Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 21.09.2010 09:06

Czemu niby w przyszlym roku moze nie byc okazji?

Jesli info o Paczku i Statyscie z Wladcy Pierscieni prawdziwe to musza miec ostro nawalone w bani... Smuda nie popusci.

martin_6 21.09.2010 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 983985)

Racja, zawsze możemy na was trafić w Pucharze Polski jakby co :)

Marszałek 21.09.2010 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 983969)
Bakero albo Lenczyk trenerem Śląska.
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...y_Bakero_.html

Z całym szacunkiem ale taki artykuł to....co to w ogóle jest. Kandydatami do stolca w Sląska są Lenczyk i Bakero ,bo stracili robotę super trop,ale założę się,że nikt w Wrocławiu o nich nie myśli. O Lenczyku w szczególności. Jeszcze bym dopisał Michniewicza,bo tez dawno niczego nie trenował,no i rzecz jasna dorzucić należy Larssona, co do Wisły był przymierzany. A i pewnie Jimenez też zaraz w jakimś ejakulacie się pojawi. Lepiej by zrobili jakby napisali kto jest dostępny na rynku wg ich źródeł a nie artykuły na zasadzie może lub kto wie. Brakuje tylko sakramentalnego "chcący zachować anonimowość"

Abstrahując od artykułu. Prawdą jest,że Tarasiewicz pogubił się i zespół gra słabiutko. Jest to przykład typowego polskiego szkoleniowca. Przedstawiciel nowo mody trenerskiej, zespół dostaje kolejny mecz w tył a on mówi,że wszystko jest ok. Tak jak Ulatowski, tez nie widzi sensu cokolwiek zmieniać. Albo nie widzą błędów albo nie są świadomi tego co robią. Dla mnie Ulatowski stracił jakiekolwiek kompetencje aby być trenerem. Może III liga,choć nie podejrzewam,aby dał sobie rade.A Tarasiewicz póki co jest na tej samej nikczemnej drodze więc niech nie mówi,że wszystko jest ok tylko zacznie szukać przyczyn takiej postawy swojej drużyny. Szczerze mówiąc Tarasiewicz mnie rozczarował. Sądziłem,że okres kiedy Śląsk grał naprawdę solidna piłkę,miłą dla oka nie jest dziełem przypadku,chwili. Przyglądałem się czy Śląsk będzie grał lepiej,dojrzalej taktycznie,ale nic z tego. Pierwszy sezon w lidze to był typowy syndrom pierwszego sezonu w najwyższej klasie rozgrywkowej. Awans i wszyscy zdziwieni co ten beniaminek wyprawia. Okres ten Śląsk ma za sobą i widać,że z roku na rok jest coraz gorzej. A miała być czołówka ligi,solidne 5-6 miejsce. Szkoda. Potrzebna jest zmiana na stolcu,bo za kilka kolejek naprawdę może być cieniutko i w przyszłej rundzie będzie walka o każdy punkt na wagę utrzymania.

7 kotów 21.09.2010 09:54

Lenczykowi to ja zycze jak najgorzej. Praca w Slasku zdecydowanie w tych kategoriach nie lezy.

szczebrzeszcz 21.09.2010 10:00

czułem że tak będzie ze Śląskiem, choć po transferach i pierwszych dwóch bramkach argentynczyka łudziłem się że jednak będzie inaczej

w poprzedni dwóch sezonach Śląsk miał o wiele lepszy terminarz, gdzie najpierw narobił punktów, a później spokojnie doczłapał do końca sezonu

za jedyny sukces w tych pierwszych meczach można uznać remis z Jagą, choć przed sezonem wygrana nie byłaby zaskoczeniem

emj10 21.09.2010 10:01

Cytat:

Jesli info o Paczku i Statyscie z Wladcy Pierscieni prawdziwe to musza miec ostro nawalone w bani... Smuda nie popusci.

Czyżby w końcu wyszło na jaw kto jest tym gejowym w Legii?
Wątpliwe to jest ze względu na to, że ma żonę i dziecko, ale kto wie... :P

legion18 21.09.2010 10:13

Cytat:

Może się boją, że ich znowu na Hute wywieje:p

Semper Fidelis 1985 21.09.2010 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 984023)
Może się boją, że ich znowu na Hute wywieje:p

Bardziej prawdopodobny jest spadek Legi niż nasz powrót na Hute

bridgeburner 21.09.2010 10:15

Jak Śląsk calą linie pomocy(3/4) wystawia z tytanów cieżkiej pracy:rotfl:
tj naszych młodzieżowych mistrzów i vicemistrzów Europy z przełomu wieków
to takie są efekty
Zreszta jak jeszcze doliczyć Matusiaka, Łobo, Grzelaka to z nich naprawde interesujaca ekipa wyrosla
o Nawotczyńskim czy Napierale z litości tylko wspomne

szprotson 21.09.2010 12:24

w Śląsku ćwierkają teraz opcja hiszpańska

oby nie Bakero, który ponoć zadłużony na masę u chłopaków z miasta

jachting 21.09.2010 12:30

Ja jestem docelowo za powiększeniem ekstraklasy do 18 zespołów .
Zmniejszenie do 10 czy 12 drużyn byłoby dobre ale z 10 lat temu .

-ilość dużych stadionów- miast
-wielkość kraju , potencjał i wykorzystanie tego potencjału - duże miasta i kluby z aspiracjami bede zapraszane do takiej ligi , mała liga byłaby zaś zamknięta
-pochłanianie , siła rynku - dużo większe wykorzystanie i ciągniecie z potencjału krajowego jak i zagranicznego , poprzez szkolenie , wyszukiwanie (wiecej klubów obejmuje,gospodaruje też wiecej terenu) , scauting , inwestycje .

Marszałek 21.09.2010 12:36

Kolega wyżej widzę model amerykański chce wprowadzić. Słuszny ale nie na nasze europejskie standardy. Pzoa tym nie wiem czy UEFA zgadza się na zamknięte ligi tak jak sugerujesz powyżej.

0 22 21.09.2010 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 983972)
mimo mizerii drużyny z Warszawy

czujcie się wyróżnieni:)

Wyróżnieni? To są drogie bilety? Na nowoczesny stadion, na sam środek? Mam zapodać bilety na Lecha u nas, na podobne miejsca? :)

Ja sam kupiłem kobiecie bilet (z racji tego, że mam karnet) na skrajny sektor trybuny wzdłuż boiska i kosztowało mnie to 77 zł, a Ty mówisz, że 60 zł za miejsca na środku, dla faceta to duzo? Pewnie na sam środek byłaby stówka, a dla faceta ze 120.. :)

Proud 21.09.2010 12:40

Nie, że drogie, tylko droższe od tych na pozostałe mecze.

Czytaj uważnie.

ps: kurde, ta kampania iti o nowym stadionie sprawiła, że nawet wysokimi cenami biletów się chlubicie. Masakra, jak można manipulować tłumem...

0 22 21.09.2010 12:43

Chlubimy? Raczej przeraża mnie to, że jesteśmy biletową wyspą na tle całej Polski. U Was za średnią gre i mecz z Legią płaci się 60 zł, u nas za mecz z Lechem i totalna padake zażyczyli sobie 130 zł (sprawdziłem)..

Nie ma mowy o żadnym chlubieniu, po prostu zadziwiłem się, że te Wasze 'droższe' są u nas najtańsze... (na nową Żyletę 50 zł...)

Marszałek 21.09.2010 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 984098)
Chlubimy? Raczej przeraża mnie to, że jesteśmy biletową wyspą na tle całej Polski. U Was za średnią gre i mecz z Legią płaci się 60 zł, u nas za mecz z Lechem i totalna padake zażyczyli sobie 130 zł (sprawdziłem)..

Nie ma mowy o żadnym chlubieniu, po prostu zadziwiłem się, że te Wasze 'droższe' są u nas najtańsze... (na nową Żyletę 50 zł...)

Bilety u Was w cenie Bundesligi.

Proud 21.09.2010 12:50

No rozumiem.

I z jednej strony wam zazdroszczę. Z tej sportowo - finansowej. Jeśli w takich cenach, będziecie w stanie zapełniać cały stadion, to + dla Was. Mniejszy czynsz za stadion niż na Wiśle, czy Lechu, a zdecydowanie większe wpływy z biletów.

Jednak jako kibic, cieszę się, że na Wisłę bilety są w przystępnych cenach. Każdy chłopak, zaoszczędzając na piwku czy innych "przyjemnościach" będzie w stanie wydać raz na 2 tygodnie 20 zł i zobaczyć swój klub na żywo. U Was, już nie jest z tym tak kolorowo.

Moim zdaniem, patrząc na poziom ligi, zamożność społeczeństwa, standardy stadionów ceny na Wiśle są idealne.

0 22 21.09.2010 12:57

Jaki czynsz jest na Lechu i Wiśle?

arti 21.09.2010 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 984000)
Abstrahując od artykułu. Prawdą jest,że Tarasiewicz pogubił się i zespół gra słabiutko. Jest to przykład typowego polskiego szkoleniowca. Przedstawiciel nowo mody trenerskiej, zespół dostaje kolejny mecz w tył a on mówi,że wszystko jest ok. Tak jak Ulatowski, tez nie widzi sensu cokolwiek zmieniać. Albo nie widzą błędów albo nie są świadomi tego co robią. Dla mnie Ulatowski stracił jakiekolwiek kompetencje aby być trenerem. Może III liga,choć nie podejrzewam,aby dał sobie rade.A Tarasiewicz póki co jest na tej samej nikczemnej drodze więc niech nie mówi,że wszystko jest ok tylko zacznie szukać przyczyn takiej postawy swojej drużyny. Szczerze mówiąc Tarasiewicz mnie rozczarował. Sądziłem,że okres kiedy Śląsk grał naprawdę solidna piłkę,miłą dla oka nie jest dziełem przypadku,chwili. Przyglądałem się czy Śląsk będzie grał lepiej,dojrzalej taktycznie,ale nic z tego. Pierwszy sezon w lidze to był typowy syndrom pierwszego sezonu w najwyższej klasie rozgrywkowej. Awans i wszyscy zdziwieni co ten beniaminek wyprawia. Okres ten Śląsk ma za sobą i widać,że z roku na rok jest coraz gorzej. A miała być czołówka ligi,solidne 5-6 miejsce. Szkoda. Potrzebna jest zmiana na stolcu,bo za kilka kolejek naprawdę może być cieniutko i w przyszłej rundzie będzie walka o każdy punkt na wagę utrzymania.

Widziałem Tarasiewicza z rok temu w Liga plus extra. Facet robił wrażenie, że ma kłopot ze składaniem poprawnych zdań (może trema przed kamerą???), więc co oni miał nawojować. Niezła kariera w przeszłości i schludny wygląd na meczach nie wystarczy.

Proud 21.09.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 984107)
Jaki czynsz jest na Lechu i Wiśle?

Na Lechu słyszałem, że może nawet 10mln zł.

A na Wiśle, na bank ponad 5 baniek.

pchelas 21.09.2010 13:03

Na Legię ceny największe ale i zarobki w Warszawie najwyższe :P

0 22 21.09.2010 13:04

To z tego co ja wiem u nas 3 mln + 8 mln kosztów utrzymania stadionu (nie wiem czy to jest powszechne, czy normalka, ze klub a nie właściciel go utrzymuje).

Sartre 21.09.2010 13:06

Cytat:

No rozumiem.

I z jednej strony wam zazdroszczę. Z tej sportowo - finansowej. Jeśli w takich cenach, będziecie w stanie zapełniać cały stadion, to + dla Was. Mniejszy czynsz za stadion niż na Wiśle, czy Lechu, a zdecydowanie większe wpływy z biletów.
To w sumie typowe dla Warszawy - zarabia się więcej, ale i więcej się płaci. Pewnie zrobili jakieś badania ile da się z kibiców wycisnąć. I trafili idealnie - przy biletach 2x droższych niż w reszcie kraju i tak frekwencję mają niezłą. Gdyby Legia jeszcze grała jak trzeba, to podejrzewam, że i wraz z brakującą trybuną i tak by zapełniali z niewielkimi dziurami, bo pikniki lubią sukces, a stadion jest ładny, akustycznie fajny, wygodny i w ogóle można się polansić. W końcu po Arsenalu facebook rozbłysł pięknymi fotkami z trybun. Natomiast przy takich cenach z 4 trybuna moga mieć problem, jak Legia będzie tak grać.

jachting 21.09.2010 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 984092)
Kolega wyżej widzę model amerykański chce wprowadzić. Słuszny ale nie na nasze europejskie standardy. Pzoa tym nie wiem czy UEFA zgadza się na zamknięte ligi tak jak sugerujesz powyżej.

nie jestem za zamknietą ligę , pisze tylko że 10 , 12 zespołowa liga byłaby niejako zamknięta dla wielu także dużych miast z aspiracjami, a to by nie było dobre .

Titto 21.09.2010 13:26

Sebastian Mila ciągle wyznaje swoją sympatie do LG. Na jego lewej ręce zawsze jest frotka w biało zielone paski. Wartościowe wzmocnienie dla Lechii by było jakby Roger czy może "cycu" przyszedł do Lechii.

Buziek_LG 21.09.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 984092)

UEFA jak każda mafia ma w dupie co się dzieje w komórkach prowincjonalnych, byleby ich ludzie trzymali władzę i byleby kasa się zgadzała. Reszta im koło przyrodzenia lata.

Co do wczorajszego tekstu o Pączusiu który ktoś przykleił z GW to gratuluję wiary w polskie dziennikarstwo. Gdy ja czytam zwroty typu:
Cytat:

"opowiada były zawodnik Zagłębia" "mówi inny piłkarz" "wspomina piłkarz Zagłębia." "opowiada jeden z jego trenerów. " etc.
To w głowie pali mi się wielka czerwona lampka, a gdy teksty takie pisze gazeta która nie raz nie dwa mijała się z prawdą to ta lampka nie tylko się pali ale jeszcze wyje i gwiżdże.

emj10 21.09.2010 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 984130)
To w głowie pali mi się wielka czerwona lampka, a gdy teksty takie pisze gazeta która nie raz nie dwa mijała się z prawdą to ta lampka nie tylko się pali ale jeszcze wyje i gwiżdże.

Patrzysz na to zbyt poważnie, bo faktem jest że takie gazety jak GW, czy PS lubią ubarwiać historię i robią to notorycznie, ale zawsze jest w tym ziarenko prawdy. Trzeba odsiewać ziarno od plew, a nie łykać wszystko jak młody pelikan. Jaki jest Iwański wystarczyło widzieć go kilka razy z trybun, jego "zaangażowanie" i podejście do ludzi, w tym swoich kolegów. To jest typ człowieka, któremu nie wiem czy podałbym rękę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 984099)
Bilety u Was w cenie Bundesligi.

Trochę nam jeszcze brakuje, bo tam najtańsze miejsca siedzące zaczynają się właśnie od ok. 30€, czyli ceny za najdroższe miejsca siedzące na Ł3 :)
http://www.bild.de/BILD/sport/fussba...eis-check.html

kreseq 21.09.2010 15:05

"We wtorek na lotnisku im. Fryderyka Chopina na warszawskim Okęciu wylądował ukraiński piłkarz – Wołodymir Priyomow. Wychowanek Czernomorca Odessa będzie testowany przez nasz Klub.

Priyomow w styczniu skończył 24 lata i występuje na pozycjach pomocnika lub napastnika. Po wyjeździe z ojczyzny w 2002 roku Wołodymir trafił do Energie Cottbus, a później Saturna Ramienskoje. W latach 2005 – 2007 rozegrał 36 meczów w Metalurgu Donieck. Kolejne dwa sezony spędził w Szachtarze Donieck. W ekipie Rinata Achmetowa zagrał w sześciu spotkaniach. Rok 2008 spędził na wypożyczeniu do Czernomorca Odessa. Obecnie Priyomov jest zawodnikiem FK Krymteplytsia Molodizhne.

Wołodymir rozegrał również 16 meczów w ukraińskiej reprezentacji U-21 i strzelił w nich cztery gole. Zawodnik mierzy 183 cm wzrostu.
"
Przebilismy chyba kazdy polski klub jesli chodzi o testowanie NoName :D

Raz ze jak testy to i tak wyjdzie znajac naszych znawcow, dwa ze koles jest chyba z innej planety lub gra w innym wymiarze czasoprzestrzennym :D

Pomijam to , jakze zabojcze info :
http://en.wikipedia.org/wiki/Volodymyr_Priyomov

Sartre 21.09.2010 15:13

Jezu Smaria! Czy my mamy takie braki kadrowe w zespole, że musimy sprowadzać zagraniczne uzupełnienia do podawania piłek?

Jóźwiak to by się zainteresował tym forum tutaj. My tu już mamy prawie dogadany transfer Łobo, wolę jednak jak piłki na treningach przynoszą Polacy.

0 22 21.09.2010 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 984186)

Jóźwiak to by się zainteresował tym forum tutaj. My tu już mamy prawie dogadany transfer Łobo, wolę jednak jak piłki na treningach przynoszą Polacy.

Z tego co pamiętam to ja jakiemuś forumowiczowi opchnąłem za dopłatą 50 złotych Rybusa. Bodajże Ogryzkowi. Niestety Jóźwiak nie czyta forum i chamsko nie realizuje transakcji. :foch:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl