Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

jaszczur90 02.01.2010 12:01

http://i49.tinypic.com/4vnts0.jpg

Pan Kracik też jest kibicem Cracovii. A Kracik w tym roku startuje na prezydenta Krakowa :>

Wsciekly Pies 02.01.2010 12:05

Mam pytanie czy jest ktoś z szacownego grona kandydatów na prezydenta miasta Krakowa który nie zszedł na żydów???

wojtole14 02.01.2010 12:57

Ryszard Terlecki w przeszłości miał pseudonim "Pies", ale czy to dowód że jest kibicem Wisły?

orzeu 02.01.2010 13:00

Zarzucajcie media linkami do tekstu Majchrowskiego. Na razie tylko wyborcza cos naskrobala i to dosyc delikatnie.

!!IRIVER!! 02.01.2010 13:03

Kracik to ten z Unii Wolności, czyli ... możemy wpaść z deszczu pod rynnę...

Znów w Krakowie wygra PiS.. ;]

Ps. Można w wyborach na prezydenta miasta startować na trzecią kadencję?

TSupporter 02.01.2010 13:08

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...40/story.shtml

Eurosport

felipe 02.01.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 836702)
Kracik to ten z Unii Wolności, czyli ... możemy wpaść z deszczu pod rynnę...

Znów w Krakowie wygra PiS.. ;]

Ps. Można w wyborach na prezydenta miasta startować na trzecią kadencję?

Można, nie ma limitów w ordynacji.

harimata 02.01.2010 14:21

Umówić się co do kandydata i zrobić mu darmową akcję promocyjną.

felipe 02.01.2010 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harimata (Post 836731)
Umówić się co do kandydata i zrobić mu darmową akcję promocyjną.

I ile głosów zbierze dzięki forum? ze 200? ponadto pamiętajmy, ze z połowę tutejszych forumowiczów nie jest z Krakowa (będzie głosowało na swoich wójtów) albo nie ma 18 lat...
Druga sprawa - i tak wiadomo, że jedyna osobą zdolną do pokonania Majchrowskiego jest Kracik - kibic Pasów :) Z deszczu pod rynnę.

Dupa zbita jedynm słowem. Nam pozostaje niestety tylko zazdrościć Cracovii realnych wpływów we władzach - ostatnie dni udowodniły wszak, że mają po swojej stronie większość w Radzie Miasta, "szefa" Magistratu, "szefa" Urzędu Wojewódzkiego (byc może przyszłego prezydenta...). Potęzna siła. Politycy kiedyś odejdą, ale Pasom zostanie przynajniej fajny stadion, być może hala, być może zaplecze w Cichym Kąciku. O okolicznościach ich powstania za 10 lat zapomną wszyscy, taka prawda.

PS. Orientuje się ktoś komu kibicują "decydenci" z Urzędu Marszałkowskiego? Marszałek Nawara, członkowie Zarządu? Sądząc po propozycji finansowania hali przy Reymonta są to być może nam przychylni politycy, może warto więc uderzyć w tą stronę?

P.e.c.h 02.01.2010 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 836741)
I ile głosów zbierze dzięki forum? ze 200? ponadto pamiętajmy, ze z połowę tutejszych forumowiczów nie jest z Krakowa (będzie głosowało na swoich wójtów) albo nie ma 18 lat...
Druga sprawa - i tak wiadomo, że jedyna osobą zdolną do pokonania Majchrowskiego jest Kracik - kibic Pasów :) Z deszczu pod rynnę.

W poprzednich wyborach Szczypiński niby był głównym konkurentem a w drugiej turze trafił się Terlecki.

Niewiadomo kogo wystawi PiS, ale jak np Wassermanna to ma spore szanse

JEDREK76 02.01.2010 14:58

PiS do tej pory chyba jeszcze nie przedstawił swojego kandydata na Prezydenta. Może zabrzmi to wręcz nieprawdopodobnie, ale obiło mi się o uszy (gdzieś ponoć wywiad się ukazał na ten temat z prof. Terleckim), że do momentu odwołania przez PO posłów Wassermana i Kępy z komisji d/s afery hazardowej, istniała koncepcja poparcia przez PiS w wyborach prezydenckich Kracika:shock:.

fialo 02.01.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez libero (Post 836663)
Dane kontaktowe ze strony prezydenta Miasta Krakowa

Pl. Wszystkich Świętych 3-4
Sekretariat pok. nr 106
tel. 012-616-13-98
fax 012-616-13-15

Asystent: tel. 012-616-13-97
e-mail: [email protected]

Prezydent przyjmuje strony w poniedziałki od 15:30 do 17:00.

Każdy, powtarzam każdy niech wyśle maila na adres Majchrowskiego. Trzeba mu pokazać, że nie można bezkarnie obrażać klubu, który kochamy, który nie raz jest dla nas całym życiem. Niech ta postkomunistyczno-żydowska świnia wie, że na nasze głosy i na nasze poparcie nie ma co liczyć i niech lepiej się nie pokazuje na naszych obiektach. Powinniśmy się także domagać publicznych przeprosiń. Może nawet ktoś powinien wnieść sprawę o zniesławienie do sądu? Majchrowski MUSI odpowiedzieć za te słowa!

Sqall 02.01.2010 15:46

http://www.youtube.com/watch?v=VFUrA0ikR14 - wypowiedz na youtube, im wiecej osob sie dowie tym lepiej

Mrsnh 02.01.2010 15:48

i tutaj rowniez: http://www.youtube.com/watch?v=j-asrNdZbdw

orzeu 02.01.2010 15:49

jak chcecie do niego pisac to bezl bluzg. Cos w stylu:

"Pragę wyrazić swoje oburzenie Pańską wypowiedzią na treningu noworocznym Cracovii. Jako profesor UJ i prezydent miasta Krakowa zachował się pan niegodnie.
Zawstydził pan tytuł profesorski oraz instytucję prezydenta miasta, a co za tym idzie zawstydził pan najstarszy w Polsce Uniwersytet oraz cały Kraków."

itd

Thurin 02.01.2010 16:11

Proponuję w dniu wyborów zrobić akcję anty - mAJchrowską, 1000 osób, megafon, barwy i różne...... hasła.

Wojtas 02.01.2010 16:18

Wysylac maile a tekst mozecie wkleic ten wzej napisany przez Orzeu

on pojawil sie na tym treningu jak Prezydent Krakowa a nie jako osoba ktora przyszla sobie na trening Pasow i stad takie zachowanie jest po prostu SKANDALEM.

nas klub pownien zajac sie tą sprawą bo Majchrowski mowil te slowa jako osoba PUBLICZNA ktora w tym momecie musi wazyc slowa i uwazac co mówi.

Eternit 02.01.2010 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Thurin (Post 836773)
Proponuję w dniu wyborów zrobić akcję anty - mAJchrowską, 1000 osób, megafon, barwy i różne...... hasła.

niestety to by podpadło pod łamanie ciszy wyborczej.... ale tydzień przed można:P mail wysłany !!

Thurin 02.01.2010 16:21

j**ać ciszę wyborczą, AKCJA WIŚLACKI SPONTAN, ZROBIMY JUDASKIEMU KIEPOWI PRAWDZIWE PIEKŁO!!! KRAKÓW TRÓJKOLOROWY A NIE JUDASZOWY

felipe 02.01.2010 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 836743)
PiS do tej pory chyba jeszcze nie przedstawił swojego kandydata na Prezydenta. Może zabrzmi to wręcz nieprawdopodobnie, ale obiło mi się o uszy (gdzieś ponoć wywiad się ukazał na ten temat z prof. Terleckim), że do momentu odwołania przez PO posłów Wassermana i Kępy z komisji d/s afery hazardowej, istniała koncepcja poparcia przez PiS w wyborach prezydenckich Kracika:shock:.

Dobrze C się Jędrku obiło o uszy - była (jest nadal?) taka opcja. Osobiście wątpię jednak szczerze mówiąc, wszak PiS to zbyt duza i ambitna partia by odpuszczac bez walki jeden z najważniejszych (najbardziej prestiżowych) stołków w strukturach samorządowych kraju. I to może niestety byc klucz do ew trzeciej kadencji profesora - rozbicie wśród jego oponentów. Szczerze - taki obrót sprawy przewiduję. PiS jak to PiS - będą ściemniać, że nie chcą Majchra, ale... czy Kracik to dla nich lepsza opcja? Biorąc pod uwagę, ze PO zdominuje pewnie Rade Miasta to chyba bardziej na rękę byłaby im samorządowa "kohabitacja" (pewne kłótnie - pole do popisu/krytki/ dla opozycji)- prezydent J.M + Rada z PO, niż władza absolutna dla Platformy. Tak to widzę. Więc kandydata wystawią by nie oddać Krakowa w całości w ręce kumpli Tuska.

Ktos pisał o Wassermannie - bez żartów ;) II tura w jego wykonaniu (podobnie jak ostatnio Terleckiego) to wszystko co możliwe. W niej juz poległby zdecydowanie... To taki przeciętny polityk kojarzący się szaremu odbiorcy z wanienną aferą i tyle.
Zresztą PiS sam w sobie jest za słaby w Krakowie by powalczyć z J.M., którego z pewnością poprze w ew II turze choćby część elektoratu PO (Kracika). Z kolei nie wierzę, by w wypadku takiej własnie II tury (Majcher vs Wassermann) "młodzi wykszatłceni" z Krakowa masowo poparli tego drugiego "od Kaczyńskich".

Jak dla mnie jedynym kandydatem z PiSu zdolnym pokonać Majchrowskiego byłby... Ziobro. Ma wielkie poparcie w Krakowie zwłaszcza wśród najbardziej zdyscyplinowanego starszego elektoratu. Pokazały to eurowybory. Uważam, że jako jedyny byłby w stanie skutecznie przekonać do siebie sporą część elektoratu Majchrowskiego. Ale raczej zostanie w Brukseli więc to tylko takie gdybanie.

Podsumowując - będe w szoku jeśli J.M. nie załapie się na trzecią kadencję. Naprawdę :/

alterego 02.01.2010 16:32

witam,
wysyłam tego e-maila pod wpływam wydarzenia które miało miejsce na treningu noworocznym Cracovii. Jestem obudzona, ze prezydent CAŁEGO Krakowa pojawia się na tym wydarzeniu, nie jako prezydent ale jako kibic. Wstydem jest demonstrować swoje poparcie w takiej sytuacji.
mam nadzieje, że nigdy więcej nie postawi Pan nogi na Reymonta 22, nie tam Pana miejsce. Nie Pana miejsce, w gabinecie Prezydenta Krakowa.

z poważaniem (wynikającym tylko z piastowania przez Pana stanowiska Prezydenta Krakowa)

podpisałam się imieniem i nazwiskiem, które mam takie samo jak jedna z czołowych gwiazd naszego sportu, niech mu namiesza w głowie :P :D

Kamrat 02.01.2010 16:37

Jedynym kandydatem mogącym pogodzić ich wszystkich jest: ^ratunku biją mnie Niemcy Rokita^ który może wystąpić jako kandydat niezalezny.

0 22 02.01.2010 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 836677)
Dzięki Bogu jest jeszcze jakieś poparcie ze strony prasy. Mam nadzieję, że dotrze ten artykuł do ludzi nie zainteresowanych zbytnio piłką. Majchrowski ma to czego chciał.

Dzieki Bogu za istnienie wyborczej? :>

P.S. A ja Wam zazdroszcze (tzn Majchrowski to komuch, wiec calkowicie odpada biorac moj system wartosci, ale..), bo człowiek przynajmniej nie jest mdły. Wolelbyscie zeby siedzial cicho, a potem na tydzien przd wyborami przychodzil raz na stadion do Was i sie usmiechal? U nas w Warszawie tak jest. Kazdy kandydat na prezydenta, na tydzien przed wyborami okazuje sie wielkim kibicem. Pani Hania nawet opowiadala, ze jej zdaniem najlepszym pilkarzem Legii jest Ebi Smolarek. A tak przynajmniej jest sytuacja jasna i nie ma tej obrzydliwej hipokryzji.

Sqall 02.01.2010 16:57

http://www.wykop.pl/link/279869/skan...zejdzmy-na-psy

Jak ktos ma konto to moze wykopac.

P.e.c.h 02.01.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 836780)
Dobrze C się Jędrku obiło o uszy - była (jest nadal?) taka opcja. Osobiście wątpię jednak szczerze mówiąc, wszak PiS to zbyt duza i ambitna partia by odpuszczac bez walki jeden z najważniejszych (najbardziej prestiżowych) stołków w strukturach samorządowych kraju. I to może niestety byc klucz do ew trzeciej kadencji profesora - rozbicie wśród jego oponentów. Szczerze - taki obrót sprawy przewiduję. PiS jak to PiS - będą ściemniać, że nie chcą Majchra, ale... czy Kracik to dla nich lepsza opcja? Biorąc pod uwagę, ze PO zdominuje pewnie Rade Miasta to chyba bardziej na rękę byłaby im samorządowa "kohabitacja" (pewne kłótnie - pole do popisu/krytki/ dla opozycji)- prezydent J.M + Rada z PO, niż władza absolutna dla Platformy. Tak to widzę. Więc kandydata wystawią by nie oddać Krakowa w całości w ręce kumpli Tuska.

Ja natomiast słyszałem o poparciu Kracika w ewentualnej drugiej turze.
Ale tu mozesz miec racje, poparcie może być mniej lub bardziej oficjalne, zależnie od wyników wyborów do Rady Miasta, a tu może być różnie, bo jak nikt w tv nie postraszy rezimem kaczorów to się "młodzi inteligentni" mogą nie zmobilizować.

Cytat:

Ktos pisał o Wassermannie - bez żartów ;) II tura w jego wykonaniu (podobnie jak ostatnio Terleckiego) to wszystko co możliwe. W niej juz poległby zdecydowanie... To taki przeciętny polityk kojarzący się szaremu odbiorcy z wanienną aferą i tyle.

Ja pisałem;)
Miałem na myśli że Wassermann może wygrać z Kracikiem, bo dla większości mieszkańców miasta jest lepiej znany niż Kracik, no i to co pisałem wyżej o dość zdyscyplinowanym elektoracie PiSu w porównaniu z PO.

Cytat:

Podsumowując - będe w szoku jeśli J.M. nie załapie się na trzecią kadencję. Naprawdę :/

Na 99% się załapie, nie wiedzieć czemu bez żadnych konsekwencji mu przechodzą problemy ze stadionem, zadlużenie miasta, KSW, Motel Krak i zadłużanie spółek.

JEDREK76 02.01.2010 17:25

Cytat:

...Ktos pisał o Wassermannie - bez żartów ;) II tura w jego wykonaniu (podobnie jak ostatnio Terleckiego) to wszystko co możliwe. W niej juz poległby zdecydowanie... To taki przeciętny polityk kojarzący się szaremu odbiorcy z wanienną aferą i tyle.
Zresztą PiS sam w sobie jest za słaby w Krakowie by powalczyć z J.M., którego z pewnością poprze w ew II turze choćby część elektoratu PO (Kracika). Z kolei nie wierzę, by w wypadku takiej własnie II tury (Majcher vs Wassermann) "młodzi wykszatłceni" z Krakowa masowo poparli tego drugiego "od Kaczyńskich"...

Hmm jeżeli chodzi o Wassermana, to muszę się z Tobą nie zgodzić. Sądzę, że jest już bardziej znanym politykiem od prof. Terleckiego i miałby szanse, choć rzecz jasna rzeczywiście istnieje pewna "blokada", która powoduje, iż dla znacznej części wyborców PO ta kandydatura w II turze byłaby mniej atrakcyjna do Majchrowskiego. Ta blokada to z jednej strony antyPiSowskie zacietrzewienie (popieranie PiSu wciąż nie jest trendy), z drugiej bliższy lewackiemu vel "liberalnemu" światopogląd, gdzie PiS kojarzy się tylko ze "znakiem zakazu".
Mimo wszystko Kraków wciąż pozostaje miastem konserwatywnym, a jak napisałeś "młodzi wykształceni" są w znacznej mierze także "napływowi", czyli studiują jedynie w Krakowie głosując w swoim miejscu zamieszkania. Faktem jest także, iż Wasserman zyskał ostatnio w oczach opinii publicznej, dlatego też sądzę, że mimo wszystko szanse na pokonanie Majchrowskiego w II turze by miał.

Cytat:

...Jak dla mnie jedynym kandydatem z PiSu zdolnym pokonać Majchrowskiego byłby... Ziobro. Ma wielkie poparcie w Krakowie zwłaszcza wśród najbardziej zdyscyplinowanego starszego elektoratu. Pokazały to eurowybory. Uważam, że jako jedyny byłby w stanie skutecznie przekonać do siebie sporą część elektoratu Majchrowskiego. Ale raczej zostanie w Brukseli więc to tylko takie gdybanie.

Niestety odnoszę wrażenie, że Ziobro ma już zdecydowanie większe ambicje aniżeli Prezydentura w Krakowie. Jego start w tych wyborach zaledwie po półtora roku od wyborów europejskich raczej nie wchodzi w rachubę. Zresztą Ziobro już raz przegrał z Majchrowskim nie wchodząc nawet do drugiej tury, biorąc pod uwagę Jego ambicję, raczej nie kalkuluje mu się ryzyko powtórnej porażki w wyborach samorządowych. A takie kalkulacje polityk zawsze musi przeprowadzać.

Cytat:

...Podsumowując - będe w szoku jeśli J.M. nie załapie się na trzecią kadencję. Naprawdę :/

W moim odczuciu jeżeli PiS ma problem z wysunięciem kandydata na stanowisko Prezydenta Miasta, powinien zastosować fortel i nakłonić do kandydowania... Rokitę. Sądzę że byłby On do zaakceptowania zarówno dla wyborców PiS jak i PO w II turze. A byłaby to także "szpila" wobec byłych kolegów partyjnych. Jak sądzę, Rokita nie ma już raczej jakichś wielkich ambicji politycznych typu "Premier tudzież Prezydent Kraju", więc perspektywa Prezydentury w Krakowie mogła by być dla Niego atrakcyjna. Podsumowując, jeśli obie strony (czyt. PiS i PO) czegoś nie s.......ą najeżdżając wzajemnie na siebie sądzę, że jest spora szansa na zrzucenie buraka ze stołka, o co gotów jestem zalożyć się o "flaszeczkę":>.

hunter 02.01.2010 17:30

Jeśli chodzi o PiS, to nieoficjalnie się mówi, że wystawią Krzysztofa Szczerskiego. Facet niezwykle inteligentny, specjalista od spraw europejskich, wykładowca UJotu, ale nie ma znanego nazwiska i to jest największy problem. Mimo że z czystym sumieniem mógłbym na niego zagłosować i polecałbym każdemu to zrobić, to jego wystawienie przeciwko dwójce Majchrowski-Kracik, skończyłoby się dla PiSu katastrofą.

Eternit 02.01.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 836806)

W moim odczuciu jeżeli PiS ma problem z wysunięciem kandydata na stanowisko Prezydenta Miasta, powinien zastosować fortel i nakłonić do kandydowania... Rokitę. Sądzę że byłby On do zaakceptowania zarówno dla wyborców PiS jak i PO w II turze. A byłaby to także "szpila" wobec byłych kolegów partyjnych. Jak sądzę, Rokita nie ma już raczej jakichś wielkich ambicji politycznych typu "Premier tudzież Prezydent Kraju", więc perspektywa Prezydentury w Krakowie mogła by być dla Niego atrakcyjna. Podsumowując, jeśli obie strony (czyt. PiS i PO) czegoś nie s.......ą najeżdżając wzajemnie na siebie sądzę, że jest spora szansa na zrzucenie buraka ze stołka, o co gotów jestem zalożyć się o "flaszeczkę":>.

Kiedyś słyszałem wywiad z Rokitą w którym powiedział, że sympatyzuje z Wisłą. Nie powiedział, że jakoś specjalnie kibicuje, aczkolwiek sympatyzuje, było to gdzieś w okolicach 2003 roku, kiedy Janek wypłynął dzięki komisji ds. Afery Rywina.

Jachcik 02.01.2010 19:01

Za kilka minut w faktach, będzie o sytuacji jakiej sie dopuścił pan mAJchrowski. A więc słusznie media zaczynają nagłaśnieać sprawe ;)
Takie ot, info ;)

PS; fialo, zacytowali któregoś Twojego posta :)

brylant17 02.01.2010 19:02

Włączcie fakty ma być materiał o incydencie pana prezydenta,widziałem zapowiedź to przepraszał <foch> Widać, że wytrzeźwiał...

edit

Jachcik mnie wyprzedził :D

dj_ibutti 02.01.2010 19:12

Nawet paru z Was trafiło do telewizji, dobrze że nie połasili się na te groźby ;)

Jurand 02.01.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 836808)
Jeśli chodzi o PiS, to nieoficjalnie się mówi, że wystawią Krzysztofa Szczerskiego. Facet niezwykle inteligentny, specjalista od spraw europejskich, wykładowca UJotu, ale nie ma znanego nazwiska i to jest największy problem.

I co ciekawe kibicuje... Cracovii :D Także o Wiślackim kandydacie na prezydenta i tak czy siak możemy zapomnieć. Grunt żeby nie wygrał "nie schodzący na psy".

NowaHutaWNH 02.01.2010 19:17

tu akurat plus dla mediów że rozgłaśniają tą sprawę.
Ogólnie to nie najgorzej po lewak Majchrowski tą wypowiedzią właściwie zamknął sobie drogę do zwycięstwa w wyborach.

Eternit 02.01.2010 19:17

Jak fakty przedstawiły tę sprawę?

gooro33 02.01.2010 19:18

Tak nasz OBRZEZANY prezydent byl w TVN...

JEDREK76 02.01.2010 19:19

Majchrowski udaje greka, widząc jaki zrobił się szum wokół jego wynurzeń.

Rzecz jasna pokazał się w TVN "pierwszy kibic Wisełki", który synka nie potrafił wychować - Fedorowicz... akurat w jego przypadku przyganianie "burakowi" jest nie na miejscu i zalatuje hipokryzją, po tym jak kiedyś dał sobie zrobić zdjęcie z buldogiem obgryzającym pasiasty szal.

rav 02.01.2010 19:20

Złotousty Jacuś stwierdził, że akurat chwilę wcześniej usłyszał hymn Cracovii i tak sobie zacytował :) Powtórzył ze dwa razy, że nie było najzręczniejsze. Dobre :) No i przepraszał tych, którzy poczuli się urażeni :-) Oczywiście starał się też dowodzić, że kibicuje Wiśle też, bo przecież dał kasę na stadion.

mitmichael 02.01.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik (Post 836842)
Za kilka minut w faktach, będzie o sytuacji jakiej sie dopuścił pan mAJchrowski. A więc słusznie media zaczynają nagłaśnieać sprawe ;)
Takie ot, info ;)

PS; fialo, zacytowali któregoś Twojego posta :)

Własnie oglądałem - bez komentarza.

*Michael* 02.01.2010 19:24

Majchrowski jest żałosny!! szkoda na niego głosować... taka prawda ze dofinansowanie stadionu z jego strony zostalo wymuszone na nim przez media kibiców i wyższe władze...

wojtole14 02.01.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 836861)
Własnie oglądałem - bez komentarza.

Ehhh spóźniłem się 5 minut. Wie ktoś może czy na TVN24 będzie jeszcze ten temat?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl