Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

Grzegorz z Sanoka 27.06.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1117568)
Bojkotować mecze u siebie i zakaz zostanie migiem zdjęty.

Otóż to. ICH nie interesuje czy są flagi, oprawy, doping, a czy kasa się zgadza.

Ciężkie czasy nastały...

1q2 28.06.2011 02:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1117560)
Przeciez ten finał PP to byl tylko pretekst. Jakos nic sie nie działo 2 lata wczesniej

Fialo piszesz, ze gdyby ogolnopolski bojkot ligi sie nie udal to bylby to pogrzebb dla fanatykow. I niech tak bedzie

Zaznaczyłem tylko największy kosmos - sory chłopie, nic do ciebie nie mam ale jeśli dobrze pamiętam(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły)to mieszkasz nie wiadomo gdzie a stadion to znasz bardziej z fotek niż z rzeczywistości a na pewno mniej niż pierwszy lepszy Janusz z Krakowa co przychodzi tylko na szlagiery

Nie dziwota że zachowujesz się jak jakiś Talib dla którego liczy się piękna śmierć a nie brzydkie wygranie sprawy.Otóż Krakusom nie marzy się piękna śmierć -najgorsze co by dla nich mogło być to stadion Wisły z kibicami będącymi pomieszaniem fanów siatkówki z fanami Małysza.Ty myślisz że Małyszowcy to fanatycy skoków a ci od siatki to miłośnicy podbijania piłki? - Nie , to ludzie lubiący być tam gdzie jest sukces.Jeśli my oddamy pole a jakiś tam sukces Wisła osiągnie - to nasz stadion będzie dokładną wypadkową tych dwóch grup ,pewnie nawet jakiś doping się pojawi a jak już przedmówcy zdążyli napisać - prezesów wali to kto przyjdzie,nawet woleli by by przyszli Małyszowcy bo mniejszy kłopot.

Akcja pusty stadion na pewno jest jakimś wyjściem - to faktycznie da pole do przemyśleń prezesów klubów, bo czy ona zajebiście wypali czy średnio - to na pewno przynajmniej na jakiś czas uderzy ich po kieszeni
To jest jasne że oni nie mają żadnego interesu by burzyć się o jakieś wyjazdy - to nawet jest im na rękę bo straty niewielkie a kłopot z głowy, ale to też pytanie czy nawet jak im uderzymy po tej kieszeni olewając mecze, to czy oni postawią się rządowi, ryzykując że zamkną im stadiony.
Jakiś czas temu Donek wymotał ustawę która grubo pojechała klubom po finansach i mimo tego że niektórzy stracili miliony(np my), to nie widziałem jakiejś wielkiej walki a tak na prawdę to żadnej.
Tym bardziej teraz można się przejechać bo nie sądzę że nawet gdyby protest się udał i frekwencja spadła o powiedzmy 50%, to nagle kluby wywarły by taką presję że sytuacja by się jakoś zmieniła.

Tak więc sytuacja jest na prawdę ciężka i tak na prawdę ciężko znaleść jakiekolwiek dobre rozwiązanie - bo z jednej strony można robić swoje czyli przychodzić, dopingować i walczyć z tym wszystkim tak na stadionie jak i po za nim - ale w taki sposób by nie mieli się do czego zbytnio do.......ić - ale to będzie uważane jak kapitulacja, albo pojechać bo bandzie z pustym stadionem, co jeszcze dziś ma szansę powodzenia bo sukcesy w piłce klubowej są mizerne a i same mecze ligowe tak samo nie zachęcające , ale tu jest ryzyko że jak wyjdziemy z tych stadionów to już na nie nie powrócimy
A już niech się tak zdarzy że parchy - szmaty bez zasad - po.......ą to wszystko i u nich będzie 'się działo' a u nas piknik.To jest też tak że najłatwiej będzie zrobić wariant Małyszowy w takich klubach jak Wisła,Lech czy Legia czyli klubach które osiągają jakiś tam sukces a to że Legii się udało,trochę w innej walce to nie oznacza że uda im i nam się teraz.
I tak koniec - niech nikt mnie nie posądza o jakieś partyjniactwo.Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO i piszę to wprost żeby nie było żadnych niedomówień czy oskarżeń , ale w tej sprawie mam totalnie w dupie jakieś PO i to jest dla mnie jasne że to co oni robią nie ma niczego wspólnego z jakimkolwiek poszanowaniem prawa - typowa odpowiedzialność zbiorowa,W kinie ktoś zgwałcił dziecko - zamykamy kina w całej Polsce - tak to wygląda

Ale to też nie jest tak jak pisze kolega że Bydgoszcz to był pretekst - to nie był pretekst tylko stresor.Sporo było różnych historii ostatnimi czasy a ta ostatnia musiała wywołać reakcję , szczególnie że Euro 2012 to największe przedsięwzięcie w historii naszego kraju.To że ta reakcja jest w stylu Putina(czyli nie do przyjęcia) to jasne ale niech nikt nie pisze że nic się nie stało a zadymę w Bydgoszczy wywołały tajne służby tak jak tajniak pluł na na jakiegoś pijaka, tajniak wypłacił liścia grajkowi Legii i tajniak napierdalał się z milicją w Kownie
Za dużo tego było i to nie pretekst a efekt a że 'odwet' bezprawny to inna sprawa.

piotrek06 28.06.2011 06:39

"Podczas niedawnego spotkania MSWiA, policji i władz piłkarskich (PZPN, Ekstraklasa S.A., kluby Ekstraklasy) minister Miller zasugerował, by przedłużyć zasadę o niewpuszczaniu na mecze zorganizowanych grup kibiców przyjezdnych. Do tej opinii przychyliła się – co oczywiste – policja. Ale to władze piłkarskie mają podjąć decyzję.
Przynajmniej teoretycznie. Rzeczniczka MSWiA Małgorzata Woźniak powiedziała nam, że to jedynie sugestia i decyzja nie należy do Ministerstwa. Jednak „Gazeta Wyborcza” pisze dziś, że „sugestia” padła takim tonem, że o sprzeciwie nie może być mowy. Opinie uczestników, na które powołuje się „GW”, potwierdza też „Przegląd Sportowy”. – Nie mamy właściwie wyboru. Pamiętajmy, że to wojewoda jest hegemonem i może w każdej chwili zamknąć stadion – przypomina dla „PS” Jacek Masiota, członek zarządu PZPN i prawnik Lecha Poznań. Sugeruje w ten sposób, że władze postawiły piłkarską centralę pod ścianą i są w stanie wymusić na niej konkretne kroki groźbą"
http://stadiony.net/aktualnosci/2011...ch_jeszcze_nie

Moim zdaniem nic w tej sprawie nie zrobimy bo mamy zbyt małą siłę sprawczą, trzeba to euro(optymistyczna wersja: wybory) przeczekać.

wiślak 86 28.06.2011 08:25

OK. wypowiedziałeś się, wykazałeś jaki masz charakter a teraz proszę czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dorzucaj swoich trzech groszy bo jak się widzi z rańca zdanie:
Moim zdaniem nic w tej sprawie nie zrobimy bo mamy zbyt małą siłę sprawczą, trzeba to euro(optymistyczna wersja: wybory) przeczekać.
to później cąły dzień s.......ony...

Drozd 28.06.2011 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1117678)
Zaznaczyłem tylko największy kosmos - sory chłopie, nic do ciebie nie mam ale jeśli dobrze pamiętam(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły)to mieszkasz nie wiadomo gdzie a stadion to znasz bardziej z fotek niż z rzeczywistości a na pewno mniej niż pierwszy lepszy Janusz z Krakowa co przychodzi tylko na szlagiery

Nie dziwota że zachowujesz się jak jakiś Talib [...]

Tak więc sytuacja jest na prawdę ciężka i tak na prawdę ciężko znaleść jakiekolwiek dobre rozwiązanie - bo z jednej strony można robić swoje czyli przychodzić, dopingować i walczyć z tym wszystkim tak na stadionie jak i po za nim - ale w taki sposób by nie mieli się do czego zbytnio do.......ić - ale [...]

Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO i piszę to wprost żeby nie było żadnych niedomówień czy oskarżeń , ale w tej sprawie mam totalnie w dupie jakieś PO i to jest dla mnie jasne że to co oni robią nie ma niczego wspólnego z jakimkolwiek poszanowaniem prawa - typowa odpowiedzialność zbiorowa,W kinie ktoś zgwałcił dziecko - zamykamy kina w całej Polsce - tak to wygląda

Nie zapomnij przeprosić cudaka za matoła. Pierwszy akapit trochę mnie załamał, zwłaszcza "(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły)" :). Typowy z ciebie obsrywacz,(a jeśłi nie to ten argument uważaj za niebyły). Wyzywanie od talibów też jakieś takie dziwnie znajome. Na szczęście w końcu wszystko się wyjaśniło. Jesteś po prostu wyborcą Tuska i jego szajki. Taki bardzo dziwnie widzi rzeczywistość, zupełnie inaczej niż ona wygląda. Wnioski też wyciąga karkołomne :). Bo jak zrozumieć ostatni akapit? Leming dostrzega " to jest dla mnie jasne że to co oni robią nie ma niczego wspólnego z jakimkolwiek poszanowaniem prawa " i konstatuje "Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO i piszę to wprost żeby nie było żadnych niedomówień czy oskarżeń" Monthy Pyton pełną gębą.

Nie dziwota że takiemu pasuje każda forma protestu byle nie było wiadomo przeciwko czemu protest się odbywa.

Drozd 28.06.2011 09:51

http://sport.onet.pl/koszykowka/me-k...wiadomosc.html

"Do incydentu doszło na początku spotkania, kiedy grupa kibiców z Białorusi rozwiesiła historyczną, biało-czerwono-białą flagę swojego kraju. W 1995 roku została ona zakazana przez Aleksandra Łukaszenkę, który wprowadził wówczas barwy czerwono-zielone, które były kopią sztandaru Białoruskiej Radzieckiej Republiki Socjalistycznej.Ochroniarze na hali w Bydgoszczy kazali dopingującym Białorusinom złożyć flagę, tłumacząc, że jest ona za duża. Kibice karnie zwinęli materiał, ale wyciągnęli małe flagi i kontynuowali wspieranie swojej drużyny."

W przerwie meczu, kiedy nie było transmisji telewizyjnej, ochrona weszła na trybunę i zażądała opuszczenia jej przez Białorusinów. Kiedy ci nie zgodzili się, siłą zaczęli usuwać ich z obiektu. - Ochrona domagała się od nas opuszczenia trybun. Nie zgodziłem się bo uważam, że nie złamałem prawa. Polacy z Bydgoszczy wzięli nas w obronę. Uczepiłem się metalowej barierki. Ochroniarze użyli siły. Wykręcali mi ręce, mam pokiereszowaną nogę. Zamierzam złożyć pozew do sądu - mówił w rozmowie z dziennikarzem "Rzeczpospolitej", Andrzejem Pisalnikiem jeden z kibiców Ihar Szczekarewicz.

Cezary Plender, prezes firmy ochroniarskiej Forta stwierdził z kolei, że ochrona podjęła interwencję na polecenie organizatorów. Jednocześnie podkreśla: - Ktoś pomylił imprezę sportową z manifestacją. To jest robienie sensacji z drobiazgu.

Komentarze w niezależnych media białoruskich nie pozostawiają na polskich organizatorach suchej nitki, pisząc o zdradzie wartości demokratycznych i oskarżając, że solidarność naszego kraju z narodem białoruskim to tylko słowa i deklaracje na papierze.

I Rydzyk może nie miał racji? Flagi narodowe POpaprańcom przeszkadzają? Przecież to wstyd na cały świat. Tybetańczykom też by pozabierali czy Łukaszenka to kumpel Tuska i dlatego aparat taki nadgorliwy.

CMSNero 28.06.2011 10:25

Nie wierze w pusty stadion , dla bardzo sporej grupy ludzi internet służy tylko do odczytywania maila czy przeczytaniu infa na wirtualnej czy onecie , co za tym idzie , nie maja pojecia wiekszego co sie dzieje...

kilka przemyslen z mojej strony - przed sezonem zapada decyzja o bojkocie meczy - to mysle ze przynajmniej 2-3 moze 4 kolejki trwa akcja informacyjna przed stadionem z informacja co i jak oraz ze np.miesiac wrzesien zostaje zbojkotowany w calej Polsce czy pazdziernik - konieczna jest kampania informacyjna , jesli okaże sie ze cala kibicowska Polska bojkotuje przykladowo ten pazdziernik to informacje pokaza sie i na wp oraz interi i innych - co dalej z piknikami i reszta ktorzy maja to w dupie - przychodzimy pod stadion , bankowo bedzie kilka tysiecy ludzi i najzwyczajniej w swiecie z full kulturka blokujemy wejscia na sektory robiac zajebiste kolejki...

to jeden z przykladow jaki mi do glowy wpadl a mysle iz male ryzyko fiasku bedzie - trzeba tylko pamietac o kampani informacyjnej ktora odegra znaczaca role w tym wszystkim...

i zdaje sobie sprawe z tego ze jak wejdziemy do LM to pewnie zejdzie z 20k karnetow i wtedy to blada dupa z takiej akcji bedzie wiec alternatywa:

wiadomo ze prowadzacy doping nie moze intonowac Donek ty ....o czy cos w ten desen wiec...(

spiewajac np.My chlopcy z Reymonta - kazdy powinien wiedziec ze nieprzerwalnie od razu leci Donald matole
spiewajac xxxxx od razu leci yyyyyy

w taki sposób beda miec na starcie 5k ludzi na glowie a z czasem i reszta stadionu zalapie i bedzie mozna na 2 trybuny spiewac , gdzie sa drogi i koleje....

no i pozostaje temat milicjantow na stadionie - no chyba te ....y nie wejda na trybuny jak kiedys na X stali bo ja jebe - to juz Bialorus jak nic....

no i puchary - zakladajac ze i w Dunee UTD i w Rydze bedzie przynajmniej od 1500+ kibicow mamy pole do popisu - oby transmisja byla otwarta ......

nie pastwic sie teraz nad tym co wymyslilem - wczoraj jeszcze nie mialem zadnego pomyslu , przespalem sie z tym i wymyslilem cos ....

fialo 28.06.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1117560)
Szkoda, ze tak malo osob z tego forum (bo to tez sie przeklada na sytuacje na stadionie) kieryje sie w zyciu zasadami a nie swoim widzi mi sie.

Fialo piszesz, ze gdyby ogolnopolski bojkot ligi sie nie udal to bylby to pogrzebb dla fanatykow. I niech tak bedzie (ja tak uwazam). Albo pokazemy sile i zbojkotujemy mecze i nam sie to uda, albo zrobi sie z tego jak piszesz jedna wielka stypa.
Piszesz o fanatycznym dopingu. I co Ci z tego dopingu? Krzykniesz ....a i CI ABW sie wjebie na nastepny dzien o 6 rano na chate?

Mi zadna ruda ... pod reke z Basalajem nie bedzie pluła w twarz. Sram na takie mecze bez gosci, bez spontanicznosci, z kulturalnym dopingiem i bez opraw (bo ich tez przeciez juz zakazali). Nie bede napychał kieszeni kasa takim dziadom jak Basalaj, ktory zrobilby wszystko dla kasy a kibicow to on ma w dupie.
Lepiej sobie obejrzec mecz u Wislakow albo w domu, z szalem anty na szyi i z "....ami i chujami" co drugie słowo niz brac udzial w ustawianych spektaklach

http://w464.wrzuta.pl/sr/f/8YPeEHYQNTY

Zacznijmy od tego koleżko, że jesteś tak chaotyczny, że Junior Diaz jawi się przy Tobie jako oaza spokoju. Twoja wypowiedź jest maksymalnie nielogiczna i pozbawiona jakiegokolwiek sensu, aż ciężko jest się do niej w jakikolwiek sposób odnieść, ale co tam spróbuje. Odnoszę nieodparte wrażenie, przeglądając Twoje ostatnie posty, że chcesz się przylansować jaki Ty to nie jesteś kumaty, jak to nie .......isz Basałaja, jakich Ty to nie masz starych przekonań, coś w deseń nawiedzonych nastolatek podniecających się alternatywną muzyką Czesława Mozila, one są takie alternatywne, a Ty jesteś taki kumaty. Ale to jest tylko Internet wiesz? I z doświadczenia wiem, że tacy co uprawiają taki ekshibicjonizm w Internecie ze swoimi przekonaniami, poglądami w świecie realnym siedzą cicho jak mysz pod miotłą.Oczywiście są także wyjątki, nie jest to zasada. Jednak pewne hasło Mariusza Pudzianowskiego idealnie pasuje do Twojej sytuacji. 1q2 Cię doskonale podsumował.

Dalsza część wypowiedzi jest dla mnie swego rodzaju zagadką. Piszesz, że zgadzasz się na pogrzeb fanatyków. Jak się mają do tego Twoje przekonania? Człowieku zrozum, że nie po to Ci co byli przed nami walczyli o to, żeby było tak jak teraz, żebyśmy teraz urządzili sobie pogrzeb i odeszli z trybun oddając pole Januszom i fanom piłki nożnej z wuwuzelami, bo taki profil kibiców wejdzie na trybuny, jeżeli odejdą z niej ludzie z charakterem. Nie rozumiem Cię w tej materii kompletnie.

Piszesz jak człowiek do reszty posrany i przeczytaj sobie ten wiersz co wkleił wiślak86 - Herberta bodajże, poprawcie mnie jak się mylę - i wyciągnij wnioski. Boisz się najazdu ABW za ....y na meczach ? Człowieku owszem żyjemy w chorym kraju, ale za coś takiego by Ci się NIC nie stało, a Ty srasz w pory jak dziewica przed defloracją. Jak 5 tysięcy jebnie Donald Matole, oczywiście, że nie zaintonowane przez gniazdowego to się nic nikomu nie stanie. Musimy być silni i charakterni, a nie pochowani w norach, w knajpach, pozaszywani we własnych domach z 'szalikami anty', jak piszesz na szyi, bo wtedy damy wyraz swojej ciotowatości, ale wiem jednocześnie, że do takiej sytuacji nie dojdzie, bo kibice Wisły to ludzie oddani, którzy nie pozwolą, żeby taki model jak Ty piszesz - siedzenie w domu - zaistniał. A jak mi przyjdzie jakieś wezwanie czy mandat za to, że krzyknąłem wypierdalaj do sędziego do w następnym dniu będę czekał na lotnisku na samolot do Anglii, ale przynajmniej będę miał pewność, że się nie poddałem, że nie odklepałem, uciekając przed telewizor.

Co do Twojego, jakże idiotycznego pojazdu na Basałaja. Rozumiem, można go krytykować i niektórzy to robią naprawdę w dobry sposób, podając racjonalne i logiczne argumenty jak Kielce, 'feta' na stadionie i kilka innych, z którymi się absolutnie zgadzam i też mam zdanie, że nie tak to powinno zostać rozwiązane. Zapewniam Cię, że przychodząc na mecz nie napychasz kieszeni 'takim dziadom' jak Basałaj, bo ten człowiek ma stałą pensje i dostanie ją niezależnie od tego czy Jaroo1 na mecz przyjdzie, czy też może zechce oglądnąć mecz 300 km od Krakowa z szalem anty w łapie. Tak funkcjonują firmy - ludzie dostają w nich pensje, popatrz co się porobiło. Przychodząc na mecz wspierasz swój klub, gdyż ma on o 30 PLN więcej na swoje utrzymanie, może sprowadzić lepszego piłkarza, może wynająć stadion, może miliony innych rzeczy. Także wydedukuj sobie, że to nie dla Basałaja przychodzisz na mecz, tylko dla Wisły :) I nabijasz kabzę, ale Bogusiowi Cupiałowi (jak już) :).

Ostatnie zdanie ode mnie w kwestii pustego stadionu. Ustawa hazardowa zabrała Wiśle kontrakt z BAH, który był podobno warty 4,5 mln PLN na rok. Biorąc do ręki kalkulator wyliczyłem sobie pi razy drzwi, że to są całościowe wpływy z biletów w całym sezonie! Jak ktoś nie wierzy, może sobie policzyć, nie jest to trudna matematyka bynajmniej. A wtedy Wisła siedziała cichutko. Chociaż nie, wydała oświadczenie, które dzień później zostało wyprostowane i w wyniku tegoż zdarzenia Cupiał zwolnił Ochalika i bodajże Wilczka i kogoś jeszcze. Bo wie, że z rządem nie ma co zadzierać. Także, kluby nie będą umierać za kibiców, bo po prostu są za słabe na wojnę z Donaldem i żadne puste stadiony tego nie pomogą, a exodus tej bardziej charakternej części kibiców z młyna, będzie tragedią i zmarnowaniem Wiślackiego dorobku naszych poprzedników, a także do wzmocnienia pozycji pejsów bo każdy wie, że oni na coś takiego nigdy w życiu nie pójdą. Także to by była najbardziej absurdalna decyzja w historii ABG. Ja karnet kupię zawsze i dopóki będę miał siłę, będę wspierał Wisłę Kraków swoim gardłem, będę próbował bawić się w takim klimacie, w jakim zakochałem się pod koniec istnienia sektora C, wierząc że coś takiego jeszcze powróci. Jak wyłapię jakąś karę - trudno, mam pomysły na życie, które na pewno nie są związane z tym krajem. Ale narazie nie zamierzam się poddawać jak Jaroo1 :) Nie ma lekko, ale komformizm to najgorsza z możliwych postawa w obliczu dzisiejszych wydarzeń.

Aha i sytuacja na forum przekłada się na to co jest na stadionie w takim stopniu jak wzrost ceny piwa w Kambodży na populacje pingwinów cesarskich na Antarktydzie, słabo życie znasz :)

To był mój ostatni post w tym temacie, przynajmniej narazie :)

Jaroo1 28.06.2011 11:35

1q2 chyba przyjałes typowe metody PO na polemike z kims. Najpierw kogos oczernic, wysmiac zeby go zdyskredytowac a pozniej wypowiedziec swoje zdanie.
Czym sie rozni Twoja wypowiedz od mojej? Ja powiedzialem jak to widze, sadze ze akcja pusty stadion to jedyne wyjscie (oczywiscie moge sie mylic) i sadze, ze lepiej pieknie umrzec niz zdychac powoli tak jak to sie dzieje od meczu z Lechem (podzial wsrod kibicow, zakaz wywieszenia oprawy po czym SKWk pisze, ze bylo male nieporozumienie z klubem i nie ma co rozpamietywac tego), derby (kulturalny doping, BRAK OPRAWY - oczywiscie sie o tym wcale nie mowi ale przeciez jasne jest ze na derby miala byc oprawa, tymczasem sprawa przeszla bez echa), Polonia (smieszna feta na stadionie, kulturalny doping, brak oprawy i brak fety na plycie boiska mimo, ze na derbach spiker zapewnial, ze wejscie na plyte bedzie na ostatnim meczu w sezonie).
Napewno jesli dalej tak bedzie to atmosfera na R22 bedzie zajebista, normalnie jak w teatrze, kulturka, wszystko ustawione przez "rezysera" - nie ma to jak spontan!

Ale zgadzam sie ze nam, Lechowi i Legii grozi najwiekszy nalot Malyszowcow bo te 3 kluby sa najbardziej medialne, profesjonalne, sa w duzych miastach i maja najlepsze wyniki sportowe. Chociaz z tego grona wyrzucilbym Legie i Lecha bo tam ludzie sa jednoscia i jak ktos z "gory" cos zarzadzi to ogromna wiekszosc sie podporzadkuje, zas u nas mamy groni kibicow z ery Cupiala. Rozwydrzone dzieci (nawet duze dzieci po kilkadziesiat lat), ktore ida na stadion dla sukcesow a nie dla bycia w grupie, dla bycia w ABG. Takich sie wlasnie Wisla dochowala kibicow, najwieksi malkonenci i dlatego u nas ten "pusty stadion" moglby niewypalic. Mimo to jesli nie sprobujemy to sie nie przekonamy, jesli nie dolaczymy do protestu to stracimy honor i bedziemy jak to napisalem wyzej powoli umierac. A zapewniam, ze nie bedzie roznicy w tym szybkim i powolnym umieraniu, jak bedzie tak jak dalej to sie i tak osoby z mlyna zniecheca do uczestnictwa w takich meczach i predzej czy pozniej zastapia ich Malyszowcy - tak jak przez te kilkanascie lat ekipe z charakterem z R22 wyparla ekipa ery Cupiała

A wracajac do moich wizyt na R22 to jezdze ile moge, napewno nie jestem takim fanatykiem jak Ty, ktory wyda 25 zl na bilet, przejdzie sie 15 minut i juz jest na stadionie, a 1 h po meczu spokojnie kladzie sie w swoim domu w lozeczku i zasypia. Troche to inaczej wyglada majac w dniu meczu do przejechania pare km ale zapewniam, ze sie staram. Moze wyznacz mi jakies minimum, od ktorego bede godzien z Toba dyskutowac i bede godzien przedstawic swoje argumenty?

Cytat:

Piszesz jak człowiek do reszty posrany i przeczytaj sobie ten wiersz co wkleił wiślak86 - Herberta bodajże, poprawcie mnie jak się mylę - i wyciągnij wnioski. Boisz się najazdu ABW za ....y na meczach ? Człowieku owszem żyjemy w chorym kraju, ale za coś takiego by Ci się NIC nie stało, a Ty srasz w pory jak dziewica przed defloracją. Jak 5 tysięcy jebnie Donald Matole, oczywiście, że nie zaintonowane przez gniazdowego to się nic nikomu nie stanie. Musimy być silni i charakterni, a nie pochowani w norach, w knajpach, pozaszywani we własnych domach z 'szalikami anty', jak piszesz na szyi, bo wtedy damy wyraz swojej ciotowatości, ale wiem jednocześnie, że do takiej sytuacji nie dojdzie, bo kibice Wisły to ludzie oddani, którzy nie pozwolą, żeby taki model jak Ty piszesz - siedzenie w domu - zaistniał. A jak mi przyjdzie jakieś wezwanie czy mandat za to, że krzyknąłem wypierdalaj do sędziego do w następnym dniu będę czekał na lotnisku na samolot do Anglii, ale przynajmniej będę miał pewność, że się nie poddałem, że nie odklepałem, uciekając przed telewizor.
Z tego co pamietam to juz na Polonii na murawe wbiegales? - tak deklarowales sie na forum.
Co Ty chcesz krzyczec, z kim? Na Polonii juz krzyknelismy Donal matole, krzyczalo pareset osob. Rozumiem, ze nagl krzyknie cale G i co Ci z tego bedzie? Zamkna stadion i juz jestesmy udupieni. Gniazdowy cos zaintonuje i juz ma zakaz.
Nie wiem jak Wy chcecie walczyc z Tuskiem na stadionie skoro obecnie nie jest mozliwe ani wywieszenie transparentu anty, ani oprawy. I co rozumiem, ze wg Ciebie jak by cały stadion krzyknal Donal matole to Tusk sie przestraszy a klub stanie w obronie kibicow?
Oczywiscie trafiaja do mnie argumenty, ze na ustawie hazardowej klub stracil duzo kasy i tez nie pisknał ani slowa ale nie rozumiem jak Ty (Wy) chcecie walczyc z Tuskiem ze stadionu. Bede sie z ciekawoscia przygladał tym dzialaniom. Ciekaw jestem copostanowi OZSK i czy SKWk przylaczy sie do akcji, moze jednak bedzie bojkot, a moze bedzie cos innego na co jeszcze nikt z nas nie wpadl

PS A i jak ten szalik anty wezmiesz z domu na mecz to sobie skitraj w majtki przed wejsciem na stadion bo inaczej Cie nie wpuszcza - rzeczywiscie mamy argumenty do walki z Tuskiem, najpierw chowamy szaliki anty w majtki i w ustach przemycamy przez bramy stadionu brzydkie słowa :)

zim zum 28.06.2011 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1117791)

Zacznijmy od tego koleżko, że jesteś tak chaotyczny, że Junior Diaz jawi się przy Tobie jako oaza spokoju. Twoja wypowiedź jest maksymalnie nielogiczna i pozbawiona jakiegokolwiek sensu, aż ciężko jest się do niej w jakikolwiek sposób odnieść, ale co tam spróbuje. Odnoszę nieodparte wrażenie, przeglądając Twoje ostatnie posty, że chcesz się przylansować jaki Ty to nie jesteś kumaty, jak to nie .......isz Basałaja, jakich Ty to nie masz starych przekonań, coś w deseń nawiedzonych nastolatek podniecających się alternatywną muzyką Czesława Mozila, one są takie alternatywne, a Ty jesteś taki kumaty. Ale to jest tylko Internet wiesz? I z doświadczenia wiem, że tacy co uprawiają taki ekshibicjonizm w Internecie ze swoimi przekonaniami, poglądami w świecie realnym siedzą cicho jak mysz pod miotłą.Oczywiście są także wyjątki, nie jest to zasada. Jednak pewne hasło Mariusza Pudzianowskiego idealnie pasuje do Twojej sytuacji. 1q2 Cię doskonale podsumował.

Dalsza część wypowiedzi jest dla mnie swego rodzaju zagadką. Piszesz, że zgadzasz się na pogrzeb fanatyków. Jak się mają do tego Twoje przekonania? Człowieku zrozum, że nie po to Ci co byli przed nami walczyli o to, żeby było tak jak teraz, żebyśmy teraz urządzili sobie pogrzeb i odeszli z trybun oddając pole Januszom i fanom piłki nożnej z wuwuzelami, bo taki profil kibiców wejdzie na trybuny, jeżeli odejdą z niej ludzie z charakterem. Nie rozumiem Cię w tej materii kompletnie.

Co do Twojego, jakże idiotycznego pojazdu na Basałaja. Rozumiem, można go krytykować i niektórzy to robią naprawdę w dobry sposób, podając racjonalne i logiczne argumenty jak Kielce, 'feta' na stadionie i kilka innych, z którymi się absolutnie zgadzam i też mam zdanie, że nie tak to powinno zostać rozwiązane. Zapewniam Cię, że przychodząc na mecz nie napychasz kieszeni 'takim dziadom' jak Basałaj, bo ten człowiek ma stałą pensje i dostanie ją niezależnie od tego czy Jaroo1 na mecz przyjdzie, czy też może zechce oglądnąć mecz 300 km od Krakowa z szalem anty w łapie. Tak funkcjonują firmy - ludzie dostają w nich pensje, popatrz co się porobiło. Przychodząc na mecz wspierasz swój klub, gdyż ma on o 30 PLN więcej na swoje utrzymanie, może sprowadzić lepszego piłkarza, może wynająć stadion, może miliony innych rzeczy. Także wydedukuj sobie, że to nie dla Basałaja przychodzisz na mecz, tylko dla Wisły :) I nabijasz kabzę, ale Bogusiowi Cupiałowi (jak już) :).

Ostatnie zdanie ode mnie w kwestii pustego stadionu. Ustawa hazardowa zabrała Wiśle kontrakt z BAH, który był podobno warty 4,5 mln PLN na rok. Biorąc do ręki kalkulator wyliczyłem sobie pi razy drzwi, że to są całościowe wpływy z biletów w całym sezonie! Jak ktoś nie wierzy, może sobie policzyć, nie jest to trudna matematyka bynajmniej. A wtedy Wisła siedziała cichutko. Chociaż nie, wydała oświadczenie, które dzień później zostało wyprostowane i w wyniku tegoż zdarzenia Cupiał zwolnił Ochalika i bodajże Wilczka i kogoś jeszcze. Bo wie, że z rządem nie ma co zadzierać. Także, kluby nie będą umierać za kibiców, bo po prostu są za słabe na wojnę z Donaldem i żadne puste stadiony tego nie pomogą, a exodus tej bardziej charakternej części kibiców z młyna, będzie tragedią i zmarnowaniem Wiślackiego dorobku naszych poprzedników, a także do wzmocnienia pozycji pejsów bo każdy wie, że oni na coś takiego nigdy w życiu nie pójdą. Także to by była najbardziej absurdalna decyzja w historii ABG. Ja karnet kupię zawsze i dopóki będę miał siłę, będę wspierał Wisłę Kraków swoim gardłem, będę próbował bawić się w takim klimacie, w jakim zakochałem się pod koniec istnienia sektora C, wierząc że coś takiego jeszcze powróci. Jak wyłapię jakąś karę - trudno, mam pomysły na życie, które na pewno nie są związane z tym krajem. Ale narazie nie zamierzam się poddawać jak Jaroo1 :) Nie ma lekko, ale komformizm to najgorsza z możliwych postawa w obliczu dzisiejszych wydarzeń.

Aha i sytuacja na forum przekłada się na to co jest na stadionie w takim stopniu jak wzrost ceny piwa w Kambodży na populacje pingwinów cesarskich na Antarktydzie, słabo życie znasz :)

To był mój ostatni post w tym temacie, przynajmniej narazie :)

Do Twojego durnego posta. Tą grafikę można wrzucić przynajmniej 5 razy

Dla Ciebie kultowy tekst Dezertera jest wierszem Herberta i zarzucasz komuś kozaczenie, a sam robisz to samo. Ja walczę, ale jak mi wypisza mandat to jutro jadę to Londynu i będę tam siedział, ale się nie poddałem :lol: Tragedia.

Po drugie. Kup chłopie ten karnet i chodź na mecze i przestań pierdzelić o jakiejś walce i proteście, bo się tylko ośmieszasz. Pan Prezes jak ma 100% frekwencji na stadionie to ma w głębokim poważaniu czy Ci ludzie protestują i stoją tyłem do boiska, czy sikają 90 minut, czy stoją pod trybuną. Jego to nie interesuje i on nie będzie szukał nowych rozwiązań. Skoro ty uważasz, że jak przyjdziesz na mecz to Wisła będzie miała 30 zł więcej i ugnie się pod Twoim protestem to proponuje Ci zarezerwować najbliższy Ryanair do Londynu. Zapamiętaj. Dopóki na stadionie Wisły, Legii, Lechii itd. będzie w miarę komplet, to żaden prezes nie będzie się szarpał o zmiany w kwestii wyjazdów, dopingu itp itd.

For_FuN_ 28.06.2011 11:52

Puknijcie sie niektorzy mocno w leb...chcecie uniemozliwiac innym kibicom czy piknikom wejscia stadion?? Wyjdzcie stad. Jesli cos takiego mialoby miejsce, to wszystkich blokujacych nalezaloby ukarac pokaznymi mandatami. Protestujcie sobie, jak chcecie...ale nie narzucajcie swoich pogladow innym.

zim zum 28.06.2011 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1117813)
Puknijcie sie niektorzy mocno w leb...chcecie uniemozliwiac innym kibicom czy piknikom wejscia stadion?? Wyjdzcie stad. Jesli cos takiego mialoby miejsce, to wszystkich blokujacych nalezaloby ukarac pokaznymi mandatami. Protestujcie sobie, jak chcecie...ale nie narzucajcie swoich pogladow innym.

Nikt o niczym takim nie pisze. Moje zdanie jest takie. Jeżeli ktoś już siłuje się na jakieś protesty, to jedynym skutecznym sposobem jest nie kupowanie karnetu na jesień. Jak zrobi tak 10 tysięcy ludzi, to wtedy jest szansa na jakieś zmiany. Inaczej to nie ma sensu, można sobie pisać milion pism, urządzać różne protesty i tak nic to nie zmieni. Tyle.

Xavy 28.06.2011 12:17

Cytat:

Ale to też nie jest tak jak pisze kolega że Bydgoszcz to był pretekst - to nie był pretekst tylko stresor.
Widziałeś jak wyglądałą ochrona ubiegłorocznego finału PP a jak wyglądała ochrona ostatniego finału???

Cytat:

Tak - mimo tego wszystkiego zagłosuje na PO
No cóż, współczuję...

Kubi 28.06.2011 12:43

Ukarać ich mandatami ! hahaha

fialo 28.06.2011 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1117801)
(...)

Na wstępie dziękuje za sprostowanie w kwestii tekstu Dezertera. Wielkim fanem muzyki, ani tym bardziej poezji nie jestem, więc ludzką rzeczą jest się pomylić.

A tak w ogóle to zastanawiam się na ile Twój post jest wynikiem dokładnego przeczytania mojego, a na ile zwykłą alergią na mój nick :> Bo treści merytorycznej w nim, jak na lekarstwo :)

Jedziesz na argumencie finansowym - że w tej materii można coś ugrać. To Ci poddałem przykład afery hazardowej na, której straciły solidarnie Wisła, Amica i Lech - trzy największe kluby w Polsce, więc też z największą siłą przebicia i możliwościami lobbingu. I nie podjęły żadnych działań, a jak podjęła je Wisła to zostało to od razu storpedowane przez Cupiała, bo on wie, że wchodzenie w konflikt z rządem w tym kraju to prosta ścieżka do upadku. Pisałem już zresztą o tym wcześniej, nie będę się powtarzał. Żeby spowodować straty równe z poniesionymi w wyniku zakazu reklamy hazardu musiałoby na stadion przez rok chodzić okrągłe zero osób, bo takie są mniej więcej wpływy z biletów rocznie. Wtedy nikt palcem nie kiwnął i teraz by było dokładnie to samo :) A to że nie przyjdzie dajmy na to 3 tysiące najwierniejszych (optymistyczne wyliczenie) to Donkowi będzie powiewać i zwisać :) Także myślcie co piszecie i czy coś takiego jest wykonalne.

Także chodźmy na stadiony (Twoja wypowiedź brzmi tak, że jak ktoś chodzi na Wisłę to jest teraz jakiś gorszy, wręcz popiera Donalda - chora logika), próbujmy w miarę możliwości robić swoje i doczekajmy do jebanego Ełro i nie dajmy się stłamsić. Przykra jest jedna różnica pomiędzy nami a pejsami. Tam mają nieustanna napinkę, żeby kupować bilety, karnety, żeby było ich w Kauflandzie jak najwięcej. A u nas kibice piszą, żeby ich nie kupować. I oni zbierają owoce tej swojej polityki w taki sposób, że mają 4 frekwencje w Ekstraklasie. Nie pomylcie priorytetów.

E.Haha znowu merytoryczna, dwuzdaniowa odpowiedź :) Szkoda klawiatury na kogoś, kto się nie odnosi do słów usera, z którym polemizuje :) Pisałem o zupełnie czymś odmiennym niż Twoje stanowisko o spikerze i stewardach, także jak już nie masz argumentów, to chociaż ich nie bierz z dupy. Pozdrawiam :)

zim zum 28.06.2011 13:19

Tak. Kup karnet rób swoje, czyli tańcz jak Ci zagrają stweardzi i spiker. Czekaj do tego Euro, bo tuż po finale tego turnieju będzie można na stadion wejść w kominiarce i w ogóle żyj w złudzeniu, że "działasz".

Czekanie na zmiany po Euro będzie miało taki efekt jak zapowiedzi spikera żeby nie bluzgać na derbach i Lechu i broń Boże nie wbiegać na murawę po meczu, bo będzie taka możliwość na fecie.

palikot 28.06.2011 13:38

fialo - To ty pisałeś? ze w wakacje sprawa z kibolami ucichnie i będzie luz? Bo jesli tak to twoje proroctwo w sumie można sobie o d. rozbić...

wiślak 86 28.06.2011 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1117813)

człowieku zastanów się najpierw o czym piszesz !!
1
2
3

no a teraz po namyśle odpowiedz: skoro mamy nie narzucać innym poglądów to dlaczego władza w Polsce to robi. może najpierw zaczniesz od nich? bi nie wiem czy dotarło do ciebie ale przez Donalda T. (znanego chuligana stadionowego) to wszystko się zaczęło.

A teraz wyjdź stąd i wracaj do swojego science fiction transferowego bo gadać o kopaczach każdy umie...

Xavy 28.06.2011 14:17

Sorry,że piszę to tutaj, ale to chyba najlepsze miejsce na takie zapytanie:

Nie orientuje się ktoś czy jest z Krakowa organizowany wyjazd na Ligę Światową do Katowic??
Czy w ogóle są takie wyjazdy organizowane??

ToTylkoJa 28.06.2011 14:18

Sorry ale po postach niektórych widać, dlaczego Wisła (w sensie kibicowskim) ma problemy z zebraniem się i jakimś protestem (np w sprawie budowy stadionu).

saklak wyjeżdża z tezą, że to wszystko wina Legii i Lecha. Nie lubię takich rzeczy, ale przypomnę, że Lechia rozwalił sektor gości na stadionie Cravovii przed finałem PP. Drogi saklaku, czemu wtedy tusk nie widział problemu? Dlatego, że to wszystko jest polityczną zagrywką. Czy to po finale PP zakazano rac, zakazano stać,zakazano wolności słowa w sensie wywieszania transparentów i sektorówek (jak na finale PP) zakazano palić, zakazano używać przekleństw (za które dostaje się mandaty), zakazano siadać na nie swoim miejscu itp? Nie. To się dzieje systematycznie, idzie krok po kroku do przodu. Z takimi poglądami jakie masz ty, to tusk w jeden miesiąc podporządkowałby sobie kibiców i ruch kibicowski (w sensie fanatyzmu, opraw, dopingu) by znikł. Idol mediów, czyli tusk ciągle przywołuje, jak to jest na zachodzie. No właśnie, media o tym nie piszą, bo są zaślepione nagonką na kibiców w Polsce. Czy w Niemczech ktoś zamknął stadiony po wbiegnięciu fanów na murawę? NIE. Czy w Anglii ktoś zamknął po wbiegnięciu kibiców na boisko? NIE.

Niektórzy powołują się, jak wspaniale w Anglii z kibicami poradziła sobie Thatcher. Ale zrobiła to łamiąc prawo (tak jak robi to obecnie tusk). A i tak jakoś w Anglii są rozróby czy wbiegnięcia na murawę, ale nikt o tym oczywiście nie pisze, bo i po co psuć opinię 'głupich polaczków'.

crazykaro 28.06.2011 14:21

Ten temat od dłuższego czasu to jest takie kibolskie science-fiction i poziomem i pomysłami niewiele różni się od tematu transferowego.

Kubi 28.06.2011 14:32

Koleżko z Legii. Jesli myslisz ze na tym forum wypowiadaja sie osoby kumate i jesli myslisz cokolwiek co tu rozkminiaja ma wpływ na to co sie dzieje na trybunach Wisły - to jesteś w błędzie.
To forum nie jest w ZADNYM STOPNIU informacją co sądzą KIBOLE Wisły. Kiedyś moze poniekąd było.. lata temu. Niektórzy jeszcze prowadza tutaj krucjate przeciwko frajerstu (podziwiam). Większość już dawno odpuściła.

For_FuN_ 28.06.2011 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1117883)
człowieku zastanów się najpierw o czym piszesz !!
1
2
3

no a teraz po namyśle odpowiedz: skoro mamy nie narzucać innym poglądów to dlaczego władza w Polsce to robi. może najpierw zaczniesz od nich? bi nie wiem czy dotarło do ciebie ale przez Donalda T. (znanego chuligana stadionowego) to wszystko się zaczęło.

A teraz wyjdź stąd i wracaj do swojego science fiction transferowego bo gadać o kopaczach każdy umie...

Ile ty masz lat?? Rzad PO i PSL jest wladza wybrana legalnie w demokratycznych wyborach przez miliony(!!) obywateli naszego pieknego kraju...a durnie, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion od kogo otrzymali mandat do tego typu dzialan? Wez sie zastanow, bo nie masz pojecia, jak funkcjonuje panstwo.

wiślak 86 28.06.2011 15:06

To mi wytłumacz na jakiej podstawie wprowadzono zakaz wyjazdowy w poprzednim sezonie? na jakiej podstawie prawnej?

Jak nie masz argumentów to nie pisz bzdur. Dla ciebie przyjście na stadion i oglądnięcie meczu to jak wypad do kina, przyjdziesz przepierdzisz w krzesełko i wyjdziesz. Ale ludzie którzy tworzą serce tej atmosfery, tej adrenaliny przed meczem, tego święta są tłamszeni nie tylko przez towarzysza T. ale również przez takie osoby jak ty. bo dla ciebie ważniejszy jest wynik na boisku niż otoczka okołomeczowa.

piotrek06 28.06.2011 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1117706)
OK. wypowiedziałeś się, wykazałeś jaki masz charakter a teraz proszę czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dorzucaj swoich trzech groszy bo jak się widzi z rańca zdanie:
to później cąły dzień s.......ony...

OK. Wypowiedziałeś się, a teraz czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dawaj pomysłów których realizacja jest nie możliwa lub które pogorszyłyby jeszcze bardziej Naszą sytuację.
Napisałem że mamy małą siłę sprawczą bo taka jest prawda, jesteśmy zbyt podzieleni, dodatkowo nie mamy nawet pola manewru bo cobyśmy nie zrobili będzie jeszcze gorzej.
1. demonstracja w Warszawie- premier powie "nasze działania bardzo ugodziły w kiboli i teraz chcą nas nastraszyć, ale my sie nie damy" media pokażą kilka obrazków z Bydgoszczy i jesteśmy w punkcie wyjścia.dochodzi jeszcze fakt że na takiej demonstracji byli by kibice różnych klubów wiec wystarczyła by jakaś policyjna prowokacja( choć możliwe że nie byłaby nawet potrzebna) żebyśmy strzelili sobie większego samobója niż w Bydgoszczy.
2. akcja "puste stadiony"- premier powie "wygoniliśmy bandytów ze stadionów" bo stadiony nie będą puste, nie będzie na nich tylko fanatyków a w ich miejsce przyjdą: kibice reprezentacji w wielkich czerwonych kapeluszach, fani wszystkich polskich drużyn grających w pucharach, goście w koszulkach Barcelony i Realu, i proszę nie mów że jak nie będzie dopingu to ludzie nie będą przychodzić, bo doping będzie,janusze będą dopingować tak jak to robili chociażby na meczy z Lechem(dodatkowo doping będzie grzeczny i kulturalny czyli kolejny "sukces" Donalda)
3. kontynuacja akcji z brakiem dopingu- będziemy mieli sytuacje takie jak na meczu Wisły z Lechem czy Arki z Legią(chyba) czyli teksty w stylu "Wisła to my a nie wy" a tytuly gazet będą wyglądały tak: "prawdziwi kibice chcieli śpiewać ale źli kibole im nie pozwolili"

nasza sytuacja jest patowa, jedyna nadzieja(choć nikła) że media i ich "eksperci" przedstawią sprawę sektorów gości obiektywnie( czytaj: potępią decyzję rządu) ale na to tez chyba nie ma co liczyć, bo skoro TVP na debatę o kibicach, zapracza wszystkie strony oprócz... kibiców

szprotson 28.06.2011 15:45

sytuacja patowa?
hmm

a czy przypadkiem zakaz nie godzi w nasze wolności ? Przecize to jest niezgodne z Konstytucją.
zreszta, najlepszym obrazem tego co sie dzieje jest dla mnie ten kawałek pariasów
http://www.youtube.com/watch?v=f-AFyVeebiw

Drozd 28.06.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1117911)
Ile ty masz lat?? Rzad PO i PSL jest wladza wybrana legalnie w demokratycznych wyborach przez miliony(!!) obywateli naszego pieknego kraju...a durnie, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion od kogo otrzymali mandat do tego typu dzialan? Wez sie zastanow, bo nie masz pojecia, jak funkcjonuje panstwo.

To kolega przywalił argumentem, przypomnieć jakie asy rządzenia również były wybierane przez miliony? ;) Nie dziwie się zdenerwowaniu tych milionów których "słońce" ocudaczył, a teraz wlepia mandaty. Z transparentem mogę sobie stać gdzie chcę. Oczywiście w kraju rzadzonym przez cywilizowanych ludzi, a nie gabinet w krótkich spodenkach.

palikot 28.06.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kubi (Post 1117902)
Koleżko z Legii. Jesli myslisz ze na tym forum wypowiadaja sie osoby kumate i jesli myslisz cokolwiek co tu rozkminiaja ma wpływ na to co sie dzieje na trybunach Wisły - to jesteś w błędzie.
To forum nie jest w ZADNYM STOPNIU informacją co sądzą KIBOLE Wisły. Kiedyś moze poniekąd było.. lata temu. Niektórzy jeszcze prowadza tutaj krucjate przeciwko frajerstu (podziwiam). Większość już dawno odpuściła.

Tu nie chodzi czy kogoś zdanie się liczy czy nie, tylko o to, czy idziemy wszyscy solidarnie jednym głosem, a z tym niestety bywa różnie. Jak ja wchodzę raz na jakiś czas na Legialive, i porównuje komentarze do tych u nas to zauważam ze tam wszyscy lojalnie jednym głosem mówią w każdej niemal sprawie. Niestety do spadku "kumatości" u nas przyczyniło się poniekąd to forum, bo każdy nagle poczuł, że może wypowiadać swoje zdanie, i że ktoś się z tym jego zdaniem liczy i takie mamy potem "problemy". Ja wiem jedno. 8 tysięcy osób skaczących "kto nie skacze ten za Tuskiem" na Amice. To olbrzymia siła, więc jesli będziemy solidarnie jednym głosem myśleć i działać, choćby tak jak na Legii czy Amice, to wspólnie jako ruch kibicowski odniesiemy sukces z ta propagandowską postkomuną. Jak każdy sobie bedzie rzepke skrobał, to będziecie mieli fanatyczny młyn z mamuśkami i tatusiami z trąbkami i czapką rogatką, a Szpaku będzie się jarał, jaki to wspaniały doping jak w 80 minucie krzykniecie "Wisła Kraków", jak na ostatnim meczu Repry. Taki chcecie klimat? To działajcie! kupujcie karnety, pozwólcie matołowi na to żeby triumfalnie obwieszczał w mediach, że wychował sobie kibiców, jak to ostatnio robił na Agrykoli.
Ja wam powiem jedno... mi tez sie nie podobają czasem działania osob decyzyjnych, ale zawsze choćby nie wiem co sie z nimi solidaryzuje, bo czuje się ze jestem częscia ABG i to mój żywioł. Choć mogło mi się nie podobać "rachu ciachu", "Franek sprzedawca firanek" to zawsze krzyczałem solidarnie, bo dla mnie liczy się Wisła i ABG a w silidarności siła. Widać niektorzy tego nie rozumieją, wiec nie ma co sie dziwić, ze pod UM przychodzi 30 osob protestować... a w sprawie stadionu nie ma odzwewu.
Zastanówcie sie wszyscy do kąd chcecie zmierzać. Bo ja drogą Tuska nie idę, choćbym miał mecze u Wislaków oglądać przez 5 lat.

P.s Bedzie akacja zbierania podpisów, to zobaczymy ilu zwollenników obu biegunów mamy. Jestem ciekaw czy całemu ruchowi kibicowskiemu uda się zebrać 100 000.

For_FuN_ 28.06.2011 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1117917)
To mi wytłumacz na jakiej podstawie wprowadzono zakaz wyjazdowy w poprzednim sezonie? na jakiej podstawie prawnej?

Jak nie masz argumentów to nie pisz bzdur. Dla ciebie przyjście na stadion i oglądnięcie meczu to jak wypad do kina, przyjdziesz przepierdzisz w krzesełko i wyjdziesz. Ale ludzie którzy tworzą serce tej atmosfery, tej adrenaliny przed meczem, tego święta są tłamszeni nie tylko przez towarzysza T. ale również przez takie osoby jak ty. bo dla ciebie ważniejszy jest wynik na boisku niż otoczka okołomeczowa.

Z kazda kolejna wypowiedzia sie poprostu kompromitujesz i jak to z kims takim dyskutowac? Poczytaj, zapoznaj sie z odpowiednimi artykulami, to moze sie czegos dowiesz. Internet to olbrzymia skarbnica wiedzy, a na nauke nigdy nie jest za pozno.
Kto tu nie ma argumentow :D? Piszesz poprostu brednie, klamiac i manipulujac. Zgodnie z obowiazujacym w Polsce prawem, wojewoda ma prawo zamknac stadion. Inna kwestia jest sensownosc tej decyzji, ale wygadywanie glupot, ze ktos zlamal prawo, to jakas komedia. Moze jakis barczysty dresik, to kupi...

I nie mow mi jakim jestem kibicem...nie znasz mnie, wiec zamknij ryj(za przeproszeniem). Wlasnie tacy idioci odstraszaja normalnych ludzi, ktorzy od czasu do czasu chca przyjsc na mecz, od pojawienia sie na stadionie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1117947)
To kolega przywalił argumentem, przypomnieć jakie asy rządzenia również były wybierane przez miliony? ;) Nie dziwie się zdenerwowaniu tych milionów których "słońce" ocudaczył, a teraz wlepia mandaty. Z transparentem mogę sobie stać gdzie chcę. Oczywiście w kraju rzadzonym przez cywilizowanych ludzi, a nie gabinet w krótkich spodenkach.

Ale o czym ty do mnie mowisz? Czytaj moze uwazniej na przyszlosc, okej? Jakis dziwny czlowiek porownuje kiboli, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion do legalnej wladzy w Polsce...i tego tyczyla moja wypowiedz. Po drugie, te miliony zaglosuja na PO i PSL poraz drugi...wszystko na to wskazuje, a co to oznacza? Ze 99,9% spoleczenstwa ma w bardzo glebokim powazaniu dziwne protesty, nie mowiac o argumentacji przytaczanej przez te osoby. Po trzecie, gdybys mogl stac z transparentem, gdzie chcesz to zaden Policjant nie moglby Ci wystawic mandatu...bo byloby to niezgodne z prawem...a ty mi chcesz teraz powiedziec, ze stroze prawa lamia obowiazujace w Polsce przepisy ;)? Takie poprostu ono jest, a oni jedynie wykonuja swoje obowiazki.

CMSNero 28.06.2011 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1117938)
fani wszystkich polskich drużyn grających w pucharach, goście w koszulkach Barcelony i Realu, i proszę nie mów że jak nie będzie dopingu to ludzie nie będą przychodzić,

nie wiem czy zdajesz se sprawe ale za sprawa rudego i nieudolnego rzadu za przyjscie w koszulce Realu Madryt mozesz dostac 500zl mandatu a jak bys tak chcial w 10-15 ludzi przyjsc we wspomnianych koszulkach to juz na bank czeka was tylko suka , przesluchania , mandaty i kto wie czy nie sad...(

najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze to wcale nie jest smieszne :-/

palikot 28.06.2011 16:06

Cytat:

OK. Wypowiedziałeś się, a teraz czytaj tylko to co zostanie napisane i nie dawaj pomysłów których realizacja jest nie możliwa lub które pogorszyłyby jeszcze bardziej Naszą sytuację.
Napisałem że mamy małą siłę sprawczą bo taka jest prawda, jesteśmy zbyt podzieleni, dodatkowo nie mamy nawet pola manewru bo cobyśmy nie zrobili będzie jeszcze gorzej.
1. demonstracja w Warszawie- premier powie "nasze działania bardzo ugodziły w kiboli i teraz chcą nas nastraszyć, ale my sie nie damy" media pokażą kilka obrazków z Bydgoszczy i jesteśmy w punkcie wyjścia.dochodzi jeszcze fakt że na takiej demonstracji byli by kibice różnych klubów wiec wystarczyła by jakaś policyjna prowokacja( choć możliwe że nie byłaby nawet potrzebna) żebyśmy strzelili sobie większego samobója niż w Bydgoszczy.
2. akcja "puste stadiony"- premier powie "wygoniliśmy bandytów ze stadionów" bo stadiony nie będą puste, nie będzie na nich tylko fanatyków a w ich miejsce przyjdą: kibice reprezentacji w wielkich czerwonych kapeluszach, fani wszystkich polskich drużyn grających w pucharach, goście w koszulkach Barcelony i Realu, i proszę nie mów że jak nie będzie dopingu to ludzie nie będą przychodzić, bo doping będzie,janusze będą dopingować tak jak to robili chociażby na meczy z Lechem(dodatkowo doping będzie grzeczny i kulturalny czyli kolejny "sukces" Donalda)
3. kontynuacja akcji z brakiem dopingu- będziemy mieli sytuacje takie jak na meczu Wisły z Lechem czy Arki z Legią(chyba) czyli teksty w stylu "Wisła to my a nie wy" a tytuly gazet będą wyglądały tak: "prawdziwi kibice chcieli śpiewać ale źli kibole im nie pozwolili"

nasza sytuacja jest patowa, jedyna nadzieja(choć nikła) że media i ich "eksperci" przedstawią sprawę sektorów gości obiektywnie( czytaj: potępią decyzję rządu) ale na to tez chyba nie ma co liczyć, bo skoro TVP na debatę o kibicach, zapracza wszystkie strony oprócz... kibiców

Jak będzie prowadzony w przemyślany sposób lobbing naszych działań, dobry PR itd to uwierz są takie siły w Polsce ktore będą chciały to wykorzystać przeciwko rządowi i nam pomóc. Oglądaliscie ostatnio happening PISu? Wystarczy działać z głową! Solidarnie wszyscy jednym głosem! Zebrać 100 000 podpisów pod nową ustawę, niech zobaczą ze nas jest dużo! zniknąć z młynów niech sobie C+ polsaty itd ponarzekają na chujową atmosfere... przecież już tak było! Niech się wstawi za nami kilka frakcji polytycznych, zróbmy manifestacje, akcje z ulotkami, działajmy ....A MAĆ! Na forum to kazdy ....a potrafi medrkować, a zeby coś zrobić to chętnych nie ma!

wiślak 86 28.06.2011 16:09

Cytat:

...

Taa najlepiej czekać az samo się rozwiąże. byle do euro. potem byle do końca następnego sezonu. potem byle do końca rundy. potem byle do...

i tak sobie możesz czekać do usranej śmierci

For_FuN_

serio idź do pokoju transferowego i tam pisz kogo mamy kupić kogo sprzedać bo mnie tu krew jasna na miejscu zaleje!!

Decyzja wojewody o zamknięciu stadionu poparta argumentem: osoby skakały w metrze i metro musiało się zatrzymać !! ja ci policjant przywali pałką i wybije dwie jedynki też powiemy że to w ramach obowiązującego prawa. a jakiego ? -zapytasz pewnie- a tak prewencyjnie !! to jest twój tok rozumowania.

nie znam cie ale po twoich postach mogę ocenić jakim jesteś geniuszem w sprawach kibicowskich.

a prawdziwy kibic dla twojej wiadomości to przychodzi na KAŻDY mecz a nie tylko od czasu do czasu (jak zakładam ty robisz)

piszesz brednie że to wybrane legalnie władze a kibice to tylko odsetek niezadowolonych. a powiedz co obchodzi moją prababcię Wisła Legia Amica Śląsk? otóż nic. no chyba że jej opowiem jak było na meczu przy okazji jakiegoś spotkania. podobnie jak 80% społeczeństwa która na stadion nie przychodzi. może powinieneś skupić się tylko na kibicach a nie ogóle społeczeństwa.
a jeżeli mówisz o demokracji to pragnę cię uświadomić że na stadionach ona na pewno nie panuje (i dobrze bo 2 takich jak ty miałoby więcej do powiedzenia od gniazdowego).

piotrek06 28.06.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1117941)
a czy przypadkiem zakaz nie godzi w nasze wolności ? Przecize to jest niezgodne z Konstytucją.
zreszta, najlepszym obrazem tego co sie dzieje jest dla mnie ten kawałek pariasów
http://www.youtube.com/watch?v=f-AFyVeebiw

W żadnym razie tego nie neguje, masz 100% racji ale zeby cos zmienić musieli byśmy poparcie społeczeństwa i tak zwanej "opinii publicznej" a w walce o jej względy przegrywamy nawet z pedałami i lewakami, bo w świadomości naszych krajanów oni są tacy "nowocześni" a my to relikt lat 90.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1117961)
Taa najlepiej czekać az samo się rozwiąże. byle do euro. potem byle do końca następnego sezonu. potem byle do końca rundy. potem byle do...

i tak sobie możesz czekać do usranej śmierci

Ja pisze jak to moim zdaniem wygląda na ten moment, jeśli osoby decyzyjne wymyślą jakąś sensowną formę protestu to oczywiście się przyłącze.
A co do czekania aż samo sie rozwiąże, to chyba nikt nie ma wątpliwości ze działania donka to zwykła pokazówka i jak każda tego typu "akcja" ma na celu osiągniecie jakiegoś celu( słupki w sondażach??) jeśli ten cel zostanie osiągnięty miłościwie nam panujący da sobie spokój( przynajmniej mam taką nadzieję) bo po wyborach poparcie nie będzie mu już potrzebne

wiślak 86 28.06.2011 17:02

a no to widzisz ja nie zauważyłem twojej sugestii tak ją chytrze zakamuflowałeś.
to chodzi o to abyśmy siedzieli jak mysz pod miotłą czym pomożemy mu wygrać a on w zamian MOŻE złągodzi swoją politykę.

kurde ile bym myślał to na coś takiego bym nie wpadł. Jednak masz pojęcie o polityce mówię ci

Drozd 28.06.2011 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1117949)
Ale o czym ty do mnie mowisz? Czytaj moze uwazniej na przyszlosc, okej? Jakis dziwny czlowiek porownuje kiboli, ktorzy chca blokowac wejscie na stadion do legalnej wladzy w Polsce...i tego tyczyla moja wypowiedz. Po drugie, te miliony zaglosuja na PO i PSL poraz drugi...wszystko na to wskazuje, a co to oznacza? Ze 99,9% spoleczenstwa ma w bardzo glebokim powazaniu dziwne protesty, nie mowiac o argumentacji przytaczanej przez te osoby. Po trzecie, gdybys mogl stac z transparentem, gdzie chcesz to zaden Policjant nie moglby Ci wystawic mandatu...bo byloby to niezgodne z prawem...a ty mi chcesz teraz powiedziec, ze stroze prawa lamia obowiazujace w Polsce przepisy ;)? Takie poprostu ono jest, a oni jedynie wykonuja swoje obowiazki.

A kto takie prawo stworzył? Za co "J" dostała mandat? Po 500 zł? Skoro mamy takie prawo to znaczy że pod rządami rudego cudaka żyjemy w dyktaturze w której każdy funkcjonariusz stara się wleźć wodzowi bez wazeliny. Tak jak te miliony szmacące się za łatkę inteligenta. Twierdzisz że wszystko wskazuje że miliony znów wybiorą cudaka. Co to jest to wszystko? Uważasz że Polacy to w większości debile? Nie sądzę.

Johny84.ts 28.06.2011 17:40

http://www.youtube.com/watch?v=BEkAX...layer_embedded

palikot 28.06.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Johny84.ts (Post 1118012)

Oglądać oglądać bo warto!
Mam nadzieje ze tym filmem zainteresują sie także wiślackie portale...

John1906 28.06.2011 22:00

W czwartek ważny dzień czyli decyzja PZPN co do wyjazdów w rundzie jesiennej i protest Solidarności w Warszawie, być może pierwszy krok w kierunku obalenia Donka.

Wisła Prokocim 28.06.2011 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1117949)
Z kazda kolejna wypowiedzia sie poprostu kompromitujesz i jak to z kims takim dyskutowac? Poczytaj, zapoznaj sie z odpowiednimi artykulami, to moze sie czegos dowiesz. Internet to olbrzymia skarbnica wiedzy, a na nauke nigdy nie jest za pozno.
Kto tu nie ma argumentow :D? Piszesz poprostu brednie, klamiac i manipulujac. Zgodnie z obowiazujacym w Polsce prawem, wojewoda ma prawo zamknac stadion. Inna kwestia jest sensownosc tej decyzji, ale wygadywanie glupot, ze ktos zlamal prawo, to jakas komedia. Moze jakis barczysty dresik, to kupi...

I nie mow mi jakim jestem kibicem...nie znasz mnie, wiec zamknij ryj(za przeproszeniem). Wlasnie tacy idioci odstraszaja normalnych ludzi, ktorzy od czasu do czasu chca przyjsc na mecz, od pojawienia sie na stadionie.

Kompromitujesz to się ty. Jak mamy coś zdziałać jak tacy POpaprańcy się wypowiadają

crapmaster 28.06.2011 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1118033)
Oglądać oglądać bo warto!
Mam nadzieje ze tym filmem zainteresują sie także wiślackie portale...

KUPUJEMY DZIS GAZETĘ POLSKĄ Z FILMEM "KIBOL"

Film „Kibol” dołączony będzie do „Gazety Polskiej”, która ukaże się 29 czerwca. Partnerem wydania fimu są Kasy Kredytowe SKOK.

http://www.gazetapolska.pl/5754-dlac...kibol%E2%80%9D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl