![]() |
|
Cytat:
|
Już nie przesadzajcie.
Wypowiedz "Mam nadzieję, że ułoży się to tak: najpierw mistrzostwo, a potem transfer" chyba ma ciut inny wydźwięk niż "Wisła będzie oglądać nasze plecy" A poza tym co ma mówić? |
|
Cytat:
|
Ci od "psów" robią geszeft:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...zes_kupic.html |
Cytat:
Eee tam .. chlopak wie ze Amika to tylko przystanek ,i juz daje do zrozumienia ze w niedalekiej przyszlosci z niej odejdzie. Przeciez pilkarz o jego umiejetnosciach ma jakies tam ambicje zeby chociaz spróbowac posmakowac zachodniej pilki,a jak sie nie uda -w sumie polscy pilkarze powinii miec to wkalkulowane w swoja kariere. |
|
Mam dziwne przeczucie, ze po 3-4 kolejkach wiosny Bakero poleci : )
|
|
Zaraz... przeciez ponoc Peszko dostal nowy super kontrakt przed swietami ? GAzety sie rozplywaly, jaka to Amika elegancka, bo podwyzszyla wyplate Peszki bez renegocjacji dlugosci umowy czy dodatkowych klauzul.
|
Peszko przychodzac z II ligi teraz I zgodzil sie pewnie na glodowy kontrakt zeby sie wypromowac. A ze sie chlopakowi udalo to teraz bedzie sie pewnie cenil i przeciagal negocjacjie w nieskonczonosc
|
Milon euro za Muche? nic tylko brać
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Starozakonni :lol:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,74..._i_pracuj.html Cytat:
lepsza byłaby Synagoga :rotfl: |
|
|
Cytat:
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,74..._Warszawa.html
Niedzielan przechodzi do Warszawki. |
przyznam szczerze, że po przejściu Bakero doszło do metamorfozy Wojciechowskiego. Gancarczyk, Brzyski i Niedzielan. W sumie facet nie jest głupi, ale czasami porywczy
|
Wie ktos co Polonia chce osiagnac tymi transferami? Utrzymali by sie i bez nich, natomiast na puchary to slabiaki.
|
Z tom polonia będzie jak z górnikiem nakupują bóg wie co a puźniej obudza się w 1 lidze to samo z odrą zawsze skąpili chcieli tylko zarabiać to teraz prosze Onyszko Kukiełka(może) Cantoro może jeszcze krzynówka wezmą albo Grześka Kmiecika
|
Głupi by się nie dorobił. Wojciechowski sparzył się na kilku "specjalistach" z naszego podwórka, którzy naściągali różne wynalazki. Jaką różnicę robi Bakero, dowiemy się po 13 wiosennych kolejkach. Już trochę różnic widać, n.p. Bakero z własnej inicjatywy poprosił klubowy dział marketingu o przedstawienie przygotowanego na ten rok planu działań. Ma go obejrzeć i ewentualnie podzielić się swoimi uwagami. No i tu są dwie możliwości - albo jest aż takim profesjonalistą, albo dostrzega jakieś - podstawowe dla niego - błędy w działaniach marketingowych.
@Maciuś - plan jest jasny - w przyszłym sezonie walka o mistrzostwo. |
Cytat:
A Ruch cóż. Można się było tego spodziewać. Pewnie w tym sezonie się utrzymają ale w przyszłym kto wie... |
Co do Ruchu, ilez to juz bylo takich jednorundowych wynalazkow ktore w nastepnym okienku transferowym zostaly rozsprzedane. Nawet Polonia i ŁKS kiedys poz dobyciu mistrza rozwalily sie na amen.
A kariera Niedzielana zatoczyla kolo. |
A mnie cieszy takie skupowanie zawodników przez Polonię. Niech będzie chociaż 4 solidne drużyny. Wtedy przytaczając klasyka "liga będzie ciekawsza"
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
no tak ale ta liga bedzie ciekawsza tylko dla nas..tych ktorzy sie nia interesuja ... dla reszty Europy Polscy pilkarze to zaden atrakcyjny towar ,funkcjonujemy tak troche "sami dla siebie"..czasem uda sie kogos sprzedac ale i tak wiekszosc tych co chiala blysnac na zachodzie wraca z podkulonym ogonem i odrabia reputacje grając w Odrze czy Poloni Bytom...gorzka prawda. |
Cytat:
|
Jeszcze raz sie wtrące. "zawodowa kadra zarzadzajaca"? Hm.. a w ktorym klubie taka jest? Bo jesli odpowiedzią jest Wisła/Lech/Legia to moja odpowiedz jest taka, ze gdyby nie kasa od sponsora/sprzedanie pilkarzy/obecnosc w miescie ocierajacym sie lub organizujacym Euro to byloby tak samo jak w Chorzowie czy Zabrzu.
Po prostu jedni mieli wiecej 'szczescia' inni mniej. Jakby Walter albo Cupiał nie dorzucał rocznie 20 milionów do klubu to Wilczek czy Miklas sam by prochu nie wymyślił. Problemem nie do przeskoczenia jest to, ze ludzie maja generalnie w dupie sport i pilke nozna na poziomie klubowym tak wiec tylko kluby z duzych miast maja realna szanse na cokolwiek wiecej niz ciagła walka o przetrwanie (a i to jest czasami wzgledne - Łódź, Szczecin, Olsztyn, Rzeszów, Katowice). |
Cytat:
Kadra zarządzająca ogranicza element szczęścia do minimum.To,że Walter czy Cupiał dawali kasę nie znaczy,że należy kupować byle kogo za bądź ile. |
@Marszałku - tu się z Tobą zgodzę, pieniądze poniekąd już mamy. Według ostatnich danych, pokonaliśmy w zeszłym roku Holandię i jesteśmy obecnie 6 co do wielkości gospodarką Unii Europejskiej. Dodajmy do tego trzy duże kraje spoza unii, które należą do UEFA: Rosja, Ukraina, Turcja - i mamy 9 najsilniejszych państw w Europie. Moim zdaniem, nasze optymalne miejsce w rankingu UEFA za 10 lat powinno oscylować koło dziewiątego. Teraz potrzeba mądrych ludzi, którzy poprowadzą nas w tym kierunku.
|
Nie wiem czy widzieliście ostatni cafe futbol na polszicie sport - ja właśnie jestem po powtórce, gdzie gościem był Onyszko - Spodziewałem się ujrzeć jakiegoś potwora:D a tu na prawdę na pierwszy rzut oka spoko koleś.Gdyby nie te jazdy z żoną to nic bym do niego nie miał.Fajnie wytłumaczył się z tych 'strasznych' tekstów choć Kołtoń mu zarzucał homofobie i seksizm;), to w sumie go nieźle gasił.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ruch bankrutem.Przykre że tak zasłużony klub ma takie problemy.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ruc...813,1,725.html |
Pomimo doniesień o rychłym bankructwie Ruchu, według weszło.com Niedzielan podjął decyzję i zostaje przy Cichej do końca rundy.
|
A Mucha ponoć odszedł.
Kontynuuję wiec cykl pozdrawiania i teraz pozdrawiam tego, który pisał, ze Walter montuje druzyne :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl