Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

skeba 07.12.2009 11:56

Nasi skauci :P nie wiem, czy w ogóle gdzieś zaglądają.
Preferują zapraszać ludzi na testy po zobaczeniu DVD z popisami, tak jak było z Beto i innymi grajkami.
Pozniej przy treningu okazuje sie, że prezentuje zupelnie inny poziom od zaprezentowanych na plycie i dupa, zawodnik zostaje odeslany do domu.

Lemoniadowy Joe 07.12.2009 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 826752)
Nasi skauci :P nie wiem, czy w ogóle gdzieś zaglądają.
Preferują zapraszać ludzi na testy po zobaczeniu DVD z popisami, tak jak było z Beto i innymi grajkami.
Pozniej przy treningu okazuje sie, że prezentuje zupelnie inny poziom od zaprezentowanych na plycie i dupa, zawodnik zostaje odeslany do domu.

akurat moim zdaniem wyglądało to całkiem nieźle np wybór lewego pomocnika juz mieliśmy na pewno 3 niezłych kandydatów Bozok-Leonardo - Kirm , według mnie zaczyna to przypominać profesjonalne działanie

przyszedł niezły Alvarez mógł przyjsc z nim ten obiecujący napastnik Stuani, w ogóle od jakiegoś czasu w naszych przymiarkach transferowych przewijali sie coraz ciekawsi gracz a ze udaje sie transferować tylko niewielką cześć to chyba nie dziwne
Podsumowując wygląda to znacznie lepiej niz np. za czasów Henka gdy Kasper/Kapka rozważali czy kupić Brasilie czy Grzelaka za 1 mln euro :)

arti 07.12.2009 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 826634)
Pisałem to już kilka razy ale napisze jeszcze raz.

Łukasz Piszczek

Za pół roku kończy mu się kontrakt. Hertha zmierza do drugiej ligi co tylko powinno ułatwić zadanie pozyskania go.

Dla Piszczka opcja gry w Polsce też wydaje się najbardziej korzystna w kontekście EURO 2012. Do którego klubu nie przyjdzie w krótkim czasie stanie się wiodącą postacią. Oby to była Wisła a nie Lech czy Legia.

Ja uważam, że bedzie się pazurami trzymał Niemiec czy innego kraju na Zachodzie. Kontekst euro2012 zacznie mieć tak naprawdę znaczenie dopiero od połowy 2011 - wtedy trzeba będzie zagrać dobry sezon żeby się załapać...

PhantomRanger 07.12.2009 18:49

Tak się zastanawiając dochodzę do wniosku, że można z Mauro podpisać nowy kontrakt, bo jeśli chodzi o Diaza to on do pomocy się nie nadaje. Jeśli nie chcą podpisać z nim jako piłkarzem to zrobić go skautem na rynek argentyński i dać mu przykładowo te 5 tyś euro miesięcznie + bonusy za trafione inwestycje a Clebera zrobić skautem na rynek Brazylijski i na tych samych zasadach co Mauro. Jestem pewien, że może to przynieść wiele pożytku. Kupić Pazdana, Kowalski wraca i pozycja stoperów odmłodzona. Jestem za tym aby szukać jednak należy penetrować rynek w polsce. Jest dużo utalentowanych graczy w niższych ligach - ot choćby Hutnik i naprawdę szkoda, że ma takie problemy. Bardzo bym chciał aby wiodło im się dobrze i awansowali do ekstraklasy, a wtedy w Krakowie mamy prawdziwe święto 3 derby na rundę. i Układ tabeli w którym dominują krakowskie kluby 1. Wisła 2. Hutnik. 3 Cracovia lub też 1. Wisła 2. Cracovia 3. Hutnik. Jednak skoro hutnik ma problemy finansowe to można kilku zawodników sprawdzić w kontekscie ich gry w Wiśle, a Hutnik kasą z pewnością nie pogardzi. W małopolsce jest naprawdę wiele klubów w których występuje zdolna młodzież, ale brak skautów uniemożliwia ich wychwycenie a jako przykład niech posłuży ten 19 czy 20 letni bramkarz kupiony z Kmity Zabierzów przez AC Milan. Z Krakowa do Zabierzowa jest powiedzmy 10 km, a z Mediolanu do Zabierzowa około 1400 km. Także gdyby miał hajs w Wiśle być może lepiej by się działo, a z pewnością siatka skautów zostałaby rozbudowana do 20 osób, a nie 3.

Eustachy 07.12.2009 19:13

Ja sie bardzo ciesze, ze Cantoro zegna sie z Wisla w dobrym stylu, ale blagam bez jaj z tym nowym kontraktem dla niego. Nie zapominajmy, ze facet jest juz w wieku przedemerytalnym (jak na pilkarza), a przy tym nie umie biegac i strzelac.
Jestem za tym zeby sprowadzic kogos, kto "setke" robi w troche mniej niz 25 sekund i do tego ma pare lat gry przed soba oraz byc moze uda sie go wytransferowac ze znacznym zarobkiem.

Lemoniadowy Joe 07.12.2009 19:52

piłkarze którym kończą sie kontrakty czerwiec 2010 czyli za free :)

http://www.transfermarkt.de/de/vertr...e/1/index.html

jest przynajmniej 3-4 ciekawych graczy w zasięgu, jeśli chcemy grac w europie :) i nie "zdechnąć" w lidze to i tak musimy poszerzyć kadrę, szczególnie przy naszych przygotowaniu fizycznym

brylant17 07.12.2009 20:16

Hernán Rengifo,Filip Ivanovski,Dawid Nowak, Carlos Costly, Janusz Gancarczyk, Antoni Lukasiewicz,Mariusz Zganiacz, Dariusz Latka

nad nimi bym się zastanowił

Zienczuk8 07.12.2009 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 827019)
Hernán Rengifo,Filip Ivanovski,Dawid Nowak, Carlos Costly, Janusz Gancarczyk, Antoni Lukasiewicz,Mariusz Zganiacz, Dariusz Latka

nad nimi bym się zastanowił

Filip Ivanovski - koles o gorszej skutecznosci niz nasz Cwielong, dodatkowo chcialby wieeelkiego kontraktu:)
Antoni Lukasiewicz - nie zdal u nas testow
Mariusz Zganiacz - kiedys super zapowiadajacy sie pilkarz, dzisiaj poziom 40%Łobo
Nowak - czlowiek kontuzja
Rengifo - OK, tylko ze on juz chcialby chyba odejsc za granice
Dariusz Latka - bez komentarza:)

WLD-SZRW 07.12.2009 21:44

a moze tak w druga strone , co wy na takie propozycje :

1.Anderson Luis de Souza
2.Rivaldo Vitor Borba Ferreira
3.Raúl González Blanco

Mozna obejrzec na YT jak wymiataja , mysle ze spokojnie sa w zasiegu naszego portfela i stanowili by jakas tam konkurencje?
co wy na takie 3 transferki w zblizajacym sie okienku.

Aha . i Pawełek do Podbeskidzia slyszałem .

massoud 07.12.2009 22:06

Adam Le Fondre

http://images.sportinglife.com/09/03...le_2049388.jpg

Prowadzi w klasyfiakcji strzelców w anglielskiej League Two (angielska 3. liga) z 14 bramkami (Rotherham FC), 23 lata.

Peter Whittingham

http://images.icnetwork.co.uk/upl/ic...BDF2F0CE6A.gif

Pomocnik z 11 bramkami na koncie w połowie sezonu w angielskiej Championship (1. liga) 25 lat

WLD-SZRW 07.12.2009 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WLD-SZRW (Post 827077)
a moze tak w druga strone , co wy na takie propozycje :

1.Anderson Luis de Souza
2.Rivaldo Vitor Borba Ferreira
3.Raúl González Blanco

Mozna obejrzec na YT jak wymiataja , mysle ze spokojnie sa w zasiegu naszego portfela i stanowili by jakas tam konkurencje?
co wy na takie 3 transferki w zblizajacym sie okienku.

Aha . i Pawełek do Podbeskidzia slyszałem .

No faktycznie ta trojka graczy wydaje sie byc interesująca

wroobel88 07.12.2009 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WLD-SZRW (Post 827088)
No faktycznie ta trojka graczy wydaje sie byc interesująca

czemu odpisujesz sam sobie ? to nie jest zbyt dobry znak :P

Proud 07.12.2009 23:06

o co Ci wroobel88 chodzi? ;)

tylko konta mu się pomyliły :D

PhantomRanger 07.12.2009 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 827106)
o co Ci wroobel88 chodzi? ;)

tylko konta mu się pomyliły :D

Koleś widocznie na bani jest więc nie ma się co przejmować o ile nie zaczyna mówić sam do siebie :)

Bronex 08.12.2009 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 827084)
Adam Le Fondre

http://images.sportinglife.com/09/03...le_2049388.jpg

Prowadzi w klasyfiakcji strzelców w anglielskiej League Two (angielska 3. liga) z 14 bramkami (Rotherham FC), 23 lata.

Peter Whittingham

http://images.icnetwork.co.uk/upl/ic...BDF2F0CE6A.gif

Pomocnik z 11 bramkami na koncie w połowie sezonu w angielskiej Championship (1. liga) 25 lat

Trzeba poczekać aż przyjadą do Krakowa świętować wieczór kawalerski... złapać najebanych ,związać a rano obudzą się u Skorży w piwnicy...

cassius31krakow 08.12.2009 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 827138)
Trzeba poczekać aż przyjadą do Krakowa świętować wieczór kawalerski... złapać najebanych ,związać a rano obudzą się u Skorży w piwnicy...

:rotfl::rotfl::rotfl:

Sancezz 09.12.2009 19:40

http://www.fotbolti.net/tmp/44289_380_w.jpg

Aflred Finnbogason, najmłodszy i jeden z najskuteczniejszych napastników w lidze islandzkiej. 5 meczy w u21 i 3 bramki. Islandia u21 jest na 1. miejscu w swojej grupie wyprzedzając m.in. Niemców i Czechów.

Forenza 10.12.2009 21:02

a może by tak G.Bartczaka po sezonie za free? za Alvareza którego ponoc Wisła nie wykupi..

http://www.zaglebie-lubin.pl/www/ind...id=art&nr=5798

grzesiek632 10.12.2009 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forenza (Post 828345)
a może by tak G.Bartczaka po sezonie za free? za Alvareza którego ponoc Wisła nie wykupi..

http://www.zaglebie-lubin.pl/www/ind...id=art&nr=5798

to ja jestem nie w temacie czy co? bo jakos nie słyszałem nic o Alvarezie.. skad takie info ze nie podpisze nowego kontraktu?

polska.mysl.szkoleniowa 10.12.2009 21:48

Ja bym wyjął tego młodego bramkarza z Jagi, co go teraz Szamotaniną zastąpili. Młody, mógłby spokojnie powalczyć z Pawełkiem o miejsce w składzie, a jak nie to pewniejszy ławkowicz niż Cebanu. Pytanie czy Jaga puściłaby chłopaka za małe pieniądze. Raczej nie ;c

Wasiu 10.12.2009 21:54

Bo tak naprawde nikt nie wie jak to z Alvarezem jest. Pojawiaja sie tylko jakies plotki chetnie podsycane przez forumowiczow.
Wiemy tylko tyle, ze zostal z Regginy na rok wypozyczony. I tu koncza sie konkrety.
Mozemy sie domyslac, ze jest mu fajnie w druzynie, na wszystkich zdjeciach usmiech od ucha do ucha, gra we wszystkich meczach, po strzeleniu bramki pierwszy leci gratulowac strzelcowi.
Wiemy, ze gra dobrze i powinien zostac.
Nie wiemy natomiast jak prezentuje sie sprawa jego kontraktu. Niektore zrodla podawaly, ze po tym rocznym wypozyczeniu konczy mu sie kontrakt i juz teraz moze podpisac nowy z kim chce. Niby fajnie, chociaz ja nigdy z taka sytuacja sie nie spotkalem. Zawodnikowi konczy sie kontrakt, idzie na wypozyczenie, przedluza kontrakt z macierzystym klubem. Tak bylo chocby w przypadku Kosowskiego.
Jesli okazaloby sie ze rzeczywiscie trzeba Regginie zaplacic to pojawil by sie problem. Bo nie sadze, ze RN tak chetnie placila za bocznego obronce, zwlaszcza w sytuacja gdzie mamy, gorszych bo gorszych, ale 2 innych zawodnikow - Singlara i Burlige.
Podsumowujac, mysle ze sprawa Alvareza szybko sie nie wyjasni, obawiam sie, ze beda pewne problemy, aczkolwiek mam nadzieje, ze wszystko zakonczy sie pozytywnie i Pablo spedzi w Krakowie wiecej czasu.

Forenza 10.12.2009 22:06

dokładnie nie wiadomo jak jest na 100%.
zasugerowałem się tym wywiadem w którym sam zawodnik stwierdza :
"Tak, by za rok nie mieli wątpliwości, czy wykupić mnie z Regginy - powiedział Pablo Alvarez, który przebywa w krakowskim klubie na rocznym wypożyczeniu."

http://sport.onet.pl/,,2034012,,,,wiadomosc.html

tomasz_19 10.12.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forenza (Post 828365)
dokładnie nie wiadomo jak jest na 100%.
zasugerowałem się tym wywiadem w którym sam zawodnik stwierdza :
"Tak, by za rok nie mieli wątpliwości, czy wykupić mnie z Regginy - powiedział Pablo Alvarez, który przebywa w krakowskim klubie na rocznym wypożyczeniu."

http://sport.onet.pl/,,2034012,,,,wiadomosc.html

ale przepraszam, czym się zasugerowałeś? tym, że wyraził ochote dalszej współpracy po okresie wypożyczenia?

P.S czytanie ze zrozumieniem nie jest trudne, wystarczy pomysleć...

Szarny 10.12.2009 22:40

No to jak wkońcu jest z tym Alvarezem? Trzeba będzie za niego płacić, czy nie? Wg. transfermarkt kontrakt z Regginą kończy mu się wraz z końcem sezonu, więc wyglądałoby na to, że wystarczy zaproponować nowy, nawet już teraz zimą. Tyle że w tym wywiadzie sprzed 3 miesięcy sam Alvarez mówi o wykupywaniu go z klubu.. Chyba że redaktorzyna z FN sam wymyślił ten wywiad, jak to często ostatnio bywa.

Selene 11.12.2009 09:47

Powiem tylko że Lech robi mądrze z Sobiechem. A pomyśleć, że my moglibyśmy wywalczyć zniżkę, oddając np Ćwielonga im na wypożyczenie za Sobiecha. Od takiego czasu szukamy wysokiego napastnika...

Kurcze szkoda że nie mamy akurat kasy bo Sobiech i Brożek mogliby stworzyć świetną parę napastników.

eMTe 11.12.2009 18:39

A jak ostatnio gra Cetnarski? Pomyślałem o nim w kontekście dłuższej niedyspozycji Łukasza Garguły...

tommiyacht 11.12.2009 19:38

Oglądalem teraz Piast - Ruch i powiem tak. Sobiech to piłkarz godny uwagi

eMTe 11.12.2009 19:45

Oni się nie chcą osłabiać, więc można im zaoferować, że przejdzie do nas po sezonie i oddać im np. Łobodzińskiego, albo Ćwielonga : )

IncognitoTSW 11.12.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 828669)
Oni się nie chcą osłabiać, więc można im zaoferować, że przejdzie do nas po sezonie i oddać im np. Łobodzińskiego, albo Ćwielonga : )

Nie wezmą - przecież nie chcą się osłabiać. Sam sobie przeczysz

eMTe 11.12.2009 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 828675)
Nie wezmą - przecież nie chcą się osłabiać. Sam sobie przeczysz

Teraz nie chcą się osłabiać, ale czy na nowy sezon tego nie mówili chyba : )

Manager89 11.12.2009 21:11

Ja na miejscu kogoś odpowiadającego za transfery (Skorży??) stworzyłbym liste transferową na której znaleźliby się: Cebanu, Gołoś, Jop, a także w przypadku otrzymania konkretnej kasy Łobodziński, Brożek, Diaz, Marcelo oraz Ćwielong. Nie przedłużałbym kontraktu z Cantoro. Przedłużyłbym kontrakt Pawełka oraz Łukasza Burligi. Nie ściagałbym z wypożyczenia jeszcze Kowalskiego.
Sprowadził w zimie Traore z Lublina. Trzeba będzie w niego troche zainwestować ale cóż. Dalej zainteresowałbym się zawodnikami z wygasającymi w czerwcu przyszłego roku kontraktami. M.in.: Pilarza (Ruch Chorzów), Pawła Golańskiego (Steua Bukareszt), Przemysława Kaźmierczaka (Vitoria Steubal), Marka Gancarczyka (Ślask Wrocław)a z wypożyczeń ściągnać Kubowicza i Kowalskiego w letnim okenku transferowych. Skorża powinien też robić podchody pod młodych: Sadloka,Wilczka i Sobiecha, żeby zatrudnić ich po rundzie wiosennej sezonu 2010/2011.

JrQ- 11.12.2009 21:58

Na szczęscie nigdy nie bedziesz odpowiadal za transfery Wisły... ;)

IncognitoTSW 11.12.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 828782)
Ja na miejscu kogoś odpowiadającego za transfery (Skorży??) stworzyłbym liste transferową na której znaleźliby się: Cebanu, Gołoś, Jop, a także w przypadku otrzymania konkretnej kasy Łobodziński, Brożek, Diaz, Marcelo oraz Ćwielong. Nie przedłużałbym kontraktu z Cantoro. Przedłużyłbym kontrakt Pawełka oraz Łukasza Burligi. Nie ściagałbym z wypożyczenia jeszcze Kowalskiego.
Sprowadził w zimie Traore z Lublina. Trzeba będzie w niego troche zainwestować ale cóż. Dalej zainteresowałbym się zawodnikami z wygasającymi w czerwcu przyszłego roku kontraktami. M.in.: Pilarza (Ruch Chorzów), Pawła Golańskiego (Steua Bukareszt), Przemysława Kaźmierczaka (Vitoria Steubal), Marka Gancarczyka (Ślask Wrocław)a z wypożyczeń ściągnać Kubowicza i Kowalskiego. Skorża powinien też robić podchody pod młodych: Sadloka,Wilczka i Sobiecha, żeby zatrudnić ich po rundzie wiosennej sezonu 2010/2011.

No to logika i konsekwencja tutaj króluje.

Manager89 11.12.2009 22:02

Bo co Pilarz jeden z najlepszych bramkarzy ligi... Kaz, Golański grają regularnie na zachodzie,Marek jest jednymz najlepszych skrzydłowych ekstraklasy

Kowalski i Kubowicz powinni wrócić za pół roku

Locdog 11.12.2009 22:02

Cytat:

Sprowadził w zimie Traore z Lublina. Trzeba będzie w niego troche zainwestować ale cóż. Dalej zainteresowałbym się zawodnikami z wygasającymi w czerwcu przyszłego roku kontraktami. M.in.: Pilarza (Ruch Chorzów), Pawła Golańskiego (Steua Bukareszt), Przemysława Kaźmierczaka (Vitoria Steubal), Marka Gancarczyka (Ślask Wrocław)a z wypożyczeń ściągnać Kubowicza i Kowalskiego. Skorża powinien też robić podchody pod młodych: Sadloka,Wilczka i Sobiecha, żeby zatrudnić ich po rundzie wiosennej sezonu 2010/2011.

To ilu tych Kowalskich jest na wypożyczeniu??

someone_TSW 11.12.2009 22:03

Cytat:

Nie ściagałbym z wypożyczenia jeszcze Kowalskiego..

Cytat:

a z wypożyczeń ściągnać Kubowicza i Kowalskiego.

10 znakow...

zbymak 12.12.2009 09:52

Podobno kilku zawodnikow Wisła wypozyczy do Zagłebia L wczoraj na meczu był przyszły dyr niejaki towarzysz Kapka i rozmawial na ten temat z Bossem

Sancezz 12.12.2009 11:48

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...ri/profil.html teraz mu się kończy kontrakt.

SuzukiAutomobile 12.12.2009 13:10

Gdybym był niekoniecznie bogaty to oddałbym za darmo Wojciecha Ł. zwanego też "łodygą". Zawodnik nie prezentuje poziomu uprawniającego do gry w zespole MISTRZA POLSKI. To zwykły wyrobnik, bazujący na mitach, że "ktoś kiedyś widział w nim talent" Tymczasem to stary 28 letni koń, do tego pobierający najwyższą gaże w zespole. oddałbym nawet za darmo do Amici, niech im obciąża budżet :-)

Ćwielonga bym zostawił, jego wynagrodzenie jest 1/4 zarobków Łobo , a czasami taki wariat się przydaje na końcówki. Niech was nie zmyli ostatnia jego słaba gra, bo miewal mecze w których dużo wnosił na zmiany.

runner 12.12.2009 15:52

Łobodziński - lista transferowa ( mit supertalentu, przeciętniak, nie ciągnie zespołu do przodu, nie zrywa),
Jop - lista transferowa,
Ćwielong - wypożyczenie (niech nabierze wyrafinowania w choćby np Ruchu jeśli sprzedadzą Niedzielana)
Jirsak - wypożyczenie albo ogrywanie na siłę i mimo wszystko nie jest to lider środkowej linii)
Diaz - czemuż on na siłę gra w pomocy zamiast konkurować z Brożkiem na obronie, który zaczyna czuć się niezastąpiony w zespole (troszkę pokory panie Brożek, który jest w miarę solidny, ale nigdy w Wiśle nie błyszczał)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl