Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Ogladaj mecze Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=317)

Jaro1991 17.02.2011 17:05

A czy przypadkiem właścicielem Multi Production nie jest Canal + Cyfrowy? Bo jeżeli tak to nie wydaje mi się aby byli oni zainteresowani realizowaniem transmisji Ekstraklasy kiedy nie będzie jej w stacji-matce.

rav 17.02.2011 17:19

Może i są.

I co, obrażą się i postawią swój wóz za wiele mln zł w garażu? Jechać na samych koncertach i dziesięciu dodatkowych wydarzeniach sportowych na krzyż?

Mają dwa wyjścia:
- robić to dla Ekstraklasy TV
- sprzedać spółkę (Ekstraklasie?)

Jaro1991 17.02.2011 17:34

Zgadzam się, Multi Production wraz ze stratą pewnie dość dużego zlecenia jakim jest realizacja Ekstraklasy miałaby duże kłopoty.

Choć wydaje mi się, że jeżeli przejdzie pomysł z Ekstraklasa TV to realizować transmisję będzie jakaś inna spółka, najpewniej z zagranicy.

westersyl 17.02.2011 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro1991 (Post 1052285)
Zgadzam się, Multi Production wraz ze stratą pewnie dość dużego zlecenia jakim jest realizacja Ekstraklasy miałaby duże kłopoty.

Choć wydaje mi się, że jeżeli przejdzie pomysł z Ekstraklasa TV to realizować transmisję będzie jakaś inna spółka, najpewniej z zagranicy.

To byłoby ciekawe rozwiązanie. Chyba zgodzicie się ze mną że im lepsze kamery, lepiej ustawione tym lepiej ogląda się dany mecz. Jeśli nie byłby to kamery trzeciego sortu, tylko takie jak są dajmy na to na Bundeslidze to jestem jak najbardziej "ZA".
Nie dawno przeszukiwałem trzy mecze Wisły i konkretne ujęcia dryblingu czy wrzutki takie z pierwszej osoby, czy nawet solidne zbliżenia twarzy są rzadko spotykane.

Oczywiście ostatnio uległo to poprawie, nawet fajnie wyglądały ujęcia z tej kamery spider, która była na Lechu. Widziałem też różnice dajmy na to w transmisji meczu Wisła VS Korona a Wisła VS Legia. W tym drugim meczu ujęcia o wiele bardziej konkretne. Dużo zależy od stadionu bo dajmy najładniejszy gol na stadionie Poloni Bytom będzie tam tracił na wartości.

PS. Takie kamery jak Premier Leaque mogły by być :) Poezja.

Reser 17.02.2011 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1052227)
No bo przeciez w Canal+ od razu było wszystko zajebiste i obiektywne.....

To się uśmiałem teraz :rotfl: I tak kończą się dyskusje kiedy zaczyna brakować sensownych argumentów. W C+ nie było odrazu pięknie i kolorowo. Ale mają własnie przewagę wieloletniego doświadczenia w tym co robią i są po prostu dobrzy. - dlatego powinni robić to dalej i mam nadzieję, że będą mieli taką możliwość.

WiślakMyślenice 17.02.2011 18:22

Ma ktoś zamiar zrobić transmisję ze sparingu?

xanti1906 17.02.2011 18:27

Pewnie będzie tak jak ostatnio, niestety.

kreseq 17.02.2011 18:28

Nie wiem czemu Wy sie do tego C+ przyczepiliscie.

Profesionalnie zrealizowane widowiska, czasami smiesznie, czasami powaznie. Magazyny ligowe na poziomie, komentarze gosci tez... Nie mam zbytnio do czego sie przyczepic.

Kosztowac tez to nie kosztuje duzo wiec w czym problem ?

szprotson 17.02.2011 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1052313)
Nie wiem czemu Wy sie do tego C+ przyczepiliscie.

Profesionalnie zrealizowane widowiska, czasami smiesznie, czasami powaznie. Magazyny ligowe na poziomie, komentarze gosci tez... Nie mam zbytnio do czego sie przyczepic.

Kosztowac tez to nie kosztuje duzo wiec w czym problem ?

problemem są jak zwykle pieniadze.
C+ tym razem może przegrać ligę polską..

Cytat:

No bo przeciez w Canal+ od razu było wszystko zajebiste i obiektywne.....
To się uśmiałem teraz I tak kończą się dyskusje kiedy zaczyna brakować sensownych argumentów. W C+ nie było odrazu pięknie i kolorowo. Ale mają własnie przewagę wieloletniego doświadczenia w tym co robią i są po prostu dobrzy. - dlatego powinni robić to dalej i mam nadzieję, że będą mieli taką możliwość.
Reser widzisz nie zrozumiales mnie. Mi chodzi o to ze jesli "N" wygra to nie wiem czy jest sens narzekać badz jak niektorzy szukac teorii spiskowych.W ciągu kilku lat mogą zrobić tak, że zapomnisz lige+ i lige+extra.

a twoj argument ze sa dobrzy i powinni to dalej robic - przeciez to nie Oni decydują czy to będą robić czy też nie. Kasa misiu kasa

Reser 17.02.2011 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1052319)
Reser widzisz nie zrozumiales mnie. Mi chodzi o to ze jesli "N" wygra to nie wiem czy jest sens narzekać badz jak niektorzy szukac teorii spiskowych.W ciągu kilku lat mogą zrobić tak, że zapomnisz lige+ i lige+extra.

a twoj argument ze sa dobrzy i powinni to dalej robic - przeciez to nie Oni decydują czy to będą robić czy też nie. Kasa misiu kasa

Słuchaj mi się nie chce czekać kilka lat, żeby Nka osiągneła taki poziom jaki teraz ma C+ :-D.
I nie zrozum mnie źle, ja nikogo nie będę przekonywał do tego, że C+ to najlepsze rozwiązanie bo mi na tym nie zależy. Wyraziłem swoją opinię na ten temat, a nie tak jak mówisz argument. Jeżeli wygra Nka to po prostu będzie musiała szukać zarobku na kim innym, bo ja będę wolał zostać przy C+ i oglądać polską ekstraklasę za pośrednictwem Sopcastu albo DrHTV - czyli prościej mówiąc, Nka na mnie nie zarobi.

Junior_Battle 17.02.2011 19:00

porównajcie sobie mecz transmitowany w TVP/N/POLSACIE(nie licząc Borka) z C+

ziemia a niebo.

Mishau 17.02.2011 19:25

Borek jest ok. Ale zazwyczaj jak jest Borek to jest i Kołtoń, a to oznacza że komentarz niczym to nie odbiega od tvp czy enki.

polska.mysl.szkoleniowa 18.02.2011 01:12

Nie wiem, czy ktoś z Was zwrócił uwagę - ja przynajmniej takiej nie zauważyłem - ale dotychczas kanał z transmisjami ligowymi powołano podobno tylko w Holandii i biznes zaczął przynosić straty. Nie jest to jakaś tajemna wiedza, bo o tym trąbią portale. Ale właśnie! Trąbią portale. Podejrzewam, że to, co ma się stać i tak się stanie, nikt raczej nie będzie negocjował wielomilionowej umowy na łamach dzienników sportowych i ogólnopolskich. Dogadają się i to pewnie tak, że nie sprawdzi się żadna z hipotez wymyślonych przez dziennikarzy.

Ciekawym rozwiązaniem byłaby oddzielna sprzedaż praw do transmisji wszystkich meczów; praw do transmisji wszystkich meczów jednej drużny i reszta tak, jak dziś, czyli magazyn i dwa-trzy mecze/weekend. Legia czułaby się wtedy dowartościowana, bo byłaby pokazywana w eNce, my z czasem moglibyśmy pomyśleć o kanale własnym na c+, który mogliby realizować nawet oni sami na zlecenie, tylko my podesłalibyśmy komentatorów naszych.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1052332)
porównajcie sobie mecz transmitowany w TVP/N/POLSACIE(nie licząc Borka) z C+

ziemia a niebo.

W c+ oprócz Laskowskiego, Smokowskiego, Twarowskiego i Nahornego nie da się ich słuchać. A ligę polską, to zdaje się komentuje regularnie tylko Laskowski. Z czego mecze Wisły od jakiegoś czasu rzadko.

Lysy 18.02.2011 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 1052345)
Borek jest ok. Ale zazwyczaj jak jest Borek to jest i Kołtoń, a to oznacza że komentarz niczym to nie odbiega od tvp czy enki.

Kołton ma sporą wiedzę i bardzo angażuję się emocjonalnie , bez względu na to jaka polska drużyna gra w pucharach. Borek natomiast to ulizany goguś, który prowadzi komentarz poprawnie, aczkolwiek bez krzty emocji i bez polotu. Do Twardowskiego czy Smokowskiego im sporo brakuje.

maklo9 18.02.2011 12:40

Nie wiecie moze czy bedzie w telewizji transmisja z meczu z daugava ?

tomasz_19 18.02.2011 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maklo9 (Post 1052620)
Nie wiecie moze czy bedzie w telewizji transmisja z meczu z daugava ?

hello, obudź się, puchar słońca już się skończył :D

maklo9 18.02.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1052625)
hello, obudź się, puchar słońca już się skończył :D

o co pijesz ? Ja sie pytam czy bedzie gdzies ten mecz mozna obejrzec a ty mi wyjezdzasz z pucharem slonca

master17 18.02.2011 16:35

Wiadomo coś czy najbliższy mecz Wisły z Arką bd transmitowany ? i ewentualnie gdzie :)

mic 18.02.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1052730)
Wiadomo coś czy najbliższy mecz Wisły z Arką bd transmitowany ? i ewentualnie gdzie :)

bd ? Musisz pisac jak pokemon ?

Canal+ Sport od 19.40

mitmichael 18.02.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1052731)
bd ? Musisz pisac jak pokemon ?

Canal+ Sport od 19.40

Ostatnio słyszałem, ze na Orange Sport bedzie, widocznie plany sie zmieniły.

JrQ- 18.02.2011 20:46

wieczorny mecz z pt jest w obu stacjach

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 1052860)
Na OS będzie mecz Cracovia-Legia, mecz Wisły tylko na C+.

a to sorki za bledne info

dj_ibutti 18.02.2011 21:49

Nie bardzo rozumiem czego Wy oczekujecie po komentatorach, że "nie da się ich słuchać"? Tego żeby wszyscy chwalili Wisłę, nawet jak nie trafiają z 2 m. do pustej bramki? Nikomu z C+ nie można nic zarzucić, wątpliwości mam tylko co do Kołtonia i jego spuszczania się nad Lechem, przy każdej okazji.

GJ1906 18.02.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1052837)
wieczorny mecz z pt jest w obu stacjach

Na OS będzie mecz Cracovia-Legia, mecz Wisły tylko na C+.

s1mone 18.02.2011 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1052849)
Nie bardzo rozumiem czego Wy oczekujecie po komentatorach, że "nie da się ich słuchać"? Tego żeby wszyscy chwalili Wisłę, nawet jak nie trafiają z 2 m. do pustej bramki? Nikomu z C+ nie można nic zarzucić, wątpliwości mam tylko co do Kołtonia i jego spuszczania się nad Lechem, przy każdej okazji.

Raczej każdy się zgadza, że komentatorzy C+ są na poziomie. Osobiście wolałbym, żeby C+ miało dalej prawa. Po pierwsze dlatego, że mam wykupiony abonament, który będzie jeszcze ważny z 8 miesięcy (a oglądam jedynie ekstraklasę) - po drugie dlatego, że moi domownicy są przyzwyczajeni do C+. Po trzecie są sprawdzeni, wypróbowani, doświadczeni.

Do kolegi Szprotsona : chłopie, weź się ogarnij. Twoje argumenty nt. tego, że N może być jak C+ są śmieszne. To tak jakby pisać, że któryś nasz młodzik może być jak Sobol, wstawmy go na defensywnego pomocnika i zławkujmy naszego kapitana! A co tam, że przez najbliższe lata będzie tragedia, ważne, że on MOŻE być! Co z tego, że w ME xxx gra piach i nie ma żadnych obiektywnych przesłanek, że może Sobola zastąpić! Przecież jak będzie mecz pierwszej drużyny to się spręży i będzie czempionem!

Pozdrawiam.

westersyl 18.02.2011 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1052849)

Jestem zadowolony jeśli chodzi o poziom komentarza w Canale + z drobnym wyjątkiem. Nie trawie jak mecze Wisły komentuję Mariusz Śrutwa. Mianowice choćby Wisła wymieniła 5 podań pod polem karnym przeciwnika, Małecki zrobił ruletkę w tej akcji i strzelił w okienko to on zacząłby swoją wypowiedz od: "Niesamowity błąd w ustawieniu drużny X, obrońca X kompletnie nie widział co chciał zrobić w tej akcji" Rozumiem obrońcy popełniają błędy ale wypadałby czasami pochwalić naszą drużynę.

Karherop 18.02.2011 23:30

Zgadzam się , Śrutwy sluchać nie mogęm . Tak to poziom komentowania w c+ uważam za najlepszy w kraju .

też jestem za tym aby zostało jak jest ,, ewentualnie niech otworzą własny kanał ligowy. Jednak może to przynieść więcej strat niż korzyści .

Najważniejsze by 'n' nie dostała w swoje łapska ligi... będzie pora umierać

sportnh 19.02.2011 09:43

dzisiejszy sparing bedzie mozna gdzies ogladnac

??

Mario Nh 19.02.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1052880)
Zgadzam się , Śrutwy sluchać nie mogęm .

Innym przeszkadza gdy komentuje Węgrzyn. Kwestia gustu.
Chociaż w jednym jesteśmy zgodni,
Cytat:

TYLKO NIE telewizja N
Borek, Pełka jak najbardziej ok.

88seba88 19.02.2011 10:34

dzisiejszy sparing

jest zagrożony i może się nie odbyć jeśli nie poprawi się pogoda, od rana leje rzęsisty deszcz i wieje silny wiatr , maaskant odwołał przedpołudniowy rozruch bo powiedzial że w taką pogode nie da się nic zrobić

WiślakMyślenice 19.02.2011 11:06

Cytat:

Borek, Pełka jak najbardziej ok.
Ale bez Kołtonia. Specjalnie przez niego wyłączyłem głos w30 minucie meczu Lecha z Bragą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl