Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wislak68 21.12.2009 23:02

Przeczytałem dzisiaj w PS wywiad z tym niemieckim chirurgiem który operował Gargamela (Fass chyba) i włos na głowie mi się zjeżył. Gdy czytałem w brukowcach że zostawił w kolanie Guły igłę to myślałem że to takie standardowe jajca ale chłop sam się do tego przyznał. Co ciekawe nie powiedział o tym po zabiegu Gule (liczył że tego nie zauważą na rezonansie?? ) a teraz twierdzi że jest bzdurą twierdzenie że igła w kolanie może przeszkadzać w rehabilitacji :shock: .
Gdyby to nie było tak tragiczne to było to naprawdę bardzo :D . A kiedyś niemiecki lekarz był synonimem solidności...

Wojtas 21.12.2009 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 832947)
Garguła miał mieć dzisiaj zabieg. Mogłaby oficialna napisać, czy w końcu doszło do rekonstrukcji więzadła, czy skończyło się na mnie poważnych sprawach.

W Dziennniku Polskim tez szeroko o tym pisano.

Bo to tez wazne jak tam dokladnie bedzie ta operacja przeprowadzana,bo to zalezy jak dlugo Gula bedzie przechodzil rehebilitacje..dla nas wazna kwestia..

laxa 22.12.2009 08:53

Kto zarabia najwięcej w Ekstraklasie?

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

...W drużynie mistrzów Polski najlepiej opłacanym zawodnikiem jest Wojciech Łobodziński (65 tys. PLN), natomiast niekwestionowana gwiazda zespołu, Brazylijczyk Marcelo - zarabia raptem 8 tysięcy złotych....

No to jakaś parodia.

flamengista 22.12.2009 08:58

8 tysięcy złotych, czyli 96 tys. rocznie? A więc mniej niż 25 tys. € rocznie... Więcej, to on zarabiał w Brazylii więc są to wierutne bzdury. A ranking sporządził:

Cytat:

Czołówka najlepiej zarabiających piłkarzy według "Faktu"
bez komentarza.

arti 22.12.2009 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 832843)

Stopa życiowa Mu się trochę obniży... tak do 10 tys. pln miesięcznie. W Polonii B., Ruchu czy Piaście, które też Go (ponoć) chcą też niewiele lepiej o ile w ogóle.

rafkur 22.12.2009 09:11

Co do Garguły to niestety wszyscy się poruszamy po omacku. Nikt nie powie prawdy bo prawdopodobnie zarówno doktor cudotwórca jak i rehabilitanci są winni. Rozmawiałem z ortopedą ( sam jestem na etapie rehabilitacji) i również powiedział że igła w nodze to duże niedopatrzenie ale niekoniecznie musi przeszkadzać. Problem jest taki że nie wiemy czy tylko igłę zostawili, czy nie spierd..... czegoś innego. Co do rehabilitacji to po moim dość skomplikowanym złamaniu ( z naderwaniem wiązadeł) mnie cały czas powtarzali że operacja to jedno ale rehabilitacja to będzie druga nie mniej ważna połowa leczenia.

qnradek 22.12.2009 12:05

http://naszfutbol.pl/news/gargula-juz-po-operacji-250 - Tutaj jest skrócony news z oficjalki. Zgadzam sie z rafkurem. Nikt nie chce niestety powiedzieć prawdy ;/

zbymak 22.12.2009 12:33

Coś o doktorku Fassie

http://www.legia.com.pl/pl/27434,Jar...e_Garguly.html

palikot 22.12.2009 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 833114)
8 tysięcy złotych, czyli 96 tys. rocznie? A więc mniej niż 25 tys. € rocznie... Więcej, to on zarabiał w Brazylii więc są to wierutne bzdury. A ranking sporządził:

bez komentarza.

Przeciez ja pamietam przy podpisywaniu kontraktu mowiło sie ze bedzie zarabiał 250 tysiecy euro rocznie... Juz widze jak redaktorzy faktu trudzili sie i głowili dzwonili jeździli po wszystkich klubach i wyciągali tajne informacje dot. najlepszych kontarktów od pracownikow klubów jeszcze im za to płacać... :lol:

mario69 22.12.2009 12:48

Garguła przeszedł drugą operację w Łodzi. Przydałaby się o tym wzmianka na stronie

Marszałek 22.12.2009 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 833183)
Garguła przeszedł drugą operację w Łodzi. Przydałaby się o tym wzmianka na stronie

A chociaż dobrą nogę mu operowali?

QBAS 22.12.2009 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 833202)
A chociaż dobrą nogę mu operowali?

Nogę powiadasz.. ;)

mario69 22.12.2009 17:06

Jeśli tego kolanka porządnie nie naprawili w Austrii, to strach pomyśleć co z nim zrobią w Polsce ;)

Zresztą lekarz, który przeprowadził pierwszą operację jest powszechnie znany, więc wcześniej trzeba było pomyśleć, a nie teraz gadać, że źle poskładał Jarzębowskiego czy kogoś tam. Przez czystą głupotę tracimy zawodnika na kolejne pół roku i nie chodzi już o pieniądze, które zarabia, ale o to, że brakuje nam OP w środku. Ciężka prawda, ale Lech jest profesjonalniej zorganizowany od nas pod niemal wszystkimi względami i u nich nie ma miejsca na głupie pomyłki.

wislak68 22.12.2009 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 833294)
.... Ciężka prawda, ale Lech jest profesjonalniej zorganizowany od nas pod niemal wszystkimi względami i u nich nie ma miejsca na głupie pomyłki.

Np leczenie Arboledy.

Wojtas 22.12.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mario69 (Post 833294)
Ciężka prawda, ale Lech jest profesjonalniej zorganizowany od nas pod niemal wszystkimi względami i u nich nie ma miejsca na głupie pomyłki.

To Wisly wina ze jakis pseudolekarz zaszyl Gargule igłe w nodze??

no prosze cie

my to mamy jakiegos cholernego niefarta,kiedy wreszcie niby mamy nastepce Szymka w roli rozgrywajacego ,ten zamiast grac bedzie sie po sądac włoczyc a potem rehabilitowac.ehhhhh

mcovalski 22.12.2009 21:15

A wykonano tylko artroskopie czy również dokonano rekonstrukcji więzadeł ?

martin_6 22.12.2009 21:44

Mieliśmy gościa, co zamiast po boiskach, biegał po kasynach, teraz mamy gościa, który zamiast po boiskach, biega po sądach :)

_ukoL 22.12.2009 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 833447)
Mieliśmy gościa, co zamiast po boiskach, biegał po kasynach, teraz mamy gościa, który zamiast po boiskach, biega po sądach :)

Najgorsze jest to, że obaj mają karnety do różnego rodzaju klinik. Wiem, że to nie wina piłkarzy, bo zdrowia się nie wybiera ale szlag mnie trafia, że najpierw talent Dawidowskiego poszedł się je..., a teraz wszystko wskazuje na to, że Garguła też już nawet jeżeli wróci to nie będzie tym piłkarzem jakiego oczekujemy. Pech, fatum, nie wiem jak to nazwać?

tomasz_19 22.12.2009 22:05

kurcze, to już się staje powoli regułą, że Wisła zatrudnia piłkarzy, żeby ich potem utrzymywać... Czy to dom spokojnej starości do cholery? Zatrudnijmy wreszcie specjalistów na etacie lekarza... Najpierw Dawidowski, teraz Garguła...

licoo 22.12.2009 22:08

Nie tylko Dawidowski i Garguła, ale niestety także Gołoś, może ktoś wie co z nim?

wolfy 23.12.2009 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 833458)
Nie tylko Dawidowski i Garguła, ale niestety także Gołoś, może ktoś wie co z nim?

Kukiełka, Kuźba, Varga, Svitlica...

Żmijka 23.12.2009 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 833458)

Koniec jesieni trenował już normalnie w miarę z drużyną, przygotowana ma zacząć ze wszystkimi na 100% no i być do grania na wiosnę (może nie od 1 meczu, chociaz kto wie).

To taki stan na koniec listopada, chyba nic się później nie zmieniło,. Oby, tfu!

buczo1985 23.12.2009 03:08

A propo Gołosia, to kiedy ostatni raz chłop wyszedł i coś pobiegał za piłką w meczu o stawkę? Ja już straciłem poczucie czasu.

Bartosz 23.12.2009 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 833526)
A propo Gołosia, to kiedy ostatni raz chłop wyszedł i coś pobiegał za piłką w meczu o stawkę? Ja już straciłem poczucie czasu.

2008-05-03 80 minut w barwach Górnika Zabrze przeciwko GKSowi Bełchatów.

Wiślak-1990 23.12.2009 11:32

Co do Garguły to ta operacja była niepotrzebna skoro lekarz stwierdził że ta igła nie będzie przeszkadzać w wykonywaniu ruchów?

tomasz_19 23.12.2009 11:37

http://wisla-online.pl/news/malecki-...ane-gburem-759

nagonka na Patryka ucichła i dobrze, bo zrobiono z niego chama i gbura za pare wulgaryzmów i szczerych słów... takich zawodników potrzebujemy jeszcze minimum 10 :)

Acapelo 23.12.2009 11:51

Czyli wygląda na to, że skoro z więzadłami jest wszystko w porządku to Garguła niedługo wznowi treningi lol.:) oby.

Rob_Zombie 23.12.2009 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 833574)
http://wisla-online.pl/news/malecki-...ane-gburem-759

nagonka na Patryka ucichła i dobrze, bo zrobiono z niego hama i gbura za pare wulgaryzmów i szczerych słów... takich zawodników potrzebujemy jeszcze minimum 10 :)

Co to jest 'hama'?

tomasz_19 23.12.2009 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 833577)
Co to jest 'hama'?

szynka po angielsku buahaha xD

sory za literówke, ale nie musisz mi jej wypominać

mic 23.12.2009 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 833579)
szynka po angielsku buahaha xD

Nie pomylilo Ci sie czasem to forum z onetem ?

haeno 23.12.2009 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 833579)

sory za literówke, ale nie musisz mi jej wypominać

gwoli ścisłości popełniłeś błąd ortograficzny, a nie literówkę.

Co do Garguły - tak zaraz po zabiegu na rehabilitację będzie szedł?

szprotson 23.12.2009 13:12

co do Garguły to miał czyszczenie stawu kolanowego, więc zwykłą artroskopie. Więc 2 dni i rehabilitować chyba może

KuLwIk 23.12.2009 13:46

http://sport.wp.pl/kat,109318,title,...wiadomosc.html

A Małecki lubi sobie czasem posłuchać disco polo :D

element 23.12.2009 14:05

Na jednej z płyt obowiązkowo http://www.youtube.com/watch?v=vaCeBsu8f9o

Markus 23.12.2009 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 833572)
Co do Garguły to ta operacja była niepotrzebna skoro lekarz stwierdził że ta igła nie będzie przeszkadzać w wykonywaniu ruchów?

To są jakieś kolejne jaja. Wiązadła w porządku, igła nie przeszkadza :shock: - czyli co było źle, skoro wszystko jak słyszymy było dobrze? Fass nagle nie spieprzył operacji? Bo wychodzi na to, że nie spieprzył, skoro nie ma nic do poprawiania... :shock:

To ma być jakiś żart? Czy po prostu Garguła trafił do kolejnego pseudofachowca?

zbymak 23.12.2009 14:24

Operacja Garguły

Kilka szczegółów odnosnie zabiegu: zabieg trwał 1.5 g czyszczono kolano ze zrostów i krwiaków i teraz kolano ma pełny wyprost.Najwazniejsze ze nie były robione wiezadła.Kolano ma lekki obrzęk ale jest okładane lodem i podawane sa antybiotyki i wszystko wyglada dobrze.Teraz bedą najwazniejsze 2 tygodnie po których bedzie mozna okreslic stan kolana i rozpocząc rehabilitacje oraz okreslic termin powrotu na boisko.Łukasz za operacje u Fassa zapłacił sam i kosztowalo to 7.5 tys euro a nie jak bylo podawane 4. Stawka u Fassa to 4.5 tys od więzadła ale jak to okresłiłFass przypadek Łukasza jest bardziej skomplikowany ( niezłe jaja policzył więcej i jeszcze spieprzył)Igła nie bedzie usuwana bo ma ona nie przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu nogi

Marszałek 23.12.2009 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 833630)
Kil)Igła nie bedzie usuwana bo ma ona nie przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu nogi

To są już jakieś jaja. Skąd ta pewność,że nie będzie przeszkadzać?a jak w trakcie rehabilitacji coś będzie go uwierało to co w takim wypadku znów na stół?,albo jak w czasie meczu poczuje coś dziwnego w kolanie to co wtedy? Najgorsze jest to,że w klubie nie ma kogoś kto by to jednoznacznie ocenił i fachowo się wypowiedział. Czyli stan na dziś - facet ma rehabilitacje z igłą w nodze:) z nadzieją,że mu nie zacznie przeszkadzać. Już tego co pisze Markus nie ma co roztrząsać,bo tylko strach człowieka ogarnia jak sobie uzmysłowi jak to wszytko działa.

Maciuś 23.12.2009 15:27

"Ma pan 10-centymetrowy gwozdz w mózgu ale raczej nie bedzie przeszkadzal".

Markus 23.12.2009 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 833648)
strach człowieka ogarnia jak sobie uzmysłowi jak to wszytko działa.

Nie tylko strach. Gdyby to nie było aż tak smutne i żałosne, byłoby śmieszne.

Jak jakikolwiek lekarz może mówić, że przypadkowo pozostawione ciało obce w organiźmie nie będzie sprawiać żadnych problemów i to jeszcze zawodowemu piłkarzowi?! A jak kiedyś Garguła np: podczas meczu oberwie w kolano i igła się przesunie? Albo coś innego złego się stanie, dajmy na to podczas rehabilitacji?

Czy ktoś tu ma odrobinę wyobraźni i wiedzy, czy tylko nasi piłkarze latają od jednego felczera do drugiego znachora?

To jest coś niebywałego. Kiedy Wisła stała się areną filmu "Czy leci z nami pilot 3"?

Profesjonalizm made in Poland, psiahmać....

tommiyacht 23.12.2009 15:35

czy aby ta igła jest z takiego materiału z jakiego są protezy np. stawów ?? bo moze ta igła nie ma wplywu na mechanike ruchu, odczuwanie bólu itd. ale co z kwestią , że tak powiem, bio-komptabilności tej igły z otoczeniem czyli wnetrzen kolana Łukasza, po jakiś czasie mogą pojawiać sie złogi, zatory itd.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl