![]() |
Przeczytałem dzisiaj w PS wywiad z tym niemieckim chirurgiem który operował Gargamela (Fass chyba) i włos na głowie mi się zjeżył. Gdy czytałem w brukowcach że zostawił w kolanie Guły igłę to myślałem że to takie standardowe jajca ale chłop sam się do tego przyznał. Co ciekawe nie powiedział o tym po zabiegu Gule (liczył że tego nie zauważą na rezonansie?? ) a teraz twierdzi że jest bzdurą twierdzenie że igła w kolanie może przeszkadzać w rehabilitacji :shock: .
Gdyby to nie było tak tragiczne to było to naprawdę bardzo :D . A kiedyś niemiecki lekarz był synonimem solidności... |
Cytat:
W Dziennniku Polskim tez szeroko o tym pisano. Bo to tez wazne jak tam dokladnie bedzie ta operacja przeprowadzana,bo to zalezy jak dlugo Gula bedzie przechodzil rehebilitacje..dla nas wazna kwestia.. |
Kto zarabia najwięcej w Ekstraklasie?
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html ...W drużynie mistrzów Polski najlepiej opłacanym zawodnikiem jest Wojciech Łobodziński (65 tys. PLN), natomiast niekwestionowana gwiazda zespołu, Brazylijczyk Marcelo - zarabia raptem 8 tysięcy złotych.... No to jakaś parodia. |
8 tysięcy złotych, czyli 96 tys. rocznie? A więc mniej niż 25 tys. € rocznie... Więcej, to on zarabiał w Brazylii więc są to wierutne bzdury. A ranking sporządził:
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do Garguły to niestety wszyscy się poruszamy po omacku. Nikt nie powie prawdy bo prawdopodobnie zarówno doktor cudotwórca jak i rehabilitanci są winni. Rozmawiałem z ortopedą ( sam jestem na etapie rehabilitacji) i również powiedział że igła w nodze to duże niedopatrzenie ale niekoniecznie musi przeszkadzać. Problem jest taki że nie wiemy czy tylko igłę zostawili, czy nie spierd..... czegoś innego. Co do rehabilitacji to po moim dość skomplikowanym złamaniu ( z naderwaniem wiązadeł) mnie cały czas powtarzali że operacja to jedno ale rehabilitacja to będzie druga nie mniej ważna połowa leczenia.
|
http://naszfutbol.pl/news/gargula-juz-po-operacji-250 - Tutaj jest skrócony news z oficjalki. Zgadzam sie z rafkurem. Nikt nie chce niestety powiedzieć prawdy ;/
|
Coś o doktorku Fassie
|
Cytat:
|
Garguła przeszedł drugą operację w Łodzi. Przydałaby się o tym wzmianka na stronie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli tego kolanka porządnie nie naprawili w Austrii, to strach pomyśleć co z nim zrobią w Polsce ;)
Zresztą lekarz, który przeprowadził pierwszą operację jest powszechnie znany, więc wcześniej trzeba było pomyśleć, a nie teraz gadać, że źle poskładał Jarzębowskiego czy kogoś tam. Przez czystą głupotę tracimy zawodnika na kolejne pół roku i nie chodzi już o pieniądze, które zarabia, ale o to, że brakuje nam OP w środku. Ciężka prawda, ale Lech jest profesjonalniej zorganizowany od nas pod niemal wszystkimi względami i u nich nie ma miejsca na głupie pomyłki. |
Cytat:
|
Cytat:
To Wisly wina ze jakis pseudolekarz zaszyl Gargule igłe w nodze?? no prosze cie my to mamy jakiegos cholernego niefarta,kiedy wreszcie niby mamy nastepce Szymka w roli rozgrywajacego ,ten zamiast grac bedzie sie po sądac włoczyc a potem rehabilitowac.ehhhhh |
A wykonano tylko artroskopie czy również dokonano rekonstrukcji więzadeł ?
|
Mieliśmy gościa, co zamiast po boiskach, biegał po kasynach, teraz mamy gościa, który zamiast po boiskach, biega po sądach :)
|
Cytat:
|
kurcze, to już się staje powoli regułą, że Wisła zatrudnia piłkarzy, żeby ich potem utrzymywać... Czy to dom spokojnej starości do cholery? Zatrudnijmy wreszcie specjalistów na etacie lekarza... Najpierw Dawidowski, teraz Garguła...
|
Nie tylko Dawidowski i Garguła, ale niestety także Gołoś, może ktoś wie co z nim?
|
Cytat:
|
Cytat:
To taki stan na koniec listopada, chyba nic się później nie zmieniło,. Oby, tfu! |
A propo Gołosia, to kiedy ostatni raz chłop wyszedł i coś pobiegał za piłką w meczu o stawkę? Ja już straciłem poczucie czasu.
|
Cytat:
|
Co do Garguły to ta operacja była niepotrzebna skoro lekarz stwierdził że ta igła nie będzie przeszkadzać w wykonywaniu ruchów?
|
http://wisla-online.pl/news/malecki-...ane-gburem-759
nagonka na Patryka ucichła i dobrze, bo zrobiono z niego chama i gbura za pare wulgaryzmów i szczerych słów... takich zawodników potrzebujemy jeszcze minimum 10 :) |
Czyli wygląda na to, że skoro z więzadłami jest wszystko w porządku to Garguła niedługo wznowi treningi lol.:) oby.
|
Cytat:
|
Cytat:
sory za literówke, ale nie musisz mi jej wypominać |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Garguły - tak zaraz po zabiegu na rehabilitację będzie szedł? |
co do Garguły to miał czyszczenie stawu kolanowego, więc zwykłą artroskopie. Więc 2 dni i rehabilitować chyba może
|
http://sport.wp.pl/kat,109318,title,...wiadomosc.html
A Małecki lubi sobie czasem posłuchać disco polo :D |
Na jednej z płyt obowiązkowo http://www.youtube.com/watch?v=vaCeBsu8f9o
|
Cytat:
To ma być jakiś żart? Czy po prostu Garguła trafił do kolejnego pseudofachowca? |
Operacja Garguły
Kilka szczegółów odnosnie zabiegu: zabieg trwał 1.5 g czyszczono kolano ze zrostów i krwiaków i teraz kolano ma pełny wyprost.Najwazniejsze ze nie były robione wiezadła.Kolano ma lekki obrzęk ale jest okładane lodem i podawane sa antybiotyki i wszystko wyglada dobrze.Teraz bedą najwazniejsze 2 tygodnie po których bedzie mozna okreslic stan kolana i rozpocząc rehabilitacje oraz okreslic termin powrotu na boisko.Łukasz za operacje u Fassa zapłacił sam i kosztowalo to 7.5 tys euro a nie jak bylo podawane 4. Stawka u Fassa to 4.5 tys od więzadła ale jak to okresłiłFass przypadek Łukasza jest bardziej skomplikowany ( niezłe jaja policzył więcej i jeszcze spieprzył)Igła nie bedzie usuwana bo ma ona nie przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu nogi
|
Cytat:
|
"Ma pan 10-centymetrowy gwozdz w mózgu ale raczej nie bedzie przeszkadzal".
|
Cytat:
Jak jakikolwiek lekarz może mówić, że przypadkowo pozostawione ciało obce w organiźmie nie będzie sprawiać żadnych problemów i to jeszcze zawodowemu piłkarzowi?! A jak kiedyś Garguła np: podczas meczu oberwie w kolano i igła się przesunie? Albo coś innego złego się stanie, dajmy na to podczas rehabilitacji? Czy ktoś tu ma odrobinę wyobraźni i wiedzy, czy tylko nasi piłkarze latają od jednego felczera do drugiego znachora? To jest coś niebywałego. Kiedy Wisła stała się areną filmu "Czy leci z nami pilot 3"? Profesjonalizm made in Poland, psiahmać.... |
czy aby ta igła jest z takiego materiału z jakiego są protezy np. stawów ?? bo moze ta igła nie ma wplywu na mechanike ruchu, odczuwanie bólu itd. ale co z kwestią , że tak powiem, bio-komptabilności tej igły z otoczeniem czyli wnetrzen kolana Łukasza, po jakiś czasie mogą pojawiać sie złogi, zatory itd.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl