coś przyjemnego, dającego radość) to niech tu po prostu nie zagląda. BARDZO UPRZEJMIE PROSZĘ. |
Mecz rewelacja, nie dość, że obrona zmienników sobie poradziła to jeszcze gol po czerwonej kartce :>
Statystycznie wszystko w naszych nogach. Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd |
Cytat:
|
Cytat:
Ot, losowy wynik na kartoflisku, bywa. Jedna porażka na pięć meczy, gdzie trzy z czołówką ligi - naprawdę, nie przesadzajmy. Zwłaszcza po tym co Moskal odwalił... P.S. Porównamy średnią Jopa i Moskala? :> |
Cytat:
|
Cytat:
Łeczna to była kolejka nr 6. Serie meczów z wygrana trzeba zaliczyć. |
Cytat:
Możemy tez porównać co o wspomnianych trenerach pisałeś niecałe 11 miesięcy temu ekspercie... "Tak, Wiślak bez żadnego doświadczenia lepszy od takiego co lata trenuje i zrobił dwa awanse :haha: Ludzka głupota mnie poraża." "Wiadomo - Brosz to najlepsza opcja, ale może być poza zasięgiem. Moskal jest blisko za nim. Tekst Treli dobry, dobrze też że w ogóle nie rozpatruje kandydatury Jopa. Starczy już tego wizjonerstwa, pora wrócić do rzeczywistości." https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=439 |
no cóż... szach mat
Oczywiście, pewnie znajdą się inne posty, w których wolfy, akurat był innego zdania. Dopuszczalna jest jego zmiana. To w końcu ludzkie. |
[QUOTE=krysztal;1637773]Możemy porównać Jopa i Moskala.
Możemy tez porównać co o wspomnianych trenerach pisałeś niecałe 11 miesięcy temu ekspercie... "Tak, Wiślak bez żadnego doświadczenia lepszy od takiego co lata trenuje i zrobił dwa awanse :haha: Ludzka głupota mnie poraża." "Wiadomo - Brosz to najlepsza opcja, ale może być poza zasięgiem. Moskal jest blisko za nim. Tekst Treli dobry, dobrze też że w ogóle nie rozpatruje kandydatury Jopa. Starczy już tego wizjonerstwa, pora wrócić do rzeczywistości." https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=439[/QUOTE oczywiście celne podsumowie forumowej twórczości wolfyego - której oprócz niego samego nikt nie bierzr na poważnie. W razie czego napisze, że to była ironia a kto tego nie zrozumiał.ten debil. |
Cytat:
Potwierdzają to przykłady wielu trenerów, którzy obejmując polskie zespoły pięknie z nimi punktowali nie mając wcześniej bladego pojęcia o specyfice polskich lig, na czele z Czerczesowem i Bergiem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wolfy, Markus i im podobno to ludzie upośledzeni. Nie znecajcie się nad nimi bo to grzech
|
Cytat:
|
Dawanie za powiedzenie że ktoś bredzi tyle samo punktów co za powyższy hejt sprawia, że cała ta klasyfikacja jest farsą.
|
Cytat:
FraMat to pewnie jakaś rodzina do Jarzębaka :) |
Cytat:
|
Cytat:
Niech się chłopak bawi, przynajmniej teraz trzyma ciśnienie. |
Cytat:
Framatowi chodziło zapewne tak naprawdę o próbę ustawienia się w pozycji "arbitera elegante" i chęć zmiany image, bo w pewnym momencie zbyt mocno zaczął się kojarzyć wszystkim z obrażaniem kibiców po zwycięstwach Wisły na SB, podważaniem wiarygodności Skuchy przy jednoczesnym nadawaniu wiarygodności wypowiedziom nonamenów z rumuńskich forów, permanentnym szukaniem Aspergera u Wolfiego i innych osób, wymyślaniem sobie na podstawie jednego ujęcia kamery, że trener nie słucha drugiego trenera, czy cytatu, który w przestrzeni publicznej potężnie wkurzył Królewskiego. Moim zdaniem od początku chodziło mu przede wszystkim o próbę zrobienia ze mnie największego hejtera tego forum w ten sposób, bo najpierw koncentrował się tylko na dawaniu głównie mi punktów z byle powodu. Chamskie wpisy np. Jaroo zaczął zauważać dopiero, gdy nie miał już innego wyjścia. Jak może do roli "strażnika standardów" pretendować osoba, która pisała na przykład tak, dziś niby dając za to punkty? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dajesz. |
Cytat:
Cytat:
- albo nie przeczytali mojego pierwszego posta, w którym rozpoczynałem moją zabawę w klasyfikacje, - albo o nim zapomnieli. - Albo jedno i drugie. - Albo przeczytali i nie zapomnieli, ale postanowili pomanipulować, a szkoda. Przypomnę więc, żeby nie tracili więcej czasu na wyszukiwanie cytatów. https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=132 Cytat:
Skończymy na tym te nikomu niepotrzebne przepychanki? Zaczniemy szanowac się nawzajem? |
Jeszcze do pełni skruchy i poprawy pasowałoby użyć magicznego słowa. Za te wszystkie ohydne komentarze, które przytoczył Markus. Czy duma jednak nie pozwala?
|
Nie mam z tym problemu. Przepraszam, że wcześniej reagowałem nie tak jak powinien reagować cywilizowany człowiek.
Czy ktoś do mnie dołączy? |
Tak. Również przepraszam, za uwagi ad personam. Można się różnić w opiniach, ale wciąż kibicujemy jednej drużynie.
|
Cytat:
Dla Twojego dobrego samopoczucia możesz uznać,że nie znalazłem takich cytatów ale zainteresowanych odsyłam do tego wątku https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10963&page=20 |
Chyba innym brakuje jaj, by napisać to jedno słowo. Duma nie pozwala. Szkoda. Forum stałoby się lepszym miejscem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Rude pogrążyła przede wszystkim nieumiejętność wyegzekwowania od Urygi i spółki gry na 100% w meczach ligowych, to że olewali sobie oni ligę, a przykładali się głównie do Pucharu Polski, a nie to, że Wisła musiała grać z kontry częściej niż pierwotnie myślał. To po pierwsze. Po drugie, nie znalazłeś żadnego cytatu, w którym negowałem ówczesne słowa Rude, bo go nie ma, a Twoje wcześniejsze stwierdzenie jakobym kwestionował jego wypowiedź są kolejnym kłamliwym fałszem. To kończy właściwie temat. :-D Rude nigdy nigdzie nie powiedział, że zaskoczenie częstotliwością gry z kontry rywali Wisły uniemożliwia mu punktowanie i prawidłowe reagowanie podczas meczu, a tego dotyczyła z mojej strony dyskusja. I to próbowali niektórzy wówczas błędnie wmawiać. Brak wcześniejszej znajomości specyfiki ligi nie jest ani elementem uniemożliwiającym cokolwiek, co potwierdzają choćby przytoczone osoby Berga czy Czerczesowa, ani jej znajomość nie jest elementem zapewniającym cokolwiek, co z kolei potwierdza choćby przykład Moskala. I Rude nigdy nie powiedział, że jest inaczej, nie to oznaczały jego ówczesne słowa. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl